Trenger du en forklaringsvideo for din entreprenørforetak?

Dette er et gjestepost av Jeff Richardson fra Breadnbeyond.com.


Til tross for populariteten er ikke en forklaringsvideo et verktøy som alle kan dra nytte av. Entreprenørskap er tøft – du må ligge foran konkurransen. Explainer-videoer er et effektivt verktøy for å skille seg ut fra konkurransen ved å være den ene personen med en fantastisk video på hjemmesiden deres.

Breadmbeyond Explainer Video Services

Men ikke hver gründer kan få maksimale resultater fra en forklaringsvideo. Det avhenger av mange faktorer som din nisje, budsjett, målgruppe og mange flere. Jeg har formulert tre spørsmål du trenger å svare for å bedre bedømme om du bør investere ressursene dine i en forklaringsvideo.

1. Har du et nettsted eller bruker sosiale medier for å markedsføre tjenestene dine?

Med det enorme skiftet i folks vane å se etter produkter og tjenester på nettet, må du definitivt endre markedsføringsstrategien din til en mer digitalorientert strategi. Faktisk har over 95% av amerikanerne kjøpt noe på nettet minst en gang i livet. Det betyr at hvis du allerede bruker en slags online plattformer for å markedsføre produktene og tjenestene dine, er du fortsatt i konkurranse.

Å ha en forklarende video på nettstedet ditt hjelper besøkende å forstå bedre hva du tilbyr, på en kortere og mer underholdende måte. Å plassere en forklaringsvideo på en landingsside kan hjelpe deg med å fange oppmerksomheten til de besøkende umiddelbart når de ankommer.

Explainer-video på en destinasjonsside

Sosiale medier ligner på et nettsted i så måte. Hovedforskjellen er at de fleste sosiale medieplattformer er mer tilgjengelige og optimaliserte for mobilbrukere. Sosiale medier kan være et vanskelig felt å spille i når du markedsfører produkter eller tjenester, hovedsakelig på grunn av hvor raskt folk ruller forbi ting i tidslinjene sine..

Det er her visuelt innhold som forklaringsvideoer kan hjelpe deg med å fange målgruppens oppmerksomhet. Ved å ha en sterk åpning og iøynefallende animasjon, kan du nå flertallet av dine følgere.

Selv om ikke alle sosiale medier er spesielt laget for visuelt innhold, kan du fortsatt bruke en forklaringsvideo. Her er noen måter hvordan:

 • Facebook-siden inneholdt video
 • Instagram-innlegg
 • Betalt videoannonsering på Facebook, YouTube og Instagram

Du kan umulig drive en fysisk butikk 24/7 med mindre du har mange ansatte som jobber på turnus. Å sette opp et nettsted eller sosiale medier eliminerer det problemet.

Ta bort : 

Hvis du bruker sosiale medier og / eller et nettsted for å markedsføre tjenestene dine, kan du få maksimale resultater fra en forklaringsvideo.

2. Hva slags produkter eller tjenester selger du?

Typen av produkter eller tjenester du tilbyr, påvirker også om du kan dra nytte av å ha en forklaringsvideo eller ikke. Jeg har delt den opp i fire hovedkategorier:

 1. Primære behov Hvis du tilbyr produkter som faller under kategorien primære behov, for eksempel mat & drikke, klær eller bolig, trenger du ikke en forklaringsvideo. Folk vet allerede at de trenger dem – så du bør bruke ressursene dine på å vokse merkevaren din.
 2. Programvare Hvis du er en utvikler eller markedsfører for en programvare som et tjenesteselskap (SaaS), selger du sikkert noe komplisert. Ikke alle har et lignende bevissthetsnivå innen teknologi og datamaskiner. Det er her en forklaringsvideo kan hjelpe din målkjøper å forstå programvaren din bedre, ved å bruke enklere ord og visuelle hjelpemidler. Det er også lettere å fremheve nøkkelfunksjonene og unikheten til programvaren din sammenlignet med andre. Her er et eksempel på en forklaringsvideo om Pinterest (Alle vet Pinterest nå – jeg får tak i den, men denne videoen ble laget i 2012).
 3. Unik & Tilpassede varer Produkter som har spesielle funksjoner, må forklares tydelig for å tiltrekke så mange kjøpere som mulig. Explainer-videoer kan hjelpe deg med å visualisere de spesielle funksjonene og hvordan disse funksjonene er verdt å ha.

  La oss som et eksempel Fuel Baby, et merke av melkeflasken til babyen med en frigjøringsmekanisme for formelen. Nå er det ganske vanskelig å forestille seg uten en ordentlig visualisering, ikke sant? Med visuelt hjelpemiddel er det mye lettere å fordøye konseptet med unike produkter som dette.

 4. Nisjetjenester Entreprenørskap er et enormt univers. For en gründer som tilbyr nisjetjenester som å utforme en forretningsmodell for andre virksomheter, å bygge hundehus for tibetanske mastifter, massasje for spedbarn – eller andre ultra-spesifikke felt – er forklarervideoer et kraftig verktøy. La meg forklare.

  Hvis du eller noen andre gründere bestemmer deg for å utøve disse tjenestene, må det være en grunn bak, ikke sant?

  Noen ganger kan det være en utfordrende oppgave å overbevise folk om hvorfor de trenger tjenesten din med ord. Explainer-videoer hjelper deg med å kommunisere bedre hva du har å tilby, slik at du kan nå en spesifikk gruppe mennesker som er mer sannsynlig å kjøpe tjenesten din. Dette fører oss til det siste spørsmålet.

3. Hvem er målforbrukeren din??

Å kjenne riktig målforbruker er en av de viktigste egenskapene til en vellykket entreprenør. Hvis du tilbyr dine produkter eller tjenester til andre selskaper, er det en god sjanse for at du vil finne forklaringsvideoer nyttige.

Når det gjelder B2B (Business to Business), er teknikalitet viktig. En forklaringsvideo kan hjelpe dette problemet, ved å kondensere komplisert og teknisk informasjon til en lett å absorbere video som bedriften din kan bruke for å henvende seg til potensielle kunder.

Men hvis du er rettet mot sluttbrukere og individuelle forbrukere, må du gjøre målrettingen mer spesifikk.

En forklaringsvideo er en digital investering, noe som betyr at det ikke er noen fysisk form, og det krever at målkundene dine kan bruke internett & teknologi generelt. La oss dele dem inn i fire forskjellige aldersgrupper:

 • 18-29 år gammel Dette er førstealderen til internettbrukere og sosiale medier-junkier. Basert på en undersøkelse gjort av Pew Internet, har 99% av amerikanske statsborgere i denne aldersgruppen internettilgang. De har også den mest daglige skjermtiden sammenlignet med andre aldersgrupper. Hvis du målretter deg mot denne aldersgruppen, er en forklaringsvideo (og videoinnhold generelt) en ikke-brainer.
 • 30-49 år gammel I likhet med den forrige aldersgruppen bruker 96% av amerikanske borgere innen dette aldersområdet aktivt internett – om enn ikke med så mye skjermtid. Det er bevist at videoer øker sannsynligheten for kjøp online med 181%.
 • 50-64 år Det er 9 av 10 amerikanske statsborgere i dette aldersområdet som ikke lenger begrenser seg til å lese fysisk informasjonskilde som aviser og magasiner. En stor del av denne gruppen er datakyndige. Du kan velge å investere i en forklaringsvideo, men det er også en stor sjanse for at leseferdighetene deres er begrenset til grunnleggende aktiviteter som å bla ned på Facebook-nyhetsfeedene sine og se på YouTube-videoer.
 • Alder 65+ Teknologi har nådd alle aldersgrupper i universet – men rekkevidden til eldre befolkningen (65+) er betydelig lavere. Mennesker i denne alderen trenger en mer personlig kommunikasjonskanal. Det er vist seg å få bedre resultater ved å kontakte dem ved bruk av konvensjonelle metoder og bruke mer krefter på å møte dem ansikt til ansikt. Så, NEI, Jeg anbefaler ikke å lage en forklaringsvideo hvis du sikter mot denne spesifikke aldersgruppen.

Dommen: Trenger du en forklaringsvideo?

Å svare på disse tre spørsmålene vil hjelpe deg med å bestemme om du skal investere i en forklaringsvideo eller ikke, men husk at det er mange andre faktorer som budsjetter. Noen premium-forklarende videoproduksjonsselskaper belaster opptil $ 50 000 for en forklaringsvideo, men det er små til mellomstore produksjonshus som tilbyr mye billigere avtaler med noe anstendige sluttresultater.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map