Slik fikk jeg 10.000 Twitter-følgere og 13% engasjementsgrad

Tidligere i fjor satte jeg meg selv en liten utfordring.


For å sette opp en Twitter-konto og nå 10.000 følgere.

Det måtte være en helt ny konto, fra null. Det var tilknyttet noe eksisterende nettsted, og jeg brukte ikke det eksisterende nettverket mitt. Bare et rent eksperiment fra bunnen av.

10k følgere!

Jeg ringte Twitter-kontoen ‘Umulig’.

Og det tok bare tre måneder å nå 10.000.

Ikke spør meg hvorfor jeg startet dette. Det var rett og slett nysgjerrighet, og jeg ville lære hva som får Twitter til å krysse av. Og jeg lærte mye.

Det handler ikke bare om tallene …

Selvfølgelig betyr Twitter-følgere på egenhånd ingenting. Så en sentral del av min lille utfordring var engasjement.

Det gjennomsnittlige Twitter-engasjementet er 0,7%. Jeg måtte sørge for at jeg var over dette.

Gjett hva jeg har?

Engasjementsgraden min var 13% (på min beste tweet. [Og et gjennomsnitt på over 5-6% på hvert eneste innlegg])

13% av engasjementsgraden!

Så hvordan fikk jeg 10.000 følgere og en engasjementsgrad på 13%?

Da jeg begynte hadde jeg ikke en strategi. Det tok noen uker å komme i gang. Men etter det begynte en tydelig og effektiv rutine å ta form. Jeg er ingen ekspert! Men slik fungerte det.

1. Velg emnet nøye

For det første må du vite hvordan Twitter fungerer. Jeg har brukt noen år på plattformen med en personlig konto. Mye av den tiden ble brukt på å se fra sidelinjen.

Jeg la merke til at Twitter er flott for tre ting:

 1. Nyheter
 2. Ekspertinnsikt i spesifikke emner
 3. Letthjertet lettelse

Så jeg visste at jeg måtte velge noe som passet på minst to av de tre tingene.

Jeg valgte eventyr / actionsport som lett gled inn i både ‘nyheter’ og ‘letthjertet lettelse’.

Velg emnet ditt!

Jeg visste også at det var et åpent hull for denne typen ting. Det er de store gigantene som Red Bull. Men når det gjelder liten konkurranse, er det overraskende slanke valg.

Gjør det samme med Twitter-prosessen din. Se etter hullene i markedet. Se etter samtalene som ikke blir ført. Og så start de samtalene.

2. Legg inn engasjerende innhold

Twitter-veksten er enkel når du tenker på det.

Du poster kule ting. Folk retweet det. Flere ser det, og følger deg.

Du trenger ikke gjøre det noe mer komplisert enn det. Det betyr at prioriteringen din er å legge ut kule ting!

Social Media Examiner forklarer at du får 150% flere retweets hvis du legger ut et bilde. Så jeg bestemte meg for at hver tweet måtte ha et bilde vedlagt.

Forsikre deg om at hver eneste tweet har verdi. Gjør det til et interessant fotografi, et nyttig stykke data, eller en lenke til noe verdifullt. Hvis det ikke er verdt å si, ikke si det.

Du kan også øke engasjementet ved å stille spørsmål, holde tweets korte og aktivt be om retweets.

3. Tweet mindre (ja, virkelig)

Det er en merkelig myte at tweeting med høyt volum gir bedre engasjementsgrad. Det er bare galt. (Igjen vil Social Media Examiner sikkerhetskopiere meg). Hvis du tweeter for mye, drukner de viktige tingene du sier. Og det utvanner innholdet ditt. Det kan irritere folk også.

Ikke kjede dine følgere

Jeg holdt meg til en-to tweets om dagen. Det er alt jeg trengte. Totalt sendte jeg bare 52 tweets i løpet av de tre månedene. Du kan prøve noen flere, men hold det til et minimum. Ikke overvelde publikum, og ikke drukn innholdet ditt.

4. Begynn å følge mennesker

Ok, så langt har jeg lært deg hva du skal legge ut. Men hvordan får du de første følgere?

Jeg syntes dette var veldig vanskelig også. Faktisk er de 100 første tilhengerne de vanskeligste du noensinne vil få. Det tok meg litt tid å finne ut hemmeligheten, men det er veldig enkelt.

Bare begynn å følge folk. Det er det.

Begynn å følge mennesker!

(Markedsekspert, Neil Patel, har tatt seg tid til å følge 100.000 mennesker! Han er på noe.)

Lag en liste over Twitter-kontoer som har en målgruppe du vil ha, og lagre dem på ‘listene’..

For meg var dette action sports mags, uteklær selskaper osv. Jeg er sikker på at du kan velge mange kontoer fra din egen valgte nisje.

Last inn de siste tweetsene fra kontoene. Følg deretter alle som favoriserte, retweetet eller kommenterte det. Dette er de mest aktive og engasjerende følgere, og du vil ha dem!

Mellom 30% og 40% vil vanligvis følge deg tilbake. Det er det fine med Twitter – de fleste er glade for å følge.

Advarsel

Ikke bli gal her. Hvis du følger mer enn 100 mennesker på en dag, begynner Twitter å bli mistenkelig. Noe mer enn dette, og du bare spammer folk. Du kan (og vil) bli suspendert fra Twitter hvis du går for langt.

Men generelt følger det greit. Det blir oppmuntret.

5. Bruk 15 minutter på å gjøre dette hver dag

Å bygge en Twitter-følge er en daglig aktivitet. Du må være ganske nådeløs med dette. Planlegg 15 minutter om dagen for å legge ut noe kult. Bruk deretter litt tid på å følge mennesker i din nisje.

Jeg gjorde dette hver dag i tre måneder, og jeg endte opp med å følge rundt 8000 mennesker. Cirka 40% fulgte tilbake, og de resterende 7000 kom fra retweets og organisk vekst.

Hvis du tror dette er bortkastet tid, kan du se på Neil Patels Twitter-konto ovenfor. Han har fulgt 100.000 mennesker siden han begynte på plattformen. Og ingen vil beskylde ham for å kaste bort dyrebar markedsføringstid!

6. Retweet, favoritt og kommenter

Twitter er ikke bare en enveiskjøring. Hvis du ikke blir med i samtalen, roper du bare på universet. Twitter er en samtale. Bli involvert.

Retweet nyttig informasjon som du så på noens tidslinje. Skriv en liten kommentar, eller bare favoritt tweeten deres. Ikke vær den fyren som bare sprenger tweets uten svar.

Jeg må applaudere Jason, Bitcatchas manager for sosiale medier, spesielt for dette. Når noen samhandler med Bitcatcha på Twitter, svarer han med en takk. Han driver også nettstedet deres gjennom hurtigkontrollen vår og lar dem få vite hvordan det går.

Hei @clickshiftca!

7. Sett lenker på din webside, Facebook og e-signatur

Jeg hadde ikke denne luksusen, men det vil være en god måte for deg å få noen hundre følgere raskt. (Jeg endte med å bygge et rudimentært nettsted for å eksperimentere med å legge ut koblet innhold på Twitter. Men det var ikke en faktor i 10-tallet.)

Sett Twitter-lenken din i e-postsignaturen din for å fange alle kollegene dine. Det er en enkel måte å bygge nettverket på. Bruk deretter Twitter API for å sette en ‘følg’ knapp på nettstedet ditt. Enkel. Lett. effektiv.

8. Sett deg et mål

Ingenting skjer før du setter deg et mål. Så gå for det. Tenk stort. Hvorfor ikke skyte for 10.000? Eller 100 000? Eller en million?

En ting jeg gjorde galt …

… Unnlot å legge ut uten en bredere strategi.

Siden dette bare var et eksperiment, hadde jeg ikke en større plan.

Du må finne ut hvordan din Twitter-tilstedeværelse passer inn i din overordnede forretningsmodell. Vil du drive mer salg eller nettrafikk? Vil du bygge bevissthet eller benytte deg av et spesielt lukrativt marked?

Det var en ting jeg ikke gjorde, og nå må jeg jobbe bakover for å finne ut hvordan jeg bruker denne ressursen.

Prøv det selv, folkens …

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map