Email Marketing Guide Del 4: Simple Tricks for 40% Open Rate

Hvis du noen gang har sendt en e-postkampanje, vet du “frykten” for å trykke “send” -knappen.

Du er i ferd med å sende tusenvis av e-poster der ute, men vil noen åpne dem?

Ifølge en fersk rapport er den gjennomsnittlige e-postprisen på 22,87%. Men det er mulig å komme dette mye høyere med noen smarte triks og finpusse.

Her er resultatene fra en kampanje jeg nylig har kjørt for en klient i musikkbransjen som fikk en åpen rate på 40,7%:

MailChimp-kampanje

Det er mer enn det dobbelte av bransjens gjennomsnitt. Det var kulminasjonen på mye prøving og feiling, men jeg gjorde det ved å bruke de fleste av disse 19 tipsene. De er prøvd og testet.

Mot slutten av denne artikkelen har du alle triksene du trenger for å øke din open rate.

Bare tenk, hvis du har fått 2000 abonnenter, som klienten min gjorde på listen over, og øker åpen rate med 5%, er det 50 flere potensielle kunder.

Tips: Dette er den fjerde artikkelen i min definitive e-postmarkedsføring-serie, så hvis du har savnet de andre delene, kan du sjekke dem ut her:

 • Del 1: De 11 høyest konverterende registreringsformene
 • Del 2: Innholdsoppgraderinger – den raskeste måten til flere abonnenter
 • Del 3: Øk engasjement & inntekter med en velkomstserie via e-post
 • Del 4: 19 enkle triks for å få en 40% åpen rate på e-post
 • Del 5: Den perfekte emnelinjen: 18 triks for å spikre den
 • Del 6: Fungerer e-postmarkedsføringen din? 14 viktige beregninger å måle

La oss hoppe rett inn:

Del I: Abonnenter

Før vi begynner å finjustere emnelinjer eller timing av leveransene, er det første trinnet å se på abonnentene dine.

E-post åpen rate

(Bildekilde)

1. Fjern inaktive abonnenter, de dreper open rate

Du kan ha 100 000 abonnenter, men det tallet betyr ingenting hvis de ikke åpner e-postene dine. Å ha et stort antall abonnenter ser bra ut, men det er dessverre bare en “forfengelsesmåling”.

Snarere enn kvantitet, fokuser på kvaliteten på listen din. Fokuser på de aktive abonnentene som jevnlig åpner postene dine. Det er de som vil høre fra deg.

Hvis en abonnent ikke har åpnet e-postene dine på seks måneder, er det på tide å fjerne dem. Det samme gjelder for “harde sprett” (dvs. e-posten kan ikke leveres). Det koster deg penger å sende til dem, og det drar open-rate ned.

Som du kan se, har denne abonnenten nedenfor ikke åpnet en e-post eller klikket på en e-post på over tre år og 23 kampanjer.

inaktive abonnenter

Dette betyr ikke nødvendigvis at e-postene dine suger! De trenger kanskje ikke lenger tjenestene du tilbyr, eller kanskje kontrollerer de ganske enkelt ikke den e-postadressen lenger.

Det handler om å sikre at listen din bare har abonnenter av høy kvalitet. Kvalitet over kvantitet.

Et triks du kan bruke er en e-post med siste grøft. Send en e-post til alle som ikke har åpnet på seks måneder med emnelinjen: “Vi har ikke hørt fra deg på en stund …” og spør dem om de vil være på listen. Du kan tilby rabatt eller insentiv for å bo.

2. Rydd opp feilstavede e-postadresser

Dette er en rask og enkel måte å få noen flere åpninger på. Kjør gjennom abonnentlisten din og korriger eventuelle stavefeil.

Det er nesten alltid noen få som sendte inn “[e-postbeskyttet]” eller “[e-postbeskyttet]”. Endre adressen og be dem bekrefte riktig e-postadresse.

3. La abonnenter velge hvilke e-postmeldinger de mottar og når

Noen abonnenter er glade for å høre fra deg to ganger i uken. Andre foretrekker månedlige oppdateringer.

Noen er bare interessert i rabatter. Andre ønsker å høre om hver nye blogg du legger ut.

Du kan unngå å overbelaste abonnentene dine ved å la dem velge hvor ofte de får e-post og hva slags innhold de vil lese. Det er best å gi dem disse alternativene når de registrerer seg. Se på hvordan reisefirma, Skift lar deg velge mellom daglige, ukentlige og andre alternativer.

La abonnenter velge

4. Segmenter listen, så abonnenter får relevant e-post

En av de største årsakene til en lav åpen hastighet er at e-postmeldinger ganske enkelt ikke er relevante for abonnenten.

En abonnent i Seattle, for eksempel, er sannsynligvis ikke interessert i de “10 beste kafeene i New York”. I dette tilfellet kan du skille abonnentlisten din etter sted. Nå kan du sende stedsspesifikt innhold til publikum.

En pro MailChimp-konto lar deg segmentere listen din etter demografi, interesser eller kjøpsatferd. For eksempel sender selskapet Asos forskjellige e-postmeldinger basert på kjønn, klærpreferanse og kjøpshistorikk.

For å gjøre dette i MailChimp bruker du ganske enkelt tagger og ‘tilpassede felt’ for å segmentere publikum i forskjellige kategorier. En rapport antyder at 39% av menneskene som gjorde dette, hadde høyere åpne priser. 20% hadde økt salg også.

Del II: Innholdet i e-postene dine

Så langt har vi strammet opp abonnentlisten din. La oss se på hvordan innholdet ditt kan øke åpen hastighet.

5. Tilfør verdi med hver e-post

Den harde sannheten er at abonnenter bare vil åpne en e-post hvis den vil tilføre livene deres verdi. Du må gi folk en god grunn til å åpne e-postene dine.

Den beste måten å gjøre det på? Gi konkrete verdier hver eneste gang.

Vox sender deg for eksempel e-post med korte, kjipe nyhetsoppdateringer om dagen. Du kan ikke få det på nettstedet deres, og det er veldig nyttig hvis du har hatt det travelt.

Legg til verdi

Hvis en abonnent begynner å knytte nyhetsbrevene dine til stor verdi, vil de åpne det hver gang. De vil til og med begynne å se opp for det.

Dette er en langsiktig strategi. Raske gevinster og triks som smarte emnelinjer kan fungere for engangskampanjer, men den virkelige måten å få gjennomgående høye åpne priser er ganske enkelt ved å bygge lojalitet og et rykte gjennom stort innhold. Forsøk å sørge for at det er noe de ikke kan få andre steder.

6. Lag en strålende, direkte emnelinje

Emnelinjer gjør eller ødelegger dine åpne priser. De er faktisk så viktige, jeg dedikerer del fem av denne e-postserien til dem.

Kort sagt, direkte til punktet faglinjer har en tendens til å fungere best. MailChimp kjørte tallene på 40 millioner emnelinjer, og de beste utøverne var overraskende kjedelige:

 • [firmanavn] salg & markedsføringsnyhetsbrev, eller
 • [firmanavn] Mai 2005 nyhetsbulletin,

som kalket opp en 60% åpen rente.

Det skader selvfølgelig ikke å kaste inn noen få nysgjerrige, clickbait stil emnelinjer nå og igjen. Denne enkle fra gründeren Yaro Stark var spesielt spennende:

Yaro-intrige clickbait

Det meste av tiden fokuserer imidlertid på å fortelle abonnenter nøyaktig hvilken verdi de vil få inni seg.

7. Snakk direkte med abonnenten din, så føl deg personlig

Et nyhetsbrev på e-post går ofte ut til tusenvis av abonnenter. Men trikset er å få det til å virke som en personlig e-post, direkte til en person.

Hvilken e-postadresse har du større sannsynlighet for å åpne:

“Vi tilbyr 20% rabatter til våre kunder” … eller

“Sarah, det er 20% rabatt på deg”

Hvis du antar at du heter Sarah, kommer du til å åpne den andre! Du sender til tusenvis, men snakk med hver abonnent individuelt. Bruk også den samme personlige stemmen i e-posten.

Du kjenner publikummet ditt bedre enn noen andre. Snakk med dem på en måte som vil koble seg sammen.

8. Bruk en velkomstserie for å etablere langsiktige åpne priser

De nyeste abonnentene dine er de mest engasjerte og mest sannsynlige for å åpne e-postene dine. Dra nytte av det ved å gi dem mange verdier helt i starten.

Etabler deg i de første e-postene, mens de nye abonnentene dine er varme, og du vil danne et sterkt bånd. Å gjøre dette garanterer åpne priser på lang sikt og danner en vane.

Velkomstserie

En velkomstserie er det beste trikset her. Ved å sende fem eller seks påfølgende e-poster rett etter at de abonnerer, kobler du til leseren din. Abonnenten din vet hva du kan forvente og de danner en vane. De begynner å se etter e-postene dine.

Del 3 av denne e-posts markedsføringsserien fokuserte på velkomstserien, så løp tilbake og sjekk den ut.

9. Send det fra en ekte person, ikke et firmanavn

Statistikk viser at e-postmeldinger fra et ekte navn får en bedre åpen hastighet enn de som sendes fra en bedrift.

Årsaken er ganske enkel. Vi har kommet til å ignorere e-postmeldinger fra en forretningsadresse når vi knytter den til markedsføring eller reklame. Ved å bruke ditt virkelige navn føles det mer personlig og mindre salg-ey.

Personlig synes jeg det er best å blande de to. For eksempel ville jeg sendt e-postene mine fra ‘Daren, på Bitcatcha’.

Ved å gjøre det, oppretter jeg den personlige forbindelsen, men jeg minner deg også om hvor du meldte deg på.

10. Legg igjen e-postene dine på en cliffhanger

Vi vet alle at de beste bøkene avslutter kapitlene sine med en pirrende klippefanger. Du kan ikke vente med å lese neste kapittel! Du kan gjøre det samme med e-postnyhetsbrevene. Lov dem noe spesielt eller veve en historie på tvers av flere nyhetsbrev.

Når de neste ser e-posten din komme inn i innboksen, vil de være opptatt av å åpne den og finne ut hva du vil lære dem neste gang!

Del III: Tidspunkt

Hvis du vil ha en høy åpen hastighet, er det viktig å få frekvensene og regelmessigheten til kampanjene dine riktig. Den nøyaktige tiden og dagen du sender saker også. La oss finne ut hvorfor:

E-posttiming

(Bildekilde)

11. Velg den perfekte tiden og dagen for publikum

Å velge det rette øyeblikket for å sende nyhetsbrevet ditt er et hett tema blant e-postmarkedsførere.

Etter å ha analysert sine egne data, fant MailChimp at åpne priser var høyest på tirsdager, onsdager og torsdager rundt kl. På dette tidspunktet har vi tømt innboksen fra helgen, lagt oss til uken, og en e-postadresse fra kl. 10.00 fungerer som en kjærkommen distraksjon fra jobben.

Experion gjennomførte imidlertid en lignende studie og oppdaget at e-postprisene deres var høyere i helgen – da folk hadde færre e-postmeldinger. De var enige om at midt på morgenen var den mest effektive tiden.

Min mistanke er at e-post fra virksomhet til bedrift får den høyeste åpne satsen i løpet av uken, mens hobbyer, netthandel og e-postadresser blir åpnet i løpet av helgen.

Det er bare en huk, og jeg anbefaler deg å eksperimentere med publikum for å finne den beste tiden for deg.

I alle tilfeller kan du sende e-posten midt på morgenen i mottakerens respektive tidssone. Du kan gjøre dette i MailChimp ved å bruke deres ‘timewarp’-funksjon.

Timewarp-funksjon i Mailchimp

12. Send e-post med jevnlige og jevnlige intervaller

Velg en plan og hold deg til den. Hvis det er en gang i uken på en torsdag morgen, må du sørge for at det alltid er en gang i uken på en torsdag morgen.

Å slippe inn og ut av abonnentens innbokser tilfeldig er forvirrende og desorienterende. Ved å gjøre nyhetsbrevene regelmessige og konsistente, begynner abonnenter å forvente dem og danne en vane å åpne dem.

13. Ikke for hyppig, men ikke for ofte …

Bare du kan bestemme hvor ofte du skal sende ut kommunikasjon, men pass på to ting: e-trøtthet og glemsomhet!

For det første, hvis abonnenter mottar for mange e-poster for ofte, blir de frustrerte. E-postene blir deretter ulest.

Imidlertid, hvis du lar det være for lenge mellom e-postmeldinger, kan abonnenter glemme hvem du er, eller hvorfor de registrerte seg. De kan bare ignorere e-posten, slette den eller avslutte abonnementet.

Det er unntak fra denne regelen. Noen daglige nyhetsbrev fungerer utmerket, men hvis du velger denne ruten, må du sørge for at abonnentene vet hva de har meldt seg på!

Hvis abonnenter begynner å lide av tretthet via e-post, kan du bruke en melding om siste grøft for å hindre dem fra å melde seg fullstendig. Thrillist, for eksempel, be de som er i ferd med å melde seg ut hvis de ønsker å motta færre e-poster i stedet.

motta færre e-poster

14. Send den to ganger!

Dette er et lurt triks, og jeg bruker ikke dette selv. Men jeg kjenner noen markedsførere som gjør det, så jeg lar deg bestemme det.

Etter at nyhetsbrevet har gått ut, vent en uke og se tilbake på din åpne rate. Samle alle e-postadressene som ikke åpnet den første gang, og send dem til dem igjen.

Du kan prøve å finpusse tittelen denne gangen for å oppmuntre flere til å åpne den. Én markedsfører, Neal Taparia, klarte 55% videre rekkevidde ved bruk av denne teknikken.

Del IV: Bonustriks

Triksene som ikke helt passet andre steder!

15. Hold deg utenfor spamfiltrene

E-postklienter er godt trent til å oppdage spam-e-poster. Emnelinjer med åpenbar kampanjekopi vil sannsynligvis bli avvist, så slå av caps-lock og hold deg unna utropstegnet!

Ta en titt på denne listen over ord som utløser spam, og unngå dem for enhver pris.

16. Hold et konsistent design

De med de høyeste klikkfrekvensene har mestret kunsten å abonnere lojalitet. De åpner e-post fordi avsenderen er kjent og klarert. En jevn utforming og design er med på å bygge opp denne lojaliteten og kjentheten.

MailChimp har mange forskjellige designmaler, men motstår trangen til å endre den for hver kampanje.

17. Forsikre deg om at den fungerer på en mobil enhet

Arbeid på smarttelefon og mobile enheter

66% av e-postene er nå åpnet på en smarttelefon, så pass på at nyhetsbrevet ditt ser fantastisk ut på en iPhone, nettbrett eller annen mobil enhet.

De fleste e-posttjenester bruker ‘responsiv design’ for automatisk å sikre at e-posten din fungerer på en mobilenhet, men kjør en test før du sender til alle.

18. Spør abonnenter hvorfor de dro

Hvis du vil vite hvorfor folk ikke leser e-postene dine, kan du spørre dem som har meldt seg ut. Oppriktig og ærlig tilbakemelding er ikke alltid like lett å høre, men du lærer mest mulig ut av det.

Når en bruker abonnerer, må du ha en avkrysningsrute for å spørre dem hvorfor de drar. E-post du for ofte? Har informasjonen din blitt irrelevant?

Hvis du besvarer dette spørsmålet, kan du forbedre tjenesten din til eksisterende abonnenter.

19. Test, test, test! Og test igjen

Den vanskelige delen med markedsføring er at det ikke er noe riktig svar. Det er ingen ‘beste’ emnelinje eller ‘perfekt’ tid for å sende et nyhetsbrev.

Hvis du er usikker, kjør en delt test for å finne ut av det. Kan du ikke bestemme mellom emnelinjer? Kjør en delt test med et lite underavsnitt av abonnentlisten din. Uansett hva som utløser den høyeste åpne frekvensen er din beste emnelinje.

Prøv å kjøre en delt test på forskjellige dager og til forskjellige tider. Når er publikum mest responsive?

Det er alt for del 4 av e-postserien min! Ikke glem å sjekke tilbake til del 1, del 2 og del 3, og se opp for den kommende delen om å lage den perfekte emnelinjen.

Har du testet og finjustert e-posten din? Hva er din erfaring, og hva fungerer best for deg? Gi meg beskjed i kommentarfeltet.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map