VyprVPN

VyprVPN

https://www.vyprvpn.com/

tl; dr

VyprVPN je u vlasništvu programera Golden Frog, koji su snažni zagovornici privatnosti & sigurnost za potrošače. Ova VPN usluga na tržištu je već više od dva desetljeća i jasno je prepoznata marka. No, njegova izvedba postavlja pitanja o tome je li se usredotočio na potrebnu infrastrukturu.

VyprVPN pregled: 6 pros & 3 nedostatka upotrebe VyprVPN

VyprVPN je na tržištu već duže vrijeme. Pripada tvrtki Golden Frog, švicarskom programeru, koja je, čini se, u potpunosti usmjerena na privatnost & tržište sigurnosti – uključen VPN.

Za sada zvuči normalno. No, zanimljiv je preokret u pozadini Zlatne žabe. Navodno su njeni osnivači saznali da NSA provodi tajni nadzor nad AT-om&T mreže. Kada je to upozorio vlasti, to je ignorirano. Incident je ipak bio zanimljiv (pročitajte više o sobi 641a).

Zbog toga su osnivači Zlatne žabe odlučili krenuti u misiju pomoći zaštite korisnika interneta. Tvrtka je osnovana u Švicarskoj 1994. i od tada kreće punom parom naprijed.

U ovom trenutku, VyprVPN je jedna od glavnih aplikacija koju je Golden Frog izgradio i održavao i koja je javno dostupna.

Bilješka

Postoje dvije glavne varijante VyprVPN-a i pomno ćemo pogledati potrošačku verziju (druga je više usklađena s poslovnim korisnicima).

6 stvari koje volimo o VyprVPN

1. Snažna sigurnost & Privatnost!

1.1 Čvrsta politika nepisivanja

Pravila bez zapisivanja su možda najvažniji dokument koji bi davatelj VPN usluga trebao imati u svom popisu. To je u osnovi uvjerenje koje VPN pruža svojim korisnicima u postupanju s korisnikovim podacima i privatnošću.

Za razliku od nekih pružatelja usluga, VyprVPN je na svojoj web stranici crno-bijelo jasno iscrtao pravila o nepojavljivanju dnevnika. To također nije previše dugačak tehnički opis, ali nešto što bi vjerovatno mogao pročitati i razumjeti.

Suština toga je; „Ne bilježimo podatke pomoću kojih bismo vas mogli identificirati niti čuvamo podatke koji proizlaze iz vaše veze nakon što se odjavite.”.

1.2 Nema DNS-a & WebRTC curenja

DNS test propuštanja vrlo je jasan i još uvijek neophodan. Sve u osnovi je osigurati da vaš pravi DNS ne bude ugrožen. Posjeta web mjestu kao što je DNS test propuštanja može vam pomoći brzo i besplatno osigurati te podatke.

vyprvpn spojen putem singapore servera

Spajanje na Singapur VyprVPN poslužitelj pokazalo je nulte propusnosti DNS.

Isto tako, naš test WebRTC također je potvrdio da je VyprVPN siguran za upotrebu. U testovima WebRTC-a obično ima puno više informacija, pa samo pripazite na znakove vaše zemlje porijekla da biste bili sigurni da se ne pojavljuju nigdje na popisu.

1.3 nudi poboljšanu zaštitu

Slično mnogim drugim dobrim VPN-ovima, i VyprVPN ima vlastiti siguran DNS sustav, predvidivo nazvan VyprDNS. Razvila ga je i postavila iz temelja Zlatna žaba. VyprDNS je zamišljen kao “nula znanja”, što znači da vam osigurava privatnost.

vyprvpn veza je osigurana

VyprDNS je privatni, sigurni DNS sustav za korisnike tvrtke VyprVPN.

Upotrebljeni DNS sustav također pomaže zaobići cenzuru koja se u mnogim zemljama provodi na razini ISP-a. VyprDNS je privatni i nije otvoren za širu javnost – njega mogu koristiti samo korisnici VyprVPN.

1.4 Samostalno & Operirani poslužitelji

Jedna stvar zbog koje se VyprVPN ističe među ostalim je to što tvrdi da “posjedovati, inženjer i upravljati našim [sic] VPN poslužiteljima”. To znači da, iako mogu iznajmiti prostor i širinu pojasa iz podatkovnih centara širom svijeta, integritet njihovog VPN sustava je visok.

Iako se ovo može činiti kao potez zdravog razuma s obzirom na sektor industrije u kojem se nalaze, ne pružaju se svi davatelji VPN-a toliko dugo. Zapravo, za neke se zna da su ranije radili s pružateljima usluga treće strane i pokušali su prebaciti krivnju kad je sigurnost na neki način ugrožena..

1.5. Vlasnički protokol kameleona

Nema puno pružatelja VPN usluga koji izlaze s vlastitim sigurnim protokolima s dobrim razlogom. Nevjerojatno je teško i resursi koji bi morali uložiti u to bili bi neizmjerni. To je puno vremena i novca, ne samo na R-u&D ali čak i za održavanje.

vyprvpn kameleonski protokol čine vpn vezu neprepoznatljivom

Ono što je VyprVPN učinio sa svojim Chameleon protokolom jest samo dodati malo spina. Oslanja se na 256-bitnu enkripciju OpenVPN-a kao bazu, ali skenira pakete prije prijenosa tako da VPN njuškalo teže prepoznaje.

Prema Zlatnoj žabi, to čini Chameleon mnogo boljim za upotrebu u zemljama za koje se zna da nisu iznimno VPN-prijatne, poput Kine, Rusije ili Irana.

1.6 dolazi s naprednim prekidačem

Gotovo bez greške, VPN-ovi će sa svojim aplikacijama uključivati ​​i prekidač za ubijanje. Prekidač za zaustavljanje nešto je što može spriječiti ulazak ili izlazak podataka s vašeg uređaja ako je VPN tunel nekako dole, primjerice u slučaju prekida usluge ili prekida veze..

Iako se prekidači kill nalaze uglavnom na aplikacijskoj i sistemskoj razini, VyprVPN je otišao korak dalje i uključio i ubojstvo na LAN razini. To mu omogućuje da blokira sve, uključujući LAN promet ako postoji problem s VPN vezom.

1.7 sa sjedištem u Švicarskoj

VyprVPN je osnovan u Švicarskoj, što je odlična vijest za sve korisnike. Švicarska vlada poznata je po tome što ima neke od najboljih zakona o privatnosti na svijetu (sjećate se tog sjajnog švicarskog bankarskog sustava?).

To znači da VyprVPN ne samo da može zaštititi svoju privatnost, već je u mnogim slučajevima to potrebno i po švicarskom zakonu! Za davatelja VPN usluga nema slađeg okruženja.

2. Dobro u otključavanju usluga & Stranice!

2.1 Radi s ključnim regijama Netflix

Budući da sam ogromna Netflixova svinja (i zbog posla i osobno), jedna od najvažnijih stvari koja mi se tiče VPN-a jest njihova sposobnost zaobilaženja Netflixove nesklonosti VPN-ovima. Kao što mnogi od vas mogu znati, Netflix i neke druge usluge za strujanje otključavaju sadržaj na temelju zemljopisnog položaja.

To nije namijenjena masovnoj prijevari, već jednostavno način na koji funkcionira licenciranje. Nažalost, svima naplaćuju isti iznos (otprilike). Zbog toga se osjećam kao da bismo trebali dobiti jednaku količinu dobrobiti, otuda i moja usredotočenost na VPN za Netflix.

vyprvpn omogućuje pristup netflixu bez obzira na regiju

Dobra vijest je da Netflix US radi s VyprVPN-om i mogao bih strujati Netflix SAD sadržaje. Ipak, postoji nekoliko upozorenja o ovome – o kojem ću kasnije govoriti u odjeljku o brzini.

Nažalost, iako Netflix US ima tonu sadržaja (više nego bilo gdje drugdje u svijetu), on nema SVE Netflix sadržaje. Na primjer, želio sam gledati “Ronny Chieng – internacionalni student”, a to je bilo dostupno samo u Australiji.

Nisam mogao prijeći australski blok s Netflixom, bez obzira na VyprVPN poslužitelje koje sam koristio. Bilo je frustrirajuće i neugodno. Zatim, situacija nije takva koja se vjerojatno ponavlja jer će većinu vremena provoditi na Netflixu za američki sadržaj.

U razgovoru s korisničkom službom, informiran sam da VyprVPN trenutno radi samo s ograničenim brojem regija Netflix, uključujući Kanadu, Njemačku, Veliku Britaniju i SAD.

2.2 BBC iPlayer također radi s VyprVPN

Iako nije užasno poznat izvan Velike Britanije, BBC ima na raspolaganju besplatnu uslugu streaminga. Ipak se morate prijaviti za njega (samo prevarite adresu u Velikoj Britaniji) i tada možete gledati besplatno.

besplatno prenesite BBC iPlayer pomoću VyprVPN

Besplatno prenesite iBBC prenose pomoću VyprVPN.

Ulov je da će vam trebati VPN koji zapravo ima poslužitelj u Velikoj Britaniji ili neće raditi. VyprVPN radi posao i dosad nisam imao problema sa iPlayer-om.

3. Aplikacija VyprVPN je jednostavna za upotrebu!

Aplikaciju VyprVPN Windows vrlo je jednostavna za instaliranje i lak je za korištenje. Pokreće se kao i bilo koja druga aplikacija za Windows i neprimjetno radi u okruženju.

3.1 Pojednostavljeni dizajn

Kada se pokrene, glavni zaslon aplikacije prikazuje vašu stvarnu lokaciju kao i vašu vezu veze s uslugom. Tu je i traka na kojoj je prikazana zadnja lokacija na koju ste se povezali. Ako ga pokrećete prvi put, tada će ga zamijeniti gumb “Najbrži poslužitelj”.

aplikacija za vyprvpn Windows je sjajna

Različiti zasloni u aplikaciji VyprVPN za Windows.

Aplikacija je na jednom zaslonu, što znači da ćete vidjeti mali dio prostora na zaslonu koji se povećava kada se poveća. Klikom na kartice ili izbornike izbornika jednostavno ćete se premjestiti na ta područja pomoću istog sučelja aplikacije.

3.2 Dostupno je na više platformi

Sa svakom pretplatom VyprVPN možete istovremeno povezati do pet uređaja. Oni također imaju različite načine na koje možete povezati svoje uređaje ovisno o tome što koristite. Većina kućanstava danas će imati pokrenute različite uređaje u bilo kojem trenutku.

Na primjer, postoje aplikacije za glavne Windows i Linux uređaje, zajedno s mobilnim platformama poput iOS-a i Android-a. VyprVPN je dostupan i za televizore sa sustavom Android i neke usmjerivače.

Ipak treba napomenuti da VyprVPN izgleda da nema posvećenu podršku za vrlo specijalizirane aplikacije kao što su Kodi i Roku ili čak Firestick. To je nešto što biste željeli biti svjesni prije nego što se prijavite s njima.

4. Pruža sveobuhvatnu korisničku podršku!

Stupanje u kontakt s VyprVPN korisničkom podrškom lako je zahvaljujući njihovom posvećenom timu za podršku uživo. Poslao sam im upit i odgovor je bio gotovo odmah (u roku od 10 sekundi). Što se tiče korisničke podrške, to je vrhunski.

vyprvpn korisnička podrška je jednostavna i brza

VyprVPN služba za korisnike je bila brza & učinkovit.

Otkrio sam da je njihov vrlo uljudan agent za korisničku podršku također upoznat s njegovim zanatom i da po potrebi nudi korisne veze. Uspio me je brzo uputiti u pravom smjeru za pitanja koja su trebala sveobuhvatnije odgovore.

To me dovodi do sljedeće točke koja je njihova baza znanja. VyprVPN ima priličnu knjižnicu pomoći za one koji ne vole pomoć uživo. Članci su ovdje dobro kurirani, aktualni i opsežni.

5. Torrenting je dopušteno!

P2P dobro funkcionira s VyprVPN-om iako morate imati na umu da će brzina VPN poslužitelja u cjelini biti ograničena. Obično je to u redu, ali ako pročitate moj odjeljak o brzini ispod, shvatit ćete da je bujica možda generalno problem zbog nedostatka brzine ovog davatelja usluga.

P2P dobro funkcionira s VyprVPN

No potoci su bili dosljedni i ponašali se normalno. Zapravo sam primijetio da su veze brže pokupile nego inače za gotovo sve bujice. Za razliku od nekih davatelja usluga, VyprVPN vas ne ograničava na određene poslužitelje za torrenting.

6. 30-dnevno jamstvo povrata novca!

Volim usluge koje nude garancije povrata novca. Pokazuje da su dovoljno sigurni u svoje usluge da će kupci i uz miran period ostati. VyprVPN svim korisnicima nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Vjerujte mi, to je više nego dovoljno da biste bili sigurni da je usluga koju pružate prikladna za vas – sve dok je aktivno koristite. Svima koji žele VPN preporučujem da ga ostavite uključeno nakon što ga kupite jer je to najbrži način na koji možete znati je li to ispravno za vas.

Radeći to, moći ćete to doživjeti u punom radnom vremenu, a male će se greške s vremenom pojaviti prije nego kasnije. Tada možete odlučiti možete li živjeti s tim problemima, umjesto da patite, iako za cijelu pretplatu.

Ono što nam se ne sviđa kod VyprVPN

1. Ograničeni poslužitelji, široka mreža

Možda zbog svojih standarda u postavljanju svojih poslužitelja, VyprVPN ima skromniju mrežu od danas mnogih vrhunskih pružatelja usluga. Na oko 700 poslužitelja to je manje od NordVPN-a (5.800+) ili čak početnika Surfsharka (800+).

Ograničeni broj poslužitelja također mora opsluživati ​​veliko područje s obzirom da ih VyprVPN ima u 66 zemalja širom svijeta. To čak i ne broji više web lokacija u Sjevernoj Americi na kojima ima i poslužitelje.

Općenito, ova postavka me zabrinula zbog mogućnosti njihovih poslužitelja da podnose velike terete, što potencijalno utječe na kvalitetu usluge koju VyprVPN može pružiti.

2. osrednje brzine

Unatoč mojim naporima i ljubaznoj pomoći službama za korisnike, bio sam prilično razočaran brzinom VyprVPN-a. To ne znači da su brzine bile grozne, ali u usporedbi s mnogim vrhunskim uslugama koje sam isprobao – nedostaje.

vyprvpn osnovna brzina bez vpn

Osnovna brzina bez VPN-a.

Kao početna crta za sve, pokrećem liniju od 500Mbps od svog davatelja internetskih usluga putem koje normalno postižem pune brzine.

VyprVPN test brzine – SAD

Spajajući se s američkim VyprVPN serverom, u početku sam bio malo neuredan jer su testirane brzine bile grozne. Nakon što sam nekoliko puta promijenio poslužitelje, konačno sam uspio izvaditi iskoristivu brzinu od 37Mbps.

vyprvpn test brzine US vpn isključen

VyprVPN test brzine SAD – VPN isključen
(Pogledajte potpuni rezultat)

vyprvpn test brzine US vpn uključen

VyprVPN test brzine SAD – VPN uključen
(Pogledajte potpuni rezultat)

Ovo je dovoljno brzo za gotovo sve, čak i za skromno preuzimanje ako imate dodatnog vremena. Nažalost, to nije pravilo i morate se uključiti u posao razmjene servera kako biste postigli pristojnu brzinu.

VyprVPN test brzine – Europa (Njemačka poslužitelj)

Za svoj test brzine u Eurozoni odabrao sam Njemačku, jer je bliže mom fizičkom položaju i ima dobru infrastrukturu.

vyprvpn test brzine europe vpn isključen

VyprVPN test brzine za Europu – VPN isključen
(Pogledajte potpuni rezultat)

vyprvpn test brzine europe vpn up

VyprVPN test brzine za Europu – VPN uključen
(Pogledajte potpuni rezultat)

Brzine su ovdje bile mnogo bolje unatoč neobično povećanoj latenciji veze. Ipak, nije mnogo toga nad glavom uzrokovao VyprVPN.

VyprVPN test brzine – Azija (Singapurski poslužitelj)

Moj fizički položaj nalazi se u Maleziji, ali obično ne testiram ovdje, očito da VPN pružatelji ovdje iz nekog razloga ne koriste sjajne servere. Da bih testirao brzine regije Azije, moj dolazak je VPN poslužitelj sa sjedištem u Singapuru, koji obično ima odlične brzine.

vyprvpn test brzine azija vpn isključen

VyprVPN test brzine Azija – isključen VPN
(Pogledajte potpuni rezultat)

vyprvpn test brzine asia vpn on

VyprVPN test brzine Azija – VPN uključen
(Pogledajte potpuni rezultat)

Ovaj put sam bio prilično iznenađen kad sam vidio kako sat VyperVPN ima brzinu od samo 50 Mbps. Čak i s aktivnim VPN-om, normalno pratim brzine veće od 100Mbps na poslužitelju sa sjedištem u Singapuru. Korisnička podrška u osnovi mi je rekla da ponovno pokrenem svoj modem i upotrijebim IKEv2, što zapravo nije riješilo osnovno pitanje – zašto je ovdje tako loše (usporedno)?

VyprVPN test brzine – Bliski Istok (poslužitelj Saudijske Arabije)

Bez poslužitelja sa sjedištem u Africi, odlučio sam testirati VyprVPN u regiji s poslužiteljem sa sjedištem na Bliskom istoku u Saudijskoj Arabiji..

vyprvpn test brzine na srednjem istoku vpn off

VyprVPN test brzine na Bliskom Istoku – isključen VPN
(Pogledajte potpuni rezultat)

vyprvpn test brzine na srednjem istoku vpn na

VyprVPN test brzine Bliski Istok – VPN uključen
(Pogledajte potpuni rezultat)

Opet, brzine su bile upotrebljive, ali nisu velike iako sam bio iznenađen dobrim prikazanim ping cijenama.

VyprVPN test brzine – Australija

vyprvpn test brzine australia vpn isključen

VyprVPN test brzine Australija – isključen VPN
(Pogledajte potpuni rezultat)

vyprvpn test brzine australia vpn na

VyprVPN test brzine Australija – VPN uključen
(Pogledajte potpuni rezultat)

Slično kao u Singapuru, serveri VyprVPN sa sjedištem u Australiji ponovo su pokazali da su jake performanse koje sam promatrao sa toliko lokacija.

Zaključak testa brzine – nije strašan

Uz ovaj set brzih testova (i nekoliko drugih) koji su sjedili preda mnom u kombinaciji s mojim chatom uz korisničku podršku, moj jedini mogući zaključak je da brzina pretvaranja u visprVPN jednostavno nije tako velika.

Za davatelja usluga koji je već dugo na tržištu ovo je malo iznenađujuće. Mogu zaključiti samo dvije mogućnosti, Prva je da se njihov VPN podnosi veliko opterećenje zbog trenutne globalne pandemije. Drugo je što nisu išli u korak s vremenom i nadograđivali svoje poslužitelje tamo gdje je to potrebno.

Sve u svemu, tužni nastup pružatelja usluga s dugogodišnjom reputacijom izvrsnosti.

3. Sporo vrijeme povezivanja

Iako nisam bio zadovoljan s brzinama VyprVPN, ovo nije potpuno isto. Kada ste u aplikaciji, povezivanje s bilo kojim poslužiteljem traje neko vrijeme. Ne kažem dugo, već samo dovoljno dugo da budem neugodna.

Tempirao sam ga povezivanjem s nekoliko poslužitelja i prosjek je iznosio oko 3 do 5 sekundi. Iako to može zvučati kao kratko vrijeme, dok čekate vezu, vjerujte mi, to se osjeća tako sporo.

Dno crta: Hoću li platiti VyprVPN?

Počevši od 2,50 USD mjesečno ako se prijavite na dvogodišnji plan, VyprVPN nije najskuplje oko toga sigurno. Nažalost, to ih također ne čini najjeftinijim. Tužna istina je da je, kao i kod svega ostalog o VyprVPN-u, ta cijena jednostavno osrednja.

Iako je istina da je njihova korisnička usluga prilično impresivna, u cjelini smatram da je VpyrVPN samo jedva prihvatljiva usluga. Možda su u prošlosti vidjeli i bolje dane, ali danas se čini kao da se tek spremaju.

Pojavljuju se novi davatelji usluga, a neki od njih pokazuju izvrsne performanse. Iako ostaje da se vidi s vremenom može li se to održati, ipak je bolje nego gledati prema onome za koji se čini da je odustao.

Da imam ograničene mogućnosti – onda da, išao bih za VyprVPN. Ali po ovim cijenama danas mogu bolje i tako i vi. Ipak, usluga ostaje bez buke koja je pouzdana (i tako se pokazala tijekom svojih dugogodišnjih usluga).

Pogledajte naš popis najboljih VPN-a da biste istražili druge izvrsne alternative!

Glavne značajke

  • ✓ Nema zapisnika
  • ✓ VyprDNS
  • ✓ Koristite do 5 uređaja
  • ✓ Jaka privatnost & sigurnosti
  • ✓ poslužitelji u vlastitom vlasništvu

Preporučuje se za

  • • Sigurni korisnik
  • • Jednostavno & Snažno korisničko sučelje
  • • Streaming filmovi
  • • Zaobiđite Geo-Block

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me