A QBittorrent névtelen használata

A QBittorrent az egyik legjobb elérhető torrent ügyfél. Rendkívül népszerű, rendkívül funkcionális, mégis könnyű (alig használ fel minden rendszer erőforrást). Megmutatjuk, hogyan kell anonim módon használni a QBittorrent, így privátan letöltheti a torrenteket.

Mint minden nagyobb torrent ügyfélnek, a QBittorrent sebezhető a bittorrent protokollba beépített biztonsági kockázatokkal:
A letöltések nyilvánosan láthatók és titkosítatlanok

Ez azt jelenti, hogy a teljes letöltési előzményeket potenciálisan nem csak az internetszolgáltató, hanem a harmadik fél torrent-figyelő cégei is figyelemmel kísérhetik.

Ez a cikk lépésről lépésre tanítja:

A torrent letöltések teljes névtelenítésének legjobb és legegyszerűbb módja a QBittorrent használatával. (Útmutatók is vannak az uTorrent, a Vuze és a Deluge számára).

Miért kellene anonim torrentokat szerezni??

A Bittorrent egy hihetetlenül hatékony módszer a nagy fájlok gyors elosztására, de hatalmas beépített adatvédelmi szivárgásokkal rendelkezik, amelyek könnyen feltárhatják a teljes letöltési előzményeket, ha nem csatlakoztatja őket.

Két elsődleges biztonsági rés van:

 1. Az Ön IP-címe nyilvánosan látható minden rajban
 2. A letöltések nincs titkosítva (az internetszolgáltató láthatja / rögzítheti / fojthatja a torrent letöltéseket)

Nézzük ezeket a szivárgásokat egyenként…

1. szivárgás: Az IP-cím mindenki számára látható

Ez a legveszélyesebb szivárgás, és a legnagyobb veszélyt jelent a magánéletére, amikor a torrentokat letöltik.

Annak érdekében, hogy társaik kapcsolódhassanak egymáshoz, a nyomkövető listát ad az összes olyan IP-címről, amely az adott torrentet beveti / letölti. Ha nem tesz lépéseket a torrent IP-cím elrejtésére, akkor a valódi, nyomon követhető IP-cím bárki számára látható lesz.

Így könnyedén megnézheti azoknak az IP-jeit, akik torrenttel osztoznak veled:

IP szivárgás a torrent társaik számára

Társak, akik megosztják a Linux torrentet. (Az IP részben elmosódott a magánélet miatt)

Nemcsak az összes csatlakoztatott társ teljes IP-címét láthatja, hanem azt is megnézheti, hogy melyik portot használják, a torrent klienst és a már letöltött fájl hány részét.

Még ijesztőbb, szó szerint tucatnyi cég és szervezet figyeli és gyűjti az IP-adatokat nagyszámú torrent-rajból. Néhányan megmutatják, milyen torrent tevékenységet követtek az Ön IP-címére.

Szerencsére elrejti az ‘igazi’ IP-címét a torrent rajokban, és helyettesítheti egy nyomon követhetetlen ideiglenes IP-vel.
Ez könnyen megvalósítható egy nem naplózási (és torrent-barát) VPN szolgáltatással.

Pontosan megmutatjuk, hogyan kell ezt csinálni később, ebben az útmutatóban. Olvass tovább…

2. szivárgás: Az internetszolgáltató (ISP) láthatja a letöltést & internetes előzmények

Alapértelmezés szerint a bittorrent adatokat sima szövegben (titkosítatlan) továbbítják. Ez azt jelenti, hogy az internetszolgáltató:

 • Láthatja, hogy a torrent webhelyeket látogatja meg
 • Nézze meg, milyen fájlokat tölt le / oszt meg
 • Fojtószelep (lassítson), vagy blokkolja a torrent sávszélességét.

Megoldás: A torrent titkosítás használatával megakadályozhatja, hogy az internetszolgáltató figyelje vagy lelassítsa a torrent letöltését. Valójában, ha erős VPN-titkosítást használ, az internetszolgáltatónak fogalma sincs arról, hogy mit csinál online, vagy milyen fájlokat tölt le.

Később az útmutatóban megmutatjuk, hogyan kell használni a VPN-t a QBittorrent-rel. Használhatja a QBittorrent beépített titkosítását is, amely ingyenes módszer a torrent letöltések titkosítására, bár az általa nyújtott védelem nem olyan erős vagy átfogó, mint amit a VPN-től kapsz..

A 2 eszköz az anonim Qbittorrent letöltésekhez

Két eszköz használható a torrent tevékenység QBittorrent hatékony elrejtésére. Ezek:

 1. Nem naplózó virtuális magánhálózati szolgáltatás
 2. Nem naplózó SOCKS proxy

Mindegyik technológiának megvannak a maga előnyei, és együttes alkalmazásuk esetén még erősebbek. További információt itt talál:

 • 3 lépés a teljesen névtelen torrentokhoz
 • Proxy Vagy VPN (Melyik működik a legjobban magánkézben?)

Ezután megmutatjuk, hogy mindkét módszert használja a Qbittorrent-rel (külön-külön vagy együtt). Megmutatjuk a torrent letöltésének kedvenc VPN-jeit is.

Még ennél is jobb, hogy a torrent-barát VPN-k valójában SOCKS Proxy szolgáltatást tartalmaznak, külön díj nélkül, így mind a két világ legjobban kihasználhatók 2 különféle szolgáltatás fizetése nélkül..

Van-e ingyenes lehetőség??
A rövid válasz: NEM a VPN-eknél, és az „Igen, de …” a proxyk esetében. Itt az üzlet…

Vannak néhány ingyenes VPN-k, még egy, amelyek állítólag ingyenesek és nem jelentkeznek be, de itt van a fogás. Az ingyenes VPN-ek mindegyike kifejezetten blokkolja a hálózati torrentokat. A torrenteket csak akkor engedélyezik, ha fizetős tervre frissítik. További információkért olvassa el az ingyenes torrent VPN-ek útmutatóját.

Ami a proxyszolgáltatásokat illeti, minden bizonnyal megtalálható néhány ingyenes SOCKS proxy az interneten, és ezek valójában a Qbittorrent használatával használhatók a jelen útmutató későbbi útmutatásainak felhasználásával..

A szabad proxyknek azonban számos korlátozása lesz:

 1. Szinte 100% -uk naplót vezet (ez azt jelenti, hogy a letöltések nem névtelenek)
 2. Óvakodj az “átlátszó” proxyktól (ez azt jelenti, hogy a valós IP-címet a proxyszerver továbbítja, és továbbra is látható)
 3. Lassú sebesség / megbízhatatlan (A legtöbb ingyenes proxyszerver zsúfolt, azaz a sebesség lassú lesz. A kiszolgálók gyakran lemennek, és az 50% alatti rendelkezésre állás nem ritka..
 4. Torrentek blokkolva – És végül nem szabad meglepnie, ha megtudja, hogy sok ingyenes proxyszerver aktívan blokkolja a gyakran használt torrent portokat.

HOGY VPN-t használjon a Qbittorrent-rel

A VPN és a Qbittorrent használata a legegyszerűbb módszer a torrent gyors anonimizálására. Kevesebb, mint 5 percig tart a regisztráció, a letöltés és a VPN-hez való kapcsolódás. Javasoljuk, hogy mindig használjon torrent-barát VPN-t, amely nem tart naplókat.

A VPN a számítógépére / a számítógépről átvitt adatok 100% -át titkosítja, beleértve a böngészőt és a Qbittorrent szoftvert. A webhelyek és a torrent társaik nem fogják tudni az Ön valódi IP-címét, látják a VPN-kiszolgáló által hozzárendelt ideiglenes IP-címet..

A következőképpen teheti meg:

1. lépés: Jelentkezzen be nem naplózó VPN-szolgáltatásra
Körülbelül 10 különféle lehetőség van. Nehéz lenne jobb értéket találni, mint Privát internet-hozzáférés (a 2015-ös legjobb torrent VPN-nek nevezték el)

2. lépés: Töltse le, telepítse és csatlakoztassa a VPN szervert
A telepítés kevesebb, mint 1 percig tart. Szerverhez való csatlakozáshoz (PIA használatával) kattintson a jobb egérgombbal a tálca ikonra, és válassza ki a kiszolgáló helyét. Azt javasoljuk, hogy válasszon egy nem-helyet (Hollandia jól működik).

PIA tálca ikonra

PIA tálca ikon (zöld ponttal megjelölve)

PIA VPN szerverek

PIA szerverlista (jobb egérgombbal hozzáférhet)

3. lépés: Ellenőrizze, hogy megváltozott-e az IP-címe
További biztonsági óvintézkedésként használhat egy ingyenes eszközt, például az IPleak.net, hogy ellenőrizze, hogy megváltozott-e IP-címe, mielőtt elindítja a Qbittorrent-t. Itt van a képernyőképem, miután csatlakoztam egy holland VPN szerverhez:

Kép

Igen, komolyan olyan könnyű. Az összes torrent tevékenység az új IP-címen keresztül kerül továbbításra.

4. lépés: Nyissa meg a QBittorrent fájlt és töltse le a torrenteket
Miután ellenőrizte böngészőjének IP-címét, biztonságosan megnyithatja a Qbittorrent fájlt és elindíthatja a torrentet. Később ebben az útmutatóban megmutatjuk, hogyan lehet ellenőrizni a torrent szoftver IP-címét (minden esetre). Olvassa el ezt az útmutatót is.

Proxy használata a QBittorrent használatával

Ebben a szakaszban megtanuljuk, hogyan lehet elrejteni a torrent IP-címét a QBittorrentben proxy, kifejezetten egy torrent-barát SOCKS proxy használatával. (Tudjon meg többet a torzításhoz szükséges SOCKS és a HTTP proxyk közötti különbségről).

Proxy használata a Qbittorrent-rel számos előnnyel rendelkezik a VPN-hez képest:

 • A proxy sebessége általában valamivel gyorsabb, mint a VPN-nél (titkosítás nélkül)
 • A torrent IP-címe különbözik a webes broswer IP-címétől (a proxy csak torrentekhez használható)

A CSAK proxy használata hátránya, hogy a torrent forgalmat nem titkosítja. Ez megnyithatja az internet-szolgáltató által végzett fojtást. Használhatja a QBittorrent beépített titkosítási opcióját (később ebben az útmutatóban), de ez az opció csökkenti a rendelkezésre álló társak számát..

Ezért javasoljuk a proxy + VPN együttes használatát, mind a világ legjobb, mind az erős titkosítás érdekében.
Ehhez egyszerűen kövesse ezt a proxybeállítási útmutatót, majd csatlakozzon a VPN-hez, mielőtt megnyitja a Qbittorrent-t. Erről bővebben később.

QBittorrent Proxy beállítása 1. lépés: Válassza ki a nem naplózott proxy szolgáltatást

A QBittorrent proxybeállításának konfigurálásához torrent-barát proxy szolgáltatásra van szüksége. Itt található a legfontosabb ajánlásaink (a 3-ból 2 tartalmazza a VPN + proxy szolgáltatást all-inclusive áron. Ez a legjobb ajánlat, különösen akkor, ha VPN-t és proxy-t szeretne egyszerre használni).

Itt van a legfontosabb választásunk:

 1. Privát internet-hozzáférés – VPN + Proxy szolgáltatás minden tervben, gyors sebességgel és az év legjobb torrent VPN-ének. Ha az árak 3,33 dollártól kezdődnek, akkor verhetetlen érték.
 2. Rejts el – VPN + Proxy szolgáltatás minden tervben. Több mint 30 SOCKS proxy szerver hely. Nincs napló, torrent-barát. A hátránya, hogy a privát internet-hozzáférés ára háromszorosa
 3. Torguard – VPN + Proxy szolgáltatás külön megvásárolható. A torrent proxyszolgáltatás a legjobban működik, és 5 országban van, valamint egy proxy automatikus telepítőjével (tehát nem kell manuálisan konfigurálnia a beállításokat). Az automatikus telepítés opció azonban csak az uTorrent, a Deluge és a Vuze esetén működik.

Ha nem biztos benne, melyiket választja: csak menjen a privát internet-hozzáféréssel. Ez a legjobb ajánlat, gyors, és kielégíti a felhasználók 95% -ának igényeit.

Ellenőrizheti a Torguard és a privát internet-hozzáférés összehasonlítását is.

Rendben, most, hogy megvan egy proxy-ja, amelyet használ, vegye fel a lépésről lépésre a telepítési utasításokat:

2. lépés: Nyissa meg a QBittorrent proxybeállításokat

A proxybeállítások eléréséhez a QBittorrent alkalmazásban mennie kell Eszközök > Opciók > Kapcsolat (fül)
Az Opciók menüt megnyomásával is megnyithatja ‘Alt + O’

Miután rákattintott a „Csatlakozás” ikonra az opció menü bal oldalán, ezt láthatja:

QBittorrent kapcsolat beállításai

Eszközök > Opciók > Kapcsolat

Ne aggódjon, ha a beállítások jelenleg nem pontosan így néznek ki. Egyébként megváltoztatjuk a beállításokat. A megváltoztatandó szakaszokat egy zöld pont jelöli.

A bal oldalon a ‘Csatlakozás’ fül is meg van jelölve, így tudja, hogyan érheti el ezt a menüt.

Megismerjük a szakaszokat egyenként…

3. lépés: Hallgatóport

Ezt a # portot használja a Qbittorrent az új társkapcsolatok meghallgatására. Ha nem engedélyezi az uPnP vagy a NAT port leképezését, akkor manuálisan be kell állítania a port továbbítást az útválasztón, hogy jó társkapcsolatot kapjon..

A portok továbbítása kívül esik a cikk hatályán (és valódi fájdalmat okozhat a szamárban), ezért a legtöbb felhasználónak ajánlott beállításunkat kell használnia, amely a következő:

 • Port a bejövő kapcsolatokhoz: Válasszon egyet, vagy nyomja meg a véletlenszerűt egy véletlenszerű port kiválasztásához
 • Használja az uPnp / NAT PMP-t: Jelölje be ezt a négyzetet. Ez automatikusan továbbítja a kiválasztott portot az útválasztón keresztül
 • Használjon külön portot minden indításkor: Választható. Javasoljuk, hogy engedélyezze ezt mindaddig, amíg minden zavartalanul megy.

Tehát az ideális beállítások így néznek ki:

Qbittorrent figyelő port

Hallgatási port beállításai (véletlenszerű port)

4. lépés: Proxybeállítások

A pontos proxybeállítások az Ön által választott proxyszolgáltatás alapján változnak. Ez az útmutató bemutatja az ideális beállítást Privát internet-hozzáférés és Torguard.

Ha másik proxyszolgáltatást választ, akkor a megfelelő beállításokért kérdezze meg a dokumentációs / támogatási csoportot. A változtatható beállítások:

 • Házigazda: A proxy szerver címe
 • Kikötő: A proxyszolgáltatás által használt port #
 • Hitelesítés: Engedélyezze ezt, ha a proxyszolgáltatáshoz belépéshez / jelszóhoz van szükség (a legtöbb megteszi)
 • Felhasználónév jelszó: Ezek a proxy szolgáltató által megadott bejelentkezési adatok.

Következő lépésként a proxybeállítási útmutatók a privát internet-hozzáféréshez és a Torguardhoz kapcsolódnak…

QBittorrent proxybeállítások (privát internet-hozzáférés)

Privát internet-hozzáférés teljes hozzáférést biztosít az előfizetőknek a nagy sebességű proxykiszolgálóhoz, amely Hollandiában található. Van azonban egy további lépés. Önnek külön felhasználónév / jelszó kombinációt kell létrehoznia a proxy számára.

Proxy bejelentkezés / jelszó beolvasása
A PIA-ra való feliratkozás után jelentkezzen be a vezérlőpultra a saját webhelyükön. Miután bejelentkezett a fiókjába, görgessen lefelé az alsó felé, és megjelenik egy következő szakasz:

A PIA Proxy bejelentkezési adatai

Generáljon proxy bejelentkezést / jelszót a fiók panelen


Csak kattintson a ‘Felhasználónév / jelszó újragenerálása’ gombra, hogy megkapja a bejelentkezési adatait. Kicsit később fogjuk használni őket, így hagyjuk nyitva az ablakot az egyszerű másolás és beillesztés érdekében.

QBittorrent beállítások:
Változtassa meg a beállításokat, hogy pontosan megfeleljenek ezeknek:

 • Típus: SOCKS5
 • Házigazda: proxy-nl.privateinternetaccess.com
 • Kikötő: 1080

A teljes beállítás az alábbi képen fog kinézni. Ügyeljen arra, hogy ugyanazokat a négyzeteket jelölje be, mint az ábrán látható.

Írja be a felhasználónevét / jelszavát a helyes mezőkbe.

PIA proxybeállítások (QBittorrent)

PIA Proxy beállítások

Ennyi, a proxy már fel van állítva. A beállítások érvénybe lépéséhez feltétlenül indítsa újra a Qbittorrent alkalmazást.
Annak ellenőrzése érdekében, hogy a proxy megfelelően működik-e, olvassa el: Hogyan ellenőrizheted a torrent IP-t

QBittorrent proxybeállítások (Torguard)

Itt vannak a helyes proxybeállítások, ha Torguard előfizető vagy.

Típus: SOCKS5
Házigazda: proxy.torguard.org
Kikötő: 1080/1085/1090 (ezek közül bármelyiket használhatja. Ha az 1080 nem működik, próbáljon ki egy másikt. Egyes internetszolgáltatók blokkolják az 1080-at.
Felhasználónév: A fiók panelen lévő óvintézkedés biztosítja
Jelszó: Biztosítja a lámpatest

tehát a teljes beállításoknak így kell kinézniük:

Torguard proxybeállítások (Qbittorrent)

A Torguard proxy beállításai

Ez az, a telepítés kész. Ne felejtse el újraindítani a QBittorrent alkalmazást, majd ellenőrizze a Torrent IP-címet (útmutató), hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden megfelelően működik-e.

QBittorrent titkosítási beállítások

A QBittorrent beépített támogatást nyújt az RC4 titkosításhoz, amely segít elkerülni a forgalom alakítását (az internetszolgáltató lelassítja a torrenteket). Ennek a titkosítási módszernek a hátránya, hogy drasztikusan csökkenti a rendelkezésre álló sebességek számát, ami megnehezíti a torrent letöltését néhány vetőmaggal..

Ezért javasoljuk a VPN használatát (proxyval vagy anélkül) a sokkal erősebb titkosítás és a 100% -os társadatok elérhetősége érdekében. A torrent titkosításra vonatkozó útmutatónk elmagyarázza miért.

Ha az internetszolgáltató blokkolja / fojtja a torrentokat, és meg akarja próbálni a QBittorrent beépített titkosítását, akkor itt találja meg a megfelelő beállításokat … (E menü eléréséhez keresse meg a Beállítások menü „Bittorrent” lapját (Eszközök) > Opciók > bittorrent).

1. titkosítási mód (opcionális mód)

Ez a mód titkosított kapcsolatokat fog használni, amikor elérhető, de továbbra is csatlakozik a titkosítatlan társakhoz. 100% -át elérheti, de ez nem nyújt sok védelmet a fojtásgátló számára.

Opcionális titkosítás

Opcionális titkosítási mód (használja, ha rendelkezésre áll)

2. titkosítási mód: Titkosítás szükséges

Ez a mód csak titkosított társaikhoz kapcsolódik. A torrent tevékenységetek 100% -a titkosítva lesz, de hozzáférhet az elérhető társaik kis részéhez (mert a legtöbb ember nem engedélyezi a titkosítást).

Titkosítás szükséges

QBittorrent titkosítás (kötelező mód)

VPN használata & Proxy egyidejűleg

Ez a módszer a lehető legjobbat fogja nyújtani mindkét világból:

 • Külön IP-cím a böngésző és a QBittorrent számára
 • böngésző & A torrent IP-k egyaránt különböznek a „valódi” IP-címektől
 • Internetes böngészése titkosítva lesz (az internetszolgáltató nem fogja tudni, hogy meglátogatja a torrent oldalakat vagy letölt torrenteket).

Ha feliratkozik egy olyan VPN-szolgáltatásra, mint például a Privát Internet-hozzáférés, akkor a VPN + Proxy szolgáltatást kaphatja anélkül, hogy külön-külön fizetnie kellene. A maximális védelem érdekében azonban optimális az egyik társaságot a VPN-szolgáltatáshoz, a másikot a proxy-szolgáltatáshoz használni (tehát egyik cég sem ismeri a teljes képet).

JEGYZET: A VPN + Proxy együttes használata nem szükséges. A felhasználók több mint 90% -a csak használja az egyiket vagy a másikat, és tökéletesen biztonságban van, de ha óvatos vagy, ez az optimális biztonságot nyújtja..

Annak érdekében, hogy mindkettőt egyszerre használhassák, csak ellenőrizze, hogy kövesse 2 egyszerű lépést:

 1. Csatlakozzon a VPN-hez a Qbittorrent megnyitása előtt. (Ha csatlakozik, miközben a Qbittitorrent már csatlakozik a proxykiszolgálóhoz, proxy hibát okoz, mert az IP-cím megváltozott).
 2. Nyissa meg a Qbittorrent alkalmazást – miután a VPN-kapcsolat létrejött, megnyithatja a Qbittorrent-t, és mindennek zavartalanul kell működnie.

E beállítás alatt a böngésző IP-je lesz a VPN IP-címe, a torrent IP pedig a proxy IP-címe.

Összefoglalás és további források

Köszönjük, hogy elolvasta ezt az útmutatót. Ha lépésről lépésre követted, a torrenteidet teljesen névtelenné kell tenni, és a „valódi” IP-cím nem lesz többé látható más torrent társainak..

Ha továbbra is további információt keres a VPN-ekről, az anonim torrent-okról, a titkosításról stb., Akkor nézd meg a következő cikkeket:

útmutatók

Hogyan használjuk az uTorrent névtelenül
Hogyan kell használni a Vuze névtelenül
Hogyan vásároljunk VPN-t a Bitcoin segítségével
A torrent IP ellenőrzése
Torrent titkosítási útmutató

Vélemények / összehasonlítás

Privát internet-hozzáférés áttekintés
IPVanish Review
Torguard Review
Privát internet-hozzáférés vs. IPVanish
Privát internet-hozzáférés vs Torguard

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me