IPVanish VPN

Contents

IPVanish VPN

https://www.ipvanish.com

tl; dr

Kezdetben nagyon vonakodtam áttekinteni az IPVanish VPN-t, mert tudtam, hogy ezek egy amerikai székhelyű szolgáltatás. Személy szerint ez olyan, mintha megkérném a farkast, hogy őrizze a tyúkokat. Az első, 2012-ben kiadott IPVanish 2023-ben váltotta át a tulajdonosát. Sajnos a tulajdonosi változás véleményem szerint sajnos kevés pozitív hatást gyakorolt ​​a vállalat számára. Számos okból kifolyólag nehezen tudom ajánlani ezt a VPN-t, beleértve a közepes sebességű teljesítményt, a gyanús névtelenséget és a szörnyű ügyfélszolgálatot.

IPVanish Review: 5 előnye és 4 hátránya az IPVanish VPN használatának

Az 2012-ben alapított IPVanish VPN nem a legidősebb gyerek a blokkban, és valójában már egyszer átváltotta a kezét. A szokatlan ebben a társaságban az, hogy annak látszólagos népszerűsége ellenére, rövid idő alatt, a cégnek sikerült bekerülnie a fakitermelési vitába. Ez a fajta dolog általában a VPN szolgáltatók halálos áldozatainak hangzik, ám mégis fennmarad.

Ezenkívül egy amerikai székhelyű vállalat, és nem pontosan magyarázza azt az állítását, hogy elsősorban nem jelentkezik-e. Noha az Egyesült Államokban még nem léteznek kötelező adatmegőrzési törvények, vannak biztonsági ügynökségei, akik szívesen rögzítik az egész bolygó internetes metaadatait. Elég nehéz.

Ennek ellenére bebizonyosodott, hogy vegyes teljesítménytáska, néhány jó, néhány szörnyű, szóval nézzük meg, mit tehetnek.

Amit mi szeretünk az IPVanish VPN-ről

1. Jó rendelkezésre állás

Az IPVanish állítása szerint több mint 1000 szervert működtet egy hálózatban, amely a világ több mint 60 országára kiterjed. Természetesen elsősorban Európára és Észak-Amerikára koncentrál, az előbbiekben 443 szerverrel, az utóbbiban pedig 561 szerverrel. Noha ez Ázsia és a világ többi része alig van egy maréknyi, a lefedettség ott van.

1.1. Saját infrastruktúrája van

Figyelemre méltó, hogy az IPVanish azt állítja, hogy saját infrastruktúráját birtokolja. Bár ez minden bizonnyal igaz lehet a szerverberendezésekre, nem vagyok biztos benne, hogy így lehet az infrastruktúra többi részén, amely általában az adatközpontról származik.

Az egyetlen igazán legfelső szintű VPN-szolgáltatóként az IPVanish tulajdonában van és üzemeltetjük a teljes hálózatunkat, beleértve a kiszolgálókat is. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy prémium szolgáltatást versenyképes áron tudunk nyújtani.

Soha nem hagyjuk biztonságát valaki más irányításában. Mivel nem kiszervezzük infrastruktúránkat, képesek vagyunk a legbiztonságosabb VPN kapcsolatokra a világon. És anélkül, hogy harmadik felek lelassítanának minket, az IPVanish hálózat villámgyors.

1.2. Szinte bármilyen eszközzel használható

Azoknak, akik már elolvasta a VPN-véleményem, biztos vagyok benne, hogy megszokta, hogy bántalmazzam az eszköz támogatását. A helyzet az, hogy egy olyan széles körben célzott termékkel, mint a VPN, sokan köztünk vannak olyanok, akik hatalmas különféle eszközöket használnak.

IPVanish Apps

Valójában merem azt mondani, hogy sokan akár egy háztartáson belül akár több eszközt is használhatnak változatos platformon. Finoman fogalmazva: annak a meglepetésemnek ellenére, hogy néhány ember még mindig használja a Windows Phone-ot – az a tény, hogy még közeli üzleti munkatársam is vannak.

Szóval, megvan rá – az eszközök sokféle támogatása plusz az IPVanish számára.

És mivel az IPVanish is telepíthető néhány útválasztón, ismét figyelmeztetném azokat, akik ezt gondolják, akár kényelmi, akár csak rúgási célokra;

jegyzet

A VPN szolgáltatásnak az útválasztón történő futtatása segít leküzdeni az eszközcsatlakozási korlátot, amelyet a legtöbb VPN előír. Van azonban hátránya. Szinte minden esetben (különösen az általános otthoni útválasztóknál) ez lelassítja az internetforgalmat, mintha eszközspecifikus VPN-alkalmazásokat futtatna. Ennek oka az, hogy az útválasztók kevésbé képesek kezelni a szükséges adatok titkosítását valós időben, ezáltal lassítva az adatátviteli sebességet.

2. Az IPVanish kemény a biztonságban

Őszintén szólva, a számomra a biztonság számomra másodlagos jelentőségű a VPN-szolgáltatás névtelenségéhez képest, de ez egy személyes szempont. Amikor olyan országok internetezőire gondolok, mint Kína, az Egyesült Államok és Szingapúr, teljes mértékben megértem a biztonságos kapcsolatok szükségességét.

Csak a FYI, az Egyesült Államok a világ egyik legforróbb területe a cégek számára, amelyek büntetőeljárást indítanak az illegális fájlmegosztásban részt vevők számára. Kína erősen cenzúrázza internetét, Szingapúr pedig az Egyesült Államok nyomában. Ugyanakkor számos más országban – például az európai országokban -, amelyekben a felhasználók szeretnék használni a VPN-t.

  Hogyan fizethet anonim módon a VPN -ért (Bitcoin vagy ajándékkártyákkal)

2.1. Kényszerített 256 bites titkosítás

Kivétel nélkül minden eddig tesztelt VPN-szolgáltatás választási lehetőséget kínál a felhasználók számára a titkosítási szintek vonatkozásában. Végül is, ahogy említettem, a magasabb titkosítás csökkentheti a sebességet. Az IPVanish azonban nyilvánvalóan kemény álláspontot vett fel a dolgokról, és minden felhasználó számára kötelezővé tett 256 bites titkosítást..

A perspektíva szerint a 256 bites titkosítás a mai napjaink egyik legmagasabb szintje, és egyre inkább elterjedt a modern algoritmusokban, protokollokban és technológiákban (SSL-re is használjuk)..

Egyszerűen fogalmazva: egy 256 bites kulcs tömeges számítási teljesítményt igényelne, és még akkor is, ha elég idő áll rendelkezésre – több év, mint bárki más életében, ez biztos.

Fontos megjegyezni, hogy minél erősebben titkosítva van egy kapcsolat, annál valószínűbb, hogy a kapcsolatot szenved a sebességcsökkenés, ezért hagyom, hogy saját maga döntsön el, milyen tökéletes egyensúlyra van szüksége az életében..

2.2. Nincs naplózási politika

Ez a Szent Grál a VPN szolgáltatók számára. Mindannyian tudnunk kell, hogy az a VPN-szolgáltatás, amelyre adatainkat bízunk, nem csak megfordul, és másnak átadja. Most nem mondok többet erről, de elegendő mondani, hogy hivatalosan az IPVanishnek nincs naplózási politikája.

A magánéletünk prioritása, de az iránti bizalom ugyanolyan fontos. Ezért szeretnénk a lehető legátláthatóbb lenni politikáinkban. Az IPVanish nulla naplószámú VPN-szolgáltató, ami azt jelenti, hogy a Szolgáltatásainkkal kapcsolatban nem vezetünk nyilvántartást semmilyen kapcsolatról, forgalomról vagy tevékenységről. – Az IPVanish adatvédelmi irányelve

2.3. A jegyzőkönyvek megválasztása

Ha a biztonság és az anonimitás a VPN-szolgáltatások basszusgátlója, akkor protokollok az izmok rugalmassága. Az IPVanish a protokollok széles skáláját támogatja, így azokat a helyzetéhez szükséges módon átveheti.

Az IPVanish azt állítja, hogy támogatja az OpenVPN, IKEv2, L2TP / IPsec és SSTP programokat, de észreveszem, hogy az SSTP opció hiányzik a Windows VPN alkalmazásukból. Talán eltávolították.

IPVanish hiányzó SSTP

2.4. A gyilkos kapcsoló működik!

A legtöbb VPN-hez tartozik valami Kill Switch nevű név, melynek célja az internettel való kapcsolat megszakítása, ha bármilyen okból elveszik a kapcsolat a VPN-kiszolgálóval. Néhányan dolgoznak, mások nem, de örömmel jelenthetem, hogy az IPVanish Kill Switch működik. Lehet, hogy kissé lassú, de amint beindul, minden makacsul megtagadja a csatlakozást.

Valójában, miután betöltötte az IPVanish klienst, addig nem tud szörfözni a neten, amíg nem kapcsolódik az ő szerveréhez. Böngészés kapcsolat nélkül csak akkor lehetséges, ha kilépett az IPVanish kliens szoftverből. Ez a Kill Switch eddig látott legjobb megvalósítása.

3. Elég gyors a 8k-os videó streamingéhez

Hogy őszinte legyek, nem vagyok igazán nagy rajongója az IPVanish szerverek által kínált sebességnek. Lehet, hogy ez a konfigurációm, de őszintén megpróbáltam szinte minden kombinációt, amelyet az alkalmazásuk támogat, és nem volt sok szerencsém a (szokásos) szingapúri kiszolgálókon kívül. Ez nagyon logikus lenne, mivel ez a számomra a legmegfelelőbb infrastruktúrával rendelkező hely.

Nemrég cseréltem a szélessávú szolgáltatót, és bár a vonalsebességem tesztelte, hogy képes-e a meghirdetett 500 MB / s-hoz közel szállítani, a rekedt berendezéseim csak messzire tudnak menni. Ez az oka annak, hogy ezúttal megadom az alapsebességet, hogy tudatjam Önnel, hogy mi a szabvány a kapcsolatomnak, amelyet tesztelési platformom képes kezelni – mintegy 200Mbps

Leggyorsabb eredmény - nincs VPN kiindulási sebesség

Sebességteszt VPN alapsebesség nélkül
(Lásd a teljes sebességű teszt eredményét)

Azok az IPVanish sebességek, amelyeket tudtam gyűjteni, nagyon szomorúak voltak;

Malajziában csak két szerver volt elérhető, és a legjobb szerverválasztás lenyűgöző 20Mbps sebességet adott nekem. Magasabbra tudnék kerülni, mint a régi internetes csomagomban, amely 50Mbps sebességgel váltott be.

Sebességteszt eredménye Malajzia szerveren

Sebességteszt Ázsia – Malajzia Szerver
(Lásd a teljes sebességű teszt eredményét)

A szokásos bajnokom, Szingapúr a kiindulási sebesség nagyjából felét adta nekem. Nyilvánvalóan nem nagy, vásárolj hé, ez majdnem 100Mbps!

Sebességteszt eredménye a szingapúri szerveren

Sebességteszt Asia – Singapore Server
(Lásd a teljes sebességű teszt eredményét)

Ausztrália, kissé távolabb tőlem, lefelé csökkentette ezt a sebességet, és kissé megdöbbentő volt a Ping időzítésén.

Sebességteszt eredménye Ausztrália szerverén

Sebességteszt Ausztráliában – Adelaide Server
(Lásd a teljes sebességű teszt eredményét)

A várakozások szerint Dél-Afrika számomra a sebesség skálán szokásosan alacsony volt. Megértem, hogy Dél-Afrika nem feltétlenül szerepel a legtöbb felhasználó választásában, de a földrajzi megoszlás szempontjából mindig szerepel.

Sebességteszt eredménye Afrika szerveren

Sebességteszt Afrika – Dél-Afrika szerver
(Lásd a teljes sebességű teszt eredményét)

  A legjobb VPN szolgáltatás Ausztráliában

Európában rendes választásom Hollandia, mivel ott nagyjából a dolgok közepén vannak, és megfelelő infrastruktúrával rendelkezik.

Sebességteszt eredménye Hollandiában

Sebességteszt Európa – Hollandia Szerver
(Lásd a teljes sebességű teszt eredményét)

És végül az egész földön, a fizikai helyszíntől, Észak-Amerikától. Az ott elérhető nagyobb sebességeket tulajdonítom az IPVanish otthoni alapjának.

Sebességteszt eredménye Észak-Amerika szerverén

Sebességteszt Észak-Amerika – Dallas Server
(Lásd a teljes sebességű teszt eredményét)

A szinte 100Mbps és az alacsony 20Mbps sebességgel azt lehet állítani, hogy az IPVanish valóban nem nyújt nagy értéket. Mégis itt szeretnék befecskendezni, hogy a 100 MB / s sebességű VPN még mindig tisztességes, és biztos vagyok benne, hogy olyan kiszolgálót fog találni valahol, amely jó sebességet tud nyújtani neked.

Ugyanakkor ugyanolyan sebességgel, mint az IPVanish használatával, 8k UHD-videókat streamingbe tehetem a YouTube-on. Reálisan szólva, kb. 15Mbps segítségével ezt megteheti UHD videóhoz.

YouTube 8k teszt

4. Jó ár hosszú bekapcsolási periódus nélkül

IPVanish áropciók

Úgy tűnik, hogy az IPVanish esett az árképzés közepén a VPN-háborúk során. Havi 10 dollár ad hoc és 6,49 dollár havonta egyéves terv alapján, ez sem itt, sem ott nem jelenik meg. Az egyik oldalon ha havonta megy, az nem elnyomóan drága, míg a másik oldalon hosszabb ideig nem takarít meg annyit, mint a másikon..

Vegyük például a Nord VPN-t, amely igazán fantasztikus, hosszú távú árazással rendelkezik.

Amit nem tetszett az IPVanish VPN-ről

1. Optimalizált szerverek hiánya

Ez az első dolog, amit észrevettem, miután telepítettem a VPN klienst a rendszeremre. Különböző beállításokat vizsgáltam, és észrevettem, hogy az IPVanish szokatlanul magas prioritást tulajdonít a Ping szervernek, és ennek megfelelően rangsorolja őket. Ettől eltekintve, minden eshetőségével ki kell vennie esélyeit, amelyeket az alkalmazás az Ön számára választ.

Ne érts félre – a Ping szerver fontos. Alapvetően az az, hogy mekkora késést mutat a szerver az eszközzel való kommunikáció során, de a környezetben ez nem olyan fontos.

Mint VPN-felhasználók, biztosan elvárható, hogy különféle dolgokra használjuk a vonalat, mint például Torrenting, Video Streaming vagy bármi más, miért érdemes csak a Ping-re összpontosítani? Tegye egyszerűvé az életet, kérem.

2. Adatvédelmi kérdések

Annak ellenére, hogy nyilvánosan kijelentették, hogy nem jelentkezzenek be, az IPVanish komoly tüzet szenvedett annak miatt, hogy a múltban hiányzott a gerinc a hatóságok ellen. Ami még ennél is zavaróbb, hogy őket olyan információk átadásával vádolták, amelyeknek nem kellett volna létezniük.

2.1. Amerikai székhelyű vállalat

Mint egy amerikai székhelyű vállalat, az IPVanish megbízottja, hogy segítse a hatóságokat a vizsgálatok során. Annak eldöntése alapján, hogy milyen gyorsan dobták el a felhasználóikat a busz alá, amikor a Homeland Security felkérte, újra hajlandó fogadni rájuk, hogy megvédjen?

Az Egyesült Államok jelenleg harcot folytat az adatmegőrzési törvények elfogadása érdekében. Noha jelenleg nincsenek kötelező adatmegőrzési törvényei, mint például az európai adatmegőrzési irányelv, jóval korábban ez valósággá válik?

2.2. Naplózási vita

Idén elején (2023) a TorrentFreak cikkében az IPVanish azzal vádolta, hogy felhasználói naplókat adta át a hatóságoknak (az Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériuma). Nos, _a_ felhasználói napló egyébként, de ez elég rossz.

Az IPVanish-t viszonylag nemrégiben vették át, tehát amikor erről feltették a kérdést, nyilvánvalóan mindent tagadtak, mondván, hogy nem tudtak semmiről, ami a társaság átvétele előtt történt. Mégis megdöbbentőnek tartom, hogy a VPN magatartásának egyik elsődleges pillérének ilyen súlyos megsértését oly véletlenül az új tulajdonosok szőnyeg alá csiszolták..

Az IPVanish nem, nem, és nem fog naplózni vagy tárolni felhasználóink ​​naplóit StackPath társaságként. Nem tudok beszélni azzal, ami valaki más óráján történt, és az a vezetői csapat már régóta eltűnt. De tudd ezt – a naplózás elmaradása mellett a StackPath megvédi felhasználóink ​​magánéletét is, függetlenül attól, hogy ki másként kívánja. ” – Jeremy Palmer, alelnök, termék & értékesítés.

A kérdés az, hogy hajlandó-e megszólalni érte, mert nyilvánvalóan fedezték őket?

2.3. Talált szokatlan kiszolgálóhely-információt

IPVanish furcsa helyek észlelve

Régóta használom a speedtest.net szolgáltatást, és általában nem csak a sebességteszt szempontjából volt pontos, hanem az érintett tesztkiszolgálók helyes helyét is megmutatta. Valójában ez az első alkalom, hogy valaha felmerült ez a probléma a történelem során, amikor a szolgáltatásaikat használtam.

  A CyberGhost jó választás a torrentek / P2P számára?

Amikor csatlakozok az IPVanish szerverhez, észreveszem, hogy a Speedtest gyakran megpróbált párosítani olyan szerverrel, amely nagyon távol volt attól a helytől, ahol én mutattam. Általában párosítja a helyéhez legközelebbi szerverrel.

Szóval miért próbál párosítani engem a kiszolgálókkal több ezer kilométerre? E-mailen felvetettem a kérdést az ügyfélszolgálatuknak, de alapvetően figyelmen kívül hagyták a kérdésemet. Bármilyen ötlet arról, hogy mi folyik itt?

Sajnos ez a furcsa jelenség időnként átterjed a földrajzi helymeghatározó szolgáltatásokra. Vegyünk példát az alább bemutatott iBBC lejátszó eseményről;

Szokatlan szerverhely a BBC lejátszón keresztül

3. Szörnyű ügyfélszolgálat

Az én legnagyobb hangoztatom az IPVanish-ról – Ügyfélszolgálat. Inkább hiánya. Természetesen megértem azokat a vállalatokat, amelyek nem nyújtanak 365/24/7 ügyfélszolgálatot, különösen élő csevegőszolgáltatásokon keresztül, mivel a költségek növekedhetnek.

Nem értem, miért gondolja az IPVanishhez hasonló műszaki szolgáltató társaság, hogy megengedheti magának, hogy ezt nem tegye meg.

Nem értem továbbá, miért érzi őket igaznak, ha azt állítják, hogy 24 órás ügyfélszolgálatot kínálnak, ha 3 napot vesz igénybe, hogy félig szívvel válaszoljanak egy részletes segítségért folyamodó e-mailre..

IPVanish ügyfélszolgálat

TECHNIKAIlag helyesek, azonnal válaszolnak – automatikus e-maillel, amely szerint hamarosan válaszolnak. Mégis ez eddig megsértette az ügyfélszolgálat szellemét, hogy egyszerűen elcsigáztam.

Nemcsak három nappal későn válaszoltak meg, de nem is érthető módon kezelték a kérdéseimet. Alapvetően azt mondták nekem:

leválasztja az aktuális szervert, és váltson másik protokollra. Próbáljon meg csatlakozni a legközelebbi szerverhez.

Részletes információkat adtam nekik a problémákkal, az ügyfelem konfigurációjával együtt, és csak ezt kellett mondaniuk. Ha még nem próbáltam volna ki az általuk javasolt megoldást, inkább szégyelltem volna magam. Bizonytalan vagyok abban, hogy a kérdés a vállalati politika vagy az ügyfélszolgálati asszisztens, aki valóban nem akarja a munkát, de a végeredmény ugyanaz.

IPVanish, SZÉGYELLD MAGAD.

4. Szegény kliens alkalmazás

Az elavult tervektől egészen a látványos lehetőségek hiányáig azt lehet mondani, hogy az IPVanish alkalmazás modernizált és minimalista – ha kedves lenne. Sajnos sok nagyon szükséges funkció hiánya miatt rosszul gondolkodik, nem pedig egyszerűsítik.

A beillesztéstől az egyik titkosítási szabványig és a szerver szervezettségének hiányáig (kivéve Ping, mindig Ping velük), a tervezés megszorításai egy kicsit túl messzire estek.

És személy szerint, ha lenne olyan szolgáltatásom, amely ilyen gyenge sebességet kínálna, akkor nem vonnám be a forgalomfigyelőt maga az ügyfélbe. Olyan, mintha sót dörzsölne egy nyitott sebbe.

A lényeg: Az IPVanish VPN megéri az árát?

Ahogy ült és visszaszerezte a lélegzetem az ügyfélszolgálatra történt hosszú megszólalás után, néhány percre nyugodnom kellett, hogy visszanyerjem a figyelmet. Az egyik kedvtelésből tartott házi kedvencem a rossz ügyfélszolgálat, és ez idõközben pikk volt.

Ennek ellenére, egyensúlyban levő dolgokkal a cég ellen és ellen, úgy érzem, hogy még mindig kicsit szokatlan. Vegyük például a biztonsággal kapcsolatos kemény álláspontjukat a 256 bites titkosítási szintek érvényesítésével. Ugyanakkor áttekintették azon állítások malmát, amelyeket pusztán megpróbáltak félrevezetni..

A nap végén nemcsak az IPVanish-rel szembesülő jelentős technikai problémákat érzem, hanem a társaság hozzáállását. A marketingért felelős VP-től, aki megpróbálhatja félrehozni az állításokat, mondván: „semmit sem tudunk” az ügyfélszolgálat munkatársainak, akik alapvetően nem törődnek vele – úgy érzem, hogy az IPVanish komoly problémákkal néz szembe..

A helyes pozicionálással és csak egy kis fényességgel még mindig több száz, ha nem több ezer van, akik nem zavarják, hogy helyesen cselekedjenek, és olvassa el egy terméket, mielőtt belevásárolnák azt..

Személy szerint nem érintném az IPVanish-t egy tíz lábú rúddal, de hogy őszinte legyek, ennek vannak fényes pontjai, amint azt a felülvizsgálatomban említettem..

Főbb jellemzők

  • ✓ 256 bites titkosítás
  • ✓ Kiegyensúlyozott árképzési lehetőségek
  • ✓ Támogatjon akár 10 eszközt egyszerre
  • ✓ 7 napos pénz-visszafizetési garancia
  • ✓ Támogatja a P2P fájlmegosztást
  • ✓ Nem naplózási politika

Ajánlott

  • • Video streaming (néha)
  • • Biztonsági tudatos felhasználók
  • • P2P ventilátorok
  • • USA és EU-s felhasználók

>

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me