Fungerer din e-postmarkedsføring? 14 viktige beregninger å måle (The Definitive Email Marketing Guide Del 6)

Når det gjelder data, statistikk og tall, er jeg litt av en nerd.


Jeg elsker å kamme gjennom Google Analytics-tallene mine. Jeg er besatt av å måle e-postmarkedsføringskampanjene mine. Jeg elsker grafer og tabeller og tall.

Med markedsføringsmålinger via e-post kan jeg se hvem som åpner nyhetsbrevene mine umiddelbart. Jeg kan se de beste kundene mine, og jeg kan finne ut hvilke faglinjer som fungerer best.

Email Marketing Metrics

(bildekilde)

Få tak i vår definitive e-postmarkedsføringsveiledning

 • Del 1: De 11 høyest konverterende registreringsformene
 • Del 2: Innholdsoppgraderinger – den raskeste måten til flere abonnenter
 • Del 3: Øk engasjement & inntekter med en velkomstserie via e-post
 • Del 4: 19 enkle triks for å få en 40% åpen rate på e-post
 • Del 5: Den perfekte emnelinjen: 18 triks for å spikre den
 • Del 6: Fungerer e-postmarkedsføringen din? 14 viktige beregninger å måle

Jeg kan også se hva som ikke fungerer. Hva kan jeg gjøre bedre neste gang?

Dette er grunnen til at statistikk og data er så viktige. De er ikke bare interessante, de er viktige for å forbedre virksomheten din.

Det er en annen grunn til at jeg bruker så mye tid på å se på e-postanalyse også:

Menneskene som åpner e-postene dine er dine mest engasjerte og viktige følgere. De verdsetter ditt selskap. De engasjerer og samhandler med deg.

Hvorfor vil du ikke vite mer om dem?

e-postkampanjedata

En rask ordliste over vilkårene for e-postberegning

Først må vi først sørge for at vi alle er på samme side. Jeg vil snakke om forskjellige vilkår for markedsføring via e-post i dette innlegget, inkludert:

Åpen sats – Prosentandelen av de totale abonnentene dine som åpnet e-posten din.

Klikkfrekvens – Prosentandelen av de totale abonnentene som klikket på en kobling i e-posten.

utmeldings – Hvor mange som meldte seg ut av listen din etter en e-postkampanje.

Hvis du har fulgt e-postmarkedsføringsserien vår så langt, vil du ha satt opp et skjema for påmelding til e-post på nettstedet ditt, opprettet en velkomstserie for e-post og spikret emnelinjen.

Men hvordan måler vi nøyaktig hvor bra e-postmarkedsføringen din gir?

Svaret er e-postanalyse. Og mange av dem!

Gjennom denne e-postserien har vi brukt MailChimp som en demonstrasjon. I dag er ikke annerledes, siden MailChimp tilbyr et stort utvalg av statistikker og tall for kampanjene dine.

For å få tilgang til din, logger du på MailChimp og går til “rapporter”.

mailchimp rapporter

Klar? La oss dykke ned i viktige beregninger.

1. Fremgang mot de overordnede forretningsmessige målene

Før vi ser på åpne kurser og klikkfrekvenser, vil jeg at du skal tenke over de bredere forretningsmessige målene dine.

Statistikk og tall er avgjørende, men hvis de ikke leder deg mot et større mål, er de bare ‘forfengelsesmålinger’. Med andre ord kan de se bra ut, men hjelper de deg å oppnå hva som helst?

Tenk på om din e-postmarkedsføring øker lojaliteten, genererer mer salg og tar virksomheten din til neste nivå.

Det virkelige målet for suksess for enhver e-postmarkedsføringskampanje er hvis den presser bedriften videre.

2. Åpen rate

Gjennomsnittlig åpen sats for netthandel – 16,71%

Den åpne kursen er ofte tallet som markedsførere fokuserer på. Det representerer hvor mange som åpnet e-posten din.

Naturligvis leter vi etter høyest mulig antall her. Jo flere som åpner e-postene dine, jo større er sjansene for å konvertere dem eller kjøre dem tilbake til nettstedet ditt.

åpen rente

En høy åpen kurs antyder også en viss lojalitet. Det betyr at abonnentene dine er ivrige etter å åpne e-postene dine og se hva som er inne.

Gjennomsnittlig åpen sats for et netthandelsfirma er 16,71%, så hvis du treffer over det, er bra arbeid!

MEN, ikke stol på åpen rate alene. Vi må grave dypere for å se om disse abonnentene tar grep.

Vil du ha tips om forbedring av open rate? Les del 4 av vår definitive e-postmarkedsføringsveiledning.

3. Klikk på Rate

Gjennomsnittlig klikkfrekvens for netthandel – 2,3%

Klikkfrekvensen er ofte en mye bedre indikator på kampanjesuksessen. En høy klikkfrekvens betyr at folk ikke bare åpner e-postene dine, de klikker faktisk videre til nettstedet ditt.

klikkfrekvens

Det betyr at de er fascinerte og interesserte om innholdet i e-posten din. Det betyr også at din oppfordring til handling fungerer og at du engasjerer riktig publikum.

Den gjennomsnittlige klikkfrekvensen er ganske lav, så ikke bli motløs. Men vær oppmerksom på de som klikker gjennom. De er dine mest engasjerte kunder.

4. Konverteringsfrekvens på destinasjonssiden

Mange tror en god klikkfrekvens betyr at arbeidet er gjort. Men den virkelige testen av en god e-postkampanje er om det klikket driver en konvertering eller et salg.

La oss si at du kjører et online markedsføringskurs. Du sender en e-post til abonnentene dine som promoterer kurset, og dirigerer dem til en destinasjonsside.

Fem prosent av abonnentene dine klikker seg videre til landingssiden, men hvor mange av disse menneskene registrerer seg på kurset ditt?

Konverteringsfrekvens

(bildekilde)

Det er det virkelige målet på hvor vellykket kampanjen din var.

Du kan spore e-postkonverteringene dine ved å opprette en sporings-URL fra Google Analytics og plassere den lenken i nyhetsbrevene.

5. Avvisningsrate på destinasjonssiden

I tillegg til konverteringsfrekvensen, liker jeg også å måle avvisningsfrekvensen. Med andre ord, hvor mange som landet på denne siden og forsvant uten å gjøre noe?

En høy avvisningsfrekvens her betyr at jeg har overbevist folk om å klikke seg videre til siden, men jeg har ikke gjort nok for å få dem til å konvertere.

Det handler om å finne disse små svakhetene på reisen og finne ut hva du kan gjøre bedre. For meg forteller avvisningsfrekvensen at jeg trenger å stramme opp noe.

6. Inntekter og salgssats

Dette ligner på en konverteringsfrekvens, men spesielt designet for online ordrer og inntekter fra salg. MailChimp har en smart måte å beregne dette på. Den forteller deg nøyaktig hvor mange ordrer du har generert fra en e-postkampanje.

Den fordeler den også i inntekter per ordre og totale inntekter generert fra kampanjen.

For å konfigurere dette, må du koble e-handelsnettstedet ditt til MailChimp (som er en betalt funksjon). Når du har koblet butikken din til MailChimp, vises resultatene slik:

mailchimp e-postkampanje

Det er ideelt for nettsteder for e-handel å se om en e-postkampanje driver virkelig salg.

7. Avmeldingsrate

Gjennomsnittlig abonnementsrate for netthandel – 0.23%

Det er naturlig å forvente at noen få melder seg på nyhetsbrevene eller oppdateringene. Det er alle slags grunner til dette. Kanskje glemte de at de meldte seg på, eller kanskje de allerede løste problemet.

Ingen stor sak.

MEN, hvis du merker at avmeldingshastigheten din presser høyere enn gjennomsnittet, kan det være noe galt. Det kan hende du presser ut nyhetsbrev og oppdateringer for ofte. Innholdet ditt kan være uten betydning for publikum.

Hvis ikke-abonnenten begynner å krype, ta litt tid å revurdere strategien din.

8. Uengasjerte abonnenter

Uengasjerte abonnenter er like viktige som abonnenter. Dette er personene som er på listen din, men aldri åpne e-postene dine eller samhandle med deg.

La oss for eksempel si at du har 10.000 abonnenter, men 5000 har aldri åpnet en e-post. Dette er ‘uengasjerte’ abonnenter. Du betaler for å sende e-post til folk som aldri åpner dem.

Det beste du kan gjøre her er å fjerne dem fra listen. Jada, det kan føles galt å dele abonnentnumrene i to, men det er til det beste.

HubSpot fjernet nylig 250 000 abonnenter fra listen sin av denne grunn!

9. Avvisningsrate

Gjennomsnittlig “mykt” sprett for netthandel: 0,3%
Gjennomsnittlig “hardt” sprett for netthandel: 0,24%

En e-post “bounce” er en e-post som ikke kan leveres. Det er to typer sprett: en ‘hard sprett’ og en ‘myk sprett’.

avvisningsrate

En myk avvisning er en e-post som ikke bare kan leveres midlertidig. Kanskje abonnenten har et serverproblem, eller innboksen deres er full.

Et hardt studium betyr vanligvis at e-postadressen ikke eksisterer. Den er enten falsk, blitt lagt inn feil eller slettet.

Myke sprett er bra, men du vil fjerne e-postadresser med hardt sprett. Hvorfor? Fordi de ser ut som et tegn på spam, og det gjenspeiles dårlig på e-postlisten din. Listen din kan til slutt bli svartelistet.

Etter hver kampanje må du rense eventuelle e-postmeldinger med hardt sprett, spesielt hvis prosentandelen er høyere enn gjennomsnittet.

10. 24 timers ytelse

MailChimps 24-timers ytelseskart er både morsomt og nyttig. Det er morsomt fordi du kan se i sanntid når abonnenter åpner e-postene dine og samhandler med dem.

24 timers e-postytelse

De fleste abonnenter vil åpne e-postene dine i løpet av den første timen, slik at det første svaret er en god indikasjon på e-postlistens helse.

Resten av tidsperioden er også nyttig. Den viser toppene med aktivitet på bestemte tider av døgnet. For eksempel kan det vise deg at en stor del av abonnentene dine åpnet e-posten klokken 22.00.

Hvis dette er et vanlig mønster i kampanjene dine, vet du at publikum generelt er engasjert på sen kveld. Det er nyttig informasjon å vite om kundene dine.

11. Abonnenter med flest åpner

Denne tabellen forteller deg hvor mange ganger abonnentene dine åpnet e-posten din, og rangerer dem. Som du kan se nedenfor, åpnet en abonnent e-posten min 73 ganger.

e-post åpnes

Dette er ganske utenom det vanlige, så jeg vet at dette er en nøkkelkunde for meg. De er så interesserte i nyhetsbrevet mitt at de har åpnet det 73 ganger! Denne personen er en strømbruker. I fremtiden kunne jeg sende denne abonnenten en spesiell e-post med rabatt eller et tilbud.

I hovedsak kan jeg følge med på de mest aktive og engasjerte abonnentene mine.

12. Plassering

Dette kartet viser nøyaktig hvor folk åpnet e-posten din. Å vite hvor de mest engasjerte kundene og abonnentene dine bor, er viktig av så mange grunner.

topp plasseringer av åpne

Først av alt, det gir deg en indikasjon på den beste tiden å sende ditt neste e-post nyhetsbrev, basert på tidssonen til abonnentene dine.

Men det gjør mer enn det. Den forteller deg hvor bedriften din og produktene dine er mest populære. Det gir deg en tydelig demografi som du kan bruke til videre promotering og annonser på, for eksempel, Facebook.

Den lar deg vite hvordan du skreddersyr markedsføringen din og din lokale SEO.

Andre analysekart (som på Facebook Insights eller Google Analytics) er også nyttige. Men e-postkartet ditt er langt mer spesifikt, fordi dette er dine mest engasjerte følgere.

13. Videresending

Vi vurderer ikke ofte viktigheten av å “dele” en e-post, like mye som et blogginnlegg eller en webside. Men det kan være utrolig kraftig.

For eksempel, hvis en venn videresender deg en e-post, vil du nesten 100% lese den, ikke sant? Det er en personlig anbefaling. Det er grunnen til at jeg legger ganske mye vekt på “frem” -renten.

For det første betyr det at innholdet mitt når en ny leser, som kan bli en ny kunde.

For det andre betyr det at abonnenten min fant noe virkelig nyttig i e-posten. De ble flyttet til å gi den videre til noen andre. Det betyr (forhåpentligvis) at jeg gjør noe riktig.

Prøv eksplisitt å be abonnentene dine om å videresende e-posten til en venn neste gang du sender ut et nyhetsbrev.

14. Avkastning på investeringen

Som jeg nevnte i begynnelsen av denne artikkelen, betyr statistikken ingenting hvis e-poststrategien din ikke driver virksomheten din fremover.

Avkastning på investeringen

(bildekilde)

En av de mest enkle måtene å måle dette på er avkastning på investering, eller ROI. Dette er hvor mye penger du genererer sammenlignet med investeringen du legger inn.

La oss for eksempel si at du har 5000 abonnenter, som koster $ 50 per måned med MailChimp. Du bruker også $ 50 per måned på Facebook-annonsering for å få folk til å registrere seg på e-postlisten din.

Totalt bruker du $ 100 per måned på e-postmarkedsføring. Du må generere $ 100 hver måned, direkte fra e-post, for å dekke kostnadene.

Hvis du tjener $ 200 for salg via e-postmarkedsføring, dobler du avkastningen. Hvis du tjener 500 dollar, har du en 5X ROI. Hvis du vil vite din egen ROI, kan du bruke Sleeknotes ROI-kalkulator.

Når det er i stor skala, kan e-postmarkedsføring gi opptil 4300X avkastning.

Data, tall og analyser forteller deg alt du trenger å vite om e-postkampanjene dine. Jobber de? Hvem er dine beste kunder? Hva kan du gjøre bedre?

Ikke bare fokuser bare på ‘forfengelsesmålinger’. Forsikre deg om at du graver dypt ned i figurene som virkelig betyr noe.

Hvilke beregninger anser du som viktigst med e-postkampanjene dine?

Dette innlegget bringer meg til slutten av vår seksdelte serie om markedsføring via e-post. Jeg håper du har funnet det nyttig! Ønsker du en annen dyptgående serie om et spesifikt aspekt av markedsføring eller webutvikling? Gi meg beskjed i kommentarene.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map