Који ВПН-ови стварно дозвољавају торенте? (Ево најбољих …)

Contents

Који ВПН-ови заиста дозвољавају бујице

Када су у питању бујице, постоје 3 врсте ВПН компанија:


 1. Они који не дозвољавају бујице
 2. Они који кажу да дозвољавају бујице
 3. И они који заиста допуштају и прихватају торрент / п2п довнлоадер

Велика већина ВПН-ова спада у категорију бр. 2: Желе ваше предузеће (торрент корисници попут највећег постотка претплате на ВПН у западном свету), али заправо не желе да изађу на удару како би заштитили ваше право на слободан и отворен Интернет.

Овај чланак ће вас научити на шта треба пазити при избору ВПН-а или проки услуге и помоћиће вам одвојити само ‘торент толерантан’ од истински ‘торент-фриендли’

Преглед чланка

Ово је дубински чланак. Употријебите доње везе да бисте прескочили унапријед до дијелова који вас највише занимају.

 • Три нивоа толеранције / пријазности за ВПН торрент
 • Група # 1 – ВПН-ови који не дозвољавају бујицу
 • Група бр. 2 – ВПН-ови који омогућавају торенте, али чувају евиденцију „везе“ метаподатака
 • Група бр. 3 – ВПН-ови који не чувају никакве метаподатке или записе активности и у потпуности дозвољавају бујицу
 • ТоррентСцоре Рангирање – 21 ВПН рангиран је од најбољих до најгорих што се тиче бујица
 • Сажетак и додатни чланци

3 нивоа толеранције на ВПН торрент

ВПН-ови спадају у 3 категорије пријазности према бујици. Тамо где слете на спектар зависи од неколико фактора, укључујући: њихов пословни модел, земљу пребивалишта (и примењиву политику чувања података) и толеранцију на ризик.

Иако многи ВПН-ови у другој категорији (толерирају бујице) могу радити за поједине кориснике, поанта овог чланка је да они нису идеалан избор за битторрент кориснике и можда ће вам бити боље да одаберете ВПН из категорије # 3..

3 категорије ВПН-а од стране торрент политике су:

 1. Није дозвољено бујица
 2. Торрентс Толератед (Делимично анониман)
 3. Примерно за торенте (Потпуно анонимно)

Група # 1 – “Дозвољени торенти нису дозвољени”

Ово је друга највећа група ВПН-а. Ови провајдери или у потпуности блокирају торрент портове на њиховој мрежи или ће активно отказати корисничке налоге ако је откривена бујица. Скоро сви бесплатни впн провајдери спадају у ову категорију. Постоји и неколико запажених ВПН услуга које не допуштају бујице / п2п.

Међу њима:

 • СтронгВПН
 • Астрилл
 • ЛибертиВПН
 • Кепард
 • ТуннелБеар
 • УноТелли

Зашто би ВПН блокирао торенте?
ВПН-ови ће блокирати / онемогућити бујицу из различитих разлога. Прво, бесплатни ВПН-ови ће практично увек блокирати бујице како би спречили злоупотребе / легалне главобоље од неодговорних преузимача. Плаћени ВПН-ови могу забранити бујице из различитих разлога, укључујући:

Разлог бр. 1 – Трошкови пропусне ширине: Корисници Битторрент-а заузимају невероватну количину пропусне ширине (посебно низводне) у поређењу са повременим веб прегледачима. Само неко на хард-цоре нетфлик стреаминг бинге-у користиће више капацитета података по сату него активна торрент сесија.

Разлог бр. 2 – Логистичке / правне главобоље: Не користе сви битторрент одговорно. Допуштање неограниченог преузимања торрента на ВПН мрежи може довести до законског притиска, како на ВПН, тако и на компанију која је домаћин њиховим ВПН серверима. То такође може довести до пада сервера или хостова сервера да потпуно прекину ВПН компанију. Многи ВПН радије би имали мање купаца, али би избегли тај ниво гњаваже.

Доња граница
ВПН-ови у овој категорији су ван граница ако намеравате да преузмете торенте. Они ће или блокирати (или умањити брзину) свих бујица. Такође ће често забранити ВПН рачуне који ионако изаберу торент (понекад без упозорења). Избегавајте.

Група бр. 2 – “Торенти су толерирани” (Али евиденција метаподатака је задржана)

Већина ВПН компанија спада у ову категорију. Желе додатни посао од стране торрент / п2п корисника, али не могу (или не желе) пружити све критичне функције приватности које торрент корисници желе / ​​требају. То не значи да никада не бисте требали да изаберете ВПН из ове категорије ако имају друге карактеристике које су вам важне. Имајте на уму да историја ваше везе никада неће бити заиста анонимна ако ВПН води било какве записе веза.

Важна напомена: Многи ВПН-ови у овој категорији воле да рекламирају своју услугу као ‘не-логирање’ или ‘нема евиденције о активностима’, али ово су варљиви појмови. У стварности, већина ВПН-ова у овој категорији и даље води евиденције метаподатака познате као евиденције веза које се у многим случајевима још увек могу користити за идентификацију појединачних корисника.

Ово је критична разлика између ВПН групе бр. 2 и истинског впн-а који нема записа. Прави впн без евидентирања не задржава никакве сесије или метаподате везе и не може идентификовати корисника на основу њихових историјских ИП адреса чак и ако то желе.

Неки ВПН-ови су транспарентнији од других када откривају праву природу свог записника. На примјер, ИБВПН је изузетно напредан у вези с тим које врсте дневника се раде / не чувају (и колико дуго их чувају):

ибвпн политика евидентирања

Правила евиденције ИБВПН-а (Не прате активност, али чувају „евиденције веза“ 1 недељу)

Није сваки ВПН провајдер отворен, многи се одлучују сакрити иза разлике између „евиденције активности“ (коју готово ниједан ВПН не чува) и „Дневника везе“ коју сви ВПН категорије 2 чувају.

Црвене заставе којима се бавите ВПН категорије 2:

 1. Оглашавају „Без евиденције ВПН активности“ или „Без евиденције саобраћаја“ или сличну изјаву без већих детаља.
 2. Њихова политика приватности не каже посебно да они никада не бележе историју ваше везе или ИП адресу.

Популарни ВПН-ови који омогућавају торенте, али ДО чувају евиденцију веза

Анонимизатор
Бокпн
Буфер
ЦацтусВПН
ЕартхВПН
ЕкпрессВПН
Хидемиасс
ВПН невидљивог прегледа (ибВПН)
иПредатор
ИронСоцкет
Оверплаи
ПуреВПН
СвитцхВПН
ВПН.АЦ
ВипрВПН *

* Од 2019. године, ВипрВПН је независна ревизија ВПН услуге са нултим дневником. Сада су погодни за употребу торрента.

Могу ли ВПН дневници заправо идентификовати ваш налог на основу снимљене ИП адресе?

Ово је важно питање и искрен одговор је зависи. Највише зависи од врсте метаподатака које ВПН чува, колико дуго и да ли користе заједничке или приватне ИП адресе.

Рецимо да је пријављено да је ИП адреса која припада вашем ВПН учинила нешто што не би требало. Хоће ли се та активност моћи пратити на одређеном рачуну овисит ће о количини и трајању записника које ВПН чува. Ево неколико сценарија…

Сценариј бр. 1: Приватне ИП адресе
Ако ВПН додељује јединствене ИП адресе свима повезаним на њихове сервере, тривијално је лако повезати пријављени ИП са налогом који га је користио. Све што требате је дневник везе који се састоји од: рачуна за ИП адресе су додељена и временске ознаке када је свака сесија почела и завршила.
Резултат: Прекршајни рачун се лако идентификује.

Сценариј бр. 2: Заједнички ИП (ВПН дневници укључују – ИП, временска ознака, пренос података)
ВПН која користи дељене ИП адресе је углавном анонимнија од оне која то не чини. Подељена ИП адреса значи да ће више (понекад 10 или 100) корисника делити исту ИП адресу одједном. Наопачке је већа приватност, а лоша страна је дељење ИП-а пати од лошег комшијског ефекта (веб локације могу блокирати или „Цаптцха“ на основу поступака других корисника који деле ИП).

У овом је сценарију теже идентифицирати одређеног корисника, али комбинирањем више дијелова метаподатака то је још увијек могуће (посебно ако сесија корисника траје дуго). На пример, ако је пријављено да је предметна ИП адреса преузела датотеку од 4 ГБ, а само један налог који одговара тој ИП адреси пренео је више од 1ГБ података, било би очигледно за који налог је крив. Ово наравно подразумева да је преступник преузео целу датотеку од 4 ГБ, а не само њен део (што није увек ваљана претпоставка).

Сценариј бр. 3: Заједнички ИП (ВПН евиденција не садржи ИП адресу)
Ово је редак сценарио, али неки ВПН-ови (попут ЕкпрессВПН-а) држе ограничене евиденције метаподатака, али једина ствар коју не бележе је ваша ИП адреса коју вам је доделио ВПН.

У овом би случају теоретски било немогуће ускладити пријављену ИП адресу са одређеним налогом, чинећи ЕкпрессВПН (и сличне провајдере) разумно анонимним.

Ако бисте икада изабрали ВПН категорије 2 за Торрентинг?

Вероватно. Гледајте, ако су све остале једнаке, препоручио бих вам да не пријавите ВПН ако ће битторрент бити ваша главна ВПН употреба, али није сваки ВПН провајдер идентичан. Неки су бржи од других, имају бољи софтвер, бољу корисничку подршку итд…

Ако вам се стварно свиђају карактеристике / цена ВПН категорије 2 и они омогућавају бујице, у реду је испробати њихову услугу месец или два и видети да ли вам се свиђа. Препоручујем само одабир ВПН-ова са оценом пријатности према бујици од 6 или више (ранг-листа касније у овом чланку)

Група бр. 3: Пријатељски према торренту (чува се нула)

ВПН-ови у овој групи су оптимални за торрент кориснике, али су такође ретки. Да бисте били категорија # 3 ВПН, морате испуњавати следеће критеријуме:

 1. Дозволи бујице
 2. Налазите се у земљи која не захтијева евиденцију о задржавању података за ВПН провајдере
 3. Одаберите да нећете чувати било какве записе веза / метаподатака или активности
 4. Мора да није у могућности да идентификује ВПН налог са историјских ИП адреса

Поред тога, многе ВПН категорије погодне за бујице пружиће додатне функције корисне за бујице:

 • Унапред конфигурисани торрент клијенти са подешеним проки поставкама (Торгуард, БТГуард)
 • СОЦКС5 проки сервери укључени у ВПН (водичи за подешавање за Вузе, Делуге, КБитторрент и уТоррент)
 • Додатне сигурносне карактеристике (попут прекидача за укидање)

Ево неких од наших омиљених Торрент Фриендли ВПН компанија…

ВПН рангирање за бујице (од најбољих до најгорих)

Ево вас, рангирали смо 21 најпопуларније добављаче ВПН-а на свету од првог до најгорег на основу њихове укупне пријатности према бујици. Размотрили смо више фактора у овом рангу укључујући:

 • Политика евидентирања
 • Дневници трајања се чувају
 • Брзина
 • Сигурност / шифрирање
 • Додаци (Килл-прекидач, мулти-хоп технологија, бесплатни СОЦКС прокији, итд.)
 • Политика поврата новца

Како се користи овај графикон:
Најбољи могући „ТоррентСцоре“ је 10. Било који ВПН са бројем 9 или бољим је оптималан, а ВПН са 6 или више ће вероватно бити довољно добар за просечне кориснике.

Избегавајте било који ВПН 4 или нижи ако планирате да преузмете бујице више од једном месечно.

ТоррентСцоре 9-10:
Сви ови ВПН-ови чувају нулте записе и користе заједничке ИП адресе. Сви осим АирВПН-а имају и анонимни СОЦКС проки сервис (неки га укључују бесплатно, а други га продају одвојено). Неколико ових ВПН-ова (Торгуард, БТГуард) нуде унапред конфигурисане торрент клијенте са одговарајућим подешавањима проки СОЦКС прокија. .

ТоррентСцоре 8+
Сви ови ВПН-ови или не одржавају никакве метаподатке ИП-а или чувају записе метаподатака, али само 24 сата или мање. Они су и даље врло анонимни, мада већина у распону 8-8.5 нема никакве додатне торрент функције осим килл-прекидача.

ТоррентСцоре 6-7:
Већина ових провајдера води евиденције метаподатака, али зато што користе дељене ИП адресе теоретски нису у стању да идентификују посебне налоге на основу торрент ИП историје. Допуштају бујице (неке их ограничавају на одређене географске сервере). НордВПН је пао на овај опсег јер иако не држе записнике, допуштају бујице и укључују СОЦКС проки услугу, њихови сервери имају тенденцију да су претрпани и спори. Ако је ваша веза ионако испод 10 Мбпс, НордВПН је сјајна понуда. Иако нису оптимални за торенте, ВПН-ови у овом распону и даље би требали радити за све осим хардцоре преузимача.

ТоррентСцоре Цхарт-фриендли фриендли

ВПН провајдер
Датотеке метаподатака
Дневници су задржани за
Политика поврата новца
ТоррентСцоре
НордВПННе030 дана10
ИПВанисхНе07 дана10
Приватни приступ интернетуНе07 дана10
ТоргуардНе07 дана9
Проки.схНе0Ниједан9
АирВПННе0Питати9
СлицкВПННе030 дана8.5
ЦибергхостНе030 дана8.5
ЕкпрессВПНДа (не ИП)7+30 дана8
ВПН.АЦда1 дан7 дана8
Сакриј меНе014 дана7
БТГуардНе00 дана7
ибВПНда7-14 дана15 дана6
СвитцхВПНда1 дан30 дана6
Ирон Соцкетда7+ дана7 дана5
ВипрВПНда30 дана+3 дана4
ПуреВПНда30+ данаНиједан3
Хидемиассда3 месеца30 дана1
СтронгВПНда30 дана+5 дана0
ТуннелБеарда30 дана+Ниједан0
Хотспот Схиелдда30 дана+30 дана0

Погледајмо ближе ВПНС који се највише рангира

Бројеви не представљају увек читаву причу па ћемо вам детаљније погледати како смо изабрали топ 5 најпопуларнијих ВПН-ова од стране ТоррентСцоре.

# 1 – НордВПН (укључује СОЦКС5 проки в / ВПН)

Слика

Нормална цена – $ 11,95 / м
Најбоља понуда – 2,75 УСД / месец

НордВПН је врхунска ВПН услуга која не пријави а непобедив списак функција.

Они су једини ВПН који смо пронашли код Торрента & Нетфлик / Хулу подршка по цени испод 6 долара месечно. У ствари, тренутно можете да добијете НордВПН 2,75 УСД / месец ако искористите њихову трогодишњу специјалну понуду.

Ево главних функција НордВПН-а:

 • Зеро Логс. Нема праћења веза или активности.
 • Торренти су дозвољени на свим серверима (али одређени сервери су оптимизовани за п2п)
 • СОЦКС5 проки укључен бесплатно на 10+ локација. Користите са уТоррент, Вузе итд…
 • Аутоматски деблокирајте Нетфлик, Хулу, ХБОГо и 50 других стриминг услуга
 • Мобилна апликација за иОС / Андроид
 • Комплетан преглед НордВПН-а (и водич за подешавање торрента)

# 2 – ИПВанисх (укључује СОЦКС5 проки в / ВПН)

Слика

Нормална цена – $ 10 / м
Најбоља понуда – 6,49 УСД / месец
Преглед: ИПванисх преглед

ИПВанисх био је наш најбоље рангирани торент ВПН у 2017. години (мада га је НордВПН ове године подесио). Њихова услуга прилагођена бујици погађа све праве ноте и заиста се испоручују у једном кључном подручју – брзини. Ако желите најбржи ВПН са нултим дневником на свету, изаберите ИПВанисх. Тестирали смо резултате брзих брзина у распону од 100 Мбпс + користећи оближње сервере.

ИПВанисх има праву политику приватности нула-дневника, а захваљујући њиховом додавању укључене СОЦКС5 Проки и ФиреСтицк подршке, постигли су оцену савршених 10 на њиховом ТоррентСцоре.

Главне карактеристике:

 • Нема евиденција
 • Невероватно велике брзине
 • Апликације за Виндовс, Мац, иОС, Андроид, ФиреСтицк / ФиреТВ (Коди кога?)
 • Проки чарапе укључене, локација сервера Холандије.

# 3 – Приватни приступ интернету (10)

Слика

Нормална цена – $ 6,95 / м
Најбоља понуда – 3,33 УСД / месец

Приватни приступ интернету је легендарна међу ветеранским бујица због своје посвећености приватности својих корисника и њихове невероватно ниске цене.

Они су заслужили наш максимум ТоррентСцоре (10) зато што:

 • Они су били један од оригиналних ВПН-ова са нултим дневником
 • Годинама су се показали изузетно пријатељским са бујицама
 • Брзина је чврста (много боља од ВПН-а са сличним цијенама)
 • СОЦКС5 Проки Инцлудед Фрее (Водичи за подешавање за КБитторрент, Делуге и уТоррент)
 • Њихове цене су ниже од било којих упоредивих ВПН-а. Набавите ПИА за 3,33 УСД месечно

Упоредите: ПИА вс. Хидемиасс – Торгуард – БТГуард – ИПВанисх

# 4 – Торгуард (10)

Слика

Нормална цена – $ 10 / м
Најбоља понуда – 4,99 УСД / месец

Торгуард је компанија фокусирана на торрент која пружа ВПН и СОЦКС5 торрент проки услугу без евидентирања. Прочитајте наш Торгуард преглед.

Торгуард је зарадио наш други максимум ТоррентСцоре (9) зато што:

 • Један од оригиналних ВПН-ова са нултим дневником
 • Изузетно пријазан за бујице
 • Веома брзо. Само је ИПВанисх био бржи у нашим свеобухватним тестовима.
 • Најбољи провајдер СОЦКС5 за торенте. 5 локација државе, нула евиденција.
 • Торрент / п2п оптимизовани сервери у одређеним земљама прилагођеним торрентима.
 • Торрент Проки Аутоцонфигуратион софтвер (није потребно ручно подешавање прокија)

Упоредите Торгуард вс. БТГуард (проки) – Приватни приступ интернету

# 5 – Сакриј.ме (ВПН + СОЦКС5 Проки. Бесплатна опција!)

Слика

Нормална цена: $ 20 / м
Најповољнија цена: 5,42 УСД / месец
(1 година, 1 веза)

Сакриј ме је врхунска ВПН услуга која не бележи. Њихове цијене су веће од већине (ако желите врхунски план који омогућава 5 истовремених веза), али мислим да ја апсолутно волим (осим неквалитетних сервера) чињеница је да свака појединачна локација сервера има СОЦКС5 проки приступ. Било који од ових се може користити са вашим омиљеним торрент клијентом, са било којег од њихових 20+ локација сервера.

Хиде.ме означава одређене сервере за п2п / торенте, зато се обавезно држите тих локација сервера приликом бујице (више од 60% њихових земаља је п2п омогућено).
Најбоље од свега је што Хиде.ме има потпуно бесплатну пробну опцију (иако на бесплатном плану нису дозвољене бујице.

Неколико ВПН-ова које никада не бисте требали користити за бујице

Многи маинстреам ВПН сервиси се намрште или блокирају бујице на њиховој мрежи. Већина ових води евиденције које ће обично предати ако то затраже (лоше за приватност). Ево најпопуларнијих ВПН-ова које не бисте требали користити ако често преузимате торренте.

Хола ВПН

Хола не треба користити за бујице (или било које друге сврхе у том смислу). Након што је откривено да Хола продаје пропусну ширину својих купаца како би их користили у нападима Ботнета, њихова популарност је повећана. Али неки људи су заљубљени у идеју ‘Слободно’. Не користи Хола. Озбиљно. Ако је цена проблем, изаберите једну од ових јефтиних опција.

ТуннелБеар ВПН

Тунел медвед је познати ВПН провајдер (захваљујући свом бесплатном плану), али они нису пријатни за бујице. Нисмо могли да нађемо било какве одређене информације на њиховој веб локацији које спомињу бујице, што је обично показатељ да не подржавају протокол.

Старија верзија странице ТуннелБеар изричито је навела да су бујице нису дозвољени. Страницу и даље можете прегледати помоћу машине за повратни пут.
Такође, овај Фроствире нит примећује да Туннелбеар посебно блокира преузимања торрента.

СтронгВПН

СтронгВПН је брза, поуздана ВПН услуга и одличан избор за стриминг видео записа (још увек су компатибилни са Нетфликом). Ипак, њихов ТОС каже да су п2п / торренти забрањени, па их је најбоље избегавати ако је то намењена употреби.

2017 Упдате: СтронгВПН је драматично променио њихове услуге, приватност и торент политике. Изгледа да је СтронгВПН сада ВПН провајдер који се не пријави и они дозвољавају неограничени п2п / торрентинг.

ЗенМате

ЗенМате је један од најпопуларнијих сервиса за деблокирање на свету, захваљујући њиховом бесплатном ВПН проширењу и ‘демо’ плану који вам омогућава бесплатну (иако спору) ВПН услугу. Зенмате нуди и премиум (плаћену) ВПН услугу са одличним брзинама, али они изричито забрањују п2п / торренте у својим Условима коришћења услуге.

ХотСпот Схиелд

Хотспот Схеилд у почетку је започео као бесплатно шифрирано проширење проки претраживача. Сада су прешли да нуде ВПН услугу са пуним представљеним функцијама, али не дозвољавају бујице. Ако покушате да преузмете торенте са заштитном тачком хотспот-а, оне ће бити блокиране или ће ваш налог бити трајно забрањен (без поврата новца).

Опера ВПН

Опера је у свој популарни веб претраживач додала бесплатан ВПН у 2017. Али то заправо није ВПН, јер он заправо не шифрира промет ван веб прегледача. Иако може да спречи вашег даватеља интернетских услуга да виде да посећујете ПиратеБаи, то их неће спречити да виде које торрент датотеке заправо преузимате. Такође, ОпераВПН неће сакрити вашу торрент ИП адресу, тако да ће вршњаци видети вашу стварну ИП адресу (није безбедна уопште).

Било које “бесплатне” ВПН услуге

Већ смо покрили мит о бесплатном ВПН-у за бујице. Колико знамо, они нису једини бесплатни ВПН провајдер који актуалом допушта бујице на њиховој мрежи. Већина ће блокирати или преусмјерити бујице и вјероватно ће забранити ваш рачун. Ово укључује услуге попут: Цибергхост (бесплатна верзија), Хиде.ме (бесплатна верзија) и Туннелбеар.

Неки људи су успели да преузму торенте на неколико СофтЕтхер сервера, али молим вас немојте то радити. Њихови услови изричито забрањују П2П саобраћај, а њихове су брзине ионако прилично мале.

Други главни проблем „бесплатних“ ВПН услуга је тај што они готово универзално чувају записе (ваше историје веза и могуће активности на мрежи). Ови се дневници често пребацују са минималним отпором ако их неко затражи на основу ваше торрент ИП адресе.

Будите паметни, користите прави Торрент ВПН као што је приватни приступ интернету (само 3,33 УСД месечно!)

Додатни ресурси / водичи

На овој страници имамо мноштво информација које ће вам помоћи да одаберете идеалан ВПН за бујице, како да постигнете најбоље могуће брзине и како да конфигуришете свој торрент софтвер за оптималну сигурност. Уживати!

И П.С. ако имате блог, веб локацију или твиттер налог, волели бисмо ако на овој веб страници делите линк до свог омиљеног водича / чланка или га делите са пријатељима користећи друштвену траку са леве стране. Хвала!

Водичи

Подешавање проки / ВПН / енкрипције за Вузе
Подешавање проки / ВПН / шифрирања за уТоррент
Подешавање проки / ВПН / шифрирања за Делуге
Подешавање проки / ВПН / шифрирања за КБитторрент

СОЦКС вс ХТТПС Прокиес
Како проверити своју торрент ИП адресу
Како спречити бујицу бујице

Изаберите

ВПН вс. Проки (или оба) за бујице
СОЦКС вс ХТТПС Прокиес
Приватни приступ интернету вс Торгуард
Приватни приступ интернету вс БТГуард
Торгуард вс. БТГуард (проки)
Приватни приступ интернету вс ИПВанисх
Сігналы абмеркавання

Сігналы абмеркавання

Коментара

Приватни приступ интернету
Торгуард преглед
Проки.сх преглед
ИПВанисх преглед
Сігналы абмеркавання

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map