ВипрВПН преглед: 6 предности и 3 мане употребе ВипрВПН

ВипрВПН


Contents

ВипрВПН

хттпс://ввв.випрвпн.цом/

тл; др

ВипрВПН је у власништву програмера Голден Фрог, који су снажни заговорници приватности & сигурност за потрошаче. Ова ВПН услуга је на тржишту већ више од две деценије и јасно је препознатљив бренд. Међутим, његова перформанса поставља питања о томе да ли се усредсредио на потребну инфраструктуру.

ВипрВПН преглед: 6 прос & 3 недостатка употребе ВипрВПН

ВипрВПН је на тржишту већ дуже време. Припада компанији Голден Фрог, швајцарском програмеру, која је, чини се, у потпуности усмерена на приватност & тржиште сигурности – укључен ВПН.

За сада звучи нормално. Међутим, постоји занимљив преокрет у позадини Златне жабе. Наводно су њени оснивачи сазнали да НСА врши прикривени надзор над АТ-ом&Т мреже. Када је то упозорио власти, то је игнорисано. Ипак, инцидент је био занимљив (прочитајте више о соби 641а).

Због тога су оснивачи Голден Фрог-а одлучили кренути у мисију помоћи заштите корисника интернета. Компанија је основана у Швајцарској 1994. и од тада креће пуном паром напред.

У овом тренутку, ВипрВПН је једна од основних апликација коју је Голден Фрог изградио и одржавао и која је јавно доступна.

Белешка

Постоје две главне варијанте ВипрВПН-а и мало ћемо детаљније погледати потрошачку верзију (друга је више усклађена са пословним корисницима).

6 ствари које волимо о ВипрВПН

1. Снажна сигурност & Приватност!

1.1 Чврста политика без евидентирања

Политика без евидентирања је можда најважнији документ који би ВПН услуга требао имати у свом инвентару. Ово је у основи увјерење које ВПН даје својим корисницима у погледу руковања корисниковим подацима и приватношћу.

За разлику од неких пружатеља услуга, ВипрВПН је на својој веб страници црно-бело јасно исписао политику записивања без евидентирања. То такође није превише дугачак технички опис, већ нешто што би вероватно могао да прочита и разуме.

Суштина тога је; „Не записујемо податке који би могли да вас идентификују, нити чувамо податке који потичу из ваше везе након што се одјавите.“.

1.2 Нема ДНС-а & ВебРТЦ цурења

ДНС тест пропуштања је врло једноставан и још увек неопходан. Све у основи је осигурати да ваш прави ДНС не буде угрожен. Посјета веб локацији као што је ДНС тест пропуштања може вам помоћи да брзо и бесплатно осигурате ове информације.

випрвпн спојен преко Сингапур сервера

Спајање на Сингапур ВипрВПН сервер показало је нулте пропусности ДНС.

Исто тако, наш ВебРТЦ тест је такође потврдио да је ВипрВПН безбедан за употребу. Обично има пуно више информација у ВебРТЦ тестовима, па само припазите на знакове ваше земље порекла да бисте били сигурни да се не појављују нигде на листи.

1.3 нуди побољшану заштиту

Слично многим другим добрим ВПН-овима, ВипрВПН има сопствени сигурни ДНС систем, предвидиво назван ВипрДНС. Развила га је и поставила из темеља Златна жаба. ВипрДНС је дизајниран као систем „нула знања“, што значи да вам осигурава приватност.

випрвпн веза је осигурана

ВипрДНС је приватни, сигурни ДНС систем за кориснике ВипрВПН-а.

Употребљени ДНС систем такође помаже да се заобиђе цензура која се у многим земљама проводи на нивоу ИСП-а. ВипрДНС је приватни и није отворен за ширу јавност – њега могу користити само корисници компаније ВипрВПН.

1.4 & Оперирани сервери

Једна ствар због које се ВипрВПН истиче међу осталим јесте то што тврди да „поседујте, инжењер и управљајте нашим [сиц] ВПН серверима“. То значи да, иако могу да изнајмљују простор и ширину опсега из дата центара широм света, интегритет њиховог ВПН система је висок.

Иако се ово може чинити као потез здравог разума с обзиром на сектор индустрије у којем се налазе, не пружају се сви добављачи ВПН-а толико дуго. Заправо, за неке се зна да су радили и са пружаоцима услуга треће стране и покушали су пребацити кривицу када је безбедност на неки начин угрожена..

1.5. Власнички протокол камелеона

Нема пуно пружатеља ВПН услуга који са добрим разлогом смисле своје сигурне протоколе. Невероватно је тешко и ресурси које би имали уложити у то били би огромни. То је пуно времена и новца, не само на Р-у&Д, али чак и да је одржавам.

випрвпн протокол камелеона чини впн везу непрепознатљивом

Оно што је ВипрВПН урадио са својим Цхамелеон протоколом јесте само додавање мало спина. Ослања се на 256-битну енкрипцију ОпенВПН-а као базу, али скенира пакете пре преноса тако да ВПН њушкало теже препознаје.

Према Златној жаби, ово чини камелеон много бољим за употребу у земљама за које се зна да су изузетно непријатељске према ВПН, као што су Кина, Русија или Иран.

1.6 долази са напредним прекидачем

Готово без грешке, ВПН-ови ће са својим апликацијама укључивати и прекидач за уклањање. Прекидач килл је нешто што може блокирати улаз података или излазак са вашег уређаја ако је ВПН тунел некако спуштен, на пример у случају прекида услуге или прекида везе.

Иако се прекидачи килл углавном налазе на апликативном и системском нивоу, ВипрВПН је отишао корак даље и укључио и убојство на нивоу ЛАН-а. То му омогућава да блокира све укључујући ЛАН саобраћај ако постоји проблем са ВПН везом.

1.7 са седиштем у Швајцарској

ВипрВПН је основан у Швајцарској што је одлична вест за кориснике било где. Швајцарска влада је позната по томе што има неке од најбољих закона о приватности на свету (сећате се тог сјајног швајцарског банкарског система?).

То значи да ВипрВПН не само да може заштитити своју приватност, већ је у многим случајевима то потребно и по швајцарском закону! За добављача ВПН услуга нема слађег окружења.

2. Добро у деблокирању услуга & Сајтови!

2.1 Ради са кључним Нетфлик регијама

Будући да сам огромна Нетфлик-ова свиња (и за посао и за лично), једна од најважнијих ствари о ВПН-у је њихова способност да заобиђу Нетфликову невољност према ВПН-овима. Као што многи од вас могу знати, Нетфлик и неке друге услуге за стреаминг откључавају садржај на основу географског положаја.

Није намењена масовној превари, већ напросто начин на који лиценцирање функционише. Нажалост, свима наплаћују исти износ (отприлике). Због тога се осјећам као да бисмо требали добити једнаку количину доброте, отуда и моја усредоточеност на ВПН за Нетфлик.

випрвпн омогућава приступ нетфлику без обзира на регион

Добра вест је да Нетфлик УС сарађује са ВипрВПН и да могу да преносим Нетфлик САД садржај. Међутим, постоји неколико упозорења о овоме – о којем ћу касније говорити у делу који говори о брзини.

Нажалост, иако Нетфлик УС има тону садржаја (више него било где друго на свету), он нема СВЕ Нетфлик садржаје. На пример, хтео сам да гледам „Ронни Цхиенг – интернационални студент“ и то је било доступно само у Аустралији.

Нисам могао да пређем блок аустралијског региона са Нетфликом, без обзира на ВипрВПН сервере које сам користио. Било је фрустрирајуће и неугодно. Затим, ситуација није таква да се вероватно неће поновити, јер ће највећи део времена бити потрошен на Нетфлик-у за амерички садржај.

У разговору са службом за кориснике, обавештен сам да ВипрВПН тренутно ради само са ограниченим бројем Нетфлик региона, укључујући Канаду, Немачку, Велику Британију и САД.

2.2 ББЦ иПлаиер такође ради са ВипрВПН

Иако није страшно познат изван Велике Британије, ББЦ има на располагању бесплатну стреаминг услугу. Ипак се морате пријавити за то (само преварите УК адресу) и тада можете гледати бесплатно.

бесплатно пренесите ББЦ иПлаиер помоћу ВипрВПН

Пренесите иББЦ бесплатно са ВипрВПН.

Улов је да ће вам требати ВПН који заправо има сервер у Великој Британији или неће радити. ВипрВПН ради свој посао и досад нисам имао проблема са иПлаиер-ом.

3. Апликација ВипрВПН је једноставна за употребу!

Апликација ВипрВПН Виндовс је веома једноставна за инсталирање и лак је за коришћење. Ради као и било која друга апликација за Виндовс и неприметно ради у окружењу.

3.1 Поједностављени дизајн

Када се покрене, главни екран апликације приказује вашу стварну локацију као и статус ваше везе са услугом. Ту је и трака на којој је приказана последња локација на коју сте повезани. Ако га покрећете први пут, тада ће га заменити дугме „Најбржи сервер“.

випрвпн Виндовс апликација је сјајна

Различити екрани апликације ВипрВПН Виндовс.

Апликација је на једном екрану, што значи да ћете видети мали део екранског простора који заузима приликом увећања. Кликом на картице или меније опција једноставно ћете се преместити на та подручја користећи тај исти интерфејс апликације.

3.2 Доступно је на више платформи

Са сваком претплатом ВипрВПН можете истовремено повезати до пет уређаја. Такође имају различите начине на које можете да повежете своје уређаје у зависности од тога шта користите. Већина домаћинстава данас ће имати разне уређаје који се покрећу у било којем тренутку.

На пример, постоје апликације за главне Виндовс и Линук уређаје, заједно са мобилним платформама као што су иОС и Андроид. ВипрВПН је доступан и за телевизоре са Андроид оперативним системом и неке рутере.

Међутим, једна ствар коју треба приметити је да изгледа да ВипрВПН нема подршку за веома специјализоване апликације као што су Коди и Року, или чак Фирестицк. То је нешто што бисте желели бити свесни пре него што се пријавите са њима.

4. нуди свеобухватну корисничку подршку!

Ступање у контакт са ВипрВПН корисничком подршком лако је захваљујући њиховом посвећеном тиму за подршку уживо. Послао сам им упит и одговорили су на готово одмах (у року од 10 секунди). Што се тиче корисничке подршке, то је врхунски.

випрвпн корисничка подршка је једноставна и брза

ВипрВПН служба за кориснике је била брза & ефикасан.

Открио сам да је њихов врло љубазан агент за корисничку подршку такође упознат са његовим занатом и да понуди корисне везе где је то потребно. Био је у стању да ме брзо укаже у правом смеру за питања на која су били потребни свеобухватнији одговори.

То ме доводи до следеће тачке, која је њихова база знања. ВипрВПН има приличну библиотеку помоћи за оне који не воле помоћ уживо. Чланци овде су добро курирани, актуални и опсежни.

5. Торрентинг ис дозвољено!

П2П добро функционира с ВипрВПН-ом, иако морате имати на уму да ће брзина ВПН сервера бити ограничена у целини. Обично је то у реду, али ако прочитате мој одељак о брзини испод, схватићете да је бујица можда уопште проблем због недостатка брзине овог провајдера..

П2П одлично функционира са ВипрВПН

Међутим, потоци су били доследни и понашали се нормално. У ствари, приметио сам да су везе прилично брже успостављене него иначе за скоро све бујице. За разлику од неких провајдера, ВипрВПН вас не ограничава на одређене сервере за бујице.

6. 30-дневна гаранција поврата новца!

Волим услуге које нуде гаранције за поврат новца. То показује да су довољно сигурни у своје услуге да ће купци и поред грејс периода остати. ВипрВПН нуди свим корисницима 30-дневну гаранцију поврата новца.

Вјерујте ми, то је више него довољно да бисте били сигурни да је услуга коју тражите погодна за вас – све док је активно користите. Свима који желе ВПН препоручујем да га оставите након куповине, јер је то најбржи начин на који можете рећи да ли је тачно за вас.

Радећи то, моћи ћете да је искусите у пуном радном времену и ситни недостаци ће на крају изаћи на вид пре него касније. Затим можете одлучити да ли можете живети са тим проблемима, уместо да патите, иако за целу претплату.

Шта нам се не свиђа код ВипрВПН

1. Ограничени сервери, широка мрежа

Можда због својих стандарда у подешавању својих сервера, ВипрВПН има скромнију мрежу од данас многих врхунских провајдера услуга. На око 700 сервера далеко је више од НордВПН-а (5.800+) или чак почетника Сурфсхарка (800+).

Тај ограничени број сервера такође мора да опслужује велики простор будући да их ВипрВПН има у 66 земаља широм света. То чак и не броји више локација у Северној Америци, где такође имају сервере.

Све у свему, ово подешавање ме забрињава због могућности њихових сервера да подносе велике оптерећења, што потенцијално утиче на квалитету услуге коју ВипрВПН може да пружи.

2. осредње брзине

Упркос мојим најбољим напорима и љубазној помоћи службама за кориснике, био сам прилично разочаран брзинама ВипрВПН. То не значи да су брзине биле ужасне, али у поређењу са многим врхунским услугама које сам испробао – недостаје.

випрвпн основна брзина без впн

Основна брзина без ВПН-а.

Као основну основу за све, покрећем линију од 500Мбпс од свог ИСП-а преко које нормално постижем пуне брзине.

ВипрВПН тест брзине – САД

Спајајући се са америчким ВипрВПН сервером, у почетку сам био мало узнемирен јер су тестиране брзине биле грозне. Након што сам неколико пута мењао сервере, коначно сам успео да искористим употребну брзину од 37Мбпс.

випрвпн тест брзине УС впн искључен

ВипрВПН тест брзине САД – ВПН искључен
(Погледајте пуни резултат)

випрвпн тест за брзину САД впн укључен

ВипрВПН тест брзине УС – ВПН укључен
(Погледајте пуни резултат)

Ово је довољно брзо за готово све, чак и за скромно преузимање ако имате додатног времена. Нажалост, то није правило и морате да радите на размени сервера да бисте постигли пристојну брзину.

Тест брзине ВипрВПН – Европа (сервер у Немачкој)

За свој тест брзине у Еурозони изабрао сам Немачку, јер је ближа мом физичком положају и има добру инфраструктуру.

випрвпн тест брзине еуропе впн искључен

ВипрВПН тест брзине Европа – ВПН искључен
(Погледајте пуни резултат)

випрвпн тест брзине еуропа впн укључен

ВипрВПН тест брзине Европа – ВПН укључен
(Погледајте пуни резултат)

Брзина овде је била много боља упркос необично повећаној латенцији везе. Ипак, није много тога покренуо ВипрВПН.

Тест брзине ВипрВПН – Азија (Сингапурски сервер)

Моја физичка локација је у Малезији, али овде обично не тестирам, јер очигледно да овде ВПН провајдери из неког разлога не користе сјајне сервере. Да бих тестирао брзине регије Азије, мој одлазак је ВПН сервер са седиштем у Сингапуру који обично има одличне брзине.

випрвпн тест брзине Азија впн искључен

ВипрВПН тест брзине Азија – искључен ВПН
(Погледајте пуни резултат)

випрвпн тест брзине азија впн укључен

ВипрВПН тест брзине Азија – ВПН укључен
(Погледајте пуни резултат)

Овог пута био сам прилично изненађен када сам видео сат времена ВиперВПН добио само 50 Мбпс. Чак и са активним ВПН-ом, обично пратим брзине веће од 100Мбпс код сервера са сједиштем у Сингапуру. Корисничка подршка ми је у основи рекла да поново покренем свој модем и користим ИКЕв2, што заправо није решило основно питање – зашто се овде ради тако лоше (упоредно)?

ВипрВПН тест брзине – Блиски Исток (сервер Саудијске Арабије)

Без сервера са седиштем у Африци, одлучио сам се да тестирам ВипрВПН у региону са сервером са Блиског истока у Саудијској Арабији..

випрвпн тест брзине на средњем истоку впн искључен

ВипрВПН тест брзине на Блиском Истоку – искључен ВПН
(Погледајте пуни резултат)

випрвпн тест брзине на средњем истоку впн

ВипрВПН тест брзине на Блиском Истоку – укључен ВПН
(Погледајте пуни резултат)

Опет, брзине су биле употребљиве, али нису велике иако сам био изненађен добрим приказаним стопама пинга.

ВипрВПН тест брзине – Аустралија

випрвпн тест брзине аустралија впн искључен

Тест брзине ВипрВПН Аустралија – искључен ВПН
(Погледајте пуни резултат)

випрвпн тест брзине аустралија впн укључен

Тест брзине ВипрВПН Аустралија – укључен ВПН
(Погледајте пуни резултат)

Слично Сингапуру, сервери ВипрВПН са седиштем у Аустралији поново су показали да сам јак перформанс који посматрам са толико локација.

Закључак теста брзине – није сјајан

Уз овај сет брзих тестова (и неколико других) који седе испред мене у комбинацији са мојим ћаскањем уз корисничку подршку, мој једини могући закључак је да брзина брзине, ВипрВПН једноставно није тако велика.

За пружаоца услуга који је већ дуго на тржишту ово је мало изненађујуће. Могу закључити само две могућности, Прва је да се њихов ВПН подноси велико оптерећење због тренутне глобалне пандемије. Друго је што нису ишли у корак са временом и надограђивали своје сервере тамо где је то потребно.

Све у свему, тужан наступ пружатеља услуга са дугогодишњом репутацијом изврсности.

3. Споро време повезивања

Иако нисам био задовољан брзинама ВипрВПН-а, ово није потпуно исто. Када сте у апликацији, повезивање са било којим сервером траје неко време. Не кажем дуго, већ довољно дуго да бих био нервозан.

Темпирао сам је повезујући се с неколико сервера и просечно је трајао око 3 до 5 секунди. Иако то може да звучи као кратко време, док чекате везу, верујте ми, осећа се тако споро.

Дно црте: Хоћу ли платити за ВипрВПН?

Почевши од 2,50 УСД месечно ако се пријавите за двогодишњи план, ВипрВПН није најскупље око тога сигурно. Нажалост, то их такође не чини најјефтинијим. Тужна истина је да је, као и код свега осталог код ВипрВПН-а, та цена једноставно осредња.

Иако је истина да је њихова корисничка услуга прилично импресивна, у цјелини сматрам да је ВпирВПН само једва прихватљива услуга. Можда су у прошлости видели и боље дане, али данас се чини као да се само обале.

Појављују се нови даваоци услуга, а неки од њих показују одличне перформансе. Иако остаје да се види с временом ако се то може одржати, ипак је боље него гледати према ономе за којега се чини да је одустао.

Да имам ограничене могућности – онда да, ишао бих за ВипрВПН. Али по овим ценама, данас могу боље, па и ви. Ипак, услуга остаје беспотребна и поуздана (и показала се тако током својих дугогодишњих услуга).

Погледајте нашу листу најбољих ВПН-а да бисте истражили друге сјајне алтернативе!

Кључне карактеристике

 • ✓ Нема евидентирања
 • ✓ ВипрДНС
 • ✓ Користите до 5 уређаја
 • ✓ Јака приватност & Сигурност
 • ✓ Самопослужни сервери

Препоручује се за

 • • Сигурни корисник
 • • Једноставно & Снажно корисничко сучеље
 • • Стреаминг филмови
 • • Заобићи Гео-Блоцк

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map