17 virksomheter som kontanter på Pokémon Go (og hvordan du kan også)

Pokemon Go er et bonafide-fenomen. Den toppet appdiagrammet for ‘høyeste inntjening’ i den amerikanske App Store på bare noen få dager, før den skulle lanseres i 69 land (og teller).


Her er bare noen få sprøere statistikker:

 • På sitt topp genererte Pokemon Go dobbelt så mye daglig bruk som Facebook-appen.
 • Den har mer aktive brukere enn Twitter.
 • 645 millioner sosiale medier interaksjoner om Pokemon Go i løpet av de første ti dagene.

… Og fire uker av livet mitt kommer jeg aldri tilbake.

Pokemon Go Craze

Men Pokemon Go er ikke bare en teknisk sensasjon, det er en fantastisk kontantgenerator for småbedrifter og gründere. Ved å utnytte trenden har noen selskaper økt fortjenesten med 75%.

Det har vært spesielt kraftig for små restauranter og kafeer. I en fersk undersøkelse sa 84% av Poke-jegerne at de besøkte en liten bedrift mens de spilte, og brukte i gjennomsnitt 11,30 dollar..

Andre har startet nye online virksomheter eller brukt trenden til å fange nye leads via sosiale medier. Dette tar gamification til neste nivå! Jeg har avrundet 19 forskjellige måter folk har tjent penger på med Pokemon Go, med noen tips om hvordan du kan følge ledelsen deres, men først …

Hva er Pokemon Go?

Appen oppfordrer spillere (eller ‘Pokemon trainers’) til å finne Pokemon i den virkelige verdenen rundt seg. Du kan for eksempel få øye på en Pikachu på din lokale skole eller en Squirtle på treningsstudioet.

(Eller … mer sannsynlig … en annen friggin ‘Pidgey overalt).

Appen bruker ‘augmented reality’ – en teknologi som lager digitale elementer over den virkelige verden – for å vise Pokemon gjennom smarttelefonens kamera.

Det betyr at millioner av Pokemon-jegere er ute i den virkelige verden, utforsker nye steder, jakter ut små skapninger. Hundrevis av små bedrifter har benyttet seg av dette med pizzeriaer og kafeer som tilbyr rabatter og insentiver for Pokemon Go-spillere (når alt kommer til alt, Pokemon-jakt er tørst arbeid!)

Pokemon-go-en

Internett-virksomheter kommer også inn på handlingen. Pokemon Go mottok seks millioner Twitter-omtaler i sin første uke, med hundrevis av bedrifter som hoppet inn i samtalen for å fange opp leads.

Det er en viktig påminnelse om at du også kan markedsføre din online virksomhet i den virkelige verden. La oss se nærmere på noen av virksomhetene som kontanter inn.

1. PokemonGoAmerica.com

Hvis det er en ting du kan garantere når en trend blåser opp, er det at selgere av nettsteddomener kryper ut av treverket!

Domenet ‘PokemonGoAmerica.com’ var kort opp på auksjon på eBay for svimlende 2.999 dollar. Hvis du kan få et lukrativt domenenavn før en trend tar fart, kan du tjene raskt ved å selge det.

2. Poketree.com

Det er en hel hytteindustri som dukker opp rundt Pokemon Go. Kjøp og salg av Pokemon Go-kontoer har blitt spesielt populært, med høye nivå-kontoer som selger for relativt høye priser.

Pokemon Go Market Place

Poketree.com ble satt opp som en markedsplass for å kjøpe og selge disse kontoene. I skrivende stund kan du for eksempel kjøpe en nivå 21-konto for $ 150.

Poketree fungerer også som en mer generell markedsplass, med selgere som tilbyr ‘egg klekkingstjenester’ og T-skjorter å kjøpe. Nettstedet i seg selv tjener penger på displayannonser, og antagelig en liten provisjon på hvert salg.

3. T-Mobile

T-Mobile er en av Storbritannias største leverandører av mobil- og bredbånd, og de brukte raskt Pokemon Go for å generere potensielle kunder for deres virksomhet.

T Mobile gratis data for Pokemon Go Player

De tappet genialt til et av de største problemene Poke-jegere står overfor: behovet for 3G- og 4G-data! De tilbød kundene sine gratis ubegrensede data for Pokemon Go (i et helt år). T-Mobile fremmet også 50% rabatt på bærbare strømpakker i butikkene sine, så Poke-jegere hadde et alternativ i tilfelle av batteri.

De introduserte dette unike tilbudet til nye og eksisterende kunder, så de vil sannsynligvis ha generert tusenvis av nye potensielle kunder ved å benytte seg av Pokemon-trenden.

4. Donut tid

Donut Time (en australsk baker) hoppet på trenden ved å lage et spesielt utvalg av Pokemon-smultringer, kalt ‘I Pika-select you!’ , samlet 10.000 likes og nesten 2000 kommentarer.

Donut Time Pokemon Go Theme

Donut Time er alltid raske til å hoppe på nye trender, etter å ha opprettet en ‘Donald Trump’ donut! Ved å bruke Instagram for å bygge sitt publikum er de et av de beste eksemplene på mobilmarkedsføring.

5. Pop Shop, New Jersey

Dette spisestedet i New Jersey er alltid populært takket være de grillede ostesmørbrødene, men med Pokemon Go i full gang trakk det inn enda større folkemengder.

De tilbød gratis is til enhver Pokemon Go-spiller som bestilte en hovedrett i restauranten. Kampanjen fungerte så bra, de gikk tom.

pokestops

Pop Shop var heldig som lå i nærheten av en ‘Pokestop’, der nye pokeballs og andre gjenstander jevnlig gyter. Disse Pokestops er en bikube for Pokemon-spillere. Faktisk har 71% av spillerne besøkt en bedrift rett og slett fordi den lå i nærheten av en Pokestop.

Hvis du eier en virksomhet i nærheten av en Pokestop, vil det være betydelig lettere å lokke spillere til kafé, restaurant eller butikk.

6. McDonald’s sponsede Pokestops

Så langt har Pokemon Go vært helt fri for reklame. Det er forfriskende for spillere, men frustrerende for bedrifter som ikke har klart å innbetale direkte fra appen.

Det er i ferd med å endre seg da Niantic (teamet bak spillet) er i ferd med å åpne opp ‘sponsede Pokestops’.

mcdonalds sponset pokestop

Den første som kommer til nytte vil være McDonald’s. De har blitt enige om å sponse 3000 Pokestops i Japan, noe som sannsynligvis vil føre til en enorm økning i fottrafikken når Pokehunters stopper ved McDonald’s for å fange Pokémon og drivstoff opp.

Starbucks kommer også inn på handlingen, og vi ser kanskje sponsede Starbucks Pokestops snart. Det er en teknikk som Niantic har brukt før i sitt forrige spill ‘Ingress’, der Jamba Juice var et sponset sted.

Niantic har antydet at andre virksomheter også vil kunne søke om en ‘sponset Pokestop’, men de har vært stille på de nøyaktige detaljene. Hold øye med utviklingen på deres hjemmeside.

7. L’inizio Bar, Queens

Den ene pizzeriaen gikk et skritt videre. L’inizio Pizza Bar, som ligger på en Pokestop, kjøpte en rekke ‘lokkemoduler’ fra nettbutikken Pokemon Go. Disse lokker gyter Pokemon raskere enn vanlig, og aktiveres i 30 minutter.

Kjøpte lokkemoduler - L’inizio Bar

Pokemonjegere drar aktivt mot lokkene i håp om å fange nye og sjeldne Pokemon. Ved å plassere en lokkemodul på restauranten hans, sjefen, så Sean Benedetti virksomheten sin øke med 75% da kundene strømmet for å fange dem alle.

Vi lot folk komme ned, sette seg ned og skaffe seg et par øl og spille Pokemon-spillet, forklarte Benedetti til New York Post.

I følge en undersøkelse hadde 68% av Pokemon Go-spillerne besøkt en bedrift fordi det var et ‘lokke’ der. 42 prosent av dem ble værende i 30 minutter lenger.

Hvis du driver en kafé, restaurant eller bar, kan det være en lukrativ avkastning på å aktivere et lokkemiddel (koster 100 Pokecoins – omtrent $ 1,49).

8. Australske bananer

Virksomheter i den virkelige verden kan absolutt øke fotfallet ved å tiltrekke seg Pokemon-spillere. Men det betyr ikke at online virksomheter går glipp av.

Ta ‘australske bananer’, for eksempel. Det er ikke mye sjanse for spennende markedsføring på sosiale medier for et bananselskap, men de utførte sitt Pokemon-relaterte Facebook-innlegg perfekt.

Australian Bananas Pokemon Go

Innlegget var deres mest engasjerende gjennom tidene, og genererte over 7000 likes, og de svarte på hundrevis av kommentarer. En flott måte å bygge merkevaregjenkjenning på.

9. Whataburger

Whataburger brukte et lignende initiativ, men fotoshoppet et bilde av en burger i stedet for en Pokemon. Innlegget genererte over 80 000 reaksjoner, og utsatte merkevaren sin for tusenvis av nye potensielle kunder.

Whataburger Photoshop Bilde av Burger

10. Gratis Wifi på kjøpesentre

Hver Pokemon Go-spiller vet at appen er et stort avløp for 3G- og 4G-data. Det er grunnen til at mange strømmer mot gratis wifi-hotspots. Kjøpesentre har fanget trenden etter å ha sett hundrevis av spillere på matbanene sine.

I Hong Kong, for eksempel, har fotfallet i kjøpesentre økt med 10-12% siden spillet ble lansert. Over hele verden drar fordel av kjøpesentre og tilbyr gratis wifi i bytte mot en e-postadresse. Hver Poke-jeger som melder seg er en ny leder.

11. Six Flags Adventure Park

Fornøyelsesparker og turiststeder over hele verden har innkassert Pokemon-aksjonen siden juli. Shinjuku Gyoen nasjonale hage (kjent som Pikachu Park) i Japan har for eksempel sett turister stå i kø rundt blokka for å komme inn, til en pris av 200 yen!

Men Six Flags Adventure temapark i New Jersey gikk et skritt videre. De laget en Poke-guide med et kart som hjalp besøkende å finne alle de beste Pokemonene innenfor portene.

Six Flags Adventure pokemon-kart

12. Pokemon Go Bus 24/7

Entreprenørskap handler om å løse problemer for mennesker. Og det største problemet med Pokemon-fanatikere er å komme seg raskt nok til å fange Pokemon!

pokemon go buss new york

Det er her 24/7 Pokemon Go-bussen kommer inn (den er dekorert for å se ut som en Pikachu). Basert i New York, betaler tjenesten $ 0,99 for hver Pokestop som er besøkt, $ 24,99 for å overta et treningsstudio og $ 49,99 for egg-klekkingstjenester.

13. Pokemon-taxiturer i Manchester, Storbritannia

Et lignende foretak tok tak i byen Manchester i Storbritannia i sommer. For £ 20 vil et av byens drosjeselskaper parre deg med en spesifikk ‘Pokemon-driver’ som tar deg med rundt de mest populære Pokemon-stedene i byen.

I Nashville har et selskap som heter Joyride (som vanligvis tar besøkende med på unike byturer) begynt å tilby private Pokemon Go-turer til $ 45 per person.

14. TeeTurtle Pokemon T-skjorter

TeeTurtle introduserte et utvalg Pokemon-inspirerte T-skjorter som bevis på at nettbutikker kan dra nytte av mani også..

TeeTurtle Pokemon T-skjorter

De la sammen en enorm kampanje på tvers av sosiale medier, og trakk oppmerksomhet til Pokemon-tees og fikk folk til å snakke. Det er alltid en god idé å introdusere et nytt produkt som utnytter en ny trend. Små bedrifter er best plassert til å reagere raskt og få et nytt produkt i hyllene.

15. Muncie Animal Shelter

Muncie Animal Shelter er alltid på utkikk etter frivillige som kan hjelpe hundene sine, og Pokemon Go tilbød den perfekte muligheten til å finne nye hundevandrere. Hvis folk er ute og jakter Pokemon, hvorfor ikke la dem ta en hund med seg?

Gå en gud mens du klekker ut Pokemon din!

Noen timer etter å ha satt ordet ut via Facebook, hadde Muncie en kø med mennesker som ventet på å ta hundene på tur. Innlegget på Facebook fikk 25.000 delinger som viser hvor kraftig de sosiale mediene når kan være.

16. US Space & Rakettsenter

US Space and Rocket Center er ikke akkurat en naturlig passform for Pokemon, men takket være et smart initiativ ser de en flom av nye besøkende på museet.

Space Center tilbyr en rabattoppføring til de som viser Pokemon-appen på telefonen, og har en Pokemon ‘Safari Zone’. I tillegg til billig inngang, lover senteret å holde sine 22 Pokestops utstyrt med lokkemoduler for å generere hundrevis av nye Pokemon.

I følge teamet er det en “trygg, familievennlig måte å glede seg over Pokémon Go og lære om vitenskapen om romutforskning!”

17. CitySen Lounge, Grand Rapids

Dette bestemte hotellet i Grand Rapids brukte den unike ideen om å ta sider i Pokemon-slaget! Spillet lar enhver bruker velge et lag, Team Mystic, Team Instinct eller Team Valor.

Rabatt for Team Mystic

CitySen tilbød 10% rabatt til alle Team Mystic-spillere for å lokke dem inn i baren. Det er en annen måte å dra nytte av de innebygde funksjonene i spillet.

Å hoppe på trender er en flott måte å sikre virksomheten din på kort sikt i trafikk, salg eller anerkjennelse. Det hjelper sakte med å bygge langsiktig fastholdelse og gir bedriften en personlighet.

Selv om du er sent ute til Pokemon Go-festen, vil det alltid være en annen trend rundt hjørnet. Hold øynene skrelle, og dra fordel!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map