СитеГроунд

вс

ХостГатор

СитеГроунд ВС ХостГатор – ко је најбољи домаћин за вашу веб страницу?

Резиме

Човјек би помислио да ће се, кад се два титана боре, бити блиска утакмица, али у рецензијама се многе варијабле подударају и резултати би могли на крају бити изненађујући. СитеГроунд и ХостГатор су два добро успостављена члана веб хостинг заједнице и оба су платила своје таксе. Па макар се борили против тога, имајте на уму да свака компанија може имати своје нишне области у које је специјализована. Држите се отвореног ума и немојте се изненадити неким резултатима..

СитеГроунд и ХостГатор су два од већих имена данас веб хостинга. Уз толико прегледа тамо, можда би било помало застрашујуће учинити овај корак напријед и заиста изабрати свог будућег домаћина. Разумијемо то и да вам помогнемо мало више, узмимо ствари даље и пустимо их да их ријеше.

Имајте на уму да је врло лако узети карактеристике и спецификације сваке и успоредити их са другим. Уместо тога, оно што ћемо учинити је да представимо кључна подручја у којима је важна чак и ситна мала разлика.

Кроз преглед имајте на уму да оно на шта ми гледамо нису само перформансе, већ и општи став пружатеља услуга за пословање као и начин на који приступају и поступају са клијентима.

Све у свему, конкретно ћемо гледати;

 • Позадина
 • Перформансе (брзина и време рада)
 • Цене
 • Подршка муштеријама

Белешка

Сва тестна места која се користе у овом прегледу су у власништву и администрирања Битцатцха, осим СхипхраСхепхердс.цом.

Историја

Почели у року од само две године једни другима, СитеГроунд и ХостГатор имају дугу историју да омогуће потпуну игру. Са око 15 година рада у овој индустрији, ова два великана су порасла и развила портфељ производа који се протежу од дељеног хостинга све до понуде на нивоу предузећа..

Међутим, историја ХостГатор-а није толико чиста као СитеГроунд, како ју је купила Ендуранце Интернатионал Гроуп (НАСДАК: ЕИГИ) 2012. То је уследило након напада групе хакера на базу података добављача софтвера за наплату ХостГатор-а. Као резултат тога, процурили су подаци о корисницима и 500.000 кредитних картица клијента, датотеке са веб локација и записа о конфигурацији цПанела.

Нажалост, након куповине ЕИГ ће се суочити са неколико критичних случајева прекида рада сервера током 2013. За пружатеља услуга хостинга то је нешто смртоносно и то је ХостГатор одвело на слаб почетак. Разумијемо да неке ствари можда једноставно нису кривице провајдера, али чак и тако – догодило се.

СитеГроунд1

ХостГатор0

Перформансе

Иако ће сваки провајдер хостинга без сумње понудити хостинг планове који граде на основу сопствене снаге, размотримо две главне категорије хостинг планова; Дељено и Цлоуд хостинг. Ово су примарни који би већина власника сајтова били заинтересовани.

ЦлоудГроунд цлоуд хостинг

УС (В)
УС (Е)
Лондон
Сингапур
Сао Пауло

56 мс3 мс98 мс229 мс138 мс

Бангалор
Сиднеи
Јапан
Канада
Немачка

307 мс222 мс141 мс1 мс103 мс

Просечна брзина: 129.8 мс – Погледајте пуни резултат

ХостГатор цлоуд хостинг

УС (В)
УС (Е)
Лондон
Сингапур
Сао Пауло

32 мс40 мс128 мс323 мс161 мс

Бангалор
Сиднеи
Јапан
Канада
Немачка

574 мс203 мс159 мс46 мс140 мс

Просечна брзина: 180,6 мс – Погледајте пуни резултат

* Напомена: Испитивања брзине СитеГроунд Цлоуд и ХостГатор Цлоуд изведена су са обе веб локације у Северној Америци.

За Цлоуд су оба сервера радила релативно добро и држала се испод Гоогле-ових препоручених 200 мс брзине за одговор на брзину сервера. Због локације дата центра брзине на америчком континенту остале су добре пре него што смо се мало спустили даље на исток са којег тестирамо.

СитеГроунд је заједнички хостинг

УС (В)
УС (Е)
Лондон
Сингапур
Сао Пауло

211 мс215 мс180 мс3 мс351 мс

Бангалор
Сиднеи
Јапан
Канада
Немачка

66 мс95 мс70 мс240 мс168 мс

Просечна брзина: 159,9 мс – Погледајте потпуни резултат

ХостГатор дијели хостинг

УС (В)
УС (Е)
Лондон
Сингапур
Сао Пауло

32 мс36 мс221 мс221 мс139 мс

Бангалор
Сиднеи
Јапан
Канада
Немачка

717 мс205 мс153 мс36 мс140 мс

Просечна брзина: 190 мс – Погледајте потпуни резултат

За дељено хостирање, сајт за дељење сајта СитеГроунд је у Сингапуру, док је нажалост ХостГатор домаћин само из Северне Америке. То се мало показује у брзинским тестовима, имајући у виду да СитеГроунд нуди бољу просечну брзину од 159 мс у свету у поређењу са ХостГатор’с 190 мс.

Претпостављам да ће главни разлог за то бити Суперцацхер и софтвер који користи СитеГроунд. Све су дизајниране и оптимизоване за равномерну расподелу података, без обзира на удаљеност од дата центра.

Погледајмо неко време информације њихових сервера

У погледу конфигурације, СитеГроунд и ХостГатор користе различите приступе. Да би то било једноставно, СитеГроунд намјерно одржава учитавање сервера ниским тако да било који потенцијални пораст употребе буде управљив. С друге стране, ХостГатор много улаже у опрему да би се осигурала стабилност.

СитеГроунд има пет дата центара који се налазе у градовима широм свијета (Чикаго, Лондон, Амстердам, Милано, Сингапур), тако да су они врло добро раширени у погледу географије. Ово је, наравно, добра ствар. ХостГатор има сва своја јаја у једној корпи, тако да кажем, с оба дата центра која се налазе у Северној Америци.

С обзиром на то, спремни смо дати поен и обојици, јер ХостГатор успева да престигне СитеГроунд у Цлоуд Хостингу, док Ситегроунд победи у дељеном хостингу:

СитеГроунд1

ХостГатор1

Али референтне вредности нису увек тачне, па погледајмо цене које су ова два домаћина смислила;

Гаранција на време – могу ли их наставити?

Већ неко време имам оба домаћина на нашем радару и прикупљао сам информације о њима. Ово је једно подручје у којем оба добро раде на подизању обрва и то не треба одбацивати. Имајући то на уму, копајмо мало дубље и погледајмо шта кажу њихови Услови коришћења услуге (ТоС):

СитеГроунд продужење у ТоС-у

„Поуздана услуга хостинга СитеГроунд-а потпомогнута је споразумом о нивоу услуге (СЛА) водећим у индустрији.. Гарантирамо мрежно продужење 99,9% времена током периода од дванаест месеци, почевши од дана када сте наложили свој рачун. Ако паднемо испод тога, обавестићемо вас е-поштом и аутоматски ћемо надокнадити ваш налог на следећи начин:

 • 100% – 99,9% продужења: Нема компензације
 • 99,9% – 99,00% продужење: Једномјесечно бесплатно хостинг
 • Додатни месец бесплатног хостинга за сваких 1% продуженог радног времена изгубљено је испод 99,00%. “

Наставак рада ХостГатора у ТоС-у

„Услови коришћења услуге, одељак 15, садрже тачне и ажуриране информације у вези са ГастГатор-овом гаранцијом за невремене у целости. Овај чланак жели само да помогне у објашњавању правила са којима се слажете.

 • Ако дељени или препродавачки сервер не испуњава гаранцију за 99,9% продуженог времена, ви може добити један (1) месец кредита за тај пакет на свој налог.
 • Одобрење било ког кредита је искључиво према нахођењу ХостГатора и може зависити од датог образложења. “

Међутим, ако довољно пажљиво погледате ова два скупа навода, приметићете велику разлику. Да, продужење је споменуто и загарантовано, али иако је СитеГроунд изричит у изјави да ће надокнадити прекорачење наведених прекида рада, ХостГатор је покушао бити мрачнији по том питању. Покушава се извући са оним што волим назвати “бесмисленом гаранцијом”.

То значи да је то једноставно стављање на изложбу, јер компанија задржава право да не надокнади купца, а да притом не наведе ниједан разлог зашто. Логично је да може једноставно негирати све покушаје да се затражи надокнада за станке. Срам вас било ХостГатор!

СитеГроунд1

ХостГатор0

Да ли су СитеГроунд или ХостГатор повољнији?

Цлоуд хостинг

За Цлоуд хостинг планови СитеГроунд-а су много скупљи. Међутим, оно што нуде одражава прави дух окружења Цлоуд Хостинг-а, а не само исјечке које ХостГатор нуди са сваким планом.

Рекао бих да су планови за хостинг у облаку СитеГроунд намењени пословним купцима, док ХостГатор циља кориснике који желе да испробају Цлоуд искуство. Такође, много веће цене СитеГроунд-а одражавају истинске рачуне у потпуности управљаних Цлоуд хостингом.

ПрицеГроунд Цлоуд Прицинг

СитеГроунд Цлоуд

Цене у облаку ХостГатор

ХостГатор Цлоуд

Да би се ове две греске упоређивале, упоређивале би се јабуке и наранџе. Иако СитеГроунд нуди потпуно управљане опције хостинга у облаку, ХостГатор-ове Цлоуд понуде су више увећана врста дељеног хостинга и то се показује у ценама..

СитеГроунд1

ХостГатор1

Дељено гостовање

За дељени хостинг, иако постоји разлика у погледу цена, оба домаћина су добро у оквиру буџетског распона веб хостинга. То је на неки начин корисно за потрошача, јер постоји много могућности које можете изабрати у зависности од тачних захтева.

Цене дељених хоста СитеГроунд-а

СитеГроунд Схаред

Заједничке цене хостаГатор-а

ХостГатор Схаред

СитеГроунд1

ХостГатор1

Подршка муштеријама

Иако сваки пружатељ услуга хостинга има неку другу техничку подршку, оно што нуде и колико добро раде је пресудан фактор. У овом случају, оба наша домаћина нуде јак низ могућности подршке које укључују телефон и Ливе Цхат.

Фром СитеГроунд:

„Мрзите чекање следећег доступног агента? И ми такође.

Прекорачимо све смене тако да увијек постоји неко ко ће преузети телефон или интернетски цхат, тако да не морате чекати више од неколико секунди за сљедећег доступног оператера. Такође редовно оцењујемо брзину сваког запосленог као и рад тима у целини. “

Поред проблема у вези са хостингом, СитеГроунд такође подржава широк избор веб издања (попут додатака и проширења) као што се захтева у следећем видеу:

ХостГатор с друге стране једноставно распоређује све опције подршке на једну страницу, лако доступну. Међутим, ЕИГ, садашњи власник ХостГатор-а, често је имао гадљиве жалбе на укупну корисничку подршку. У ствари, чак се и њихово особље жали на став компаније када је у питању подршка купцима:

„Ово је добра компанија за коју радите ако волите рад на уништавању душе. Не занимају вас стварни купци? Ово је посао за вас. Супер са небулозним насловима, променом описа послова и никога ко не зна шта се дешава? Пријавите се данас! “ (Извор)

За ово морамо заиста ићи са СитеГроунд-ом:

СитеГроунд1

ХостГатор0

Пресуда – СитеГроунд или ХостГатор?

С тим смо дошли до коначног резултата 6: 3. Да будем искрен, пре него што сам написао ову рецензију, имао сам утисак да ће то бити ближа борба. Ваљда је ђаво увек у детаљима, а неке ствари које се обично превиде, испадну кад су у фокусу.

То, међутим, не значи да је ХостГатор лош домаћин, али можда би коначан избор могао бити заснован на вашим тачним потребама.

Без обзира на то, кудос тиму на СитеГроунд-у, честитамо им на успешном вођењу ове рукавице и аплаудирају њиховим напорима на искреном послу вођеном перформансама.

СитеГроунд

хттпс://ввв.ситегроунд.цом
ПРОЧИТАЈТЕ ПУНИ ПРЕГЛЕД
6

ХостГатор

хттпс://ввв.хостгатор.цом
ПРОЧИТАЈТЕ ПУНИ ПРЕГЛЕД
3

Понуде за читатеље Битцатцха

 • СитеГроунд: 60% попуста на веб хостинг (од 3,95 УСД / месечно).
 • ХостГатор: Користите купон код „битцатцха“ за попуст до 60%. (12-месечни уговор) Погледајте цене
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me