Contents

Torrent titkosítás 101

Mi a torrent titkosítás? Titkosítania kell a torrentokat? Milyen előnye van, és mi a legjobb módszer a torrent titkosítására?

Ha korábban már voltak ezek a (vagy hasonló) gondolatok, nem vagy egyedül. A torrent titkosítás az egyik legerősebb (és legkevésbé érthető) torrent módszer. A titkosítás használata drámaian megnőtt, és minden nagyobb bittorrent ügyfél most valamilyen formában beépített titkosítást kínál.

Ez az útmutató megmutatja, hogyan tanít:

 1. Mi a torrent titkosítás és miért fontos?
 2. Miért NEM a legjobb megoldás a torrent szoftver beépített titkosításának használata?
 3. A beépített titkosítás használata (ingyenes módszer)
 4. Hogyan használhatunk VPN-t az erősebb torrent titkosításhoz & tartsa fenn társainak 100% -át

Kész? Csináljuk.

Mi a titkosítás?

Minden nap titkosítást használ az interneten, bár valószínűleg nem veszi észre. Minden alkalommal, amikor felkeres egy bankot vagy hitelkártya-társaságot, vagy vásárol az Amazon-on; a böngészője titkosítást használ. A titkosítás megakadályozza, hogy a harmadik felek elolvassa az átadott adatokat.

Ez megakadályozza a személyazonosság-lopást, amikor érzékeny adatokat, például hitelkártya-számokat, címeket és jelszavakat küld az interneten keresztül.

Titkosítás nélkül bárki, aki megosztja ugyanazt a hálózatot, mint Ön, el tudja olvasni a teljes adatfolyamot (gondoljon a nyilvános wifi-hálózatokra). Az ISP (internetszolgáltató) mély csomag ellenőrzéssel is felhasználhatja az összes átvitt adat elolvasását, a letöltések figyelését és az internetes előzmények rögzítését..

A titkosítás beolvassa / védi az elküldött adatokat, így csak az a webhely / szerver tudja olvasni.

Miért kell titkosítani a torrentokat?

Csak két szót kell elmagyaráznia, miért kell titkosítania a torrent forgalmat:

 1. Sebesség
 2. Magánélet


Sebesség:
Ez a negyedéves globális internetes jelentés rámutatott, hogy a bittorrent volt az elsődleges sávszélesség felhasználója Észak-Amerikában 2014-ben, olyan nagy cégek előtt, mint a Youtube, a Netflix és a Skype. Tehát nem meglepő, hogy sok nagyobb internetszolgáltató úgy dönt, hogy görgeti a (lassú) torrent feltöltéseket.

Egy adott szoftver / szolgáltatás fojtása érdekében az internetszolgáltatónak képesnek kell lennie a forgalom olvasására és elválasztására az egyéb fojthatatlan felhasználásoktól. A titkosítás megakadályozza az internetszolgáltatót. További információkért olvassa el a torrent-fojtás teljes útmutatóját.

Magánélet: Alapértelmezés szerint a torrent letöltések teljesen titkosítatlanok. Ez azt jelenti, hogy az internetszolgáltató pontosan látja, milyen fájlokat vet el / tölt le és mennyi adatot továbbít a bittorrent segítségével. A titkosítás megfelelő használata megakadályozza, hogy az internetszolgáltató ellenőrizze a letöltéseket.

2 titkosítási lehetőség: VPN vs. beépített

Az összes asztali torrent ügyfél mostantól opcionális beépített titkosítással rendelkezik, de ennek a módszernek vannak korlátozásai, és drasztikusan csökkenti a társak elérhetőségét (és a sebességeket).. Egy jobb alternatíva a VPN nevű eszköz használata (Virtuális magán hálózat). A VPN még erősebb titkosítást biztosít, nem csökkenti az elérhető társak számát, és további előnye, hogy elrejti IP-címét torrent rajokban..

Beépített titkosítási lehetőség

Ez egy teljesen ingyenes titkosítási módszer, amely lehetővé teszi az adatátvitel titkosítását más társak között, mindaddig, amíg a titkosítás engedélyezve van.

  Hogyan készítsük el az uTorrent teljes mértékben ☠ ANONYMOUS ☠

Ha a társ nem engedélyezi a titkosítást, akkor a beállításoktól függően:

 1. Az adatait titkosítatlanul tölti le
 2. Nem lesz képes letölteni a társadattól (ha kényszerített titkosítási módot használ)

uTorrent titkosítási beállítások

uTorrent titkosítási beállítások

A beépített módszerrel történő teljes munkaidős titkosítás garantálása érdekében a titkosítási módot ‘Kényszerített’ értékre kell állítani (vagy azzal egyenértékű saját torrent szoftverrel, amelyet később részletesen tárgyalunk a lépésről lépésre). Ennek hátránya, hogy csak akkor csatlakozhat olyan társaikhoz, akiknek a titkosítása is engedélyezve van. Ez akár 95% -kal csökkentheti az elérhető társait.

Fontos jegyzet: Ennek a módszernek a használatával csak a torrent letöltések lesznek titkosítva. Ez nem titkosítja az Ön böngészését, vagy elrejti azt a tényt, hogy torrent webhelyeket látogat meg. Ezenkívül nem titkosítja az eredeti .torrent fájl letöltését az internetről, csak a mögöttes fájlok átvitelét. Ez a módszer nem rejti el a torrent IP-címét sem.

VPN titkosítási lehetőség

A VPN használata torrent tevékenysége elrejtéséhez rendkívül egyszerű. 4 lépés szükséges:

 1. iratkozz fel egy torrent-barát vpn szolgáltatásra
 2. töltse le a VPN szoftvert
 3. Csatlakozás a választott VPN-kiszolgáló helyéhez (egyszerűen egyetlen egérkattintással)
 4. Töltse le a torrentokat névtelenül.

Ez az!

Csatlakozás a VPN szerverhez

IPVanish VPN szerverválasztó képernyő

A VPN használata több előnyt kínál Önnek a torrent letöltésekor. Nézzük meg ezeket a következő szakaszban…

Miért a VPN a legjobb titkosítási lehetőség?

A VPN használatának 3 különféle előnye van, szemben a torrent kliens beépített titkosításával.

 1. A VPN titkosítás sokkal erősebb
 2. A VPN használata nem csökkenti a rendelkezésre álló társainak # számát
 3. A VPN elrejti az igazi IP-címet a torrentokban (anonimvá teszi a letöltéseket / nehezen nyomon követhetők)

Titkosítás erőssége

A beépített titkosítási lehetőség általában körülbelül 64 bites titkosítási erősséget használ. A legjobb torrent VPN-ek ezzel szemben 256 bites OpenVPN titkosítást használnak.

Ez nem tűnik sok különbségnek (csak négyszeresnek tűnik), de a titkosítás matematikájának működése miatt a 256 bites titkosítás valójában 2 ^ 192-szer erősebb (ez 2-szer 192-ig). nagyon nagy szám).

Ez a különbség a titkosítás között, amelyet a brutális erőszakos támadásokkal könnyen megtörhetünk, és a 256 bites titkosítással, amelyet ugyanolyan erősséggel használunk az Egyesült Államok katonasága a szigorúan titkos kommunikációhoz. (Összehasonlításképpen: az Egyesült Államok kormánya csak a 128 bites titkosítást használja az általános kommunikációhoz). Más szavakkal, a 256 bites titkosítás rendkívül erős.

Peer rendelkezésre állás

Annak érdekében, hogy a torrent kliens titkosítása működjön, a társainak, akikhez csatlakozik, a titkosítást is engedélyezni kell. A VPN-nek nincs ilyen korlátozása. Mivel a VPN-kiszolgáló a teljes adatfolyamot titkosítja (függetlenül a társainak titkosítási beállításaitól), 100% -os hozzáférést kap (és gyorsabb sebességet) anélkül, hogy valaha titkosítatlan kapcsolatot kockáztatna..

Névtelen IP-cím (személyazonosságának védelme)

Ne véts hibát, egy anonim IP-cím a VPN használatának legnagyobb előnye.

A torrent letöltésekor az IP-cím (amely azonosítja az egyedi internetkapcsolatot) nyilvánosan látható minden más társ számára abban a torrent-rajban.

Kép

Társlista Linux torrentből

Sokan nem veszik észre, hogy a torrent megfigyelés leginkább az IP-címek naplózásával történik a torrent-rajkban, nem pedig az Ön internetszolgáltatójának a forgalom figyelésére. Az olyan helyek, mint a scaneye, minden megfigyelt IP-cím alapján letöltöttek az adatbázis torrentjeit.

  Torrentek és privát internet-hozzáférés (A PIA torrent VPN vagy proxyként történő használatának végső útmutatója)

Ha nem naplózó VPN-t használ, akkor a torrent rajokban megjelenő IP-cím a VPN-szolgáltatáshoz tartozik. Ha a VPN-társaság nem tart naplót (mint például ez), akkor a torrent IP-címét nem lehet visszavezetni a valódi IP-hez.

3 nagyszerű, nem naplózó VPN

 • IPVanish (Leggyorsabb VPN, amelyet teszteltünk)
 • Rejts el (magában foglalja a VPN és a SOCKS proxy szolgáltatást. Korlátozottan ingyenes csomag érhető el)
 • Torguard (Az egyik legrégebbi nem naplózódó VPN, amely a torrent felhasználók számára elérhető)

Hogyan konfigurálhatjuk a beépített torrent titkosítást (ingyenes opció)

Rendben, most lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan engedélyezzük a titkosítást a kedvenc torrent kliensünkben. Ez egy olyan szolgáltatás, amely beépített minden nagyobb torrent kliensbe.

Ne feledje, hogy a titkosításnak a torrent kliensen belüli használatához a következő korlátozások vannak:
Lehet 100% -ban titkosított kapcsolat, vagy 100% -os társ-elérhetőség. Nem lehet mindkettő. A kényszerített (teljes munkaidős) titkosítás csökkenti a rendelkezésre álló társak számát.

Titkosítási módok

Minden torrent kliens saját terminológiáját / beállításait használja a titkosítás aktiválásához. Nem számít, milyen szavakat használnak, valójában csak 3 elsődleges titkosítási mód van:

 • Titkosítás letiltva (nincs titkosítás)
 • Opcionális titkosítás (A titkosítást olyan társaikkal fogja használni, amelyek engedélyezték, de csatlakozik a nem titkosított társaikhoz is)
 • Kényszerített titkosítás (csak titkosítás-kompatibilis társakhoz csatlakozzon. 100% -ban titkosított letöltések)

Rendben, titkosítsuk. A torrent ügyfelek ábécé sorrendben vannak.

Deluge: Titkosítási beállítások

1. lépés: Nyissa meg a preferencia menüt a szerkesztése > preferenciák (vagy nyomja meg a ‘Ctrl + P)
2. lépés: Válassza a „Hálózat” elemet a Preferences menü bal oldalán található kategóriák fülön

Megjelenik egy ablak, amely így néz ki:

Kép

Vegye figyelembe az ablak alján található „Titkosítás” részt. A választott beállítások az Ön preferenciáitól és a kockázati toleranciától függenek.

Itt vannak az egyes üzemmódok beállításai:

# 1: Titkosítás letiltva (nem ajánlott)

Készlet Bejövő és induló Címzett: ‘Fogyatékkal élők’

# 2: Opcionális titkosítás (titkosítást használ, ha elérhető)

Ez a mód a rendelkezésre álló legerősebb titkosítási lehetőséget fogja használni. Hozzáférhet minden társhoz, de nem minden kapcsolat lesz titkosítva.

A beállításoknak pontosan így kell kinézniük –>

Nagyméretű titkosítás (opcionális mód)

Opcionális titkosítás (elérhető 100% társaik)

# 3: 100% -os titkosítás (letöltés csak titkosított kapcsolatokról)

Ez a legbiztonságosabb mód (és segít megakadályozni a torrent fojtást), de csak a teljes társaik kis százalékáról töltheti le..

Mindaddig, amíg letölti a jól magvolt torrentokat, a sebességnek jónak kell lennie.

Kényszerített titkosítási beállítások

Kényszerített titkosítás (100% -ban titkosított transzfer)

uTorrent: Titkosítási beállítások

1. lépés: Az uTorrent menüből ugorjon a Opciók > preferenciák (Vagy nyomja meg a ‘Ctrl + P’ gombot)
3. lépés: Lépjen a „Bittorrent” fülre a bal oldali menüben

Látnia kellene valami ilyesmit:

uTorrent titkosítási beállítások menü

Titkosítási beállítások (Opciók > preferenciák > bittorrent)

Megváltoztatjuk a beállításokat a „Protokoll titkosítás” szakasz alján. Itt állnak a beállítások mind a 3 titkosítási módhoz:

Tiltva

Állítsa a kimenő értékét Disabled-re a fenti képen látható módon.

Opcionális titkosítás

A beállításoknak pontosan így kell kinézniük:

uTorrent Opcionális titkosítás

uTorrent titkosítás (opcionális mód)

Kényszerített titkosítás (100% -os titkosítás)

Ez a mód csak azokkal a társakkal fog csatlakozni, amelyeknél a titkosítás engedélyezve van. A beállításoknak:

uTorrent 'kényszerített' titkosítás

uTorrent titkosítás (kényszerített mód)

Vuze: Titkosítási beállítások

A titkosítási beállítások Vuze-ben történő beállításához „haladó” felhasználói módban kell lennie. Tehát ehhez menjen a következőhöz:
Eszközök > Opciók > Mód

Ezután változtassa meg a felhasználói jártassági módot: ‘Haladó’

Vuze haladó felhasználói mód

Állítsa a felhasználói módot “Speciális” -ra (Eszközök > Opciók > Mód)

Ezután, még az Opciók képernyőn, megérintjük a TOGGLE-t balra ‘Kapcsolat’ hogy felfedje a „Szállítás titkosítás”Beállításokat…

Kép

Itt állnak az optimális beállítások mind a három üzemmódhoz:

Titkosítás letiltva

Távolítsa el a „Titkosított szállítás megkövetelése” négyzetet. Az összes alábbi opciót szürkén kell megjeleníteni (mint a fenti képen)

Opcionális titkosítás

Az opcionális (nem kényszerített) titkosítás engedélyezéséhez a vuze-ben alapvetően bekapcsolja a szükséges titkosítást, de meghatározza a tartalék lehetőségeket arra az esetre, ha a társ nem engedélyezi a titkosított kapcsolatokat..

A beállításoknak a következőknek kell lenniük:

Vuze 'Opcionális' titkosítási mód

„Opcionális” titkosítási beállítások

Kényszerített titkosítás (100% -ban titkosított átvitel)

Ez a legbiztonságosabb mód, és ez lesz a legjobb védelem az ISP torrent fojtása ellen. Kevesebb elérhető társa lesz (ezért érdemes torrent-barát VPN-t használni)

A beállításoknak a következőknek kell lenniük:

A Vuze kényszerített titkosítása: ajánlott beállítások

A Vuze kényszerített titkosítási beállításai

Alapvetően “titkosított szállítást igényel” anélkül, hogy bármilyen tartalék opciót engedélyezne. Ez arra kényszeríti a vuze-t, hogy csak azokkal a társakkal csatlakozzon, akiknél engedélyezett a titkosítás.

Összegzés és egyéb hasznos cikkek

Remélhetőleg mostanra a torrent letöltések teljesen titkosítva vannak, akár VPN, akár a beépített szállítási titkosítással.

Íme, amit eddig megtanultunk:

 1. Mi a titkosítás és miért hasznos? (Tipp: megakadályozza a torrent letöltések fojtását / figyelését)
 2. Miért a VPN a legjobb titkosítási eszköz? (Sokkal erősebb titkosítás + nincs társvesztés + névtelen IP cím)
 3. Hogyan használható a beépített titkosítás a kedvenc torrent kliens számára (bármely titkosítás jobb, mint nincs)

Itt található még néhány cikk, amelyek segítenek a teljesen névtelen torrentok felé vezető úton:

Útmutató

Az uTorrent névtelen használata (VPN / Proxy beállítása)
A Vuze névtelen használata (VPN / Proxy beállítása)
Hogyan kell használni a Deluge névtelenül
VPN vs. proxy. Melyik rejti el jobban a torrentokat??

Vélemények / Cikkek

A legjobb torrent VPN-k (névtelen letöltésekhez)
Privát internet-hozzáférés áttekintés (a legjobb olcsó VPN)
IPVanish Review (leggyorsabb nem naplózódó vn)
Privát internet-hozzáférés vs. IPVanish

Nagyon köszönöm az olvasást, remélem, hogy ez a cikk nagy segítség volt! Kérjük, ossza meg barátaival vagy követőivel a bal oldali megosztási sáv segítségével. Boldog kínzó!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me