IPVanish pregled: 5 prednosti i 4 nedostatka korištenja IPVanish VPN-a

IPVanish VPN


IPVanish VPN

https://www.ipvanish.com

tl; dr

U početku sam se ustručavao pregledati IPVanish VPN jer sam znao da su servis sa sjedištem u SAD-u. To bi lično bilo zamoliti vuka da čuva kokoške. Prvi put objavljen 2012. godine, IPVanish je promijenio vlasništvo u 2017. Nažalost, promjena vlasništva je iz moje perspektive učinila malo pozitivnog za tvrtku. Imam poteškoća pri preporuci VPN-a iz više razloga, uključujući performanse srednje brzine, sumnjivu anonimnost i užasnu korisničku podršku.

IPVanish pregled: 5 prednosti i 4 nedostatka korištenja IPVanish VPN-a

Osnovan 2012, IPVanish VPN nije najstarije dijete na bloku i, u stvari, već je jednom promijenio ruke. Ono što je neobično kod ove tvrtke jest da je unatoč očitoj popularnosti u tako kratkom vremenu, tvrtka također uspjela ugurati se u kontroverzu zapisivanja. Ova vrsta stvari obično zvuči kao smrtni slučaj za pružatelje VPN usluga, a ipak preživljava.

Nadalje, kompanija sa sjedištem u SAD-u i ne piše se dobro za svoje tvrdnje da na prvom mjestu ima politiku zapisivanja bez dnevnika. Iako SAD još nemaju zakone o obveznom čuvanju podataka, postoje sigurnosne agencije koje su spremne zabilježiti internetske metapodate za cijelu planetu. Prilična zagonetka.

Ipak, pokazalo se da je to mješovita torba performansi, neke dobre, neke grozne, pa pogledajmo što mogu učiniti.

Što nam se sviđa kod IPVanish VPN-a

1. Dobra dostupnost

IPVanish tvrdi da djeluje na više od 1000 poslužitelja u mreži koja je prerasla u 60 zemalja širom svijeta. Naravno, ona se fokusira uglavnom na Europu i Sjevernu Ameriku, s 443 poslužitelja u prvom i 561 poslužiteljem u drugom. Dok to ostavlja Aziju i ostatak svijeta jedva šaku, pokrivenost je tamo.

1.1. Posjeduje vlastitu infrastrukturu

Ono što je značajno je da IPVanish tvrdi da posjeduje svu svoju vlastitu infrastrukturu. Iako se to sigurno odnosi na poslužiteljsku opremu, nisam siguran kako to može biti za ostatak infrastrukture koji obično dolazi iz podatkovnog centra.

Kao jedini istinski pružatelj usluga Top Tier VPN-a, mi u IPVanish-u posjedujemo i upravljamo cijelom našom mrežom, uključujući poslužitelje. To nam omogućava pružanje vrhunskih usluga po konkurentnim cijenama.

Nikada ne ostavljamo vašu sigurnost u tuđoj kontroli. Budući da našu infrastrukturu ne dajemo vanjskim izvorima, u mogućnosti smo pružiti najsigurnije VPN veze na svijetu. A bez da nas treće strane usporavaju, IPVanish mreža djeluje munjevito.

1.2. Koristite s gotovo svim uređajima

Za one koji ste do sada čitali moje VPN recenzije, sigurna sam da ste se navikli na pomoć oko podrške za uređaje. Činjenica je da s proizvodom koji je toliko široko ciljan kao VPN, mora postojati mnogo nas koji koristimo ogroman broj uređaja.

IPVanish Apps

U stvari, usudio bih se reći da mnogi od nas mogu čak koristiti više uređaja na različitim platformama čak i unutar jednog kućanstva. Takođe, delikatno rečeno, unatoč mom čuđenju da neki ljudi i dalje koriste Windows Phone – ostaje činjenica da postoji, čak i moj blizak poslovni suradnik.

Tako da, tu ste i to – podrška velikog broja uređaja je plus za IPVanish.

A budući da se IPVanish također može primijeniti na nekim usmjerivačima, ponovno bih upozorio one koji razmišljaju o tome, bilo radi praktičnosti ili samo zbog udaraca;

Bilješka

Pokretanje VPN usluge na vašem usmjerivaču pomoći će vam prijeći granicu istodobne veze uređaja koju će nametnuti većina VPN-a. Međutim, postoji nedostatak. U gotovo svim slučajevima (posebno za opće usmjerivače za kućnu upotrebu), to će usporiti vaš internetski promet u usporedbi s onim ako pokrećete VPN aplikacije specifične za uređaj. To je zato što usmjerivači manje mogu upravljati enkripcijom podataka potrebnom u stvarnom vremenu, čime usporavate brzinu prijenosa podataka.

2. IPVanish je čvrst u sigurnosti

Iskreno govoreći, sigurnost za mene postaje sporedna zbog anonimnosti u VPN usluzi, ali to je osobno stajalište. Kada razmišljam o korisnicima interneta u zemljama poput Kine, SAD-a i Singapura, mogu u potpunosti shvatiti potrebu za sigurnim vezama.

Samo FYI, SAD je jedno od najpopularnijih područja na svijetu za tvrtke koje ih progone zbog nezakonitih razmjena datoteka. Kina žestoko cenzurira Internet, a Singapur slijedi SAD-ove. Međutim, postoje mnoge druge zemlje u kojima bi korisnici željeli koristiti VPN – poput onih u europskim zemljama.

2.1. Prisiljena 256-bitna enkripcija

Bez iznimke, sve VPN usluge koje sam do sada testirao nudili su korisnicima izbor kada je u pitanju razina šifriranja. Uostalom, kao što sam već napomenuo, veća enkripcija može smanjiti vašu brzinu. Međutim, IPVanish je očito zauzeo oštro stajalište i nametnuo obveznu 256-bitnu enkripciju na sve korisnike.

Gledajući to u perspektivu, 256-bitna enkripcija jedna je od najviših nivoa koju danas imamo i postaje sve prisutnija u modernim algoritmima, protokolima i tehnologijama (čak je koristimo i za SSL).

Jednostavno rečeno, 256-bitni ključ trebao bi masivnu računalnu snagu da se prekine, pa čak i samo s dovoljno vremena – više godina nego u nečijem životu, to je sigurno.

Važno je napomenuti da što je veća šifrirana veza, veća je vjerovatnoća da će veza patiti od degradacije brzine, tako da ću vam dopustiti da sami odlučite koji je savršen balans potreban u vašem životu.

2.2. Bez pravila dnevnika

Ovo je sveti gral davatelja VPN usluga. Svi moramo znati da VPN usluga kojoj povjeravamo svoje podatke neće samo okrenuti i predati je nekom drugom. Neću sada o tome više reći, ali dovoljno je za reći, službeno, IPVanish ima politiku zapisivanja bez dnevnika.

Vaša privatnost je naš prioritet, ali jednako je važno i vaše povjerenje u nas. Zato želimo biti što transparentniji u svojim politikama. IPVanish je davatelj VPN usluga bez nule, što znači da ne vodimo evidenciju o bilo kakvim podacima o vezi, prometu ili aktivnosti u vezi s našim uslugama. – Pravila o privatnosti IPVanish

2.3. Izbor protokola

Ako su sigurnost i anonimnost bastion VPN usluga, onda su njihovi protokoli fleksibilni u njihovim mišićima. IPVanish podržava širok spektar protokola tako da ih možete usvojiti prema potrebi.

IPVanish tvrdi da podržavaju OpenVPN, IKEv2, L2TP / IPsec i SSTP, ali primjećujem da opcija za SSTP nedostaje u njihovoj Windows VPN aplikaciji. Možda je uklonjena.

IPVanish nedostaje SSTP

2.4. Prekidač Kill radi!

U većini VPN-a uključeno je nešto nazvano Kill Switch (prekidač za ubojstvo), koji je osmišljen da prekine vezu s Internetom ako se veza iz VPN poslužitelja ikada izgubi iz bilo kojeg razloga. Neki rade, neki ne, ali drago mi je što mogu prijaviti da IPVanish Kill Switch radi. Možda je malo spor, ali jednom kad se pokrene, sve tvrdoglavo odbija da se poveže.

U stvari, nakon što učitate svog IPVanish klijenta, nećete moći surfati mrežom dok se ne povežete na njihov poslužitelj. Pretraživanje bez veze moguće je samo nakon što izađete iz IPVanish klijentskog softvera. Ovo je daleko najbolja implementacija Kill Switch-a koji sam dosad vidio.

3. Dovoljna brzina za streaming 8k videozapisa

Da budem iskren, nisam baš veliki obožavatelj brzine koju nude IPVanish poslužitelji. To bi mogla biti moja konfiguracija, ali iskreno sam isprobao gotovo svaku kombinaciju koju njihova aplikacija podržava i nisam imao puno sreće osim (kao i obično) servera sa sjedištem u Singapuru. To bi bilo sasvim logično, jer to je lokacija koja mi je dobro zatvorena.

Nedavno sam zamijenio svog davatelja usluga širokopojasne mreže i iako je moja brzina linije testirana da bih mogao isporučiti blizu oglašavanih 500Mpbs, moja je oprezna oprema u stanju otići tek toliko daleko. Zbog toga ovaj put osiguravam osnovnu brzinu kako biste obavijestili što je pravilo za vezu s kojom moja testna platforma može da se snalazi – oko 200Mbps

Najbrži rezultat - Nema VPN osnovne brzine

Ispitivanje brzine bez osnovne VPN brzine
(Pogledajte rezultat ispitivanja pune brzine)

IPVanish brzine koje sam uspio skupiti bile su prilično tužne;

Malezija je imala samo dva poslužitelja i najbolji izbor servera dobio mi je nevjerojatnih 20Mbps. Mogao bih dobiti više od onog na svom starom internetskom planu koji je zazvonio u 50Mbps.

Rezultat ispitivanja brzine na poslužitelju u Maleziji

Ispitivanje brzine Azija – Malezijski poslužitelj
(Pogledajte rezultat ispitivanja pune brzine)

Moj uobičajeni prvak, Singapur, dao mi je otprilike pola početne brzine. Očito nije sjajno, kupujte hej, to je skoro 100Mbps!

Rezultat ispitivanja brzine na singapurskom poslužitelju

Ispitivanje brzine Azija – Singapurski poslužitelj
(Pogledajte rezultat ispitivanja pune brzine)

Australija, malo dalje od mene, smanjila je tu brzinu na pola i dala malo šokantnog vremena Ping-a.

Rezultat ispitivanja brzine na australijskom poslužitelju

Ispitivanje brzine Australija – Adelaide Server
(Pogledajte rezultat ispitivanja pune brzine)

Južna Afrika je, kao što se i očekivalo, za mene bila uobičajeno niska. Jasno mi je da Južna Afrika možda nije najbolja po izboru većine korisnika, ali to uvijek uključuju u zemljopisno širenje.

Rezultat ispitivanja brzine na Afričkom poslužitelju

Ispitivanje brzine Afrika – South Africa Server
(Pogledajte rezultat ispitivanja pune brzine)

Za Europu je moj uobičajeni izbor Nizozemska, jer je poprilično sredina tamo i ima pristojnu infrastrukturu.

Rezultat ispitivanja brzine na poslužitelju Nizozemska

Ispitivanje brzine Europa – poslužitelj Nizozemske
(Pogledajte rezultat ispitivanja pune brzine)

I konačno, diljem svijeta s mog fizičkog mjesta, Sjeverne Amerike. Veće brzine koje su tamo dostupne pripisujem tome što je početna baza IPVanish-a.

Rezultat ispitivanja brzine na poslužitelju Sjeverna Amerika

Ispitivanje brzine Sjeverne Amerike – Dallas Server
(Pogledajte rezultat ispitivanja pune brzine)

S visokom od gotovo 100Mbps i niskom od 20Mbps, moglo bi se tvrditi da IPVanish doista ne daje veliku vrijednost. Ipak ovdje bih želio ubrizgati da je 100Mbps na VPN-u još uvijek pristojno i siguran sam da ćete negdje pronaći poslužitelj koji vam može dati dobru brzinu.

Ipak, iste brzine koje mogu dobiti s IPVanish-om i dalje su mi omogućile strujanje 8k UHD videozapisa s YouTubea. Realno gledano, oko 15Mbps će vam to omogućiti za UHD video.

YouTube 8k test

4. Dobra cijena bez dugih razdoblja zaključavanja

Opcije IPVanish cijene

Čini se da je IPVanish pao usred cijena u VPN ratovima. Uz ad-hoc 10 USD mjesečno i 6,49 USD mjesečno na jednogodišnjem planu, nije vrsta ni ovdje, ni tamo. S jedne strane ako mjesečno idete nije ugnjetavajuće skupo, dok s druge strane ne štedite toliko kao drugi tijekom dužeg razdoblja.

Uzmimo za primjer Nord VPN, koji ima zaista fantastične dugoročne cijene.

Što nam se nije svidjelo u vezi s IPVanish VPN-om

1. Nedostatak optimiziranih poslužitelja

To je prvo što sam primijetio jednom kada sam instalirao VPN klijent na svoj sustav. Gledao sam razne postavke i primijetio da IPVanish stavlja neobično visok prioritet na Ping serveru i rangiram ih prema tome. Osim toga, morate riskirati s onim što aplikacija odabere za vas.

Nemojte me krivo shvatiti – server Ping je važan. U osnovi je koliko kašnjenja pokazuje poslužitelj u komunikaciji s vašim uređajem, ali to nije toliko važno u kontekstu.

Kao VPN korisnici zasigurno treba pretpostaviti da bismo liniju koristili za razne stvari, poput torrentinga, video striminga ili bilo čega drugoga, pa zašto se usredotočiti na samo Ping? Učinite život jednostavnim, Molim.

2. Pitanja o privatnosti

Unatoč vrlo javno iznesenoj politici bez prijave, IPVanish je zapao u ozbiljnu vatru zbog nedostatka okosnice da se suprotstavi vlastima u prošlosti. Još više uznemiruje to što su optuženi za predaju informacija koje nisu trebale postojati.

2.1. Tvrtka sa sjedištem u SAD-u

Kao tvrtka sa sjedištem u SAD-u, IPVanish ima fiducijarnu obvezu pomoći vlastima u njihovim istragama. Sudeći prema tome koliko su brzo oni navodno bacili svog korisnika u autobus, kada ih je pitala Domovina sigurnost, jesi li spreman kladiti se na njih da te zaštite?

SAD se trenutno vodi u bitci za donošenje zakona o zadržavanju podataka. Iako trenutno nema zakone o obveznom čuvanju podataka kao što je Europska direktiva o zadržavanju podataka, koliko prije toga to postaje stvarnost?

2.2. Kontroverze u zapisima

Početkom ove godine (2018.), članak u TorrentFreak optužio je IPVanish da predaje korisničke zapise vlastima (američko Ministarstvo za domovinsku sigurnost). Pa, _a_ korisnički zapisnik je svejedno, ali to je dovoljno loše.

Sada je IPVanish preuzeo relativno nedavno, pa su na pitanje o tome očito sve demantirali rekavši da nemaju saznanja o bilo čemu što se dogodilo prije nego što su preuzeli tvrtku. Iako mi je grozno da su novi vlasnici tako ozbiljno kršenje jednog od glavnih stupova ponašanja VPN-a tako ležerno protrljali pod tepih..

IPVanish nema, nema i neće bilježiti ili pohranjivati ​​zapisnike naših korisnika kao StackPath tvrtka. Ne mogu razgovarati s onim što se dogodilo na nečijem drugom satu, a tog menadžerskog tima je već odavno. Ali znajte ovo – osim što ne prijavi, StackPath će braniti privatnost naših korisnika, bez obzira tko drugačije zahtijeva. ” – Jeremy Palmer, potpredsjednik, proizvod & Marketing.

Pitanje je, jeste li voljni prihvatiti njihovu riječ, jer su se očigledno zaštitili?

2.3. Pronađeni su neobični podaci o lokaciji poslužitelja

Otkrivene su čudne lokacije IPVanish

Koristim speedtest.net već duže vrijeme i obično je bio točan ne samo u pogledu brzine ispitivanja, nego je također pokazao i ispravnu lokaciju uključenih testnih poslužitelja. Zapravo, ovo je prvi put da sam se pojavio ovaj problem u svojoj povijesti korištenja njihove usluge.

Kad sam povezan na IPVanish servere, primjećujem da me Speedtest često pokušavao upariti sa poslužiteljima koji su bili jako udaljeni od lokacije na kojoj su mi prikazani. Normalno vas povezuje s najbližim poslužiteljem do vaše lokacije.

Pa zašto me pokušava upariti sa poslužiteljima udaljenim tisućama kilometara? Iznio sam problem e-poštom na njihovu korisničku podršku, ali oni su u osnovi ignorirali moje pitanje. Bilo koja ideja o tome što se ovdje događa?

Nažalost, ovaj se čudni fenomen ponekad preliva i na usluge geolokacije. Uzmimo primjer iBBC playera prikazanog dolje;

Neobično mjesto poslužitelja putem BBC playera

3. Strašna korisnička podrška

Moje najveće zanimanje za IPVanish – korisničku podršku. Umjesto toga, nedostatak toga. Svakako mogu razumjeti da neke tvrtke ne pružaju korisničku podršku za 365/24/7, posebno putem chat chat usluga jer troškovi mogu eskalirati.

Ono što ne mogu razumjeti je zašto tvrtka za tehničke usluge poput IPVanish misli da si može priuštiti da to ne učine.

Dalje ne mogu shvatiti zašto smatraju da je u redu tvrditi da nude 24/7 korisničku podršku, ako im treba tri dana da otvoreno odgovore s detaljnim e-mailom i zatraže pomoć.

IPVanish korisnička podrška

TEHNIČKO, točni su, odgovaraju odmah – s automatiziranom e-poštom koja kaže da će odgovoriti uskoro. Pa ipak, to je dosad u kršenju duha korisničke podrške da sam jednostavno bio zaludan.

Ne samo da je njihov odgovor kasnio tri dana, također nije uspio na bilo koji smislen način riješiti pitanja koja sam imala. U osnovi su mi rekli:

prekinuti vezu s trenutnog poslužitelja i prebaciti se na drugi protokol. Pokušajte se povezati s najbližim poslužiteljem.

Dao sam im detaljne informacije o problemima s kojima se suočavaju, zajedno s konfiguracijom mog klijenta i sve što su imali za reći bilo je to. Da nisam već isprobao rješenje koje su već predložili, umjesto toga sramio bih se sebe. Nisam siguran je li problem u pravilima tvrtke ili pomoćniku za pomoć kupcima koji stvarno ne želi posao, ali krajnji rezultat je isti.

IPVanish, SRAMI SE.

4. Loša aplikacija klijenta

Od starinskog dizajna do izrazito gadnog nedostatka opcija, moglo bi se reći da je aplikacija IPVanish pojednostavljena i minimalistička – ako smo ljubazni. Nažalost, nedostatak mnogih vrlo potrebnih funkcija čini se loše promišljenim umjesto pojednostavljenim.

Od zaključavanja do jednog standarda šifriranja do nedostatka organizacije poslužitelja (osim Ping-a, uvijek je Ping s njima), štedljivost u dizajnu je uzeta malo predaleko.

A osobno, da sam imao uslugu koja nudi tako loše brzine, ne bih uključio nadzor prometa u samom klijentu. To je poput trljanja soli u otvorenu ranu.

Dno crta: Je li IPVanish VPN vrijedan cijene?

Dok sjedim i oporavljam dah nakon te duge rance o usluzi kupcima, morao sam se smiriti nekoliko minuta kako bih vratio fokus. Jedan od mojih ljubimaca je loša usluga kupcima i to sam shvatio u ovom trenutku.

Ipak, s ravnotežom stvari za i protiv ove tvrtke, osjećam se kao da je to i dalje pomalo neobično. Uzmimo za primjer njihovu čvrstu stav o sigurnosti nametanjem 256-bitne razine enkripcije. Ipak u isto su vrijeme prošli kroz niz navodnika o zapisivanju trupaca koje su samo pokušali odbaciti.

Na kraju dana, osjećam to ne toliko kao velike tehničke probleme s kojima se suočava IPVanish, već stav tvrtke. Od marketinškog VP-a koji može pokušati poništiti navode rekavši “ne znamo ništa”, uslužnom osoblju za korisnike, što u principu ne brine – osjećam se kao da se IPVanish suočava s ozbiljnim problemima.

Ipak s pravim pozicioniranjem i samo malo sjaja, još uvijek postoje stotine, ako ne i tisuće koje se neće potruditi učiniti pravu stvar i pročitati proizvod prije nego što uđu u njega.

Osobno ne bih dirao IPVanish s motkom od deset stopa, ali da budem iskren, on ima svoje sjajne točke kao što sam spomenuo u svojoj recenziji.

Glavne značajke

 • ✓ 256-bitna enkripcija
 • ✓ Opcije uravnotežene cijene
 • ✓ Podržite do 10 uređaja istovremeno
 • ✓ 7-dnevna garancija povrata novca
 • ✓ Podržava P2P dijeljenje datoteka
 • ✓ Pravila bez evidentiranja

Preporučuje se za

 • • Video streaming (ponekad)
 • • Sigurni korisnici
 • • P2P ventilatori
 • • Korisnici sa sjedištem u SAD-u i EU

>

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map