Hvis du sliter med å opprettholde en tilstedeværelse på alle sosiale mediesider der ute for B2B-virksomheten din, kaster du bort tiden din. Sannsynligvis er publikum konsentrert om ett eller to nettsteder, og de andre er bare ekstra arbeid for deg. Ved å fokusere din innsats på følgende sosiale kanaler, pakker du et større slag og engasjerer potensielle kunder.

Jeg snakket med B2B-markedsførere for å få tak i hvilke nettsteder som ga det største smellet for pengene sine, og til og med stjal hemmelighetene deres for hvordan de skal maksimere innsatsen på hver sosiale kanal.

Contents

LinkedIn: Vinner, Vinner, Kyllingmiddag

Det desidert mest populære sosiale medieverktøyet for B2B-markedsføring var LinkedIn. Fordi LinkedIn tiltrekker seg flere fagpersoner enn tenåringer som deler kattevideoer, er det det naturlige valget for nettverk på nettet. Her er tipsene jeg fikk.

Bli med og delta i grupper

LinkedIn-grupper

Det er en gruppe på LinkedIn for alle mulige bransjer, nisje eller stillingsfunksjoner, fra innholdsmarkedsføring til brannpumpe-profesjonelle.

Julie Graff, Social Content Liaison for Pole Position Marketing, sier at den beste måten å lykkes med å bruke grupper er å finne de der medlemmene av målgruppen din er aktive og vurdere andelene dine nøye.

Julie Graff fra Pole Position Marketing

Vær forsiktig så du ikke blir altfor selvreklame i disse gruppene. Du bør være ute etter å delta i samtaler, gi ekspertråd og svare på spørsmål.

Hun sier at hvis gruppen tillater det, bør du legge ut lenker til ditt eget innhold, men gjør det med forsiktighet:

Forsikre deg om at innholdet du lenker til er svært verdifullt. Prøv å starte en diskusjon med den. For eksempel har jeg nylig lagt ut en artikkel om den ideelle lengden for et blogginnlegg, så jeg spurte gruppen hva de mente den ideelle lengden var. Forsikre deg om at du gjør mer enn bare å legge ut lenker. Delta i de andre samtalene i gruppen.

LinkedIn for potensielle kunder

Tilbake på dagen, må du gjøre mye ringer og kalde ringer for å nå en beslutningstaker. Men nå er en forbindelse bare et klikk unna. Jodie Cook, administrerende direktør i JC Social Media Limited, også forfatteren for boken #Winning at Social Media: Det handler om samspillet, sier at lead generation av LinkedIn er en kraftig taktikk for B2B-virksomhet.

Jodie Cook

Hvis du kjenner den typiske tittelen på beslutningstakeren i et selskap, kanskje det er seniorkjøper, markedssjef eller finansdirektør, for eksempel kan LinkedIn-søk hjelpe deg med å lage en liste over potensielle kunder du kan kontakte. Vi har hatt stor suksess med å jobbe for en klient som leverer stein til landskapsarkitektur – vår jobb er å finne landskapsarkitekter over hele verden og starte en samtale.

Hun sier at det er viktig å ikke sende forespørsler om tom tilkobling fordi de blir ignorert. I stedet:

Lag en malmelding du kan gjenskape for hundrevis av mennesker du vil kontakte, men sørg for at den understreker hva som ligger i dem for dem – for eksempel en gratis brosjyre om prisbelønte produkter. Forsikre deg om at du prøver to eller tre ganger per kontakt, [og] din utholdenhet vil lønne seg.

En bedriftsside kan øke SEO

LinkedIn-side for selskapet

Hvem visste at å ha en side for bedriften din på LinkedIn faktisk kan hjelpe deg å bli funnet på søkemotorer? Randy Mitchelson, april, som er visepresident for salg & Markedsføring hos iPartnerMedia sier at bedriftssider på LinkedIn blir gjennomsøkt av søkemotorer, noe som gjør det til et verdifullt verktøy i jakten på bedre søkemotoroptimalisering.

  17 Facebook-annonse-triks som faktisk øker salget!

Randy Mitchelson

Faktisk kom en av våre klienter til oss fordi de var frustrerte over at nettstedet ikke ble rangert. Ironisk nok rangerte deres LinkedIn-bedriftsside på side en av Google, men nettstedet deres var ingen steder å finne.

Han foreslår også at alle ansatte i en bedrift som har personlige LinkedIn-profiler, skal koble sin personlige profil til bedriftssiden.

Gjør LinkedIn til en blogg (med et enormt leserskare)

LinkedIn gjør så mye mer enn bare å tilby gode nettverksmuligheter. Det fungerer også som en publiseringsplattform for innhold gjennom Pulse. Graff of Pole Position Marketing sier at syndikering av blogginnleggene som ble publisert på selskapets nettsted på Pulse, har brakt stor suksess:

Prosessen vår er å legge ut deler av artikkelen i LinkedIn med en kobling “Fortsett å lese” som fører dem til bloggen vår. Dette har resultert i en dramatisk økning i trafikken til nettstedet vårt fra LinkedIn.

Vær en kikkende Tom

Hvem har sett profilen din?

LinkedIn har en interessant funksjon som forteller brukere at folk har sett profilen sin. Betalte medlemmer, sier Austen Allred, Senior Growth Manager hos LendUp.com, kan se en liste over alle som sjekker dem ut.

Austen Allred

Vi er naturlig nok nysgjerrige på å gjøre det. Det viser seg at du kan bygge et skript for å gjøre noe annet enn å klikke fra profil til profil, og få navnet ditt og ansiktet foran titusenvis av mennesker. Jeg gjorde det en gang, noen så profilen min, og anbefalte jobben som jeg nå har.

Gjør LinkedIn til oppfølgingen

Når du møter mennesker på messer eller forretningsbegivenheter, kan det være vanskelig å huske å følge opp når du kommer tilbake til kontoret. Men å integrere LinkedIn i oppfølgingsprosessen er en kraftig måte å holde kontakten på.

Mitchelson fra iPartnerMedia bruker denne strategien etter hver hendelse han deltar på:

Etter å ha samlet visittkort på en begivenhet, for eksempel, tar jeg kontakt med disse menneskene på LinkedIn og bruker den tilkoblingsforespørselen for å gi dem beskjed om at jeg satte pris på å møte dem. Akkurat i dag tok jeg kontakt med 5 nye mennesker kort tid etter å ha kvalitetssamtaler med dem.

Ved å koble deg til på nettet, er det mye mer sannsynlig å styrke det forholdet raskere enn via e-post eller telefon.

Twitter: Flott for en-til-en-engasjement

LinkedIn er ikke det eneste verktøyet B2B-markedsførere utnytter. Twitter er flott for i sanntid engasjement, spesielt for å dykke ned i en-til-en-samtaler. Her er noen tips fra ekspertene.

Bruk søk ​​klokt

Twitter Stream på TweetDeck

Hvis du bruker et sosialt mediepanel som Hootsuite eller TweetDeck, kan du enkelt sette opp strømmer for å følge tweets ved å bruke spesifikke nøkkelord eller søkeord. Mary Cochran, direktør for markedsføring for søvn Bruker enkelt denne strategien for å få kontakt med mennesker i målgruppens felt:

Mary Cochran

Jeg har hatt hell i forretningsutviklingen ved å bruke Hootsuite for å sette opp et søkeord i bransjen og pinge utsiktene på Twitter.

På en side merknad: Jeg bruker denne strategien også. Fordi mange av kundene mine er programvareselskaper, sporer jeg begrepene “programvare” og “småbedrifter.” Jeg har til og med fått en klient ved å overvåke disse nøkkelordene og svare riktig!

  5 trinn guide til å ansette en freelance manager for sosiale medier

Delta i en-mot-en-dialog

Fordi Twitter (sammen med Instagram) er en “dobbel retning” -plattform der du kan samhandle med en eller mange mennesker om gangen, sier Matthew Mercuri, Digital Marketing Manager i Dupray at det er enda mer markedsføringsgull som skal oppdages.

Matthew Mercuri

Twitter / Instagram lar deg også samhandle med klienter på måter som Facebook ikke gjør. Facebook er endimensjonal. Du kan ikke gå ut og søke etter folk til å snakke individuelt med folk som du kan på toveis plattformer. Den andre fordelen er dessuten at Twitter / Instagram gir øyeblikkelig, rask og vittig svar, som i visse milier er svært verdifull for en markedsfører.

Han sier også at det å samhandle med folk du allerede har gjort forretninger med, vil gjøre kundene dine mer tilbøyelige til å følge deg tilbake, noe som gjør det enkelt å engasjere dem.

Facebook: Ikke bare for B2C

Tror Facebook bare er for å se kattevideoer i stedet for å jobbe? Tenk igjen. Det er et virkelig smørbord av forretningsmuligheter.

Utnytt smart annonsering

Facebook er kjent for sin enkle, målrettede annonseplattform. Tracy Willis, innholdsstrateg for N2Q Consulting elsker sine annonseringsfunksjoner:

Tracy Willis

Min favoritt måte å bruke Facebook som B2B-plattform på er gjennom betalt reklame. Med Facebook-annonseverktøyet kan du velge målkunden din fra en ekstremt granulær liste over alternativer.

Å kunne målrette mot for eksempel ledere i programvareindustrien, som tjener $ 200 000 eller mer, hjelper deg å målrette nøyaktig hvem du vil nå med annonsen din.

Øk et innlegg

Øk et innlegg

En spesifikk form for annonsering på Facebook er Boost a Post-funksjonen. I stedet for å vises som en annonse, kan du ta et vanlig innlegg eller oppdatere og forsterke det til et bredere publikum. Adaf Darash, administrerende direktør i Regpack, har sett en økning i potensielle kunder som et resultat av å øke blogginnleggene:

Adaf Darash

Den beste responsen for oss har vært å øke et innlegg på bedriftssiden vår, spesielt når vi legger ut om vår siste bloggoppdatering. Vi bruker mye tid på å jobbe med innholdsmarkedsføring og boosting på Facebook har vært den beste måten vi har funnet på å ikke bare få innholdet vårt foran mange mennesker, men vi ser en økning i potensielle kunder like etter blogginnleggene våre på Facebook er styrket!

Bli med på Facebook-grupper

Akkurat som med LinkedIn, gir Facebooks Groups en fantastisk mulighet til å få kontakt med målmarkedet. Willis fra N2Q Consulting sier at Facebook kan gi enda mer mulighet for engasjement enn LinkedIn gjennom sine grupper:

Å bli med i disse gruppene i bransjen din, også bare for å lytte, kan gi god innsikt i hva kundene dine synes er viktig. Disse ligner på LinkedIn-grupper, men kan brukes oftere ettersom Facebook har en mye høyere engasjert brukerbase.

Andre sosiale nettsteder som er verdt å nevne

Disse løperne har kanskje ikke kraften fra LinkedIn, Facebook og Twitter, men de kan likevel hjelpe deg med å nå publikum.

Slideshare

Slideshare spiller ikke nesten andre sosiale verktøy (du må tross alt ta deg tid til å lage en presentasjon), men Kent Lewis, president & Grunnlegger av Anvil, sier det er verdt å merke seg.

Kent Lewis

Ikke mange merker investerer tiden i SlideShare, men siden den ble anskaffet av LinkedIn, har betydningen (og rangeringene i Google) bare økt. Det er en utmerket forsknings- og markedsføringsplattform for B2B-selskaper, og det er mye mindre konkurranse enn andre plattformer som Twitter.

  7 ting du bør gjøre for å markedsføre nettbutikken din frakoblet

YouTube

Lewis sier at det overrasker ham at bare globale B2B-merker riktig har utnyttet kraften til verdens nest største søkemotor, YouTube.

Av samme grunn som du kan anbefale Google+, Facebook eller Instagram for å målrette mot B2B-potensielle kunder, er YouTube logisk av en rekke årsaker. Video har 5x større tilbakekalling enn det skrevne ordet, så hvorfor fortelle historien i tekst når du kan fortelle den med videoer?

Få mest mulig ut av B2B-markedsføring på sosiale medier

Uansett hvilke sosiale nettsteder du bruker for å finne potensielle kunder og kunder for B2B-selskapet ditt, trenger du riktig strategi for å få gode resultater. Det betyr å være konsekvent i oppdateringene dine, dele relevant innhold og målrette målgruppen din. Her er flere tips for å hjelpe deg fra Sandip Banerjee, Growth Hacking Specialist at Web3 Solution.

Sandip Banerjee

1. Tidspunktet er alt
Når du legger ut er nesten like viktig som det du legger ut. Det kan ta litt eksperimentering å finne ut når målgruppen din er mest lydhør overfor andelene dine. Planleggingsprogramvare lar deg skrive oppdateringene dine på forhånd og stille dem til å gå i live i det ideelle øyeblikket.

2. Å kjenne publikum er avgjørende
Enten du investerer i Facebook- eller LinkedIn-annonser eller finner nye relevante personer å følge på Twitter, vil du kaste bort tiden din med å sende meldingen til gale mennesker med mindre du filtrerer publikum. Hvem bruker nøkkelordene som er relevante for din demografiske? Hvem snakker om konkurransen? Dette er sannsynligvis gode kandidater å få kontakt med.

3. Koble punktene i relevans
Hvis du skriver en sosial oppdatering som snakker om en ting og inkluderer en lenke, skal den lenken ikke dreie seg om noe annet helt. Folk ønsker konsistens, og ved å sikre at det du deler er relevant for lenken du legger ut, vil du bevise verdien og påliteligheten din til dine følgere.

4. Finn riktig kadens
Hver sosiale kanal opererer på en annen tråkkfrekvens. Twitter beveger seg med lysets hastighet; det du legger ut akkurat nå, vil ikke bli sett av alle bare fordi det er flere brukere som kjemper om dine følgere. Så det kan hende du må legge inn oftere. På LinkedIn Groups kan det imidlertid være lite aktivitet, så vær på vakt mot å bombardere gruppen med en daglig oppdatering hvis du er den eneste som deler.

5. Vær konsekvent
Ledelse av sosiale medier tar engasjement og konsistens. Folk vil ikke se at den siste oppdateringen din var for et halvt år siden. Hvis du ikke har tid eller energi til å vie ukentlig oppmerksomhet (hvis ikke daglig) til kontoene dine, kan du ansette en sosial mediekonsulent som kan hjelpe deg. Du vil få bedre resultater hvis folk vet at de kan stole på deg for vanlig, nyttig innhold.

Ved å konsentrere B2B-markedsføringstiltak på sosiale medier i disse kanalene, vil du bedre engasjere riktig publikum, bygge tillit med dem og være i hodet når de er klare til å kjøpe.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me