8 најбољих ВПН-а за Канаду 2020 (тестирано брзином!)

Виртуелне приватне мреже (ВПН-ови) дизајниране су за сигурност и приватност, али да ли бисте заиста требали да је користите? Одговор заиста зависи од места на коме ћете користити Интернет. Земље се разликују у свом односу према корисницима интернета, па Канађани морају да гледају ВПН?


С обзиром на близину Сједињених Држава, није нимало чудо што се Канада чврсто кретала сличним упутствима о интернет цензури. У ствари, у последњих неколико година канадска влада је забрињавала покрете да повећа регулацију о корисницима интернета.

2017. пресуда случаја Врховног суда Канаде то је јасно показала – да се Канада слаже са светском интернет цензуром. Поред тога, корисници који желе да учествују у П2П дељењу датотека такође ће се пажљиво испитати како компаније за спровођење борбе против пиратерије скрећу пажњу на земљу..

Ако сте у Канади и почињете да се бринете због ових потеза – у праву сте јер сте веома стварни.

Contents

Пресуда Врховног суда Канаде показује одобрење Интернет цензуре

Иако технички нису директно повезани са ВПН-овима и приватношћу на Интернету, развој догађаја у Канади у последњих неколико година показује забрињавајуће трендове. 2017. пресудом Врховног суда Канаде одобрено је предузеће које покушава да присили блокирање одређених веб локација.

Иако се то заснивало на врло специфичном случају, ипак показује да се правни систем може чврсто нагнути ка акцији цензуре у неком другом облику. Пресуда је чак утицала на Гоогле, јер је суд сматрао да је „Гоогле подлегао јурисдикцији канадских судова због свог пословања у Канади“.

Одлука је забрињавајућа и представља опасност да се постави веома опасан преседан у земљи.

ФаирПлаи Цанада покушао је да блокира приступ веб локацији

Недавно прошле године, коалиција телекомуникационих и забавних компанија у Канади покушала је да предложи блокирање веб локација за које су тврдили да су умешана у кршење ауторских права. Под називом “ФаирПлаи Цанада”, група је имала циљ да формира тело посвећено слању спискова на места која ће се блокирати Канадској комисији за радио-телевизију и телекомуникације (ЦРТЦ).

Најбоље од свега – коалиција не би имала надзор, што значи да у основи могу радити све што желе. Овај потез је настао зато што је група током година користила вековну свађу која је завела свет, да илегална струја медија заштићених ауторским правима штети предузећима.

Срећом, овај оштар покушај да се ухвати контрола интернет цензуре одбијен је заједно са много критика. Ипак, разлог зашто је одбијен је једноставно зато што је ЦРТЦ тврдио да закон о ауторским правима није у његовом надзору.

Ово је забрињавајуће јер би групе попут ФаирПлаи Цанада могле да донесу такав пропис – уколико нађу прави пут за привлачност.

Канада већ има строге законе против пиратерије

Земље широм света разликују се у примени закона о ауторским правима. На пример, многи би били свесни да компаније дословно прогоне делитеље датотека П2П са тужбама у руци. Канада се по томе не разликује и у ствари има врло сличне правне смернице по том питању.

То је у прошлости већ довело до затварања веб локација које не само да крше законе о ауторским правима, већ чак делују као покретачи поменутих кршења. Ови елементи су сви састојци за систем отворен за злоупотребу и злоупотребу, што сигурно није добар знак за Канађане који можда једноставно покушавају уживати у Интернету без ограничења.

ЦСЕ мисли да је изнад закона

У прошлости је успостављено предузеће за безбедност комуникација (ЦСЕ) да се незаконито понашало када је у питању надзор у Канади. Најистакнутија прилика откривена је у Сновденовим цурењима када су у земљи добили информације да је спроводио надзорне активности без налога.

До данас, ЦСЕ наставља да врши надзорне активности у земљи и изјављује да “може одлучити да води евиденцију о приватној комуникацији Канађана”. То је резултирало благим штуцањем у 2015. години, када су информације о Канађанима случајно подијељене са савезницима. Упс.

Као што је Степхание Царвин, бивша аналитичарка националне сигурности при канадској влади, рекла: “Једна од кључних ствари у вези с националном сигурношћу је та што вам је дозвољено да будете шупак.”

ВПН су и даље легални у Канади

Срећом, одговор на ове ноћне море и потенцијалну цензуру није тако тежак – користите ВПН. А још боље, ВПН-ови су легални у Канади.

Они су већ у широкој употреби, не само унутар владе, већ иу предузећима и многим другим облицима. Ипак постоји упозорење. Ако се одлучите за коришћење ВПН-а са седиштем у Канади, влада може приморати ВПН провајдера да пусти корисничке податке када је то потребно.

Иако ће већина ВПН-ова тврдити да не воде евиденције, узмите то с прстохватом соли и водите рачуна о правилима која се тичу евиденције корисника и других података.

Шта тражимо у ВПН-у за Канаду

1. Приватност и анонимност

С очигледнијим хорор причама које сам вам поделио изнад свежих у вашим мислима, вероватно је добро време да вам сугеришем да је заиста добра идеја да се фокусирам на аспекте приватности и анонимности ВПН-а за кориснике у Канади. С владом и приватном индустријом који долазе након корисника, ВПН мора бити у стању да осигура да се ваши подаци и активности могу чувати онако како би требали бити – приватни.

Један од најбољих начина да се то обезбеди јесте да се пази на ВПН-ове који не само да имају стриктне политике записивања без дневника, већ се темеље и на оним земљама које су лаксе у законима о чувању података. То сигурно искључује земље у надлежности пет очију и четрнаест очију.

2. Брзина и стабилност

Уз просечну брзину домаћинства од 100Мбпс у Канади, не би требало да дође до великог проблема са брзинама ВПН-а, јер би скоро сви врховни пружаоци ВПН услуга требало да буду у могућности да управљају овом референтном вредношћу..

Иако није локација с највећим приоритетом за већину ВПН сервера, постоји добар разлог зашто – њена близина САД-у. Готово сви пружаоци ВПН услуга имаће најмање једну, ако не и више локација сервера у САД-у до којих Канађани могу лако да приступе за везу са малим кашњењем.

3. Безбедност

Сигурност на ВПН-овима је свуда за Канађане. Идеална равнотежа је позната само вама, као кориснику. Да ли се одлучите за 256-битну енкрипцију уз ризик од нижих ВПН брзина или сте вољни снизити ту траку за повећану брзину?

Овдје је питање – да ли вам пружатељ услуга ВП ВП пружа могућност подешавања стопе шифрирања? То је вероватно оно што треба да питате да ли је то питање за вас.

4. Геолокацијско варање

Иако су сусед САД-а, Канађани и даље немају приступ садржају Нетфлик-а који је ограничен у САД. Ово је један од разлога зашто корисници широм света користе ВПН-ове – за геовање геолокације. Срећом, близина такође значи брз приступ ВПН-има са седиштем у САД, што је одлично за стреаминг Нетфлик.

Пазите на ону која подржава Нетфлик везе иако их многи често блокирају.

5. П2П подршка

Будући да се повећавају напори да се заустави дељење датотека због кршења ауторских права, било би добро користити и ВПН везу за то. Нису сви ВПН-ови добри са П2П, тако да ће онај који га подржава широко или чак има и сервере оптимизоване за П2П..

Пазите на ВПН-ове који имају П2П саобраћајне смернице јасно прецизиране у њиховим условима услуге, као што су ТорГуард или НордВПН.

Најбољи ВПН-ови за Канаду

Као и код свих мојих ВПН тестова, пре него што проценим њихову брзину, увек просудим своје. Следи моја стварна широкопојасна брзина заснована на сервисној линији од 500Мбпс, без активне ВПН везе:

Базна линија (без ВПН) - Канада

(Погледајте пуни резултат теста за почетну брзину овде)

Како сам са седиштем у Малезији, моје брзине ће бити веће повезивање са ВПН серверима у азијској регији и спорије док се повезујем са серверима у САД или Европи. За овај тест повезао сам се са канадским сервером за проверу брзине да бих вам дао представу о релативној брзини преко растојања.

Као што видите, веза са Канадом без ВПН-а пружа ми пристојну брзину од 160 Мбпс.

Белешка

 1. Цена се заснива на курсу валуте 1 УСД = 1,34 ЦАД.
 2. Приказана цена је заснована на претплати од 12 месеци. Цена се може појефтинити ако се претплатите на дужи период.

1. НордВПН

хттпс://нордвпн.цом

НордВПН

Брзина

Добро

Сигурност & Приватност

Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5

Цена (ЦАД)

5.35 / месечно

Истакнути садржаји

 • Нема трупаца
 • Килл прекидач
 • Подржава 6 уређаја

"Са својим елегантним интерфејсом, стабилним брзинама и фантастичним дугорочним плановима цена, Норд је изванредан избор за било ког ВПН корисника."

НордВПН непрестано побољшава своје услуге и 2019. је за њих била врло најактуалнија година. Чак и лаганим порастом цена, они остају изузетно конкурентни и нуде најозбиљније упоређивање које данас видимо у овом веома изазовном простору..

Они су одличан избор као најбољи ВПН за Канаду из више разлога. Једна од првих је да се налазе у Панами, што је такође добро место за ВПН-ове. Поред тога, НордВПН има репутацију стерлинга и други је ВПН провајдер који има огроман број сервера у многим земљама.

Њихова строга политика записивања без дневника комбинује се са 256-битним шифрирањем војног ранга и сјајним плановима цена да понуде готово свакоме коме је тешко одољети..

НордВПН тест брзине - Канада

НордВПН тест брзине Канада – Ванцоувер Сервер
(Погледајте резултат теста у пуној брзини)

Са брзином од 34Мбпс низводно, у овом кругу тестова НордВПН је успео да оствари предност над ЕкпрессВПН. Оно што их чини привлачнијим темељним је то што нису само они омогућавају П2П саобраћај, али имају посебно оптимизоване сервере за П2П саобраћај!

Прочитајте наш детаљни преглед о НордВПН-у да бисте сазнали зашто је Битцатцха # 1 ВПН!

2. ЕкпрессВПН

хттпс://ввв.екпрессвпн.цом

ЕкпрессВПН

Брзина

Добро

Сигурност & Приватност

Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5

Цена (ЦАД)

11.15 / месечно

Истакнути садржаји

 • Заштита приватности на мору
 • Потпуна 256-битна енкрипција
 • 148 ВПН локација

"Ова ВПН цена је на врху скоро свих наших листа на БитЦатцха, једноставно зато што нуди тако добру услугу по веома широким критеријумима – ретко за ВПН!"

Једна од најбољих ВПН услуга које сам икада тестирао, ЕкпрессВПН је до сада био мој најбољи избор без обзира у коју земљу сам рангиран. Има масовно широк спектар локација сервера и много сервера. Још боље, заснован је на Британским Девичанским острвима, који је слаб у својим законима о задржавању података.

Свеобухватно сам тестирао услугу и не оклевам их препоручити као најбољег добављача ВПН услуга за Канађане. ЕкпрессВПН је стабилан и омогућава приступ и великом броју уређаја.

Брзи тест ЕкпрессВПН - Канада

ЕкпрессВПН тест брзине Канаде – Торонто Сервер
(Погледајте резултат теста у пуној брзини)

Као идеју о томе колико је добра, упоредила сам задану брзину линије без ВПН-а са тестом покривен ЕкпрессВПН-ом на истој локацији. Када је ЕкпрессВПН укључен и повезан са сервером у Канади, успео сам да утврдим 25Мбпс низводну брзину.

Опет, овде морам истаћи моју стварну удаљеност од Канаде, колико је вероватно могуће. Перформансе које ЕкпрессВПН показује у овом случају не подударају се са оним што обично очекујем од њих.

Прочитајте наш комплетан преглед на ЕкпрессВПН-у да бисте видели зашто је то један од наших најбољих избора!

3. Сурфсхарк

хттпс://сурфсхарк.цом/

Сурфсхарк

Брзина

Одлично

Сигурност & Приватност

Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5

Цена (ЦАД)

2,59 / месечно

Истакнути садржаји

 • Мулти-Хоп веза
 • Подржава многе платформе
 • Нема трупаца

"Сурфсхарк је без фриллс-а и доследан у перформансама, а његово име је снажни надолазећи кандидат."

Сурфсхарк је можда нови у послу који је тек почео да се игра крајем 2018., али испао је с праском. Иако поседује мање од 1.000 сервера у 60 земаља, успева да понуди снажне и стабилне везе као што су показали наши тестови брзине.

Такође су у могућности да управљају П2П / торрентима и стављају на располагање вишерегијски садржај за веб локације за стриминг филмова попут Нетфлика. За мене је свети грал Нетфлик-а садржај у региону САД-а и последњих пола године сам без већих проблема поправљао Сурфсхарк..

Сурфсхарк такође нуди ову услугу одличне цене на њиховим двогодишњим плановима. Пазите на ово, народе, можда ће се на нашим листама кретати како пролази више времена!

Сазнајте више о његовој изврсности у нашем темељном прегледу на Сурфсхарку!

сурфсхарк тест брзине Канада

Сурфсхарк тест брзине у Канади – Торонто Сервер
(Погледајте резултат теста у пуној брзини)

4. ТорГуард

хттпс://торгуард.нет

ТорГуард

Брзина

Одлично

Сигурност & Приватност

Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5

Цена (ЦАД)

6.69 / месечно

Истакнути садржаји

 • Изграђено за П2П
 • ТорГуард стеалтх проки
 • Подржава 5 веза

"Један од најбољих ВПН-ова за дељење П2П датотека, ТорГуард је једноставно неопходан за све кориснике П2П-а у Канади."

Један од најважнијих одлучујућих фактора у смештају ТорГуарда је тај да је ВПН пружатељ ВПН услуга погодан за П2П. Нема много блинга на страни која је окренута према кориснику, али је изванредне перформансе.

Постоји једна кључна разлика између ТорГуарда и многих конкурената у томе што вам омогућава да одаберете који ниво шифровања више волите. То значи да за П2П кориснике можете било када искључити шифровање и уживати у већим брзинама бујице!

Осим тога, ТорГуард има и многе друге откупне квалитете, попут стабилних брзина, могућности мулти-платформе и могућности заобиласка ВПН блокаде..

ТорГуард тест брзине - Канада

ТорГуард тест брзине у Канади – Ванцоувер Сервер
(Погледајте резултат теста у пуној брзини)

Као један од три најбоља ВПН-а за Канаду, ТорГуард је, наравно, испунио одређене захтеве за брзину. Ово је показало у мом тесту за то са ВПН сервера са сједиштем у Ванцоуверу и опет, Канађани би требали бити у могућности да ускладе омјер брзине са серверима са сједиштем у САД-у.

Једина мана је да ће за млађе кориснике који су навикли на елегантност савремених апликација, ТорГуард интерфејс изгледати као нешто из прошлости.

Прочитајте нашу детаљну анализу на ТорГуарду за више информација!

5. ЦиберГхост

хттпс://ввв.цибергхоствпн.цом

ЦиберГхост

Брзина

Лоше

Сигурност & Приватност

Оцењено са 3 од 5Оцењено са 3 од 5Оцењено са 3 од 5

Цена (ЦАД)

4.69 / месечно

Истакнути садржаји

 • Нуди компресију података
 • Блокирање огласа
 • Подржава 7 уређаја

"ЦиберГхост нуди сигурну и приватну услугу, али можда није баш у складу са ЕкпрессВПН-ом."

ЦиберГхостиес су задовољни с њима и сигурно су се трудили да буду брзи и бржи у свом маркетингу. Ово је још једно од познатих имена у ВПН индустрији, али лично осећам да би они могли бити мало преварени.

Специфични ЦиберГхост говори добар разговор, али након што сам прошао тест с њима, савјетујем мали прстохват соли. Имајте на уму да је ово ранг листа, тако да су моја очекивања прилично велика.

ЦиберГхост тест брзине - Канада

ЦиберГхост тест брзине у Канади – Ванцоувер Сервер
(Погледајте резултат теста у пуној брзини)

Канађани морају да примете да је већина ЦиберГхост сервера у зони ЕУ, али на срећу имају и америчку страну. То их чини привлачнима широкој публици осим можда онима из азијске регије где је мало ограниченији.

Нажалост, њихови резултати тестова брзине не изгледају у складу за Канаду и ја једва да сам искористио корисне брзине од 5Мбпс. Пре неколико година, ово би могло бити проходно, али у данашњој ери брзе широкопојасне мреже – готово неподношљиве.

Погледајте нашу потпуну рецензију о ЦиберГхосту да бисте сазнали више!

6. ИПВанисх ВПН

хттпс://ввв.ипванисх.цом

ИПВанисх

Брзина

Одлично

Сигурност & Приватност

Оцењено са 3 од 5Оцењено са 3 од 5Оцењено са 3 од 5

Цена (ЦАД)

8.70 / месечно

Истакнути садржаји

 • Присиљена 256-битна енкрипција
 • Неограничено П2П
 • Подржава 10 уређаја

"Одлично за Параноид, али можда неће бити на врху листе за кориснике са сједиштем у Канади, ИПВанисх је јако маркетиншки али слабо подржан."

ИПВанисх је у последње време јако претрпео због свог уклизавања у извесним… да кажемо, несретним инцидентима. Ипак, осим тога, имајте на уму да су под новом управом и надамо се да ће такве ствари постати само брзи ударци у њиховој прошлости.

Премјештајући те инциденте у страну, они остају ВПН гигант на терену и могу се похвалити импресивним брзинама. Срећом због тога, јер ако имате било каквих притужби на њихову брзину, не можете много учинити јер они присиљавају 256-битну енкрипцију за све без изузетка.

ИПВанисх тест брзине - Канада

ИПВанисх тест за брзину у Канади – Ванцоувер Сервер
(Погледајте резултат теста у пуној брзини)

Као што сам већ напоменуо, ИПВанисх, реците шта вам се свиђа код њих, нуди занимљиве брзине. Ови бројеви их сигурно могу ставити на наш врх ВПН за Канаду. С обзиром да сам се налазио у Малезији и покренуо тест на свом серверу у Канади, добио сам врло јаку брзину од 41Мбпс.

Ово је добро за Канађане који ће се повезивати са серверима у близини њих, као што су у САД-у. Главна мана овде је у њиховој корисничкој служби, што је лоше. Ако сте из западне земље и очекујете одређени стандард подршке – овде је ИПВанисх пао испод пар.

Прочитајте наш детаљни преглед ИПВанисх-а да бисте сазнали више!

7. ПуреВПН

хттпс://ввв.пуревпн.цом

ПуреВПН

Брзина

Поштено

Сигурност & Приватност

Оцењено са 3 од 5Оцењено са 3 од 5Оцењено са 3 од 5

Цена (ЦАД)

4,54 / месечно

Истакнути садржаји

 • Подржава ВиреГуард протокол
 • Омогућава П2П саобраћај
 • Не прати саобраћај

"ПуреВПН је поуздан и долази са добром комбинацијом безбедносних карактеристика које су изван надлежности ЕУ."

ПуреВПН је један од ретких сервиса који се чини усмерен на брзе, брже и брже ВПН брзине. Омогућено је да подржава линијске брзине до 500Мбпс, али тачно колико та тврдња заиста иде је да неко погоди у неким случајевима.

ПуреВПН тест брзине - Канада

ПуреВПН тест брзине Канаде – Ванцоувер Сервер
(Погледајте резултат теста у пуној брзини)

Велика предност испробавања њих је та што су једни од ретких на тржишту који сада дозвољавају приступ ВиреГуард протоколу – протоколу следећег гена који је наводно светлијих година испред ОпенВПН-а. Покривеност је мало ограничена, али је присутна у само око пет земаља.

Спајање на Ванцоувер ВПН сервер успео сам да се приближим на 20Мбпс – не најбољи резултати на свету, али нешто што ће и даље радити многим корисницима. Временом ће се то можда променити ако одлуче да у потпуности напредују са имплементацијом ВиреГуарда, али онда опет, као и други пружаоци ВПН услуга.

8. НајбржеВПН

хттпс://фастествпн.цом

НајбржеВПН

Брзина

Поштено

Сигурност & Приватност

Оцењено са 3 од 5Оцењено са 3 од 5Оцењено са 3 од 5

Цена (ЦАД)

1.11 / месечно

Истакнути садржаји

 • Оптимизирани сервери за П2П
 • Омогућава прескакање сервера
 • Подржава 10 уређаја

"Најбржи ВПН није најбржи, али сигурно нуди предлог вредности који је тешко изазвати."

Најбржи ВПН није најбржи који сам тестирао, али није ни најспорији. Нуди више ограничених земаља да искористе вашу везу у поређењу са многим ВПН-овима највишег нивоа, али по ценама од чак 83 цента месечно, то је крађа. Такође поседују и П2П оптимизоване сервере што им чини и добро за то.

Ниске цене имају један озбиљан недостатак и то су ограничене перформансе у превазилажењу геоблокирања. Коначно смо открили да вам ФастестВПН не може дозволити приступ Нетфлик САД садржају или британском ББЦ иПлаиеру – лумер!

Идите на нашу најбржу рецензију да бисте сазнали више!

Да ли ми заиста треба ВПН у Канади?

Када сам први пут приступио овој теми, био сам помало резервиран јер се обично фокусирам на одређене области које су ми у интересу. Истражујући пејзаж у Канади, био сам прилично узнемирен оним што сам нашао, а моја прва мисао је била да бих морао нешто препоручити нашим пријатељима за то тржиште.

Пошто сам размислио, схватио сам да се сценарио репродукује у више држава света истовремено. Чак и у мојој матичној бази у Малезији, врше се алармантни потези ка повећаној цензури и тако даље.

С тим, заиста препоручујем Канађанима да прегледају тренутну ситуацију и озбиљно размисле да погледају један од ВПН-ова на овој листи да би се заштитили. Ситуација широм света је туробна, пријатељи моји, сигурнија од жалости.

За поновни преглед, ево три најбоље ВПН мреже за Канаду:

БРЗИНА

СИГУРНОСТ & ПРИВАТНОСТ

ЦЕНА / МО

НордВПН

Одлично

Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5

5,35 УСД

ПОСЕТИТЕ ВПН

ЕкпрессВПН

Добро

Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5

11,15 УСД

ПОСЕТИТЕ ВПН

Сурфсхарк

Одлично

Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5

2,59 УСД

ПОСЕТИТЕ ВПН

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map