ОнПаи

ОнПаи

хттпс://онпаи.цом/

тл; др

ОнПаи је добра платна услуга. Има свој добар део предности и недостатака, али цена га чини добрим конкурентом у индустрији. Сазнајте више.

ОнПаи преглед – 9 професионалаца & 4 контра платног списка ОнПаи

Никада нисам срео власника малог предузећа који заправо воли недељу обрачуна. Ако си могу приуштити да ангажују некога да води за њих платне спискове, онда не деле исту врсту презира. Ако су они преузели на себе платну листу, могу вам гарантовати да ће га апсолутно сви презирати …

Добра ствар је што тренутно живимо у будућности, а успоном интернета увек се чини да је апликација за нешто.

Учите кухање? За то постоји апликација.

Ручно пратите пословне трошкове? За то постоји апликација.

Грозан платни списак? За то постоји ОнПаи!

Наишли смо на ОнПаи док смо радили истраживање за нашу серију прегледа платних листа и мислили да они довољно добро решавају болну тачку на платној листи (вхоа, твистер језика) да би оправдали преглед.

Али пре него што уђемо у то како софтвер добро функционише, мислили смо да је најбоље да вас мало завиримо у историју компаније.

Мала прича онПаи-а

Рећи да је ОнПаи сличан осталим стартап-има, који се носе из великих дворана ексклузивних компанија ризичног капитала, било би неправда за СааС (Софтваре-ас-а-Сервице).

Заправо, ОнПаи је годинама у индустрији платних спискова.

Мали породични посао започео је пре много месеци, пре успона интернета. Када је компанија ангажовала извршног директора Јессеа Бургесса за вођење компаније 2007. године, морао је да пронађе начине како 6 чиновника компаније постану ефикаснији док се баве са преко 200 клијената за мала предузећа.

Као што можете да замислите, ово се показало изазовним задатком, а новопечени извршни директор морао се брзо прилагодити.

Имао је тренутак светлости када је схватио да се посао са платним списком може лако аутоматизовати и преместити путем интернета, па је узео скок вере, поново покренуо компанију и тако је ОнПаи рођен.

ОнПаи је тако дуго искористио своје искуство у плаћарској индустрији и комбиновао га са најновијим технолошким иновацијама како би својим купцима пружио поуздан, једноставан за коришћење и практичан софтвер платни списак, ослобађајући своје клијенте како би се могли фокусирати у ономе што најбоље раде – вођењу својих послова.

Они су недавно ангажовали ЦПА Кателин Сулливан из Ернста & Млади да помогну водити развој својих рачуновођа и књиговодствених партнера у САД-у.

До данас, ОнПаи обрађује преко 2 милијарде долара платних спискова годишње, у 50 америчких држава.

Није импресивно зар не??

Да ли је ОнПаи прави за ваше пословање?

Из нашег истраживања, чини се да је ОнПаи најважнија компанија СааС са платним списком.

Они имају искуство, имају технологију, имају праве људе и нису зависни од финансирања ризичног капитала (што значи да морају радити све што желе без бриге да се одрекну контроле).

Али паметни потрошачи попут вас знаће да је компанија лако уздићи се путем саопштења за јавност и бесрамних самопромоција. Једно питање које ће паметни крајњи корисник поставити је врло једноставно:

“Да ли је овај СааС право место за моју компанију?”

Извана ствари могу изгледати лепо, сјајно и сјајно, али ако то не буде добро, једноставно ћете завршити фрустрирано, изнервирано и непријатно.

Унесите Битцатцха, најбољи ресурс за мала онлајн предузећа која су доступна на интернету #схамелессселфплуг #сорринотсорри.

Направићемо темељит преглед ОнПаи-а и списак његових предности & Против, тако да можете донети израчунату одлуку да ли ће софтвер радити добро за вас. У основи, ми ћемо покушати да тестирамо софтвер и детаљно га објаснимо, тако да не морате – штедите вам време и, можда, драгоцени новац.

Можете нам се захвалити касније 🙂

9 начина ОнПаи стене!

1. Корисничко сучеље професионалног изгледа!

Не постоји бољи начин да се то каже – ОнПаи-ов интерфејс је професионалног изгледа!

Када смо се први пут пријавили у програм и све поставили, наше прве мисли су биле „ха, ово је стварно основно“.

Али, основно не значи да је лоше. Основно значи да се ствари обављају без потребе за свим тим штихом.

платна листа са једноставним корисничким сучељем

Инструментална табла је једноставна, приказује вам 4 главне плочице које су ваше „Недавно одрађено“, „Следеће заказано плаћање“, „Важни датуми“ и „Понуде за запослене“.

Са леве стране ћете наћи картице за навигацију по сајту.

Показује вам своје „Раднике“ (које ћете морати да унесете када се региструјете), „Плату“ (месо и кромпир софтвера), „Извештаји“, „ХР функције“ и „Подешавања“ – сви обучени у утјешне плаве нијансе.

То је интерфејс који зрела, професионална пословна гомила можда преферира, јер је чист и посао обавља без икаквих ометања.

2. Лако укрцавање нових запослених

ОнПаи вам олакшава да у систем доведете нове запослене, што је с неба послано, јер последња ствар коју желите са програмом за плаће је борба са системом за додавање нових запослених у.

плаће на плаћу лако додавање запослених

Све што треба да урадите је да се упутите на картицу „Радници“, притиснете „Запослени“, а затим пазите на џиновско дугме „Најам радника“ са десне стране. Стварно не можете пропустити.

Кликните на то и бићете преусмерени на страницу на којој ћете имати 3 опције – „Пошаљи писмо понуде“, „додајте запосленог“, „додајте добављача“.

онпаи платне листе имају могућности за запошљавање новог запосленог

Након што кликнете на „Додај запосленог“, од вас ће се затражити да унесете основне податке запосленика.

информације о запосленима на плаћи

Једна ствар коју заиста ценим је могућност да позовете запослене да сами унесу њихове личне детаље. То ће вам уштедјети пуно времена јер можда нећете бити упућени у све информације које имају о себи. Лоша страна је што ће они можда потрајати своје слатко време тако што ће то испунити, тако да ово може бити прилично двосекли мач.

Једном када попуните потребне информације, само притисните “Настави”, следите упутства на екрану и ОнПаи ће аутоматски послати е-пошту позивајући новог најамника да попуни њихове детаље – брзо, лако и практично!

Ми то волимо!

3. Прилагодљива контролна табла!

У првом тренутку открили смо колико је надзорна плоча једноставна. Иако смо задовољни с тим, можда ће то бити и превише … ванилија за људе који у животу више воле мало више узбуђења.

Добра ствар је што је ОнПаи направио њихову прилагодљиву командну таблу, тако да са њом можете уносити измене ако вам се икада досади како изглед надзорне табле.

платни списак омогућава прилагођавање контролне табле

Дођите до дна и пронаћи ћете дугме „Прилагоди надзорну плочу“. Кликните на њега и видећете опције које имате.

опције прилагођавања надзорне табле на платној листи

Иако није толико детаљно колико бисмо желели, лепо је имати контролну таблу на коју можемо да прилагодимо својим жељама. Ако више волите ствари уредније, можете искључити плочице за тај елегантни зен изглед.

4. Волимо могућност претраживања запосленика!

Дакле, мање компаније можда немају великих проблема са овим, али ако у вашем малом предузећу има 15 или више људи са високом стопом промета, ова функција ће бити једна од ваших најомиљенијих функција у програму.

Знате како је то са вашим старим системом зарада, ако желите да потражите или промените одређеног запосленог, мораћете да се до краја времена померите кроз бескрајну листу запослених само да бисте пронашли ону коју желите?

Па, дани бескрајних помицања су сада завршени са функцијом тражења запосленика!

платни списак омогућава претрагу запослених

Тим на ОнПаиу вероватно је схватио каква је бол то што се толико креће само да би пронашао одређеног запосленог, јер су омогућили ову функцију „Пронађи запосленика“ на свим доступним картицама.

Да бисте пронашли запосленог, буквално морате само да кликнете на то дугме и унесете име запосленог.

ОнПаи ће вас аутоматски пронаћи тог запосленог и довести до његове странице профила, где на њиховом профилу лако можете учинити све што требате..

То није велика функција, али свакако користи програм много практичнијим.

Будући да смо о теми запослених, ево још једне мале, али веома цењене функције која нам се допада – слика профила запослених јасно је приказана на софтверу!

Наравно, ово се мало не чини баш малим тимовима, али ако сте у великом промету са више од 15 запослених, лица и имена се брзо заборављају, посебно у ситуацијама под великим притиском..

Постављање лица имену буквално помаже вам да лакше препознате своје запослене, што вам помаже да избегнете потенцијално непријатне ситуације, као што је случајно обраћање Петру када је његово име заправо Хоратио.

5. Вођење платног списка – нема дужег компликовања!

Оно што је некад био дуготрајан процес и може потрајати цео дан или два, сада се може лако направити за неколико минута са ОнПаи-ом.

Зараде са ОнПаи-ом се раде у 4 једноставна корака:

 1. Изаберите запосленог за кога желите водити платне листе
 2. Унесите радно време (за особље које се плаћа сатно)
 3. Прегледајте платне листе
 4. Одобрити платне листе

Сјајно је што ОнПаи омогућава одабиру запослене за које желите водити платне листе. То вам омогућава да организујете редослед обрачуна, нпр. прво водите платне листе за особље са платама, а затим пређите на сатно, а потом на уговорно особље.

платни списак се обавља лако уз надоплату

Када је у питању радно вријеме, то је прилично једноставно – унесите сате које је ваше особље по сату радило током вожње.

погледајте детаље о запосленима у једном прегледу са уплатном платном списком

Све детаље можете видети на једном екрану. Све што требате учинити је да унесете релевантне детаље и то сте завршили!

Прегледани део секвенце добија се тамо где постаје занимљив. ОнПаи саставља детаљан преглед вашег платног списка тако да вам се пружа поглед из птичје перспективе на све, што вам омогућава да видите где иде сваки пени.

онпаи платни списак има детаљан преглед платних листа

Леп додир на ово је то што је ОнПаи интегрисао систем упозорења ако открије ненормалне или могуће грешке у платним списковима.

платни списак ће упозорити на грешку на платним списковима

Ако покушате да наставите са тим грешкама, приказаће вам се још један скочни прозор са упозорењем. Ово вам помаже да избегнете људске грешке у програму за плаћу.

онпаи платни спискови искачу упозорење за обрачун

Након што сте све исправили и задовољни сте са платним списком, последњи корак овог поступка је да на следећем екрану притиснете „Одобрење платне листе“..

одобрење платног списка

ОнПаи ће затим аутоматски пребацити зараде на рачуне својих запослених, што вам штеди главобољу да сами морате извршити преносе средстава!

6. Лако исправите грешке у платним списковима!

Неки програми чине нам да је заиста тешко да исправимо грешке у пријављеним платним списковима. Уз ОнПаи, исправљање тих грешака је заправо прилично једноставно.

Приђите контролној табли и кликните на „Прикажи све“ у „Недавна рунса“.

онпаи платни списак има евиденцију о платама

Тамо би требало да будете у могућности да видите списак недавно предатих плата. Потражите онај који желите поправити и притисните типку “Делете”.

онпаи паиролл омогућава брисање платних листа

Сада морате исправити те грешке и поново покренути платне спискове. Имајте на уму да ако не видите дугме „Избриши“, то значи да је пријава већ послата и зараде зарађене. Морате да пишете њиховом тиму за подршку да га решите.

7. ОнПаи има извештаје о стању!

Ако сте тип који заиста ужива у извјештајима, морам рећи да ћете бити више него задовољни дугачком списком сажетака извештаја ОнПаи:

 • Платне листе
 • Регистар плата
 • Резиме плата
 • Резиме запослених
 • Резиме локације
 • Резиме одељења
 • Резиме положаја
 • Резиме ГЛ
 • Резиме зараде
 • Обрачунски списак
 • Листинг Воркерс Цомп
 • Резиме радног компјутера
 • Оглас 401К
 • Резиме 401К
 • Извоз 401К

Ако нешто треба сумирати и пријавити, ОнПаи вероватно има.

Они такође имају графиконе за оне од вас који воле визуелно извештаје.

платна листа са плаћањем има графиконе извештаја

Сви њихови извештаји су веома опсежни, па их можете чешљати кроз садржај вашег срца. Такође ћете имати могућност да сачувате извештаје у Екцел или ПДФ формату – што је врло згодно!

платна листа има екцел и пдф формат за извјештаје

Одличан посао на корисном систему за генерисање извештаја, ОнПаи!

8. ОнПаи има ХР функције!

Дужности људских ресурса и обрачуна зарада понекад могу бити прекрижене, тако да ОнПаи има смисла само убацити неке ХР функције у свој софтвер.

Када кликнете на картицу ХР, корисничко сучеље се претвара у освежавајуће зелено! Можда би требало створити утисак да је ХР сигурно место. Без обзира да ли је то истина или не, свиђа нам се!

платни списак има ХР функције

ОнПаи-ов ХР систем је сасвим базичан, али он ради оно што треба. Има исте функције као и надметање плата / ХР програма, попут портала за купце који траже одмор и организационе карте.

У основи, онПаи-ове ХР функције нису револуционарне, али раде!

9. ОнПаи има фантастичну подршку!

Одувек смо осећали да је компанија само јака колико и тим за подршку. Они су прави хероји у индустрији, увек су ту да помогну купцима којима је потребно, и увек су прва линија одбране када љути корисници постављају нереалне захтеве и претње.

Били смо срећни када смо открили да је тим за подршку ОнПаи-а управо сазнао да ће бити врло упућен и користан. Али знање и корисност често нису довољни и тим мора брзо реаговати на захтеве или фрустрирани купци могу на крају постати љути купци.

Будући да им је време за разговор уживо од 9:00 до 20:00, нису могли одмах да одговоре на наша питања, али успели су да нас контактирају путем е-маила прво ујутро! Одатле смо прешли на ливе цхат где су вешто одговарали на сва наша питања.

онпаи платна листа има одличну подршку

Такође су прилично пријатна гомила, радо одговарају на сва глупава питања.

онпаи платна листа има пријатељску подршку

Кудос он-лине тиму за подршку!

4 начина ОнПаи није Роцк

ОнПаи има много добрих ствари за њих, али лажемо да смо рекли да је софтвер савршен. Ево неколико ствари за које смо мислили да је ОнПаи потребно побољшање, али имајте на уму да су то ауторска скромна мишљења.

1. ОнПаи се не осећа брзо

Знате да је СааС заиста брз када не примијетите његову брзину. То је нешто што се чини исправним док га користите – бешавно и континуирано, без прекида.

Уз ОнПаи, не можемо рећи да је спор, јер није. Само што брзина приметно није тако брза као код осталих провајдера. Понекад смо се питали треба ли да освежимо страницу.

Укратко, брзине учитавања ОнПаи-а на сајту су само … прихватљиве, што је штета јер би могло бити толико боље.

2. Карактеристике ради функција

ОнПаи изгледа као да је упакован, јер јесте. Проблем је у томе што се понекад осећају карактеристике, као да су оне тамо само зато што су тамо.

Узмимо за пример ову функцију „Ангажман“. То не служи другој сврси осим да пробије лед. Могли су учинити много више с тим, попут трчања биралишта да би се одмерио морал тима, али само су то оставили.

платна листа има функцију ангажовања запослених

Други пример су предлошке за документе ОнПаи. Ако се добро изврше, заиста би могли да уштеде време, помажући нам у нашој папирологији! Нажалост, изгледа да имају само 2 шаблона.

платни списак има предлошке за ХР документе

Корисно? Да. Само смо очекивали више.

3. УИ изгледа добро, али УКС-у је потребан посао

На први поглед, ОнПаи-ов интерфејс изгледа заиста чист, са дугмићима на правим местима. Они означавају све исправне корисничке улоге, тако да навигација по сајту не би требала бити проблем … осим што јесте, бар у неким случајевима.

Донијели су неке упитне одлуке које се тичу функционалности. На пример, погледаћемо начин на који су се одлучили за брисање платних листа.

Наравно, било би најбоље када би на картици „Плаће“ могли навести извештаје о платним списковима и дугме „Обриши платне листе“, тако да се све везано за платне списке може наћи на једном месту, али то није случај.

Морали смо да одемо до командне табле, кликнемо на „Недавна извођења“ и да избришемо покретање одатле. Не осећа се интуитивно, а неколико пута смо се осећали изгубљеним током коришћења апликације, морали смо да прибегнемо подршци да схватимо ствари.

Наравно, ово ћете морати да узмете са прстохватом соли, јер то може бити проблем глупости корисника (Да, говорим о себи).

4. ОнПаи нема апликацију за мобилне уређаје

Да будемо фер, никоме није потребна мобилна апликација за покретање платних спискова, али немојте заборавити да ОнПаи има и ХР функционалности. Биће згодније ако само додирнемо апликацију и одобримо (или одбацимо) захтеве за годишњим одмором и трајање платних спискова.

Знамо да се лако можемо пријавити на ОнПаи помоћу прегледача нашег телефона, али посебна апликација би била лепа уштеда времена, чинећи ствари много погоднијим за запослене власнике предузећа.

ОнПаи-ов план & Цене: преглед

Једноставност је ОнПаи-ова стратегија и то се види у њиховом плану цена. Они имају само једну цену, па је одлучивање власника предузећа лакше.

Базна цена од 40 УСД, додатних 6 УСД по запосленом.

плаћање плата и цене зарада

У ситуацији када имате 10 запослених, то ће вас коштати само 76 долара месечно.

То је прилична цена коју треба да платите, с обзиром на функције које ћете добити!

Пресуда: Ако идете ОнПаи?

Ово је био заиста тежак за нас преглед.

С једне стране, ОнПаи има потенцијал за величину. Изгледа професионално, једноставно је и испуњава своја обећања. То је управо оно што желимо у СааС-у, али чини се да са сваким кораком напријед они заузму … па не два, али можда само корак назад.

Корисничко сучеље је добро, а иако кривуљу учења не бисмо назвали тешком, ОнПаи има неких проблема са УКС-ом и навигацијом по сајту, што значи да ћете можда требати да прођете обуку за ефикасно коришћење софтвера. Једноставно се не осећа довољно интуитивно.

Имају карактеристике које су довољне, али многи од тих функција се осећају уклопљено, као да су тамо због постојећих. Кад би се само они потрудили да изваде те карактеристике!

Они такође имају заиста детаљне извештаје (за које сам прилично сигуран да ће неки корисници уживати), али некако, пролазећи кроз те извештаје, стварају нас главобоља. Што је чудно, јер смо прошли детаљне извештаје са другим програмима и били смо у реду с њим.

Укратко, ОнПаи делује. Није револуционарно. Неће вам пухати ум, али делује.

А са њиховом ниском ценом то је добар посао. Али сећате се, ипак, добијате оно што плаћате!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me