Privatni pristup internetu vs Torguard

Privatni pristup internetu i Torguard su dva najpopularnija izbora za korisnike BitTorrent-a koji žele anonimizirati svoje bujice i sigurno preuzeti torrente.

Ako svoju torrent aktivnost želite zadržati privatnom ili samo tražite visoko anonimnu VPN uslugu, obje su odličan izbor (obje su napravile naš popis ‘najboljih VPN usluga koje ne prijavljuju’), ali mi ih vodimo računa -u glavu da vidim koji se od njih stvarno izvodi na vrhu.

Kriteriji za usporedbu

Za ovu usporedbu uzeli smo u obzir opće sigurnosne značajke, kao i značajke specifične za bujicu, brzinu, korisničku podršku i još mnogo toga.

Pogledat ćemo:

 • Sigurnost / Šifriranje
 • Ubrzati
 • Prijateljska bujica
 • Software / značajke
 • podrška
 • Cijena

Sažetak sažetka za usporedbu glave

Slika

 • Sjedište u SAD-u
 • Nema zapisnika aktivnosti, nema zapisnika veza.
 • 256-bitna AES enkripcija (prilagođene opcije šifriranja)
 • 4096-bitni ključevi za enkripciju (vrlo sigurni)
 • Neograničena propusnost / prijenos podataka
 • Sigurnost prekidača
 • VPN + Torrent Proxy usluga uključena
 • Nema dodatnih značajki bujica

Cijena / ponude
Mjesečna cijena: 6,95 USD / m
Najbolja ponuda: 3,33 USD mjesečno (1 godina pretplate)

Naše omiljene značajke
Privatni pristup internetu pruža više mogućnosti za nižu cijenu od bilo kojeg drugog VPN-a. Volimo njihovu posvećenost privatnosti (istinska „nulta evidencija“), brzinu, prijaznost prema torrentima i izvrstan softver (s prilagođenom kontrolom snage šifriranja i algoritma koji se koristi).

Svaka pretplata na PIA uključuje i neograničeno korištenje proxy servera njihove Nizozemske socks5 (izvrsno za bujice).

Slika

 • Sjedište u SAD-u
 • Nema zapisnika aktivnosti, nema zapisnika veza.
 • 256-bitna enkripcija Blowfish
 • 2048-bitni tipke (industrijski standard)
 • Neograničena propusnost / prijenos podataka
 • Sigurnost prekidača
 • VPN & Torrent proxy usluga prodaje se zasebno
 • poslužitelji optimizirani za p2p, prilagođeni instalacijski program za torrent proxy

Cijena / ponude
Mjesečna cijena: 10 USD / m
Najbolja ponuda: 4,99 USD mjesečno (1 godina pretplate)

Naše omiljene značajke
Torguard je više fokusiran na bujicu od većine VPN-ova. Nude samostalnu uslugu ‘Torrent Proxy’ za brza, anonimna preuzimanja torrenta. Oni također imaju prilagođeni softver za instaliranje proxyja koji će automatski konfigurirati vaš omiljeni torrent klijent s ispravnim postavkama. Oni također imaju p2p (torrent) optimizirane VPN poslužitelje i prikrivene VPN poslužitelje koji pomažu u probijanju bujica zaštitnih zidova.

Posjetite privatni pristup internetu >

Posjetite Torguard >

Sigurnost / Privatnost

Privatni pristup internetu

 • Nema trupaca. Razdoblje.
 • 256-bitna AES enkripcija w / 4096-bitnih tipki
 • Kill-prekidač (razina sustava)
 • Anonimno plaćanje Bitcoin-om, poklon karticama
Torguard

 • Nema trupaca. Razdoblje.
 • 256-bitna enkripcija Blowfish w / 2048-bitnih tipki
 • Prekidač za zaustavljanje (na razini aplikacije)
 • Anonimna plaćanja s bitcoin-om

I PIA i Torguard ne pružaju VPN davatelje usluga (zasad su dobri). Oboje prihvaćaju anonimno plaćanje putem bitcoin kripto valute. Tu se uglavnom završavaju sličnosti.

PIA koristi 256-bitnu AES enkripciju (industrijski standard) s 4096-bitnim tipkama za šifriranje stiskom ruke (znatno jače od standardnih 2048-bitnih tipki). Torguard s druge strane koristi 256-bitnu enkripciju sa starijim (ali još uvijek vrlo solidnim) algoritamom enkripcije Blowfish. Koriste 2048-bitne tipke koje su standard u industriji, ali jači je po mom mišljenju uvijek bolji.

Privatni pristup internetu također vam daje potpunu prilagođenu kontrolu nad jačinom šifriranja, korištenim algoritmom i načinom provjere autentičnosti (sprječava napade čovjeka u sredini). Torguardova aplikacija za radne površine ne daje vam nikakvu prilagođenu kontrolu, osim odabranog tipa poslužitelja (različiti poslužitelji koriste različito šifriranje)

Privatne postavke pristupa internetu i šifriranja

PIA napredne postavke šifriranja

Na gornjoj slici podešavanje je vrlo sigurno, ali koristi AES-128 bitnu enkripciju umjesto 256-bitnu za veće brzine (uvijek je došlo do kompromisa kada je u pitanju brzina u odnosu na snagu šifriranja). Možete isprobati različite postavke dok ne pronađete savršenu kombinaciju za vlastite potrebe. Obično koristim AES-256 bit, jer mi brzina nije glavni faktor.

Ubojiti prekidač

I Torguard i PIA ugradili su prekidač u svoj softver, iako je svaka značajka implementirala na drugačiji način.

Torguard koristi prekidač za zaustavljanje na razini aplikacije
To znači da možete odabrati određene programe koji će biti ubijeni (zatvoreni) ako VPN veza slučajno padne. Odabir aplikacija koje želite uključiti jednako je jednostavan kao i dodavanje istih na popis u Torguardovim softverskim postavkama.

Očito ako kupujete torguard za torente, željeli biste dodati torent klijenta na popis, tako da istinski vaš IP ne slučajno procuri.

Privatni pristup internetu koristi prekidač za zaustavljanje na razini sustava
To znači da kada je aktivirana (provjerom okvira kill-switch u programskim postavkama) PIA u potpunosti zaustavi sve internetske aktivnosti u slučaju nenamjerne prekida veze. Jedini način vraćanja pristupa Internetu je bilo:

 1. Ponovno se povežite s VPN serverom
 2. Poništite svoj DCHP pokretanjem programa za rješavanje problema sa sustavom Windows (ili to možete učiniti ručno).

Niti jedna metoda prebacivanja nije bolja ili lošija, nužno. Svodi se na osobne preferencije.

Anonimna plaćanja

I PIA i Torguard korisnicima omogućavaju anonimno plaćanje. Za kreiranje računa potrebno im je samo minimalno podataka. Trebate samo adresu e-pošte i način plaćanja.

Torguard prihvaća plaćanje bitcoin-om (najpopularnija kripto valuta na svijetu).

PIA prihvaća i bitcoin, kao i anonimne isplate elektroničkim trgovanjem ostatcima poklona na karticama s popularnim trgovinama (poput starbucka, Red jastoga, Target, Best-buy, itd.). To je genijalno niskotehnološko rješenje koje vam omogućuje anonimno plaćanje bez da morate naučiti kako kupovati, miješati, pohranjivati ​​i prenositi bitcoine.

Saznajte kako platiti darovnim karticama u našem vodiču o tome kako anonimno platiti VPN.

Pobjednik: Privatni pristup internetu
PIA je ili izjednačila ili pobijedila u svakom dijelu sigurnosnog obračuna. Ako vam je potrebna najbolja moguća sigurnost (ili vam se sviđaju PIA-ove mogućnosti prilagođavanja), svakako ih prvo trebate isprobati. Uštedite preko 50% kada kupite pretplatu od 1 godine.

Specifične značajke torrenta

Privatni pristup internetu:

 • Torrenti su dopušteni na svim poslužiteljima
 • Socks5 server uključen besplatno (Nizozemska)
Torguard

 • Torrenti su dopušteni na određenim poslužiteljima (koji nisu u SAD-u i nisu iz Ujedinjenog Kraljevstva)
 • Socks5 proxy usluga prodaje se zasebno (5 zemalja)
 • Proxy softver za automatsku instalaciju

Privatni pristup internetu
Jedna od najboljih karakteristika PIA-e je činjenica da sve VPN pretplate uključuju pristup holandskom proxy poslužitelju bez evidentiranja koji se ne prijavljuje. Ne oglašavaju silno ovu značajku, ali idealna je za bujice i možete jednostavno konfigurirati svoj omiljeni torrent softver da sakrije vašu IP adresu koristeći ovaj proxy.

Upute za postavljanje uključene su u naše vodiče za:

 • uTorrent
 • Vuze
 • Potop

Privatni pristup internetu omogućuje bujice na svim poslužiteljima, mada oni radije žele da ograniče vašu torrent aktivnost na poslužitelje u zemljama prilagođenim bujici poput Nizozemske, Kanade ili Švicarske.

Torguard
Torguard također nudi SOCKS 5 proxy uslugu, ali oni ih prodaju odvojeno od svoje VPN usluge, pa ako želite proxy i VPN zajedno, gledate 80 USD + / godišnje za razliku od 39,95 USD s PIA-om. Da budemo fer, njihova je Torrent Proxy usluga vrlo solidna i pruža vam više mogućnosti lokacije poslužitelja.

Oni također imaju uredan alat za instaliranje proxy-a koji će automatski konfigurirati vaš omiljeni torrent softver (uTorrent, BitTorrent, Vuze, Deluge) s optimalnim sigurnosnim postavkama za sigurno i anonimno korištenje proxy usluge..

Ovo vam pomaže da izbjegnete glavobolju ili zbrku ručnog postavljanja koje će biti potrebne za korištenje PIA-ovog SOCKS proxyja za bujicu. (Iako imamo gore navedene vodiče)

Torguard ograničava bujicu na određene p2p poslužitelje (kako bi se optimizirala brzina mreže i izbjegle potencijalne pravne glavobolje).

Pobjednik: TIE
Ako ste spremni platiti za dobivanje VPN + proxy usluge, tada su Torguard-ovi proxy servisi i automatski instalacijski programi definitivno bolji od PIA-ovog jednog SOCKS5 poslužitelja (uz ručno postavljanje).

Naravno da je PIA doslovno upola niža, na 39,95 USD / god…

Test brzine: PIA vs. Torguard

I Torguard i PIA dramatično su proširili svoje poslužiteljske mreže u posljednjih nekoliko godina. To znači da postoji više lokacija poslužitelja, kao i više propusne širine po korisniku.

Brzina do 50+ Mbps sigurno je moguća kod oba pružatelja usluga (pod pretpostavkom da je vaša normalna veza barem tako brza).

Privatni pristup internetu

PIA test brzine u Nizozemskoj

Nizozemski poslužitelj (PIA)

Privatni pristup internetu najbrže Kanadi

Kanadski poslužitelj (PIA)

Torguardovi testovi brzine

Torguardov Nizozemski test brzine

Nizozemski poslužitelj (Torguard)

Torguard Kanada najbrži

Kanadski poslužitelj (Torguard)

Kao što vidite, rezultati ispitivanja brzine prilično su slični. PIA ima blagi napredak u brzini preuzimanja, a Torguard ima veće brzine uzvodno. Očito će vaši rezultati ovisiti o brzini vaše veze, udaljenosti poslužitelja, opterećenju poslužitelja, doba dana itd…

Ali ovi su dovoljno blizu da ćemo to nazvati u TIE

cijena & Politika povrata novca

I PIA i Torguard prilično su pristupačne u usporedbi s prosječnim cijenama u industriji. Svaki također nudi 7-dnevna politika povrata novca.

Privatni pristup internetu bolja je ukupna vrijednost.
Uz samo 39,95 USD godišnje (to je 3,33 USD mjesečno) Uključujete VPN + Proxy uslugu nižu od cijene VPN usluge same za Torguard.

PIA cijene:

Privatne mogućnosti pristupa internetu putem Interneta i opcije plana

Stranica s cijenama privatnog pristupa internetu

Torguardove cijene
Torguard ima zasebne cijene za njihov VPN & Proxy usluga (iako imate popust na paket ako kupite oboje).

VPN usluga:

 • 9,99 USD mjesečno (pretplata za 1 mjesec)
 • 4,99 USD mjesečno (pretplata na godinu dana)

Torrent proxy usluga

 • 5,95 USD mjesečno (pretplata za 1 mjesec)
 • 3,91 USD mjesečno (pretplata na godinu dana)

Usporedba cijena Torguard VPN cijene

Torguard-ove VPN cijene

Zaključak

Jasno Privatni pristup internetu je bolja vrijednost ali to ne znači da je savršen izbor za sve. Brzo ćemo sažeti prednosti i nedostatke svakog od njih, tako da imate bolju predodžbu o tome koji je VPN najprikladniji za vas.

Slika

Pros

 • Jeftiniji (od 3,33 USD mjesečno)
 • Socks5 proxy usluga uključena
 • Odličan softver
 • Prilagođena kontrola nad mogućnostima šifriranja
 • Izvrsna reputacija u p2p zajednici
 • Torrenti su dopušteni na svim poslužiteljima
 • DNS zaštita od curenja i IPv6

Slika

Pros

 • Vrlo velike brzine
 • Samostalna Torrent Proxy usluga (5 zemalja)
 • Softver za automatsko postavljanje proxyja
 • Torrenti su optimizirani poslužitelji
 • Dostupan VPN protokol „Stealth“
 • DNS zaštita od curenja i IPv6
Cons

 • Proxy usluga ograničena na 1 lokaciju
 • Morate postaviti torrent proxy ručno
 • Manje mjesta VPN poslužitelja od Torguarda
Cons

 • Morate platiti zasebno za VPN & proxy
 • Torrenti su dopušteni samo na određenim poslužiteljima
 • Nema kontrole nad snagom šifriranja / algoritmom
 • Torguard VPN skuplji je od PIA-ove usluge

Dakle, koji VPN trebate odabrati?

Istina je da će se velika većina ljudi vjerojatno bolje snalaziti s privatnim pristupom internetu (pod pretpostavkom da je cijena jedan od vaših glavnih kriterija odabira. PIA vam daje više dodatnog novca nego Torguard, a njihov je softver definitivno korak ispred. Vjerojatno će se većini ljudi bolje s privatnim pristupom internetu…

Ako želite, odaberite Torguarda…

 • Želite najbolju proxy uslugu za bujice (Torguard je definitivno najbolji proxy torrent)
 • Ne želite ručno konfigurirati torrent softver da biste koristili proxy
 • Spremni ste platiti još malo za neznatno povećanje brzine VPN-a
 • Nije vas briga da li imate prilagođenu kontrolu nad VPN šifriranjem

Ako želite, odaberite privatni pristup internetu…

 • Želite najbolju cijenu / vrijednost
 • Želite najbolju VPN uslugu / sigurnost / softver
 • Ne trebate više od jednog mjesta proxy poslužitelja

Donja linija: Privatni pristup internetu će biti najbolji izbor za većinu korisnika
Osobno se pretplaćujem na PIA, iako kao recenzent mogu dobiti praktično bilo koju VPN uslugu. Njihova sigurnost je solidna, gotovo nikada nisam prekinuo veze, a besplatna SOCKS5 proxy usluga lijep je bonus. To je samo nekoliko razloga zbog kojih smo PIA proglasili najboljim VPN-om za torrenting u 2015. godini.

Još moram pronaći drugu VPN uslugu koja nudi više značajki, privatnosti i performansi od PIA-e za manje od 40 dolara godišnje. Pogotovo kada je riječ o zahtjevnim potrebama privatnosti bittorrent korisnika.

Možete isprobati PIA gotovo bez rizika (zahvaljujući njihovoj 7-dnevnoj garanciji povrata novca).
Prilično sam siguran da će vam se svidjeti.
Nabavite privatni pristup internetu »

Dodatne veze / resursi

Evo još nekoliko članaka koji bi vam mogli biti korisni:

VPN recenzije
Torguard
Privatni pristup internetu
Proxy.sh
IPVanish
ibVPN
Upute za postavljanje proxyja za
uTorrent
Vuze
poplava
QBittorrent
Vodiči / Rankings
Potpuno anonimne bujice u 3 koraka
HTTP vs SOCKS Proxy (za bujice)
Najbolje VPN usluge za Torrenting
Kako anonimno platiti VPN
Kako šifrirati torente
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me