Contents

Privát internet-hozzáférés vs. ExpressVPN

Privát internet-hozzáférés és ExpressVPN két népszerű VPN választás a bittorrent felhasználók között. Mindkét szolgáltató jó lehetőség a torrent IP-cím elrejtésére és a torrent letöltések titkosítására.

Mindegyiknek megvan a maga sajátos előnyei…

Ez a cikk felméri a PIA előnyeit és hátrányait az Express VPN ellen, különös tekintettel a bittorrent felhasználók adatvédelmi igényeire.

Privát internet-hozzáférés vs. ExpressVPN: Összegzés

Privát internet-hozzáférés

Kép

Weboldal: Privateinternetaccess.com

 • Székhelye az USA-ban található
 • Nincs napló. Időszak. (megtudhatja a VPN naplókat)
 • SOCKS proxy benne (a legtöbb torrent klienssel működik)
 • 256 bites titkosítás (testreszabható)
 • A gyilkos kapcsolót tartalmazza
 • Torrent megengedett minden szerveren
 • Havi ár: $ 6.95
 • Legjobb ár: 3,33 USD / hó (1 éves terv)

ExpressVPN

Kép

Weboldal:Expressvpn.com

 • Székhely: Brit Virgin-szigetek
 • Nincsenek tevékenységi naplók. Néhány csatlakozási napló (nincs IP napló)
 • Nincs proxy
 • 256 bites titkosítás
 • Öld meg a kapcsolót
 • Torrentek meghatározott szerverekre
 • Havi ár: $ 12.95
 • Legjobb ár: 8,32 USD / hónap (egyéves terv)
Kedvenc PIA funkcióink:
A PIA minden tesztelt VPN-szolgáltatás legjobb értéke, különösen a torrent-barát VPN-k között.

Biztonságuk kitűnő, valódi ‘No-Logs’ VPN-szolgáltató, és lehetővé teszik a bittorrent használatát az összes kiszolgálón.

A PIA tartalmaz egy holland SOCKS proxy kiszolgálót az összes VPN-előfizetéssel. Bármely nagyobb torrent ügyféllel használható. Telepítési útmutatónk van az uTorrent, a Deluge, a Flud és a Vuze számára.

Kedvenc ExpressVPN szolgáltatásunk:
Az ExpressVPN egy prémium VPN szolgáltatás (prémium árcímkével).

Nagyon szeretjük VPN-szoftverüket, amelyek olyan hasznos funkciókat tartalmaznak, mint például a „kedvenc szerverlista”, amely lehetővé teszi a leggyakrabban használt szerverek gyors / egyszerű elérését. Az ExpressVPN több mint 70 országban rendelkezik szerverrel.

Az ExpressVPN mobil alkalmazásai az üzleti élet legjobbjai. Vannak alkalmazásuk iOS és Android rendszerre egyaránt, és mindegyikükön négynél több csillagot osztályoztak.

Összehasonlító témák

Össze fogjuk hasonlítani az ExpressVPN és a magán-Internet hozzáférést fejjel lefelé az alábbi témákban. Kattintson a linkre, hogy továbblépjen az összehasonlítás bármely szakaszához.

 1. Biztonság
 2. Adatvédelmi / naplózási politika
 3. Szoftver / tulajdonságok
 4. Sebesség
 5. Torrent-barát és Torrent-funkciók

Biztonság

Titkosítás
A PIA és az ExpressVPN egyaránt komolyan veszi a biztonságot. Mindegyik OpenVPN vagy L2TP / IPSEC titkosítást kínál 256 bites munkamenet-kulcsokkal. Ugyanazt a titkosítási erősséget használja az Egyesült Államok katonasága és a kormány a magas biztonságú kommunikációhoz.

A privát Internet hozzáférés enyhén él a titkosítással, mivel lehetővé teszi a titkosítási erősség és az algoritmus testreszabását az asztali VPN kliensükön belül..

Privát internet-hozzáférési titkosítási beállítások

Testreszabhatja az adattitkosítást, a hitelesítést és a kézfogás erősségét a PIA szoftverével

Egyéb biztonsági szolgáltatások
A PIA és az ExpressVPN egyaránt tartalmaz VPN kill-kapcsolót. Szeretjük ezt a funkciót, és mindig azt javasoljuk, hogy válasszon szolgáltatót, amely beépíti ezt a szoftverbe. A Kill-kapcsoló biztosítja, hogy az internet-kapcsolat soha ne szivárogjon titkosítatlan adatokat (vagy a valódi IP-címet), ha a VPN váratlanul megszakad..

Biztonsági összefoglaló:
A PIA extra pontokat kap az állítható titkosítási beállításokért (akár a titkosítást is letilthatja az alacsony biztonságú VPN-alkalmazások esetében, mint például a video streaming webhelyek geo-feloldása). A PIA 4096 bites kézfogás-titkosítást is használ (jóval erősebb, mint a legtöbb VPN által használt 2048 bites titkosítás).
Nyertes: Privát internet-hozzáférés

Adatvédelmi / naplózási politika

A naplózási politika az egyik legkritikusabb kritérium a VPN kiválasztásakor, különösen a bittorrent felhasználók számára. A valódi nem naplózó VPN-szolgáltatók egyikének kiválasztásával biztosíthatja, hogy szinte lehetetlen torrent tevékenység a VPN-fiókodhoz (vagy személyes IP-címhez)..

Privát internet-hozzáférés: Adatvédelem

A PIA ezt nyilvánosan garantálja nem tartanak semmilyen tevékenységet vagy munkamenet naplót a VPN-használatból. Ez azt jelenti, hogy nem naplózza és nem rögzíti az Ön internetes előzményeit, letöltését vagy a bejövő / kimenő IP-címeket. Képesek fenntartani a „nincs naplózás” irányelvet, mivel a PIA az Egyesült Államokban található (ahol az adatmegőrzési törvények nem vonatkoznak a VPN szolgáltatásokra).

A privát internet-hozzáféréshez minimális információ szükséges a fiók létrehozásához. Szüksége van egy e-mail címre (az eldobható e-mailek szintén működnek) és a fizetési forrásból. A névtelen fizetéseket Bitcoin vagy ajándékkártya formájában fogadjuk el. Véleményünk szerint nem szükséges anonim módon fizetni, de bátran ezt megteheti, ha a hozzáadott adatvédelmet szeretné.

ExpressVPN: Adatvédelem

Az ExpressVPN nem nyújt ugyanolyan szintű adatvédelmet, mint a PIA, amikor a naplózási politikájukra vonatkozik. Nem naplóznak semmilyen VPN-tevékenységet (látogatott webhelyek, letöltött fájlok stb.), De naplózják a munkamenet metaadatait (az átvitt adatok KB-je, a használt VPN-szerver, a kapcsolat időtartama). szerencsére, Az ExpressVPN nem tartalmazza az Ön IP-címét a csatlakozási naplókban (2016. január 1-jétől).

A bitcoin fizetéseket akkor fogadják el, ha névtelenül fizetni akarnak.

Adatvédelem / naplózás összefoglalása

Annak ellenére, hogy az ExpressVPN nem naplózza az Ön IP-címét, még mindig nem valódi „nincs naplózás” VPN-szolgáltató. A PIA az egyik első nem naplózó VPN, és még mindig az egyik legjobb.
Nyertes: Privát internet-hozzáférés

Szoftver / Szolgáltatások

Bár mindkét VPN szolgáltatásban gazdag, ez az a terület, ahol az ExpressVPN valóban ragyog. Szoftverük stabil, intuitív és olyan extra funkciókat kínál, amelyekkel a PIA nem rendelkezik. Az ExpressVPN emellett több mint háromszor annyi szerverhelyet tartalmaz, mint a PIA.

Privát Internet hozzáférési szoftver

A Privát Internet hozzáférés szoftvere kiváló biztonsági szolgáltatásokkal és titkosítási beállításokkal rendelkezik, bár a szerverválasztó eszköz kissé kínos, amikor 30+ szerverhelyük van. Itt van a szoftver fő felülete:

Szoftverbeállítások menü

A PIA „Speciális” beállítások lapja (jobbra látható) számos lehetőséget kínál: Választhat az automatikus indítás / automatikus csatlakozás, az UDP és a TCP kapcsolat kiválasztása, a beállító port továbbítás vagy a szivárgásgátló funkciók engedélyezése között..

Port továbbítás:
Ez egy speciális szolgáltatás, és a PIA egyike annak a kevés VPN-nek, amely ezt kínálja. Csak akkor szabad használni, ha más módon nem tud átjutni a tűzfalon (mivel biztonsági lyukakat hozhat létre).

IP szivárgás elleni védelem: A Kill-Switch, a DNS szivárgás elleni védelem és az IPv6 szivárgás elleni védelem segít megakadályozni a VPN-azonosító szivárgások 3 leggyakoribb típusát. Egy kattintással ki- és bekapcsolhatja őket.

Kép

Privát Internet hozzáférés szoftver beállításai

PIA szerver kiválasztó eszköz

Ahelyett, hogy a VPN szoftver főablakából kiszolgálóhelyet választana, a PIA más megközelítést alkalmaz.

Az új szerver kiválasztásának egyetlen módja az, ha a jobb egérgombbal kattint a PIA rendszertálca ikonjára. Ezzel elindul a kiszolgáló kiválasztási párbeszédpanel. Ezután egyszerűen kattintson a lista bármely helyére, és a VPN megkezdi a kapcsolatot.

Ez a módszer gyors és egyszerű hozzáférést biztosít a szerver gyors megváltoztatásához, de kissé kínos a listát a kívánt szerverhez beolvasni. Ezenkívül a lista magasabb lesz, mint a képernyő, ha nincs nagy felbontású monitorja, és arra kényszeríti, hogy görgessen a listán.

Ez kissé bosszantó, de határozottan javítható.

Privát Internet hozzáférés szerver nézet

PIA-kiszolgáló kiválasztási nézete (a jobb egérgombbal kattintson a tálca ikonra az indításhoz)

ExpressVPN szoftver

Az ExpressVPN számos funkciót beépített asztali szoftverébe, beleértve:

 • DNS szivárgásvédelem
 • Helymegválasztó / Kedvenc szerver nézet
 • Protokollválasztás (válasszon az OpenVPN, PPTP, L2TP vagy SSTP protokoll közül)
 • Speed ​​Tester

DNS szivárgásvédelem

Ez a szolgáltatás (ha engedélyezve van az opciók menüben) biztosítja, hogy az összes DNS-keresés (amikor a www.websitename.com gépet írja be böngészőjébe) az ExpressVPN saját biztonságos DNS-kiszolgálóin keresztül kerül továbbításra. Ez megakadályozza, hogy az internetszolgáltató szimatoljon az Ön böngészési előzményeiben.

Helymegválasztó / Kedvenc szerverek

A kívánt szerverhely kiválasztása gyors és egyszerű. A szoftverben többféle kiszolgálólista található.

A kiszolgálókat név szerint, hely szerint rendezheti, vagy kiválaszthat bizonyos kiszolgálókat, amelyeket felvehet a ‘Kedvenc szerverek’ listába.

Az ExpressVPN megmutatja a legutóbb használt kiszolgálókat is, ha gyorsan csatlakozni szeretne.

Kedvenc szerverek
Bármely szerver felvételéhez a Kedvencek listájához egyszerűen kattintson a szerver hely melletti csillagra.

Amint a csillag sárga színű lesz, a szerver megjelenik a kedvenc szerverek listájában, amelyhez a bal felső sarokban pirosra jelölt “Csillag” fülre kattintva lehet hozzáférni..

ExpressVPN szoftverkiszolgálók nézet

ExpressVPN szerverek

VPN Protokoll opciók

A PIA-val ellentétben az ExpressVPN lehetővé teszi az elérhető 5 VPN-protokoll közül bármelyik közül a szoftverbeállítások közül választást.

Ez segít a protokollok közötti váltásban, és felhasználható a biztonsági (vagy a sebesség) igények finomítására.

A rendelkezésre álló ExpressVPN protokollok:

 • OpenVPN UDP (Biztonságos + gyors)
 • OpenVPN TCP (Biztonságos + megbízható)
 • L2TP (Biztonságos + gyors)
 • PPTP (Gyors, de nem túl biztonságos)
 • SSTP (Megbízható + lopakodó)

Ha nem biztos benne, mely protokollt kell használni, azt javasoljuk, hogy ragaszkodjon az OpenVPN-hez. Ez a legbiztonságosabb VPN protokoll, és még mindig meglehetősen gyors.

Használja az UDP-t olyan nagy sávszélességű tevékenységekhez, mint a torrent és a HD video streaming. Használja a TCP-t, ha az adatok megbízhatósága fontosabb, mint a sebesség (e-mail, webböngészés, http-fájlátvitel).

ExpressVPN protokollok

Válassza az OpenVPN, PPTP, SSTP, L2TP vagy az ‘Auto’ lehetőséget.

Szoftverkövetés és ítélet

Határozottan tetszik a PIA szoftverébe beépített, beállítható titkosítási lehetőségek (a biztonsági részben tárgyaljuk). Szeretjük a hármas IP szivárgás elleni védelmet is.

Ugyanakkor az ExpressVPN-nek annyi egyedi tulajdonsága van, hogy szoftverük örömét használja. Sőt, hozzáférést kap mind az öt VPN-protokollhoz (míg a PIA szoftvere csak az OpenVPN TCP-t vagy az UDP-t engedélyezi). A PIA szerverválasztása szintén kissé kínos. Ha továbbra is hozzáadnak szerverhelyeket, hamarosan új szerverválasztási felületre van szükségük.
GYŐZTES: ExpressVPN

PIA vs. ExpressVPN: Speedtest

A sebesség határozottan az egyik 3 legfontosabb tényező, amelyet az emberek figyelembe vesznek a VPN kiválasztásakor. Nem akarja, hogy a kapcsolat sebessége drámai módon csökkenjen, egyszerűen azért, mert komolyan veszi a biztonságot.

Szerencsére a PIA és az ExpressVPN nagyon jól teljesített a leggyorsabb sebességünkben. Mindkettő jóval átlag feletti, a VPN-ipar többi részéhez képest. Mindkettő képes kezelni legalább 50 Mbps sebességet (feltételezve, hogy az ISP-kapcsolat legalább ilyen gyors).

Itt vannak a leggyorsabb eredmények…

Privát internet-hozzáférési sebesség

Kanadai sebességteszt PIA

PIA Speedtest (Toronto, Kanada)

Holland sebességteszt

PIA Speedtest (Hollandia)

ExpressVPN sebesség

ExpressVPN Speed ​​Test (London, Egyesült Királyság)

ExpressVPN Speed ​​Test (London, Egyesült Királyság)

ExpressVPN sebességteszt (Hollandia)

ExpressVPN sebességteszt (Hollandia)

Sebességteszt elemzése / ítélet:
Mint láthatja, mindkét VPN nagy sebességet adott a nemzetközi szerver helyeken (az összes sebesség tesztet az USA-ból végezték).

Nyilvánvaló azonban, hogy az ExpressVPN egy kicsit konzisztens a teljes sebességnél. Az ExpressVPN emellett a PIA-t is felbomlotta felfelé irányuló sebességgel. Ha fontos a feltöltési sebesség, az ExpressVPN jól szolgálja Önt.

Nyertes: ExpressVPN (kis tartalékkal)

Torrent barátságosság / Torrent szolgáltatások

Ha a VPN vásárlásának elsődleges oka az, hogy a torrenteket anonim módon tölti le, akkor ez a szakasz rendkívül fontos. Ha nem, akkor nyugodtan hagyja ki.

Ebben a szakaszban megvizsgáljuk az egyes szolgáltatók hozzáállását a bittorrent felhasználókkal szemben. Azt is megvizsgáljuk, hogy az egyes szolgáltatások milyen (ha van ilyen) hasznos funkciókat tartalmaznak, amelyek extra értéket nyújtanak a torrent / p2p letöltők számára.

Privát internet-hozzáférés a torrent barátságossághoz: 10/10

A privát internet-hozzáférés tökéletes 10/10-t kapott a torrent-barát diagramon, amely 21 VPN-szolgáltatót rangsorolt. Itt állnak az okok, amelyek miatt a PIA a 2015-ös legjobb torrent VPN-hez vezette a listánkat…

Naplózási politika
A PIA rendkívül komolyan veszi a „nulla naplók” politikáját. Még a bíróságon is megvédték az FBI ellen. Ez nem trükk vagy marketing trükk, hanem a PIA identitásának lényege. A magánélet prioritása.

SOCKS Proxy
Minden PIA előfizető ingyenesen hozzáférhet egy holland székhelyű SOCKS5 proxy szerverhez. Abban az esetben, ha nem ismeri a SOCKS proxykat, ideális választás a torrent kapcsolatok proxyjára a kedvenc torrent szoftverben. A proxyszerver rendkívül gyors (valójában szerverfürt), és aktív VPN-sel vagy anélkül használható.

Telepítési útmutatóink bemutatják, hogyan konfigurálhat sok különböző torrent ügyfelet, köztük az uTorrent, a Vuze, a Deluge, a QBittorrent és a Flud (Android).

Ha figyelembe vesszük, hogy más cégek (mint például a Torguard és a BTGuard) havonta körülbelül 5 dollárt számítanak fel a SOCKS proxy szolgáltatás hozzáadásával, világossá válik, hogy mekkora bónuszfunkció ez.

Torrent megengedett minden szerveren
A legtöbb VPN csak a meghatározott szervereken / országokban engedélyezi a p2p / torrenteket, bizonyos helyeket túl kockázatosnak tekintve. A PIA más megközelítést alkalmaz – lehetővé teszik a p2p forgalmat bármilyen szerveren, de védett technológiát használnak a P2P forgalom átirányításához egy második VPN alagúton keresztül, ha egy „nagy kockázatú” szerver.

Ezt a folyamatot zökkenőmentesen hajtják végre a színfalak mögött, és a legtöbb felhasználónak fogalma sincs, hogy ez történik. Ez a technika kissé lassíthatja a torrent sebességeket, de elkerülheti a sebességet, ha a p2p-hez barátságos helyeken ragaszkodik. Tipp: Kerülje az USA, az Egyesült Királyság és Ausztrália szervereit.

ExpressVPN Torrent-barát: 7/10

A 7-es pontszám továbbra is tisztességes, és ez teszi az ExpressVPN-t megfelelő jelöltségű névtelen torrentokra (mivel nem tartalmazzák az Ön IP-címét a szervernaplókba). A lényeg azonban az ExpressVPN nem képes ugyanolyan szélsőséges adatvédelmi garanciát nyújtani, mint a PIA.

Az ExpressVPN nem tartalmaz SOCKS proxy-t (mint például a PIA), de szoftverük rendelkezik kill-kapcsolóval (egy szép p2p szolgáltatás), és sebessége nagyon gyors. Minden dolog ugyanakkor egyenlő, de a PIA általában jobb választás, ha az első számú VPN-torrentod lesz.

Nyertes: Privát internet-hozzáférés

Árazás & Pénzvisszatérítési eljárás

A PIA és az ExpressVPN ára a VPN spektrum másik végén van. Az ExpressVPN a prémium VPN-piacot célozza meg, egy éves előfizetésnek 100 dollárba kerül. Ez egy egyéves PIA-előfizetés árának 2,5-szerese. A privát internethozzáférés 39,95 dollárt számít fel egyéves tervek esetén (ami olcsónak tűnik, havi 3,33 dollárért).

A drágább nem mindig jelenti a jobbat, ha a VPN-kre vonatkozik. A drágább VPN-szolgáltatások azonban általában jobb két területen:

 1. Sebesség (Több sávszélességet / felhasználót engedhetnek meg maguknak)
 2. Vevőszolgálat (Több támogatást / technikai alkalmazottat engedhet meg magának)
 3. Szoftver (Magasabb költségvetés a szoftver- és mobilalkalmazások fejlesztéséhez).

Ez egyértelműen igaz az ExpressVPN-re is, és ezek a VPN-összehasonlításunk „Speedtests” és „Software” szakaszában mutatkoztak legjobban..

Személyes választás, hogy mérsékelt sebességgel és szoftverfrissítéssel ér-e többet, mint kétszerese az árának. Nincs helyes vagy rossz válasz, de tapasztalatom szerint a legtöbb ember tökéletesen elégedett a PIA-val, amelyet szerkesztőink „Legjobb olcsó VPN-nek” ítéltek oda..

Pénzvisszatérítési eljárás

Mindkét szolgáltató garantálja a 100% -os visszatérítési garanciát, anélkül, hogy feltételeket vagy korlátozásokat csatolt volna (mindaddig, amíg a visszatérítést a megengedett határidőn belül kéri).

Javasoljuk, hogy használja ki ezeket a visszatérítési irányelveket, mivel ezek lehetővé teszik, hogy több VPN-szolgáltatást gyakorlatilag kockázatmentesen kipróbáljon mindaddig, amíg megtalálja a tökéleteset..

Expressz VPN-visszatérítési politika – 30 nap

Az ExpressVPN lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy előfizetésük árának 100% -át visszatérítsék és megkapják a szolgáltatás első 30 napjában. Még akkor is megfontolják a visszatérítést a 30 napos ablak után, ha be tudod bizonyítani, hogy szolgáltatásaik elérhetetlenek voltak, vagy nem működnek megfelelően.
A teljes visszatérítéssel a kezdeti vásárlástól számított 30 napon belül törölheti a számláját … A 30 napos vásárlási időn túli visszatérítéseket az ExpressVPN kizárólagos belátása szerint csak akkor veszik figyelembe, ha az előfizető bizonyítani tudja, hogy a Szolgáltatás nem volt elérhető, vagy az előfizetési időszak alatt használható, és ésszerűen megkíséreltek kapcsolatba lépni az ExpressVPN-rel a probléma megoldása érdekében – ExpressVPN TOS

Privát internet-hozzáférési visszatérítési politika – 7 nap

A PIA 100% -os visszatérítési garanciát vállal a regisztrációt követő első 7 napra. A 7 napos visszatérítési politika az iparági szabványnak tűnik (bár néhány vállalat választja a 15 vagy 30 napos garanciát).
Ha kevesebb, mint 100% -ban elégedett a PrivateInternetAccess.com VPN szolgáltatással, örömmel visszatérítjük a kifizetést, ha a visszatérítést a vásárlás napjától számított hét (7) napon belül igénylik. A 7 napos vásárlás dátuma után később benyújtott kérelmeket elutasítják – a PIA Szolgáltatási feltételei

Következtetés és ajánlások

Akár az ExpressVPN, akár a privát internet-hozzáférést választja, valójában néhány tényezőre vezethető vissza:

 1. A torrenting lesz az elsődleges VPN-használat?
 2. Mennyit hajlandó költeni?

Privát internet-hozzáférés

Ne hagyja, hogy az olcsó ár becsapjon téged, a PIA kiváló, mindenre kiterjedő VPN szolgáltatás, és az első számú ajánlott VPN a bittorrent felhasználók számára..

Előnyök:

 • Igazi „Nem naplózás” politika
 • SOCKS Proxy tartalmazza
 • Hármas IP szivárgás elleni védelem
 • gyors

Hátrányok:

 • Kevesebb szerverhely, mint az ExpressVPN
 • A szoftver csak az OpenVPN protokollt engedélyezi

ExpressVPN

Az ExpressVPN kiemelkedő szoftverrel rendelkezik, és a mobil VPN-alkalmazások (iOS, Android) a legjobbak, tehát ha a mobilbiztonság prioritást élvez, akkor érdemes egy hosszú pillantást vetni rá. De az ExpressVPN nagyon drága. Az IPVanish egy másik VPN, amelyet figyelembe kell venni, mivel nagyon gyors sebességgel és jó szoftverrel rendelkeznek, de még mindig olcsóbbak, mint az ExpressVPN.

Előnyök:

 • Nagyszerű asztali és mobil VPN alkalmazások
 • Kissé gyorsabb, mint a PIA-nál

Hátrányok:

 • Vezetik a csatlakozási naplókat (de nem az IP címet)
 • Drága.

Alsó vonal

_Ha 3,33 USD / hónap, a PIA valószínűleg túl jó üzlet ahhoz, hogy átadja. Több mint 10 aktív VPN-előfizetésem van, de továbbra is naponta használom a PIA-t. Gyors, megbízható, és szeretem a magánélet iránti elkötelezettségüket. Még meggyőződött róla? Iratkozzon fel a PIA-ra!

További hasznos cikkek & útmutatók

útmutatók
Használja az uTorrent névtelenül
Használja a QBittorrent névtelenül
Névtelen torrenting 3 lépésben
Proxy vs VPN a biztonságos torrentokhoz
Torrent titkosítási útmutató
Vélemények
Privát internet-hozzáférés
Torguard
Proxy.sh
IPVanish
VPN összehasonlítások
PIA vs. IPVanish
PIA vs Torguard
PIA vs Hidemyass
Torguard és BTGuard: Torrent Proxy

Köszönjük, hogy elolvasta ezt a VPN-összehasonlítást 🙂

Privát internet-hozzáférés

Látogasson el a webhelyre

7 napos 100% -os visszatérítési politika

ExpressVPN

Látogasson el a webhelyre

30 napos 100% -os visszatérítési politika
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me