Contents

Како се користи КБитторрент анонимно

КБитторрент је један од најбољих торент клијената са отвореним изворима који су доступни. Изузетно је популаран и изузетно је функционалан, а опет лаган (једва да користи било какве ресурсе система). Показаћемо вам како анонимно користити КБитторрент, тако да можете преузети приватне торренте приватно.

Као и сви главни торрент клијенти, и КБитторрент је рањив на безбедносне ризике који су уграђени у битторрент протокол:
Ваша преузимања су јавно видљива и нешифрирана

То значи да вашу читаву историју преузимања потенцијално може надгледати не само ваш ИСП, већ и компаније треће стране за надзор торрента.

Овај чланак научиће вас корак по корак:

Најбољи и најлакши начин да потпуно анонимно преведете торенте користећи КБитторрент. (Такође имамо водиче за уТоррент, Вузе и Делуге).

Зашто бисте желели анонимне бујице?

Битторрент је невероватно ефикасан начин за брзу дистрибуцију великих датотека, али има масивна уграђена пропуштања приватности која могу лако да разоткрију целу историју преузимања ако их не прикључите.

Постоје две примарне безбедносне рањивости:

 1. Ваша ИП адреса је јавно видљива у сваком роју
 2. Преузимања нису шифроване (ваш даватељ интернетских услуга може видети / снимити / угасити своје преносе торрента)

Погледајмо ове пукотине 1 по 1…

Пропуст # 1: ИП адреса је видљива свима

Ово је најопасније цурење и највећа претња вашој приватности приликом преузимања бујица.

Да би се вршњаци повезали једни са другима, трацкер пружа листу свих ИП адреса које семење / преузимају одређени торрент. Ако не предузмете кораке да сакријете своју торрент ИП адресу, стварни, следљиви ИП адреса ће бити видљива свима.

Ево како је лако видети ИП адресе свакога ко дели торент са вама:

ИП пропуштање за торрент вршњаке

Вршњаци деле торент за Линук. (ИП је делимично замагљен због приватности)

Не само да можете да видите пуну ИП адресу свих повезаних вршњака, већ можете да видите који # порт користе, торрент клијент и колики део датотеке коју су већ преузели.

Чак и што је застрашујуће, постоје буквално на десетине компанија и организација које прате и скупљају ИП податке из огромног броја бујица. Неки ће вам чак показати какве сте бујице пратили на вашој ИП адреси.

Срећом можете да сакријете своју „Истинску“ ИП адресу у бујицама и замените је привременом ИП адресом која се не може пратити.
Ово се лако постиже ВПН услугом без евидентирања (и пријавом бујицама).

Показаћемо вам тачно како то учинити касније у овом водичу. Прочитајте на…

Пропуст # 2: Ваш Интернет провајдер (ИСП) може видети ваш преузимање & веб историја

Подразумевано се битторрент подаци преносе у отвореном тексту (нешифрирани). То значи да ваш ИСП може:

 • Погледајте да посећујете торент веб локације
 • Погледајте које датотеке преузимате / дијелите
 • Лепните (успорите) или блокирајте пропусну ширину торрента.

Решење: Коришћењем торрент шифрирања, можете спречити да ИСП прати или успори преузимања торрента. У ствари, ако користите јаку ВПН енкрипцију, ваш ИСП неће имати појма шта радите на мрежи или које датотеке преузимате.

Показаћемо вам како користити ВПН са КБитторрентом касније у водичу. Можете такође користити уграђену енкрипцију КБитторрент-а, што је бесплатан метод за шифровање преузимања торрента, иако заштита коју пружа није тако моћна или свеобухватна као што ћете добити од ВПН-а.

2 алата за анонимне преузимања Кбитторрент-а

Постоје два алата која можете да користите да бисте ефикасно сакрили своју торрент активност КБитторрент. Су:

 1. Услуга виртуалне приватне мреже без евидентирања
 2. Проки СОЦКС проки који не бележи

Сігналы абмеркавання
Свака технологија има своје предности, а они су још јачи када се користе заједно. Више информација можете пронаћи овде:

 • 3 корака до потпуно анонимних бујица
 • Проки или ВПН (Који најбоље ради за приватне бујице?)

Даље ћемо показати да користите обје методе са Кбитторрент-ом (одвојено или заједно). Показаћемо вам и наше омиљене ВПН-ове за скидање торрента.

Што је још боље, неколико ВПН-ова прилагођених торрентима заправо укључују СОЦКС Проки услугу без додатних трошкова, тако да можете добити најбоље из оба света без плаћања две различите услуге.

Постоје ли бесплатне опције?
Кратак одговор је НЕ за ВПН и „да, али …“ за прокије. Ево договора…

Постоје неки бесплатни ВПН-ови, чак и 1 који тврди да је бесплатан и да се не пријави, али ево ухвата. Сви ови бесплатни ВПН-ови посебно блокирају бујице на њиховој мрежи. Торренте дозвољавају само ако надоградите на плаћени план. Прочитајте наш водич за бесплатне торрент ВПН за више информација.

Што се тиче проки услуга, на Интернету дефинитивно можете пронаћи неке бесплатне СОЦКС проки-ове, а они се у ствари могу користити са Кбитторрент-ом користећи упуте касније у овом водичу..

Међутим, бесплатни проректори ће имати неколико ограничења:

 1. Скоро 100% њих води евиденције (то значи да преузимања нису анонимна)
 2. Пазите на “прозирне” пуномоћнике (то значи да вам се права ИП адреса преноси путем проки сервера и још увек је видљива)
 3. Споро брзина / непоуздан (Већина бесплатних проки сервера је претрпана, што значи да ће брзина бити мала. Такође, сервери често падају, а продужење радног времена испод 50% није неуобичајено.
 4. Торрентс Блоцкед – И на крају, не би вас требало изненадити када сазнате да многи бесплатни проки сервери активно блокирају најчешће коришћене торрент портове.

ХОВ да користи ВПН са Кбитторрент-ом

Коришћење ВПН-а са Кбитторрент-ом је најлакши начин да се анонимно активирају ваши торренти. Потребно је мање од 5 минута да се пријавите, преузмете и повежете на ВПН. Препоручујемо увек коришћење ВПН-а погодног за торрент који не задржава записе.

ВПН ће шифровати 100% података који се преносе у / са вашег рачунара, укључујући ваш веб прегледач и Кбитторрент софтвер. Веб странице и торрент вршњаци неће знати вашу праву ИП адресу, видеће привремену ИП адресу коју вам је доделио ВПН сервер.

Ево како то учинити:

Корак # 1: Пријавите се за ВПН услугу без евидентирања
Постоји око 10 различитих опција. Било би тешко пронаћи бољу вредност од Приватни приступ интернету (проглашен за наш најбољи торрент ВПН из 2015)

Корак # 2: Преузмите, инсталирајте и повежите се на ВПН сервер
Инсталација траје мање од 1 минута. Да бисте се повезали са сервером (помоћу ПИА), само десним тастером миша кликните на икону лежишта и изаберите локацију сервера. Препоручујемо да одаберете локацију која није за нас (Холандија добро ради).

Икона ПИА траи-а

Икона ПИА траи (обележена в / зелена тачка)

ПИА ВПН сервери

Листа сервера ПИА (десни клик кликните за приступ)

Корак # 3: Проверите да ли се ИП адреса променила
Као додатну опрезу за безбедност, можете да користите бесплатан алат попут ИПлеак.нет да бисте проверили да ли се ваша ИП адреса променила пре покретања Кбитторрент-а. Ево мог снимка екрана након повезивања на холандски ВПН сервер:

Слика

Да, озбиљно је тако лако. Све торрент активности сада ће бити преусмерене кроз вашу нову ИП адресу.

Корак # 4: Отворите КБитторрент и преузмите торенте
Након што потврдите ИП адресу прегледача, можете сигурно отворити Кбитторрент и започети торрент. Касније у овом водичу показаћемо вам како да проверите ИП адресу свог торрент софтвера (за сваки случај). Такође можете прочитати овај водич.

Како се користи проки са КБитторрент-ом

У овом одељку ћемо вас научити како користити скривање своје торрент ИП адресе у КБитторренту помоћу прокија, тачније торрент-фриендли СОЦКС проки-а. (Сазнајте више о разлици између СОЦКС и ХТТП прокија за бујице).

Коришћење прокија са Кбитторрентом има неколико предности у односу на ВПН:

 • Брзине прокија су обично нешто брже од ВПН-а (без шифрирања)
 • Ваша торрент ИП адреса ће бити другачија од ИП адресе вашег претраживача (проки се користи само за торенте)

Слаба страна коришћења САМО прокси је што ваш торрент саобраћај неће бити шифрован. Ово би вас могло отворити да угаси интернет даватељ интернетских услуга. Можете користити уграђену опцију шифрирања КБитторрент (касније у овом водичу), али та опција ће смањити број ваших вршњака.

Зато препоручујемо употребу проки + ВПН-а заједно, за најбоље из оба света и СТРОНГ енкрипције.
Да бисте то учинили, једноставно следите овај водич за подешавање проки-а, а затим се повежите на ВПН пре отварања Кбитторрент-а. О томе касније.

Подешавање КБитторрент проки-а Корак # 1: Изаберите проки услугу која се не бележи

Да бисте конфигурирали КБитторрент проки поставке, требат ће вам проки услуга прилагођена бујици. Ево наших главних препорука (2 од 3 укључују ВПН + проки услугу по алл-инцлусиве цени. Ово је најбоља понуда, посебно ако планирате да истовремено користите ВПН и проки).
Сігналы абмеркавання
Ево наших најбољих избора:

 1. Приватни приступ интернету – ВПН + проки услуга у сваком плану, велике брзине и проглашен најбољим торрент ВПН године. Цене почињу од 3,33 УСД месечно, то је ненадмашна вредност.
 2. Сакриј ме – ВПН + проки услуга у сваком плану. Преко 30 локација проки сервера СОЦКС. Без трупца, пријазан за бујице. С друге стране, то је троструко више од цене приватног приступа интернету
 3. Торгуард – ВПН + проки услуга се продаје одвојено. Њихова торрент проки услуга најбоља је у околини и има 5 локација у земљи и аутоматски инсталирач проки (тако да не морате ручно да конфигуришете поставке). Опција аутоматске инсталације функционише само за уТоррент, Делуге и Вузе.

Ако нисте сигурни шта да изаберете: само идите са приватним приступом интернету. То је најбоља понуда, има велике брзине и удовољиће потребама 95% корисника.

Такође можете погледати ово поређење Торгуарда са приватним приступом интернету.

у реду, сад кад сте себи набавили проки, идемо на упутства за подешавање корак по корак:

Корак # 2: Отворите КБитторрент проки опције

Да бисте приступили подешавањима прокија у КБитторренту, морате да одете Алати > Опције > Веза (картица)
Изборник опција можете отворити и притиском на ‘Алт + О’

Једним кликом на икону „Цоннецтион“ на левој страни менија са опцијама видећете следеће:

Подешавања КБитторрент везе

Алати > Опције > Веза

Не брините ако ваша подешавања тренутно не изгледају баш тако. Ионако ћемо мењати подешавања. Одсеци које ћемо мењати обележени су зеленом тачком.

Такође је обележена картица „Веза“ на левој страни, тако да знате како приступити овом менију.

Проћи ћемо кроз одељке 1 до 1…

Корак 3: Порт за преслушавање

Ово је порт # који ће Кбитторрент користити за слушање нових вршњачких веза. Ако не омогућите мапирање уПнП или НАТ порта, тада ћете морати ручно да подесите прослеђивање портова на вашем рутеру да бисте добили добре вршњачке везе.

Прослеђивање порта је ван оквира овог чланка (и може бити прави бол у гузици), тако да би већина корисника требало да користи наша препоручена подешавања која су:

 • Порт # за долазне везе: Одаберите било који или погодите насумично да бисте одабрали случајни порт
 • Користите уПнп / НАТ ПМП: Означи ово поље. То ће аутоматски прослиједити одабрани порт кроз ваш усмјеривач
 • Користите другачији порт за свако покретање: Опционо. Препоручујемо да ово омогућите све док све тече без проблема.

Тако да идеалне поставке изгледају овако:

Кбитторрент порт за слушање

Подешавања портова за слушање (случајни порт)

Корак # 4: Подешавања прокија

Тачне поставке прокија које користите мењаће се на основу тога коју проки услугу одаберете. Овај водич ће показати идеално подешавање за Приватни приступ интернету и Торгуард.

Ако одаберете другу проки услугу, само се обратите њиховом тиму за документацију / подршку за тачна подешавања. Подешавања која ће се променити:

 • Домаћин: Адреса проки сервера
 • Лука: Порт # који користи ваш проки сервис
 • Аутентикација: Омогућите то ако ваш проки сервис захтева приступ / лозинку за приступ (већина до)
 • Корисничко име Лозинка: Ово су подаци за пријаву које вам је дао проки провајдер.

Даље, комплетна водича за подешавање прокија за приватни приступ интернету и Торгуард…

Подешавања КБитторрент проки-а (приватни приступ интернету)

Приватни приступ интернету пружа претплатницима пуни приступ брзом проки серверу који се налази у Холандији. Међутим, потребан је један додатни корак. Морате да генеришете посебно корисничко име / лозинку за проки.

Да бисте добили свој проки за пријаву / лозинку
Након што се пријавите за ПИА, пријавите се на своју контролну таблу на њиховој веб локацији. Након што сте пријављени на свој рачун, померите се према дну и видећете одељак који изгледа овако:

Подаци за пријаву на ПИА Проки

Направите пријаву / лозинку за проки на плочи вашег налога


Само кликните на дугме „Обнови корисничко име / лозинку“ да бисте добили податке за пријаву. Користићемо их нешто касније, па оставите прозор отворен за једноставну копирање + лепљење.

Подешавања КБитторрент-а:
Промените подешавања да се тачно подударају са овим:

 • Тип: СОЦКС5
 • Домаћин: проки-нл.приватеинтернетаццесс.цом
 • Лука: 1080

Потпуна подешавања изгледаће као на слици испод. Обавезно означите исте оквире као на слици.

Унесите своје корисничко име / лозинку у исправна поља.

ПИА подешавања прокија (КБитторрент)

ПИА Пки Сеттингс

То је то, ваш проки је све постављен. Обавезно поново покрените Кбитторрент да би поставке ступиле на снагу.
Да бисте проверили да проки исправно ради, прочитајте: Како проверити свој торрент ИП

Подешавања КБитторрент проки-а (Торгуард)

Ево исправних подешавања проки-а ако сте претплатник Торгуард-а.

Тип: СОЦКС5
Домаћин: проки.торгуард.орг
Лука: 1080/1085/1090 (можете их користити. Ако 1080 не ради, покушајте са неким. Неки ИСП блокирају 1080.
Корисничко име: На располагању вам је торгуард на плочи вашег рачуна
Лозинка: Обезбеђује торгуард

па би комплетне поставке требале изгледати овако:

Подешавања проки-а Торгуард (Кбитторрент)

Подешавања проки Торгуард проки-а

То је то, подешавање је завршено. Обавезно поново покрените КБитторрент, а затим проверите свој Торрент ИП (водич) да бисте били сигурни да све исправно ради.

Подешавања шифрирања КБитторрент-а

КБитторрент има уграђену подршку за енкрипцију РЦ4 која вам може помоћи да избегнете обликовање саобраћаја (Интернет провајдер успорава ваше бујице). Лоша страна ове методе шифрирања је то што ће драматично смањити број ваших # брзих брзина што ће отежати преузимање бујица са неколико сејача.

Зато препоручујемо употребу ВПН-а (са или без проки-а) да бисте добили знатно јачу енкрипцију и 100% доступност вршњака. Наш водич за шифровање торрента објасниће зашто.

Ако ваш ИСП блокира / гаси ваше торренте и желите да испробате КБитторрент-ову уграђену енкрипцију, ево исправних поставки … (Да бисте приступили овом менију, идите на картицу “Битторрент” у менију Опције (Алати) > Опције > Битторрент).

Начин шифровања бр. 1 (опционални режим)

Овај режим ће користити шифроване везе када су доступне, али ће се и даље повезати с нешифрираним вршњацима. Имат ћете 100% доступност вршњака, али то неће пружити велику заштиту од лептира.

Необвезна шифрирање

Опциони режим шифровања (користите ако је доступан)

Начин шифровања бр. 2: Потребна је шифрирање

Овај мод ће се повезати само са шифрираним вршњацима. 100% ваше торрент активности биће шифровано, али имаћете приступ малом% доступних вршњака (јер већина људи не омогућава шифровање).

Потребна је шифрирање

КБитторрент шифровање (обавезни режим)

Коришћење ВПН-а & Проки истовремено

Ова метода ће вам пружити најбоље од оба света која ћете добити:

 • Посебна ИП адреса за ваш веб претраживач и КБитторрент
 • претраживач & и бујица ИП-а ће се разликовати од ваше ‘праве’ ИП адресе
 • Ваше прегледавање веба биће шифровано (ИСП неће знати да посећујете торент сајтове или преузимате торенте).

Ако се претплатите на ВПН услугу као што је приватни приступ интернету, можете добити ВПН + проки услугу, а да не морате да платите сваки засебно. За максималну заштиту, међутим, оптимално је користити једну компанију за ВПН услугу, а другу за проки услугу (тако да ни једна компанија не зна потпуну слику).

БЕЛЕШКА: Употреба ВПН + проки-а заједно није потребна. Више од 90% корисника само ће користити једно или друго и биће потпуно сигурно, али ако сте опрезни тип, то ће вам пружити оптималну сигурност.

Да бисте заиста истовремено користили оба, само се придржавајте два једноставна корака:

 1. Повежите се са ВПН пре отварања Кбитторрент-а. (Ако се повежете док је Кбиттиторрент већ повезан на проки сервер, проузроковаћете проки грешку јер се променила ваша ИП адреса).
 2. Отвори Кбитторрент – Након успостављања ВПН везе, сада можете отворити Кбитторрент и све би требало несметано да ради.

У оквиру овог подешавања, ИП адреса вашег веб прегледача биће ваша ВПН ИП адреса, а торрент ИП адреса ће бити ваша проки ИП адреса.

Завршетак и додатни ресурси

Хвала што сте прочитали овај водич. Ако га пратите корак по корак, ваше бујице би требало да буду потпуно анонимне, а ваша “стварна” ИП адреса више неће бити видљива другим торрентовим вршњацима.

Ако и даље тражите додатне информације о ВПН-овима, анонимном торрентингу, шифровању итд., Погледајте неке од ових других чланака:

Водичи

Како се анонимно користи уТоррент
Како се анонимно користи Вузе
Како купити ВПН помоћу Битцоина
Како проверити свој торрент ИП
Водич за шифровање торрента

Рецензије / поређења

Приватни преглед приступа интернету
ИПВанисх преглед
Торгуард преглед
Приватни приступ интернету вс ИПВанисх
Приватни приступ интернету вс Торгуард

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me