Vodič za anonimne torrente (za Mac)

Čini se da je većina torrent-tutorijala napisana za korisnike računala, ali nikad se ne bojte ljubitelja Mac-a. Ovdje imamo vaš Mac Torrent vodič.

Naučit ćete: Kako anonimno preuzeti torrente na Mac računalo (pomoću VPN ili SOCKS5 Proxy).

Imamo čak i namjenske vodiče za postavljanje Maca za popularne torrent klijente (kao što je uTorrent!)

Contents

Sadržaj članka

 1. Anonimni bujica?
 2. Dvije opcije: VPN ili proxy
 3. Preporučeni anonimni VPN-ovi za Mac Torrents
 4. Kako koristiti VPN za bujicu (jednostavna opcija jednim klikom)
 5. Kako koristiti proxy SOCKS5 za bujice (vodič za ručno postavljanje)
 6. Provjerite radi li vaš VPN / proxy

Trebate li anonimizirati svoje bujice?

Vjerojatno već znate odgovor na to pitanje ako ste ovaj vodič pronašli u googleu. U 2011. godini 15% bittorrent korisnika koristilo je alat za anonimizaciju kako bi torenti bili privatni. Pet godina kasnije, postotak se vjerojatno utrostručio.

Jedina slabost protokola bittorrent (i p2p mreže općenito) je ta što svaki torrent peer može vidjeti vašu ip adresu i lokaciju.

Što ćete naučiti:
Slijedom ovog vodiča moći ćete spriječiti sve vršnjake da vide vašu stvarnu IP adresu (i umjesto toga im će pokazati IP koji se ne može pratiti). Također ćete moći kriptirati internetsku vezu tako da snoopers ili posrednici (poput vašeg davatelja internetskih usluga) neće moći pregledavati vašu web povijest ili preuzeti histoyr.

uTorrent popis vršnjaka

IP adresa svakog vršnjaka vidljiva je svima koji dijele torrent datoteku.

VPN vs. PRoxy (dva alata za anonimne bujice)

Postoje dva alata koja možete koristiti za anonimiziranje svojih bujica – VPN ili Proxy. Koji ste odabrali potpuno su osobne preferencije ili ih možete koristiti zajedno za dodatnu sigurnost.

Evo osnovnog pregleda svake mogućnosti:

VPN / virtualna privatna mreža

Ovo je najlakša opcija za postavljanje. Preuzimate prilagođeni VPN softver koji nudi VPN usluga koju odaberete. Šifrirat će cijelu vašu internetsku vezu i preusmjeriti sve podatke putem njihovih VPN poslužitelja (koji sakriva vašu stvarnu IP adresu od torrent kolega).

VPN softver također će uključivati ​​korisne sigurnosne značajke kao što je prekidač za zaustavljanje (spriječi curenje IP-a ako se VPN prekine) i jednostavno prebacivanje poslužitelja (odaberite između 20-100 različitih poslužitelja).

VPN ne zahtijeva nikakvu ručnu konfiguraciju unutar vašeg torrent klijenta / softvera. Jednostavno se povezujete na poslužitelj i anonimni ste. Zaista je tako jednostavno.

Čarape5 proxy

Proxy je poput VPN-a za jednokratnu upotrebu (minus enkripcije). Usmjerava promet za 1 program putem proxy poslužitelja (sakrivanje vaše IP adrese). Prednost proxy-a je što je obično brži od VPN-a (bez enkripcije) i omogućava da se IP adresa web-preglednika razlikuje od vaše torrent IP adrese.

Također možete pokrenuti torrent klijent putem proxyja, unutar VPN tunela za dvostruku promjenu IP adrese, zasebne IP adrese (preglednik i torrent klijent) i dobre brzine. Pokazat ćemo vam kako to učiniti kasnije u članku.

Za više informacija pročitajte: VPN vs. Proxy (što je bolje za bujice?)

I ne brinite, obje možete koristiti zajedno bez pretplate na 2 odvojene usluge. Postoji nekoliko VPN pružatelja koji nude SOCKS5 proxy pristup sa svakim VPN planom! Ali pokazat ćemo vam kako to djeluje kasnije u ovom udžbeniku.

Preporučeni Mac VPN-ovi – (neki uključuju i SOCKs5 proxy!)

Ovi se VPN davatelji ručno biraju na temelju sljedećih kritičnih kriterija:

 • Nula zapisnik & bujica-prijava (Ne pohranjuju nikakve podatke o vašoj povijesti veze. Vrlo važno!)
 • Brze brzine & Nenatrpani poslužitelji
 • Jeftino (sve ispod 10 USD mjesečno, neke jeftine kao 3,33 USD mjesečno)

Ne morate odabrati nijednog dolje navedenog pružatelja usluga (iako ih smatramo najboljim opcijama), ali budite sigurni da onaj VPN koji odaberete ne vodi nijedan VPN zapisnik.. Anonimnost je prioritet # 1

Bez daljnjeg odgađanja, evo naših najboljih ponuda. Također imamo veze s detaljnim pregledima za sve (s brzinama).

IPVanish (6,49 USD + mjesečno)

IPVanish je najbrži VPN za mac torrente

IPVanish je najbolji izbor za Mac korisnike ako planirate učestalo preuzimati bujice. Oni su već uvijek među najbržim VPN uslugama, ali su dodali još tonu značajki specifičnih za bujicu u posljednje dvije godine.

Evo najvažnijih:

 • Pravi Pravila o privatnosti Zero-Log (maksimalna privatnost)
 • Socks5 Proxy usluga uključena (potpuno nova značajka!)
 • IPVanish ima odličan softverski klijent za mac

Proxy Socks5 veliki je pomak, jer je to bila jedina prednost koju je PIA (sljedeći) imao nad IPVanishom. Proxy Socks5 može se konfigurirati unutar vašeg omiljenog torrent klijenta (sa ili bez VPN-a) radi jednostavne izmjene torrent IP-a bez utjecaja na ostatak vaše internetske veze.

Ako želite, Pomak, UTorrent i QBittorrent.

Klijent softvera IPVanish Mac

Slika

Mac softver IPVanish omogućuje vam potpuni pristup svim lokacijama 100+ poslužitelja koristeći sva 3 VPN protokola (OpenVPN, PPTP ili L2TP).
Također imate nekoliko naprednih sigurnosnih značajki (IPv6 zaštita od curenja, DNS zaštita od curenja i prebacivanje). Prekidač za uklanjanje sprečava da osjetljivi podaci ne prođu nešifrirani ako VPN slučajno padne.

Tu je i značajka ekskluzivna za Mac: Popis “Omiljeni poslužitelji” pomoću kojeg ručno birate svoje omiljene poslužitelje za jednostavan pristup jednim klikom.

cijena & povrati

Svi IPVanish paketi imaju identične značajke, jedina razlika je duljina pretplate. Dulje pretplate su jeftinije (mjesečno).

Cijene su:

 • 1 mjesec – 10 $ / mjesečno
 • 3 mjeseca – 8,99 $ / mjesečno
 • 1 godina – 6,49 USD / mjesec (najbolja ponuda)

Svi planovi dolaze sa 7-dnevnim, 100-postotnim jamstvom povrata novca, pa vrijedi nabaviti dužu pretplatu (uz uštedu od 35%) i uvijek možete otkazati ako nije ono što ste očekivali. Prema našem iskustvu, IPVanish isporučuje na svim frontovima.

Privatni pristup internetu (3,33 USD mjesečno)

Privatni pristup internetu (ili “PIA” njihovim milijunima + pretplatnicima) jedna je od izvornih VPN usluga prilagođenih torrentima. Oni su ušli u kategoriju nulta zapisa, a njihovu je politiku provjere čak i FBI ispitao na sudu.

PIA je nesumnjivo jedna od glavnih vodećih vpnsa u riječi, a njihova se ogromna popularnost može prilično sažeti u jednu frazu…

$ 3,33 — (to je mjesečna cijena pretplate od 1 godine na PIA).

Svaka pretplata uključuje i Socks5 proxy pristup (Nizozemski poslužitelj), neograničen prijenos propusne širine i 5 istodobno povezanih uređaja.

Klijent softvera PIA Mac

Privatni softver za pristup internetu Mac

Mac VPN softver tvrtke PIA (prikaz naprednih postavki)

Maia VPN klijent tvrtke PIA vrlo je intuitivan i jednostavan za korištenje. Brzo se možete povezati na bilo kojem mjestu poslužitelja jednostavnim klikom na ikonu PIA koja će se pojaviti u sistemskoj traci na vrhu zaslona. Također možete prilagoditi softverske postavke (prikazane gore) i postavke šifriranja za maksimalnu kontrolu.
Nabavite PIA za 3,33 USD mjesečno »

HOw koristi svoj Mac VPN za bujice

Korištenje VPN-a najjednostavnija je opcija, a postavljanje je nevjerojatno jednostavno. Jednom kada instalirate odabrani VPN softver, možete se povezati na mjesto poslužitelja prilagođenoj bujici i vaše bujice će biti potpuno anonimne.

Savjet: unutar vašeg torrent klijenta nisu potrebna dodatna podešavanja. Jednostavno se povežite s VPN-om…

VPN softver radi sve. Promijenit će šifriranje vaše cijele internetske veze i promijeniti vašu torrent IP adresu tako da vršnjaci vide samo IP VPN poslužitelja (umjesto vašeg).

No, postoji dodatni korak koji biste možda željeli poduzeti za dodatnu sigurnost. Aktivirajte VPN prekidač.

Kako koristiti VPN Kill-Switch

Svi VPN davatelji koje smo gore preporučili ugradili su značajku kill-Switch u svoj softver. Ovo je opcija koja će odmah uništiti svu internetsku povezanost ako VPN ne uspije. Veže vašu internetsku vezu s VPN sučeljem, a vaš torrent klijent neće moći pristupiti internetu dok se ponovno ne povežete s VPN-om..

Sve što trebate učiniti da aktivirate prekidač kill je potvrdni okvir u vašim postavkama softvera da biste omogućili opciju. Pogledajte naše primjere na snimkama zaslona u nastavku.

Postavke prekidača IPVanish kill (mac klijent)

Aktivirajte opciju ‘Kill Network’ u postavkama softvera IPVanish

Opcija Prekidač za privatni pristup internetu (mac softver)

U izborniku naprednih postavki provjerite ‘VPN Kill Switch’

Dodavanje proxy SOCKS5 unutar vašeg torrent klijenta (izborno)

Trčanje putem bujica putem proxyja Socks5 potpuno je neobavezno. Korištenje VPN-a koji ne bilježi logiku već će potpuno anonimizirati vaše bujice.

Neki vole približavanje njihovim bujicama jer to omogućuje vašem torrent klijentu i web pregledniku da imaju zasebne IP adrese.

Proxy možete pokrenuti i sa (ili bez) VPN-om koji je aktivan. Ako ga koristite s VPN-om, bit će vam dva sloja promjene IP adrese (i jaka VPN enkripcija). Ako proxy pokrenete sam, brzine će biti brže nego pomoću VPN-a i torrent IP adresa će se promijeniti, ali veza neće biti šifrirana.

Većina glavnih torrent klijenata imaju ugrađenu podršku za proxy Socks5. 1 zapažena iznimka je (nažalost) Prijenos, popularni Mac torrent klijent.

U nastavku ćemo vam pokazati kako postaviti proxy uTorrent.

Ako upotrebljavate drugačiji torrent klijent nego uTorrent, imamo druge vodiče za postavljanje za:

 • Vuze
 • Potop
 • qBittorrent

Ne brinite da se gornji vodiči provode pomoću PC verzije softvera. Koraci su identični na mac-u.

1. korak – nabavite vjerodajnice za prijavu proxy Socks5

IPVanish i Privatni pristup internetu uključite proxy uslugu Socks5 proxy usluge sa svakom pretplatom, ali ugrađen je na drugačiji sustav od VPN poslužitelja, tako da morate generirati zasebno kombinirano korisničko ime / lozinku za proxy.

Detaljne upute za PIA možete pronaći ovdje.

Ako ste odabrali IPVanish (naš br. 1 preporučeni odabir), koraci su u nastavku:

1. Prijavite se (ili se prijavite) na svoj IPVanish račun ovdje.

Prijavite se na IPVanish račun

2. Idite na karticu “Socks5 Proxy” na ploči vašeg računa i pronaći ćete svoje korisničko ime / lozinku

Slika

3. Držite ovu karticu otvorenom kako biste u sljedećem koraku mogli jednostavno kopirati / zalijepiti vjerodajnice.

Korak # 2 – Konfiguriranje proxyja uTorrent / Bittorrent

Otvorite uTorrent / Bittorrent i idite na: izbornik > Postavke > Mreža

Zatim unesite podatke kao što je prikazano u nastavku. Vrijednosti koje unesete ovisit će o dobavljaču Socks5 koji koristite. Obavezno zamijenite kombinaciju za prijavu / lozinku koju ste generirali u koraku # 1.

Postavke proxyja za IPVanish:

 • Dolazni TCP port: Odaberite vlastiti ili ‘randomizirajte’
 • Proxy poslužitelj: SOCKS5
 • Adresa: ams.socks.ipvanish.com
 • Luka: 1080
 • Ovjera: Omogućeno
 • Korisničko ime: vaše korisničko ime
 • Lozinka: tvoja lozinka
Postavke proxyja za privatni pristup internetu:

 • Dolazni TCP port: Odaberite svoje ili nasumično odaberite
 • Proxy poslužitelj: SOCKS5
 • Adresa: proxy-nl.privateinternetaccess.com
 • Luka: 1080
 • Ovjera: Omogućeno
 • Korisničko ime: vaše korisničko ime
 • Lozinka: tvoja lozinka

Također ćete htjeti biti sigurni da su donja 3 potvrdna okvira omogućena: (Provjera autentičnosti, proxy za ime računala, proxy za p2p). Ovo osigurava da su za korištenje proxy tunela potrebne sve uTorrent veze.

Postavke proxyja za IPVanish Socks5 (uTorrent Mac)

uTorrent Proxy Settings (IPVanish)

Postavke proxy PIA Socks5 (uTorrent Mac)

uTorrent Proxy Settings (privatni pristup internetu)

Korak # 3 – Provjerite promjenu IP adrese

Nakon što sve konfigurirate, možda biste trebali provjeriti svoju torrent IP adresu kako biste provjerili da li sve ispravno radi. To ćemo učiniti pomoću alata za provjeru torrent ip.

Evo našeg detaljnog vodiča o tome kako provjeriti svoju torrent IP adresu.

Ako možete locirati vršnjake i preuzeti torente, tada je vaša postavka proxyja vjerojatno ispravna. Ako su postavke pogrešne (kao što ste imali pogrešnu adresu, broj porta ili lozinku), tada uTorrent neće moći pristupiti internetu.

Savjet: Lijepa osobina korištenja proxy Socks5 je ta što djeluje poput kill-prekidača. Ako veza padne, uTorrent će odmah izgubiti pristup internetu jer sve veze moraju proći kroz tunel proxyja.

Anonimni Mac Mac Torrents: Finalni savjeti

Nadam se da ste uživali u našem Mac Torrent vodiču. Trebao bi vam dati sve što trebate znati kako biste sakrili svoju IP adresu za vrijeme bujice i kako bi vaše torrent preuzete u potpunosti anonimne.

Ako ste preskočili naprijed do kraja, evo glavnih točaka:

 1. Koristite “Zero-Log” VPN i / ili proxy: IPVanish, PIA i NordVPN su dobar izbor
 2. Aktivirajte prekidač za uklanjanje VPN-a tijekom bujice
 3. Postavljanje proxy Socks5 nije obvezno: ali vam omogućava da na torrent klijentu i web pregledniku imate drugačiju lokaciju / ip. To je također drugi sloj sigurnosti ako ga pokrenete unutar svog VPN tunela.

Ako naiđete na bilo kakve probleme tijekom postavljanja ili želite pomoć u konfiguriranju mac VPN / proxy-a s drugim torrent klijentom, provjerite naše detaljne vodiče u nastavku:

Sretno mučenje! Ako vam je ovaj vodič koristan, ne zaboravite ga podijeliti s prijateljem ili društvenom mrežom (možete koristiti traku za dijeljenje s lijeve strane!)

VPN recenzije / usporedbe

Vodiči / Vodiči

 • IPVanish pregled
 • Privatni pregled pristupa internetu
 • Torguard pregled
 • Proxy.sh pregled
 • IPvanish vs privatni pristup internetu
 • Torguard vs privatni pristup internetu
 • Vuze anonimni vodič za bujice
 • QBittorrent anonimni vodič za bujice
 • Zamijenite anonimni vodič za bujice
 • VPN vs. Proxy (što je bolje za bujice?)
 • Kako platiti VPN s Bitcoin-om
 • Provjerite svoju torrent IP adresu

Mac Vodič za anonimne bujice

Ocijenjeno 4,8 / 5 na 4

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me