Приватни приступ интернету вс НордВПН

Contents

Приватни приступ интернету у односу на НордВПН: Поређење 2018. године

Приватни приступ интернету и НордВПН су 2 одлична ВПН провајдера прилагођена бујици. Обоје су невероватно приступачни, са тренутним понудама цене ПИА од 3,33 УСД месечно и НордВПН невероватних 2,75 УСД месечно (трогодишњи план).


Не само да се сврставају у сам врх омиљених јефтиних ВПН-ова, већ су и најбољи кандидати за најбољи општи спот. Њихов сет функција је врло сличан и укључује основне карактеристике бујице као што су: Килл-Свитцх, Соцкс5 Проки и ИП заштита од цурења.

Али НордВПН има неколико додатних трикова који би му могли дати предност. Прочитајте наше упоређивање у наставку да бисте видели како се слажу у свакој од следећих категорија:

Теме за упоређивање

Ми ћемо упоредити ПИА и НордВПН хеад-то-хеад о свакој од следећих тема. Кликните везу да бисте прешли на било који део ове поређења.

 1. Сигурност
 2. Политика приватности / евидентирања
 3. Софтвер / функције
 4. Брзина
 5. Пријатељство према бујици и карактеристике торрента
 6. Цене

Приватни приступ интернету вс НордВПН: Резиме

Приватни приступ интернету

Слика

Веб сајт: Приватеинтернетаццесс.цом
Преглед: Приватни приступ интернету Пуни преглед

 • Са седиштем у САД
 • Без записа. Раздобље. (научите о ВПН записницима)
 • Соцкс5 Проки укључен (Холандски сервер)
 • 256-битна енкрипција (прилагодљива)
 • Укључена прекидач (спречава цурење ИП адресе)
 • Торренти су дозвољени на свим серверима
 • Месечна цена: 6,95 УСД / месец
 • Најбоља понуда: 3,33 УСД месечно (план за 1 годину)

НордВПН

Слика

Веб сајт:Нордвпн.цом
Преглед: НордВПН преглед (2018)

 • Са седиштем у Панами
 • Без записа. Раздобље.
 • Укључени Соцкс5 и ХТТП Проки (12+ локација)
 • 256-битна енкрипција (није подесива)
 • Килл-Свитцх, ДНС, ИПв6 Заштита од пропуштања
 • Торренти на свим серверима (неки су п2п оптимизовани)
 • Месечна цена: 10,00 УСД месечно
 • Најбоља понуда: 2,75 УСД / месец (Ограничено време понуда)
Омиљене приватне могућности приступа Интернету:

Приватни приступ интернету је ВПН услуга без изузетка која једноставно ради. ПИА је легендарна у заједници за размјену датотека и годинама је била ВПН.

Једини ВПН (колико знамо) ФБИ је на суду тестирао политику приватности (и добио је).

2 карактеристике које се заиста истичу су ПИА-ина опција за прослеђивање порта (одлична за пролазак кроз заштитне зидове) и њихово шифрирање снаге подесиве снаге. То вам омогућава да оптимизирате брзину на споријим везама.

Наше омиљене карактеристике НордВПН:
НордВПН је заиста ВПН услуга све у једном. То је попут листе ВПН жеља када погледате њихов скуп функција.

Не само да је ВПН са потпуно нултим дневним редом заснован у уточишту за приватност (Панама), већ су и прилагођени токовима и имају посебне сервере оптимизоване за п2п. Многе п2п локације укључују и Соцкс5 проки услугу за двоструко прескакање торрента унутар вашег омиљеног торрент клијента (имамо водиче за подешавање).

И поврх свега тога, НордВПН има уграђени СмартДНС и ради са Нетфликом, Хулуом, ХБОГо и десетинама других гео-ограничених сервиса за стриминг..

И да ли сам споменуо да је ограничено време доступно само 2,75 долара месечно? (Политика повраћаја у року од 30 дана)

Сигурност

Шифровање

Шифровање да ли постоји главна карактеристика која ВПН чини тако моћним. Он скенира ваш веб и торент саобраћај тако да ниједан посредник (попут вашег Интернет провајдера) не може видети шта радите на мрежи.

И НордВПН и ПИА нуде невероватно јаку 256-битну АЕС енкрипцију (званични НИСТ стандард) на својим ВПН тунелима.

Сваки ВПН провајдер има и неколико додатних трикова у рукаву:

НордВПН: НордВПН има сервере двоструке енкрипције (доубле-хоп) који свој саобраћај усмеравају кроз два ВПН чворишта и омотају га у два слоја енкрипције. Такође можете одабрати да користите њихов ВПН преко Тор сервера (усмјерава ВПН тунел кроз Тор мрежу за додатну приватност). Вероватно ћете желети да користите ове функције само за изузетно осетљиве онлајн активности, јер су ови сервери обично много спорији.

Приватни приступ интернету: ПИА вам даје потпуну контролу над могућношћу шифрирања и алгоритам који се користе за заштиту ваших података. Овим подешавањима можете управљати директно из апликације (Виндовс, Мац или Андроид). На пример, користите лакшу 128-битну енкрипцију (или уопште ниједну) када желите већу брзину и мање сигурности (попут стриминга или игара). Сігналы абмеркавання

Приватна подешавања за шифровање приступа Интернету

Приватни Интернет приступ има подесива подешавања шифрирања

Остале сигурносне карактеристике

Нордвпн и Приватни приступ интернету обојица имају додатне сигурносне карактеристике изван њихове снажне шифрирања отвореног кода. Најважнији су:

Килл-Свитцх: Ово је софтверска функција која тренутно искључује приступ интернету ако ВПН веза из било којег разлога не успе. То спречава преношење података преко некодираног канала и осигурава да ваши вршњаци не виде вашу праву ИП адресу. И ПИА и НордВПН имају уграђени прекидач.
Политика евидентирања ВПН-ова један је од најчешће превидјених фактора приликом избора провајдера. То је вјероватно најважнија ствар коју треба размотрити желите ли да користите ВПН за бујице. Увек препоручујемо да изаберете ВПН који никад не забележи вашу ИП адресу и уништи било какве записе метаподатака у року од 24 сата.

ДНС & ИПв6 Заштита од цурења: Иако је енкрипција коју користи ВПН изузетно сигурна, понекад софтвер (чак и оперативни системи) имплементирају ВПН тунел несигурно због проблема са компатибилношћу са уназад старим машинама. Ово може створити две врсте пропуштања:

 1. ДНС цурења: Где су ваше ДНС претраге (када посећујете веб локацију) преусмерјене на ДНС сервере вашег даватеља интернетских услуга уместо на ВПН провајдера.
 2. ИПв6 пропуштања: где се саобраћај несигурно усмери преко новог ИПв6 протокола уместо наслеђеног ИПв4 протокола.

Срећом, многи ВПН-ови (укључујући ово двоје) су уградили технологију за спречавање пропуштања у свој софтвер. И Норд и ПИА дозвољавају вам да блокирате обе врсте пропуштања једноставном опцијом потврде у подешавањима софтвера. У нашем тестирању открили смо да ради беспријекорно (на иплеак.нет нису откривене цурење).

  Препоручено читање: ВПН-ови који омогућавају торрентс / п2п и не одржавају никакве записнике.

  Приватност / евидентирање

  Приватни приступ интернету: Приватност

  Приватни приступ интернету била је на челу приватности потрошача све док је компанија постојала. ПИА је била једна од првих ВПН услуга ‘Но Лог’ на свету и прилично је покренула ВПН покрет без грешке. И још увек су једини ВПН на свету који им гаранцију нулте евиденције потврђује на суду.

  Сігналы абмеркаванняПолитика евидентирања:
  Приватни приступ интернету не чува или не бележи никакве впн активности или податке сесије. Веб локације које посећујете, датотеке које преузмете или чак чувају историју времена вашег повезивања и додељене ИП адресе не пријављују. Већина ВПН-ова води ‘евиденције веза’ које се лако могу користити за праћење историјата преузимања торрента одређеном кориснику. ПИА не води евиденције веза.

  Остала приватност:
  ПИА у свој ток података не користи убризгавајуће колачиће за праћење треће стране (као што је познато за неке “бесплатне” ВПН-ове). Такође подузимају додатне мере предострожности како би заштитили вашу историју веб прегледавања коришћењем приватних (ПИА) контролисаних ДНС сервера. Ово осигурава да ваша ВПН веза не усмјерава днс захтјеве (веб адресе) на несигурне сервере попут вашег даватеља интернетских услуга.

  НордВПН: Приватност

  НордВПН се подудара са ПИА-ом по тачки приватности. То укључује гаранцију нулте евиденције, нема евиденције веза и приватне ДНС сервере. Такође додају сервере за специјалну употребу за побољшане анонимности попут тхе ВПН-Овер-Тор и Доубле-Хоп (Доубле енцриптион) сервери.

  Још нису имали прилику да тестирају своју политику приватности на суду (нити то желе), али нема разлога да мисле да НордВПН није тако добар као њихова реч.

  А Сновденови типови који ово читају биће задовољни када знају да је НордВПН са седиштем у Панами, што може теоретски учинити компанију мање рањивом на захтеве шпијунирања НСА (ПИА је компанија са седиштем у САД). Али то далеко превазилази потребе приватности већине бујица фанатика.

  Приватност / Резиме дневника

  ПИА је на суду доказано поуздан (и врло анониман). То вреди много. Међутим, НордВПН их добија са више функција приватности, тако да ћемо ово назвати извлачењем.
  ПОБЕДНИК: ТИЕ

  Софтвер / функције

  Приватни приступ интернету и НордВПН имају веома различит софтвер. Једно је о функционалној контроли свега криптовалута (ПИА), док је друго (Норд) о пружању једноставног, корисничком приступу моћним функцијама.

  Будући да су ова два ВПН-а толико слична у многим другим областима (брзина, приватност, пријава према торрентима), избор се може спустити у који софтверски стил и сет функција преферирате.

  Преглед

  Приватни софтвер за приступ интернету

  Софтвер компаније ПИА није фантастичан. Функционалан је и моћан. Искрено, волео бих да више ВПН програмера копира свој модел. ПИА-ин софтвер ставља фино зрно шифровања и контролу приватности у један интерфејс. Нема компликованих менија за навигацију или до 6 различитих екрана поставки.

  Све што вам је потребно можете добити из приказа „напредних поставки“. Ево шта ћете пронаћи:

  Слика

  Добићете потпуну контролу основних алата за заштиту приватности и протокола укључујући:

  Тип конекције – ТЦП или УДП
  Порт Форвардинг
  ПИА ‘МАЦЕ’ – ПИА-ов властити блокатор огласа и филтар злонамерног софтвера
  Килл-Свитцх – Блокира приступ Интернету ако ВПН тунел не успе. Препоручује се за сигурније бујице.
  ДНС / ИПв6 заштита од цурења: Спријечите најчешће начине на које ВПН може случајно процурити идентификацијске информације.

  Ако се мало помичете према доље, наћи ћете и поставке шифрирања, које вам омогућавају да одаберете тачан Ципхер, Хандсхаке протокол и јачину шифровања који користи ВПН. Подразумевана подешавања 128-битног АЕС-а са 2048-битним РСА руковањем оптимална су за већину корисника. Ако желите више сигурности, надоградите на 256-битни АЕС, али имајте на уму да ће вам брзи вероватно донекле пасти.

  Слика

  Избор сервера

  За разлику од већине ВПН-а који имају приказ одабира сервера у главном приказу софтвера, ПИА то ради мало другачије. Уместо тога, десним тастером миша кликните икону ПИА у системској траци и изаберите сервер из скочног менија. Такође можете изабрати сервер „Ауто-цоннецт“ из главног приказа ако вам се често чини иста локација.

  Тренутно постоји око 25 локација сервера у 12 земаља.

  Остале ПИА функције (и шта им недостаје)

  Софтверске платформе: ПИА има софтвер за све главне платформе, укључујући иОС, Мац, Андроид и Виндовс. Њихова мобилна апликација је једно од мојих омиљених и невероватно је брза и стабилна. Чак ради на Фирестицк-у / ФиреТВ-у ако га поставите са стране.

  СОЦКС5 проки: Неограничена пропусност на ПИА-овом холандском проки серверу укључена је у све планове. Може се користити за двоструко скакање вашег торрент саобраћаја за додатну приватност. Погледајте наш водич за уТоррент и Вузе како то учинити.

  Нефлик подршка: Нажалост, ПИА-ове ИП адресе блокира Нетфлик, и мораћете да се прекинете са ВПН-ом сваки пут када желите да стримујете. Нетфлик блокира више од 90% топ ВПН провајдера како би спречио злоупотребу (иако НордВПН делује беспрекорно).

  НордВПН Софтваре

  Софтвер НордВПН је дефинитивно мало елегантнији од ПИА-е. И овде има пуно снаге, али већина магије ради се иза кулиса са мање опција и подешавања.

  Једна од значајних карактеристика је СмартВлаиТМ технологија НордВПН, која вам омогућава да аутоматски деблокирате Нетфлик, Хулу и 50 других ВОД стреаминг услуга широм света. То је феноменално, а Норд је један од ретких ВПН-а који могу тврдити да је компатибилан са Нетфликом.

  Одабир локација / омиљени сервери

  Сервери се могу бирати са абецедног пописа локација, сортирани према најмање оптерећеном (најбржем) или изабрани из мапе света (на слици доле).

  Слика

  Поставке и опције протокола НордВПН

  НордВПН вам омогућава да одаберете ТЦП или УДП (најбржи) протокол за свој ВПН саобраћај. Да бисте приступили овим подешавањима, потребно је да отворите напредни мени екрана поставки.

  Овде такође можете одабрати прилагођене ДНС сервере ако желите или једноставно користити Норд-ов сопствени приватни ДНС ДНС запис. Добра опција за бесплатни ДНС треће стране су Гоогле-ови који користе ИП адресе 8.8.8.8 и 8.8.4.4 (на слици).

  Ту је и опција Килл-Свитцх и „Стеалтх“ протокола за додатну сигурност. ИПв6 заштита је уграђена и Норд-ов клијент не шаље било какав промет преко ИПв6-а док сте повезани.

  Њихов невидљиви протокол ће прикрити ваш ОпенВПН саобраћај као не-ВПН саобраћај, што отежава блокирање мрежног администратора или фиревалл-а. Ова техника је корисна у јавним мрежама попут школа, хотела, аеродрома итд.

  Посебни типови сервера:

  Доубле-ВПН: Усмерава ваш саобраћај кроз два различита ВПН хмеља и шифрира податке два пута (засебним кључем).
  ВПН-Овер-Тор: Преусмерава ваш ВПН саобраћај кроз Тор онион мрежу. Високо анониман
  Стреаминг: Брзи стреаминг видео записа са уграђеном Смартплаи технологијом.
  Анти-ДДОС: Савршено за играње. Слабо заостајање са ДДОС заштитом.

  ЕкпрессВПН протоколи

  Изаберите ОпенВПН, ППТП, ССТП, Л2ТП или ‘Ауто’

  ПИА вс. НордВПН: Брзина & Тест брзине

  Испод су резултати нашег брзих ‘хеад-то-хеад’:

  Приватни тест брзине приступа Интернету

  Најбржи приватни приступ Интернету у САД

  ПИА тест брзине (САД)

  ПИА Еуропе најбрже (Француска)

  ПИА тест брзине (Париз, Француска)

  НордВПН тест брзине

  НордВПН тест брзине (САД)

  НордВПН Спеедтест (Чикаго, САД)

  НордВПН тест брзине (Холандија)

  НордВПН тест брзине (Холандија)

  Анализа / пресуда брзине испитивања:
  Приватни приступ интернету је константно брз и може скоро да повећа наш пропусни опсег на оближњим серверима (тестирано на 100 Мбпс вези). Посебно је импресивно с обзиром на цену (3,33 УСД месечно за ПИА-ову једногодишњу претплату).

  НордВПН је мало нескладнији. Уз мало посла, можете пронаћи брзе сервере у САД-у и деловима Европе, али њихови холандски сервери оптимизовани за п2п заостајали су у тестирању.

  ПОБЈЕДНИК: Приватни приступ интернету

  Торрент Фриендли / Торрент

  Ако сте главни разлог за куповину ВПН-а то што анонимно преузимате бујице, онда је овај одељак изузетно важан. Ако не, слободно га прескочите.

  У овом одељку ћемо погледати однос сваког провајдера према битторрент корисницима. Такође ћемо испитати које (ако постоје) корисне функције које свака услуга укључује које пружају додатну вредност за торрент / п2п довнлоадерс.

  Најважније карактеристике које би ВПН провајдер морао да поседује врло су бујне:

  • Политика приватности Зеро Лог: Не можете да пратите бујице по вашој јавној ИП адреси
  • Килл Свитцх: Спрјечите цурење ИП-а ако се ВПН прекине
  • Торренти су дозвољени на више локација сервера
  • Велике брзине
  • Проки Соцкс5 укључује: Додатни скок или алтернатива ВПН тунелу. Конфигурисано унутар вашег торрент клијента.

  Резиме: Оба ова ВПН пружају највиши ниво приватности торрента и сваки је постигао савршени 10/10 на нашој ранг листи пријатности за бујицу.

  Приватан приступ интернету путем бујице: 10/10

  Приватни приступ интернету један је од најпопуларнијих ВПН провајдера на свету и најбољи избор (# 1 по нашим проценама) међу свим битторрент корисницима. Они су такође били на врху наше „најбоље торрент ВПН“ листе у 2014., 2015. и 2016. години.

  ПИА Торрент политика

  Приватни приступ интернету посебно омогућава торрентинг и друге активности дељења датотека на њиховој ВПН мрежи. Нема посебних ограничења за локације сервера. Међутим, ПИА наводно преусмерава бујицу промета иза сцене са одређених локација сервера. За највеће брзине требало би да користите ВПН сервер са седиштем у Холандији, Швајцарској или Канади.

  ИПВанисх Торрент повезане функције:

  Ако учитавате торенте често, можда ће вам требати одређени скуп функција него што то нуде многи ВПН провајдери. Срећом, приватни приступ интернету има готово све најважније функције приватности / сигурности које бисте желели.

  Ево најбољих функција ПИА-е за торрент кориснике:

  • Правила „Нулта евиденција“: Увек препоручујемо да изаберете ВПН који не бележи. ПИА је мјерило за ВПН записнике.
  • Килл-Свитцх: Не желите да вам ИП адреса процури ако се ВПН прекине. Софтвер компаније ПИА има прекидач за укидање који ће одмах зауставити вашу интернетску везу ако ВПН не успе. Доступно на свим платформама
  • Локације за сервере за торенте: ПИА има брзе сервере у многим земљама прилагођеним бујици, укључујући Швајцарску и Холандију.
  • СОЦКС5 проки: Преусмерите свој торрент саобраћај кроз проки сервер НИА-е Нула-лог. Имамо водиче за подешавање за уТоррент, Вузе и КБитторрент
  • 128 или 256-битна енкрипција: Ово је најјача расположива јачина шифровања (која и даље омогућава разумне брзине). То је иста снага шифрирања коју је америчка војска користила за критичне комуникације. Торрент шифрирање спречава вашег даватеља интернетских услуга (Интернет провајдера) да чита ваш саобраћај или да види које датотеке преузимате. Такође помаже у спречавању пригушивања бујица. Препоручујемо употребу лакших (128-битних) енкрипција и УДП протокола како бисте постигли најбрже брзине бујице

  НордВПН пријава за токове: 10/10

  НордВПН одговара ПИА тачки према тачки на значајкама бујица. Килл Свитцх, шифрирање, без записа и локације оптимизиране бујицама. И они заправо добијају благу предност јер њихова укључена проки услуга СОЦКС5 има више од 10 локација са сервером прилагођеним торрентима. ПИА има само један (Холандија).

  За упутства о томе како подесити НордВПН проки у вашем омиљеном торрент клијенту (уТоррент, Вузе, Делуге, КБитторрент, Флуд …) погледајте наш НордВПН водич за торенте.

  Листа значајки торрента НордВПН-а:

  • Нула: НордВПН не води евиденције и седиште је у Панами (познато по строгим законима о приватности).
  • Килл прекидач (2 врсте) + ДНС заштита од цурења: Никада не пропустите свој прави ИП према торрент вршњацима.
  • Торрент-фриендли сервери: НордВПН омогућава бујице на свим серверима, али радије користите њихове 12 локација са сервером оптимизованим за п2п пропусне ширине..
  • СОЦКС5 Проки укључен: Ради са свим главним торрент клијентима. 10+ локација које су оптимизоване за п2п.

  Торрент Виннер: Иако је ПИА легенда у торрент простору, НордВПН овде добија предност захваљујући додатним проки локацијама. Велики смо обожаватељ стратегије анонимности торрент проки-ја. А НордВПН има невероватну политику поврата новца па можете .

  Цене (Који провајдер има бољу понуду?)

  И Норд и ПИА цене су изузетно конкурентне, посебно ако се одлучите за дуже трајање претплате. ПИА може да се добије за 3,33 УСД месечно ако се обавезате на једногодишњу претплату, а НордВПН тренутно доступан за лудих 2,75 УСД месечно (3-годишња ограничена понуда).
  Сігналы абмеркавання

  Приватни Интернет цена & Политика поврата новца

  Планирајте цене приватног приватног приступа Интернету

  Приватни приступ интернету задржао је исте цене више од 5 година. Све се то променило када је НордВПН покренуо свој луди дугорочни уговор о претплати 3 долара. Од тада, ПИА је додала сопствену двогодишњу опцију у износу од 2,91 УСД месечно. Сви планови имају исте карактеристике, једина разлика је дужина претплате и ефективна месечна цена. Су:

  • 1 месец: $ 6,95
  • 1 година: 39,95 УСД (3,33 УСД месечно)
  • 2 године: 69,95 УСД (2,91 УСД месечно)

  Сви планови долазе с неограниченим пропусним опсегом, нултим записима и потпуним приступом ПИА-овом Соцкс5 проки серверу. Такође можете испробати било који план без ризика током 7 дана захваљујући 100% гаранцији поврата ПИА:

  Политика поврата: 7 дана
  ПИА има безусловну политику поврата од 7 дана. Не постоје ограничења пропусне ширине или употребе која вас не дисквалификују да тражите поврат средстава. Једноставно пошаљите е-пошту у року од 7 дана од када сте се пријавили и они ће вам у целости извршити поврат.

  Политика цена / повраћај новца НордВПН

  Цене:
  НордВПН је преузео ВПН индустрију олујом са својим сетом својстава (који подржава Нетфлик и торент), али су стварно повећали удио на тржишту када су постали агресивни у вези са ценама.

  Једногодишња претплата коштат ће вас само 5,75 УСД / месечно (јефтиније од просечног ВПН-а без нуле)

  Али добија још слађе. Ограничено време нуде беспоштедну трогодишњу могућност претплате, чија цена кошта само 2,75 долара месечно. То је 77% ниже од нормалне цене, а цена за коју сматрамо да је превише добра да би је могла пребацити.

  Политика повраћаја новца: 30 дана
  НордВПН је такође индустријски стандард када је у питању њихова политика поврата. Прихватаће захтеве за повраћај новца у року до 30 дана од ваше почетне претплате (да, и цео месец). Ако нисте задовољни, можете тражити 100% повраћаја купопродајне цене.

  Ваљда су прилично сигурни да ће вам се свидети услуга (знам да јесам).

  Слика

  Уштедите 77% на НордВПН »

  Укључивање и препоруке

  Ово је био невероватно блиски батте и ја редовно користим оба ова ВПН-а. ПИА је годинама најбољи избор бујица за преузимање (и то с правом) и још увек је један од најбољих избора на располагању. Али тамо где НордВПН заиста блиста је у не-бујицама.

  • Ако желите да приступите Нетфлику или Хулуу, свидеће вам се њихова Смартплаи технологија.
  • Ако жудите за додатном сигурношћу, приватност следећег нивоа је ВПН-овер-Тор
  • А Соцкс5 проки сервери на више од 10 различитих локација пружа додатну флексибилност као део подешавања торрент прокија.

  Приватни приступ интернету

  ПИА је непристојни ВПН за хардцоре торрентере. Ако вам треба најбољи спој брзине, приватности и контроле, ПИА је ВПН за вас.

  Прос:

  • Истинита политика „Без дневника“ (тестирано на суду)
  • Трострука ИП заштита од пропуштања
  • Могућност просљеђивања портова
  • Брже од НордВПН-а

  Против:

  • Блокирао Нетфлик / Хулу

  НордВПН

  НордВПН је ВПН Јацк-Оф-Алл-Траде. Све ради. А ако искористите ограничени попуст од 77%, то је најбоља понуда коју смо нашли.

  Прос:

  • Одличне радне површине и мобилне ВПН апликације
  • Зеро Логс
  • СОЦКС5 проки на више од 10 локација
  • п2п-оптимизовани сервери
  • 30-дневна гаранција поврата новца у року од 30 дана

  Против:

  • Сервери су нешто гужви (спорије брзине од ПИА)

  Доња граница

  Ако само улазите у бујицу, било који ВПН ће вам пружити изванредну приватност. Било који од ових пружатеља услуга далеко је бољи од конкуренције. Заиста не можете погријешити, али свакако би требали узети у обзир своје приоритете приликом одабира:

  Ако вам треба већа брзина, идите с ПИА-ом. Ако желите да додатни стреаминг (деблокирање Нетфлик-а) или приватност (ВПН-овер-Тор) иду уз НордВПН.

  Још једна напомена је да ПИА-ова апликација ради на фиреТВ-у када се утовари са стране (за Коди), а НордВПН тренутно не ради.

  Још корисних чланака & Водичи

  Водичи
  Користите уТоррент анонимно
  Користите КБитторрент анонимно
  Анонимна бујица у 3 корака
  Проки вс. ВПН за сигурне бујице
  Водич за шифровање торрента
  Коментара
  Водич за торент ЕкпрессВПН
  Приватни преглед приступа интернету
  НордВПН преглед / п2п водич

  ВПН поређења
  ПИА вс. ИПВанисх
  ПИА вс. Торгуард
  ПИА вс. Хидемиасс
  НордВПН вс ИПВанисх

  Хвала што сте прочитали ову ВПН поређење :-)

  Приватни приступ интернету

  Посетите сајт

  7-дневна политика поврата новца

  НордВПН

  Посетите сајт

  Политика поврата у року од 30 дана
  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map