Густо преглед – 11 предности и 3 мане Густо платне листе

Густо платни списак


Contents

Густо

хттпс://густо.цом/

тл; др

Густо је један од најбољих програма облачних плата које смо имали задовољство да користимо. Штета што тренутно служе само америчким компанијама.
Сазнајте више.

Густо преглед – 11 професионалаца & 3 недостатка Густо платних листа

Ако сте власник малог предузећа, разумећете проблеме у вођењу предузећа без да имате некакав систем зарада.

Добра ствар на коју сте наишли на ову страницу, јер радимо преглед једног од најдинамичнијих платних система који је доступан на тржишту – Густо.

Пре него што уђемо у месо и кромпир ове рецензије, представићемо вам кратку причу о Густу и како је он променио живот власника предузећа свуда.

Прича о Густо-у

Била је то 2012. година, а Готие је био неко кога су сви заправо познавали.

Млада компанија звана ЗенПаиролл одлучила је кренути у… облачни посао са платама – за вас нема колачића ако то претпостављате. Послујући у срцу Калифорније, фирма је брзо стекла популарност и зарадила им довољно клијената за покретање својих услуга на Флориди, Њујорку и Тексасу у року од неколико месеци након што су отворили своја врата.

За нешто више од годину дана, услуге ЗенПаиролл-а постале су толико популарне да су најавили да примају 100 милиона долара плаћања годишње. До 2015. године ЗенПаиролл је покренуо подршку за своје услуге у свих 50 држава САД-а и званично постао познат као Густо (ко се одлучи на промену имена, заслужује унапређење!).

Касније те године компанија је осигурала 60 милиона долара у серији Б финансирања (коју је водио ЦапиталГ, раније познат као Гоогле Цапитал). Ако то није довољно импресивно, добри људи су успели да прикупе додатних 50 милиона долара финансирања током децембра 2015. године, повећавши их као део три зарезног клуба – компаније која вреди огромних милијарду долара!

Изгледа да ништа не може зауставити гравитацијски воз Густо јер они само стално расту и расту. Од јула 2019. године Густо је прикупио додатних 200 милиона долара финансирања, што им је ефективно дало процену од 3,8 милијарди долара!

Да ли Густо одговара вашем малом бизнису?

Густо слика врло лепу слику себе када је у питању њихова прича, али и ја и ја знамо да то купцима и није баш битно..

Није важно јесу ли зарадили у милионима финансијских средстава. Није важно да ли њихов систем ради на најновијој, највећој, врхунској инфраструктури около.

Оно што је заиста важно јесте да ли је Густо-ова апликација за зараду заиста одговара вашем пословању:

 • Да ли испуњавају своја обећања?
 • Постоје ли неке ситнице са ситним отиском којих морамо бити свесни?
 • Како се заиста користи Густо?

Заправо, једини разлог што сте вероватно прочитали до сада зато што желите да знате да ли је Густо заиста добар за вас.

Па, обећали смо вам темељит преглед и доставићемо.

Пренећемо вас кроз неке ствари које волимо о Густу и неколико ствари за које мислимо да би могле да се побољшају. Бићемо апсолутно темељни, провлачећи се кроз све и осигураћемо да знате све о софтверу.

Наш тим се поноси оснаживањем малих предузећа. То значи да су наше рецензије што је могуће неутралније, тако да можете донети прави избор за своје мало предузеће.

Ради сажетости, прелазимо на оно што нам се свиђа Густо!

11 ствари које волимо о Густу

1. Густо је ВЕЛИКО леп!

Покушали смо прилично мало апликација за плаће и до сада се ништа не приближи Густо добро дизајнираном интерфејсу.

густо платни списак има прелепо корисничко сучеље

УИ тим је уложио пуно љубави и труда у изградњу Густовог дивног интерфејса и то показује.

Интерфејс изгледа тако пријатељски и једноставан за употребу, готово да је … попут “апликације”. Знате, попут апликације која се лако користи за иОС. Један поглед и знаћете где треба да кликнете и шта иде где, нема потребе да се петљате покушавајући да видите да ли ствари функционишу.

Планирано је тако добро да практично није потребна обука за учење софтвера. Пријавите се и видећете да то једноставно функционише!

За све има места и све је уредно на свом месту.

Скоро свака страница на коју пристанете имаће пријатан изглед доодле-а. Ове доодле су освежавајуће и, искрено, чине да моје срце пева сваки пут кад је погледам.

густо платне листе имају лепе доодле

То сигурно разбија монотонију вођења платних спискова!

Неки би могли рећи да је имати леп интерфејс само површно, али сматрамо да је важно. Хибридни програм обрачуна / ХР као што је овај требало би се користити свакодневно, а нико не воли да сваки дан гледа апликацију са ружним или досадним сучељем..

Барем с Густом, уживамо у погледу!

2. Водити платни списак је невероватно лако уз Густо!

Наишли смо на програме за плаће који захтевају да прођемо обуку пре него што можемо ефикасно да користимо апликацију.

Апсолутно смо мрзели тај систем јер је седење кроз обуку да би се научило користити програм било бол и за почетак је ужасно неефикасно. Не помаже вам то што су видео снимци кроз које смо морали да прођемо изгледали као да их је створио посебно неталентирани ИоуТубер.

У сваком случају, када користите Густо платни списак, наићи ћете на ниједну глупост.

Једном када унесете своје личне податке и податке о компанији, можете одмах ускочити и лако започети са плаћањем.

Плаће се обављају у 4 једноставна корака:

 1. Израчунајте сате
 2. Израчунајте слободно време
 3. Преглед & предати платне листе
 4. Потврдите платни списак

1. корак – израчунати сате

Прорачунати је врло једноставно, јер у ствари уопште не требате да правите никакве калкулације. Све се унапред израчунава за вас када унесете детаље о запосленима током подешавања.

густо плаће први корак рачунати сате

Све што требате сада да урадите је да прилагодите сате запосленог у складу са тим и бројеви ће се аутоматски приказати на екрану.

Ако су бонуси или провизије дужни вашим запосленима, то је једноставно као кликање на оквир за додатну зараду и унос броја.

Корак 2 – Израчунајте искључено време

густо платни списак други корак израчунавање слободног времена

Затим треба само да унесете слободне сате и болесне сате у овом одељку. Сасвим саморазумљиво.

Корак 3 – Преглед & Предајте платни списак

Тада ћете бити пребачени на екран за преглед платних спискова.

густо паиролл преглед платних спискова

Овај поступак је врло једноставан. Показаће вам се потпуни списак трошкова компаније. Ваш задатак ће бити само да осигурате да су бројеви на екрану тачни.

густо платни списак омогућава вам да видите шта се опорезује и задужује

Имаћете могућност да видите само оно што се опорезује и задужује. Постоји и опција да видите само шта су ваши запослени зарадили.

Једном када сте задовољни бројевима, све што требате учинити је притиснути „Пошаљи“.

Корак 4 – Потврдите платни списак

И на крају, потврдите предају платних листа и готови сте обрачун за месец!

густо платни списак потврда подношења платних спискова

Лако грашкасто лимунско сочно.

3. Можете да покренете 4 врсте платних спискова!

Иако већина програма за плаће има само могућност 1 врсте плата, Густо је довољно размишљан да вам омогући да покренете 4 врсте платних спискова!

густо платни списак омогућава вам да покренете 4 врсте платних спискова

Поред редовне платне листе, можете да покренете и Бонусе, Офф-Цицле и Завршне платне листе. То вам даје флексибилност за покретање обрачуна ван сезонских плата ако се укаже потреба, што се нама чинило прилично занимљивим.

Бонус платни списак

Као што име сугерира, можете извршити исплату бонуса свом особљу ако постигну одређене прекретнице, рокове или циљеве. Имајте на уму да се за бонус плату подвргава додатној стопи задржавања од 22%.

Као и редовна платна листа, систем се веома лако покреће. Једноставно унесите бројеве у одговарајуће оквире и готови сте!

густо платни списак има опцију за бонус плату

Обрачунске листе изван циклуса

Платне спискове изван циклуса подразумевају се да изврше додатна плаћања запосленима ван редовних платних листа. Заправо је прилично сличан Бонус платном списку, осим што офф-цицле платне листе користе исту стопу задржавања, одбитке и доприносе који се дају у редовним платним списковима.

густо платна листа има опцију за исплату циклуса

Прекид платног списка

Ако сте икада имали незадовољство отпуштањем некога, знаћете да морате да водите платну листу за отпуштено особље. Са Густом је ово довољно једноставно.

Када пређете на страницу о раскиду платног списка, биће вам приказан списак ваших запослених. Кликните на онај који треба да отпустите и појавиће се искочни прозор да потврдите да ли желите да отпустите овог запосленика. Ако желите да покренете Завршни списак, кликните на тачан тастер и наставите и отпустите запосленог.

густо платна листа има опцију престанка плаће

Након тога ћете бити враћени на страницу запосленика. Овде ћете морати да кликнете на „Покрени раскид платне листе“.

густо платна листа има опцију престанка плаће

Након што то учините, мораћете да водите платне спискове као и обично, осим отпуштеног радника. Прилично једноставне ствари.

Када завршите са тим, од вас ће се затражити да штампате чек запосленика (директни кредит није доступан за отпуштене запосленике).

густо чек на платној листи

Након што то завршите, готови сте! Честитамо, успешно сте отпустили запосленог и покренули платни списак за отказ! Збогом Хана!

густо отпуштање запослених

4. Густо може да ради на аутопилоту!

Као власници малих предузећа, имамо тенденцију да нам се много тога чини на уму и никад нема довољно времена у свету да обавимо све своје задатке.

Понекад смо толико заузети да случајно заборавимо када је време за плаће и покушавамо да га покренемо, занемарујући све остале дневне задатке (запослени морају да буду плаћени без обзира на све, зар не?)

Зато толико волимо ову особину Када Густо поставимо на покретање аутоматског пилота, можемо се уклонити из једначине и фокусирати се на друге аспекте пословања који захтевају нашу пажњу, док Густо ради сав посао за нас..

Све док су постављена директна плаћања свих депозита запослених, Густо ће аутоматски водити платне списке 1 дан пре рока, а након тога ћете вам послати е-маил обавештење. Даће вам се 24 сата да извршите било какве промене које желите или чак откажете платни списак пре него што је закључан.

Изузетно погодна функција без које не можемо живети!

густо платни списак има режим аутопилота

Да бисте омогућили аутопилот, само идите на картицу Подешавања, притисните дугме Плата и кликните на Уреди под ставком Плата на АутоПилоту. Омогућите тамо и Густо ће све остало сортирати за вас!

5. Извештаје о платним списковима све на једном екрану!

Извештаји су важни. Садрже драгоцјене податке о вашој компанији, без обзира да ли вам иде добро или не и ако сте у црном.

Извештаји о платним списковима морају бити детаљни и свеобухватни како бисте знали колико готовине компанији треба да послује сваког месеца. Са Густом то уопште није проблем, посебно са њиховим детаљним извештајем о потпуном готовинском стању, који је доступан након покретања платне листе.

густо платни списак има извештај о готовинском захтеву

Импресивни иннит? Ако то није довољно детаљно за вас, Густо вам је вратио леђа.

густо платни списак има извештај о платном списку

Они могу да генеришу извештај о платном списку који разбија све трошкове, тачно вам каже где иде ваш новац, колико зарађују ваши запосленици и износе који иду право на владине благајне.

Ово су само примери. Густо има могућност генерисања свих врста извештаја како бисте их могли анализирати према жељи срца:

 • Дневник обрачуна
 • Извештај о бенефицијама
 • Извештај по години
 • Резиме запослених
 • Информације о извођачу
 • Плаћања извођача
 • Банковне трансакције
 • Тиме Офф Баланце
 • Тиме Офф Рекуестс
 • Агенцијске исплате
 • Платне листе пре Густоа

6. Једноставно откажите платне листе!

Ми смо само људи и без обзира колико пажљиви покушали да будемо, грешке се дешавају.

Понекад се то дешава за време зарада и тада постаје велика главобоља јер отказивање платних листа може представљати бол са одређеним програмима за плаће…

Избацили смо велики уздах олакшања када смо открили да је отказивање платне листе с Густом заправо прилично једноставно, све док предати платни списак још није обрађен.

густо платни списак омогућава отказивање платног списка

Све што требате је да одете на картицу Извештаји, притиснете Историју платних спискова и пронађете начин да откажете платни списак. Врло лако, зар не мислите?

Ако не видите дугме за отказивање, то значи да је платна листа обрађена. Ако сте приметили грешку у платној листи након што је обрађена, не брините, јер се још увек може преокренути, мада мало проблематичније.

Морате да контактирате Густов тим за бригу о купцима да бисте видели шта могу да ураде за враћање платних спискова или да разговарате о опцијама које морате да решите проблем.

Њихов тим за цхат уживо је врло реагован и више је него срећан што вам може помоћи. Густови часови подршке трају од понедељка – петка 6:00 – 17:00 ПСТ, тако да ако их ухватите када не раде, обавезно ће вам послати е-пошту са одговором на ваш упит када се врате у канцеларија.

Алтернативно, можете их контактирати и путем е-маила или телефона (415-930-4532).

7. Густо има демо налог са свим приступом!

Лично ми је приступност њиховог демо рачуна учинила Густо још импресивнијим.

Умела сам да се поиграм са бројевима, тестирам све и забрљам се око свог срца без икаквог страха да ћу се упарити. У ствари сам открио колико је Густо заправо корисник.

густо пуну верзију обрачуна за плаће

У основи вам је омогућен потпуни приступ свим Густоовим системима за плаћање са демо рачуном, осим што се кориснички детаљи освежавају сваког дана, тако да ништа није сачувано. То је сјајан начин да се нови корисници укрцају тако што ће им допустити да осјећају програм!

Везу до демо налога није најлакше пронаћи, па смо искористили слободу да је повежемо овде ради ваше удобности. Погледајте и не бојте се да се зајебавате са тим!

8. Густо има увид у тим!

Срећа запослених један је од најважнијих елемената за постизање успеха било које компаније.

Проблем је у томе што већина запослених не воли јавно да говори када су незадовољни због страха од последица. Иако је јасна комуникација нешто што покушавамо да охрабримо док водимо свој бизнис, притисак вршњака постоји и чешће него не, одговори које ћете добијати од запослених у јавном окружењу биће искривљени како не би изгледали лоше пред колегама..

Густо-ови тимски увиди омогућавају вам да шаљете анкете тако да ваши запослени могу приватно оценити ниво среће како буду сматрали прикладним, омогућавајући вам да одмерите укупни морал запослених и предузмете кораке да поправите све проблеме са моралом..

густо платни списак има увид у тим

Након што су омогућени Теам Инсигхтс, Густо ће једном месечно слати своје запосленике са питањима из различитих тема у вези са радом који можете изабрати. Ако желите, можете да измените и питање.

Густо врло напредна функција!

9. ХР Предлошци у изобиљу!

Мислим да је до сада прилично јасно да је Густо фантастична апликација за плаће, са карактеристикама дизајнираним посебно да живот учине много практичнијим за њихове кориснике.

Тамо се могу зауставити и људи ће бити срећни, али то није довољно за тим у Густу. Неће се одмарати док не учине све што могу како би нам олакшали живот!

Један од начина на који су то постигли је путем ХР предложака.

Више не морате губити вријеме и исцрпљивати мозак пажљиво куцајући документе повезане са ХР. Густо долази с дугом листом предложака, тако да можете лако попунити детаље и учинити ствари службеним онолико брзо колико желите.

Имају предлоге за све врсте докумената везаних за ХР, од НДА и пореских образаца до запошљавања докумената. Ако можете да мислите, они то вероватно имају.

густо платни списак има пуно ХР предложака

Ови предлошци су тако згодни и такви су временски услови, не можемо замислити какав је био живот пре него што смо их имали #струестори.

10. Густо је брз!

Једна од главних основа СааС услуга је немогућност да буду толико брзи колико их корисник жели. Када је програму потребно време за учитавање, то иритира корисника, понекад до точке фрустрације.

Немамо праве ресурсе да проценимо колико је брз Густов систем заиста, али рећи ћу вам једну ствар – током коришћења програма нико од нас није приметио брзину, док скоро нисмо заборавили на њега.

То је добра ствар, јер значи да је Густо искуство било тако неприметно, да никада нисмо приметили да ли је било успоравања. Једини део заостајања био је када је Густо израчунавао платне листе, али то је и за очекивати.

Направили смо неколико тестова брзине помоћу нашег проверевача брзине сервера, а њихови резултати на серверу били су прилично невероватно!

УС (В)
УС (Е)
Лондон
Сингапур
Сао Пауло

23 мс76 мс140 мс172 мс180 мс

Бангалор
Сиднеи
Јапан
Канада
Немачка

226 мс139 мс106 мс68 мс163 мс

Просечна брзина: 129,3 мс – Погледајте потпуни резултат

Не треба рећи да смо били прилично задовољни Густовом брзином.

11. Густо вас награђује!

Не плаћате често софтвер у облаку, већ само да бисте сазнали да су осмислили начине како да вам наградите куповину!

То није велика сума, али користи су користи. Дефинитивно нам уљепшава дан када видимо да је Густо компанија која проналази начине да се врати својим купцима.

У основи, све што требате учинити је упутити своје пријатеље на Густо платни списак.

густо платни списак има програм препоруке

На контролној табли само кликните на „Препоруке“ и бићете послани на страницу препорука. Унесите е-пошту свог пријатеља како би Густо могао да им пошаље укрцај. Ако се ваш пријатељ пријави у Густо и води платни списак, Густо тврди да ће вас и вашег пријатеља наградити са 100 УСД!

Пре него што будете превише узбуђени, Густо вам неће дати 100 долара у готовини – радије, ви и ваш пријатељ ћете добити поклон картицу од 100 долара!

густо награду за плаћање амазонску поклон картицу за препоруку

Није добро као хладна тврда готовина, али хеј, добијате бесплатно нешто што кошта Амазон од 100 долара бесплатно!

3 ствари које треба побољшати

Као платна листа, нема сумње да је Густо одличан. Међутим, постоје неке ствари о њима за које бисмо желели да су мало другачије.

1. Густо је услуга само у САД-у

Извињавамо се свима који ово читате ван САД-а. Густо је можда баш погодан за ваше мало предузеће, али чињеница да су они услуге само у САД-у само чини бесмисленим за било кога изван САД-а.

Не можете чак да преварете своју локацију путем ВПН-а да бисте се пријавили за услугу, јер за постављање система Густо потребан амерички банковни рачун.

Ако вам се деси да имате амерички рачун, имаћете среће. Моћи ћете да користите оно што је досад најбољи платни систем који смо видели до сада.

У супротном … пријатељу тешке среће, морат ћете потражити негде друго.

Проклетство, сретни Американци!

2. Густо је скупо

Густо се позиционирају као софтвер који је најприкладнији за мала предузећа, али искрено, њихове цене не одражавају њихову позицију.

Уз њихов комплетан план (најпопуларнији) мораћете да плаћате основну цену од 39 долара месечно. Поврх тога, морате издвојити додатних 12 долара месечно по глави. Под претпоставком да имате 10 запослених (укључујући вас), то је већ 390 УСД месечно!

Сада, гледајући то са становишта трошкова, 390 долара месечно може бити прилично скупо. Али, ако мало промените перспективу, 390 УСД месечно може се сматрати разумним, будући да је то тако једноставно за употребу, нећете требати да запослите службеника или спољну агенцију да би месечно вршили платне спискове.

3. Густо нема мобилну апликацију

Густо има много функција, а за неке је потребно одобрење шефа или менаџера. Узмимо за пример слободан радник.

Када запослени затражи време одмора преко портала Густо, добићете обавештење е-поштом са захтевом да одобрите тај захтев. То се лако постиже ако сте у канцеларији, али под претпоставком да сте далеко на одмору или у пословном путовању, живот ће вам бити много лакши ако имамо апликацију на својим телефонима, а ми можемо одмах да покренемо да одобримо те захтеве.

У Густо се заправо можемо пријавити путем прегледача телефона, али сматрамо да је то више решење него стварно решење.

Густов план & Цене: преглед

Густови планови долазе у 3 нивоа – Цоре, Цомплете и Цонциерге.

ЦореЦомплетеЦонциерге
Цена / месец * $ 39 $ 39 $ 149
Тиме ТрацкингНоИесИес
Понуда & ОнбоардНоИесИес
Про ХР подршкаНоНоИес

* Приказана цена је за основну цену, не укључује трошкове додавања запослених.

Основни план је најприступачнији, нуди вам само основне карактеристике Густо-овог платног система.

Комплетан план је онај који је најбоље заокружен, са функцијама као што су праћење времена, укрцавање запосленика и друге ХР предности.

Цонциерге план је најсадржајнији план од свих, са потпуним платама и ХР функцијама. Они такође имају сертификоване ХР професионалце на вашој услузи и посебан ресурсни центар.

Пресуда: Ако требате да одете?

Густо је заиста један од најбољих софтвера за обрачун плаћа у облаку које смо имали задовољство да користимо. Има доста погодности за плаће и ХР предности које ће решити већину ваших ХР главобоља једним кликом на дугме.

УИ је фантастичан и врло угодан за око, што је важно за апликацију коју ће компаније морати свакодневно користити (посебно за ХР функције).

Плате су аутоматизоване што у потпуности уклања потребу за нашом пажњом током седмице платног списка (осим за потврђивање бројева).

За оне од вас који успевају у извештајима, Густо нуди много тога. Они су такође уврстили у веома опсежан списак ХР образаца за добру меру.

Укратко, Густо је учинио све што може да платне листе буду што глатке и да живот власника малих предузећа учини што лакшим..

Штета што се још нису глобално проширили, јер прилично смо сигурни да ће њихове особине бити од користи многим власницима малих предузећа широм света.

С гуштом с поносом изјављујемо да Густо заслужује два палца од свих нас на Битцатцха!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map