Torrent Encryption 101

Što je torrent šifriranje? Trebate šifrirati svoje bujice? Koja je korist i koja je najbolja metoda za šifriranje vaših bujica?

Ako ste prije imali ove (ili slične) misli, niste sami. Šifriranje torrenta jedna je od najmoćnijih (i najmanje razumljivih) tehnika bujice. Upotreba šifriranja dramatično je porasla, a svi glavni bittorrent klijenti sada nude neki oblik ugrađene enkripcije.

Ovaj će vam vodič pokazati kako vas učite:

 1. Što je torrent šifriranje i zašto je važno
 2. Zašto korištenje ugrađene enkripcije vašeg torrent softvera NIJE najbolja opcija
 3. Kako koristiti ugrađenu enkripciju (besplatna metoda)
 4. Kako se koristi VPN za jače šifriranje torrenta & zadržite 100% svojih vršnjaka

Spreman? Napravimo to.

Što je enkripcija

Svakodnevno koristite enkripciju na webu, iako je možda ne biste shvatili. Svaki put kad posjetite web stranicu banke ili kreditne kartice ili kupite na amazonu; Vaš web preglednik koristi šifriranje. Šifriranje sprječava treće strane da čitaju vaše prenesene podatke.

Ovo sprječava krađu identiteta prilikom slanja osjetljivih podataka putem interneta, poput brojeva, adresa i lozinki kreditnih kartica.

Bez enkripcije, svi koji dijele istu mrežu kao i vi potencijalno možete pročitati svoj cijeli podatkovni tok (mislite na javne wifi mreže). Također, vaš ISP (davatelj internetskih usluga) može koristiti dubinsku inspekciju paketa kako bi pročitao sve prenesene podatke, nadgledao preuzimanja i snimio svoju web povijest.

Šifriranje šifrira / štiti podatke koje šaljete tako da ih može pročitati samo web stranica / poslužitelj s kojom komunicirate.

Zašto šifrirati vaše bujice

Potrebne su vam samo dvije riječi da objasnite zašto biste trebali kriptirati svoj torrent promet:

 1. Ubrzati
 2. Privatnost


Ubrzati:
Ovo tromjesečno globalno internetsko izvješće pokazalo je da je bittorrent bio prvi korisnik upotrebne širine protoka u Sjevernoj Americi u 2014. godini, ispred velikih kompanija poput Youtubea, Netflixa i Skypea. Stoga ne bi trebalo biti iznenađujuće da se mnogi glavni davatelji internetskih usluga odluče za umanjivanje (sporih) bujica i prijenosa.

Da bi ugasio određeni softver / uslugu, vaš davatelj internetskih usluga mora biti u mogućnosti pročitati vaš promet i odvojiti ga od ostalih neshvaćenih namjena. Šifriranje sprečava davatelja internetskih usluga u tome. Pročitajte naš puni vodič za bujicu bušenja, za više informacija.

Privatnost: Prema zadanim postavkama, torrent preuzimanja su potpuno nešifrirane. To znači da će vaš davatelj internetskih usluga točno vidjeti koje datoteke sadite / preuzimate i koliko podataka prenosite putem bittorrenta. Pravilna uporaba enkripcije spriječit će vašeg davatelja internetskih usluga u nadziranju vaših preuzimanja.

2 mogućnosti šifriranja: VPN vs ugrađeni

Svi klijenti koji koriste torrent sada imaju opcionalnu ugrađenu enkripciju, ali ova metoda ima svoja ograničenja i drastično će smanjiti dostupnost (i brzinu vršnjaka). Bolja alternativa je korištenje alata koji se zove VPN (Virtualna privatna mreža). VPN pruža još jaču enkripciju, neće smanjiti # vašeg dostupnog vršnjaka, a ima i dodatnu korist skrivanja vaše IP adrese u bujičnim rojevima.

Ugrađena opcija šifriranja

Ovo je potpuno besplatna metoda enkripcije koja će vam omogućiti šifriranje prijenosa podataka između ostalih vršnjaka, sve dok im je omogućeno i šifriranje.

Ako vršnjak nema omogućeno šifriranje, ovisno o vašim postavkama:

 1. Vaši će se podaci preuzimati nešifrirani
 2. Nećete moći preuzeti s tog vršnjaka (ako koristite način prisilne enkripcije)

uTorrent postavke šifriranja

uTorrent Postavke šifriranja

Da biste zajamčili šifriranje sa punim radnim vremenom pomoću ugrađene metode, način šifriranja mora biti postavljen na ‘Prisilno’ (ili ekvivalentni vlastiti torrent softver, o čemu ćemo kasnije u detaljnim postavkama razgovarati). Slaba strana toga je što se tek tada možete povezati s vršnjacima koji su također omogućili šifriranje. To može smanjiti dostupne vršnjake za čak 95%.

Važna nota: Pomoću ove metode šifrirat će se samo vaša torrent datoteka za preuzimanje. Neće šifrirati vaše web pregledništvo niti skrivati ​​činjenicu da posjećujete bujice. Također neće šifrirati preuzimanje početne .torrent datoteke s interneta, već samo prijenos osnovnih datoteka. Ova metoda također ne krije vašu torrent IP adresu.

Opcija šifriranja VPN-a

Korištenje VPN-a za skrivanje vaše bujice vrlo je jednostavno. Potrebna su 4 koraka:

 1. pretplatite se na vpn uslugu prilagođenu bujici
 2. preuzmite VPN softver
 3. Povežite se na mjesto VPN poslužitelja po vašem izboru (jednostavno kao jedan klik miša)
 4. Preuzmi bujice anonimno.

To je to!

Spajanje na VPN poslužitelj

Zaslon za odabir poslužitelja IPVanish VPN-a

Korištenje VPN-a dat će vam višestruke prednosti prilikom preuzimanja bujica. Mi ćemo ih pogledati u sljedećem odjeljku…

Zašto je VPN najbolja opcija šifriranja

Korištenje VPN-a ima 3 različite prednosti u odnosu na korištenje ugrađene enkripcije vašeg torrent klijenta.

 1. VPN enkripcija je mnogo MNOGO jača
 2. Korištenje VPN-a neće smanjiti broj vaših vršnjaka
 3. VPN će također sakriti vašu stvarnu IP adresu u bujicama (čineći preuzimanja anonimnim / teško ih je pronaći)

Snaga enkripcije

Ugrađena opcija šifriranja obično koristi oko 64-bitne jačine šifriranja. Najbolje torrent VPN-ove koriste 256-bitnu OpenVPN enkripciju.

To se možda ne čini velikom razlikom (izgleda samo 4x), ali zbog načina na koji funkcionira matematika šifriranja, 256-bitna enkripcija je zapravo 2 ^ 192 puta jača (to je 2 snagom 192. To je stvarno velik broj).

To je razlika između enkripcije koja se lako može razbiti napadima grube sile i korištenjem 256-bitne enkripcije, što je ista snaga koju američka vojska koristi za strogo tajne komunikacije. (Za usporedbu, američka vlada koristi samo 128-bitnu enkripciju za opću komunikaciju). Drugim riječima, 256-bitna enkripcija izuzetno je jaka.

Dostupnost vršnjaka

Da bi enkripcija vašeg torrent klijenta funkcionirala, vršnjaci s kojima se povezujete također moraju imati omogućeno šifriranje. VPN nema takva ograničenja. Budući da VPN poslužitelj kriptira cijeli protok podataka (bez obzira na postavke vršnjačkog enkripcije), dobivate 100% dostupnost vršnjaka (i brže brzine) bez da ikad riskirate nešifriranu vezu.

Anonimna IP adresa (zaštitite svoj identitet)

Nemoj pogriješiti, anonimna IP adresa je najveća prednost korištenja VPN-a.

Kada preuzmete bujicu, vaša IP adresa (koja može prepoznati vašu jedinstvenu internetsku vezu) je javno vidljiva svim ostalim vršnjacima iz tog bujice.

Slika

Peer lista s torrenta za Linux

Mnogi ljudi ne shvaćaju da se većina praćenja bujice vrši prijavljivanjem IP adresa u bujice, a ne da li vam ISP nadgleda promet. Web-lokacije poput scaneye-a čuvaju torente baze podataka preuzete sa svake IP adrese koju su nadzirali.

Ako koristite VPN koji ne bilježi, IP adresa koja se pojavi u vašoj bujici bujica bit će ona koja pripada vašoj VPN usluzi. Ako VPN tvrtka ne vodi evidenciju (poput ove), vašu torrent IP adresu ne možete pratiti prema vašem pravom IP-u.

3 sjajna VPN-a koja nisu zabilježena

 • IPVanish (Najbrži VPN koji smo testirali)
 • Sakrij me (uključuje VPN i SOCKS proxy uslugu. Ograničen besplatni plan dostupan)
 • Torguard (Jedna od najstarijih VPN-ova bez evidentiranja koja se bavi torent korisnicima)

Kako konfigurirati ugrađenu torrent šifriranje (besplatna opcija)

U redu, sada ćemo vam korak po korak pokazati kako omogućiti šifriranje u vašem omiljenom torrent klijentu. Ovo je značajka ugrađena u svakog velikog torrent klijenta.

Sjetite se samo da korištenje enkripcije unutar vašeg torrent klijenta ima sljedeća ograničenja:
Možete imati 100% šifriranu vezu ili 100% vršnjačku dostupnost. Ne možete imati oboje. Upotreba prisilne (cjelovite) enkripcije smanjit će vaš broj dostupnih vršnjaka.

Načini šifriranja

Svaki klijent torrent koristi svoju terminologiju / postavke kada je u pitanju aktiviranje šifriranja. Bez obzira na to koje riječi ipak koriste, postoje samo 3 primarna načina šifriranja:

 • Šifriranje onemogućeno (nema šifriranja)
 • Neobvezna šifriranje (Upotrijebit će šifriranje s vršnjacima koji to omogućuju, ali će se također povezati s nekodiranim vršnjacima)
 • Prisilno šifriranje (povežite se samo s vršnjacima koji omogućuju šifriranje. 100% šifriranih preuzimanja)

U redu, hajde da se šifriramo. Klijenti bujice nalaze se po abecednom redu.

Poništavanje: postavke šifriranja

Korak 1: Otvorite izbornik postavki prema Uredi > Postavke (ili pritisnite “Ctrl + P)
Korak 2: Odaberite “Mreža” na kartici kategorije s lijeve strane izbornika postavki

Vidjet ćete prozor koji izgleda ovako:

Slika

Imajte na umu odjeljak “Šifriranje” pri dnu prozora. Postavke koje ćemo odabrati ovisit će o vašim preferencijama i toleranciji na rizik.

Evo postavki za svaki način rada:

# 1: Šifriranje onemogućeno (nije preporučljivo)

set dolazeći i Inostranstvo do: ‘Onemogućeno’

# 2: Neobvezna šifriranje (koristi šifriranje kada je dostupno)

U ovom će se načinu koristiti najjača dostupna opcija šifriranja. Imat ćete pristup svim vršnjacima, ali neće sve veze biti šifrirane.

Vaše postavke trebaju izgledati točno ovako –>

Poništi šifriranje (izborni način)

Neobvezna šifriranje (dostupno 100% vršnjaka)

# 3: 100% šifriranje (samo preuzimanje s šifriranih veza)

Ovo je najsigurniji način (i pomoći će u sprječavanju bujanja bujica), ali ćete moći preuzeti samo s malog% ukupnog broja vršnjaka.

Sve dok preuzimate dobro zasijane bujice, brzine bi trebale biti dobre.

Postavke prisilne enkripcije

Prisilna enkripcija (100% šifrirani tranfer)

uTorrent: Postavke šifriranja

Korak 1: Iz izbornika uTorrent idite na Opcije > Postavke (Ili pritisnite “Ctrl + P”)
3. korak: Idite na karticu “Bittorrent” na lijevom izborniku

Trebali biste vidjeti nešto takvo:

uTorrent izbornik postavki šifriranja

Postavke šifriranja (Opcije) > Postavke > BitTorrent)

Promijenit ćemo postavke u ‘Šifriranje protokola’ odjeljak na dnu. Evo postavki za svaki od 3 načina šifriranja:

Onemogućeno

Postavite Izlazno na onemogućeno kao što je prikazano na slici iznad.

Neobvezna šifriranje

Vaše postavke trebaju izgledati točno ovako:

uTorrent neobavezna enkripcija

uTorrent šifriranje (neobavezni način)

Prisilno šifriranje (100% enkripcija)

Ovaj će se način povezati samo s vršnjacima s omogućenom šifriranjem. Postavke trebaju biti:

uTorrent 'prisiljena' enkripcija

uTorrent šifriranje (prisilni način rada)

Vuze: Postavke šifriranja

Da biste prilagodili postavke šifriranja u Vuze, morate biti u korisničkom načinu rada ‘Napredno’. Da biste to učinili, idite na:
alat > Opcije > Način

Zatim promijenite način rada korisnika na: “Napredno”

Vuze napredni način rada

Postavite korisnički način na “Napredno” (Alati) > Opcije > Način)

Zatim ćemo, još uvijek, na zaslonu s opcijama, pritisnuti TOGGLE lijevo od ‘Veza’ izložiti “Šifriranje prometa”Postavke…

Slika

Ovo su optimalne postavke za svaki od 3 načina:

Šifriranje onemogućeno

Poništite potvrdni okvir “Zahtijevajte šifrirani transport”. Sve opcije u nastavku trebaju biti sive (kao na gornjoj slici)

Neobvezna šifriranje

Da biste omogućili neobavezno (ne prisilno) šifriranje u vuze-u, uglavnom uključite potrebnu enkripciju, ali odredite rezervne mogućnosti u slučaju da vršnjak ne dopušta šifrirane veze.

Vaše postavke trebaju biti:

Vuze

Postavke šifriranja ‘neobavezno’

Prisilna enkripcija (100% šifrirani prijenos)

Ovo je najsigurniji način rada i bit će najbolja obrana od propucavanja bujice ISP-a. Imat ćete manje dostupnih vršnjaka (zbog čega je bolje da umjesto toga upotrebljavate VPN prilagođen torrentu)

Vaše postavke trebaju biti:

Vuze

Postavke šifriranja Vuze ‘prisilno’

U osnovi vam je ‘Zahtijevajte šifrirani transport’ bez dopuštanja nijedne rezervne mogućnosti. To će prisiliti vuze da se poveže samo s vršnjacima koji imaju omogućeno šifriranje.

Sažetak i ostali korisni članci

Nadamo se da ste do sada torrentni preuzimanja u potpunosti šifrirane pomoću VPN-a ili ugrađene transportne enkripcije.

Evo što smo do sada naučili:

 1. Što je šifriranje i zašto je korisno (Savjet: spriječite prigušivanje / nadzor preuzimanja torrenta)
 2. Zašto je VPN najbolji alat za šifriranje (Mnogo jača enkripcija + ne peer gubitak + anonimna IP adresa)
 3. Kako se koristi ugrađena enkripcija za vašeg omiljenog torrent klijenta (bilo koja enkripcija je bolja od nijedne)

Evo još nekoliko članaka koji će vam pomoći na vašem putu do potpuno anonimnih bujica:

Vodič

Kako koristiti uTorrent anonimno (podešavanje VPN / proxyja)
Kako koristiti Vuze anonimno (podešavanje VPN / proxyja)
Kako upotrebljavati Deluge anonimno
VPN vs proxy. Koji bolje skriva bujice?

Recenzija / Članci

Najbolji torrent VPN-ovi (za anonimna preuzimanja)
Pregled privatnog pristupa internetu (najbolji jeftini VPN)
IPVanish pregled (najbrži vpn bez prijavljivanja)
Privatni pristup internetu vs IPVanish

Hvala vam na čitanju, nadam se da je ovaj članak bio od velike pomoći! Podijelite ga s prijateljima ili sljedbenicima pomoću trake za dijeljenje s lijeve strane. Sretna bujica!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me