Kako koristiti privatni pristup internetu za torente

Privatni pristup internetu jedan je od (ako ne i najpopularnijih) VPN usluga na svijetu i jedan od najboljih izbora za bittorrent korisnike koji svoje preuzimanja žele učiniti anonimnima..

PIA je jedna od najpovoljnijih VPN-ova koja su prilagođena bujici i sigurnosti. Zbog toga smo ih imenovali našim najboljim torrent VPN-om iz 2015, i zašto su također na vrhu naše liste najpopularnijih VPN-ova na svijetu (sa savršenom ocjenom 10).

Najbolje od svega, pretplata na privatni pristup internetu uključuje VPN i SOCKS proxy uslugu bez evidentiranja. One su samo nekoliko kompanija koje uključuju i jedno i drugo. Kao što ćete vidjeti, mogućnost upotrebe VPN-a i / ili proxyja za vaše bujice omogućit će vam fleksibilnost u načinu anonimnog preuzimanja torrenta.

Ovaj će vam vodič detaljno pokazati kako sakriti torrent IP adresu, šifrirati svoje bujice i prikriti svoju povijest preuzimanja koristeći privatni pristup internetu. Započnimo…

Contents

Odjeljci članaka (Preskoči unaprijed)

Ovo su teme koje obrađujemo u ovom vodiču. Kliknite donje veze da biste preskočili unaprijed ako vas zanimaju samo par tema i ne treba vam čitati cijelu stvar.

Opći odjeljci:

 1. Uvod u privatni pristup internetu
 2. 2 metode anonimnih bujica (proxy vs. VPN)
 3. Kako koristiti PIA kao VPN za bujice
 4. Kako dobiti svoju prijavu / lozinku za PIA proxy poslužitelj (potreban za postavljanje proxyja)

Postavke proxyja:

 • uTorrent postavke za PIA
 • Postavke Vuze za PIA
 • Poništavanje postavki za PIA
 • QBittorrent postavke za PIA
 • Kako koristiti VPN + Proxy istovremeno

Privatni pristup internetu: Brzi pregled / Značajke / Cijene

Slika

Značajke:
Nema zapisnika aktivnosti Nema metapodataka. Razdoblje.
256-bitna AES enkripcija (industrijski standard)
Kontrola jačine / algoritma enkripcije
Torrent Friendly
SOCKS5 proxy uključen (bonus!)
Prosljeđivanje luka
NAT vatrozid
7-dnevno jamstvo povrata novca
Pročitajte našu cjelovitu PIA recenziju

cijena
6,96 $ / mjesečno
Najbolja ponuda: 3,33 USD mjesečno (1 godina)

Nabavite privatni pristup internetu »

Privatni pristup internetu je najpopularnija VPN usluga među posjetiteljima ove web stranice. Smatramo da je njihova kombinacija cijene / sigurnosti / karakteristika gotovo nenadmašna.

Kad ljudi traže svoj prvi VPN, općenito preporučujem svima da prvo isprobaju PIA (jer će vam uštedjeti $$ u odnosu na konkurenciju) i nadograditi kasnije, ako je potrebno.

Evo zašto je PIA neprestano na vrhu popisa preporučenih VPN-ova:

Pravila zapisivanja: PIA je sa sjedištem u SAD-u, koja nema potrebe za zadržavanjem podataka za VPN usluge. PIA ne prati i ne bilježi vaše VPN aktivnosti, web ili povijest preuzimanja.

Nadalje, oni su jedan od rijetkih VPN-a koji ne čuvaju metapodatke / zapisnike veza. To korisnicima daje najveći nivo anonimnosti (koji volimo).

Ljubav prema bujica: PIA je izrazito prijazan bujici i ne ograničava bujice na određene poslužitelje ili lokacije. U stvari, oni imaju nevjerojatno jedinstveno rješenje za preusmjeravanje bujice u više zemalja kojima su bujice prilagođene.

Sigurnost / Softver: PIA-in softver je jednostavan za korištenje, nudi 256-bitnu enkripciju (iste snage kao i tajne vojne komunikacije u SAD-u) i pruža korisničku kontrolu nad vrstom šifriranja i ključnom jačinom koja se koristi (ako želite brže brzine / manje šifriranja)

Dva načina korištenja PIA za bujice (Proxy / VPN)

Svaka pretplata na privatni pristup internetu uključuje VPN uslugu i anonimnu SOCKS proxy uslugu. To vam daje fleksibilnost u odabiru anonimnosti vaših preuzimanja torrenta.

Najbolje od svega, jer PIA omogućuje 5 istodobnih veza, istovremeno možete koristiti i VPN + proxy uz neke ozbiljne prednosti.

Za detaljnu analizu, pročitajte naš vodič o odabiru VPN nasuprot proxyju za bujice.

Evo kratkog sažetka…

Koristeći samo proxy
Obično je brže nego pomoću VPN-a, ali jedina vam je mogućnost enkripcije upotreba ugrađene enkripcije vašeg torrent klijenta. Ovo može predstavljati problem ako vaš ISP ugasi ili blokira vaše bujice.

Uz proxy, vaša torrent IP adresa bit će drugačija od IP web preglednika (koji nam se sviđa).

Upotreba samo VPN-a
VPN vam daje izuzetno snažnu enkripciju (sprječava preglasavanje / nadgledanje od strane vašeg internetskog pružatelja usluga) i daje vam više lokacija poslužitelja / zemalja. Preuzimanja mogu biti sporija. Vaša torrent IP adresa bit će ista kao IP preglednika.

Upotreba VPN + proxyja zajedno
Po mom mišljenju, ovo je najbolje od oba svijeta. Dobivate izuzetno snažno šifriranje, dvostruki sloj anonimnosti (vaš se IP mijenja dva puta) i torrent IP adresa je i dalje različita od IP adrese vašeg web preglednika.

Optimalno biste koristili 1 tvrtku kao VPN uslugu, a drugu za vašu anonimnu SOCKS proxy uslugu, ali velika većina korisnika će rado koristiti PIA za oboje (i uštedjet će hrpu $$$ u tom procesu). Ako mislite da možda želite zasebnog davatelja torrent proxyja, preporučujemo upotrebu Torguarda ili BTGuarda (i PIA koristite kao svoju VPN).

Korištenje PRivate INternet pristupa VPN za torente

Ovo je najlakša opcija jer ne morate mijenjati nijednu postavku unutar vašeg torrent klijenta (uTorrent, Vuze, itd.).

Potrebno je samo 6 koraka:

 1. Prijavite se za privatni pristup internetu
 2. Preuzmite PIA softver za radni stol (dostupan na sustavu Windows / Mac)
 3. Prijavite se na VPN pomoću korisničkog imena / lozinke (poslana e-poštom prilikom prijave)
 4. Spajanje na VPN poslužitelj (preporučujemo Nizozemsku, Švicarsku, Kanadu)
 5. Omogućite PIA-u ‘Kill-Switch’ (izborno, ali preporučeno)
 6. Pokrenite svoj omiljeni torrent klijent

To je to! Vaše su bujice šifrirane i vaša istinska IP adresa bit će skrivena od vaših vršnjaka.

Kako se prijaviti za PIA

Prijavljivanje za privatni pristup internetu je brzo i jednostavno. Dobesedno se možete prijaviti, platiti, preuzeti i povezati s njihovim VPN-om za manje od 5 minuta. Za stvaranje računa potrebno im je vrlo malo podataka.

Trebaš:

 1. Adresa e-pošte (za primanje podataka o prijavi)
 2. Način plaćanja (prihvaćene su kreditne kartice, Paypal i anonimna plaćanja bitcoin-a)
 3. Ako plaćate kreditnom karticom, traže se i podaci o naplati

PIA vam čak omogućuje korištenje preostalih poklon kartica od popularnih trgovaca kako biste anonimno plaćali ako je bitcoin previše zbunjujući. Iskreno većina korisnika bi se trebala odlučiti za praktičnost Paypal plaćanja.

Nakon što se prijavite i platite, PIA će vam odmah poslati e-poštu s podacima za prijavu i vezom za preuzimanje njihovog softvera (zato obavezno upotrijebite valjanu adresu e-pošte).

Postavke softverske sigurnosti

Naše preporučene postavke izgledaju ovako (Kliknite gumb “Napredno” kada otvorite softver da biste pristupili ovom izborniku).

Napredne postavke privatnog pristupa internetu

Izbornik naprednih postavki

Napomena: Opcije automatskog prijavljivanja / automatskog povezivanja u potpunosti su ovisne o vama.

Postavke:
Vrsta veze – UDP (ovo bi vam trebalo najbrže brzine)
VPN prekidač – Ovo će uništiti vašu internetsku vezu ako VPN ne uspije (spriječite istjecanje vašeg IP adrese)
DNS zaštita od curenja – DNS poslužitelji vašeg računala čine samo PIA-inim DNS poslužiteljima (sakrijte internetsku povijest od Internet Provider-a)
IPv6 Zaštita od propuštanja – Neobavezno, ali sprečava curenje IP-a putem novog IPv6 protokola

Provjerite svoje postavke i riješite probleme

Važno je provjeriti svoju torrent IP adresu kako biste bili sigurni da sve radi kako ste očekivali. Napisali smo cjeloviti vodič za provjeru promjene vaše torrent IP adrese.

Ako su brzine BESPLATnije od očekivanih (kao što je ispod 500kbps), trebali biste omogućiti mapiranje automatskog porta u izborniku postavki / opcija veze vašeg torrent klijenta. Potražite opciju koja kaže ‘UPnP’ ili „NAT-PMP‘i potvrdite okvir. Tako ćete osigurati da se vaši torrent paketi pravilno proslede kroz usmjerivač i da se ne izgube / blokiraju.

Evo gdje ga možete pronaći u uTorrentu: Opcije > Postavke > Veza

uTorrent auto maping port

uTorrent Settings Mapping Port

To je to, vaše bujice sada treba biti šifrirane i anonimne. Po želji možete dodati i proxy vezu (istovremeno s VPN-om) radi poboljšanja privatnosti ili ako želite da vaša torrent IP adresa bude drugačija od IP-a web preglednika.

Kako doći do prijave / lozinke za PIA-ov proxy (ne preskakati)

Svaka PIA pretplata dolazi s pristupom njihovom proxy poslužitelju bez evidentiranja SOCKS5 u Nizozemskoj. Prilično je brz i savršen je za upotrebu s vašim omiljenim torrent softverom.

Napomena: Nemojte preskočiti ovaj prvi korak, a to je za stvaranje proboja za prijavu / lozinku. To je različito od podataka o prijavi za VPN.

U redu, idemo naprijed i generiramo korisničko ime / lozinku za proxy poslužitelj

Kako dobiti kombiniranu prijavu / lozinku za proxy

Da biste generirali svoje korisničko ime / lozinku za pristup proxy poslužitelju, morate se prijaviti na ploču svog računa na njihovoj web lokaciji.

Zatim se pomaknite prema dolje dok ne vidite ovaj odjeljak:

Kako dobiti lozinku za proxy PIA

Napravite proxy prijavu / lozinku na ploči vašeg računa

Zatim jednostavno kliknite gumb ‘Obnovi korisničko ime i lozinku’. Ostavite prozor otvoren kako biste jednostavno mogli kopirati / zalijepiti svoje korisničko ime / lozinku kada ih malo koristimo.

Podaci koji su vam potrebni za postavljanje PIA-inog proxyja

Sada kada imate svoje korisničko ime / lozinku (od gornjeg koraka), postoji samo još nekoliko informacija koje su vam potrebne za korištenje PIA-inog proxy poslužitelja SOCKS5 s bilo kojim većim torrent softverom. Možete ga koristiti i sa Fludom (ako ste na Androidu).

Korisničko ime: (iz prethodnog koraka)
Lozinka: (iz prethodnog koraka)
Ime i adresa poslužitelja: proxy-nl.privateinternetaccess.com
Luka: 1080

Neke važne napomene:
Ako koristite samo proxy (bez VPN-a), možda želite omogućiti šifriranje u torrent klijentu. To će smanjiti broj vaših dostupnih vršnjaka, ali također će spriječiti da vaš davatelj internetskih usluga umanji torrente ili vidi ono što preuzimate.

Za više informacija o korištenju ugrađene enkripcije torrenta pročitajte naš vodič za šifriranje torrent-a.

U sljedećim ćemo odjeljcima pokazati kako instalirati ove proxy postavke u vaš omiljeni torrent softver. Svaki torrent klijent imati će vlastiti odjeljak (uglavnom sortiran prema popularnosti).

uTorrent Settings (PIA proxy)

Da biste pristupili postavkama proxyja u uTorrentu, idite na:
Opcije > Postavke > Veza (kartice s lijeve strane)

U odgovarajuća polja unesite sljedeće podatke:

Tip: socks5
proxy: proxy-nl.privateinternetaccess.com
Luka: 1080
Korisničko ime: korisničko ime generirano u prethodnom koraku
Lozinka: lozinka generirana u prethodnom koraku

i obavezno potvrdite svih 6 okvira označenih zelenom točkom kako biste spriječili istjecanje identifikacijskih podataka putem utorrent-a.

uTorrent proxy postavke za privatni pristup internetu

uTorrent proxy postavke za PIA

Nakon toga imate mogućnost dodavanja šifriranja. Ako ne upotrebljavate VPN, ovaj će korak pomoći u sprječavanju isticanja / nadzora ISP-a, ali može smanjiti broj dostupnih vršnjaka. Pročitajte naš vodič za šifriranje torrent za sve detalje.

uTorrent Postavke šifriranja

Ići izbornik > Opcije > Postavke > BitTorrent, i neka vaša postava izgleda ovako:

uTorrent prisilna enkripcija (PIA Proxy)

Način ‘Prisilna enkripcija’ (Pomoć u sprječavanju gutanja)

UTorrentova ugrađena enkripcija bolja je nego ništa što može pomoći ako vaš internetski pružatelj gasi / usporava preuzimanja torrenta. Naš Vodič za šifriranje torrenta sadrži cjelovito objašnjenje kako učinkovito kriptirati vaše bujice.

Postavke proxy Vuze (za privatni pristup internetu)

Da biste pristupili postavkama proxy Vuze, idite na…
izbornik > alat > Opcije > Veza (kartica s lijeve strane) > proxy
Napomena – za uređivanje postavki proxyja morate biti u naprednom korisničkom modu. Idite na Opcije > Korisnički način rada za prebacivanje

Upotrijebite niže navedene postavke zajedno s korisničkim imenom / lozinkom za proxy poslužitelj koji ste već generirali tako da vaše postavke odgovaraju slici ispod. Obavezno označite sve iste okvire.

postavke:
Domaćin: proxy-nl.privateinternetaccess.com
Luka: 1080
Korisničko ime: (vaše korisničko ime)
Lozinka: (tvoja lozinka)
Verzija čarapa: V5

Jednom kad unesete svoje korisničko ime / lozinku u odgovarajuće polje, vaše bi postavke trebale izgledati točno ovako. Zatim kliknite gumb ‘TEST SOCKS’ da biste potvrdili da vaša postava radi.

Postavke proxy Vuze za privatni pristup internetu

Postavke proxy Vuze za privatni pristup internetu

Postavke šifriranja Vuze

Ako istovremeno upotrebljavate samo proxy, a ne VPN, preporučuje se korištenje šifriranja protokola Vuze kako biste spriječili da vaš ISP propusti ili pročita vaše torrent datoteke. Potpuno objašnjenje torrentne enkripcije i njenih prednosti pročitajte u našem Vodiču za šifriranje torrenta.

Da biste pristupili postavkama šifriranja u Vuze, idite na izbornik > alat > Opcije > Veza > Transport šifriranje

Za “prisilno” šifriranje (što znači da nisu dopuštene nesigurne veze) promijenite svoje postavke kako biste se slagali sa onima dolje i poništite sve okvire:

Vuze šifriranje

Postavke za enkripciju u Vuze

povezani članci

Evo još nekoliko vodiča koji će vam biti vrlo korisni ako je Vuze vaš torrent klijent po izboru:

 • Kako provjeriti svoj torrent IP – pomoću ovog vodiča provjerite skrivaju li vaše postavke proxyja IP kao što se očekivalo
 • Kako koristiti Vuze anonimno – Upute za postavljanje vuze proxy + VPN.

Zamijenite postavke proxyja

Da biste koristili PIA proxy poslužitelj s Delugeom, prvo idite na Uredi > Postavke > proxy (iz kategorija s lijeve strane)

Deluge zahtijeva da ručno konfigurirate postavke proxyja za svaku uslugu pojedinačno. Koristit ćemo potpuno iste postavke proxyja za svakoga, ali morate ih unijeti 1 po 1.

4 usluge su: vršnjaci, web sjeme, tragači, DHT.

Evo postavki koje želite unijeti za svakog:

 • Tip: Čarape V5 W / Auth
 • Korisničko ime: Vaše korisničko ime
 • Lozinka: Tvoja lozinka
 • Domaćin: proxy-nl.privateinternetaccess.com
 • Luka: 1080

kad završite, trebao bi izgledati ovako:

Slika

Zamijenite postavke šifriranja

Ako ne koristite VPN, možda biste trebali koristiti ugrađenu enkripciju Delugea (pročitajte cijeli vodič za šifriranje)

Da biste pristupili postavkama šifriranja, idite na Mreža (kategorija) u Postavke (izbornik)

Promijenite svoje postavke da se podudaraju s tim (omogućit će samo potpuno šifrirane prijenose)

 • Ulazni: Prisilni
 • Inostranstvo: Prisilni
 • Razina šifriranja: Puni tok
 • Šifrirajte cijeli protok: provjeren

Zamijenite postavke prisilne enkripcije

Razmažite ‘prisilno’ šifriranje cijelog toka

Ostali korisni vodiči

Obavezno potražite naše druge vodiče da biste maksimalno iskoristili Deluge. Svakako želite provjeriti svoju torrent IP adresu kako biste provjerili radi li postava proxyja.

 • Kako provjeriti Delugeovu IP adresu – Provjerite da vaše postavke proxyja funkcioniraju kako se očekuje da sakrije vašu IP adresu
 • Vodič za istraživanje anonimnosti – Kako koristiti Deluge s proxy-jem i / ili VPN-om za optimalnu privatnost

QBittorrent proxy postavke (za privatni pristup internetu)

Da biste koristili PIA proxy uslugu s QBittorrentom, uskladite odgovarajuće postavke ispod s poljima u izborniku opcija QBittorrent kao što je prikazano u nastavku. Da biste pristupili postavkama proxyja, idite na: alat > Opcije > Veza

postavke

 • Tip: socks5
 • Domaćin: proxy-nl.privateinternetaccess.com
 • Luka: 1080
 • Korisničko ime: generirana na upravljačkoj ploči računa PIA u prethodnom koraku
 • Lozinka: generirano na upravljačkoj ploči računa

Slika

Neobvezna šifriranje za QBittorrent

Ako NE upotrebljavate VPN + proxy zajedno, preporučuje se upotreba ugrađene enkripcije QBittorrent ako su vaše brzine sporije od očekivanih. To je zato što su male brzine često rezultat blokiranja ili davanja (usporavanja) internetskih usluga uobičajenih bittorrent portova.

Pročitajte naš vodič za šifriranje Torrent za sve detalje o tome kako / kada / zašto za kriptiranje vaših bujica. Ili samo uskladite svoje postavke QBittorrent-a da biste ih uskladili s niže navedenim:

Pod, ispod alat > Opcije > bittorrent
Promijenite padajući izbornik “Način šifriranja” u “Zahtijevaj šifriranje”

Postavke šifriranja QBittorrent

Kako omogućiti šifriranje u QBittorrentu

Ostali korisni vodiči

Morat ćete provjeriti vašu IP adresu s velikim dijelom kako biste provjerili radi li vaša postavka proxy ispravno (i ne propušta vašu istinsku IP adresu. Također imamo puni vodič za anonimnost.

 • Kako provjeriti svoju torrent IP adresu
 • Kako anonimno koristiti Deluge – Postavke VPN / Proxy / Šifriranja za Ponavljanje.

Kako se koristi PIA VPN & Proxy zajedno

Pretplatnici PIA-e mogu istovremeno koristiti privatni pristup internetu putem VPN-a i proxy usluge za anonimno preuzimanje torrenta. Ovo je možda najbolja opcija za mnoge korisnike i ima nekoliko prednosti:

 • Vaši bujice bit će šifrirani s izuzetno jakom 256-bitnom enkripcijom
 • Vaša torrent IP adresa bit će drugačija od IP adrese vašeg web preglednika
 • I IP preglednik i bujica bit će različiti od vaše prave IP adrese (koja će ostati skrivena)
 • Upotreba VPN + proxyja može biti brža od same VPN (anegdotski dokazi)
 • proxy SOCKS može spriječiti istjecanje IP adrese bolje nego samo prekidač VPN-a

Kako to postaviti

Korak 1 – slijedite vodič za postavljanje PIA proxyja u ovom članku za instaliranje ispravnih postavki proxyja u vaš omiljeni torrent softver.
Korak 2 – Jedna su proxy postavke konfigurirane i testirane, za VPN nisu potrebne posebne postavke

Kako koristiti PIA VPN / Proxy zajedno

Ovdje treba slijediti samo jedno važno pravilo:
Prije otvaranja torrent klijenta provjerite jeste li se povezali s VPN serverom!

Ako prvo otvorite torrent softver, to može uzrokovati pogrešku proxyja kada se vaša temeljna IP adresa prebaci kad se konačno spojite na VPN. To će često uzrokovati da proxy poslužitelj za kratko vrijeme prekine vezu i blokira vas od budućih veza.

Ako to učinite pogreškom, jednostavno zatvorite svoj torrent softver, pričekajte nekoliko minuta, ponovno se povežite s VPN-om, a zatim otvorite torrent softver kao normalno.

Ostali korisni vodiči / Članci

Hvala što ste pročitali naš vodič o korištenju PIA-e za bujice. Nadamo se da ste vam bili izuzetno korisni (molim vas, podijelite ga s prijateljem ako jeste!)

Evo nekoliko korisnih vodiča koji će učiniti da vaše bujice budu što sigurnije i anonimnije.

Popularni vodiči

VPN-Kill Switch (zašto je to važno za sigurne bujice)
Kako anonimno koristiti uTorrent
Kako koristiti Vuze anonimno
Kako anonimno koristiti QBittorrent
kako & zašto šifrirati preuzimanja torrenta

Ostali članci i recenzije

Proxy vs. VPN (za bujice)
SOCKS vs. HTTP proxy (jedan je puno bolji)
Besplatni VPN-ovi i zašto nisu dobri za bujice
Privatni pregled pristupa internetu
PIA protiv Torguarda

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Kako anonimno koristiti Qbittorrent (za nevidljive preuzimanja torrenta)