8 најбољих ВПН-а за Нови Зеланд 2020 (тестирано брзином!)

Да будем искрен када ми је помисао на потребу употребе ВПН-а на Новом Зеланду наишла на мој сто, мало сам се зафркавала. На крају крајева, то је једна од земаља у свету где је слобода високо оцењена, а Фреедом Хоусе је оценио 98/100 привлачном оценом њихове скале слободе.


Па ипак, размишљања о томе шта се може налазити испод површине потакнула су нека истраживања и сасвим сигурно довољно, кад сам започео с копањем, дошли су скелети у ормару. Па, неки од њих. Од илегалног државног надзора до пружања обавештајних података америчким обавештајним агенцијама, Нови Зеланд је средиште тајних активности – против сопствених становника.

Иако је тачно да Интернет тамо није познат како би био цензурисан, и даље смета то што не постоји само један, већ и више извора Интернет надзора. Још горе је чињеница да влада прави потезе који указују да сматра да су ове активности неопходне и самим тим их легализује.

Да ли је време да становници Новог Зеланда потраже праву ВПН услугу?

Contents

ГЦСБ је деловала ван закона

Владин биро за безбедност и комуникације (ГЦСБ) оно је што је унутрашњи огранак безбедности Новог Зеланда. Сама та чињеница звучи помало злобно и подсећа на слике совјетског НКВД-а или слично мрачних агенција.

Па ипак, опсег њеног рада на папиру звучи довољно безазлен, а то је да брани националну сигурност земље прикупљањем и анализом информација. Нажалост, као и код многих обавештајних агенција, познато је да ГЦСБ ради ван закона.

На пример, знало се да је илегално шпијунирао Ким Дотцом (оснивач Мегауплоад-а) који је живео на Новом Зеланду. Још је гора чињеница да је због овог случаја откривено да ГЦСБ не разуме свој закон и као резултат тога да је илегално шпијунирао 88 људи.

По закону, ГЦСБ није дозвољено да шпијунира становнике Новог Зеланда. Како би се сложила сва ова питања, након што је ГЦСБ тврдио да је зауставио надзорне активности на Киму, касније је откривено да је њихова опрема наставила да ради – којом управља америчка Агенција за националну безбедност (НСА) која је била умешана у случај..

Овај сценариј покреће неколико питања. Први је да се новозеландска владина агенција или није знала о законима своје земље или одлучила да их прекрши. Друго, чинило се да постоји мала повезаност у дељењу обавештајних података о сопственом становнику земље са страном агенцијом.

Нови Зеланд може легално шпијунирати становнике

Нови Зеланд може легално шпијунирати становнике

Ово што је горе описано може се узети само као основа за следећи сегмент, а то је да је влада у мају 2013. донела измене и допуне закона који се односе на овлашћења ГЦСБ, омогућавајући агенцији да легално прикупља информације од свих Новозеланђана.

ГЦСБ би такође могао да проследи било које или све ове информације другом државном одељењу, што значи да би цела влада могла у било којем тренутку да добије легалне информације. Упркос протестима многих фракција, укључујући Правно друштво НЗ и Трибунал за људска права, закон је на крају донесен, чиме је Нови Зеланд постао потенцијална полицијска држава.

Упркос уверавањима владе да надзор велепродаје становника није спроведен, чињеница је спорна као део објава о Сновдену.

Наводи о јужном крижном прислушкивању кабла

Сви подаци на Интернету теку кроз низ масивних каблова за податке који се провлаче кроз различите тачке широм света. Главна контактна тачка Новог Зеланда је Соутхерн Цросс Цабле. Од 2013. године постоје разне оптужбе да су шпијунске агенције ушле у кабл Јужног крста.

Новозеландски хералд је једном приликом известио да је Јужни крстни кабл у прошлости тражио од НСА да им плати за масовни надзор интернет активности на Новом Зеланду. У 2014. години изнете су тврдње да се на каблу постављају пресретања. Влада Новог Зеланда негирала је такве догађаје.

ВПН-ови су и даље легални на Новом Зеланду

Иако је ово можда легитимна брига, постоји само неколицина земаља широм света која је забранила употребу ВПН-ова. То су обично земље са драконским законима као што су Ирак и Северна Кореја. Чак су и Кина и Русија извршиле само делимичне забране.

Срећом за Новозеланђане или посјетиоце земље, кориштење ВПН-а и даље је савршено легално. Међутим, имајте на уму да, иако сама услуга може бити легална, оно што радите на њој такође мора бити легално.

На пример, ако обављате П2П активности и преузимате ствари заштићене ауторским правима, технички сте и даље одговорни за то. Оно што ВПН ради је да заштити те активности. Суштина је, дакле, употреба ВПН-а за строго легалне активности или проналажење оне коју новозеландска влада не може приморати да предаје евиденције о активностима корисника..

Шта тражимо у ВПН-у за Нови Зеланд

1. Приватност и анонимност

С очигледнијим хорор причама које сам вам поделио изнад свежих у вашим мислима, вероватно је добро време да вам напишем да је заиста добра идеја да се фокусирам на аспекте приватности и анонимности ВПН-а за кориснике на Новом Зеланду. С владом и приватном индустријом који долазе након корисника, ВПН мора бити у стању да осигура да се ваши подаци и активности могу чувати онако како би требали бити – приватни.

Један од најбољих начина да се то обезбеди јесте да се пази на ВПН-ове који не само да имају стриктне политике записивања без дневника, већ се темеље и на оним земљама које су лаксе у законима о чувању података. То сигурно искључује земље у надлежности пет очију и четрнаест очију.

2. Брзина и стабилност

Са просечном брзином фиксне линије од 87.47 Мбпс на Новом Зеланду не би требало да постоји велики проблем са ВПН-овима, јер би скоро сви врховни пружаоци ВПН услуга требали бити у могућности да управљају овом референтном вредношћу.

3. Безбедност

Сигурност на ВПН-овима је иста за кориснике са Новог Зеланда као и свуда другде. Идеална равнотежа је позната само вама, као кориснику. Да ли се одлучите за 256-битну енкрипцију уз ризик од нижих ВПН брзина или сте вољни снизити ту траку за повећану брзину?

Овдје је питање – да ли вам пружатељ услуга ВП ВП пружа могућност подешавања стопе шифрирања? То је вероватно оно што треба да питате да ли је то питање за вас.

4. Геолокацијско варање

Будући да су са друге стране света из САД-а, корисници са Новим Зеландом немају приступ садржају Нетфлик-а који је ограничен у САД. Ово је један од разлога зашто корисници широм света користе ВПН-ове – за геовање геолокације.

5. П2П подршка

Ово заиста није приоритет за ВПН кориснике на Новом Зеланду јер је П2П овде у великој мери игнорисан. Ипак, увек је добро имати посебно знање да влада почиње да се руши по неким стварима попут андроид тв кутија.

Пазите на ВПН-ове који имају П2П саобраћајне смернице јасно прецизиране у њиховим условима услуге, као што су ТорГуард или НордВПН.

Најбољи ВПН-ови за Нови Зеланд

Као и код свих мојих ВПН тестова, пре него што проценим њихову брзину, увек просудим своје. Следи моја стварна широкопојасна брзина заснована на сервисној линији од 500Мбпс, без активне ВПН везе:

Основна брзина (без ВПН-а) - Нови Зеланд

(Погледајте пуни резултат теста за почетну брзину овде)

Имајући у виду да се налазим у Малезији, моја веза с Новим Зеландом, чак и без активне ВПН услуге, мало је уочљивија од моје нормалне брзине везе која може достићи и око 400 Мбпс. Сврха мене да се повежем на сервер за брзи тест на основу Ауцкланда је да то назначим.

Као што видите, веза без локалног ВПН-а на локални сервер пружа ми пристојну брзину од 126 Мбпс. Сумњам да је брзина ове мале брзине такође последица путне инфраструктуре која је потребна да би се моји подаци одавде преусмерили до Окланда. Брзина кретања ће се временом разликовати, па узмите ово са прстохватом соли.

Белешка

 1. Цена се заснива на курсу валуте 1 УСД = 1,51 НЗД.
 2. Приказана цена је заснована на претплати од 12 месеци. Цена се може појефтинити ако се претплатите на дужи период.

1. НордВПН

хттпс://нордвпн.цом

НордВПН

Брзина

Добро

Сигурност & Приватност

Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5

Цена (НЗД)

6.02 / месечно

Истакнути садржаји

 • Нема трупаца
 • Килл прекидач
 • Подржава 6 уређаја

"НордВПН је комбинација многих добрих ствари – стабилне перформансе, повољне цене и симпатична употреба корисника."

НордВПН заузима чврсто прво место на нашој листи ВПН-а за Нови Зеланд из више разлога. Једна од првих је да се налазе у Панами, што је такође добро место за ВПН-ове. Поред тога, НордВПН има репутацију стерлинга и други је ВПН провајдер који има огроман број сервера у многим земљама.

Њихова строга политика записивања без дневника комбинује се са 256-битним шифрирањем војног ранга и сјајним плановима цена да понуде готово свакоме коме је тешко одољети..

НордВПН тест брзине - Нови Зеланд

НордВПН тест брзине Нови Зеланд – Ауцкланд Сервер
(Погледајте резултат теста у пуној брзини)

Са брзином од 46Мбпс низводно, у овом кругу тестова НордВПН је показао врло стабилне перформансе на свом новозеландском серверу. Оно што их чини још привлачнијим темељним је то што нису само они омогућавају П2П саобраћај, али имају посебно оптимизоване сервере за П2П саобраћај!

Прочитајте наш детаљни преглед о НордВПН-у да бисте сазнали зашто је Битцатцха # 1 ВПН!

2. ЕкпрессВПН

хттпс://ввв.екпрессвпн.цом

ЕкпрессВПН

Брзина

Добро

Сигурност & Приватност

Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5

Цена (НЗД)

12.55 / месечно

Истакнути садржаји

 • Заштита приватности на мору
 • Потпуна 256-битна енкрипција
 • 148 ВПН локација

"ЕкпрессВПН нас ретко разочара, а њихов учинак на нашим НЗ тестовима брзине засигурно поткрепљује нашу веру у њих!"

Једна од најбољих ВПН услуга које сам икада тестирао, ЕкпрессВПН је до сада био мој најбољи избор без обзира у коју земљу сам рангиран. Има масовно широк спектар локација сервера и много сервера. Још боље, заснован је на Британским Девичанским острвима, који је слаб у својим законима о задржавању података.

Свеобухватно сам тестирао услугу и не оклијевам их препоручити као најбољег ВПН пружатеља услуга за Новозеланђане. ЕкпрессВПН је стабилан и омогућава приступ и великом броју уређаја.

ЕкпрессВПН тест брзине - Нови Зеланд

ЕкпрессВПН тест брзине Нови Зеланд – Ауцкланд Сервер
(Погледајте резултат теста у пуној брзини)

Као идеју о томе колико је добра, упоредила сам задану брзину линије без ВПН-а са тестом покривен ЕкпрессВПН-ом на истој локацији. Са укљученим ЕкпрессВПН и повезивањем са сервером на Новом Зеланду успео сам да покажем солидну брзину од 76Мбпс низводно.

Прочитајте наш комплетан преглед на ЕкпрессВПН-у да бисте видели зашто је то један од наших најбољих избора!

3. Сурфсхарк

хттпс://сурфсхарк.цом/

Сурфсхарк

Брзина

Добро

Сигурност & Приватност

Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5

Цена (НЗД)

3.00 / месечно

Истакнути садржаји

 • Мулти-Хоп веза
 • Подржава многе платформе
 • Нема трупаца

"Сурфсхарк је без фриллс-а и доследан у перформансама, а његово име је снажни надолазећи кандидат."

Сурфсхарк је из неколико разлога одличан избор за Новозеланђане. За разлику од многих добављача ВПН услуга, исти нагласак ставља на сервере у Аустралијској регији, а не на чист фокус САД-а. То значи да ћете имати више сервера ближе матичној земљи којима ћете се радовати.

Будући да је нов, надамо се да неће пружити услугу нудећи нежељене додатне функције. То га чини веома фокусираним на пружање одличне основне услуге изграђене на доследности и сигурности, што заокружује укупне перформансе.

Што се тиче цене коју Сурфсхарк долази, то га чини лако једним од најбољих 3 на Новом Зеланду. Заправо нема ничега што би се могло расправљати са сјајним ценама и врхунским перформансама. Да се ​​мало подигнете у редове, све што треба да уради је да ставите мало више времена за изградњу поверења код својих корисника – тада ћемо видети куда их води.!

тест брзине сурфања на Новом Зеланду

Сурфсхарк тест брзине Нови Зеланд – Ауцкланд Сервер
(Погледајте резултат теста у пуној брзини)

Као један од три најбоља ВПН-а за Нови Зеланд, Сурфсхарк врло добро испуњава захтеве за брзином. Најбоља ствар у овој ВПН услузи није велике брзине, већ добре брзине на све стране – без обзира који сервер изабрали.

Можда је једина мања страна тога што упркос томе што подржавају П2П на својим серверима, перформансе у дељењу датотека не делују баш толико упркос добрим укупним брзинама.

Сазнајте више о његовој изврсности у нашем темељном прегледу на Сурфсхарку!

4. ТорГуард

хттпс://торгуард.нет

ТорГуард

Брзина

Одлично

Сигурност & Приватност

Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5

Цена (НЗД)

7,53 / месечно

Истакнути садржаји

 • Изграђено за П2П
 • ТорГуард стеалтх проки
 • Подржава 5 веза

"Један од најбољих ВПН-ова за дељење П2П датотека, ТорГуард је једноставно неопходан за све кориснике П2П-а на Новом Зеланду."

Један од најважнијих одлучујућих фактора у смештају ТорГуарда је тај да је ВПН пружатељ ВПН услуга погодан за П2П. Нема много блинга на страни која је окренута према кориснику, али је изванредне перформансе.

Постоји једна кључна разлика између ТорГуарда и многих конкурената у томе што вам омогућава да одаберете који ниво шифровања више волите. То значи да за П2П кориснике можете било када искључити шифровање и уживати у већим брзинама бујице!

Осим тога, ТорГуард има и многе друге откупне квалитете, попут стабилних брзина, могућности мулти-платформе и могућности заобиласка ВПН блокаде..

ТорГуард ВПН тест брзине - Нови Зеланд

ТорГуард тест брзине Нови Зеланд – Нови Плимоутх Сервер
(Погледајте резултат теста у пуној брзини)

Као један од три најбоља ВПН-а за Нови Зеланд, ТорГуард је, наравно, испунио одређене захтеве за брзину. То је показало у мом тесту за то са ВПН сервера са седиштем у Плимоутх-у и опет, Нови Зеланд би уопште требало да постигне ову брзину са мало проблема.

Једина мана је да ће за млађе кориснике који су навикли на елегантност савремених апликација, ТорГуард интерфејс изгледати као нешто из прошлости.

Прочитајте нашу детаљну анализу на ТорГуарду за више информација!

5. ЦиберГхост

хттпс://ввв.цибергхоствпн.цом

ЦиберГхост

Брзина

Лоше

Сигурност & Приватност

Оцењено са 3 од 5Оцењено са 3 од 5Оцењено са 3 од 5

Цена (НЗД)

5.28 / месечно

Истакнути садржаји

 • Нуди компресију података
 • Блокирање огласа
 • Подржава 7 уређаја

"ЦиберГхост нуди сигурну и приватну услугу, али можда није баш у складу са ЕкпрессВПН-ом."

ЦиберГхостиес су задовољни с њима и сигурно су се трудили да буду брзи и бржи у свом маркетингу. Ово је још једно од познатих имена у ВПН индустрији, али лично осећам да би они могли бити мало преварени.

Специфични ЦиберГхост говори добар разговор, али након што сам прошао тестове са њима саветујем мали прстохват соли. Имајте на уму да је ово ранг листа, тако да су моја очекивања прилично велика.

ЦиберГхост ВПН тест брзине - Нови Зеланд

ЦиберГхост тест брзине Нови Зеланд – Ауцкланд Сервер
(Погледајте резултат теста у пуној брзини)

Новосађани морају узети у обзир да је већина ЦиберГхост сервера у зони ЕУ, али срећом, постоје и у региону Аустраласиа. Нажалост, овде је покривеност мало ограничена, а њихове брзине нису најбоље.

Ипак, успели смо да постигнемо врло корисне брзине од 20Мбпс што је још увек довољно за пренос медија.

Погледајте нашу потпуну рецензију о ЦиберГхосту да бисте сазнали више!

6. ИПВанисх ВПН

хттпс://ввв.ипванисх.цом

ИПВанисх

Брзина

Одлично

Сигурност & Приватност

Оцењено са 3 од 5Оцењено са 3 од 5Оцењено са 3 од 5

Цена (НЗД)

9.79 / месечно

Истакнути садржаји

 • Присиљена 256-битна енкрипција
 • Неограничено П2П
 • Подржава 10 уређаја

"Одлично за Параноид, али можда неће бити на врху листе за кориснике са сједиштем на Новом Зеланду, ИПВанисх је високо маркетиншки али слабо подржан."

ИПВанисх је у последње време јако претрпео због свог уклизавања у извесним… да кажемо, несретним инцидентима. Ипак, осим тога, имајте на уму да су под новом управом и надамо се да ће такве ствари постати само брзи ударци у њиховој прошлости.

Премјештајући те инциденте у страну, они остају ВПН гигант на терену и могу се похвалити импресивним брзинама. Срећом због тога, јер ако имате било каквих притужби на њихову брзину, не можете много учинити јер они присиљавају 256-битну енкрипцију за све без изузетка.

ИПВанисх ВПН тест брзине - Нови Зеланд

ИПВанисх тест брзине Нови Зеланд – Нови Плимоутх Сервер
(Погледајте резултат теста у пуној брзини)

ИПВанисх на брзину, обично није највећи. Учинак за њихове новозеландске сервере изгледао је изванредно, а овде сам издвојио импресивне брзине до 63 Мбпс. Не мислим да је ово била једнократна појава, јер сам успео да поновим своје резултате у више покушаја.

То је добро за Новозеланђане који ће се овде повезати са серверима, али чак и ако то не успева, близина места као што су Сингапур и Аустралија требало би да пружи солидне алтернативе.

Прочитајте наш детаљни преглед ИПВанисх-а да бисте сазнали више!

7. ПуреВПН

хттпс://ввв.пуревпн.цом

ПуреВПН

Брзина

Поштено

Сигурност & Приватност

Оцењено са 3 од 5Оцењено са 3 од 5Оцењено са 3 од 5

Цена (НЗД)

5.11 / месечно

Истакнути садржаји

 • Једноставне апликације
 • Неограничена пропусност
 • Подржава сплит тунелинг

"ПуреВПН је сигурно један од лидера у комплетној индустрији захваљујући солидној мрежи сервера."

Хостирајући преко 2000 сервера који се налазе у више од 140 земаља широм света, ПуреВПН сигурно има инфраструктуру потребну да се покаже као лидер у индустрији. То употпуњава одличним безбедносним карактеристикама за предузећа како би заштитио своје кориснике од провале или детекције.

ПуреВПН тест брзине - Нови Зеланд

ПуреВПН тест брзине Нови Зеланд – Ауцкланд Сервер
(Погледајте резултат теста у пуној брзини)

Велика предност испробавања њих је та што су једни од ретких на тржишту који сада дозвољавају приступ ВиреГуард протоколу – протоколу следећег рода који је наводно светлији испред ОпенВПН-а. Покривеност је мало ограничена, али је присутна у само око пет земаља.

Спајање на ПуреВПН сервер базиран на Ауцкланду успео сам да се приближим на више од 43 Мбпс – одлични резултати с обзиром на ниске брзе брзине које сам видео из моје везе. Рекао бих да је те цифре тешко победити и да их може показати само компанија која овде заиста има фокус.

8. НајбржеВПН

хттпс://фастествпн.цом

НајбржеВПН

Брзина

Поштено

Сигурност & Приватност

Оцењено са 3 од 5Оцењено са 3 од 5Оцењено са 3 од 5

Цена (НЗД)

1,25 / месечно

Истакнути садржаји

 • Оптимизирани сервери за П2П
 • Омогућава прескакање сервера
 • Подржава 10 уређаја

"Најбржи ВПН није најбржи, али сигурно нуди предлог вредности који је тешко изазвати."

Најбржи ВПН није најбржи који сам тестирао, али није ни најспорији. Нуди више ограничених земаља да искористе вашу везу у поређењу са многим ВПН-овима највишег нивоа, али по ценама од чак 83 цента месечно, то је крађа. Такође поседују и П2П оптимизоване сервере што им чини и добро за то.

Ниске цене имају један озбиљан недостатак и то су ограничене перформансе у превазилажењу геоблокирања. Коначно смо открили да вам ФастестВПН не може дозволити приступ Нетфлик САД садржају или британском ББЦ иПлаиеру – лумер!

Идите на нашу најбржу рецензију да бисте сазнали више!

Да ли ми заиста треба ВПН на Новом Зеланду?

Ово је заиста тешко питање за одговор. Много тога што је толико спорно о слободи интернета на Новом Зеланду је дискутабилно. Међутим, чврсто верујем у изреку да нема дима без пожара.

Још горе од незнања је саучесништво, а барем је било случајева који су врло сумњиви. Узмимо за пример да је новозеландска влада дала тако широке овласти ГЦСБ-у.

Технички гледано, нема много разлога да просечан Јое жели да користи ВПН услугу на Новом Зеланду, али мој осећај је да ми једноставно смета на погрешан начин да знам да неко можда чита све што шаљем, знајући свако дугме које кликнем на Интернету и још горе. Зашто би било ко био у реду с тим је изван мене, чак и ако тврдите да нема проблема ако нема шта да сакрије.

Иако мислим да ВПН на Новом Зеланду није апсолутно потребан, ипак би ми било боље ако бих га користио док сам био тамо. Као такав, препоручио бих вам да је користите и ако останете тамо!

За поновни приказ, ево три најбоље ВПН мреже за Нови Зеланд:

БРЗИНА

СИГУРНОСТ & ПРИВАТНОСТ

ЦЕНА / МО

НордВПН

Добро

Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5

6,02 $

ПОСЕТИТЕ ВПН

ЕкпрессВПН

Добро

Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5

НЗ $ 12,55

ПОСЕТИТЕ ВПН

Сурфсхарк

Добро

Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5Оцењено са 5 од 5

НЗ $ 3,00

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map