Du ville ikke be noen om å gifte seg med deg på første date, ikke sant?

Etter noen standarder kommer det litt sterkt ut!

Du må gjøre et godt førsteinntrykk og bygge et forhold over tid. Da kan du stille det store spørsmålet.

Internettmarkedsføring er liknende.

Du kan ikke tvinge noen til å kjøpe produkter fra deg med en gang. Og hvis du prøver for hardt, kan du til og med kjøre dem bort.

Det er her ‘e-post-velkomstserien’ kommer inn.

Velkomst-e-post

Det er et e-postmarkedsføringstriks som er bevist å øke det langsiktige engasjementet med 33% og generere tre ganger så mye inntekter.

I denne e-postmarkedsføringsserien del 1 og del to, viste jeg deg hvordan du kan øke abonnentnumrene dine. I denne delen skal jeg forklare hvordan du får mest mulig ut av abonnentene dine, pleier dem og gjør dem til betalende kunder.

La oss først svare på det åpenbare spørsmålet.

Få tak i vår definitive e-postmarkedsføringsveiledning

 • Del 1: De 11 høyest konverterende registreringsformene
 • Del 2: Innholdsoppgraderinger – den raskeste måten til flere abonnenter
 • Del 3: Øk engasjement & inntekter med en velkomstserie via e-post
 • Del 4: 19 enkle triks for å få en 40% åpen rate på e-post
 • Del 5: Den perfekte emnelinjen: 18 triks for å spikre den
 • Del 6: Fungerer e-postmarkedsføringen din? 14 viktige beregninger å måle

Hva er en velkomstserie på e-post?

Når du abonnerer på e-postens nyhetsbrev, vil du vanligvis motta en e-postbekreftelse. Noen nettsteder går et skritt videre og sender deg en ‘velkomstepost’. Du kan til og med få et gratis eBok eller noe lignende.

virgin-amerika-velkomst-e-post

Men det er her det ender. Etter det er det bare gamle nyhetsbrev og kampanjer.

En velkomstserie via e-post strekker seg fra den første kommunikasjonen over fem til seks e-poster. Kanskje mer. Sendt over noen uker leverer e-postserien din sakte informasjon til den nye abonnenten.

(Bildekilde)

Det gir deg en lengre periode å bygge et forhold, og skaper en større sannsynlighet for å gjøre dem om til betalende kunder.

Hvorfor er det så effektivt?

Den første velkomst-e-posten er super kraftig. Statistikk viser at den første e-postadressen din har potensial til å tjene 320% mer inntekter enn noen annen.

Så hvorfor ikke strekke det ut?

De nyeste abonnentene dine er de mest aktive, mest slått på og mest fascinerte. Det er mer sannsynlig at de åpner e-postene dine, og mer sannsynlig at de kjøper fra deg.

Men etter den første e-posten, har open rate en tendens til å avta. Abonnenter glemmer deg, de har flyttet til andre ting. Derimot fortsetter velkomstserien å føre potensielle kunder mens de fremdeles er varme.

‘Nurturing’ abonnenter utvikler på denne måten 50% flere kunder som er ‘klare til å kjøpe’. Nostured kunder kjøper større kjøp også.

Her er noen flere grunner til at velkomstserien fungerer:

 1. Gjentagelse Det er en markedsføringsteori på skolen som sier at kunder må se merkevarebyggingen og meldingen syv ganger før de vil stole på deg eller kjøpe fra deg. En velkomstserie får ditt navn og merke foran seg gjentatte ganger. Det er spesielt viktig hvis du er en ny virksomhet.
 2. En sjanse til å fortelle historien din. En stor grunn til at vi trekker mot bestemte merker (og til slutt kjøper av dem) er at vi kobler sammen historien deres og deres etos. En velkomst e-post gir deg sjansen til å fortelle abonnentene dine mer om deg.

  nastygalscase

 3. Bygger tillitKunder er naturlig nok på vakt mot nye nettsteder eller tjenester. En serie e-postmeldinger bygger tillit, så når du ber om salg, er det mer sannsynlig at de klikker gjennom.
 4. Flere sjanser til å selge Med en velkomst e-post er presset på å selge noe raskt, noe som kan irritere noen kunder. Med seks eller syv e-postmeldinger kan du introdusere produktene dine sakte, starte med små, lavrisikoprodukter og jobbe opp til de store kanonene.
 5. Overvelder ikke nye abonnenter Markedsførere har en tendens til å presse så mye info som mulig i velkomst-e-posten, men det er ikke alltid effektivt. Når abonnenter blir møtt med for mange alternativer eller handlingsfremmende tiltak, kan de føle seg overveldet. En velkomstserie fjerner dette problemet, slik at du kan fokusere på bare én ting om gangen. Langt mer effektivt.
 6. Lead nurturing En velkomstserie gir deg en sjanse til å pleie en ny abonnent sakte over tid. På lang sikt er dette en mye sterkere markedsføringsteknikk.
 7. Vendebygging Som du vil se i eksemplene mine nedenfor, vil en velkomstserie forutsette nye abonnenter til aktivt å se opp for e-postene dine. I stedet for å ignorere oppdateringene dine, vil nye abonnenter komme i vane med å se frem til dem. Det er en oppskrift på høye åpne priser fremover.

En kjærkommen serie i aksjon

Det første nettstedet jeg fant ved å bruke velkomstserien via e-post, var Pinterest (jeg er sikker på at andre gjorde det først, men Pinterest tippet meg av). Så la oss se nærmere på deres.

Pinterest bruker velkomstserien sin til å dryppe nyttige tips og triks om plattformen uten å spørre for mye av abonnenten. Den første e-postmeldingen ser slik ut:

Pinterest 1. e-post

Du vil legge merke til emnelinjen deres sier ‘Komme i gang nr. 1’. Rett unna vet du at det kommer en serie e-poster.

Innholdet starter veldig grunnleggende: “Hva er en pin?” Den leder nye brukere gjennom springbrett, og avsluttes med en oppfordring til handling som ikke er for krevende:

“For nå kan du prøve å logge på og finne innhold for deg selv.”

Det er ikke påtrengende. Det er ikke overveldende. Og nye abonnenter har lært litt om tjenesten.

Det beste av alt er at de forteller abonnenten hva de kan forvente neste gang: “I løpet av de neste fem dagene vil vi sende deg mer info …”

Det er en subtil måte å fortelle abonnenten om å se opp for flere e-postmeldinger de kommende dagene. Abonnenten leter aktivt etter neste post. Geni.

Den andre e-postmeldingen ser slik ut:

Pinterest 2. e-post

Denne gangen introduserer det deg noen flere detaljer og oppfordrer deg til å begynne å bygge din profil. Igjen, det er en “hva er neste” -del for å minne deg på at det kommer en annen i morgen.

Her er den tredje e-posten:

Pinterest 3. e-post

Denne har en mye sterkere oppfordring til handling. Nå har Pinterest dekket det grunnleggende, og du er kjent med plattformen.

Men nå presser det virkelig på handlingen som betyr noe: å legge til en ‘pin it’ knapp på nettstedet ditt.

Dette er førstegangsforslaget på nytt. Hvis Pinterest hadde bedt abonnenter om å legge til ‘pin it’ -knappen i den første e-posten, ville det ha forvirret abonnenter og skremt dem bort.

Pinterest er ikke det eneste selskapet som bruker dette trikset.

Asos bruker en kortere velkomstserie, bare tre e-poster. Men de krever ikke et hardt salg før den tredje e-posten.

asoscase

Den første forteller deg hva du kan forvente av Asos-nyhetsbrevet og oppfordrer deg til å bla gjennom butikken. Ingenting påtrengende eller krevende.

Det andre viser spesifikke varer du kanskje liker basert på kjønn, og fremhever fordelene ved å kjøpe (gratis levering og gratis retur). Men de har fortsatt ikke direkte bedt om salget.

Bare i den tredje e-posten skyver de salget, og tilbyr 10% rabatt og en sterkere oppfordring til å handle – ‘handle nå’.

Det er subtilt, men kraftig. Det forsterker sakte merket og pleier abonnenten til et salg.

Hvordan lage din egen e-postserie

For å lage en velkomst-e-postserie, trenger du en konto med en e-postmarkedsføringstjeneste. Dette gjennomgangen vil bruke MailChimp, men e-posttjenester som Aweber, Constant Contact eller Emma tilbyr alle et lignende alternativ.

En velkomstserie bruker ‘e-postautomasjon’. Automatisering lar deg sende e-postmeldinger som utløses av en viss hendelse. Som å utløse en velkomstserie når noen melder seg på e-postlisten din. (Det er også nyttig for supertriks som å minne kunder om en forlatt handlevogn, sende dem en rabatt på bursdagen sin eller bruke en kundes kjøpshistorikk for å markedsføre lignende varer).

Automasjon er en betalt funksjon på MailChimp, så hvis du bare har standardpakken, vil du oppgradere. Hvis du er helt ny, kan du lese MailChimp-opplæringen først – Hvordan lage en e-postliste fra null & send ditt første nyhetsbrev

Slik fungerer det:

Trinn 1. Logg deg på MailChimp og klikk på automatisering

mc-automatisering

MailChimp kaller automatiseringskampanjen for en ‘arbeidsflyt’, så vi oppretter en automatiseringsarbeidsflyt.

mc-automatisering-arbeidsflyt

Trinn 2. Velg abonnentlisten du vil bruke

Hvis du har mer enn en liste, velger du den riktige!

Trinn 3. Velg type arbeidsflyt

velkommen-serien

Trykk på velkomstserien. Du vil merke at det er mange andre e-postmeldinger du kan automatisere her. Du kan komme tilbake og sjekke noen av dem senere.

Trinn 4. Gi arbeidsflyten et navn og sett inn navn og e-postadresse velkomstserien kommer fra

Pro-tip, noen bloggere tror det øker open rate for å bruke et ekte avsendernavn og selskapet sammen. For eksempel ‘Daren fra Bitcatcha’, i stedet for bare ‘Bitcatcha’.

Trinn 5. Tildel utløseren

I dette tilfellet er utløseren vår ‘når abonnenten blir med’. Det er da vi vil begynne å sende dem velkomstserien.

mc-trigger

Trinn 6. Angi når e-posten skal utløses

For å få de beste resultatene, sett den første utløseren til ‘umiddelbart’. Med andre ord, abonnenten din får den første e-posten i serien med en gang. Det er mye mer sannsynlig at de åpner e-posten hvis den kommer umiddelbart etter registrering – før de blir distrahert!

mc-arbeidsflyt

Trinn 7. Design din første velkomst e-post

Nå for den morsomme delen. Fyll ditt første velkomstbrev med innhold, og bruk MailChimp’s maler for å style det. (Vil du legge ut hva du skal legge inn i velkomstserien for e-post? Vi har flere tips som kommer nedenfor).

Trinn 8. Angi timeplanen

Hvor snart vil du at abonnenten skal motta den andre, tredje og fjerde e-post? Dette vil variere for hver og en av dere. I noen tilfeller, som Pinterest, fungerer en per dag veldig bra.

For andre – spesielt detaljister og de som selger programvare eller digitale produkter på nettet – kan det være lurt å bruke lengre hull for å gi abonnenter mulighet til å få tillit.

Trinn 9. Test, test, test

Nå som velkomstserien din er i gang, må du følge nøye med på analysene. Se på open-rate og click-rate-priser. Kan du forbedre dem? Finpusse emnelinjen, innholdet og planlegge til du får det helt riktig.

Bonustips

La meg løpe gjennom noen bonustips for å få velkomstserien til å fungere på sitt beste før jeg går.

1. Hva er dine mål?

Hva er dine tre hovedmål før du begynner? Slik bestemmer du hva som går i e-postserien. Hvis du er en nettbutikk, kan det være oppmerksomhet, Instagram-følgere og salg.

I så fall vil den første e-posten din handle om historien din, den andre vil omfatte oppmuntring til å følge Instagramen din, og den tredje vil presse på for et salg.

2. Hvem er du?

Forsikre deg om at den første e-postmeldingen din finner nøyaktig hvem du er.

hellofresh

3. Forsterk fordelene ved å være på listen

Bruk denne muligheten til å minne dem nøyaktig om hvorfor de meldte seg på. Gi dem en god grunn til å fortsette å se etter e-postene dine. Er det en rabatt eller eksklusiv informasjon?

4. Fortell en historie

En av favoritt-velkomstseriene mine var 20 e-poster lang! Det var et finansielt selskap, og de brukte velkomstserien for å fortelle historien om hvordan de hjalp en av sine klienter.

Ved hjelp av en engasjerende historie, klarte de helt å oppsummere hvem de er, hva de gjorde og hvordan de tilfører verdi. Underveis introduserte de forskjellige produkter, og startet med en billig e-bok helt til deres skreddersydde konsulenttjeneste.

5. Få et raskt første salg

Jo tidligere en kunde kjøper noe (hva som helst), jo bedre. Når de kjøper fra deg, er det en forbindelse. Det er mye mer sannsynlig at de vil åpne e-post i fremtiden og kjøpe fra deg igjen.

Bruk velkomstserien for å sikre deg et lite salg så tidlig som mulig.

6. Bestem hva du vil si først

Ikke bare bestem deg for en serie på fem e-postmeldinger, og finn ut hvordan du skal fylle dem. Bestem hva du vil si, og del det deretter i individuelle e-poster.

7. Hva er det neste??

La dem alltid ligge med en klippehenger, og la dem få vite når du kan forvente neste e-post. Forsikre deg om at de ser etter det.

Les mer

8. Hold e-postene konsistente

Forsøk å holde design og layout konsistent gjennom hele serien. Hold en konsistent emnelinje også ved å bruke et nummerert system eller et konstant tema. Det er et lite triks som forsterker merkevaren din.

9. Be om mer data

På den første registreringsskjemaet ditt er det best å unngå for mange spørsmål. Et navn og e-postadresse er alt du trenger for å få abonnenter raskt gjennom døren.

Imidlertid gir en velkomstserie deg sjansen til å be om mer informasjon senere. Du kan be om kjønn, beliggenhet og andre preferanser i den tredje eller fjerde e-postmeldingen. Det vil hjelpe deg med å segmentere abonnentlisten din og sende mer passende e-poster.

10. Vent til velkomstserien er over før du sender ditt standard nyhetsbrev

Forsikre deg om at den nye abonnenten ikke får det vanlige nyhetsbrevet eller kampanjemailen din før velkomstserien. Det er litt forvirrende og desorienterende.

I den siste e-posten til serien, la dem få vite at det er over, og overføre dem jevnt til vanlige nyhetsbrev.

11. Hvis en abonnent bruker en kampanjekode, ikke send den igjen!

Hvis du bruker en velkomstserie for å skyve en kampanjekode mer enn en gang, må du sørge for å spore salget. Du vil ikke fortsette å sende en abonnent den samme kampanjekoden hvis de allerede har brukt den.

Velkomstserien er den perfekte måten å bygge merkevarelojalitet og skape et sterkere kundeforhold for fremtiden. Meldingene gir deg flere muligheter til å selge mens abonnenten din er mest engasjert og spent på produktet ditt.

Er det noen der ute som bruker en velkomstserie eller andre former for e-automatisering? Har du planer om det i fremtiden? La meg kjenne tankene og ideene dine i kommentarfeltet!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me