7 najboljih VPN-a za UK 2020 (testirano brzinom!)

Iako se široko percipira kao prvak za slobodu, a samim tim i demokratska zemlja, nekima može biti iznenađenje da postoje široka ograničenja koja zemlja postavlja na slobodu Interneta i da provodi naše aktivnosti masovnog nadzora nad svojim vlastitim narodom.


Tijekom istraživanja za ovaj članak iskreno sam želio vjerovati da će Velika Britanija biti bolja od ostalih zemalja poput Indije ili Indonezije, gdje je sloboda Interneta u pitanju. Nažalost, čini se kao ista stara, samo drugačija lokacija.

Od državnog nadzora do proizvoljnog odlučivanja o ponašanju, čini se da stanovnici u Velikoj Britaniji nisu puno slobodniji na mreži od ostalih mjesta. Dopustite da vam pokažem zašto vam ovdje treba VPN.

Contents

Velika Britanija regulira pristup sadržaju na Internetu

Kao iu mnogim zemljama širom svijeta, otkrio sam da Velika Britanija čini pravi udio blokiranja sadržaja od strane korisnika u zemlji. Njihovi davatelji internetskih usluga zabranjuju im izravno pristup različitim web lokacijama.

To se postiže korištenjem programa filtriranja koji općenito koriste svi davatelji internetskih usluga u zemlji. Međutim, postoji mogućnost isključivanja filtriranja zbog čega se blokiranje web lokacija u Velikoj Britaniji razlikuje od ostalih zemalja.

Ako želite pristupiti sadržaju koji je iz bilo kojeg razloga blokiran prema zadanim postavkama, možete se isključiti iz filtriranja sadržaja! Iako to možda zvuči savršeno za vas, primijećeno je da uklanjanje tog filtra može dovesti do povećanih ranjivosti u sigurnosti podataka.

U ovom trenutku se blokirani sadržaji uključuju; pornografija, droga, kockanje, internetsko maltretiranje i još puno kategorija. To je zapravo dovelo do fenomena poznatog kao “overblocking” koji je doveo do blokiranja zakonitih web lokacija – poput dobrotvornih obrazovnih web mjesta za djecu!

Evo nekoliko primjera koji će vam pomoći da shvatite koji sadržaj spada u kategoriju blokiranih blokova.

 • Spolni odgoj & zdravlje
 • Usluge podrške za silovanje & obiteljsko zlostavljanje
 • Prevencija samoubojstava
 • Savjeti o lijekovima

Nekoliko ograničenja ovlasti za nadzor

Još jedan od dugih popisa državnih prekršaja otkrivenih u Snowdenovim dosjeima bio je da Velika Britanija provodi nezakonit nadzor. Otkako su datoteke objavljene u 2013. godini, poznato je da je Velika Britanija imala nekoliko programa za nadzor skupno koji su pomogli prikupiti, filtrirati i analizirati internetski promet.

To je uključivalo praćenje aktivnosti poduzeća, situaciju koja je u posljednje vrijeme Europski sud za ljudska prava (ECHR) također ocijenio nezakonitom. Veće pitanje presude bilo je to što vlada Velike Britanije nije postavila mjere zaštite oko metoda korištenja ovih podataka.

Unatoč presudi EKLJP-a, vlada Velike Britanije izgledala je kao da se ne kaje, glasnogovornica je rekla da će vlada “pažljivo razmotriti” presudu. Izjava se može tumačiti kao pravni „razmislit ćemo o tome“, a ne kao čvrsti zahtjev za postupanjem po pravnom tijelu.

Veliki brat još uvijek gleda.

Nakon ovih incidenata, Velika Britanija je 2016. godine donijela zakonodavstvo koje mu omogućava zakonito obavljanje nadzornih aktivnosti. Poznat i kao Zakon o istražnim ovlastima (Zakon o IP-u), to znači da vlada sada ima zakon na svojoj strani kad želi prikupiti bilo kakve informacije.

Telcos mora zadržati povijest upotrebe

Dalje prema Zakonu o intelektualnom vlasništvu, valja napomenuti da ISP-ovi u zemlji moraju biti u skladu i sa zakonima o zadržavanju podataka. To znači da moraju prikupljati i čuvati podatke o korisničkoj aktivnosti, uključujući povijest preglednika do 12 mjeseci.

IPA zakon bio je napravljen po uzoru na DRIPA, koji je u Velikoj Britaniji kao i ostatku EU već proglašen nezakonitim. Ovi slučajevi pokazuju da vlada u Velikoj Britaniji nije voljna poštovati privatnost korisnika i da će svaki pokušaj sprečavanja prikupljanja podataka biti u skladu s novim zakonima – zakonski ili nezakonito..

S druge strane, moglo bi se pomisliti da bi šifriranje bio dobar način rješavanja ovih problema sa stajališta krajnjeg korisnika. Nažalost, i Vlada je to razmislila i Zakon o intelektualnom vlasništvu pokriva ovu odredbu. Po zakonu, vlada može natjerati tvrtke na dešifriranje sadržaja!

Srećom, ovo je jedno od glavnih područja u kojima su VPN zamišljeni, ali o tome kasnije.

ISP-ovi aktivno šalju upozorenja o P2P aktivnostima

U industriji koja vrijedi blizu 300 milijardi dolara i raste, očito je da se filmska industrija ozbiljno bavi zaštitom svojih autorskih prava i IP-ova. Iako se pokazalo da bujice zapravo ne utječu na prodaju ulaznica – oni samo uklanjaju kontrolu iz ruku autora.

Bez obzira na njihove razloge, filmske i glazbene tvrtke postale su globalna divljačka šansa za pojedince širom svijeta. U Velikoj Britaniji sada im pomažu davatelji internetskih usluga koji su posljednjih godina započeli kampanje upozoravanja o piratstvu.

Davatelji internetskih usluga u Velikoj Britaniji sada šalju obavijesti putem e-pošte onima svojih korisnika koji navodno koriste svoje veze za gusarski sadržaj. To naravno znači da nadgledaju sve što njihovi korisnici rade na mreži, a ako ne, ne mogu uhvatiti ove preuzimače.

Iako je teoretski, ovaj sustav upozorenja namijenjen je samo određenim korisnicima, Ujedinjeno Kraljevstvo nema evidenciju o ispravnosti filtera i bilo koji problem koji proizlazi iz toga stavit će na snagu dokaz da to nisu učinili korisnicima..

Sustav će se proširiti i na aplikacije poput Popcorn Time. Sada je ovaj sustav upozorenja upravo to – upozoriti korisnike. Ne postoje trenutne izvršne radnje ili na neki drugi način, ali ne bi bilo teško napredovati od trenutnog stanja do parnice.

VPN-ovi su i dalje legalni u Velikoj Britaniji

Kao iu mnogim drugim zemljama, upotreba VPN-a u Velikoj Britaniji je legalna. Ne postoji trenutni sudski spor izričito koji kaže da ne možete koristiti VPN u zemlji. Opet, kao i obično, imajte na umu da su upotreba VPN-a i upotreba VPN-a u nezakonite svrhe odvojena pitanja.

Ako koristite VPN za zakonita sredstva, poput maskiranja identiteta ili sigurnosti iz potrebe za dodatnom sigurnošću, to je u redu. Upotreba VPN-a u svrhu maskiranja nezakonitih ili ilegalnih aktivnosti i dalje se kažnjava bilo kojim zakonom koji se primjenjuje. Ako te uhvate.

Što tražimo u VPN-u za Veliku Britaniju?

Ispod je 5 kriterija koji koristimo za rangiranje najboljeg VPN-a za čitatelje iz Velike Britanije;

 1. Privatnost & Anonimnost
 2. sigurnosti
 3. Zemljopisno podmetanje
 4. P2P podrška
 5. Ubrzati & Stabilnost

1. Privatnost & Anonimnost

Kao što do sad možete shvatiti, Ujedinjeno Kraljevstvo zaista nije mjesto na kojem želite surfati mrežom bez upotrebe VPN-a, bilo da ste državljanin ili posjetitelj te zemlje. Zbog gore navedenih čimbenika i ozbiljnosti posljedica kršenja tih propisa, dobra je ideja usredotočiti se na aspekte privatnosti i anonimnosti koje VPN nudi korisnicima u Velikoj Britaniji..

Budući da i vlada i privatna industrija rade zajedno, kao i neovisno za praćenje i kontrolu prometa, VPN mora biti u mogućnosti osigurati da se vaši podaci i aktivnosti čuvaju točno onako kako trebaju biti – privatni.

Jedan od najboljih načina da se to osigura jest paziti na VPN-ove koji ne samo da imaju stroge politike zapisivanja bez dnevnika, već se temelje i na onim zemljama koje su u zakonima o zadržavanju podataka slabije. To sigurno isključuje zemlje u nadležnosti pet očiju i četrnaest očiju.

2. Sigurnost

Sigurnosna spirala na VPN-ovima ista je za korisnike sa sjedištem u Velikoj Britaniji kao i bilo gdje drugdje. Idealna ravnoteža poznata je samo vama, kao korisniku. Odlučite li se za 256-bitnu enkripciju uz rizik nižih VPN brzina ili ste voljni spustiti tu traku radi povećane brzine?

Osobno smatram da bi za tržište u Velikoj Britaniji bilo najbolje pokušati i zadržati visoku razinu enkripcije iz dva glavna razloga. Prvi je da je jedan od glavnih uloga u slučaju o kojem razgovaramo vlada Velike Britanije, koji će vjerojatno imati više resursa posvećenih pokušaju probijanja bilo kakvog šifriranja na koje se nađe..

Drugo je da, zbog nižih prosječnih brzina interneta u zemlji, sigurno ćete održavati razinu šifriranja što je više moguće bez ugrožavanja ukupnih postignutih maksimalnih brzina..

3. Geolokacijsko podmetanje

Kada govorimo o podmetanju geolokacije, to bi bilo s ciljem pristupa alternativnim sadržajima od glavnih pružatelja usluga kao što je Netflix US. Međutim, korisnici u Velikoj Britaniji imaju puno više čemu da se raduju podmetanju geolokacije budući da doslovno postoji mnoštvo web lokacija kojima ne mogu pristupiti.

4. P2P podrška

Čini se da su jedna od kategorija web-mjesta koja su blokirana u Velikoj Britaniji bujica. Opet, ovo je još jedno područje u kojem bi VPN zaista mogao pomoći. Pazite na VPN-ove koji su u svojim uslugama jasno istaknuti P2P prometne smjernice, poput NordVPN ili TorGuard.

5. brzina & Stabilnost

S prosječnom brzinom širokopojasne mreže s fiksnom linijom od samo 55,88Mbps u Velikoj Britaniji, većina VPN-ova trebala bi imati nula problema koja odgovaraju potrebama korisnika tamo. Brzina mobilnih uređaja još je niža u prosjeku od 29.72Mbps, tako da glavna briga VPN-ova u Velikoj Britaniji sigurno neće biti brzina.

Ocjena: 7 najboljih VPN-a za Veliku Britaniju

Kao i kod svih mojih VPN testova, prije procjene njihove brzine uvijek prosudim svoje. Slijedi moja stvarna širokopojasna brzina zasnovana na uslužnoj liniji od 500Mbps, bez aktivne VPN veze:

početna brzina u Maleziji s UK serverom

(Pogledajte potpuni rezultat početne brzine ovdje)

Budući da se nalazim u Maleziji, moja brzina postat će veća za povezivanje s VPN poslužiteljima azijske regije i sporija dok se povezujem s poslužiteljima u SAD-u ili Europi. Za ovaj test spojila sam se na britanski poslužitelj za testiranje brzine sa sjedištem u Velikoj Britaniji kako bih vam dala predstavu o relativnoj brzini preko udaljenosti.

Kao što vidite, veza bez VPN-a s lokalnim poslužiteljem pruža mi pristojnu brzinu od 290 Mbps. Brzina će se s vremenom razlikovati, pa uzmite ovo s prstohvatom soli.

Bilješka

Koristimo tečaj od 1 GBP do 1,25 USD za sve navedene cijene.

1. NordVPN

https://nordvpn.com/

NordVPN

Ubrzati

izvrstan

sigurnosti & Privatnost

Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5

Cijena (GBP)

£ 5.60 / mjesečno

Istaknuti dijelovi

 • Nema zapisnika
 • Ubojiti prekidač
 • Podržava 6 uređaja
 • 5.600+ Poslužitelji
 • Dvostruki DNS

"Prosječni britanski dom ima 7 aktivnih povezanih uređaja – s NordVPN-om možete na jedan račun spojiti do 6 uređaja."

NordVPN zauzima čvrsto prvo mjesto na našoj najboljoj VPN na UK listi iz više razloga. Jedna od prvih je da su sa sjedištem u Panami, što je također dobro mjesto za VPN-ove. Pored toga, NordVPN ima reputaciju sterlinga i drugi je VPN dobavljač koji ima ogroman broj poslužitelja u mnogim zemljama.

Njihova stroga politika zapisivanja bez dnevnika kombinira se s 256-bitnim vojnim šifriranjem i velikim cjenovnim planovima ponuditi gotovo svakome poslu kojem je teško odoljeti..

nordvpn rezultat ispitivanja brzine uk

NordVPN test brzine UK – London Server
(Pogledajte rezultat testa pune brzine ovdje)

Sa brzinom od 34 Mbps nizvodno, u ovom krugu testova NordVPN je pokazao vrlo stabilne performanse na svojim UK serverima. Ono što ih čini još privlačnijim temeljitim je to što oni ne samo da dopuštaju P2P promet, već imaju posebno optimizirane servere za P2P promet!

Pogledajte našu cjelovitu NordVPN recenziju da biste saznali zašto je naša # 1 VPN!

2. ExpressVPN

https://www.expressvpn.com/

ExpressVPN

Ubrzati

izvrstan

sigurnosti & Privatnost

Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5

Cijena (GBP)

£ 6,70 / mjesečno

Istaknuti dijelovi

 • Zaštita privatnosti
 • 256-bitna enkripcija
 • 148 VPN lokacija
 • 3.000+ poslužitelja
 • Višestruki protokol

"ExpressVPN ima intuitivne, izvorne VPN aplikacije, kako bi se svi iz Velike Britanije zaštitili na mreži."

Zbog brojnih tamošnjih ograničenja, ne treba čuditi da je čini se da je ExpressVPN za Veliku Britaniju postavio velike infrastrukturne olakšice. Tvrtka ima ključne servere u nekoliko područja širom Velike Britanije, u rasponu od Berkshirea do Londona.

U prosjeku, ova VPN usluga nudi izvrsnu sveobuhvatnu uslugu od vrhunskih brzina pa sve do sveobuhvatnih aplikacija i protokola – što je idealno za sigurnost, privatnost i anonimnost. Njegovi sigurnosni protokoli ujedno su i najbolji u klasi za potrošačku upotrebu koji postoje.

Sveobuhvatno sam testirao uslugu i ne oklijevam ih preporučiti kao najboljeg pružatelja VPN usluga za korisnike u Velikoj Britaniji. ExpressVPN je stabilan i omogućuje pristup i na dobrom rasponu uređaja.

expressvpn rezultat ispitivanja brzine uk

ExpressVPN test brzine UK – London Server
(Pogledajte rezultat testa pune brzine ovdje)

Kao ideju o tome koliko je dobra, uspoređivala sam zadanu brzinu linije bez VPN-a s testom pokrivenim ExpressVPN-om na istoj lokaciji. Kad je ExpressVPN uključen i spojen na poslužitelj u Velikoj Britaniji, uspio sam pokazati pristojnu brzinu od 74 Mbps nizvodno.

Pročitajte naš cijeli ExpressVPN pregled za više informacija!

3. Surfshark

https://surfshark.com/

Surfshark

Ubrzati

izvrstan

sigurnosti & Privatnost

Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5

Cijena (GBP)

£ 1,59 / mo

Istaknuti dijelovi

 • CleanWeb
 • Oglas & Praćenje blokade
 • Neograničen uređaj
 • Whitelister
 • 1040+ poslužitelja

"Da nije bilo njihovog ograničenog broja, Surfshark bi bio puno ozbiljniji konkurent na našim rang listama."

Unatoč teškim tečajevima britanske funte, i dalje je relativno jaka valuta u cijelom svijetu. To je posebno značajno u slučaju Surfsharka jer se ionako niska cijena svodi na još privlačniju cijenu.

Surfshark je do sada pokazao uspješne ocjene performansi i veliki je naš favorit. Nažalost, oni su još uvijek relativno novi na tržištu, što nas čini da se ustručavamo pokrenuti ih dalje.

Ipak, put je dug i konkurencija žestoka. Ovo je prkosno na što treba paziti, pogotovo ako nastavljaju rasti trenutnim tempom.

surfshark brzina ispitivanja testa

Surfshark test brzine UK – London Server
(Pogledajte rezultat testa pune brzine ovdje)

Naša matična baza prilično je udaljena od Velike Britanije, što rezultira većim kašnjenjem. To, međutim, nije zaustavilo Surfshark da uspostavi neke ozbiljne brojke performansi. Uzvodne brzine ostavljaju malo željenu, ali važna je brzina ono što dolazi!

Pogledajte naš detaljni pregled Surfsharka da biste saznali zašto je to jedan od naših najboljih izbora!

4. TorGuard

https://torguard.net/

TorGuard

Ubrzati

izvrstan

sigurnosti & Privatnost

Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5

Cijena (GBP)

£ 4.00 / mjesečno

Istaknuti dijelovi

 • Izgrađeno za P2P
 • Stealth proxy
 • Podržava 5 uređaja
 • Oglas & Blokada zlonamjernog softvera
 • Neograničena propusnost

"Korištenje TorGuarda izvrsno je iskustvo i pruža sigurnost da je njihova internetska veza uistinu sigurna."

TorGuard sučelje može se činiti malo datiranim kada se prvi put susreće, ali nema sumnje da postoji jedan od najsigurnijih pružatelja VPN usluga. Iako nije puno gužve na strani prema korisniku, izvedba je prilično zapažena.

Postoji jedna ključna razlika između TorGuarda i mnogih konkurenata u tome što vam omogućuje da odaberete razinu šifriranja koju preferirate. To znači da za korisnike P2P-a možete odbiti šifriranje zarez i uživati ​​u većim brzinama bujice u bilo kojem trenutku!

Osim toga, TorGuard ima i mnoge druge otkupne kvalitete, poput stabilnih brzina, mogućnosti multi-platforme i mogućnosti zaobilaženja VPN blokera..

rezultat ispitivanja brzine torguarda uk

TorGuardov test brzine UK – London Server
(Pogledajte rezultat testa pune brzine ovdje)

Kao jedan od tri najbolja VPN-a za Veliku Britaniju, TorGuard je, naravno, ispunio određene zahtjeve za brzinu. To je pokazalo u mom rezultatu testa za to sa VPN poslužitelja sa sjedištem u Londonu, a opet, korisnici u zemlji općenito bi trebali postići tu brzinu s nekoliko problema.

Jedina je mana što će za mlađe korisnike koji su navikli na elegantnost modernih aplikacija, TorGuard sučelje izgledati kao nešto iz prošlosti.

Slobodno pogledajte detaljni pregled TorGuarda kako biste saznali više!

5. CyberGhost

https://www.cyberghostvpn.com/

CyberGhost

Ubrzati

siromašan

sigurnosti & Privatnost

Ocijenjeno 3 od 5Ocijenjeno 3 od 5Ocijenjeno 3 od 5

Cijena (GBP)

£ 2.80 / mjesečno

Istaknuti dijelovi

 • Kompresija podataka
 • Blokiranje oglasa
 • Podržava 7 uređaja

"CyberGhost ima sjedište u Rumunjskoj, ali je ispunio potrebe Velike Britanije povećavajući broj svojih poslužitelja u zemlji."

CyberGhosties su zadovoljni s njima i sigurno su se trudili biti hip i optimistični u svom marketingu. Ovo je još jedno od poznatijih imena u VPN industriji, ali osobno smatram da bi oni jednostavno mogli biti malo pretjerani.

Specifični CyberGhost govori dobar razgovor, ali nakon što sam prošao test s njima, savjetujem mali prstohvat soli. Imajte na umu da je ovo rang lista, tako da su moja očekivanja prilično velika.

rezultat testa cyberhost brzine uk

CyberGhost test brzine UK – London Server
(Pogledajte rezultat testa pune brzine ovdje)

Korisnici u Velikoj Britaniji trebaju uzeti u obzir da je većina CyberGhost poslužitelja u zoni EU, ali na sreću, takvi ih imaju i u azijskoj regiji. Čini se da je Velika Britanija uključena u zonu EU kao što se očekivalo, pa je, čini se, prešla dodatni kilometar da bi tamo uspostavila veći broj poslužitelja.

Općenito, uspjeli smo postići vrlo korisnu brzinu od 25 Mbps što je još uvijek dovoljno za podmetanje medija.

Saznajte više u našoj temeljitoj analizi CyberGhosta!

6. IPVanish

https://www.ipvanish.com/

IPVanish

Ubrzati

Pravedan

sigurnosti & Privatnost

Ocijenjeno 3 od 5Ocijenjeno 3 od 5Ocijenjeno 3 od 5

Cijena (GBP)

£ 5,20 / mjesečno

Istaknuti dijelovi

 • 256-bitna enkripcija
 • Neograničeno P2P
 • Podržava 10 uređaja

"Izvrsno za paranoične, ali možda neće biti najbolji izbor za korisnike sa sjedištem u Velikoj Britaniji, IPVanish je visokotrživ, ali slabo podržan."

IPVanish je u posljednje vrijeme jako pretrpio zbog svog utjelovljenja u … ćemo reći, nesretne incidente. Ipak, osim toga, imajte na umu da su pod novom upravom i nadamo se da će takve stvari postati samo kratki udarci u njihovoj prošlosti.

Premještajući te incidente u stranu, oni ostaju VPN gigant na terenu i mogu pohvaliti impresivne brzine. Srećom zbog toga, ako imate bilo kakvih pritužbi na njihovu brzinu, ne možete učiniti ništa jer oni prisiljavaju 256-bitnu enkripciju na sve bez izuzetka.

ipvanish rezultat ispitivanja brzine uk

IPVanish test brzine UK – London Server
(Pogledajte rezultat testa pune brzine ovdje)

IPVanish brzinom pretraživanja uspio je ostati ukorak čak i sa ograničenom prisutnošću u Velikoj Britaniji. Napravio sam uspostavljanje nizvodne brzine od oko 30Mbps što je pristojno za tamošnju infrastrukturu. Za one koji su spremni eksperimentirati, uvijek možete isprobati druge poslužitelje u regiji koji mogu dati bolje rezultate. Ipak, veza je bila stabilna i više nego dovoljna za strujanje medija.

Pogledajte našu cjelovitu recenziju na IPVanish-u za više informacija!

7. NajbržeVPN

https://fastestvpn.com/

FastestVPN

Ubrzati

Pravedan

sigurnosti & Privatnost

Ocijenjeno 3 od 5Ocijenjeno 3 od 5Ocijenjeno 3 od 5

Cijena (GBP)

£ 0.70 / mo

Istaknuti dijelovi

 • P2P Optimizirano
 • Skakanje poslužitelja
 • Podržava 10 uređaja

"Najbrži VPN nije najbrži, ali sigurno nudi prijedlog vrijednosti koji je teško izazvati."

Najbrži VPN nije najbrži koji sam testirao, ali nije ni najsporiji. Nudi više ograničenih zemalja s povezivanjem vaše veze u odnosu na mnoge vrhunske VPN-ove, ali po cijenama od čak 83 centa mjesečno to je krađa. Također imaju i poslužitelje optimizirane za P2P, što im čini i dobro za to.

Niske cijene imaju jedan ozbiljan nedostatak i to su ograničene performanse u prevladavanju geoblokiranja. Napokon smo otkrili, FastestVPN ne dopušta vam pristup Netflix US sadržaju – bummer!

Prijeđite na našu najbržu recenziju za više informacija!

Završne misli: Da li mi zaista treba VPN u Velikoj Britaniji?

Za ponovni izračun, evo tri najbolje VPN-ove za Veliku Britaniju:

UBRZATI

SIGURNOST & PRIVATNOST

CIJENA (GBP / MO)

NordVPN

izvrstan

Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5

£ 5,60

POSJETITE VPN

ExpressVPN

izvrstan

Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5

£ 6,70

POSJETITE VPN

Surfshark

izvrstan

Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5Ocijenjeno 5 od 5

£ 1,59

POSJETITE VPN

Po mom mišljenju postoji samo jedna stvar gora od života u zemlji s opresivnom internetskom regulacijom i to živjeti u onoj koja to ne samo čini, već i manipulira zakonom da bi podržala svoje aktivnosti. Začudo, UK spada u potonju kategoriju.

Iako vam ne bih rekao da je od najveće hitnosti da u ovom trenutku koristite VPN uslugu u Velikoj Britaniji, mislim da je razborito započeti neke istraživačke mjere. Uzmite vremena da odaberete pravi VPN za vas (nadam se da ovaj popis rangira pomaže) prije nego što bude prekasno.

Do prekasno, ono što mislim je da je očito da se vlada u Velikoj Britaniji naginje vrlo drakonskim mjerama nadzora i kontrole. Život u takvim uvjetima može biti stresan, a dobra, pouzdana VPN usluga može pružiti dug put do pružanja mira.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map