Да ли је ЦиберГхост добар избор за торенте / П2П?

Да ли је Цибергхост ВПН добар за торрентинг?

Да ли је Цибергхост добар ВПН за анонимно преузимање торрента? Пребацили смо Цибергхост кроз његове кораке и испитали најбоље (и најгоре) ствари везане за услугу, како бисмо одлучили да ли је то добра опција за торрентс / п2п / филесхаринг који чувају историју преузимања приватном.


Брзи поглед на Цибергхост

Цибергхост је ВПН компанија са седиштем у Румунији. Њихова популарност и даље расте (углавном захваљујући томе што нуде БЕСПЛАТНУ ВПН опцију). Њихова се услуга пласира првенствено на основу њихове приватности, сигурности и софтвера. Њихови премиум планови су по повољним ценама (мада ни приближно тако јефтини као неки ВПН).

Већина њихових претплатника вероватно се одлучује за бесплатни план, али то није опција за п2п / торрент кориснике јер је п2п активност потпуно блокирана на свим бесплатним серверима од 2014. Нажалост, бесплатни ВПН-и нису баш одржива опција за дељење датотека као што је речено у нашем бесплатном ВПН водичу.

Белешка: Цибергхост је укинуо свој ‘Бесплатни’ ниво од децембра 2017. Они сада нуде 30-дневни период поврата новца уместо тога.

Планови почињу од 2,75 УСД месечно.

Цибергхост ВПН

Значајке Цибергхост ВПН-а

Све претплате на Цибергхост (укључујући бесплатну) долазе са приступом њиховом прилагођеном ВПН софтверу. Њихов софтвер има уграђене додатне могућности. Многе од ових функција су изузетно корисне и чине ваше ВПН искуство много сигурнијим.

Остале функције (попут блокирања огласа) могу побољшати ваше искуство прегледавања веба, али неким корисницима се можда неће свидети да њихов ВПН провајдер преузме тако активну улогу у „побољшању“ своје мрежне активности.

Детаљно ћемо погледати карактеристике истакнутости Цибергхоста, доле наведене одељке. Ево кратког списка:

 • ИП / ДНС заштита од цурења
 • Злонамјерни софтвер / Блокирање огласа
 • НАТ Фиревалл
 • 256-битни АЕС шифрирани ВПН тунел
 • Побољшана веб безбедност форсирајући Хттпс где је то могуће
 • Заједничке ИП адресе
 • Нема дневника активности

Безбедност Цибергхост ВПН-а

Цибергхост означава све оквире када су у питању неопходне сигурносне функције за битторрент кориснике.

Иако већина ВПН провајдера укључује неке од ових функција, Цибергхост има свих 6, укључујући и ан НАТ-фиревалл за које неке ВПН заправо наплаћују додатно.

Сигурносне карактеристике Цибергхоста

Главне безбедносне карактеристике (са Цибергхоствпн.цом)

256-битна шифра Шифра ОпенВПН АЕС:
Ово је индустријски стандард за шифровање високе сигурности. Омотаће све долазне / одлазне податке у шифровални слој који се сматра довољно сигурним чак и за војну и државну употребу.

Ако вам није потребан тај ниво сигурности, можете одабрати и ППТП или Л2ТП / ИПСец ВПН протоколе, који могу донети мало веће брзине преузимања.

ИП заштита од цурења:
Ваш оперативни систем или веб претраживач може проузроковати да ВПН процури вашу праву ИП адресу под одређеним околностима или конфигурацијама. Цибергхост софтвер има уграђену заштиту која се бави најчешћим типовима пропуштања, укључујући:

 • ВПН прекидач (штити од случајних прекида)
 • ДНС заштита од пропуштања (усмеравање упита веб локације преко приватног сервера уместо сервера вашег даватеља интернетских услуга)
 • ИПв6 заштита (проверите да ВПН не пропушта ИПв6 адресу уређаја (за разлику од ИПв4).

НАТ заштитни зид:
НАТ заштитни зид је филтер за пакет који осигурава да злонамерни подаци или покушаји хакирања не могу да дођу до вашег рачунара кроз ВПН тунел. Осигурава да је сваки бајт посланих података један ваш рачунар који се директно тражи са веб локације или апликације.

Политика пријављивања Цибергхост-а & Подешавања приватности

Цибергхост је ВПН услуга без евидентирања. То је јасно наведено на њиховој веб локацији, у њиховој политици приватности, а потврдили су ми писмено (е-маил) чланови Циберхост тима. Нисмо видели ниједан извештај или судски случај који би укључивао гаранцију приватности Цибергхоста која би била забрињавајућа (за разлику од других ВПН-ова недавно).

Имајте на уму … Цибергхост постоји скоро деценију, а претходно смо прегледали много старију (и помало мутну) верзију њихове политике приватности. Њихова тренутна политика је значајно јаснија и јаснија. Задржали смо стару верзију нашег прегледа тако да можете видети колико је напретка постигнуто.

Политика евидентирања компаније Цибергхост (из политике приватности)

Цибергхостова политика приватности подијељена је у 2 главна дијела. Прва се бави приватношћу која се односи на посетиоце њихове веб странице. Важно је да не збуните технологије праћења на цибергхост.цом (које користи готово сваки озбиљан ВПН провајдер) ни са чим што се односи на праћење ваше ВПН активности. Цибергхост је а ‘ВПН услуга без евидентирања’ и не прате никакве информације о вашој ВПН активности, употреби или историји везе.
Својом строгом политиком без логовања осигуравамо да НЕ пратимо саобраћај корисника који се обавља унутар ЦиберГхост ВПН тунела, као што су: историја прегледавања, одредишта саобраћаја, поставке претраживања, садржај података, ИП адресе или ДНС упити.
–Цибергхост Приваци Полици
Цибергхост даље прецизира шта та политика значи у пракси:

Слика

 • Не знају који су корисници посетили одређену веб локацију или услугу
 • Нема евиденције којих се корисник повезује / искључује у одређено вријеме
 • Не знају која ИП адреса вам је додељена (или са којом сте повезани)
 • Не знају вашу “праву” ИП адресу

Реч појашњења: То значи да не могу реконструисати ове податке из записника (јер не постоје). То не значи да Цибергхост (или било који други ВПН) није могао приступити тим информацијама у реалном времену. Било који ВПН провајдер моћи ће да зна који су рачуни тренутно повезани и који се ИП адресе користе (уколико тако желе). Цибергхост обећава да неће похранити или евидентирати ове податке након што прекинете везу.

Постоје ли црвене заставе / разлози за сумњу?
Нема већих недостатака у политици приватности, а гаранција покрива све најважније карактеристике које нећемо видети у политици приватности пружаоца услуге „нејављивања“. Не пријављују ниједну мрежну активност, историју претраге или ВПН употребу. Не бележе вашу долазну / одлазну ИП адресу.

Другим речима, бујица треба (у практичном смислу) бити немогућа да трећа страна прати на основу ваше ИП адресе када је повезана на Цибергхост.

Надаље, нисмо видјели нити прочитали ниједан извјештај који би сугерисао да Цибергхост дијели или биљежи корисничке податке. Иако је у последње време било више (1) различитих (2) ВПН скандала са евиденцијом ВПН-а, репутација Цибергхоста је чиста.

Анализа Циберхостове старе политике приватности (за транспарентност)

Важна напомена: Анализа приказана у даљем тексту је ОЛД и заснована на претходној верзији Циберхостове политике приватности. Њихова нова политика приватности увелико је побољшана у погледу јасноће, организације и транспарентности. Наша анализа тренутне политике приватности може се наћи у горњем делу. Задржали смо свој стари коментар у сврху транспарентности, као и да бисмо вам показали како је Цибергхост порастао као компанија.
Ево одакле предности Цибергхоста почињу да постану мало мрачније. Док Цибергхост користи дељене ип адресе (тако да 1 ИП не одговара 1 особи), њихова политика приватности оставља много жељеног.

Дељене ИП адресе:
Цибергхост користи дељене ИП адресе, тако да ће више (можда чак, стотине) корисника истовремено делити исту ИП адресу. Предност ове стратегије је што ниједан корисник не може се лако идентификовати само на основу ИП-адресе коју му је доделио ВПН.

Записи о евиденцији и евиденцији Циберхоста:
Цибергхост је корисно за приказивање захтјева “Без дневника” на својој почетној страници. Ту тврдњу више нема, замењену обећањем о технологији „Анти-Фингерпринтинг“. Нисмо сигурни шта то значи, кренули смо у њихову политику приватности да истражимо:

Из политике приватности циберхоста…

Цибергхост политика приватности 1. део

Чини се да горња изјава указује да Цибергхост анализира коришћење сервера, али не чува никакве статистичке податке о томе ко је користио тај сервер. Израз „може се повезати са корисничким налогом“ ипак је помало нејасан.

Они такође нешто касније расправљају о ВПН записницима, наводећи…

Политика евидентирања Цибергхоста

Овај одељак је такође мало збуњујући. Фраза "…нема записника који омогућавају ометање ваше ИП адресе…" је крајње нејасан и не означава да ли заиста бележе вашу ИП адресу или не.

Чини се, међутим, да Цибергхост то директно наводи не воде евиденције о активностима када кажу „… не записујемо у записнике комуникацијске садржаје или податке у вези са приступним веб локацијама или ИП адресама …“. Вероватно се у овом случају употреба ‘ИП адресе’ односи на ИП веб локације или сервера, а не на ваш властити ИП.

Слиједе још једно нејасно обећање:
Ни у једном тренутку не представљамо опасност за вашу анонимност…
Што је, иако лепа мисао, прилично нејасна и још увек не истиче тачно који метаподаци циберхост раде и не бележе.

ИС Цибергхост је ГОод избор за ТОррентс?

На основу наше анализе, Цибергхост је изнад просека ВПН провајдера за преузимање торрента. Они су провајдери нулте евиденције и омогућавају мрежни саобраћај битторрент (и други п2п). Желимо, међутим, да уз вашу претплату укључе проки СОЦКС5. Користан је алат за додавање другог ИП-хопа за ваш торрент саобраћај и може се лако конфигурирати у уТоррент, Вузе или КБитторрент.

Ево наше потпуне анализе:

Цибергхост Прос

Цибергхост има одличну заштиту од пропуштања ИП-а, кроз уграђене функције као што су ИПв6 заштита од цурења и њихова технологија за пребацивање..

Циберхостов десктоп клијент има уграђен ‘Анонимоус Торрентинг мод’ који ће вас аутоматски повезати на локацији сервера оптимизованог п2п. По избору ћу аутоматски покренути и ваш омиљени торрент клијент (или другу апликацију).

Такође у потпуности дозвољавају бујицу на свим премиум плановима (али не и бесплатним плановима). Спојите то са својом 256-битном енкрипцијом и великим бројем локација сервера (укључујући земље прилагођене бујици) и Цибергхост је солидан избор.

Њихова политика пријављивања и транспарентност знатно су побољшани у 2018. години, а имају све састојке које желите за стварно приватне бујице.

Против Цибергхост-а (није укључен проки)

Главни проблем који можемо пронаћи је мањи. Цибергхост ВПН не долази са укљученом проки услугом СОЦКС5. Ово је алат који користи само мали проценат п2п заједнице (већина само користи ВПН). Ипак, то је добра карактеристика, а неколико најбољих конкурената компаније Цибергхост укључују Соцкс проки услугу без накнаде.

Остала разматрања

Најбоље Циберхост алтернативе

Ако је ваш основни разлог за коришћење ВПН-а анонимно преузимање торрента, сваки од понуђених ВПН добављача је одличан избор. Свака од њих има „Но-Логс“ политику и високо је рангирана на нашој бонитетној листи за Торрент-Фриендлиинесс.

Најбоље од свега је што већина ових опција кошта мање од Циберхостовог премијум плана.

Приватни приступ интернету

Приватни приступ интернету вс Цибергхост

Цене

 • 1 месец – 6,95 долара
 • Најбоља понуда – 3,33 УСД

Посетите сајт

Приватни приступ интернету је наша препоручена торрент # 1 торрент 3 године заредом! По нашем мишљењу, они нуде непоновљиву комбинацију приватности, сигурности и цене.

Наша омиљена карактеристика (поред њихове „Зеро Логс“ политике) је да сваки ВПН пакет укључује неограничен приступ холандском СОЦКС5 Проки серверу (који се може користити за даљу анонимност ваших бујица).

Имамо водиче за подешавање проки СОЦКС5 за уТоррент, Вузе, Делуге, Кбитторрент и Флуд.

Имамо и посебан водич који вам корак по корак приказује како поставити ПИА за максималну приватност торрента.

Прочитајте наш преглед приватног приступа интернету ради пуних брзина, детаља о безбедности и њихове политике евидентирања.

НордВПН

Торгуард вс Цибергхост

Цене:
1 месец – 10 УСД / м
1 година – 6,99 УСД / м

Посетите сајт

НордВПН је најбрже растући ВПН међу посетиоцима ових веб локација, а видели смо да је пораст интересовања 2018. То је зато што нуде луду количину функција (укључујући Нетфлик-компатибилност) по веома конкурентној цени.

Наше омиљене карактеристике су:

 • п2п оптимизовани сервери (за брзину и сигурност)
 • СОЦКС5 проки сервери укључени су на 10 локација прилагођених бујици.
 • ВПН апликације за Виндовс, Мац, иОС, Андроид
 • Може се инсталирати на ВПН компатибилне рутере (заштитите целу мрежу)
 • Деблокира УС-Нетфлик и 50+ других сервиса за стриминг (попут ХБО ГО)

Читати: Наш НордВПН преглед (и водич за подешавање торрента)

Обавезно погледајте и наше детаљне поређења, укључујући: НордВПН против ПИА и НордВПН против ИПВанисх

Додатна средства

На овој веб страници имамо мноштво водича, рецензија и ресурса који ће вам помоћи да пронађете савршен ВПН. Имамо и туторијале са детаљним упутствима за коришћење свих ваших омиљених торрент клијената што анонимније. Хвала на читању и сигурној буји!

Водичи

 • Како се користи уТоррент с ВПН-ом или проки-јем
 • Подешавање КБитторрент ВПН + прокија
 • Подешавање ВПН + прокија
 • Подесите ВПН + проки подешавање
 • Како анонимно скинути торренте са Андроид-ом
 • Како платити за своју ВПН услугу помоћу Битцоин-а

ВПН поређења и прегледи

 • ВПН вс. Проки: Шта је боље (и како користити оба)
 • Приватни приступ интернету вс Торгуард
 • Приватни приступ интернету вс ИПВанисх
 • Приватни приступ интернету вс ЕкпрессВПН
 • Торгуард вс. БТГуард (поређење проки СОЦКС5)
 • Приватни преглед приступа интернету

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map