Å drive trafikk er vanskelig. Veldig vanskelig.

Det er skuffende å se en flat linje på analysene dine, til tross for alt ditt hardt arbeid.

Det er en løsning: innhold. Å publisere spennende, informativt og overbevisende innhold driver tusenvis av besøkende til nettstedet ditt. Det fungerer for eiere av e-handel, bloggere og ganske mye annen virksomhet du kan forestille deg.

Leserne dine vil dele godt innhold, og hjelpe deg med å nå de fjerneste hjørnene av internett. Med hver nye blogg, video eller infographic, vil du fange nye potensielle kunder og sende dem tilbake til nettstedet ditt.

Det er tre gyldne regler for en effektiv strategi, og vi deler den ned i biter i dag:

  1. Kommer med gode ideer
  2. Holder seg til en vanlig innholdsplan
  3. Optimaliser det for mange trafikker

DEL 1: Å komme med ideer om innhold

Det er mye innhold der ute, så det vil ta noe spesielt å skille seg ut. Du må komme med unikt og kraftig innhold. Men hvordan i all verden fortsetter du med solide ideer?

1. Bruk Buzzsumo for å se hvilket innhold som dreper det på nettet

La oss si at du begynner med en helt tom skifer. Du har et helt nytt nettsted, men vet ikke hvilket innhold du skal lage. Gå inn i Buzzsumo.

Buzzsumo viser deg det mest populære innholdet i en gitt kategori. (I dette tilfellet “burgere i New York”. Du kan søke alt fra “sosiale medier markedsføring” til “eiendom”.) Som du kan se, er det beste innholdet enkelt og direkte: en liste over de beste burgere i New York.

buzzsumo

Hvis du har eksisterende innhold på nettstedet ditt, kan du bruke Buzzsumo til å søke på ditt eget nettsted. Det vil bringe opp de mest populære innholdene på sosiale medier.

Rådene her er enkle. Finn ut hva som fungerer, og gjenskaper det selv. Gjør mer av det som fungerer.

2. Bruk Google Analytics for å se hva som fungerer så langt

Google Analytics

Hva om du har laget innhold i flere måneder med liten avkastning? Noe fungerer ikke, men du må fremheve problemet.

Det er her Google Analytics er veldig nyttig. Dykk inn i Analytics-kontoen din, og gå mot ‘oppførsel > innhold på nettstedet ”.

Google Analytics

Her kan du gå inn i hver eneste blogg eller innhold du har lagt ut. Den viser deg hvilken som har mest trafikk, den lengste tid på stedet og den laveste avvisningsfrekvensen.

Se etter mønstre i det mest populære innholdet. Hva var temaet for innholdet? Hva var formatet? Hva det er en blogg, infographic eller video? Hadde den en sterk tittel?

Finn ut hvorfor innholdet fungerte, og gjør mye mer av det! På samme måte grøft alle formatene og emnene som ikke trekker i trafikken. Det er bortkastet tiden din.

3. Merk viktige bransjearrangementer

Den enkleste måten å komme på rettidig, relevant innhold er ved å se på verden rundt deg.

For meg er en av de viktigste begivenhetene i oppstartkalenderen TechCrunch-konferansen. Så, jeg lagde et betimelig innhold om det. Du kan gjøre det samme i alle bransjer.

La oss si at du driver et sportsfirma. Du vet at OL kommer opp i august, noe som gir deg mange temaer å skrive om.

Merk den datoen i kalenderen din, så vel som alle andre store begivenheter underveis. Sett deg en påminnelse en uke før hvert arrangement, og lag et innhold om det. Det betyr at du alltid vil ha noe relevant og nyhetsverdig innhold klart for den store begivenheten.

Enkel. Lett. Dette bør øyeblikkelig begynne å fylle ut innholdskalenderen din

4. Les blogger

Stephen King sa berømt:

Stephen king

Hvis du ikke har tid til å lese, har du ikke tid til å skrive.

Lesing skjerper ikke bare skriveferdighetene dine, men det gir deg også ideer og inspirasjon. Jeg bruker minst en time på å lese artikler og blogger hver dag. I løpet av en økt vil jeg notere rundt ti forskjellige ideer for nytt innhold.

Kanskje la bloggen noen spørsmål ubesvart. Kanskje har du din egen mening. Se etter en ny vinkel på eksisterende innhold.

5. Quora spørsmål

Det finnes blogger og videoer for å svare på folks spørsmål.

Folk ønsker å lære om et nytt emne, eller se noe tydeligere. Folk forbruker innhold fordi de har et problem som må fikses. Jobben din er å fikse problemene deres. Svar på spørsmålene deres.

Quora er en uutnyttet ressurs for dette. Brukere legger ut ekte spørsmål hver dag. Og hvis en person spør, kan du garantere at det er flere tusen som lurer på det samme.

Her er de to første spørsmålene som dukker opp på strømmen min når jeg logger inn på Quora:

quora

Rett unna, det er to fantastiske ideer for et blogginnlegg. Faktisk er mengden innholdsideer du kan generere fra disse to spørsmålene enorm.

Få din egen konto på Quora, skriv inn favorittemnene dine og voila – øyeblikkelig inspirasjon.

6. Spør kundene / leserne

Hvis du ønsker å drive alvorlig trafikk, må du lage innhold som målgruppen din leter etter. Så gjett hvem som er de beste menneskene å spørre … Det stemmer, dine eksisterende kunder!

Bruk de sosiale mediekanalene dine til å spørre de eksisterende leserne hva slags innhold de vil se. Prøv å være spesifikke, og gi dem et alternativ. Spør for eksempel om de foretrekker at den neste bloggen din fokuserer på sosiale medier eller markedsføring via e-post. Skriv opp stemmene, så har du svaret.

7. Del dine erfaringer

Noen av de mest effektive innholdene trekker på personlige opplevelser. Tenk på noe som har utfordret deg de siste månedene, og del erfaringer. Leserne dine elsker å lese om det virkelige livet, enten det er bra eller dårlig.

Mitt første eksempel er en enorm positiv opplevelse som (forståelig nok) genererte massevis av lesere:

Ari Messe

La oss innse det, de fleste av oss har ikke fire virksomheter med flere millioner dollar. Men hvilke suksesser kan du gi videre til leserne dine? Hva har du lært nylig som vil hjelpe andre?

Det fungerer like bra når du er ærlig om ting du har slitt med. Ali Messe er fantastisk på dette:

Ari Messe

Prøv å skrive en ærlig og personlig artikkel minst en gang i måneden. Det driver trafikk øyeblikkelig fordi det er relatert, unikt og gir selskapet ditt en personlighet.

8. Se på kommentarene dine

Denne er enkel. Dykk ned i kommentarfeltet under bloggene eller videoene dine, og se etter innsiktsfulle kommentarer. Se etter de som ønsker nærmere forklaring.

Bruk det som grunnlag for det neste innholdet. Den viser leserne dine at du aktivt engasjerer deg med dem, og at du er interessert i bidragene deres.

Det svarer også på et spørsmål som hundrevis av andre sannsynligvis stiller også.

DEL 2: Fylling av innholdskalenderen din

Nå bør du være overfylt med fantastiske innholdsidéer. Nå er det på tide å gjøre dem om til ekte innholdsinnhold, og planlegge dem i kalenderen din. Du kan bruke den ydmyke Apple iCal til å sette opp innholdskalender. Jeg liker også å bruke Sprout Social for å integrere de sosiale mediene og innholdsplanene mine.

spirer sosialt

9. Forplikt deg til ukentlige frister

Hvis du ikke gir deg selv frister, vil du raskt oppdage at arbeidet ditt ikke blir gjort.

Hold deg til en publiseringsplan som er realistisk. Neste gang skal jeg snakke deg gjennom noen realistiske frister å forplikte meg til.

Bygg aktivt opprettelse og publisering av innhold i den ukentlige timeplanen. Gjør det til en prioritet.

10. Legg ut 2 blogginnlegg per uke

2 blogginnlegg er et enkelt, gjennomførbart mål for enhver liten bedrift. En blogg trenger ikke ta lenger tid enn et par timer å sette sammen. Og det vil gi deg to store sjanser til å føre trafikk til nettstedet ditt hver uke.

På alternative dager kan du gi innholdet et nytt dytt på sosiale medier for alle som savnet det.

11. Legg ut en skyskraperinnhold per måned

Skyskraperinnhold er et stort, saftig, dristig innhold som genererer mye interesse. Det er mye mer effektivt enn små blogginnlegg, men det er også mye mer arbeid.

I hovedsak ønsker du å lage en definitive kilde til noe. Det kan være den komplette guiden til sosiale medieverktøy i 2016, for eksempel.

Det kan være de beste snowboardtriksene gjennom tidene. Uansett hva du velger, gjør det stort, spennende og svært delbart.

Det fine med skyskrapere er at du får en enorm tilstrømning av øyeblikkelig trafikk gjennom øyeblikkelig deling. Du får også en fin langhale av besøkende som finner innholdet gjennom søkemotorer.

Lære mer: Nøkkelen til enorm, konsekvent trafikk: Skyskraper-teknikken

12. Én video per måned

Visste du at videoinnhold er den mest delte innholdsformen? Det er det vel. Det er ikke så enkelt som å slå ut et blogginnlegg, men det kan være mye mer effektivt på lang sikt.

Det kan være så enkelt som å snakke inn i kameraet, og skissere noen viktige fakta eller statistikker. Så lenge du gir verdifull informasjon, kan du prøve den i en rekke forskjellige medier.

Det fungerte ganske bra for Marija Hamed, som fikk 100.000 visninger på denne enkle, men informative videoen.

13. En eBok eller stort prosjekt per år

På toppen av det vanlige innholdet ditt, bør du planlegge ett stort prosjekt per år. Dette prosjektet kan være en e-bok eller en hvitbok. Dette er autoritative guider som kommer veldig dypt om et bestemt emne.

De posisjonerer deg som en ekspert på emnet ditt, og gir leserne et enormt innblikk i ferdighetene dine. Det er perfekt for å bygge tillit.

Ikke bare det, men de er en velprøvd trafikkdriver. Folk vil alltid jakte på e-bøker og utvidet innhold. Bedre ennå, vil de dele en e-postadresse for å få den. Ved å bruke en eBok som en “blymagnet”, samler du tusenvis av e-postadresser.

Og – du gjettet det – nyhetsbrev på e-post fører til en betydelig mengde trafikk.

14. La andre gjøre det harde arbeidet for deg

Å lage innhold kan være utmattende. Så her er et triks: utnytt brukergenerert innhold.

Gjør hva Starbucks gjorde, og få brukerne dine til å legge ut bilder av produktet ditt i aksjon. Starbucks kjørte en konkurranse der kundene kunne dele bilder av kopp-doodles.

starbucks

Resultatet? Ukers verdt av fantastisk gratis innhold å legge ut på nettet. Bli kreativ, du kan gjøre noe lignende med omtrent hva som helst.

Her er et enda enklere tips: oppmuntre til brukeranmeldelser om alt du selger. Det er en enkel måte å få opp nytt innhold regelmessig (perfekt for SEO).

15. Gjenta alt på nytt. Hele tiden.

Når du har publisert en ny blogg, kan du stille deg et enkelt spørsmål: Hva annet kan jeg gjøre med dette?

Kan du gjøre denne informasjonen om til en podcast? Kunne du ta de viktigste fakta og lage en kraftig infographic? Kan du gjøre det til en YouTube-video eller animasjon?

Du kan bruke det samme innholdet på så mange forskjellige måter. Publikum liker å fordøye innhold på forskjellige måter, så gi det til dem! Det sparer deg for mye tid for forskning, og du kan generere tre ganger så mye trafikk.

Spre det gjeninnsatte innholdet i løpet av de neste månedene, og kalenderen begynner å fylles pent!

DEL 3: Optimalisere den for trafikk

Så langt har jeg vist deg hvordan du kan komme med stort innhold, og starte en solid plan. Men vi mangler den siste delen: å sørge for at den driver mange trafikker.

Tross alt, hvis du legger ut en blogg og ingen leser den, eksisterer den egentlig?

16. SEO nøkkelord

En av grunnene til at innhold er så bra til å drive innhold, er fordelene med søkemotoren. For det første liker Google å se mange vanlige oppdateringer og innhold.

For det andre hjelper innhold Google til å forstå mer om hvem du er og hva du gjør. Ved å bruke svært målrettede nøkkelord i innholdet ditt, kan du føre mye trafikk via Google.

Velg nøkkelordene du vil rangere etter, og gjør dem til en enorm del av innholdet ditt. La oss gå tilbake til vårt burgereksempel. Du vil forsikre deg om at innholdet ditt inneholder mange referanser til burgere og New York.

Det er så enkelt, men det fungerer.

Lære mer: Kreative måter å finne nøkkelord med høy rangering og konvertering på

17. Killeroverskrifter

Hvis du virkelig vil drive trafikk, må du skille seg ut fra alle de andre innholdsdelene der ute. Overskriftene og titlene dine må bryte gjennom støyen, og overbevise folk til å klikke på dem.

Bruk minst 20% av tiden din på å lage en ord-perfekt tittel. Gjør det spennende, ertende og ansikt. Hvis du ikke får denne delen riktig, har du kastet bort tiden på hovedartikkelen!

Pro tip: Jeg skrev en praktisk guide for hvordan du oppretter morderoverskrifter. Bruk den godt!

18. Ta alltid med kattunger

Kattunger driver mye trafikk.

kattunge

En innholdsstrategi er fortsatt den beste (og billigste) måten å føre trafikk til nettstedet ditt. Men det er ikke lett.

Trafikkervering tar tid, tålmodighet og en tidsplan. Det er nøkkelen til langsiktig, verdifull trafikk.

Derfor er en kalender innholdsprodusentens beste venn! Har du spørsmål eller tanker om temaet? Gi meg beskjed i kommentarfeltet nedenfor.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me