Če ste prebrali moj uvodni članek o virtualnih zasebnih omrežjih (VPN), boste do zdaj verjetno vedeli, da je način delovanja v bistvu zelo preprost.

Naloga VPN je, da ustvari varno povezavo med svojo napravo in informacijami, do katerih poskušate dostopati, kjer koli že. Medtem mora VPN tudi te podatke zavarovati tako, da jih šifrira.

Sliši se preprosto, vendar v resnici ni tako enostavno. Ključni elementi VPN – varnost, anonimnost, hitrost in stabilnost – so ključnega pomena za njegovo preživetje.

Contents

Zakaj razširitev VPN za Google Chrome?

Najboljše razširitve VPN za Google Chrome

Kljub temu, da ste med branjem vseh informacij, ki so na voljo na VPN-ju in se vam oči zasvetijo glede na cene, ki jih vidite, se nekateri izmed vas celo vprašali: “Kaj pa, če želim le ostati anonimen in varen med brskanjem po internetu?”

Tukaj prihaja vtičnik ali razširitev brskalnika VPN. V tem primeru govorimo o razširitvah VPN za Google Chrome.

Če vse drugo stran, Google Chrome je že dolgo razbijal Microsoftov IE (ali danes Edge) monopol in se požvižgal mimo Firefoxa, da bi postal najbolj priljubljen spletni brskalnik danes. Glede na to, v katero statistiko verjamete, ta zdaj znaša od 59,69% do 66,93% tržnega deleža.

S tako ukazovalno bazo uporabnikov je smiselno, da bodo številni razvijalci svoja prizadevanja usmerili v to platformo in to tudi storili. Vrhunski ponudniki storitev VPN, kot sta ExpressVPN in NordVPN, imajo namenske razširitve VPN za Chrome, ki omogočajo, da brskanje varno, varno in anonimno.

Razširitve brskalnikov VPN se razlikujejo od Chromovega anonimnega zapisa

Chrome je v preteklosti uvedel način brez beleženja zgodovine, v katerem lahko uporabniki odpirajo zavihek in brskajo, ne da bi zabeležili zgodovino brskanja. To pomeni, da Chrome med brskanjem izbriše zgodovino brskanja in nato pobriše piškotke, ki so se nabrali med to sejo, ko zaprete to okno.

To je hkrati rudimentarno in neučinkovito.

Zakaj? Med brskanjem brskajo informacije skozi samo vaš brskalnik. Pomika se skozi usmerjevalnik, vaš operacijski sistem in se lahko celo zabeleži na spletnih mestih, ki jih obiščete. To še posebej velja za tiste, ki uporabljajo storitve pretakanja.

Chrome Incognito

Vaš IP naslov je še vedno odprt in na voljo, kar pomeni, da se lahko vsakršno sledenje vrne neposredno k vam.

Razumevanje omejitev Chrome VPN razširitev

Razširitve VPN pa ponujajo veliko podobnosti s samimi aplikacijami VPN. V resnici so nekatere tako podobne, da preprosto razširjajo funkcije glavnih aplikacij VPN. Večinoma naj bi nudili večje udobje in nadzor nad vašo izkušnjo brskanja po spletu.

Najpomembneje je vedeti, da skoraj vse razširitve VPN delujejo zgolj kot pooblaščenci. To pomeni, da vplivajo le na promet, ki poteka skozi sam brskalnik. Edini dve izjemi od tega sta napravi, ki delujeta v Chromes OS ali razširitve, ki vplivajo na Native Messaging.

Dovolj je reči, da so izjeme redkejše, zato vzemite moč za VSE brskalnike, ki temeljijo na brskalniku, s ščepcem soli.

1. Zaščiten je samo vaš promet Chrome

Čeprav razširitve brskalnikov ponujajo podobne prednosti kot polnopravna programska oprema VPN, obstajajo ključne razlike. Zato razširitve VPN običajno preprosto imenujemo proxy.

VPN podobne ugodnosti, ki jih ponujajo pooblaščenci, veljajo samo za vaš brskalnik, v tem primeru Chrome. V drugih aplikacijah v vašem računalniku, ki uporabljajo vaše omrežje, bo njihov podatkovni promet ostal nezaščiten.

To se nanaša tudi na druge brskalnike, ki jih včasih uporabljate. Če imate na primer razširitev za proxy za Chrome in zaženete Microsoft Edge, podatkovni promet na Edgeu ne bo zaščiten z razširitvijo za Chrome.

Popolne aplikacije VPN šifrirajo podatkovni promet na sistemski ravni. To pomeni, da bo vaša posamezna aplikacija VPN zaščitila podatkovni promet iz vseh delov sistema – brskalnika, drugih aplikacij in celo samega operacijskega sistema.

2. Omejeno šifriranje

Naj začnem s splošnim stanjem: Večina pooblaščencev danes (ne le VPN proxy) uporablja le SOCKS in HTTP / HTTPS protokole.

Če želite to pripeljati na prizorišče razširitve brskalnika, to pomeni, da je pri uporabi SOCKS in HTTP nič šifriranja. Če uporabljate razširitev VPN, ki ponuja protokol HTTPS, je to v bistvu šifriranje na ravni SSL.

To je še posebej pomembno za 100% brezplačne proxy VPN. Opazil sem, da celo za plačljive storitve razširitve VPN protokol HTTPS ne nudijo vsi strežniki držav.

3. Omejena podpora

Na žalost je to podobno v celotni panogi, razen če uporabljate proxy, ki ga kot ponudnik storitev ponuja polni ponudnik storitev VPN, kot sta ExpressVPN ali TorGuard, kot dodano vrednost. Uporabniki brezplačnih razširitev VPN se morajo večinoma ukvarjati s FAQ-jem, podporo v skupnosti ali podporo po e-pošti (če imate srečo).

Bodite pripravljeni na to, da se boste sami lotili te problematike.

Prednosti uporabe razširitev VPN

Čeprav obstajajo razlike, imajo pooblaščenci uporabo niše kot tudi v nekaterih scenarijih.

 1. Posebne primere primerov Zaradi omejene funkcionalnosti so pooblaščenci pri uporabi sistemskih virov lažji. Vzemite za primer, če uporabljate Chromebook – morda a) nimate druge izbire in b) morate varčevati s sistemskimi viri.
 2. Specializiran nadzor nad tveganjemTo je tudi argument, da so internetni brskalniki ena najpogostejših ciljev, na katere so hekerji nagnjeni. Vsi brskalniki so nagnjeni k varnostnemu tveganju, razlika je le v tem, v kakšni meri. Če ne želite, da se v celoti uporablja VPN, se lahko odločite za obrambo svojih podatkov in skrivanje identitete s pripono proxy VPN.
 3. Blokiranje oglasov Nekatere razširitve VPN so priložene drugim storitvam, kot so blokiranje oglasov, preprečevanje sledenja ali upravljanje piškotkov. To pomaga odstraniti smeti iz mreže, preden pride do vas, lahko pa povzroči tudi nekaj nenavadnih spletnih strani (včasih).
 4. Preprečevanje WebRTC LeaksFirefox in Chrome imata varnostno ranljivost, ki lahko povzroči puščanje vašega naslova IP. To bi seveda lahko odpravili z uporabo celotne VPN aplikacije, vendar so nekateri ponudniki razširitev VPN zdaj v svoje razširitve vgradili preprečevanje puščanja WebRTC.

Kako izberemo VPN za Chrome?

Čeprav so razširitve za VPN za Chrome večinoma razširitve proxy, menim, da bi morale biti v glavnem v redu, če se držijo temeljnih načel VPN, ki so kritična. Ključ ostane isti: zasebnost, varnost, in hitrost.

Če niste prepričani, da je izbirni postopek dober in da bo prišlo do stare razširitve VPN, naj vam predstavim nekaj, na kar sem naletel drugi dan: Hoxx VPN. Ko sem pregledoval njihovo dokumentacijo, sem se na koncu vprašal, zakaj bi se na zemlji kdo prijavil s svojo službo, tudi na brezplačni račun.

politika zasebnosti hoxx

Ta VPN zbira podatke dnevnika, blokira SMTP vrata, zbira osebne podatke, podatke o napravah, uporablja tehnologije sledenja, navaja, da se morajo njegovi uporabniki strinjati z izmenjavo informacij z organi pregona ali vladami… seznam se nadaljuje.

Če ste do zdaj tako zgroženi kot jaz, boste vedeli, kako pomembna je vaša izbira partnerja VPN. Torej, s tem si poglejmo nekaj najboljših razširitev VPN za Chrome.

Najboljše 3 plačljive razširitve za VPN za Chrome

Čeprav pravim, da je plačano, moram omeniti tudi, da je večina razširitev brskalnikov VPN, ki jih boste našli na spletu, brezplačna za namestitev. Nekateri pa bodo potrebovali dejansko plačano naročnino na storitev, preden boste dovolili, da uporabite te razširitve (v bistvu jim omogočite plačljive razširitve). Brez dodatnega kleveta, tukaj so naši najboljši trije izbrani dodatki.

1. NordVPN

https://nordvpn.com/

NordVPN

Splošna uspešnost

Zelo dobro

Naša ocena

Ocenjeno 4 od 5Ocenjeno 4 od 5Ocenjeno 4 od 5Ocenjeno 4 od 5

Cena

6,99 USD / mesečno

Ključne funkcije

 • 4.400+ strežnikov
 • Dvojni DNS
 • 6+ naprav
 • PGP za komu. zasebnost
 • Več protokolov

"Nord gre skupaj v zelo lepem paketu & ponuja solidne zmogljivosti na tisoče VPN strežnikov."

Podaljšek za NordVPN Chrome je nekoliko čudna raca. Se spomnite, kje sem rekel, da je ExpressVPN odličen za tiste, ki jim je všeč klika in izkušnja? No, podaljšek NordVPN je podoben, a popelje malo predaleč.

Pravzaprav lahko v aplikaciji manipulirate z zelo malo. Kar zadeva izbiro strežnikov, lahko izberete le državo. Na primer, ko se poskušam povezati s ameriškim strežnikom, je celo neenakomerno, na kateri strežnik držav se bom priklical. Rahlo nadležno.

Medtem ko sem se hitro povezal z ameriškim strežnikom, je bila povezava tako slaba, da test hitrosti ni mogel izbrati niti strežnika zame. Hitrost povezave v Maleziji je bila grozljiva in na koncu sem dobil lepo hitro branje iz Singapurja.

NordVPN razširitev

Dobro

 • Čist in preprost vmesnik
 • Zelo hitre povezave s strežnikom

Slabi

 • Ni izbire lokacije, specifične za državo
 • Nekateri strežniki imajo grozne povezave

2. ExpressVPN

https://www.expressvpn.com/

ExpressVPN

Splošna uspešnost

Odlično

Naša ocena

Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5

Cena

8,32 $ / mesečno

Ključne funkcije

 • Enostaven za uporabo
 • Globalno omrežje VPN
 • VPN stikalo za uničenje
 • DNS zaščita pred uhajanjem
 • Blokiranje WebRTC

"Močna kombinacija varnosti, anonimnosti & zmogljivost na vseh glavnih platformah."

Tako kot pri svojih aplikacijah je tudi razširitev za Chrome ExpressVPN brez težav in preprosta za uporabo. Obstajajo nastavitve, ki jih lahko prilagodite, kot sta ponarejanje lokacije in blokiranje WebRTC, toda za tiste, ki radi kliknejo in gredo, je to odlična razširitev za vas.

Obstaja možnost, da v razširitvi konfigurirate svojo aplikacijo Windows, vendar s klikom na to zaženete aplikacijo Windows in tam naredite spremembe konfiguracije – ne zelo impresivno. Hitrost podaljšanja je poštena do srednjega, vendar bi lahko bila še slabša.

Čeprav malo pripovedujem o razširitvi, ki odpira aplikacijo o nekaterih spremembah konfiguracije, medtem ko moteče, to podaljšuje moč razširitve. Fantastično za tiste, ki iščejo popolno zasebnost in varnost, hkrati pa dela za tiste, ki iščejo resnično razširitev brskalnika.

Na splošno podpiram razširitev storitve ExpressVPN, ker je podprta s celovito VPN storitev podjetja. Uporabnikom lahko odprejo nove svetove prek specializiranega omrežja več kot 2000 strežnikov po vsem svetu in so v naših dosedanjih testih VPN ocenili vrhunski del..

Izrazite razširitev VPN

Dobro

 • Enostaven za uporabo
 • Ima HTTPS povsod
 • Dostojne hitrosti strežnika

Slabi

 • Počasna povezava s strežnikom
 • Počasi hitrosti prenosa

3. Surfshark

https://surfshark.com/

Surfshark

Splošna uspešnost

Odlično

Naša ocena

Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5Ocenjeno 5 od 5

Cena

1,99 USD / mesečno

Ključne funkcije

 • 1040+ strežnikov
 • Povezava z več strežniki
 • Podpira številne platforme
 • Brez dnevnikov

"Surfshark je brez naklonov in dosleden pri izvedbi, kar se je uveljavil kot močan prihajajoči kandidat."

Tako kot njihove aplikacije za Windows in Mobile je tudi razširitev Surfshark Chrome precej prijetna za uporabo. Počuti se izjemno lahka in se zelo odziva na ukaze. Povezave se vzpostavijo hitro in enostavno, ne da bi se morali ukvarjati z nastavitvami ali čim drugim.

V bistvu – preprosto je šlo brez težav. Edino, kar morate storiti, je, da ga vklopite in nato izberete, s katerim strežnikom se želite povezati. Preizkusi hitrosti kažejo, da deluje enako brezhibno kot polna aplikacija Windows.

Osebno nikoli nisem bil ljubitelj razširitev Chroma. Zdi se mi, da dodajo večino tistemu, kar je že spominska svinja, vendar se za Surfshark Chrome razširitev ravno zdi prav. Za delo z njim boste seveda potrebovali obstoječi račun.

surfšark test hitrosti ZDA

Dobro

 • Deluje neodvisno
 • Precej lahka
 • Velike hitrosti

Slabi

 • Omejene funkcije

Kako so BREZPLAČNE razširitve VPN za Chrome?

To sem že zdavnaj rekel že prej, ko gre za ponudnike VPN-ja, in to bom spet ponovil tukaj: ne zajebavajte se z nalepko “zastonj”. Podjetja, ki nudijo brezplačne storitve, morajo nekako nadoknaditi prihodke.

Ko zbirate „brezplačne“ ponudbe, pogosto ogrožate – naj bo to vaša zasebnost ali izgubite nadzor nad svojimi podatki. Nekatere storitve celo prihajajo do zlonamerne programske opreme ali preusmeritev spletnih mest, da bi zaslužile denar od vas. Upoštevajte to pošteno opozorilo.

1. TunnelBear

https://www.tunnelbear.com/

TunnelBear

Splošna uspešnost

Pošteno

Naša ocena

Ocenjeno 3 od 5Ocenjeno 3 od 5Ocenjeno 3 od 5

Cena

prost

Ključne funkcije

 • 256-bitno šifriranje AES
 • Več naprav
 • Po vsem svetu omrežje
 • Pazljiv način

"V lasti družbe McAfee, ki lahko potrdi svoje varnostne standarde, vas TunnelBear lahko varuje, medtem ko ponarejate svojo lokacijo."

Osebno mislim, da ima razširitev TunnelBear VPN fantastičen postopek prijave. Ko namestite razširitev, se odpre stran za prijavo, na kateri boste morali vnesti uporabniško ime in geslo.

Ulov je, da vam bo brezplačni račun na mesec zabeležil le 500 MB šifrirane pasovne širine. Večina ljudi ponavadi ni dovolj blizu. Njihove hitrosti na strežniku se očitno zelo razlikujejo, in čeprav sem od ameriških strežnikov dobil le povprečne hitrosti, je bil v Singapurju strelovodno!

Tunelbear VPN razširitev

Dobro

 • Brezbojna prijava in povezava
 • Nekaj ​​neverjetnih hitrosti na izbranih strežnikih

Slabi

 • Različne hitrosti na različnih državnih strežnikih
 • Brezplačnih 500MB mesečnih kvot ni dovolj za celo e-pošto

2. PureVPN

https://www.purevpn.com/

PureVPN logotip

Splošna uspešnost

Dobro

Naša ocena

Ocenjeno 3,5 od 5Ocenjeno 3,5 od 5Ocenjeno 3,5 od 5

Cena

prost

Ključne funkcije

 • 2.000+ strežnikov
 • Več naprav
 • Neomejen prenos podatkov
 • Split tuneliranje

"PureVPN je na voljo na več platformah in ima svoj Chrome Plugin za izjemno udobje."

PureVPN je pravzaprav ponudnik polnih VPN storitev, kar pomeni, da ima svoje aplikacije, ki temeljijo na OS-u, poleg tega pa ponuja brezplačno tudi razširitev PureVPN Chrome. Po mojem mnenju je kromov podaljšek približno tako dober, kot bi razumno prišel vsak brezplačnik.

Najprej uporabnikom ponuja zelo osnovno storitev anonimnosti za popolnoma nič, vse kar potrebujete je, da se prijavite na račun. Vendar ima ta storitev nekaj omejitev, za katere menim, da so poštene glede na ceno, ki jo plačate (kar ni nič).

Ne boste mogli izbrati, s katero državo se boste povezali, razen Romunije, Avstralije in Švedske. Večina aplikacij za blokiranje zemlje, kot so Netflix US, Hulu US ali BBC-jev iPlayer, ne bo delovala, razen če se prijavite za premijski račun.

Po drugi strani osnovno brskanje po spletu dobro deluje in obstaja tudi zaščita WebRTC. Z razširitvijo za Chrome PureVPN so bile hitrosti brskanja večje od običajnih, zlasti pri brezplačnih storitvah.

PureVPN razširitev

Dobro

 • Hitrosti brskanja
 • Brez kvote pasovne širine

Slabi

 • Poleg osnovnega brskanja po spletu skoraj vse ostalo zahteva premijsko nadgradnjo

3. ZenMate

https://zenmate.com/

Logotip ZenMate

Splošna uspešnost

Pošteno

Naša ocena

Ocenjeno 3 od 5Ocenjeno 3 od 5Ocenjeno 3 od 5

Cena

prost

Ključne funkcije

 • Poveži se z enim klikom
 • Več naprav
 • Brez dnevnikov
 • 360 ° zaščita
 • 30+ globalnih lokacij

"Združite ZenMate s svojim vtičnikom Chrome & v celoti izkoristite njegovo vrhunsko šifriranje."

Kar se tiče razširitev za Chrome VPN, je ZenMate precej dober. Hitrost je spodobna, obstaja več dodatnih možnosti in stvari, ki jih običajno ne vidite v brezplačnih končnicah. Vendar to traja le en teden.

Vidite, ZenMate deluje po načelu “vabi jih v”, kar pomeni, da se ob prijavi samodejno zaženete na njihovo premijsko storitev. Po enem tednu tega preskusa boste spet prešli na njihov brezplačni model.

Ni ravno slabo, ampak nadležno. Vsekakor ponujajo močne in stabilne povezave s strežnikom z velikimi hitrostmi, zato se moram malo pritoževati.

ZenMate VPN razširitev

Dobro

 • Zelo hitro in stabilno
 • Neomejena pasovna širina

Slabi

 • Nadležni oglasi s pasicami v razširitvi

Zaključek: Naj dobim pripono VPN?

Na koncu dneva menim, da moram znova poudariti ključno razliko med VPN aplikacijami in Chromovimi VPN razširitvami (ali VPN razširitvami za vse brskalnike). Aplikacije VPN zavarujejo ves omrežni promet v vaši napravi, razširitve brskalnika pa varujejo samo promet, ki temelji na brskalniku.

Ker je danes večina naprav, vključno z prenosnimi računalniki, pametnimi telefoni in tabličnimi računalniki, na njih pogosto nameščenih veliko aplikacij, ki uporabljajo omrežni promet, zgolj zagotavljanje prometa v brskalniku ni skoraj dovolj, da ostanejo anonimni.

Tukaj bi radi razmislili o dveh ključnih ukrepih:

 1. Če želite popolnoma zaščititi ves omrežni promet, potrebujete aplikacijo VPN.
 2. Uporaba brezplačnega vtičnika ali razširitve brskalnika pomeni, da verjetno plačujete s svojo zasebnostjo.

Če želite iskati le anonimno brskanje, potem je morda razširitev brskalnika Chrome za vas. Ker pa je za najboljše razširitve VPN potrebno, da se naročite na njihovo storitev, toplo priporočam, da namesto tega namestite aplikacijo VPN.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me