Приватни приступ интернету вс Торгуард (поређење ВПН-а)

Приватни приступ интернету вс Торгуард

Приватни приступ интернету и Торгуард су два најпопуларнија избора за кориснике БитТоррент-а који желе да анонимно активирају своје торенте и сигурно преузму торренте.


Ако желите да ваша торрент активност остане приватна или само тражите високо анонимну ВПН услугу, обе су одличан избор (обе су направиле нашу листу „најбољих ВПН услуга без пријављивања“), али ми их стављамо у главу -пођи главом да видим који од њих стварно излази на врху.

Критеријуми за упоређивање

За ово поређење узели смо у обзир опште сигурносне карактеристике, као и карактеристике које се тичу бујица, брзину, корисничку подршку и још много тога.

Погледаћемо:

 • Сигурност / шифрирање
 • Брзина
 • Торрент Фриендлиинесс
 • Софтвер / функције
 • Подршка
 • Цена

Резиме упоређивања главе од главе до главе

Слика

 • Са седиштем у САД
 • Нема дневника активности, нема евиденције веза.
 • 256-битна АЕС енкрипција (прилагођене опције шифровања)
 • 4096-битни кључеви за енкрипцију (изузетно сигурни)
 • Неограничена пропусност / пренос података
 • Безбедност прекидача
 • ВПН + Торрент Проки услуга укључена
 • Нема додатних карактеристика бујица

Цене / понуде
Месечна цена: 6,95 УСД / м
Најбоља понуда: 3,33 УСД месечно (1 година претплате)

Наше омиљене карактеристике
Приватни приступ интернету пружа више функција за нижу цену него било који други ВПН. Волимо њихову посвећеност приватности (права „нулта евиденција“), брзину, пријатност према торрентима и одличан софтвер (са прилагођеном контролом снаге шифровања и алгоритмом који се користи).

Свака претплата на ПИА такође укључује неограничено коришћење проки сервера свог холандског соцкс5 (одлично за бујице).

Слика

 • Са седиштем у САД
 • Нема дневника активности, нема евиденције веза.
 • 256-битна енкрипција Бловфисх
 • 2048-битни тастери (индустријски стандард)
 • Неограничена пропусност / пренос података
 • Безбедност прекидача
 • ВПН & Торрент проки услуга се продаје одвојено
 • п2п оптимизовани сервери, прилагођени програм за инсталирање торрент прокија

Цене / понуде
Месечна цена: 10 УСД / м
Најбоља понуда: 4,99 УСД месечно (1 година претплате)

Наше омиљене карактеристике
Торгуард је више фокусиран на торрент од већине ВПН-ова. Они нуде самосталну услугу „Торрент Проки“ за брза, анонимна преузимања торрента. Они такође имају прилагођени софтвер за инсталирање проки-ја који ће аутоматски конфигурирати ваш омиљени торрент клијент с исправним подешавањима. Такође имају ВПН сервере оптимизоване п2п (торрент) и прикривене ВПН сервере који помажу да се пробију кроз заштитне зидове који блокирају торрент.

Посетите приватни приступ интернету >

Посетите Торгуард >

Сигурност / приоритет

Приватни приступ интернету
 • Нема трупаца. Раздобље.
 • 256-битна АЕС енкрипција са 4096-битним тастерима
 • Прекидач (системски ниво)
 • Анонимно плаћање Битцоин-ом, поклон картицама
Торгуард
 • Нема трупаца. Раздобље.
 • 256-битна енкрипција Бловфисх са 2048-битним тастерима
 • Прекидач прекида (ниво апликације)
 • Анонимна плаћања уз битцоин

И ПИА и Торгуард су ВПН провајдери који не бележе (до сада су добри). Обоје прихватају анонимно плаћање путем битцоин крипто валуте. Ту се углавном завршавају сличности.

ПИА користи 256-битну АЕС енкрипцију (индустријски стандард) са 4096-битним кључевима за шифровање руковања (значајно јаче од индустријских стандардних 2048-битних тастера). Торгуард с друге стране користи 256-битну енкрипцију са старијим (али још увек врло солидним) алгоритамом енкрипције Бловфисх-а. Користе 2048-битне тастере који су индустријски стандард, али јачи је по мени увек бољи.

Приватни приступ Интернету вам такође омогућава пуну прилагођену контролу над јачином шифровања, кориштеним алгоритмом и методом провере идентитета података (спречава нападе човека у средини). Торгуардова апликација за радне површине не даје вам никакву прилагођену контролу, осим оне коју врсту сервера одаберете (различити сервери користе различито шифровање)

Приватна подешавања безбедности и шифровања приступа Интернету

ПИА напредна подешавања шифровања

На горњој слици подешавање је веома сигурно, али користи АЕС-128 битну енкрипцију уместо 256-битну за веће брзине (увек постоји компромис када је у питању брзина у односу на снагу шифровања). Можете испробати другачија подешавања док не пронађете савршену комбинацију за своје потребе. Обично користим АЕС-256 бит, јер брзина није главни фактор за мене.

Килл Свитцх

И Торгуард и ПИА уградили су прекидач за убацивање у свој софтвер, мада су сваки од њих имплементирали на другачији начин.

Торгуард користи прекидач за ублажавање на нивоу апликације
То значи да можете одабрати одређене апликације које ће бити убијене (затворене) ако ВПН веза случајно падне. Одабир апликација које желите да укључите је једноставан као додавање њих на листу у подешавањима софтвера Торгуард.

Очигледно да ако купујете торгуард за торенте, желели бисте да додате свог торрент клијента на листу, тако да ваш прави ИП случајно не процури.

Приватни приступ интернету користи прекидач за ублажавање на нивоу система
То значи да када је активирана (ако потврдите прекидач килл-а у софтверским подешавањима) ПИА у потпуности заустави све интернет активности у случају ненамјерне прекида везе. Једини начин враћања приступа Интернету је било:

 1. Поново се повежите на ВПН сервер
 2. Ресетујте свој ДЦХП покретањем програма за решавање проблема са Виндовс-ом (или то можете урадити и ручно).

Ниједна метода пребацивања није боља или лошија, нужно. Своди се на личне склоности.

Анонимна плаћања

И ПИА и Торгуард корисницима омогућавају анонимно плаћање. Само су потребне минималне информације за отварање налога. Потребна вам је само адреса е-поште и начин плаћања.

Торгуард прихвата плаћање битцоин-ом (најпопуларнија крипто валута на свету).

ПИА прихвата и битцоин, као и анонимне исплате електронским трговањем са остацима поклон-картица из популарних продавница (попут старбуцкс-а, Ред јастога, Таргет-а, Бест-буи-а, итд.). То је генијално нискотехнолошко решење које вам омогућава да анонимно плаћате без да учите како да купујете, мешате, складиштите и преносите битцоине.

Сазнајте како платити поклон картицама у нашем водичу о томе како анонимно платити ВПН.

Победник: Приватни приступ интернету
ПИА је или изједначила или побиједила у сваком дијелу сигурносног обрачуна. Ако вам требају најбоље могуће безбедности (или вам се свиђају ПИА-ове могућности прилагођавања), свакако их прво треба испробати. Уштедите преко 50% када купите претплату на годину дана.

Специфичне карактеристике торрента

Приватни приступ интернету:
 • Торренти су дозвољени на свим серверима
 • Соцкс5 сервер укључен бесплатно (Холандија)
Торгуард
 • Торренти су дозвољени на одређеним (Нон УС, Нон УК сервери)
 • Соцкс5 проки услуга се продаје одвојено (5 земаља)
 • Проки софтвер за аутоматско инсталирање

Приватни приступ интернету
Једна од најбољих карактеристика ПИА-е је чињеница да све ВПН претплате укључују приступ холандском проки серверу који не пријављује СОЦКС. Они не оглашавају снажно ову функцију, али је идеална за бујице и можете једноставно конфигурисати свој омиљени торрент софтвер да сакрије вашу ИП адресу користећи овај проки.

Упутства за подешавање налазе се у нашим водичима за:

 • уТоррент
 • Вузе
 • Понирање

Приватни приступ интернету омогућава бујице на свим серверима, мада би они најрадије ограничили вашу торрент активност на сервере у земљама прилагођеним бујици попут Холандије, Канаде или Швајцарске.

Торгуард
Торгуард такође нуди СОЦКС 5 проки услугу, али они га продају одвојено од своје ВПН услуге, тако да ако желите проки и ВПН заједно, гледате 80 УСД + / годишње за разлику од 39,95 УСД са ПИА-ом. Да будемо фер, њихова Торрент Проки услуга је веома солидна и пружа вам више опција за локацију сервера.

Такође имају уредан алат за инсталирање проки-ја који ће аутоматски конфигурисати ваш омиљени торрент софтвер (уТоррент, БитТоррент, Вузе, Делуге) са оптималним безбедносним подешавањима за сигурно и анонимно коришћење проки услуге..

Ово вам помаже да избегнете главобољу или збрку ручног подешавања која би била потребна да би се ПИА-ов проки СОЦКС користио за бујице. (Иако имамо горе наведене водиче)

Торгуард ограничава торрент активност на специфичним п2п серверима (како би се оптимизирала брзина мреже и избегле потенцијалне легалне главобоље).

Победник: ТИЕ
Ако сте спремни да платите за добијање ВПН + Проки услуге, тада је Торгуард-ов проки сервис и аутоинсталатер дефинитивно бољи од ПИА-овог једног СОЦКС5 сервера (уз ручно подешавање).

Наравно, ПИА је буквално упола нижа, на 39,95 УСД / год…

Тест брзине: ПИА вс. Торгуард

И Торгуард и ПИА су драматично проширили своје серверске мреже у последњих неколико година. То значи да постоји више локација на серверу, као и више пропусне ширине по кориснику.

Брзина до 50+ Мбпс је сигурно могућа код оба провајдера (под претпоставком да је ваша нормална веза барем тако брза).

Приватни приступ интернету

ПИА брзина у Холандији

Холандски сервер (ПИА)

Приватни Интернет приступ Канади Спеедтест

Цанада Сервер (ПИА)

Торгуард-ови тестови брзине

Торгуард Холандија брзи тест

Холандски сервер (Торгуард)

Торгуард Цанада Спеедтест

Цанада Сервер (Торгуард)

Као што видите, резултати испитивања брзине су прилично слични. ПИА добија малу предност у брзини преузимања, а Торгуард брже узлазне брзине. Очигледно да ће ваши резултати зависити од брзине ваше везе, удаљености сервера, оптерећења сервера, доба дана, итд…
Сігналы абмеркавання
Али ови су довољно близу да ћемо то назвати у ТИЕ

Цене & Политика поврата новца

И ПИА и Торгуард прилично су приступачне у поређењу са просечним ценама у индустрији. Свака такође нуди 7-дневна политика поврата новца.

Приватни приступ интернету је боља укупна вредност.
Са само 39,95 УСД годишње (то је 3,33 УСД месечно) добијате ВПН + Проки услугу за нижу од цене ВПН услуге само за Торгуард.

ПИА-ове цене:

Приватне могућности приступа Интернету путем цена и плана ВПН-а

Страница са ценама приватног приступа Интернету

Торгуардове цене
Торгуард има одвојене цене за њихов ВПН & Проки услуга (иако добијате попуст на пакет ако купите обоје).

ВПН услуга:

 • 9,99 УСД месечно (претплата за 1 месец)
 • 4,99 УСД месечно (претплата на годину дана)

Торрент Проки Сервице

 • 5,95 УСД месечно (претплата за 1 месец)
 • 3,91 УСД месечно (претплата од 1 године)

Упоређивање цена Торгуард ВПН цена

Торгуард-ове ВПН цене

Закључак

Јасно Приватни приступ интернету је боља вредност али то не значи да је савршен избор за све. Брзо ћемо сумирати предности и недостатке сваког од њих, тако да имате бољу представу о томе који је ВПН најприкладнији за вас.

Слика

ПРОС

 • Јефтинији (од 3,33 УСД / месец)
 • Соцкс5 проки услуга укључена
 • Одличан софтвер
 • Прилагођена контрола над могућностима шифровања
 • Изврсна репутација у п2п заједници
 • Торренти су дозвољени на свим серверима
 • ДНС заштита од цурења и ИПв6

Слика

ПРОС

 • Велике брзине
 • Самостални Торрент Проки сервис (5 земаља)
 • Софтвер за аутоматско прокси инсталирање
 • Торрент-ове оптимизоване сервере
 • Доступан ВПН протокол „Стеалтх“
 • ДНС заштита од цурења и ИПв6
ЦОНС
 • Проки услуга ограничена на 1 локацију
 • Морате подешавати торрент проки ручно
 • Мање локација ВПН сервера од Торгуарда
ЦОНС
 • Морате да платите засебно за ВПН & Заступник
 • Торренти су дозвољени само на одређеним серверима
 • Нема контроле над јачином / алгоритмом за шифровање
 • Торгуард ВПН скупљи је од ПИА-ове услуге

Па који ВПН треба да одаберете?

Истина је да ће се велика већина људи можда боље снаћи са приватним приступом Интернету (под претпоставком да је цена један од ваших главних критеријума за избор. ПИА вам даје више новца за Торбуард, а њихов софтвер је дефинитивно корак испред. Огромној већини људи вероватно ће бити боље са приватним приступом интернету…

Ако желите, изаберите Торгуард…

 • Желите најбољу проки услугу за торенте (Торгуард је дефинитивно најбољи проректор торрент)
 • Не желите да ручно конфигуришете свој торрент софтвер да би користили проки
 • Спремни сте да платите још мало за мало повећање брзине ВПН-а
 • Није вас брига да ли имате прилагођену контролу над ВПН шифрирањем

Изаберите приватни приступ интернету ако…

 • Желите најбољу цену / вредност
 • Желите најбољу ВПН услугу / сигурност / софтвер
 • Не треба вам више од једне локације проки сервера

Доња граница: Приватни приступ интернету ће бити најбољи избор за већину корисника
Лично се претплаћујем на ПИА, иако као рецензент могу добити практично било коју ВПН услугу бесплатно. Њихова сигурност је солидна, готово никада нисам прекинуо везе, а бесплатна СОЦКС5 проки услуга је лијеп бонус. То је само неколико разлога због којих смо ПИА прогласили најбољим ВПН-ом за торрентинг у 2015. години.

Још морам да нађем другу ВПН услугу која нуди више функција, приватности и перформанси од ПИА за мање од 40 долара годишње. Поготово када је у питању захтевна приватност битторрент корисника.

Можете испробати ПИА практички без ризика (захваљујући њиховој 7-дневној гаранцији поврата новца).
Прилично сам сигуран да ће вам се свидети.
Набавите приватни приступ интернету »

Додатни линкови / ресурси

Ево још неколико чланака који би вам могли бити корисни:

ВПН рецензије
Торгуард
Приватни приступ интернету
Проки.сх
ИПВанисх
ибВПН
Упутства за подешавање проки-ја за
уТоррент
Вузе
Понирање
КБитторрент
Водичи / Рангирање
Потпуно анонимни бујици у 3 корака
ХТТП вс СОЦКС Проки (за бујице)
Најбољи ВПН сервиси за Торрентинг
Како анонимно платити ВПН
Како шифрирати торенте
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map