Въпреки че широко се възприема като шампион за свобода и следователно демократична страна, за някои може да се окаже изненада, че има някои широки ограничения, които страната поставя върху свободата в Интернет и че провежда нашата дейност за масово наблюдение срещу собствения си народ.

Докато правех изследванията си за тази статия, аз искрено исках да повярвам, че Обединеното кралство ще бъде по-добро от други страни като Индия или Индонезия, където става въпрос за свободата на Интернет. За съжаление изглежда като едно и също старо, просто различно местоположение.

От правителствения надзор до произволното вземане на решения за поведението, изглежда, че пребиваващите във Великобритания не са много по-свободни в мрежата от други места. Нека ви покажа защо имате нужда от VPN тук.

Contents

Великобритания регулира достъпа до съдържание в интернет

Както в толкова много страни по света установих, че Обединеното кралство прави своя дял от блокиране на съдържание от потребителите в страната. Забранява се достъпът им до редица уебсайтове директно от техните доставчици на интернет услуги (ISP).

Това става с помощта на филтрираща програма, която по принцип се използва от всички интернет доставчици в страната. Има обаче опция за отказ от филтриране, което прави блокирането на сайтове в Обединеното кралство ясно различно от другите страни.

Ако искате да получите достъп до съдържание, което е блокирано по подразбиране по някаква причина, можете да изберете да се откажете от филтриране на съдържание! Въпреки че това може да ви звучи перфектно, забелязано е, че премахването на този филтър може да доведе до увеличени уязвимости в сигурността на данните.

В този момент съдържанието, което е блокирано, включва; порнография, наркотици, хазарт, кибертормоз и по дяволите на много повече категории. Това всъщност доведе до феномен, известен като „overblocking“, който доведе до блокиране на законни сайтове – като например благотворителни образователни сайтове за деца!

За да ви помогнем да осъзнаете какво съдържание попада в категорията на overblocked, ето няколко примера;

 • Сексуално образование & здраве
 • Услуги за подпомагане на изнасилване & домашно насилие
 • Превенция на самоубийствата
 • Съвети за лекарства

Малко ограничения на правомощията за надзор

Друг от дългия списък на правителствените нарушения, разкрити в досиетата на Snowden, беше, че Обединеното кралство извършва незаконно наблюдение. След излизането на досиетата през 2013 г. се знае, че Обединеното кралство има няколко програми за групово наблюдение, които помогнаха за събирането, филтрирането и анализа на интернет трафика.

Това включва мониторинг на дейността на компанията, ситуация, която наскоро също беше оценена като незаконна от Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ). По-голям проблем в решението беше, че правителството на Обединеното кралство не поставя гаранции около методите, използвани за събиране на такива данни.

Въпреки решението на ЕСПЧ правителството на Обединеното кралство изглежда неразкаяно с говорител, казвайки, че правителството ще „внимателно обмисли” решението. Изявлението може да се тълкува като правно „ние ще помислим за това“, а не като твърдо искане за действие по решение на юридически орган.

Големият брат все още гледа.

След тези инциденти Обединеното кралство прие законодателство през 2016 г., което му позволява законно да извършва дейности по надзор. Известен като Закон за разследващите правомощия (Закон за интелектуалната собственост), това означава, че сега правителството има закона на своя страна, когато иска да събира всякаква информация.

Telcos трябва да запази историята на използването

В допълнение към закона за интелектуалната собственост трябва да се отбележи, че интернет доставчиците в страната трябва да спазват и законите за запазване на данни. Това означава, че те трябва да събират и съхраняват информация за потребителската активност, включително историята на браузъра до 12 месеца.

Законът за ИПП беше създаден по модела на DRIPA, който вече беше обявен за незаконно във Великобритания, както и в останалата част от ЕС. Тези случаи показват, че правителството на Обединеното кралство не желае да зачита поверителността на потребителите и всеки опит за блокиране на събирането на данни ще бъде посрещнат с ново законодателство – законно или незаконно.

Като странична бележка, може да се мисли, че криптирането би било добър начин за решаване на тези проблеми от гледна точка на крайния потребител. За съжаление, правителството е помислило и за това и Законът за интелектуалната собственост обхваща тази разпоредба. По закон правителството може да принуди компаниите да декриптират съдържание!

За щастие, това е една от основните области, в които VPN са създадени, за да се отличат, но повече за това по-късно.

Интернет доставчиците активно изпращат предупреждения за P2P дейности

В индустрия на стойност близо 300 милиарда долара и нарастваща, очевидно е, че киноиндустрията сериозно защитава своите авторски права и IP адреси. Въпреки че е показано, че торентите не влияят наистина на продажбите на билети – те просто премахват контрола от ръцете на авторите.

Каквато и да е причината за тях, филмовите и музикални компании се разразиха в световен мащаб, като шамариха хора по съдебни дела по целия свят. В Обединеното кралство сега им помагат интернет доставчиците, които през последните години започнаха кампании за предупреждение за пиратство.

Интернет доставчиците във Великобритания сега изпращат известия по имейл на тези на своите потребители, които уж използват връзките си за пиратско съдържание. Разбира се, това означава, че те следят всичко, което техните потребители правят онлайн, ако не, те не могат да хванат тези изтеглящи.

Въпреки че теоретично тази система за сигнализиране е предназначена само за конкретни потребители, Обединеното кралство няма стерлингов запис на правилните филтри и всякакви проблеми, произтичащи от това, ще доведат до доказателство, че не са го направили на потребителите.

Системата ще се разшири и до приложения като Popcorn Time. Сега тази система за предупреждение е точно това – да предупреждава потребителите. Няма настоящи действия по принудително изпълнение или по друг начин, но не би било трудно да се премине от сегашното състояние към съдебни спорове.

VPN мрежите все още са законни във Великобритания

Както в много други страни, използването на VPN е законно във Великобритания. Няма настоящи съдебни спорове, изрично посочващи, че не можете да използвате VPN в страната. Отново, както обикновено, имайте предвид, че използването на VPN и използването на VPN за незаконни цели са отделни проблеми.

Ако използвате VPN за законни средства, като например маскиране на идентичност или защита от нуждата от усещане за добавена сигурност, това е добре. Използването на VPN с цел маскиране на незаконни или незаконни дейности все още се наказва с каквито и да са закони. Ако ви хванат.

Какво търсим в VPN за Великобритания?

По-долу са 5-те критерия, които използваме при класирането на най-добрия VPN за читателите във Великобритания;

 1. поверителност & анонимност
 2. Сигурност
 3. Геолокационно подправяне
 4. P2P поддръжка
 5. скорост & стабилност

1. Поверителност & анонимност

Както можете да разберете до момента, Великобритания наистина не е мястото, където искате да сърфирате в мрежата без използването на VPN, независимо дали сте национал или посетител на страната. Поради факторите, които споделих по-горе, и сериозността на последиците от нарушаването на тези разпоредби, добре е да се съсредоточим върху аспектите на поверителността и анонимността, които VPN предлага на потребителите във Великобритания..

Както правителствената, така и частната индустрия работят заедно, както и независимо да наблюдават и контролират трафика, VPN трябва да може да гарантира, че вашите данни и дейности могат да се съхраняват точно така, както трябва да бъдат – частни.

Един от най-добрите начини да се гарантира това е да се следи за VPN, които не само имат строги политики без регистрация, но също така се базират извън страни, които са по-слаби в законите си за запазване на данни. Това със сигурност изключва държавите с юрисдикция с пет очи и четиринадесет очи.

2. Сигурност

Спирачът за сигурност на VPN мрежи е същият за потребителите, базирани в Обединеното кралство, както навсякъде другаде. Идеалният баланс е известен само на вас, като потребител. Избирате ли 256-битово криптиране с риск от по-ниски VPN скорости или желаете да свалите тази лента за повишена скорост?

Лично аз смятам, че за пазара в Обединеното кралство би било най-добре да опитате и да запазите нивата на криптиране по две основни причини. Първият е, че един от главните участници в случая, който обсъждаме, е правителството на Обединеното кралство, което вероятно ще разполага с повече ресурси, насочени към опит за разбиване на всяко криптиране, което се среща.

Второто е, че поради по-ниските средни скорости на интернет в страната, вие сте в безопасност да поддържате нивата на криптиране възможно най-високи, без да компрометирате общите постигнати максимални скорости..

3. Геолокационно подправяне

Обикновено, когато говорим за подправяне на геолокация, това би било с цел достъп до алтернативно съдържание от основните доставчици като Netflix US. Потребителите на Обединеното кралство обаче имат много повече с нетърпение да очакват измама за геолокация, тъй като има буквално един брой сайтове, до които не могат да получат достъп.

4. Поддръжка на P2P

Една от категориите сайтове, блокирани от достъп във Великобритания, изглежда са торент сайтове. Отново това е друга област, в която VPN наистина би помогнал. Внимавайте за VPN, които имат указания за P2P трафик ясно посочени в техните условия на обслужване, като NordVPN или TorGuard.

5. Скорост & стабилност

При средна широколентова скорост с фиксирана линия от едва 55,88Mbps във Великобритания, повечето VPN трябва да имат нулеви проблеми, съответстващи на нуждите на потребителите там. Скоростта на мобилните устройства е дори по-ниска със средно 29,72Mbps, така че основната грижа за VPN в Обединеното кралство със сигурност няма да бъде скоростта.

Класиран: 7 най-добри VPN за Обединеното кралство

Както и при всичките ми VPN тестове, преди да преценя скоростта им, винаги преценявам собствените си. По-долу е моята действителна широколентова скорост, базирана на услуга от 500Mbps, без активна VPN връзка:

базова скорост в Малайзия с UK сървър

(Вижте резултата от пълната базова скорост тук)

Тъй като съм базиран в Малайзия, скоростите ми ще са склонни към висока връзка с VPN сървъри в Азия и по-бавна, докато се свързвам със сървъри в САЩ или Европа. За този тест се свързах със сървър за тестване на скорост във Великобритания, за да ви дам представа за относителна скорост над разстоянието.

Както можете да видите, без VPN връзка с локален сървър ми осигурява прилична скорост от 290 Mbps. Ускорението разбира се ще варира в пъти, така че вземете това с щипка сол.

Забележка

Използваме валутен курс от 1 GBP до 1,25 USD за всички изброени цени.

1. NordVPN

https://nordvpn.com/

NordVPN

скорост

отличен

Сигурност & поверителност

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

Цена (GBP)

£ 5.60 / мес

Основни моменти

 • Без регистрация
 • Kill Switch
 • Поддържа 6 устройства
 • 5 600+ сървъри
 • Двоен DNS

"Средният британски дом има 7 активни свързани устройства – с NordVPN можете да свържете до 6 устройства към един акаунт."

NordVPN заема силно първо място в нашия най-добър VPN за списъка на Великобритания по много причини. Едно от първите е, че те са базирани в Панама, което също е добро място за VPN. Освен това NordVPN има репутация на стерлинги и е друг VPN доставчик, който има огромен брой сървъри в много страни.

Тяхната стриктна политика без регистрация се съчетава с 256-битово криптиране на военни класове и страхотни ценови планове да предложат на почти всеки сделка, на която е трудно да се устои.

nordvpn резултат от теста за скорост uk

NordVPN тест за скорост UK – London Server
(Вижте резултата от теста за пълна скорост тук)

С скорост от 34 Mbps надолу по веригата, в този кръг от тестове NordVPN показа много стабилна производителност на своите сървъри във Великобритания. Това, което ги прави още по-привлекателни, е, че те не само позволяват P2P трафик, но имат специално оптимизирани сървъри за P2P трафик!

Вижте пълния ни преглед на NordVPN, за да разберете защо е №1 VPN!

2. ExpressVPN

https://www.expressvpn.com/

ExpressVPN

скорост

отличен

Сигурност & поверителност

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

Цена (GBP)

£ 6,70 / мес

Основни моменти

 • Защита на поверителността
 • 256-битово криптиране
 • 148 VPN местоположения
 • 3 000+ сървъра
 • Множество протокол

"ExpressVPN има интуитивни, родни VPN приложения, за да запази всички от Великобритания в безопасност онлайн."

Поради множеството ограничения там не трябва да е изненада, че изглежда ExpressVPN е предвидил големи обезщетения за инфраструктура за Обединеното кралство. Компанията има ключови сървъри в няколко области из Обединеното кралство, вариращи от Беркшир до Лондон.

Средно тази VPN услуга предлага отлично всестранно обслужване от най-високите скорости до цялостни приложения и протоколи – идеални за безопасност, поверителност и анонимност. Неговите протоколи за сигурност са и най-добрите в класа за потребителска употреба, съществуващи днес.

Тествах цялостно услугата и не се колебая да ги препоръчам като топ доставчик на VPN услуги за потребители във Великобритания. ExpressVPN е стабилен и позволява достъп до голяма гама от устройства.

expressvpn резултат от теста за скорост uk

ExpressVPN тест за скорост UK – London Server
(Вижте резултата от теста за пълна скорост тук)

Като идея колко добра става, сравних скоростта на линията по подразбиране без VPN с тест, покрит с ExpressVPN, на същото място. С включен ExpressVPN и свързан със сървър във Великобритания, успях да покажа прилична скорост от 74 Mbps надолу по течението.

Прочетете пълния ни преглед на ExpressVPN за повече информация!

3. Surfshark

https://surfshark.com/

Surfshark

скорост

отличен

Сигурност & поверителност

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

Цена (GBP)

£ 1,59 / мес

Основни моменти

 • CleanWeb
 • реклама & Проследяващ блок
 • Неограничено устройство
 • Whitelister
 • 1040+ сървъри

"Ако не беше техният ограничен рекорд, Surfshark би бил много по-сериозен конкурент в нашите класации."

Въпреки тежките курсове на британските лири, тя остава сравнително силна валута в целия свят. Това е особено важно в случая на Surfshark, тъй като вече ниската цена е сведена до още по-привлекателна цена.

Surfshark досега показва привличащи вниманието показатели за ефективност и е голям любимец на нашите. За съжаление, те все още са сравнително нови на пазара, което ни кара да се колебаем да ги тласкаме напред.

Все пак пътят е дълъг и конкуренцията ожесточена. Това е предизвикателно, за да следите, особено ако те продължават да нарастват на текущите крачки.

резултат на теста за скорост на сърфиране uk

Surfshark Speed ​​Test UK – London Server
(Вижте резултата от теста за пълна скорост тук)

Домашната ни база е доста далеч от Обединеното кралство, което води до по-голяма латентност. Това обаче не е попречило на Surfshark да събере някои сериозни цифри на представянето. Скоростите на течението оставят малко да се желае, но важната скорост е това, което идва!

Вижте нашия задълбочен преглед на Surfshark, за да разберете защо това е един от нашите най-добри снимки!

4. TorGuard

https://torguard.net/

TorGuard

скорост

отличен

Сигурност & поверителност

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

Цена (GBP)

£ 4.00 / мес

Основни моменти

 • Изградена за P2P
 • Стелт прокси
 • Поддържа 5 устройства
 • реклама & Блок зловреден софтуер
 • Неограничена честотна лента

"Използването на TorGuard е приятно преживяване и дава уверение, че тяхната интернет връзка е наистина безопасна."

Интерфейсът на TorGuard може да изглежда малко датиран, когато се срещне за първи път, но няма съмнение, че има един от най-сигурните доставчици на VPN услуги. Въпреки че няма много бъркотия от страна на потребителя, производителността е доста забележителна.

Има една ключова разлика между TorGuard и много конкуренти в това, че ви позволява да изберете кое ниво на криптиране предпочитате. Това означава, че за потребителите на P2P можете да изключите шифроването и да се насладите на по-бързи скорости на торент по всяко време!

Освен това TorGuard има много други качества за изкупуване, като стабилни скорости, мултиплатформена способност и възможност за заобикаляне на VPN блокери.

резултат от теста за скорост torguard uk

TorGuard Speed ​​Test UK – London Server
(Вижте резултата от теста за пълна скорост тук)

Като един от трите най-добри VPN за Обединеното кралство, TorGuard разбира се изпълни определени изисквания за скорост. Това показа в моя тестов резултат за него от базиран в Лондон VPN сървър и отново потребителите в страната обикновено трябва да постигнат тази скорост с малко проблеми.

Единственият недостатък е, че за по-младите потребители, които са свикнали с елегантността на съвременните приложения, интерфейсът TorGuard ще изглежда като нещо от миналото.

Не се колебайте да видите нашия задълбочен преглед на TorGuard, за да научите повече!

5. CyberGhost

https://www.cyberghostvpn.com/

CyberGhost

скорост

беден

Сигурност & поверителност

Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5

Цена (GBP)

£ 2.80 / мес

Основни моменти

 • Компресиране на данни
 • Блокиране на реклама
 • Поддържа 7 устройства

"CyberGhost е със седалище в Румъния, но е отговорил на нуждите на Обединеното кралство, като увеличи броя на сървърите си в страната."

CyberGhosties са доволни от тях и със сигурност са се опитали да бъдат хип и оптимистични в маркетинга си. Това е още едно от по-известните имена в индустрията на VPN, но лично аз чувствам, че те просто биха могли да са малко презаписани.

Спецификацията мъдър CyberGhost говори за доброто говорене, но като преминах тест с тях, съветвам малка щипка сол. Имайте предвид обаче, че това е класация, така че очакванията ми са доста високи.

Резултат от теста за скорост на киберхост uk

CyberGhost Speed ​​Test UK – London Server
(Вижте резултата от теста за пълна скорост тук)

Потребителите в Обединеното кралство трябва да отбележат, че повечето сървъри на CyberGhost са в зоната на ЕС, но за щастие, те имат и някои в Азиатския регион. Обединеното кралство изглежда е включено в зоната на ЕС според очакванията, така че изглежда са изминали допълнителната миля, за да установят по-голям брой сървъри там.

Като цяло успяхме да постигнем много полезни скорости от 25 Mbps, което все още е достатъчно, за да запалим медиите.

Научете повече в нашия задълбочен анализ на CyberGhost!

6. IPVanish

https://www.ipvanish.com/

IPVanish

скорост

справедлив

Сигурност & поверителност

Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5

Цена (GBP)

£ 5,20 / мес

Основни моменти

 • 256-битово криптиране
 • Неограничен P2P
 • Поддържа 10 устройства

"Страхотно за параноика, но може би няма да бъде най-добрият избор за потребителите, базирани в Обединеното кралство, IPVanish е силно търгуван, но слабо поддържан."

В последно време IPVanish пострада силно поради въплъщаването си в някои … ще кажем, нещастни инциденти. Въпреки това, обърнете внимание, че те са под ново управление и да се надяваме, че такива неща ще станат просто неравности в миналото им.

Премествайки тези инциденти встрани, те остават гигантски VPN в полето и могат да се похвалят с впечатляващи скорости. За щастие, тъй като ако имате оплаквания от скоростта им, няма какво да направите, тъй като те налагат 256-битово криптиране на всички без изключение.

ipvanish резултат от теста за скорост uk

IPVanish Speed ​​Test UK – London Server
(Вижте резултата от теста за пълна скорост тук)

IPVanish с бързи обороти успя да остане равностойно дори с по-ограниченото си присъствие във Великобритания. Аз успях да установя скоростта надолу по веригата от около 30Mbps, която е прилична за инфраструктурата там. За желаещите да експериментирате, винаги можете да опитате други сървъри в региона, което може да даде по-добри резултати. Все пак връзката беше стабилна и повече от достатъчна, за да разпространява медии.

Вижте пълния ни преглед на IPVanish за повече информация!

7. Най-бързоVPN

https://fastestvpn.com/

FastestVPN

скорост

справедлив

Сигурност & поверителност

Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5

Цена (GBP)

£ 0.70 / мес

Основни моменти

 • P2P оптимизиран
 • Скачане на сървър
 • Поддържа 10 устройства

"FastestVPN не е най-бързият, но със сигурност предлага стойностно предложение, което е трудно да се оспори."

FastestVPN не е най-бързото, което съм тествал, но нито е най-бавното. Той предлага на по-ограничени страни да свържат връзката ви в сравнение с много VPN от най-високо ниво, но на цени от едва 83 цента на месец, това е кражба. Те също имат P2P оптимизирани сървъри, което ги прави добри и за това.

Ниските цени имат един сериозен недостатък и това е ограничената ефективност при преодоляване на геоблокирането. Най-накрая открихме, FastestVPN не ви позволява да получите достъп до съдържание на Netflix US – bummer!

Преминете към нашия FastestVPN преглед, за да научите повече!

Заключителни мисли: Наистина ли имам нужда от VPN във Великобритания?

За да обобщим, ето топ 3 VPN за Обединеното кралство:

SPEED

СИГУРНОСТ & ПОВЕРИТЕЛНОСТ

ЦЕНА (GBP / MO)

NordVPN

отличен

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

£ 5.60

ПОСЕТЕТЕ VPN

ExpressVPN

отличен

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

£ 6.70

ПОСЕТЕТЕ VPN

Surfshark

отличен

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

£ 1.59

ПОСЕТЕТЕ VPN

Според мен има само едно нещо по-лошо от това да живееш в страна с потискаща интернет регулация и това да живееш в такава, която не само прави това, но манипулира закона, за да подкрепи своята дейност. Изненадващо достатъчно Великобритания попада в последната категория.

Въпреки че не бих казал, че е от изключителна необходимост да използвате VPN услуга във Великобритания в този момент, мисля, че е разумно да започнете някои проучвателни мерки. Отделете време, за да изберете подходящия VPN за вас (надявам се този списък за класиране да помогне), преди да е станало твърде късно.

Това, което искам да кажа, е твърде късно, че правителството на Обединеното кралство е склонно към много драконистични мерки за наблюдение и контрол. Животът при такива условия може да бъде стресиращ и една добра, надеждна VPN услуга може да извърви дълъг път до осигуряване на спокойствие.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me