Мислите ли да създадете уебсайт в Нигерия?

Ако е така, ще ви трябва бърз и надежден уеб хост – основата, която захранва вашия сайт. Има два основни варианта за хостинг на вашия нигерийски уебсайт:

 1. Изберете малък местен домакин със седалище в Нигерия
 2. Изберете по-голям, признат международен домакин.

Както ще видите през цялата тази публикация, препоръчваме да изберете вариант 2: утвърден международен домакин. Въпреки че има много местни нигерийски домакини, тяхното изпълнение е просто твърде бавно. Всъщност открихме само един местен хост, който даде приемливи показатели.

Вместо това препоръчваме превъзходната скорост и ултранадеждността на международни хостове като SiteGround. Дори в Африка представянето им е изключително.

Contents

Какво да търсите при добър хостинг

Най-добрият уеб хостинг за сайтове в Нигерия

Преди да навлезем в подробностите, трябва да разберем какво прави най-добрия уеб хост.

Уеб хост определя скоростта, надеждността и стабилността на вашия уебсайт, така че е важно да направите правилния избор. И така, какво точно търсим?

1. Скорост

Всички знаем значението на скоростта на уебсайта. И скоростта всичко започва с бърз уеб хост. Уеб хостът трябва да отговори в рамките на 200 м (според Google), така че потърсете хост, който реагира бързо във вашето местоположение и по целия свят.

2. Непредвидени

„Uptime“ е мярка за надеждност. С други думи, това е процентът, през който уебсайтът ви е онлайн. Дори продължителност от 98% може да означава, че вашият сайт е за шест дни в годината (!) Потърсете продължителност от 99,8% или повече.

3. Сигурност

Няма нищо по-лошо от това да бъдете хакнати. Какво бихте направили, ако загубите цялото си съдържание и упорит труд? Ето защо сигурността на уеб хоста е толкова важна. Добрият хост трябва да има автоматични актуализации и сканиране на зловреден софтуер. Някои дори идват с безплатен SSL (защитен) сертификат.

4. Архивиране

Като допълнителна сигурност и практична функция, много хостове сега се предлагат с редовни автоматични архивирания.

5. Обслужване на клиенти

В идеалния случай вашият уеб-домакин трябва да има 24/7/365 обслужване на клиенти. Повечето домакини вече имат опции за обслужване на клиенти, включително телефон, билетни системи и онлайн чат. Имайте предвид, че някои домакини таксуват допълнително за услуга за първокласна поддръжка.

6. Съхранение и честотна лента

„Съхранение“ се отнася до това колко съдържание, изображения и данни можете да съхранявате на сървърите на хоста. И „трафикът“ е колко данни могат да преминават през сървъра. Това оказва влияние върху скоростта и броя на посетителите. Естествено, ние искаме най-високата памет и честотна лента в рамките на разума.

7. Цена

Не се примирявайте винаги с най-евтиния уебхостинг. Това може да доведе до проблеми със скоростта и надеждността. Може дори да ви задържи, ако уебсайтът ви започне да расте. В същото време не е нужно да харчите цяло състояние! Потърсете приемлив хост с всички функции, от които се нуждаете.

Местен нигерийски домакин или международен домакин?

Както споменах, имате два основни избора, когато става въпрос за хостинг на уебсайт в Нигерия.

 1. Изберете местен хост със сървъри в Нигерия Местният хост може да се погрижи за африканската аудитория, но като цяло те са по-бавни в останалата част на света.
 2. Изберете глобален хост, който обхваща Нигерия. Глобалният хост ще ви даде висока скорост по целия свят. Големите международни домакини могат също да имат по-добра технология, поддръжка на клиенти и сигурност.

Други съображения за нигерийски уеб хостинг

Закупуването на уеб хостинг за нигерийски сайт крие две допълнителни съображения.

 1. Поддържани методи на плащане Тъй като много хора не използват кредитна карта в Нигерия (поради високи нива на измамна дейност), може да се наложи уеб хост, който приема директен банков превод. Местните домакини са по-склонни да приемат това.
 2. .NG Име на домейн Можете да искате .ng име на домейн. За съжаление, повечето международни хостове не поддържат .ng регистрация на домейни. Можете обаче да регистрирате .ng домейна при друга компания за домейни (Вижте списъка с акредитирани регистратори) и след това просто насочете сървърите на имена към вашия хостинг. (Обикновено ви препоръчваме да направите това, тъй като осигурява допълнителна защита, ако някога желаете да промените вашия хостинг).

Нашата препоръка

Препоръчваме ви да изберете утвърден международен домакин. (SiteGround е нашият избор номер 1). Тествахме всички пет от най-големите нигерийски домакини и останахме разочаровани от резултатите. Всъщност ние не включваме никой от нашите препоръчани хостове по-долу.

Повтаряхме тестовете в различно време на деня и непрекъснато виждахме лоши резултати.

RANKED: Най-добрият уеб хостинг за нигерийски сайтове

Забележка

Използваният валутен курс е 1 USD = 361,73 NGN

1. SiteGround

https://www.siteground.com

SiteGround

Скорост в световен мащаб

А+

Ср. Време за реакция

175 мс

Цена (NGN)

17,145 * / година

Основни функции

 • 10 GB SSD съхранение
 • 10 000 посещения / мес
 • Cpanel & SSH
 • Безплатно Cloudflare
 • Ежедневно архивиране

"Отличен избор за всички кръгли уеб хостинг!"

Ако търсите ефективност и достъпна цена, SiteGround трябва да бъде вашият първи избор. Цената им на входно ниво е супер конкурентна, докато скоростта на сървъра им е отлична, като отбелязва A + в цялата планета.

SiteGround се предлага и с безплатна CDN (доставка на съдържателна мрежа) услуга, което означава, че вашият сайт ще бъде доставен от сървър близо до Нигерия за по-бързи регионални скорости.

SiteGround гарантира 99,9% време за работа и предлага щедри функции (включително ежедневни архиви). Най-хубавото е, че се предлага с 30-дневна гаранция, само в случай, че не сте доволни.

Какво не е добре с SiteGround

 • Цената за подновяване за следващата година е висока и може да извади някои потребители. Уверете се, че сте разбрали цената на втората година.
 • SiteGround приема само плащания с кредитни карти.

Забележка

Ние наблюдаваме SiteGround отблизо, тъй като ние хостваме Bitcatcha.com с тях. Вижте нашия задълбочен анализ за всичко, което трябва да знаете за хоста (Нашите тестови сайтове, тест за скоростта на сървъра, срок и т.н.). Прочетете преглед на SiteGround.

2. Хостингер

https://www.hostinger.com/

Hostinger

Скорост в световен мащаб

А+

Ср. Време за реакция

163 мс

Цена (NGN)

16278 / година

Основни функции

 • Неограничен SSD
 • 1 безплатен домейн
 • hPanel
 • Изключителна подкрепа
 • Ниска въвеждаща цена

"Един от най-добрите уеб хостове за начинаещи."

Хостингър е много начинаеща уеб хостинг компания, с отлична система за поддръжка, предназначена да предоставя стъпка по стъпка ръководства за хора, които не са запознати с изграждането на уебсайтове.

Те също са много бързи, като отбелязват A + в нашите световни тестове за скорост.

При убийствена входна цена от едва 16 278 NGN годишно услугите на Hostinger са наистина съотношение цена-качество, особено за тези, които тепърва започват.

Какво не е добре с Hostinger

 • Тъй като цените им са толкова ниски, те не предоставят безплатни SSL или ежедневни резервни копия. Хубаво е, че тези услуги могат да бъдат закупени, ако почувствате необходимост от това.

Забележка

В Hostinger имаме общо 3 акаунта. Прочетете нашия задълбочен преглед на хостингер за пълно покритие.

3. Хостинг на A2

https://www.a2hosting.com

A2 хостинг

Скорост в световен мащаб

А+

Ср. Време за реакция

169,5 ms

Цена (NGN)

17,015 * / година

Основни функции

 • 20X по-бързи турбо сървъри
 • Неограничени уебсайтове
 • Центрове за данни в САЩ, ЕС & Азия
 • Безплатно SSD съхранение
 • 24 × 7 американска поддръжка

"Достъпен уеб хостинг с неограничени ресурси. Страхотен избор за всички видове уеб сайтове!"

Въпреки че A2 уеб хостингът е 3-ти в този списък, това наистина беше трудно решение за нас. Като международен домакин с превъзходна A + скорост и центрове за данни по целия свят, те бяха толкова близо до класирането на 2-ро място, особено с неограничените си ресурси.

Те също така имат отлични функции за спестяване на време, като техния оптимизиран софтуер за A2 и настройка с 1 щракване. Сдвойте ги с опция за надграждане до техния Turbo план, който идва с техните Turbo сървъри (20 пъти по-бързи от обикновените сървъри), и A2 е наистина сила, с която трябва да се съобразите.

Какво не е добре с A2 хостинг

 • Чатът на живо е леко непоследователен. Понякога те ще ви отговорят за секунди, докато може да се наложи да изчакате малко по-дълго от обикновено, ако не сте щастлив.

4. Домакин за инмоции

https://www.inmotionhosting.com/

Хостинг на инмоции

Скорост в световен мащаб

А+

Ср. Време за реакция

156,9 ms

Цена (NGN)

17,320 * / година

Основни функции

 • Безплатно име на домейн
 • Зони с максимална скорост ™
 • Неограничен трансфер
 • SSH достъп
 • 24 × 7 американска поддръжка

"Използвам Inmotion за домакин на моя сайт. Точно толкова им вярвам."

Inmotion е международен домакин с A + скорост в целия свят. Inmotion също се предлага с неограничен капацитет за съхранение и честотна лента, ежедневно архивиране и 99,9% време за работа.

Като съществуващ клиент мога да гарантирам изключителното обслужване на Inmotion и лекотата на използване.

Какво не е добре с Inmotion

 • Inmotion не позволява плащане чрез PayPal. Ще ви трябва кредитна карта или поръчка за покупка в САЩ.

Web Нигерийски уеб хостове не се препоръчва

Може да се изкушите да изберете местен нигерийски хост за тяхното местоположение, лекота на плащане и наличие на име на домейн. Моля, не жертвайте скоростта и производителността, особено ако имате глобална аудитория.

Тествахме следните четири нигерийски уеб хостове и установихме, че скоростта и производителността им паднаха доста под нашите стандарти.

Ако искате местен нигерийски хост, изберете QServers и избягвайте следните хостове:

&# 128078; Whogohost

https://www.whogohost.com/

Whogohost

Скорост в световен мащаб

° С

Ср. Време за реакция

315,9 ms

Цена (NGN)

21500 / година

Основни функции

 • 25GB съхранение
 • 75GB честотна лента
 • Безплатен .ng домейн
 • Неограничен SQL
 • FTP акаунти

Това е домакин номер 1 в Нигерия според популярността. Но не бъркайте това за изпълнение. Всъщност установихме, че ефективността на WhoGoHost е доста слаба.

Той отбеляза С в нашите световни тестове за скорост, падайки под препоръчителните от Google 200 милиона в Европа.

WhoGoHost също таксува такса за обработка при определени плащания. Например, ако плащате чрез PayPal, бихте могли да платите допълнителни 3 423 такси.

&# 128078; Web4Africa

https://web4africa.ng/

Web4Africa

Скорост в световен мащаб

д+

Ср. Време за реакция

408,1 ms

Цена (NGN)

24000 / година

Основни функции

 • 20 GB дисково съхранение
 • 200GB честотна лента
 • Основен уеб строител
 • SSL сертификат
 • Безплатни архиви

Google Trend класира Web4Africa като втори по популярност уеб хост в Нигерия. За съжаление, този домакин също не отговаря на очакванията за изпълнение.

Web4Africa отбеляза D + в нашите тестове за скорост в световен мащаб, които са извън препоръчителните 200 милиметра на Google в САЩ. С други думи, този хост е твърде бавен за американската и световната публика.

От друга страна, производителността е силна в местния регион, тъй като Web4Africa ви позволява да избирате между сървъри в Гана или Нигерия.

&# 128078; DomainKing

http://www.domainking.ng/

DomainKing

Скорост в световен мащаб

° С+

Ср. Време за реакция

260,4 ms

Цена (NGN)

20000 / година

Основни функции

 • 10 GB дисково съхранение
 • 100GB честотна лента
 • Разрешени са 10 домейна
 • Cpanel
 • 99,9% продължаване

DomainKing е индийски уеб хост с присъствие в Африка. Той е на трето място по популярност в Нигерия, така че може да се натъкнете на този домакин.

Подобно на други местни нигерийски хостове, той позволява банкови преводи и поддържа .ng домейни. Скоростта и производителността му обаче са бавни в сравнение с препоръчаните хостове. Той отбелязва С + в нашия световен тест за скорост.

DomainKing предлага 24/7 поддръжка и 99,9% време за работа, което е добре. Въпреки това, съхранението и честотната лента са ограничени и ще трябва да плащате допълнително, за да се насладите на по-големи ограничения.

&# 128078; Utiware

http://www.utiware.net/

Utiware

Скорост в световен мащаб

д

Ср. Време за реакция

716,3 ms

Цена (NGN)

20000 / година

Основни функции

 • 15 GB диск за съхранение
 • 25GB честотна лента
 • Неограничен поддомейни
 • eTextMail е включена
 • 120 имейла

Utiware е нигерийски хост със сървъри в САЩ. В резултат на това той реагира бързо за американската публика. Въпреки това той не успява в по-голямата част от останалия свят.

Като цяло, Utiware даде най-бавните резултати в нашите световни тестове за скорост, като отбеляза D.

присъда

Въпреки че има много възможности за хостинг на нигерийски уебсайтове, не можем да препоръчаме повечето местни нигерийски хостове. Те са твърде бавни за нуждите на местна или глобална аудитория.

Скорост на рейтинг

AVG. SPEED

ЦЕНА (NGN / ГОДИНА)

SiteGround

А+

175 мс

17145

Hostinger

А+

163 мс

16278

A2 хостинг

А+

169,5 ms

17015

Хостинг на инмоции

А+

156,9 ms

17320

Поради това Bitcatcha препоръчва надеждността и несравнимото изпълнение на международните хостинг опции. SiteGround е най-надеждният досега и е най-добрият ни избор, докато Hostinger предлага мощна, достъпна алтернатива.

Ако имате въпроси относно нигерийския уеб хостинг, моля, оставете ми съобщение и ще се радвам да отговоря.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me