Si mund të Merrni NVM Malajzia – Mënyra e shpejtë dhe e thjeshtë!

Si mund të merrni NVM Malajzia – Mënyra e shpejtë dhe e thjeshtë!

Avatar


Ju e dini që bizneset më të mira mbijetojnë duke qenë të adaptueshëm. Bota ndryshon më shpejt çdo vit dhe ju duhet të vazhdoni në mënyrë që të vazhdoni të bëni biznes.

Konsideroni sesi dhjetë vjet më parë, askush nuk do të dyshonte se ju mund të bëni pothuajse gjithçka përmes një smartphone, që makina juaj të mund të kompjuterizohej, dhe Interneti do të luante një rol kaq të madh në jetën tuaj.

Duhet NVM-të juaj në Malajzi të shkojnë Dixhitale?

Ju mund të pyesni veten nëse ka nevojë për të marrë biznesin tuaj në internet. Këtu janë disa arsye pse NVM juaj mund të përdorë një platformë dixhitale:

 1. Thuaj lamtumirë para të letraveNë ditët e sotme ka kaq shumë mënyra për të paguar gjëra që nuk përfshijnë përdorimin e parave fizike. Kartat e debitit, kartat e kreditit dhe bankingu online e bëjnë pagesën kaq të lehtë. Dhe zhvillimet e reja po vijnë.

  Kuleta e lëvizshme, e cila përdoret gjerësisht në Kinën urbane dhe Indinë, po bën valë këtu në Malajzi. Bankat lokale si CIMB, Hong Leong dhe Maybank janë partnerë me shërbime si Alipay, WeChat Pay dhe Samsung Pay për ta bërë atë më të përshtatshëm për të gjithë konsumatorët me smartphone.Even Axiata ka lëshuar Boost e-kuletën ku konsumatorët mund të marrin zbritje të rënda në kamionë të ndryshëm ushqimi , malamat pasar dhe gjykatat ushqimore në Luginën Klang.

 2. Qeveria jonë po njeh shenjat Qeveria Malajziane ka parë tsunamin e ardhshëm të teknologjisë së re të drejtuar në rrugën tonë dhe ka ndërmarrë hapa për të inkurajuar miratimin e tregtisë elektronike:

  • Bank Negara është duke ndërmarrë hapa për të përmirësuar pagesën në internet, duke përfshirë heqjen dorë nga tarifat e transferimit të menjëhershëm në internet dhe rritjen e tarifave të kontrollit.
  • Malajzia, së bashku me kompaninë kineze të Internetit Alibaba Group, kohët e fundit filluan një Zonë Dixhitale të Tregtisë së Lirë për të inkurajuar biznesin lokal që kanë biznese në internet për të eksportuar produktet e tyre
  • Programet e ndryshme janë filluar nga agjencitë qeveritare SME Corp dhe MDEC për të ndihmuar në rritjen e ekonomisë dixhitale në Malajzi duke përfshirë eRezeki, eUsahawan, eLadang si dhe programe të pagesave dhe certifikimit elektronik.
 3. Shkuarja në internet është me të vërtetë e madhe e biznesit Një biznes i suksesshëm ka të bëjë me fundin dhe pagesa është e madhe. Konsideroni këto histori suksesi të sipërmarrësve vendas që e kanë bërë atë në tregun vendor dhe ndërkombëtar:
  • Sipërmarrësi lokal Nur Raihan Anuar shet kozmetikë dhe kujdesin e lëkurës 100 përqind në internet duke fituar shitje mujore prej RM250,000 RM nga Brunei, Singapori dhe Indonezia.
  • Christyng.com, duke furnizuar këpucë të bëra me porosi të posaçme në internet, tani po korr shtatë figura duke shitur më shumë se 1.000 këpucë në muaj.
  • Vincent dhe Henry Tong, vëllezër binjakë, kanë filluar një seri fillestar të printimeve dhe dhuratave të personalizuara që tani po korr 6.35 milion dollarë amerikanë në internet.

Por ku të fillojë?

Kështu që tani që kam interesin tuaj, ju mund të pyesni veten për hapin tuaj të ardhshëm. Ndoshta ju doni të filloni në këtë botë të re të guximshme ose dëshironi të përmirësoni prezencën tuaj në internet edhe më tej. Por ku të fillojë?

Exabytes, një NVM lokale që ofron shërbime të mbajtjes në internet, na kontaktoi për të na dhënë një turne për të treguar se çfarë mund të bëjnë për të ndihmuar.

Paraqitja e Exabytes – Një turne i udhëzuar

Kush është Exabytes?

Exmime Exabytes

Mimet e fituara nga Exabytes të paraqitura në SHQ Penang

Themeluar në vitin 2001, Exabytes është një NVM lokale fituese e çmimeve. Ata krenohen me një rezyme mbresëlënëse me 75,000 klientë nga 121 vende dhe 30% të pjesës së tregut të Malajzisë që pret në treg. Vizioni i tyre është të ndihmojnë NVM-të të rritin biznesin e tyre në internet dhe të arrijnë ëndrrat e tyre si një partner dixhital i besueshëm.

Kohët e fundit ata janë duke u zgjeruar duke marrë 15% të pjesës së tregut të Singaporit në pritje të tregut me blerje si Usonyx dhe Signetique. Ata kanë qendra të sigurta të të dhënave në Menara AIMS, Malajzi, si dhe në Singapor, Denver (Shtetet e Bashkuara) dhe Kuningan (Indonezi).

Exabytes po bëjnë shumë për bizneset lokale dhe komunitetin e teknologjisë:

Chan Kee Siak dhe Ekipi i Cockroach Exabytes

Chan Kee Siak dhe Ekipi i Cockroach Exabytes

 1. Programi i Financimit të Exechytes Cockroach Tech-Funding, i filluar kohët e fundit, ndihmon në ngritjen e niveleve fillestare të teknologjisë lokale, të largohen nga terreni që do të jenë të mbijetuarit e fortë, të adaptueshëm ashtu si insekti i bezdisshëm.
 2. Ata po organizojnë Websitemimet e Uebfaqeve në Malajzi (MWA) 2017 për të njohur dhe shpërblyer punën e zhvilluesve më të mirë të internetit, projektuesve dhe agjencive në të gjithë vendin.
 3. Samiti i marketingut në internet Exabytes, i mbajtur kohët e fundit në Cyberjaya, lidhi Marketers Digital me përvojë dhe Gurus me teknik vendas për të siguruar njohuri mbi situatën aktuale dhe për të diskutuar strategjitë dhe përparimet e industrisë së marketingut dixhital.

Burri prapa Exabytes – Z. Chan Kee Siak

Daren Low duke patur një moment me Z. Chan Kee Siak

Daren Low duke patur një moment me Z. Chan Kee Siak, CEO i Exabytes, në selinë e tyre Penang

Ne morëm ca kohë për të takuar zotin Chan Kee Siak, themeluesin dhe CEO të Exabytes, në selinë e tyre në Penang. Lindur në një familje skifterësh, ky sipërmarrës autodidakt e ndërtoi këtë kompani që kur ishte 19 vjeç dhe është shumë i njohur me gjykimet dhe mundimet e fillimit të biznesit tuaj.

Ai aktualisht shërben si president i Aleancës së Internetit, Malajzi, një platformë rrjeti për sipërmarrës të ndryshëm për të shkëmbyer mësim dhe ekspertizë të vlefshme në mesin e drejtuesve të Internetit dhe drejtorit lokal të Institutit Themelues, një përshpejtues global i fazës së ideve dhe programit të fillimit të fillimit.

Ai ka bashkë-themeluar edhe dy platforma të tjera shërbimesh, EasyStore, një platformë në internet e-tregtie për ata që duan të fillojnë një dyqan online, dhe shërbimin e parë të transportit të integruar të Malajzisë EasyParcel.

Përvoja e klientit – një vështrim në qendrën e mbështetjes së klientit Exabytes

Ekipi i shërbimit të klientëve të përkushtuar Exabytes i vështirë në punë

Ekipi i shërbimit të klientëve të përkushtuar Exabytes i vështirë në punë

Ndalesa jonë tjetër ishte qendra 24/7 për mbështetjen e klientëve të Exabytes në Penang. Ekipi i tyre i shërbimit përbëhet nga tre ekipe të ndryshme për lloje të ndryshme të llogarive të hostimit: host të përbashkët, serverë të dedikuar dhe llogari të shitësit. Ata gjithashtu janë bashkuar nga një ekip teknik i inxhinierëve nga Menara AIMS për çdo çështje teknike që mund të lindë.

Monitoruesit e rezultateve të Ekipit të Mbështetjes dhe Teknikës

Monitoruesit e rezultateve të Ekipit të Mbështetjes dhe Teknikës

Ata na treguan se si çdo biletë e zgjidhur vjen me një sistem votimi për të vlerësuar shërbimin e tyre. Të gjitha votat regjistrohen dhe konsolidohen në numër dhe qëllime domethënëse për të përmirësuar kënaqësinë e klientit.

Turneu i teknologjisë – brenda qendrës së të dhënave të Exabyte në Menara AIMS, Kuala Lumpur

Exabytes Datacenter në Menara AIMS

Daren duke vizituar Qendrën e të Dhënave me menaxher & inxhinier i sistemit

Më në fund, ne u prezantuam në Qendrën e të Dhënave në Menara AIMS vetë. Faqja e Exabytes pretendon se ata menaxhojnë mbi 1.000 serverë me më shumë se 100,000 faqe interneti dhe mbi 1.000,000 llogari me email. Mësuam që kjo qendër aktualisht vlerësohet si një qendër e nivelit III që ofron disponueshmëri 99.98% por do të përmirësohet në nivelin më të lartë të nivelit IV në të ardhmen.

Exabytes server Cloud

Një vështrim në disa nga pajisjet e tyre të teknologjisë

Përderisa ne nuk mund të merrnim fotografi në raftet e serverëve të tyre për arsye sigurie, ne arritëm të vëzhgojmë një vështrim në disa nga serverët e tyre të rinj, të paplotësuar të pritjes së cloud.

Salla e Operacionit të Qendrës së të Dhënave

Ekipi Teknik i Exabyte duke mbajtur me vëmendje serverët në dhomën e operacionit

Ne patëm një shans për të parë Sallën e tyre të Operacionit, ku inxhinierë të trajnuar shikojnë servers në ndërrime në çdo orë të ditës për të qenë të gatshëm për të trajtuar menjëherë çdo çështje teknike që mund të lindë.

Mendimet tona për Exabytes

Daren Low, Chan Kee Siak dhe Vickson Tan (Exabytes Penang Tour)

Daren Low me Chan Kee Siak, CEO (qendër), dhe Vickson Tan, Zëvendës-President i Marketingut (majtas)

Në fund të turneut, ne ishim të bindur që Exabytes, si vetë NVM lokale, e kuptojnë kulturën lokale dhe përfshirja e tyre në komunitetin e sipërmarrësve lokalë mban gishtin në pulsin e mjedisit të NVM Malajzia.

Ata gjithashtu demonstruan se infrastruktura e tyre e gatshme i pajis ata të jenë një kompani udhëheqëse e pritjes në internet në Azinë Jug-Lindore. Lidhjet për kompanitë e shërbimeve si EasyStore gjithashtu u japin atyre prani aktive në vende të tjera si Singapori, Indonezia dhe Tajvani.

Exabytes kryesisht ofron tre shërbime themelore për pronarin e NVM-ve:

 1. Hosting Email i Biznesit (Nga vetëm muaji RM17.99) EBizMailPro ofron shërbim në internet që ofron shpërndarje të shkëlqyeshme dhe të sigurt të postave elektronike, si dhe sinkronizim të shkëlqyeshëm të kalendarëve, detyrave dhe përmbajtjeve nëpër pajisje të ndryshme dixhitale dhe Microsoft Outlook. .
 2. Shërbimet e Dizajnimit të Uebfaqeve (Nga vetëm RM39 në muaj) Uebsajti i Menjëhershëm ofron një uebfaqe unike, të bërë me porosi që i përshtatet nevojave tuaja. Ajo gjithashtu vjen me asistencë teknike, shërbime të marketingut dhe ekspertizë telefonike. .
 3. Ndërtuesi i Gjithë-Një-Një në Uebfaqe (RM23.29 – RM69.96 mujore) EBizPro, një ndërtues tërheqës dhe tërheqës, vjen me shabllone të personalizueshëm që punojnë në të gjitha platformat dixhitale. Kjo pajtim përfshin mbështetje profesionale të postës elektronike. .

Fillimi – Këshilla praktike për të rritur biznesin tuaj në internet

Në fund të ditës, sesi krijoni vërtet një biznes efektiv në internet varet nga ju.

Por ndërtojeni, ju duhet. Mendoni për avantazhet! Me platformën tuaj dixhitale, ju mund të ofroni shërbim të personalizuar të klientit në një shkallë më konkurruese me lehtësi më të mirë për klientët tuaj. Ju gjithashtu mund të arrini klientët jo vetëm në Malajzi, por jashtë shtetit dhe të gjitha me një pjesë të kostos!

Një nga mënyrat më të lira për ta bërë këtë është duke adoptuar një mjet efektiv dhe të përqendruar të quajtur marketing përmes postës elektronike. Përmes gazetave të krijuara me kujdes, mund të arrini të gjithë në listën tuaj të kontakteve dhe menjëherë t’i mbani ato në dije dhe t’i drejtoni shitjet në biznesin tuaj.

Shikoni këto artikuj të dobishëm për të lënë vërtet shenjën tuaj në audiencën tuaj të synuar:

 • Si të krijoni një listë emaili nga zero & Dërgoni Buletinin tuaj të Parë
 • Udhëzuesi Definitiv i marketingut me email (Pjesa 1)

Nëse nuk keni ndërmend të shpenzoni pak më shumë për t’i lejuar ekspertët të trajtojnë promovimin tuaj në internet, mund të merrni parasysh edhe Shërbimet e marketingut dixhital Exabytes..

Avatar

Rreth Autorit

Samuel Low pëlqen të shkruajë për një larmi temash, duke përfshirë sipërmarrjen, artikujt teknik dhe ligjor për kompani të ndryshme. Kur ai nuk është i zënë me këtë, ai ndjek pasionin e tij të tjerë: artet e interpretimit!

Si ajo që keni lexuar?

Bashkohuni me pajtimtarët tanë që marrin azhurnim nga Bitcatcha. Ne dërgojmë këshilla dhe truket ekskluzive të biznesit në internet.

Tjetra »

Interneti & Ju në 2018: 3 Ndryshime të mëdha që do të ndikojnë në biznesin tuaj

«E mëparshme

5 Hapi Udhëzues për Punësimin e një menaxheri të pavarur të mediave sociale

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map