Det er vanskelig å gjenoppleve barndommen din. Men det er noe med å få en pakke levert til dørstokken din som nesten kan ta deg tilbake. De fleste av oss kan huske spenningen og svimmelheten som fulgte med å rive en gave på bursdagen vår eller julemorgen da vi var små.

Men hvordan får du kundene dine til å glede seg over spenningen ved å motta produktet ditt? Forsiktig emballasje og presentasjon kan gå langt. Det er markedsplasser for grafisk design som Designhill som gir deg fantastiske produktemballasjedesign for din bedrift. Her kan du få pakken designet ved å lansere en designkonkurranse fra designere over hele verden.

Bygg merkevaren din

Ja, kunden din har allerede kjøpt produktet ditt, men det betyr ikke at du trenger å slutte å be om dem. Hvordan du pakker og presenterer varene dine for levering kan være et kraftig markedsføringsverktøy – så ikke la det være en ettertanke. Som online forhandler ønsker du å fokusere på kundenes samlede opplevelse.

Ikke kast varene dine i en eske. Bruk i stedet emballasjen din som en måte å videreutvikle merkevaren din på. I følge en undersøkelse gjort av Shorr Packaging Corp., er bare 11% av kundene helt fornøyd med emballasje i dag. Wow – det er mye misnøye, som gir deg muligheten til å skinne. Med litt forsiktighet kan du få varene dine til å skille seg ut i det overfylte e-handelsfeltet, og du får kundene dine tilbake for mer.

Få merke din e-handelsvirksomhet

For bare noen få år siden var folk ikke vant til å kjøpe ting på nettet. Jada, de kan ha gjort sporadisk kjøp av noe de ikke kunne få lokalt, men e-handel var bare et lite løp i den samlede økonomien. Min, hvordan tidene har endret seg.

I dag er folk ikke redde for å kjøpe alt og alt på nettet. Folk kjøper alt fra dagligvarer og tannkrem til dyrere varer, for eksempel datamaskiner og til og med biler. Stort sett nevner du det, og du kan kjøpe det på nettet.

I 2015 utgjorde USAs netthandel 287 milliarder dollar. Og resten av verden er ikke langt etter. Kina omsatte for 247 milliarder dollar; Japan hadde 76 milliarder dollar, og Storbritannia hadde nær 67 milliarder dollar. Trenden ser ut til å være stadig oppover. Markedsundersøkelsesfirma eMarketer spår at det globale salget på nettet vil være nær 2,4 billioner dollar i 2017.

Når så mange mennesker vender seg til internett, vil du få deg til å skille deg ut og bli husket. For førstegangskunder kan pakken som havner på dørstokken være første gang de fysisk får se og føle produktet ditt. Hvordan den ankommer er en essensiell måte å pleie merkevarelojalitet.

Spenn kundene dine med vakker presentasjon

Det første folk vil legge merke til er esken eller konvolutten. Powerhouse e-handelsforhandler Amazon pakker for det meste varene sine i en enkel brun kasse, men med sin gjenkjennelige pakningstape og logo på siden.

Amazon-boksen

Selv om den brune boksen er subtil, er det ingen feil der pakken kom fra. Noen forhandlere liker å legge til litt mer flash i fraktboksen. Walmart emblazates noen ganger selskapets navn med lyse bokstaver på siden av esken, og det er ingen feil av Shutterflys livlige oransje konvolutter den bruker for å sende ut varene sine. Fraktboksen kan bidra til å bygge en følelse av intriger. Du vil at til og med naboene skal lure på hva som er i pakken?

Selvfølgelig må selgere være forsiktige med hvordan de merker utsiden av en eske. Du vil ikke reklamere for et dyrt element for hele verden for å se at du sitter på verandaen bare ber om å bli snappet. Men hvis du ikke kan gjøre det spennende på utsiden – legg til litt stil inni.

I dag har selv pakking av varer et sosialt aspekt. Folk tar med seg til sosiale mediekanaler for å dele sin begeistring over sitt siste kjøp online. For en velsignelse, som en nettbutikk, hvis du kan dra nytte av denne gratis reklamen for å få verdifulle munnhell-anmeldelser.

Dotcoms 2015 e-handelsemballasjeundersøkelse, unrapping the Customer Experience, fant at 39% av de spurte har delt et bilde eller en video på sosiale medier, og 60% sa at de ville ha større sannsynlighet for å dele et produktbilde hvis det kom i en gave- som boks, i stedet for en ubeskrevet brun. Har du overbevist om å legge noen oomph til emballasjen?

Folk liker å motta gaver. Så la det føles som om det er bursdagen deres. Gå videre og legg til litt ekstrautstyr, som pent silkepapir, eller til og med et personlig kort. Hvis du er en liten nok operasjon, vil du til og med legge en hilsen med kundens navn til innsiden av klaffen på esken få dem til å føle seg spesielle.

Hvis du kan få kunden din begeistret, vil de være mer villige til å dele opplevelsen sin. Du kan til og med være heldig og få dem til å dele en unboxing-video på YouTube. Utrolig, folk gjør nettopp dette i massetall. Siden 2010 har YouTube-videoer med “unboxing” i tittelen økt 871%.

Et selskap som ikke mangler unboxing-videoer på YouTube er Apple. Bare skriv inn “Unboxing for iPhone”, og oppover vil det komme over fire og en halv million treff. Ingen overraskelse – siden Apple er mesteren av detaljene i markedsføring.

iphone-box

Som et eksempel har denne YouTube-videoen av iJustine, som viser henne unboxing en ny Apple klokke, allerede over en million visninger. Du kan føle forventningen når hun først åpner den vanlige fraktboksen, og så snart graver seg ned i den kjente, tykke, hvite Apple-boksen av høy kvalitet. Hennes entusiasme er smittsom, og denne typen gratis reklame genererer, enda mer, surr for Apples nyeste produkter.

Bruk emballasje som er bra for kundene dine

Selv om folk kanskje setter pris på en vakker pakke, hvis produktene dine kommer skadet eller er vanskelige å åpne, blir ikke kundene dine fornøyde. Kunder kan være pirrende, og hvis de synes noe ergerlig med å åpne pakken, vil de ikke nøle med å gi en dårlig anmeldelse for produktet eller selskapet ditt.

fragile_box

I sin 2016 E-Commerce Packaging Preference Survey spurte Shorr Packaging Corp. kundene hva de synes var mest irriterende eller irriterende med pakkeopplevelsen deres. Dette er hva de fant:

  • 55% av de spurte sa at det irriterende nummeret var pakker som var vanskelig å åpne.
  • Å komme inn på nummer to med 19% var overdreven emballasje.
  • 13% av de spurte siterte skadet emballasje (ikke selve varen).
  • 8% av mennesker ble irritert av ikke-resirkulerbare materialer.
  • 4% satte ikke pris på stygg emballasje.

Når de ser at det er vanskelig å åpne pakken for å åpne pakker, er det vanskelig å gjøre det enkelt for folk å komme seg til varene sine. Ingen ønsker å slite med å bruke en skarp kniv for å åpne tykk plastemballasje som ikke vipper. Folk setter heller ikke pris på å måtte kvitte seg med all emballasjen når de har gitt ut varen.

Husk miljøet

En annen interessant takeaway fra studien er at forbrukere blir stadig mer bevisste på miljøpåvirkningen av denne nye online økonomien. De innser at all denne e-handelen ikke er uten miljøkostnader. Ifølge U.S. Environmental Protection Agency (EPA) er emballasje ansvarlig for opptil en tredel av det ikke-industrielle avfallet i utviklede land.

Du vil beskytte varene du sender, men som en online forhandler, ønsker du ikke å komme over som sløsing og lite omhu for miljøet. I dag er det flere og mer miljøvennlige alternativer til emballasjen. Såkalt miljøemballasje er en blomstrende virksomhet. Papp er et utmerket valg siden det lett kan gjenvinnes. For bonuspoeng kan du bruke papp laget av resirkulert innhold eller etter forbrukerinnhold.

For ekstra polstring for produktene dine, kan du velge å bruke emballasjeskrap laget av resirkulert papir. Den kommer i en rekke farger og kan krølles for å gi et dekorativt preg. Eller i stedet for gammeldags Styrofoam-pakking av peanøtter, er det stivelsesbaserte alternativer laget av mais, kornsorghum og andre avlinger. Disse er ikke bare bedre for miljøet, men kunden trenger ikke å bry seg med avhending. Hell bare vann over de plantebaserte peanøttene og se dem løse opp i ingenting.

Gjør det enkelt for kundene dine å returnere varer

Mange vellykkede nettbutikker setter pris på at du må være villig til å godta retur hvis du vil at noen skal ta en sjanse på deg. Selv de beste kundene dine ønsker å vite at de kan returnere en vare hvis den ikke passer, er skadet eller ikke fungerer med det de hadde i tankene.

Shorr Packaging Corp. fant ut at premium-shoppere (de som er definert som å bruke mer enn $ 200 i måneden på online kjøp) gir mye avkastning. De fant ut at 22% av disse kundene sa at de returnerer minst en fjerdedel av sine nettkjøp. Men 95% av disse kundene oppga at de vil gjøre gjentakelse hvis returprosessen er enkel.

Du vil gjøre det så enkelt som mulig for folk å returnere varene sine hvis de ikke er fornøyd. En enkel løsning som mange kledeforhandlere bruker er å inkludere returpostkuponger. Gjør det enkelt for kunden å legge varene sine tilbake i esken og bare fest en etikett.

Nordstrom, et selskap som lenge har stolt på kundeservice av høy kvalitet, inkluderer en returetikett og betaler også for returfraktkostnadene. Hvis du bor i USA, er alt du trenger å gjøre å kaste varene dine tilbake i esken, smelle på en etikett og dele den ut til postforsendelsen. Du trenger ikke å bry deg med å ta deg til postkontoret eller UPS for å få veien og portoen beregnet.

Noen ganger er det de små tingene. Trunk Club inkluderer til og med tape for kunden til å lukke esken. For alvor, hvem har tid til å jakte på en kassett. Andre forhandlere som Stitch Fix inkluderer en returpose, som er billigere og enklere å sende tilbake enn en eske.

trunk_club

Hold kostnadene nede

Kreativiteten er flott, men du vil ikke bli for gal. Du må fortsatt ta hensyn til fraktkostnader.

I dag bruker mange av de største transportørene, inkludert FedEx, UPS og DHL, dimensjonsvekt for å beregne fraktgebyr på bakkepakker mindre enn tre kubikk. Dette betyr at de tar hensyn til størrelsen på esken din, samt vekten. Så sørg for at boksen du velger passer til varene dine. Sendere kan også være et alternativ hvis produktet ditt er lite.

Uansett størrelse på esken din, må du huske å kaste inn litt polstring, selv om den ikke er knusbar. Du vil ikke at varene dine skal flyte rundt i boksen. Vær forsiktig så du ikke legger for mye vekt med polstringen. Du kan prøve et av de miljøvennlige alternativene som er nevnt ovenfor, eller lett bobleplast, som du kan få i laken, ruller eller vesker.

Bruk emballasjen din for å etterlate et varig, positivt inntrykk

Som online forhandler har du kanskje ikke en fysisk butikk, men du vil fremdeles gi kundene dine en personlig og frodig opplevelse, på samme måte som om de handler på en liten butikk. Med andre ord, du vil at de skal føle seg spesielle. Du gjør sannsynligvis allerede dette med nettstedet ditt og andre interaksjoner, men ikke glem et område som ofte blir oversett – emballasje.

Hvordan du pakker og presenterer varene dine for levering vil gi et varig inntrykk – ikke bare med kundene dine, men potensielt med vennene sine, og til og med vennene dine, gjennom sosiale medier.

Du kan føle deg tilfreds med at du har solgt, men ikke kast en gylden mulighet. Med pen, men praktisk emballasje kan du tiltrekke deg nye kunder, og like viktig, beholde de du allerede har. Returnerende kunder bruker i gjennomsnitt 67% mer enn førstegangskunder, så du vil imponere selv de som allerede har kjøpt et kjøp fra deg.

Du vil ta hele prosessen med kundenes transaksjon i betraktning. Transaksjonen deres er ikke fullført når de klikker på kjøp-knappen. Du må wow dem når pakken deres kommer. Dette kan være forskjellen mellom en engangskunde og en som er lojal mot merkevaren din og gjør gjentatte kjøp.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me