Преглед ЦиберГхост-а: 5 предности и 3 мане коришћења ЦиберГхост-а!

ЦиберГхост ВПН


ЦиберГхост

хттпс://ввв.цибергхоствпн.цом/

тл; др

ЦиберГхост је име за које сам сигурна да сте наишли ако радите било какав скенирање чланака за ВПН услуге. Са седиштем у Румунији, компанија је изван европске надлежности за 14 Очи и данас управља преко 3.000 сервера у 60 земаља широм света. Ако сам икад наишао на пружаоца услуга ВПН-а који ме је више мешао, то је овај. Укратко, прескакање критичних недостатака; добра основна заштита, пристојна брзина али лоша идеја за П2П фанове.

Преглед ЦиберГхост: 5 предности и 3 недостатка употребе ЦиберГхост!

ЦиберГхост је некако усред ничега, што се тиче препознавања. Не стоји ни на добро познатој страни, ни на сасвим непрепознатљивој страни. То није име које би сви знали, осим ако посебно не бавите неким позадинским истраживањима ВПН-ова.

Међутим, упркос било каквим перцепцијама које се од тога могу стећи, компанија је сигурно порасла од свог оснивања 2011. године и данас има исто толико сервера колико и ВПН гигант Норд (колики број сервера сигурно сматрам импресивним).

Шта ми волимо о ЦиберГхосту

1. Велики фокус на Европу

Са преко 3000 сервера за бирање, могло би се помислити да би то било довољно за покривање целог света у готово свакој земљи. Нажалост, то баш и није тако, јер се чини да је велики део ЦиберГхостовог фокуса у европском подручју пословања. Иако би неки од вас могли то сматрати врло ограничавајућим, радије мислим да то служи одређеном (ако је великом) тржишту.

Нажалост, то резултира помалом загонетком у којој се налазе брзине. Касније ћемо детаљније размотрити разлику у брзини у различитим областима, али довољно је рећи да у зависности од ваше локације и сервера кога одаберете можете добити или брзу или брзу брзину.

1.1 Јединствене сигурносне карактеристике

Постоји толико много ствари које ЦиберГхост има овде да једва знам одакле започети. За добављача ВПН услуга, ова компанија даје импресивне количине „додатака“ када је у питању безбедност. Можда се она налази у коренима компаније као провајдера обезбеђења која је довела до тога.

Присиљени ХТТПС

Започнимо с оном за коју ме је највише занимало, а то је где ЦиберГхост клијент може присилити ХТТПС везе на веб локације. Тачно, ово се такође може учинити преко додатка за прегледач, али пошто ионако желите да користите ВПН услугу, можда је све то уграђено у једну, тачно?

Да бисте схватили корисност присилног ХТТПС-а, претпоставимо да посећујете банкарску веб локацију. ХТТПС веза ће осигурати да ваши подаци буду заштићени скроз од рачунара до вашег банковног рачуна.

Блокирајте праћење на мрежи

Следи чињеница да ЦиберГхост може уклонити веб садржај који може пратити ваше мрежне активности. То спречава да вас непознати извори прате и нешто је што би ВПН-ови требали радити. Блокирање праћења путем интернета данас је веома потребно јер многе компаније постају све наметљивије у својим активностима прикупљања података на мрежи..

Узмимо за пример нашег пријатеља Гооглеа, који је одлучио да је у реду да свој Андроид мобилни оперативни систем обавештава где су корисници стално били. Осим тога, праћење локације није ограничено само на Гоогле, па зашто не бисте омогућили да ЦиберГхост блокира што већи део ових података како би се извео ван.?

Блокирање огласа и заштита од вируса

ЦиберГхост је толико добро интегрисан да укључује чак и Блокатор огласа као и Вирус & Заштита веб страница. То спречава приказивање досадних огласа, као и заштиту од потенцијално штетног садржаја на неким веб локацијама.

1.2 Велики избор протокола и шифрирања

За оне који до сада нису баш свесни, главне предности ВПН-а су приватност и сигурност. Приватност као и код људи који не знају ко сте и шта радите. Сигурност као и код људи не може преснимавати ни на оно што радите. Да бисте успоставили сигурност, потребне су вам двије главне компоненте – сам протокол и врста шифрирања.

ЦиберГхост има предност у томе што подржава готово све главне протоколе (чак и оне које не препоручујем да се користе пошто су толико застарели, као што је Л2ТП). Исто тако, они нуде различите нивое шифрирања до 256-битних, што је врхунско. Замислите пуно ствари обојених зелено које користе 256-битну енкрипцију.

Поента је у томе да је избор у вашим рукама. Протоколи и нивои енкрипције могу се прилагодити вашим потребама. Различити протоколи подржавају различите брзине и очигледно што је већа стопа шифрирања, вјероватно ће бити спорија наша ВПН веза (ово је у великој мјери и зависно од хардвера).

Ако све што желите је да ВПН превари ваш ИП и одржи минималну сигурност, онда можете слободно да изаберете низак ниво шифровања који ће вам омогућити да уживате у брзим везама. Ако сте параноични, добро вам може помоћи и ЦиберГхост.

1.3 Оптимизирани профилирани сервери за различиту употребу

С чак 3.000 сервера који замагљују базу сервера ЦиберГхсот, сасвим је очигледно да не би требало да буде проблема око одабира везе, зар не? Па не баш. Замислите да седите у ресторану и да вам дође мени са 3.000 ставки.

Срећом, компанија пажљиво профилише своје сервере, што значи да постоје базени сервера који су оптимизовани за различите сврхе. Како ћете бирати између њих, зависи од вас. Можете или имати листу омиљених локација или одабрати неку од претходно сортираних листа. Ово укључује листе као што су најмање препуни сервери, НоСпи сервери или чак већина препуних сервера (мада немам појма зашто бисте то желели).

Рецимо да сте обожаватељ Торрента – ово је прави скуп људи који су укључени у дељење П2П датотека, па је ЦиберГхост издвојио оптимизоване сервере само за њих.

2. Подршка на више платформи

За дом који има Линук фајл сервер, Виндовс ПЦ, Мац рачунар као и разне паметне телефоне и таблете, имате среће! ЦиберГхост подржава до 7 уређаја по налогу, што је далеко један од најдрагословнијих које сам видео досад. Да будем фер, мислим да данас просјечно домаћинство заиста има барем оволико уређаја, тако да је разуман број који треба да подржи.

ЦиберГхост подржава до 7 уређаја по рачуну

Многи добављачи ВПН услуга ће се снаћи у уобичајеном ширењу – Виндовс, Линук, МацОС, Андроид, иОС и неки рутери. Ако ћете приметити са горње листе, ЦиберГхост је чак подешен за Распберри Пи, неке НАС уређаје, па чак и на виртуелне машине!

Све је у питању избора, и у мери у којој је ЦиберГхост отишао да попуни ову листу, био сам заиста импресиониран.

Овде поново морам да убацим реч упозорења за оне који мисле да могу да пређу Кс уређаје за ограничење налога тако што бацају ВПН на рутер јер је подржан.

Белешка

Покретање ВПН услуге на вашем усмјеривачу помоћи ће вам да превазиђете ограничење истовременог повезивања уређаја које ће наметнути већина ВПН-а. Међутим, постоји недостатак. У скоро свим случајевима (посебно за рутере намењене кућној употреби), то ће успорити ваш интернет саобраћај у поређењу са ако бисте користили ВПН апликације специфичне за уређај. То је зато што су усмјеривачи мање способни за руковање шифрирањем података потребним у реалном времену, чиме успоравате брзине пријеноса података.

3. Приличне и стабилне брзине

Иако нисам у могућности да кажем да ЦиберГхост нуди велике брзине, морам признати да неки сервери показују велики потенцијал. Када у наставку испитујемо резултате испитивања брзине, имајте на уму да је моја тренутна широкопојасна брзина ограничена на теоријских 50Мбпс. Већину времена могу се приближити или бар око 45Мбпс, што је прилично добро.

Било који ВПН обично може обријати неку ширину појаса, тако да сам очекивао да бих могао у просеку добити 30-40 Мбпс. То би се, наравно, прилагодило удаљености сервера од моје физичке локације.

Испитујући ЦиберГхост помоћу СпеедТеста, који је врло поуздан, установио сам да су брзине широм света увелике варирале. Оно што ме је још више изненадило је да сам постизао веће брзине са сервера са седиштем у Сингапуру, а не тамо где сам у Малезији. Могу само претпоставити да је то можда последица инфраструктуре.

По правилу, очекујте да ћете добити веће стопе пинга и спорије брзине, што је даље изабран сервер од ваше стварне локације. То је обично тачно без обзира на ВПН услугу коју одаберете.

У време тестирања, учитавање сервера (код оних на којима сам вршио тестове) било је следеће;

 • Мојих 23% оптерећења
 • СГ 50% оптерећења
 • АУ 50% оптерећења
 • НЛ 37% оптерећење
 • СА 27% оптерећења
 • 53% оптерећења

Резултат тестирања брзине на малезијском серверу

Тест брзине Азија – Малезијски сервер
(Погледајте резултат теста у пуној брзини)

Резултат тестирања брзине на серверу у Сингапуру

Тест брзине Азија – Сингапурски сервер
(Погледајте резултат теста у пуној брзини)

Резултат тестирања брзине на Сиднеи серверу

Тест брзине Аустралија – Сиднеи Сервер
(Погледајте резултат теста у пуној брзини)

Резултат тестирања брзине на серверу Северне Америке

Тест брзине Америка – Северна Америка Сервер
(Погледајте резултат теста у пуној брзини)

Резултат испитивања брзине на серверу у Јужној Африци

Тест брзине Африка – Соутх Африца Сервер
(Погледајте резултат теста у пуној брзини)

Резултат тестирања брзине на Амстердам серверу

Тест брзине Холандија – Амстердам Сервер
(Погледајте резултат теста у пуној брзини)

За стреаминг видеа, сматрам да су обично УХД видео снимци преко ИоуТубе-а добар показатељ јер су њихови сервери углавном врло стабилни. Видео узорак у УХД-у који сам водио је углађен и врло, врло леп. Ако желите да га сами испробате, можете гледати исти видео било када.

Стреам УХД видео записи на ЦиберГхост ВПН

3.1 Добра равна линија на торенте

Најближи Торрент сервер који ЦиберГхост мени има је Индија, али ја сам више волео Јапан над тим, који је ионако следећи у реду. Брзине понуђене на овом серверу нису требале да се користе, али успевао сам врло стабилне брзине преузимања током својих торрент сесија.

За мене, стабилност се обично налази изнад велике брзине када је у питању бујица. Сигуран сам да су многи од вас искусили фрустрацију брзине бујице која се креће према горе и доле док само покушавате да добијете ТО датотеку!

У време тестирања, јапански сервер на који сам се повезао радио је са 33% оптерећења.

Тест брзине - Јапан Сервер

Не заборавите да сам се на овај сервер посебно повезао на торент. Неколико ВПН провајдера које сам до сада пробао дозволит ће вам ово где год да се повежете, али ЦиберГхост је прилично строг по том питању. Покушао сам са бујицом на серверу у Сингапуру и то ми је дало велику, дебелу нулу у брзини за преузимање торрента.

4. Идеално за оне који траже дугорочне планове

Када сам први пут видео њихове цене, био сам помало шокиран јер сам прво погледао месечну цену без уговора. По цени од 12,99 УСД месечно за једномесечну понуду, цена која се наплаћује и изнад неких од онога што сматрам врхунским ВПН провајдерима, као што су ЕкпрессВПН и НордВПН.

Месечно годишње, двогодишње
Цена / месечно 12,99 $ 5,25 $ 3,50
Укупни рачун $ 12,99 $ 63,00 $ 63,00
Циклус наплате 1-месечни12-месечни18-месечни
Поврат новца14-дан45-дан45-дан

Међутим, њихов двогодишњи план драстично снижава цену. По цени од 3,50 УСД месечно током две године, цене су једноставно феноменалне и тешко их је победити. Такође сам видео случајеве посебних понуда где се то своди на још ниже цене, тако да припазите на посебне попусте на ЦиберГхост.

45-дневна гаранција поврата новца!

Ако сте један од оних који воле да се труде пре куповине, онда се опустите и будите сигурни уз 45-дневну гаранцију повраћаја новца од ЦиберГхост-а. Ово није у ситном тиску, није сакривено у легализму, већ је ту на њиховој страници са ФАК-ом;

Белешка

ЦиберГхост има 45 дана, нема постављених питања, правилима поврата за наше шест месеци или веће претплате. Ово осигурава да се не праве грешке у куповини и има за циљ да помогне у ситуацијама као што су купци који нису у могућности да користе наше услуге (на пример када ваш ИСП блокира ВПН везе).

* Месечне претплате имају гаранцију поврата новца од 14 дана.

У ствари, можете их чак и бесплатно испробати са 7-дневним бесплатним пробним временом, без прикључених жица.

5. Добро за Стреаминг укључујући Нетфлик

Опет, ово се враћа у ЦиберГхост који има врло лепо профилисане сервере. Они су прецизирали и оне за стреаминг видеа, а Нетфлик је само један од сервиса за видео стриминг који су помислили да бисте можда желели да им приступите. У сваком случају, да бисте приступили Нетфлик УС-у, све што требате је повезати се с једним од њихових америчких сервера оптимизованих за стриминг.

Будимо искрени овде, Нетфлик не воли подметање геолокација. Даје најбоље од себе да убије ове услуге, али ЦиберГхост нема ништа од тога и у ствари изјављује да они гарантују Нетфлик УС стреаминг.

За кориснике Виндовса, апликација заправо укључује опцију за деблокирање стриминга, што вам омогућава да се дивљате са више пружалаца услуга стриминга. Нема ручног суђења и грешке, само кликните и пођите. Откључавање се заснива на листи коју ЦиберГхост свакодневно ажурира сваки дан.

Шта ми нисмо волели у вези са ЦиберГхостом

1. Нису радили ван кутије

Иако ово можда није прекршај посла и сигурно се неће догодити свима, морам да поделим своје искуство. Велики сам обожаватељ плуг анд плаи, а ЦиберГхост Виндовс клијент ми је помало чудан. Свакако, добро је инсталирао и покренуо апликацију, али када кликнем го, требао би… ГО, тачно?

Моје није, очајнички, и морао сам схватити зашто. Није ми требало дуго, али схватио сам да подразумевана подешавања нису баш добра за мене. Морао сам да ручно изаберем свој протокол и сервер пре него што је ЦиберГхост Виндовс апликација одлучила да се добро игра.

Као што рекох, не ради се о прекиду послова, али ако је ваше техничко искуство ограничено, то би вам могло наићи на шок.

2. Надлежност Додги података и анонимност

Ово је поприлично велика ствар за мене и то би требало бити и свима вама. Током прегледа, позадинског истраживања и тако даље, нашао сам прилично замућену воду када је у питању идеја да ли сам анониман за ЦиберГхост или не.

Иако компанија има званичну политику записивања дневника, неки корисници су је истовремено приметили да користи скрипте попут Хотјар-а (који је скрипта за снимање сесије). У ствари, ЦиберГхост то отворено признаје на сопственој веб локацији, иако тврди да се те информације боље служе својим клијентима.

Политика приватности ЦиберГхост ВПН-а

Даље, кад сам првобитно видео да је ЦиберГхост са седиштем у Румунији, то је било добро. На крају крајева, та држава је изван европских надлежности од 14 очију, што је одлично. Међутим, касније сам сазнао да је власник 2017. продао ЦиберГхост дигиталној рекламној компанији под називом ЦроссРидер.

Е сад, шта би предузеће за дигитално оглашавање урадило са пружатељем ВПН услуга за које треба да користи скрипте за снимање сесија? Заплет се згушњава и ја се за неки осећам мало опрезно.

3. Ограничене могућности плаћања

Ово се поново враћа у анонимност, јер ЦиберГхост прихвата само кредитну картицу, ПаиПал или БитПаи. Истина, БитПаи се користи за БитЦоин, али дословно има на стотине криптовалута, а увек постоји и могућност готовине у облику поклон картица, итд..

Зашто компанија која се специјализовала за приватност, сигурност и анонимност нуди тако ограничене могућности плаћања – опције које ће можда открити детаље корисника? Немам одговор, мада ми то није толико велико питање као онај који сам горе споменуо.

Дно: Да ли ћу платити за ЦиберГхост?

Пре него што започнем свој преглед, дозволите ми да овде само изнесем свој лични положај. Ако плаћам и користим ВПН, очекујем одређене перформансе у погледу брзине. Нисам превише залуђен могућностима плаћања и сличним стварима, а што се тиче анонимности, само гранична линија ће учинити за мене.

Изјавио сам много добрих ствари о ЦиберГхосту и да, тачно је да они нуде много уграђених додатака које вероватно нећете наћи другде. Као још боља удица можете се пријавити за дугорочни план по коме су цене готово дно. Мада је услуга заиста одлична, по мом мишљењу је колико су добро оптимизовали своје сервере.

Узмимо за пример примјер видео стреаминг и торрент сервере о којима сам раније говорио. Ако је неко од ових ниша оно што тражите, рекао бих да је ЦиберГхост апсолутно одличан избор. За обожаватеље Торрента, видео стримере, хмељаре за геолокацију … требали бисте рећи да.

Међутим, у мом уму постоји врло велико, АЛИ То је можда оно што многим људима може ставити чавао у лијес за ЦиберГхост. На основу приватности и анонимности једноставно остаје превише сумње и полемике око доступних информација да бих се осећао сигурно користећи ЦиберГхост.

Иако се тврдње ЦиберГхост-а могу чинити довољно легитимним за нормалну компанију, кажем да је за добављача ВПН услуга да се користи ове тактике једноставно неизрециво. Дакле, узмите што можете за ово – вредност и перформансе уз жртву анонимности је ваш избор.

Тешко ми је рећи или да или не, па одлуку морате донијети према вашим потребама.

Кључне карактеристике

 • ✓ Подржава много платформи
 • ✓ Блокирање огласа и злонамјерног софтвера
 • ✓ 256-битна енкрипција
 • ✓ Профилирани сервери
 • ✓ ОпенВПН / ССТП / Л2ТП / ИПсец
 • ✓ Одлични дугорочни планови цена

Препоручује се за

 • • Видео стреаминг свиње
 • • Они који нису сувишни око анонимности
 • • Вентилатори П2П
 • • Власници нишних платформских уређаја

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map