Виртуалните частни мрежи (VPN) са предназначени за сигурност и поверителност, но наистина ли трябва да използвате такава? Отговорът наистина зависи от мястото, от което ще използвате интернет. Страните се различават по отношение на отношението си към интернет потребителите, така че канадците трябва да гледат VPN?

Като се има предвид близостта му до Съединените щати, не е много чудно, че Канада се е насочила твърдо в подобни посоки относно интернет цензурата. В действителност през последните няколко години правителството на Канада има тревожни движения за увеличаване на регулацията на потребителите на Интернет.

През 2017 г. решението по дело на Върховния съд на Канада показа това ясно – че Канада е съгласна с световната интернет цензура. В допълнение към това, потребителите, които искат да участват в споделянето на файлове в P2P, също ще бъдат подложени на проверка, тъй като фирмите за прилагане на пиратството привличат вниманието си към страната.

Ако сте в Канада и започвате да се притеснявате за тези ходове – с право сте, тъй като е много реално.

Contents

Решението на Върховния съд на Канада показва одобрение на интернет цензурата

Въпреки че технически не са свързани пряко с VPN и интернет поверителността, развитието в Канада през последните няколко години показва тревожни тенденции. През 2017 г. решение на Върховния съд на Канада одобри усилията на компанията да се опита да наложи блокирането на определени уебсайтове.

Макар това да се основава на много конкретен случай, това показва, че правната система може да се наклони твърдо към цензурни действия под някаква друга форма. Решението дори засегна Google, тъй като съдът смята, че „Гугъл е подчинен на юрисдикцията на канадските съдилища по силата на дейността си в Канада.“

Решението беше тревожно и представлява опасност да се постави много опасен прецедент в страната.

FairPlay Canada се опита да блокира достъпа до уебсайтове

Наскоро през миналата година коалиция от телекомуникационни и развлекателни компании в Канада се опита да предложи блокирането на уебсайтове, за които те твърдят, че са замесени в нарушаване на авторски права. Озаглавена „FairPlay Canada“, групата има за цел да сформира орган, посветен на изпращане на списъци до сайтове, които да бъдат блокирани до Канадската комисия за радио-телевизия и далекосъобщения (CRTC).

Най-доброто от всичко – коалицията няма да има надзор, което означава, че по принцип те могат да правят каквото си поискат. Този ход се случи, защото групата използва вековна аргументация, обвързана по целия свят, от една година, че незаконният стрийминг на защитени с авторски права медии навреди на бизнеса.

За щастие, този крещящ опит да вземе контрола върху интернет цензурата беше отказан заедно с много критики. И все пак причината да му бъде отказана е просто защото CRTC твърди, че законът за авторското право не е в рамките на неговия надзор.

Това е притеснително, защото групи като FairPlay Canada евентуално биха могли да приемат подобен регламент – ако намери правилния път на обжалване.

Канада вече има строги закони за борба с пиратството

Страните по света се различават в прилагането на закона за авторското право. Например, мнозина биха били наясно, че компаниите упорито преследват акционерите на P2P файлове със съдебни дела. Канада не е различна в това и всъщност има много сходни правни насоки по този въпрос.

Това в миналото вече е довело до затварянето на уебсайтове, които не просто нарушават законите за авторското право, но дори действат като стимулиращи тези нарушения. Тези елементи са всички съставки за система, отворена за злоупотреба и злоупотреба, със сигурност не е добър знак за канадците, които може просто да се опитват да ползват интернет без ограничения.

CSE мисли, че е над закона

Службата за сигурност на комуникациите (CSE) в миналото е обвинявана в незаконно действие, когато става дума за надзор в Канада. Най-забележимият повод беше разкрит в течовете на Snowden, когато информация, че е извършвала надзорни действия без заповед в страната.

И до днес CSE продължава да осъществява надзорни дейности в страната и заявява, че “може да избере да съхранява записи на частните комуникации на канадците”. Това доведе до леко хълцане през 2015 г., когато информация за канадците случайно беше споделена със съюзници. Oops.

Както Стефани Карвин, бивш анализатор на националната сигурност при канадското правителство, каза: „Едно от ключовите неща за националната сигурност е, че ти е позволено да си задник.“

VPN мрежите все още са законни в Канада

За щастие отговорът на тези кошмари за наблюдение и потенциалната цензура не е толкова труден – Използвайте VPN. И още по-добре, VPN са законни в Канада.

Те вече са широко използвани не само в рамките на правителството, но и в бизнеса и много други форми. Има обаче предостережение. Ако решите да използвате VPN, базиран в Канада, правителството може да принуди доставчика на VPN да освобождава потребителски данни, когато е необходимо.

Докато повечето VPN мрежи ще твърдят, че не водят регистрационни файлове, вземете това с щипка сол и внимавайте за правилата относно потребителските регистрации и други данни.

Какво търсим в VPN за Канада

1. Поверителност и анонимност

С по-очевидните истории на ужасите, които споделих по-горе в съзнанието ви, вероятно е подходящ момент да предположа, че е наистина добра идея да се съсредоточа върху аспектите за поверителност и анонимност на VPN за потребителите в Канада. С правителствената и частната индустрия, идващи след потребителите, VPN трябва да бъде в състояние да гарантира, че вашите данни и дейности могат да се съхраняват точно така, както трябва да бъдат – частни.

Един от най-добрите начини да се гарантира това е да се следи за VPN, които не само имат строги политики без регистрация, но също така се базират извън страни, които са по-слаби в законите си за запазване на данни. Това със сигурност изключва държавите с юрисдикция с пет очи и четиринадесет очи.

2. Скорост и стабилност

При средна скорост на домакинството от 100Mbps в Канада не трябва да има голям проблем със скоростите на VPN, тъй като почти всички доставчици на VPN услуги от най-високо ниво трябва да могат да управляват този показател.

Въпреки че всъщност не е място с най-висок приоритет за повечето VPN сървъри, има добра причина – близостта му до САЩ. Почти всички доставчици на VPN услуги ще имат поне едно, ако не и повече сървърни местоположения в САЩ, до които канадците могат лесно да имат достъп за връзка с ниска латентност.

3. Сигурност

Защитата на VPN е еднаква за канадците навсякъде. Идеалният баланс е известен само на вас, като потребител. Избирате ли 256-битово криптиране с риск от по-ниски VPN скорости или желаете да свалите тази лента за повишена скорост?

Въпросът тук е – дали доставчикът на X VPN услуга ви изключва избора на регулируеми скорости на криптиране? Вероятно това трябва да попитате дали това е проблем за вас.

4. Подправяне на геолокация

Въпреки че са съседка на САЩ, канадците все още нямат достъп до ограничено от САЩ съдържание на Netflix. Това е една от причините потребителите по целия свят да използват VPN мрежи – за подправяне на геолокация. За щастие близостта също означава бърз достъп до базирани в САЩ VPN, което е чудесно за стрийминг на Netflix.

Внимавайте за тази, която поддържа Netflix връзки, въпреки че много от тях често са блокирани.

5. Поддръжка на P2P

Тъй като има по-големи усилия за преустановяване на споделянето на файлове поради нарушаване на авторски права, би било добра идея да се използва и VPN връзка за това. Не всички VPN са добри с P2P, така че този, който го поддържа широко или дори има P2P оптимизирани сървъри, би бил добър.

Внимавайте за VPN, които имат указания за P2P трафик, ясно посочени в техните условия на обслужване, като TorGuard или NordVPN.

Най-добрите VPN за Канада

Както и при всичките ми VPN тестове, преди да преценя скоростта им, винаги преценявам собствените си. По-долу е моята действителна широколентова скорост, базирана на услуга от 500Mbps, без активна VPN връзка:

Базова скорост (без VPN) - Канада

(Вижте пълния резултат от теста за базова скорост тук)

Тъй като съм базиран в Малайзия, скоростите ми ще са склонни към висока връзка с VPN сървъри в Азия и по-бавна, докато се свързвам със сървъри в САЩ или Европа. За този тест се свързах към базиран в Канада сървър за тестване на скоростта, за да ви дам представа за относителна скорост над разстоянието.

Както можете да видите, без VPN връзка с Канада ми осигурява прилична скорост от 160 Mbps.

Забележка

 1. Цената се базира на валутния курс от 1 USD = 1,34 CAD.
 2. Показаната цена се основава на 12-месечни абонаменти. Цената може да стане по-евтина, когато се абонирате за по-дълъг период.

1. NordVPN

https://nordvpn.com

NordVPN

скорост

добре

Сигурност & поверителност

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

Цена (CAD)

5.35 / п

Основни моменти

 • Без трупи
 • Kill превключвател
 • Поддържа 6 устройства

"С елегантния си интерфейс, стабилните скорости и фантастичните дългосрочни ценови планове Nord е изключителен избор за всеки VPN потребител."

NordVPN непрекъснато подобрява своите услуги и 2019 г. беше много изходна година за тях. Дори и с леко покачване на цените си, те остават изключително конкурентни и предлагат най-сериозния удар, който виждаме в това много предизвикателно пространство днес.

Те са отличен избор като Най-добър VPN за Канада поради много причини. Едно от първите е, че те са базирани в Панама, което също е добро място за VPN. Освен това NordVPN има репутация на стерлинги и е друг VPN доставчик, който има огромен брой сървъри в много страни.

Тяхната стриктна политика без регистрация се съчетава с 256-битово криптиране на военни класове и страхотни ценови планове да предложат на почти всеки сделка, на която е трудно да се устои.

NordVPN тест за скорост - Канада

NordVPN тест за скорост Канада – Ванкувър сървър
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

С скорост от 34Mbps надолу по веригата, в този кръг от тестове NordVPN успя да спечели предимство пред ExpressVPN. Това, което ги прави по-привлекателни, е, че те не само позволяват P2P трафик, но имат специално оптимизирани сървъри за P2P трафик!

Прочетете нашия задълбочен преглед на NordVPN, за да научите защо е Bitcatcha №1 VPN!

2. ExpressVPN

https://www.expressvpn.com

ExpressVPN

скорост

добре

Сигурност & поверителност

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

Цена (CAD)

11.15 / месец

Основни моменти

 • Защита на поверителността в офшорки
 • Пълно 256-битово криптиране
 • 148 VPN местоположения

"Тази VPN е в горната част на почти всички наши списъци в BitCatcha, просто защото предлага толкова добра услуга по много широки критерии – рядкост за VPN!"

Една от най-добрите VPN услуги, които някога съм тествал, ExpressVPN досега беше моят най-добър избор, без значение в коя държава я класирам. Той има широко широк спектър от сървърни местоположения и много сървъри. Още по-добре е, че се основава на Британските Вирджински острови, което е слабо в законите си за запазване на данни.

Тествах цялостно услугата и не се колебая да ги препоръчам като топ доставчик на VPN услуги за канадци. ExpressVPN е стабилен и позволява достъп до голяма гама от устройства.

Тест за скорост ExpressVPN - Канада

ExpressVPN тест за скорост Канада – сървър в Торонто
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

Като идея колко добра става, сравних скоростта на линията по подразбиране без VPN с тест, покрит с ExpressVPN, на същото място. С включен ExpressVPN и свързан със сървър в Канада, успях да изведа скорост от 25Mbps надолу по течението.

Отново нещо, което трябва да отбележа тук, е действителното ми разстояние от Канада, което е възможно най-вероятно. Изпълнението, което ExpressVPN показва в този случай, не съответства на това, което обикновено очаквам от тях.

Прочетете пълния ни преглед на ExpressVPN, за да видите защо това е един от нашите най-добри снимки!

3. Surfshark

https://surfshark.com/

Surfshark

скорост

отличен

Сигурност & поверителност

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

Цена (CAD)

2.59 / месец

Основни моменти

 • Мулти-хоп връзка
 • Поддържа много платформи
 • Без трупи

"Без фрилс и последователен в изпълнението, Surfshark носи името си като силен предстоящ претендент."

Surfshark може да е нов за бизнеса, който току-що влезе в игра в края на 2018 г., но излезе с гръм. Дори и да излъчва по-малко от 1000 сървъра в 60 странни държави, той успява да предложи силни и стабилни връзки, както е показано в нашите тестове за скорост.

Те също така могат да се справят с P2P / торенти плюс да предоставят многорегионално съдържание за сайтове за стрийминг на филми като Netflix. За мен светият граал на Netflix е съдържание в региона на САЩ и през последната половин година нямах никакви проблеми с поглъщането си за сърфиране.

Surfshark също предлага тази услуга отлични ценови точки в двугодишния им план. Внимавайте за това, хора, може да се насочи в списъците ни с течение на времето!

Научете повече за неговото съвършенство в нашия задълбочен преглед на Surfshark!

тест за скорост на сърф Канада

Surfshark Speed ​​Test Canada – Toronto Server
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

4. TorGuard

https://torguard.net

TorGuard

скорост

отличен

Сигурност & поверителност

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

Цена (CAD)

6.69 / месец

Основни моменти

 • Изградена за P2P
 • TorGuard стелт прокси
 • Поддържа 5 връзки

"Един от най-добрите VPN за споделяне на P2P файлове, TorGuard е просто задължително за всички P2P потребители в Канада."

Един от най-важните решаващи фактори за поставянето на TorGuard е, че той е много удобен за P2P доставчик на VPN услуги. Не е много Bling от страна на потребителя, но това е забележително в изпълнение.

Има една ключова разлика между TorGuard и много конкуренти в това, че ви позволява да изберете кое ниво на криптиране предпочитате. Това означава, че за потребителите на P2P можете да изключите шифроването и да се насладите на по-бързи скорости на торент по всяко време!

Освен това TorGuard има много други качества за изкупуване, като стабилни скорости, мултиплатформена способност и възможност за заобикаляне на VPN блокери.

Тест за скорост на TorGuard - Канада

TorGuard Speed ​​Test Canada – Vancouver Server
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

Като един от трите най-добри VPN за Канада, TorGuard разбира се отговаря на определени изисквания за скорост. Това показа в моя тестов резултат за него от базиран във Ванкувър VPN сървър и отново, канадците трябва да могат да съответстват на съотношението на скоростта със сървърите, базирани в САЩ.

Единственият недостатък е, че за по-младите потребители, които са свикнали с елегантността на съвременните приложения, интерфейсът TorGuard ще изглежда като нещо от миналото.

Прочетете нашия задълбочен анализ на TorGuard за повече информация!

5. CyberGhost

https://www.cyberghostvpn.com

CyberGhost

скорост

беден

Сигурност & поверителност

Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5

Цена (CAD)

4.69 / месец

Основни моменти

 • Предлага компресия на данни
 • Блокиране на реклама
 • Поддържа 7 устройства

"CyberGhost предлага сигурно и частно обслужване, но може би не е на такава равнопоставеност с харесванията на ExpressVPN."

CyberGhosties са доволни от тях и със сигурност са се опитали да бъдат хип и оптимистични в маркетинга си. Това е още едно от по-известните имена в индустрията на VPN, но лично аз чувствам, че те просто биха могли да са малко презаписани.

Спецификацията мъдър CyberGhost говори за доброто говорене, но като преминах тест с тях, съветвам малка щипка сол. Имайте предвид обаче, че това е класация, така че очакванията ми са доста високи.

Тест за скорост на CyberGhost - Канада

CyberGhost Speed ​​Test Canada – Vancouver Server
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

Канадците трябва да вземат предвид, че повечето сървъри на CyberGhost са в зоната на ЕС, но за щастие, те имат и страна от САЩ. Това ги прави привлекателни за широката аудитория, освен може би от тези от Азия, където е малко по-ограничена.

За съжаление, резултатите от тестовете им за скорост не изглеждат адекватни за Канада и едва успях да издам полезни скорости от 5Mbps. Преди няколко години това би било проходимо, но в днешната ера на високоскоростната широколентова връзка – почти нетърпима.

Вижте пълния ни преглед на CyberGhost, за да научите повече!

6. IPVanish VPN

https://www.ipvanish.com

IPVanish

скорост

отличен

Сигурност & поверителност

Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5

Цена (CAD)

8.70 / месец

Основни моменти

 • Принудително 256-битово криптиране
 • Неограничен P2P
 • Поддържа 10 устройства

"Страхотно за Paranoid, но може би няма да е на първо място в списъка за базираните в Канада потребители, IPVanish е силно маркетинг, но не е добре поддържан."

В последно време IPVanish пострада силно поради въплъщаването си в някои … ще кажем, нещастни инциденти. Въпреки това, обърнете внимание, че те са под ново управление и да се надяваме, че такива неща ще станат просто неравности в миналото им.

Премествайки тези инциденти встрани, те остават гигантски VPN в полето и могат да се похвалят с впечатляващи скорости. За щастие, тъй като ако имате оплаквания от скоростта им, няма какво да направите, тъй като те налагат 256-битово криптиране на всички без изключение.

Тест за скорост на IPVanish - Канада

Тест за скорост на IPVanish Канада – Ванкувър сървър
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

Както споменах, IPVanish, кажете какво харесвате в тях, предлага някои интересни скорости. Тези числа със сигурност могат да ги поставят в нашия най-добър VPN за Канада списък. С моето местоположение в Малайзия и провеждането на теста от техния сървър в Канада получих много силна скорост от 41Mbps.

Това е полезно за канадците, които ще се свързват със сървъри в близост до тях, като например в САЩ. Основният недостатък тук е в обслужването на клиентите им, което е лошо. Ако сте от западна държава и очаквате определен стандарт на поддръжка – тук IPVanish пада под номинала.

Прочетете нашия задълбочен преглед на IPVanish, за да научите повече!

7. PureVPN

https://www.purevpn.com

PureVPN

скорост

справедлив

Сигурност & поверителност

Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5

Цена (CAD)

4.54 / п

Основни моменти

 • Поддържа WireGuard протокол
 • Позволява P2P трафик
 • Не следи трафика

"Надежден и идва с добра комбинация от функции за сигурност, PureVPN е базиран извън юрисдикцията на ЕС."

PureVPN е една от редките услуги, която изглежда фокусирана на бързи, бързи и по-бързи VPN скорости. Той е рекламиран да поддържа линейни скорости до 500Mbps, но точно докъде всъщност стига това твърдение, някой предполага в някои случаи.

Тест за скорост на PureVPN - Канада

Тест за скорост на PureVPN Канада – Ванкувър сървър
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

Едно голямо предимство при изпробването им е, че те са едни от малкото на пазара, които позволяват достъп до протокола WireGuard – протокол от следващо поколение, който уж е с лекота преди OpenVPN. Той обаче е малко ограничен в обхвата, като присъства само в около пет държави.

Свързване с VPN сървър на Vancouver успях да се доближа до 20Mbps – не най-добрите резултати в света, но нещо, което все още ще работи за много потребители. След време може би това ще се промени, ако решат да продължат изцяло с внедряването на WireGuard, но след това отново, така и другите доставчици на VPN услуги.

8. Най-бързоVPN

https://fastestvpn.com

FastestVPN

скорост

справедлив

Сигурност & поверителност

Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5

Цена (CAD)

1.11 / месец

Основни моменти

 • Оптимизирани сървъри за P2P
 • Позволява скачане на сървъра
 • Поддържа 10 устройства

"FastestVPN не е най-бързият, но със сигурност предлага стойностно предложение, което е трудно да се оспори."

FastestVPN не е най-бързото, което съм тествал, но нито е най-бавното. Той предлага на по-ограничени държави да изчерпват връзката ви в сравнение с много VPN от най-високо ниво, но на цени от едва 83 цента на месец, това е кражба. Те също имат P2P оптимизирани сървъри, което ги прави добри и за това.

Ниските цени имат един сериозен недостатък и това е ограничената ефективност при преодоляване на геоблокирането. Най-накрая открихме, FastestVPN не може да ви позволи да получите достъп до съдържание на Netflix US или до BBC iPlayer на Великобритания – бум!

Преминете към нашия FastestVPN преглед, за да научите повече!

Наистина ли имам нужда от VPN в Канада?

Когато за първи път се спрях на тази тема, бях малко резервиран, тъй като обикновено се фокусирам върху определени интересуващи се области. Изследвайки пейзажа в Канада, бях доста разтревожен от това, което открих, и първата ми мисъл беше, че положително трябваше да препоръчам нещо на нашите приятели за този пазар.

След размисъл разбрах, че сценарият се изпълнява в много страни по света едновременно. Дори в дома ми в Малайзия се правят тревожни движения към повишена цензура и т.н..

С това наистина препоръчвам на канадците да направят равносметка на настоящата ситуация и сериозно да обмислят да погледнат един от VPN-ите в този списък, за да се защитят. Ситуацията в световен мащаб е мрачна, приятели, по-сигурна, отколкото съжалявам.

За да обобщим, ето топ 3 VPN за Канада:

SPEED

СИГУРНОСТ & ПОВЕРИТЕЛНОСТ

ЦЕНА / МО

NordVPN

отличен

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

CA $ 5.35

ПОСЕТЕТЕ VPN

ExpressVPN

добре

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

CA $ 11.15

ПОСЕТЕТЕ VPN

Surfshark

отличен

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

CA $ 2.59

ПОСЕТЕТЕ VPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me