Ако сте прочели моята уводна статия за виртуалните частни мрежи (VPN), досега вероятно ще знаете, че начинът на функцията е доста прост по същество.

Работата на VPN е да създаде сигурна връзка между устройството си и информацията, до която се опитвате да получите достъп, където и да е. Междувременно VPN също трябва да защити тази информация, като я криптира.

Звучи просто, но всъщност не е толкова лесно за изпълнение. Основните елементи на VPN – сигурност, анонимност, бързина и стабилност – са жизненоважни за неговото оцеляване.

Contents

Защо VPN разширение за Google Chrome?

Най-добрите VPN разширения за Google Chrome

Но дори и да четете цялата налична информация за VPN и очите ви да се вдигат на цените, които виждате, някои от вас може дори да се чудят: „Ами ако просто искам да остана анонимен и сигурен, докато сърфирам в интернет?“

От тук идва приставката или разширението на VPN браузъра. В този случай нека поговорим за разширения за VPN за Google Chrome.

Като оставим настрана, Google Chrome отдавна е разбит чрез IE (или Edge, в днешно време) на Майкрософт и се е разминавал с Firefox, за да бъде водещ като най-популярния интернет браузър днес. В зависимост от това в коя статистика вярвате, към момента тя е между 59,69% до 66,93% пазарен дял.

С такава командваща потребителска база има смисъл много разработчици да концентрират усилията си върху тази платформа и наистина те са го направили. Най-добрите доставчици на VPN услуги като ExpressVPN и NordVPN имат специални разширения за VPN за Chrome, което ви позволява да поддържате сърфирането си безопасно, сигурно и анонимно.

Разширенията на браузъра VPN се различават от Chrome Incognito

В миналото Chrome е въвел режим инкогнито, в който потребителите могат да отварят раздел и да преглеждат, без да са записвали историята на сърфирането им. Това просто означава, че докато разглеждате, Chrome изтрива историята ви на сърфиране и след това изтрива бисквитки, натрупани по време на тази сесия, след като затворите този прозорец.

Това е както рудиментарно, така и неефективно.

Защо? По време на сесията на сърфиране информацията преминава през нещо повече от вашия браузър. Той се движи през вашия рутер, вашата операционна система и дори може да бъде записан в сайтовете, които посещавате. Това се отнася особено за онези, които използват услугите за стрийминг.

Chrome Incognito

Вашият IP адрес остава отворен и достъпен, което означава, че всяко проследяване може да се върне директно към вас.

Разберете ограниченията на разширенията за VPN на Chrome

VPN разширенията обаче предлагат много прилики с самите VPN приложения. Всъщност някои са толкова подобни, че просто разширяват функциите на основните VPN приложения. В по-голямата си част те имат за цел да предложат по-голямо удобство и контрол върху вашето уеб сърфиране.

Най-важното нещо, което трябва да знаете е, че почти всички VPN разширения действат само като прокси. Това означава, че те засягат само трафика, преминаващ през самия браузър. Единствените две изключения от това са устройства, работещи на Chromes OS или разширения, които се използват за Native Messaging.

Достатъчно е да се каже, че изключенията са по-редки, така че вземете силата на ВСИЧКИ браузърни VPN-та с щипка сол.

1. Защитени са само вашият Chrome трафик

Въпреки че разширенията на браузъра предлагат подобни предимства на пълноценния VPN софтуер, има ключови разлики. Следователно VPN разширенията обикновено се наричат ​​просто прокси.

Предимствата, подобни на VPN, предлагани от прокси, се отнасят само за вашия браузър, в случая Chrome. На други приложения на вашия компютър, които използват мрежата ви, трафикът им за данни ще остане необезпечен.

Това се разширява и за други браузъри, които може да използвате понякога. Например, ако имате разширението за прокси за Chrome и стартирате Microsoft Edge, трафикът на данни в Edge няма да бъде защитен от разширението ви за Chrome.

Пълните VPN приложения криптират трафика на данни на ниво система. Това означава, че вашето единично VPN приложение ще защитава трафика на данни от всички части на вашата система – браузър, други приложения и дори самата операционна система.

2. Ограничено криптиране

Нека да започна това с общо изложение: Повечето прокси сървъри днес (не само VPN прокси) използват само SOCKS и HTTP / HTTPS протоколи.

За да доведете това до сцената на разширение на браузъра, това означава, че когато използвате SOCKS и HTTP, има нулеви криптирания. Ако използвате разширение VPN, което предлага HTTPS протокол, това е основно криптиране на ниво SSL.

Това е особено нещо, което трябва да се отбележи за 100% безплатни VPN прокси сървъри. Забелязах, че дори и за платени VPN услуги за разширение, не всички сървъри за страната предлагат HTTPS протокола.

3. Ограничена поддръжка

За съжаление, това е подобно в цялата област, освен ако не използвате прокси, който се предоставя като услуга с добавена стойност от пълен доставчик на VPN услуги, като ExpressVPN или TorGuard. Потребителите на безплатни VPN разширения най-вече трябва да се справят с често задавани въпроси, поддръжка, базирана в общността или поддръжка по имейл (ако имате късмет).

Бъдете готови да се заблуждавате чрез проблеми сами за този.

Предимства от използването на VPN разширения

Въпреки че има различия, прокситата имат нишови приложения, както и в някои сценарии.

 1. Използване на специални случаи Поради тяхната по-ограничена функционалност, прокси сървърите обикновено са по-леки при използване на системни ресурси. Вземете за пример, ако използвате Chromebook – може би а) нямате друг избор и б) трябва да запазите системните ресурси.
 2. Специализиран контрол на риска Има и аргументът, че браузърите в Интернет са една от най-често срещаните цели, към които хакерите са склонни да целят. Всички браузъри са предразположени към риск за сигурността, като единствената разлика е в каква степен. Ако не искате пълноценно VPN да поема ресурси, можете да се съгласите да защитите данните си и да скриете самоличността си с разширение за VPN прокси.
 3. Блокиране на реклама Някои VPN разширения се предлагат в пакет с други услуги като блокиране на реклами, избягване на проследяване или управление на бисквитки. Това помага да се съблече боклука от мрежата, преди да стигне до вас, но може да доведе и до някои странни изглеждащи уеб страници (понякога).
 4. Предотвратяването на WebRTC LeaksFirefox и Chrome имат уязвимост за сигурността, което може да доведе до изтичане на вашия IP адрес. Това, разбира се, би могло да бъде преодоляно чрез използване на VPN приложение за пълно приложение, но някои доставчици на VPN разширения вече са вградили превенция на течовете на WebRTC в своите разширения.

Как да изберем VPN за Chrome?

Въпреки че разширенията за VPN на Chrome са главно прокси разширения, усещам, че ако се придържат към основните принципи на VPN, които са критични, те трябва да бъдат в голяма степен. Ключът остава същият: поверителност, сигурност, и скорост.

Ако не сте убедени, че процесът на подбор е здрав и че всяко старо VPN разширение ще свърши работа, позволете ми да споделя с вашето нещо, на което попаднах онзи ден: Hoxx VPN. Докато прегледах документацията им, се замислих защо на земята някой би се регистрирал с тяхната услуга, дори и на безплатен акаунт.

hoxx политика за поверителност

Тази VPN събира информация в дневника, блокира SMTP портове, събира лична информация, информация за устройството, използва технологии за проследяване, заявява, че потребителите му трябва да се съгласят да споделят информация с правоприлагащи органи или правителства … списъкът продължава.

Ако досега сте толкова ужасени, колкото и аз, тогава ще знаете колко важен е вашият избор на VPN партньор. Затова с това нека разгледаме някои от най-добрите VPN разширения на Chrome.

3 най-платени разширения за VPN на Chrome

Въпреки че казвам платен, трябва да спомена и това, че повечето разширения на VPN браузър, които ще намерите онлайн, са безплатни за инсталиране. Някои обаче ще изискват действително платен абонамент за услугата, преди да ви позволят да се възползвате от тези разширения (по същество ги правите платени разширения). Без допълнително обобщение, ето нашите най-добри 3 избора за разширени разширения.

1. NordVPN

https://nordvpn.com/

NordVPN

Цялостно представяне

Много добре

Нашата оценка

Оценка 4 от 5Оценка 4 от 5Оценка 4 от 5Оценка 4 от 5

Цена

$ 6.99 / месец

Основни функции

 • 4 400+ сървъра
 • Двоен DNS
 • 6+ устройства
 • PGP за комм. поверителност
 • Множество протоколи

"Nord се събира в много хубав пакет & предлага солидна производителност чрез хиляди VPN сървъри."

Разширението на NordVPN Chrome е малко странна патица. Спомнете си къде казах, че ExpressVPN е чудесен за онези, които харесват изживяването с клик и отиване? Е, разширението NordVPN е подобно, но го отвежда малко прекалено.

Всъщност има много малко, с което можете да манипулирате в приложението. Що се отнася до избора на сървъри, всичко, което можете да изберете, е страната. Например, когато се опитвате да се свържете със американски сървър, дори не се споменава към кой сървър за състояния ще се свържа. Леко досадно.

Въпреки че се свързах бързо с американски сървър, връзката беше толкова лоша, че тестът за скорост дори не можеше да избере сървър за мен. Скоростта на връзката в Малайзия беше ужасяваща и най-накрая получих добра скорост на четене от Сингапур.

NordVPN разширение

Доброто

 • Чист и прост интерфейс
 • Много бързи сървърни връзки

Лошото

 • Няма специфични за държавата избори за местоположение
 • Някои сървъри имат ужасни връзки

2. ExpressVPN

https://www.expressvpn.com/

ExpressVPN

Цялостно представяне

отличен

Нашата оценка

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

Цена

$ 8.32 / месец

Основни функции

 • Лесен за използване
 • Глобална VPN мрежа
 • VPN превключвател
 • DNS защита от теч
 • Блокиране на WebRTC

"Мощна комбинация от сигурност, анонимност & производителност на всички основни платформи."

Както и при приложенията му, разширението ExpressVPN Chrome е безпроблемно и лесно за използване. Има настройки, които можете да настроите, като подправяне на местоположение и блокиране на WebRTC, но за тези, които обичат да кликват и отиват, това е чудесно разширение за вас.

Има опция за конфигуриране на приложението ви за Windows в разширението, но щракването върху това стартира приложението за Windows и правите промените в конфигурацията там – не е много впечатляващо. Ускоренията при удължаването са справедливи за средни, все пак могат да бъдат по-лоши.

Въпреки, че изхвръквам малко за разширението, което отваря приложението за някои промени в конфигурацията, макар и досадно, това разширява силата на разширението. Фантастичен за тези, които търсят абсолютна поверителност и сигурност, като в същото време работи за тези, които търсят истинско леко разширение на браузъра.

Като цяло предпочитам разширението на ExpressVPN, тъй като се поддържа от пълната VPN услуга на компанията. Те могат да отворят нови светове за потребителите чрез специализирана мрежа от над 2000 сървъра по целия свят и са оценили върха на групата в нашите VPN тестове досега.

Експресно разширение VPN

Доброто

 • Лесен за използване
 • Има HTTPS навсякъде
 • Прилични скорости на сървъра

Лошото

 • Бавна връзка със сървъра
 • Бавна скорост на качване

3. Surfshark

https://surfshark.com/

Surfshark

Цялостно представяне

отличен

Нашата оценка

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

Цена

$ 1.99 / месец

Основни функции

 • 1040+ сървъра
 • Мулти-хоп връзка
 • Поддържа много платформи
 • Без трупи

"Без фрилс и последователен в изпълнението, Surfshark носи името си като силен предстоящ претендент."

Точно като техните приложения за Windows и Mobile, разширението Surfshark Chrome е доста приятно за използване. Чувства се изключително лек и е много отзивчив към команди. Връзките се правят бързо и лесно, без да е необходимо да се справяте с настройки или нещо друго.

По принцип – просто се получи извън кутията. Единственото нещо, което трябва да направите, е да щракнете, за да го включите и след това да изберете към кой сървър искате да се свържете. Тестовете за скорост показват, че тя се изпълнява точно толкова умело, колкото и пълното приложение за Windows.

Лично аз никога не съм бил почитател на разширенията на Chrome. Чувствам, че те добавят по-голямата част към това, което вече е свиня за памет, но разширението Surfshark Chrome просто се чувства правилно. Разбира се, ще ви трябва съществуващ акаунт, за да работите с него.

тест за скорост на сърф в САЩ

Доброто

 • Работи независимо
 • Доста лека
 • Бързи скорости

Лошото

 • Ограничени функции

Как са БЕЗПЛАТНИТЕ разширения за VPN на Chrome?

Казвах го отново и отново, когато става въпрос за доставчици на VPN, и сега ще го повторя отново: не се заблуждавайте прекалено надписът „безплатно“. Компаниите, които предоставят безплатни услуги, трябва по някакъв начин да компенсират приходите.

Когато събирате „безплатни“ оферти, често излагате нещо на риск – било вашата поверителност или губите контрол върху данните си. Някои услуги дори стигат дотам, че прибягват до злонамерен софтуер или пренасочвания към уебсайтове, за да печелят пари от вас. Помислете за това справедливо предупреждение.

1. TunnelBear

https://www.tunnelbear.com/

TunnelBear

Цялостно представяне

справедлив

Нашата оценка

Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5

Цена

Безплатно

Основни функции

 • 256-битово криптиране AES
 • Множество устройства
 • Световна мрежа
 • Бдителен режим

"Притежаван от McAfee, който може да удостовери своите стандарти за сигурност, TunnelBear може да ви предпази, докато измаме вашето местоположение."

Лично аз мисля, че разширението TunnelBear VPN има фантастичен процес на регистрация. След като инсталирате разширението, ще бъдете отведени до страница за регистрация, която ще поиска да регистрирате потребителско име и парола.

Уловката е, че безплатният акаунт ще ви обедини само 500MB шифрована честотна лента на месец. Това обикновено не е достатъчно близо за повечето хора. Скоростта на сървъра им варира значително, и макар да получавах само посредствени скорости от техните американски сървъри, Сингапур светкавично!

Разширение за тунели за VPN

Доброто

 • Безболезнена регистрация и връзка
 • Някои страхотни скорости на избрани сървъри

Лошото

 • Различни скорости на различни сървъри за страната
 • Безплатна 500MB месечна квота не е достатъчна за дори имейл

2. PureVPN

https://www.purevpn.com/

PureVPN лого

Цялостно представяне

добре

Нашата оценка

Оценка 3.5 от 5Оценка 3.5 от 5Оценка 3.5 от 5

Цена

Безплатно

Основни функции

 • 2 000+ сървъра
 • Множество устройства
 • Неограничен трансфер на данни
 • Разделяне на тунели

"PureVPN се предлага на многоплатформи, както и има собствен Chrome Plugin за максимално удобство."

PureVPN всъщност е доставчик на пълни VPN услуги, което означава, че има своите базирани на OS приложения, а също така предлага и разширението PureVPN Chrome безплатно. Според мен хромираното разширение е почти толкова добро, колкото и разумното би дошло.

На първо място, той предлага на потребителите много основна услуга за анонимност за абсолютно нищо, всичко, което трябва, е да се регистрирате за акаунт. Тази услуга обаче идва с няколко ограничения, които считам за справедливи за цената, която плащате (което не е нищо).

Няма да можете да изберете към коя държава да се свържете с изключение на Румъния, Австралия и Швеция. Повечето приложения за геоблокиране като Netflix US, Hulu US или iPlayer на BBC няма да работят, освен ако не се регистрирате за премиум акаунт.

От друга страна, основното сърфиране в интернет работи добре и има и защита на WebRTC. Всъщност с разширението на Chrome на PureVPN скоростите на сърфиране, които намерих, бяха по-високи от обикновено, особено за безплатни услуги.

PureVPN разширение

Доброто

 • Бързи скорости на сърфиране
 • Няма квота за честотна лента

Лошото

 • Освен основното уеб сърфиране, почти всичко останало изисква премиум надграждане

3. ZenMate

https://zenmate.com/

Лого на ZenMate

Цялостно представяне

справедлив

Нашата оценка

Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5

Цена

Безплатно

Основни функции

 • Свързване с едно щракване
 • Множество устройства
 • Без трупи
 • 360 ° защита
 • 30+ глобални локации

"Комбинирайте ZenMate със своя собствен плъгин за Chrome & възползвайте се изцяло от най-високото си криптиране."

Що се отнася до разширенията за VPN на Chrome, ZenMate е доста добър. Скоростта е прилична, има множество допълнителни опции и неща, които обикновено не виждате в безплатни разширения. Това обаче продължава само една седмица.

Виждате ли, ZenMate работи по принципа „примамвам ги в“, което означава, че когато се регистрирате, автоматично стартирате от тяхната първокласна услуга. След една седмица от това изпитание ще бъдете върнати обратно към техния безплатен модел.

Не е точно лошо, но досадно. Във всеки случай те предлагат силни и стабилни сървърни връзки с бързи скорости, така че нямам какво да се оплаквам.

ZenMate VPN разширение

Доброто

 • Много бързо и стабилно
 • Неограничена честотна лента

Лошото

 • Досадни рекламни банери в разширение

Заключение: Трябва ли да получа VPN разширение?

В края на деня чувствам, че отново трябва да подчертая ключовата разлика между VPN приложенията и разширенията за VPN на Chrome (или VPN разширения за всички браузъри, всъщност). VPN приложенията защитават целия мрежов трафик от вашето устройство, а разширенията на браузъра само защитени трафик на браузъра.

Тъй като повечето устройства днес, включително лаптопи, смартфони и таблети, често имат инсталирани много приложения, които използват мрежов трафик, просто осигуряването на трафик в браузъра ви не е почти достатъчно, за да останете анонимни.

Ето два основни начина, които бих искал да разгледате:

 1. За да защитите напълно целия си мрежов трафик, се нуждаете от VPN приложение.
 2. Използването на безплатен плъгин или разширение за браузър означава, че вероятно плащате с поверителността си.

Ако това, което търсите, е само да разглеждате анонимно, тогава може би разширението на браузъра Chrome е за вас. Тъй като обаче най-добрите VPN разширения трябва да сте абонирани за тяхната услуга, за да работите, горещо препоръчвам вместо вас да инсталирате VPN приложение.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me