СитеГроунд ВС Блуехост – Зашто мислимо да би требало да идете са СитеГроунд

СитеГроунд


вс

Блуехост

СитеГроунд вс Блуехост – Зашто мислимо да би требало да идете са СитеГроунд

тл; др

Још једном смо погледали два добро утврђена имена у хостинг послу. СитеГроунд, јер смо упознати са тим, плус имам поверење да нам он служи као добар пример са којим можемо да упоредимо друге хостинг компаније.

У борби против нечега што се чини снажном понудом Блуехоста, последњи је нажалост повучен због комбинације фактора, међу којима су притужбе корисника и мање од звјездане репутације холдинг компаније, ЕИГ. Уопштено, резултати се у великој мери ослањају у корист СитеГроунд-а.

У послу са хостингом више од две деценије, СитеГроунд је своју репутацију градио одоздо нагоре. Данас ова сјајна компанија домаћин је више од милион домена кроз локације раштркане по свету.

Међу понудама је његова брза технологија, а уз аутоматска ажурирања ВордПресс-а, честе израде сигурносних копија, бесплатни ССЛ из Лет’с Енцрипт ССЛ-а, а све се лако управља путем цПанела, СитеГроунд је несумњиво један од краљева арене за веб хостинг.

За поређење, Блуехост је данас компанија ЕИГ, упркос томе што је била у послу онолико дуго колико је био и СитеГроунд. ЕИГ није традиционално технолошка компанија, већ се њена основна стратегија налази у куповини хостинг компанија.

ЕИГ је преузео Блуехост након катастрофалног увода његовог претходног власника пропадања процесора, који је на крају замрзавао веб локације са сатима сваког дана.

Ево шта ћемо данас упоређивати

 1. Планови и цене
 2. Кључне карактеристике – СитеГроунд нуди БЕСПЛАТНЕ трансфере са сајта!
 3. Перформансе – Локација сервера, брзина и време рада
 4. Корисничка подршка и шта корисници говоре
 5. Кориснички интерфејс
 6. Шта волим о СитеГроунд-у
 7. Шта волим о Блуехосту
 8. Последње мисли

Белешка

Две тест локације коришћене у овом прегледу су у власништву и њима управља Битцатцха. И СГУСХостед.цом и БХХостед.цом налазе се у одговарајућем датацентру у САД-у.

Планови и цене

Најосновнија премиса већине веб хостова се окреће око два главна подручја, њихове цене и могућности. Погледајмо шта ово двоје имају споредно у погледу цене и неких кључних карактеристика;

СитеГроундБлуехост

ИНТРО ПРИЦЕИНТРО ЦЕНА
Стартуп / Басиц $ 3.95 $ 2.95
ГровБиг / Плус $ 5,95 $ 5,95
ГоГеек / Приме $ 11,95 $ 5,95

РЕНЕВАЛРЕНЕВАЛ
Стартуп / Басиц $ 9.95 $ 7.99
ГровБиг / Плус $ 14.95 $ 10.99
ГоГеек / Приме $ 29,95 $ 14,99
Посетите

Кључне карактеристике

СитеГроунд ГровБигБлуехост Плус
ВебситесУнлимитедУнлимитед
Простор20 ГБНеметерисано
БандвидтхУнлимитедУнметеред
Сите БуилдерИесИес
ДомаинсУнлимитедУнлимитед
Цонтрол ПанелцПанелЕнханцед цПанел
Бесплатне сигурносне копијеДа (дневно) Не
Бесплатне миграцијеДа.Не
Бесплатни рачуни е-поштеДа
Пуне функције

Као што је видљиво кроз графиконе, план Блуехост Плус који ради на уводној понуди од 5,95 УСД упоређује се са средњим нивоом хостинг-плана за средњи ниво СитеГроунд-а. У неким кључним областима СитеГроунд надмашује Блуехост осим у простору за складиштење.

То се чини мало необично, јер је цена простора за складиште данас готово занемарљива за већину компанија које се баве веб хостингом, али вероватно је то због оптимизације опреме на крају СитеГроунд-а због њихове брзе технологије.

Лично, Много преферирам сву проширену функционалност коју нуди СитеГроунд а не неограничен простор за складиштење. Међутим, овде је бесплатна миграција стварни драгуљ, јер многи пружаоци хостинга то не нуде бесплатно.

СитеГроунд Сите Трансфер

Ситегроунд такође каже:

„Ми пружамо бесплатне трансфере веб страница као део наше услуге укрцавања од првог дана наше компаније. Тренутно примамо више од 3000 захтева за миграцију сваког месеца. Накупљено искуство је огромно и можете се кладити да је наш тим наишао и решио (скоро) сваки могући проблем који се може појавити током преноса веб странице. “

Сазнајте више о бесплатном преносу веб страница.

Плаћање Блуехоста за миграције на сајту

Са оваквом ситуацијом сам се сусретао више од неколико пута у прошлости, а за оне који то не нуде бесплатно, наплаћују се и тешке ствари, почев од 100 УСД и више за најосновније веб локације!

У ствари, Блуехост жели наплатити огромних 149,99 УСД за пренос ваше веб странице. Ни на који начин нећу да издвојим такве новце.

149,99 УСД за пренос сајта

СитеГроунд1

Блуехост0

Перформансе – Локација сервера, брзина и време рада

Локација сервера

СитеГроунд има јако добро распоређивање локација за своје центре података на три континента. Има једну локацију у САД-у (Чикаго), три у Европи (Лондон, Амстердам, Милано) и једну у Азији (Сингапур). Ове локације су стратешке и нуде корисницима СитеГроунд одличну брзину у њиховим плановима за хостинг.

Блуехост се такође ослања на више локација, у САД-у (Утах), Европи (Лондон) и Азији (Мумбаи и Хонг Конг).

Брзина СитеГроунд сервера

УС (В)
УС (Е)
Лондон
Сингапур
Сао Пауло

55 мс3 мс92 мс223 мс139 мс

Бангалор
Сиднеи
Јапан
Канада
Немачка

380 мс226 мс148 мс12 мс103 мс

Оцијењени А +; Просј. Брзина: 138,1 мс
(Погледајте пуни резултат)

СитеГроунд очигледно има своје предности у САД-у, мада су и европске услуге такође изванредно брзе.

На локацији у Сингапуру постоји мала застоја због удаљености од физичког сервера (Наш тест сајт налази се у њиховом центру за податке у Чикагу). Чини се да је ово надокнађено брзином коју је Океанија, укључујући Аустралију, очигледно једнака, што може бити добро за остале локације у Азији.

Брзина сервера Блуехост

УС (В)
УС (Е)
Лондон
Сингапур
Сао Пауло

23 мс78 мс183 мс93 мс164 мс

Бангалор
Сиднеи
Јапан
Канада
Немачка

330 мс168 мс125 мс92 мс174 мс

Ратед А; Просј. Брзина: 153 мс
(Погледајте пуни резултат)

Блуехост такође показује брза времена реакције сервера на многим локацијама, али чини се да Европа мало пати. У поређењу од врата до врата, можда не би било много очигледних разлика између ово двоје. Међутим, то можемо видети СитеГроунд сервери нуде много стабилнија времена него Блуехост преко даске.

СитеГроунд1

Блуехост1

Уптиме

Сретна сам што могу рећи да за оба домаћина продужење рада не представља главну бригу. Током периода од 30 дана, оба су показала 100% продуженог рада, што је врло добро.

Ако нисте упознати са продуженим радним временом, већина домаћина нуди најмање 99 посто, па чак и неколико минута одмора може имати значајан утицај на овај број.

СитеГроунд продужење

СитеГроунд продужење

Наставак Блуехоста

Наставак Блуехоста

Међутим, ту је додатни елемент уптимероботу који многи надгледају, јер је у основи намењен приказивању… па, времена за надоградњу. Ако узмете у обзир графиконе на свакој слици, они показују типична времена одзива која сервери приказују.

Иако се обојица хвале 100 посто пута, Блуехост има вријеме одзива које знатно заостаје за СитеГроунд. Ово је једна од значајних ствари за које сматрам да су основни фактори који утичу на оцјене домаћина.

СитеГроунд1

Блуехост0

Подршка муштеријама

Једна од кључних ствари у раду са веб хостом – а не могу довољно нагласити – је њихова корисничка подршка.

Чак и ако сте повремени корисник и предвиђате да вам је потребна помоћ само једном у дужем временском периоду, бављење неодговарајућим или недадатичним помоћним особљем може бити изузетно језиво.

И верујте ми, вероватно ће вам бити потребна њихова помоћ пуно чешће него што очекујете. Од проблема попут прекида рада до повезивања и сигурности сервера, ваша кључна веза с хостом је преко њиховог особља за подршку. Нема ништа важније од тима за подршку који реагује брзо и ефикасно.

Дакле, шта су та два великана добила за нас у погледу подршке?

Служба за кориснике СитеГроунд

Изузетно ми је драго да приметим да СитеГроунд има пуну гаму подршке, нудећи 365-дневне цхат цхат услуге, систем улазница и чак број који можете позвати за помоћ. С обзиром на прошло искуство са неким разговорима уживо, уздахнуо сам уздах кад је одговорила на моју поруку у року од 10 секунди. И раније је било случајева када су ме чекали толико дуго да сам помислио да је систем за цхат покварен!

Служба за кориснике Блуехоста

Подешавање је слично у Блуехостовој служби за кориснике и иако ме дуго нису задржавали, и даље се мало залажем за њихову подршку. То се враћа чињеници да је Блуехост компанија ЕИГ, о којој сам чуо толико негативних ствари.

У ствари, проблем се појавио управо у мом претходном поређењу, о коме можете прочитати овде – СитеГроунд ВС Хостгатор.

Кључна криза долази када је време да јавност прегледа њихове услуге. Овде смо копати дубље иза сцене и сазнати шта је заправо.

Шта корисници кажу о СитеГроунд-у

Мишљење корисника СитеГроунд

Шта корисници кажу о Блуехосту

Мешане емоције на Блуехосту

Као што видите, код Блуехоста постоје помешане емоције, о чему треба бринути. Проблем је да не можете понудити стабилан ток услуга клијентима и то би требало узети у обзир.

У ствари, било је више пута када су корисници долазили на друштвене мреже да би узнемирили о лошем нивоу услуге купцима који им се пружа, заједно са услугама:

Твиттер Мишљење о Блуехосту

СитеГроунд1

Блуехост0

Кориснички интерфејс

За оне од вас који би могли бити нови у веб хостингу, два су аспекта израза „корисничко сучеље“ када је реч о вашим хостинг рачунима.

Прво је ваше интерфејс са налогом веб хост-а, што представља много шири приказ услуга које користите. Други је контролни панел који је намијењен за обраду функционалности вашег веб хостинг плана.

Последње је критичније, јер ћете тамо потрошити већину свог времена и труда. И СитеГроунд и Блуехост нуде цПанел, иако благо осмишљен како би изгледао мало јединственије.

(Лево: СитеГроунд; десно: Блуехост)

цПанел је одличан избор јер корисницима нуди изузетно једноставан начин за управљање својим веб локацијама. Такође је врло уобичајен интерфејс, што значи да ако вам је потребна помоћ, то је само камен на бацање.

Иако Блуехост нуди појачану верзију цПанела, да будем искрен, мислим да је више као поједностављена верзија. Тачно, ово је добро за купце који први пут користе веб хостинг, али дугорочно сматрам да постоји већа флексибилност у понуди СитеГроунд-а.

Осећај да ћете се кретати око развоја веб странице не треба много дуго. Док идете даље, установићете да је приступ већој функцији врло добра ствар, посебно зато што значи да не морате толико често посезати за службама за кориснике домаћина..

СитеГроунд1

Блуехост0

Шта волим о Ситегроунд-у

Тона искуства, непоновљив рекорд и импресивне перформансе. Ови кључни нагласци чине СитеГроунд постољем главом и раменима изнад конкуренције у погледу заједничких веб хостинг понуда. Тешко је побиједити њихове тврдње о брзинској технологији, чак и ако се ради о нешто вишој цијени.

Укратко;

 • Одличне карактеристике
 • Добра репутација
 • Стабилне брзине
 • Снажна подршка корисницима

Шта волим о Блуехосту

Шта могу да кажем? Ја сам сиса по ниским ценама и подударним вратима и вратима, нема поређења између ВебГроундс дељених веб хостинг планова са Блуехостсима. За добављача веб хостинга, чак и ако је то само почетни период за пријаву, Блуехост има јефтине планове за прљавштину и биће вам јак притисак да пронађете многе који су ниже цене.

Иако знам да постоје приговори и лоше критике, извлачење цена је неодољиво. Али то сам само ја, јер ја сам ел цхеапо који заправо не користи моје веб локације за много тога.

 • Снажна цена цена
 • Достојне карактеристике
 • Добро успостављена услуга

Последње мисли

Да, постоје ствари које волим у ономе што нуди сваки домаћин, нажалост, моја лична љубав према најнижим ценама на страну, заиста не могу порећи да СитеГроунд нуди бољи посао.

Поред карактеристика укључених у планове, прави нападач је лоша репутација која ЕИГ-ом прати наоколо попут пса за петама, непрестано се одричући.

Како кажу, доказ се налази у пудлу и јавност је такође проговорила. То што додаје изврсну репутацију СитеГроунд-а чини да овде није умишљено, да су они прваци.

СитеГроунд

хттпс://ввв.ситегроунд.цом
ПРОЧИТАЈТЕ ПУНИ ПРЕГЛЕД
5

Блуехост

хттпс://ввв.блуехост.цом
ПРОЧИТАЈТЕ ПУНИ ПРЕГЛЕД
1

Договор за читатеље Битцатцха

СитеГроунд: 60% попуста на веб хостинг (од 3,95 УСД / месечно).

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map