ИПВанисх ВПН

ИПВанисх ВПН

хттпс://ввв.ипванисх.цом

тл; др

У почетку сам био врло неодлучан да прегледам ИПВанисх ВПН јер сам знао да су сервис са седиштем у САД. То лично то тражи од вука да чува кокошке. Први пут објављен 2012. године, ИПВанисх је променио власништво у 2017. Нажалост, промена власништва је из моје перспективе учинила мало позитивног за компанију. Имам проблема да препоручим овај ВПН из више разлога, укључујући перформансе средње брзине, сумњиву анонимност и ужасну корисничку подршку.

ИПВанисх преглед: 5 предности и 4 мане коришћења ИПВанисх ВПН-а

Основан 2012, ИПВанисх ВПН није најстарије дете у блоку и, у ствари, већ је једном променио руке. Оно што је необично у овој компанији је то да је упркос очигледној популарности у тако кратком року, компанија такође успела да се укључи у полемику о записивању. Ова врста ствари обично звучи као смртни случај за пружатеље ВПН услуга, а ипак преживљава.

Штавише, то је компанија са седиштем у САД-у и не пише се добро за своје тврдње да на првом месту има политику непојављивања. Иако САД још увек немају законе о обавезном чувању података, постоје безбедносне агенције које су спремне да забележе интернет метаподате за целу планету. Прилична загонетка.

Ипак, показало се да је то мешана торба перформанси, неке добре, неке ужасне, па погледајмо шта они могу да ураде.

Шта нам се свиђа код ИПВанисх ВПН-а

1. Добра доступност

ИПВанисх тврди да ради са више од 1.000 сервера у мрежи која је прерасла у 60 земаља широм света. Наравно, фокусира се углавном на Европу и Северну Америку, са 443 сервера у првом и 561 сервером у другом. Док ово оставља Азију и остатак света једва шаку, покривеност је тамо.

1.1. Поседује сопствену инфраструктуру

Оно што је изванредно је да ИПВанисх тврди да поседује сву своју сопствену инфраструктуру. Иако то сигурно важи за опрему сервера, нисам сигуран како то може бити за остатак инфраструктуре која обично долази из дата центра.

Као једини истински добављач Топ Тиер ВПН услуга, ми у ИПВанисх-у посједујемо и управљамо читавом нашом мрежом, укључујући сервере. То нам омогућава да испоручимо врхунску услугу по конкурентним ценама.

Никада не остављамо вашу сигурност у туђој контроли. Будући да нашу инфраструктуру не дајемо вањским изворима, у могућности смо да испоручимо најсигурније ВПН везе на свету. А без да нас треће стране успоравају, ИПВанисх мрежа муњевито брзи.

1.2. Користите с готово било којим уређајем

За оне који сте до сада читали моје ВПН рецензије, сигурна сам да сте се навикли да радим о подршци уређајима. Чињеница је да са производом широко циљаним као ВПН, мора да постоји много нас који користимо огроман број уређаја.

ИПВанисх Аппс

У ствари, усудио бих се рећи да многи од нас могу чак користити више уређаја на различитим платформама чак и унутар једног домаћинства. Такође, деликатно речено, упркос мом чуђењу да неки људи и даље користе Виндовс Пхоне – остаје чињеница да постоји, чак и мој близак пословни сарадник..

Дакле, ту сте и то – подршка за велики избор уређаја је плус за ИПВанисх.

А будући да се ИПВанисх такође може распоредити на неким рутерима, поново бих упозорио оне који размишљају о томе, било ради практичности или само због удараца;

Белешка

Покретање ВПН услуге на вашем усмјеривачу помоћи ће вам да превазиђете ограничење истовременог повезивања уређаја које ће наметнути већина ВПН-а. Међутим, постоји недостатак. У скоро свим случајевима (посебно за рутере намењене кућној употреби), то ће успорити ваш интернет саобраћај у поређењу са ако бисте користили ВПН апликације специфичне за уређај. То је зато што су усмјеривачи мање способни за руковање шифрирањем података потребним у реалном времену, чиме успоравате брзине пријеноса података.

2. ИПВанисх је тежак за сигурност

Искрено говорећи, безбедност по мене постаје споредна због анонимности у ВПН услузи, али то је лично становиште. Када размишљам о корисницима интернета у земљама попут Кине, САД-а и Сингапура, у потпуности могу схватити потребу за сигурним везама.

Управо ФИИ, САД је једно од најтоплијих подручја на свијету за компаније које их процесуирају због незаконитих размјена датотека. Кина жестоко цензурише интернет, а Сингапур слиједи САД-ове кораке. Међутим, постоје многе друге земље у којима би корисници могли да користе ВПН – попут оних у европским земљама.

2.1. Присиљена 256-битна енкрипција

Без изузетка, све ВПН услуге које сам до сада тестирао нудили су корисницима избор када је у питању ниво шифрирања. Напокон, као што сам већ напоменуо, већа енкрипција може умањити вашу брзину. Међутим, ИПВанисх је очигледно заузео оштре ставове о стварима и применио обавезну 256-битну енкрипцију на све кориснике.

Гледајући то у перспективу, 256-битна енкрипција један је од највиших нивоа који постоји данас и постаје све присутнија у савременим алгоритмима, протоколима и технологијама (чак је користимо и за ССЛ).

Једноставно речено, 256-битном кључу би била потребна огромна рачунарска моћ да се прекине, па чак и само са довољно времена – више година него у нечијем животу, то је сигурно.

Важно је напоменути да што је већа шифрирана веза, већа је вероватноћа да ће веза бити смањена брзином, тако да ћу вам дозволити да сами одлучите шта је савршен баланс који вам је потребан у животу.

2.2. Нема правила о евиденцији

Ово је свети грал за пружатеље ВПН услуга. Сви требамо знати да ВПН услуга којој повјеравамо своје податке неће само окренути и предати је неком другом. Нећу сада више о томе да кажем, али довољно је рећи, званично, ИПВанисх има политику записивања без дневника.

Ваша приватност је наш приоритет, али ваше поверење у нас је подједнако важно. Зато желимо бити што транспарентнији у нашим политикама. ИПВанисх је ВПН провајдер сервиса који није евидентиран, што значи да не водимо евиденцију о било каквим подацима о вези, саобраћају или активностима у вези с нашим услугама. – ИПВанисх политика приватности

2.3. Избор протокола

Ако су сигурност и анонимност бастион ВПН услуга, онда су њихови протоколи флексибилни у њиховим мишићима. ИПВанисх подржава широк спектар протокола тако да их можете усвојити по потреби.

ИПВанисх тврди да подржавају ОпенВПН, ИКЕв2, Л2ТП / ИПсец и ССТП, али примећујем да опција за ССТП недостаје у њиховој Виндовс ВПН апликацији. Можда је уклоњен.

ИПВанисх недостаје ССТП

2.4. Прекидач за убијање ради!

Већина ВПН-ова садржи нешто што се назива Килл Свитцх (Прекини пребацивање), који је осмишљен да прекине везу с Интернетом ако се веза из ВПН сервера икада изгуби из било којег разлога. Неки раде, неки не, али драго ми је што могу да пријавим да ИПВанисх Килл Свитцх ради. Можда је мало спор, али једном кад се покрене, све тврдоглаво одбија да се повеже.

У ствари, кад учитате свој ИПВанисх клијент, нећете моћи сурфати мрежом док се не повежете на њихов сервер. Претраживање без везе могуће је само након што изађете из ИПВанисх клијентског софтвера. Ово је далеко најбоља примена Килл Свитцх-а који сам до сада видео.

3. Довољна брзина за пренос видеозаписа од 8 кс

Да будем искрен, нисам баш велики љубитељ брзине коју нуде ИПВанисх сервери. То би могла бити моја конфигурација, али искрено сам испробао готово сваку комбинацију коју њихова апликација подржава и нисам имао пуно среће, осим (као и обично) сервера са сједиштем у Сингапуру. То би било сасвим логично, јер то је локација која ми је затворена и имам добру инфраструктуру.

Недавно сам заменио свог провајдера широкопојасног приступа и иако је моја брзина линије тестирана да бих могао да испоручим близу рекламираних 500Мпбс, моја јебана опрема може да оде само толико далеко. Због тога овај пут пружам основну брзину да вас обавестим о ономе што је правило за везу на којој моја тестна платформа може да ради – око 200Мбпс

Резултат брзине - Без основне брзине ВПН-а

Испитивање брзине без основне ВПН брзине
(Погледајте резултат теста у пуној брзини)

ИПВанисх брзине које сам успео да сакупим биле су прилично тужне;

Малезија је имала само два сервера на располагању и најбољи избор сервера добио ми је запањујућих 20Мбпс. Могао бих да постигнем виши ниво од оног на свом старом Интернет плану који је одзвањао са 50Мбпс.

Резултат тестирања брзине на малезијском серверу

Тест брзине Азија – Малезијски сервер
(Погледајте резултат теста у пуној брзини)

Мој уобичајени шампион, Сингапур, дао ми је отприлике половину основне брзине. Није супер, очигледно, купи хеј, скоро 100Мбпс!

Резултат тестирања брзине на серверу у Сингапуру

Тест брзине Азија – Сингапурски сервер
(Погледајте резултат теста у пуној брзини)

Аустралија, мало даље од мене, смањила је ту брзину на пола и мало шокантно одморила тајминг Пинг-а.

Резултат тестирања брзине на серверу у Аустралији

Тест брзине Аустралија – Аделаиде Сервер
(Погледајте резултат теста у пуној брзини)

Јужна Африка је, како се и очекивало, за мене била уобичајено ниска на скали брзина. Јасно ми је да Јужна Африка можда није баш велика по избору већине корисника, али увек је укључивам у географско ширење.

Резултат тестирања брзине на Афричком серверу

Тест брзине Африка – Соутх Африца Сервер
(Погледајте резултат теста у пуној брзини)

За Европу мој уобичајени избор је Холандија, јер је прилично усред тамо и има пристојну инфраструктуру.

Резултат теста брзине на серверу Холандије

Тест брзине Европа – Холандија Сервер
(Погледајте резултат теста у пуној брзини)

И коначно, широм света са моје физичке локације, Северне Америке. Приписујем веће брзине које су тамо доступне приписујем томе као почетној бази ИПВанисх-а.

Резултат тестирања брзине на серверу Северне Америке

Тест брзине Северна Америка – Даллас Сервер
(Погледајте резултат теста у пуној брзини)

Са високом од скоро 100Мбпс и ниском од 20Мбпс, могло би се тврдити да ИПВанисх заиста не даје велику вредност. Ипак овде бих волео да убацим да је 100Мбпс на ВПН-у још увек пристојно, и сигуран сам да ћете негде пронаћи сервер који може да вам пружи добру брзину.

Ипак, исте брзине које могу да постигнем ИПВанисх-ом и даље ми омогућавају да преносим 8к УХД видео записе са ИоуТубе-а. Реално гледано, око 15Мбпс ће вам то омогућити за УХД видео.

ИоуТубе 8к тест

4. Добра цена без дугих периода закључавања

Опције за ИПВанисх цене

Чини се да је ИПВанисх пао усред цена у ВПН ратовима. Уз ад-хоц 10 УСД месечно и 6,49 УСД месечно на једногодишњем плану, то није врста ни овде, ни тамо. С једне стране ако идете месечно није опресивно скупо, док на другој, не штедите толико као други током дужег периода.

Узмимо за пример Норд ВПН, који има заиста фантастичне дугорочне цене.

Шта нам се није допало у вези са ИПВанисх ВПН-ом

1. Недостатак оптимизованих сервера

То је прва ствар коју сам приметио једном када сам инсталирао ВПН клијент на свој систем. Гледао сам у различита подешавања и приметио да ИПВанисх ставља необично висок приоритет на Пинг серверу и рангирам их у складу с тим. Осим тога, морате ризиковати са оним што апликација изабере за вас.

Немојте ме погрешити – сервер Пинг је важан. У основи је колико кашњења показује сервер у комуникацији са вашим уређајем, али то није толико важно у контексту.

Као ВПН корисници, сигурно би требало претпоставити да бисмо могли да користимо линију за разне ствари, попут торрентинга, видео стриминга или било чега другог, па зашто онда фокус на само Пинг? Учините живот једноставним, Молимо вас.

2. Питања о приватности

Упркос врло јавно изјављеној политици без пријављивања, ИПВанисх је запао у озбиљну ватру због недостатка окоснице да се супротстави властима у прошлости. Оно што још више забрињава је то што су оптужени за предају информација за које није требало да постоје.

2.1. Компанија са седиштем у САД

Као компанија са седиштем у САД-у, ИПВанисх има фидуцијарну обавезу да помогне властима у њиховим истрагама. Судећи по томе колико су брзо они наводно бацили свог корисника под аутобус, када их је питала Матична безбедност, да ли сте спремни да се кладите на њих да вас заштите?

САД се тренутно воде у битци за усвајање закона о задржавању података. Иако тренутно не постоје закони о обавезном чувању података као што је Европска директива о задржавању података, колико пре тога то постаје стварност?

2.2. Контроверза евидентирања

Раније ове године (2018), чланак у ТоррентФреак оптужио је ИПВанисх да предаје евиденције корисника властима (америчко Министарство за унутрашњу безбедност). Па, _а_ кориснички записник је свеједно, али то је довољно лоше.

Сада је ИПВанисх преузео релативно недавно, па су на питање о томе очигледно све демантовали рекавши да немају сазнања о било чему што се догодило пре него што су преузели компанију. Иако, сматрам застрашујућим да су тако нови озбиљни прекршаји једног од примарних стубова понашања ВПН-а тако лежерно загушили под тепих његових нових власника.

ИПВанисх нема, нема и неће евидентирати или складиштити записнике наших корисника као СтацкПатх компанија. Не могу да разговарам са оним што се догодило на нечијем другом сату, а тог менаџерског тима је већ одавно. Али знајте ово – поред тога што не пријављује, СтацкПатх ће бранити приватност наших корисника, без обзира ко другачије захтева. ” – Јереми Палмер, потпредседник, производ & Маркетинг.

Питање је, да ли сте спремни да преузмете њихову реч, јер су се очигледно хедгерали?

2.3. Пронађене су необичне информације о локацији сервера

Откривене чудне локације ИПВанисх

Веома дуго користим спеедтест.нет и обично је био тачан не само у погледу испитивања брзине, већ је показао и тачну локацију укључених тестних сервера. Заправо, ово је први пут да сам имао икада овај проблем у својој историји да користим њихову услугу.

Када сам повезан са ИПВанисх серверима, примећујем да ме Спеедтест често покушавао упарити са серверима који су били јако удаљени од локације на којој ми се приказује. Обично вас парује са најближим сервером до ваше локације.

Па зашто ме покушава упарити са серверима удаљеним хиљадама километара? Износио сам проблем е-поштом својој корисничкој подршци, али они су у основи игнорисали моје питање. Било какве идеје шта се овде дешава?

Нажалост, овај чудан феномен понекад се прелива и на услуге геолокације. Узмите пример инцидента иББЦ плаиера приказаног доле;

Необична локација сервера преко ББЦ плаиера

3. Страшна корисничка подршка

Моје највеће упозорење за ИПВанисх – корисничку подршку. Уместо тога, недостатак. Свакако могу да разумем да неке компаније не пружају корисничку подршку за 365/24/7, нарочито путем услуга за чет уживо јер трошак може ескалирати.

Оно што не могу да разумем је зашто компанија за техничке услуге, попут ИПВанисх-а, сматра да си они могу приуштити то.

Даље не могу схватити зашто сматрају да је у реду тврдити да нуде 24/7 корисничку подршку, ако им треба три дана да отворено одговоре на детаљан емаил како би затражили помоћ.

ИПВанисх корисничка подршка

ТЕХНИЧКИ, тачни су, одмах реагују – аутоматским е-поштом који каже да ће одговорити ускоро. Па ипак, ово је до сада у супротности са духом корисничке подршке да сам једноставно био залудан.

Не само да је њихов одговор каснио три дана, већ такође није успео на било који смислен начин да реши питања која сам имао. У основи су ми рекли:

прекинути везу са тренутног сервера и пребацити се на други протокол. Покушајте да се повежете на најближи сервер.

Дао сам им детаљне информације о проблемима са којима се суочавају, заједно са конфигурацијом мог клијента и све што су имали да кажу је то. Да нисам већ испробао решење које су већ предложили, уместо мене би се било срам. Нисам сигуран да ли је проблем у компанијској политици или помоћнику за помоћ купцима који заиста не жели посао, али крајњи резултат је исти.

ИПВанисх, СРАМ ТЕ БИЛО.

4. Лоша апликација клијента

Од старинског дизајна до изразито грозног недостатка опција, могло би се рећи да је ИПВанисх апликација проткана и минималистичка – ако бисмо били љубазни. На жалост, недостатак многих веома потребних функција чини га непромишљеним уместо поједностављеног.

Од закључавања до једног стандарда шифрирања до недостатка организације сервера (осим Пинг-а, увек је Пинг са њима), штедљивост у дизајну је предалеко предата.

А лично, да сам имао услугу која нуди тако лоше брзине, не бих укључио надзор саобраћаја у самом клијенту. То је попут трљања соли у отворену рану.

Боттомлине: Да ли ИПВанисх ВПН вреди цену?

Док седим и опорављам дах након те дуге јурњаве на корисничку службу, морао сам се смирити неколико минута да повратим фокус. Један од мојих љубимаца је лоша служба за кориснике и то сам схватио у овом тренутку.

Ипак, са балансом ствари за и против ове компаније, осјећам се као да је то и даље помало необично. Узмимо за пример њихову чврст став према безбедности наметањем 256-битних нивоа енкрипције. Ипак у исто време су прошли кроз милион навода о сечњи које су само покушали да избегну.

На крају дана, осећам да нису толико битни технички проблеми с којима се суочава ИПВанисх, већ став компаније. Од маркетиншког ВП-а који може покушати да уклони наводе рекавши „не знамо ништа“, услужном тиму за кориснике који у основи не занима – имам осећај као да се ИПВанисх суочава са озбиљним проблемима.

Ипак с правим позиционирањем и само мало сјаја, још увијек постоје стотине ако не и хиљаде који се неће потрудити да учине исправне ствари и прочитају производ прије него што уђу у њега..

Лично не бих дирао ИПВанисх са десет стопа, али да будем искрен, он има своје сјајне тачке као што сам споменуо у својој рецензији.

Кључне карактеристике

  • ✓ 256-битна енкрипција
  • ✓ Избалансиране опције цена
  • ✓ Подржавајте до 10 уређаја истовремено
  • ✓ 7-дневна гаранција поврата новца
  • ✓ Подржава П2П Дељење датотека
  • ✓ Политика без евидентирања

Препоручује се за

  • • Стреаминг видеа (понекад)
  • • Сигурни корисници
  • • П2П вентилатори
  • • Корисници из САД и ЕУ

>

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me