За да бъда честен, когато мисълта за необходимостта от използване на VPN в Нова Зеландия се натъкна на бюрото ми, аз бях малко поразен. В крайна сметка това е една от страните в света, където свободата е високо оценена, като рейтингът на Freedom House е привличащ вниманието 98/100 по скалата на свободата им.

И все пак мисли за това, което може да се крие под повърхността, предизвикаха някои изследвания и със сигурност достатъчно, след като започнах да копая, дойдоха скелетите в килера. Е, някои от тях все пак. От незаконно наблюдение на правителството до предоставяне на информация на американските разузнавателни агенции, Нова Зеландия е огнище на скрити дейности – срещу собствените си жители.

Макар да е вярно, че в Интернет не се знае, че е цензуриран, все още е смущаващо, че има не само един, а множество източници на интернет наблюдение. Още по-лошо е фактът, че правителството прави стъпки, които показват, че смята, че тези дейности са необходими и следователно, легализира ги.

Време ли е жителите на Нова Зеландия да потърсят правилната VPN услуга?

Contents

GCSB действа извън закона

Правителственото бюро за сигурност на комуникациите (GCSB) е това, което минава като вътрешна охрана на Нова Зеландия. Този факт сам по себе си звучи малко зловещо и припомня изображения на съветските НКВД или подобни тъмни агенции.

И все пак обхватът на работата му звучи достатъчно невинно на хартия и това е да защитава националната сигурност на страната чрез събиране и анализ на информация. За съжаление, както при много разузнавателни агенции, GCSB е известно, че работи извън закона.

Например, беше известно, че нелегално е шпионирал Ким Дотком (основател на Megaupload), който пребивава в Нова Зеландия. Още по-лошо беше фактът, че поради този случай беше установено, че GCSB не е разбрал собствения си закон и в резултат на това незаконно е шпионирал 88 души.

По закон GCSB не е позволено да шпионира жителите на Нова Зеландия. За да се сложат всички тези въпроси, след като GCSB твърдеше, че е спрял надзорни действия върху Ким, по-късно беше открито, че тяхното оборудване продължава да работи – управлявано от Агенцията за национална сигурност на САЩ (NSA), която участва в случая..

Този сценарий повдига няколко въпроса. Първият е, че правителствена агенция в Нова Зеландия или не е знаела законите на собствената си държава или е решила да ги наруши. Второ, изглежда, че има малка връзка с споделянето на разузнавателна информация за собствения жител на страната с чуждестранна агенция.

Нова Зеландия може юридически да шпионира жителите

Нова Зеландия може законно да шпионира жителите

Описаното по-горе може да се приеме само като основа за следващия сегмент, който е, че през май 2013 г. правителството направи промени в законите, свързани с правомощията на GCSB, позволявайки на агенцията законно да събира информация от всички новозеландци.

На GCSB ще бъде позволено също така да предава всяка или цялата тази информация на друг държавен отдел, което означава, че цялото правителство може да получи законно всяка информация, която поиска, по всяко време. Въпреки протестите на много фракции, включително Юридическото дружество на NZ и Трибунала по правата на човека, законът в крайна сметка беше приет, като ефективно превръща Нова Зеландия в потенциална полицейска държава.

Въпреки уверенията на правителството, че надзорът на едро на жителите не се извършва, фактът беше оспорван като част от разкритията на Snowden.

Твърдения за подслушване на южен кръст

Всички данни в Интернет протичат чрез поредица от масивни кабели за данни, които се пренасят през различни точки по целия свят. Основната контактна точка за Нова Зеландия е South Cross Cable. От 2013 г. има различни твърдения, че шпионски агенции са проникнали в Южния кръст.

Новозеландският хералд веднъж съобщи, че South Cross Cable в миналото е поискал от NSA да им плати за масово наблюдение на новозеландската интернет активност. През 2014 г. бяха направени твърдения, че по кабела се правят пунктове за прихващане. Правителството на Нова Зеландия отрече всякакви подобни събития.

VPN мрежите все още са законни в Нова Зеландия

Въпреки че това може да е основателно притеснение, има само няколко страни по света, които категорично забраниха използването на VPN. Обикновено това са държавите с по-драконовски закони като Ирак и Северна Корея. Дори Китай и Русия са извършили само частични забрани.

За щастие на новозеландците или посетителите в страната, използването на VPN все още е напълно законно. Имайте предвид обаче, че макар самата услуга да е законна, това, което правите по нея, също трябва да бъде законно.

Например, ако извършвате P2P дейности и изтегляте авторски права, тогава технически все още сте отговорни за това. Това, което VPN прави, защитава тези дейности. Основното нещо е или да се използва VPN за строго легални дейности, или да се намери такава, която не може да бъде принудена от правителството на Нова Зеландия да предава регистрационни файлове на потребителските дейности.

Какво търсим в VPN за Нова Зеландия

1. Поверителност и анонимност

С по-очевидните истории на ужасите, които споделих по-горе в съзнанието ви, вероятно е подходящ момент да предположа, че е наистина добра идея да се съсредоточа върху аспектите за поверителност и анонимност на VPN за потребители в Нова Зеландия. С правителствената и частната индустрия, идващи след потребителите, VPN трябва да бъде в състояние да гарантира, че вашите данни и дейности могат да се съхраняват точно така, както трябва да бъдат – частни.

Един от най-добрите начини да се гарантира това е да се следи за VPN, които не само имат строги политики без регистрация, но също така се базират извън страни, които са по-слаби в законите си за запазване на данни. Това със сигурност изключва държавите с юрисдикция с пет очи и четиринадесет очи.

2. Скорост и стабилност

Със средна фиксирана скоростна широколентова скорост на 87.47 Mbps в Нова Зеландия не трябва да има голям проблем с VPN, тъй като почти всички доставчици на VPN услуги от най-високо ниво трябва да могат да управляват този показател.

3. Сигурност

Защитата на VPN-тата е същата за базираните в Нова Зеландия потребители, както навсякъде другаде. Идеалният баланс е известен само на вас, като потребител. Избирате ли 256-битово криптиране с риск от по-ниски VPN скорости или желаете да свалите тази лента за повишена скорост?

Въпросът тук е – дали доставчикът на X VPN услуга ви изключва избора на регулируеми скорости на криптиране? Вероятно това трябва да попитате дали това е проблем за вас.

4. Подправяне на геолокация

Намирайки се от другата страна на света от САЩ, базираните в Нова Зеландия потребители нямат достъп до съдържанието на Netflix, ограничено от САЩ. Това е една от причините потребителите по целия свят да използват VPN мрежи – за подправяне на геолокация.

5. Поддръжка на P2P

Това наистина не е приоритет за VPN потребителите в Нова Зеландия, тъй като P2P до голяма степен е игнориран тук. Въпреки това, винаги е добре да имаме особено знание, че правителството започва да се разпада на някои неща като Android телевизионни кутии.

Внимавайте за VPN, които имат указания за P2P трафик, ясно посочени в техните условия на обслужване, като TorGuard или NordVPN.

Най-добрите VPN за Нова Зеландия

Както и при всичките ми VPN тестове, преди да преценя скоростта им, винаги преценявам собствените си. По-долу е моята действителна широколентова скорост, базирана на услуга от 500Mbps, без активна VPN връзка:

Базова скорост (без VPN) - Нова Зеландия

(Вижте пълния резултат от теста за базова скорост тук)

Обърнете внимание, че тъй като съм базиран в Малайзия, връзката ми с Нова Зеландия, дори без активна VPN услуга, е малко по-спокойна от нормалната ми скорост на свързване, която може да достигне около 400 Mbps. Целта на мен да се свържа със сървър за тестване със скорост на базата на Окланд е да посоча това.

Както можете да видите, без VPN връзка с локален сървър ми осигурява прилична скорост от 126 Mbps. Подозирам, че тази ниска скорост се дължи и на инфраструктурния маршрут, който е необходим, за да отскача данните ми от тук до Окланд. Ускорението разбира се ще варира в пъти, така че вземете това с щипка сол.

Забележка

 1. Цената се базира на валутния курс от 1 USD = 1,51 NZD.
 2. Показаната цена се основава на 12-месечни абонаменти. Цената може да стане по-евтина, когато се абонирате за по-дълъг период.

1. NordVPN

https://nordvpn.com

NordVPN

скорост

добре

Сигурност & поверителност

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

Цена (NZD)

6.02 / месец

Основни моменти

 • Без трупи
 • Kill превключвател
 • Поддържа 6 устройства

"NordVPN е комбинация от много добри неща – стабилна производителност, разумни цени и чистота на потребителите."

NordVPN заема силно първо място в нашия списък с най-добри VPN за Нова Зеландия по много причини. Едно от първите е, че те са базирани в Панама, което също е добро място за VPN. Освен това NordVPN има репутация на стерлинги и е друг VPN доставчик, който има огромен брой сървъри в много страни.

Тяхната стриктна политика без регистрация се съчетава с 256-битово криптиране на военни класове и страхотни ценови планове да предложат на почти всеки сделка, на която е трудно да се устои.

NordVPN тест за скорост - Нова Зеландия

NordVPN тест за скорост Нова Зеландия – Окланд сървър
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

С 46Mbps низходяща скорост, в този кръг от тестове NordVPN показа много стабилна производителност в своя новозеландски сървър. Това, което ги прави още по-привлекателни, е, че те не само позволяват P2P трафик, но имат специално оптимизирани сървъри за P2P трафик!

Прочетете нашия задълбочен преглед на NordVPN, за да научите защо е Bitcatcha №1 VPN!

2. ExpressVPN

https://www.expressvpn.com

ExpressVPN

скорост

добре

Сигурност & поверителност

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

Цена (NZD)

12.55 / месец

Основни моменти

 • Защита на поверителността в офшорки
 • Пълно 256-битово криптиране
 • 148 VPN местоположения

"ExpressVPN рядко ни разочарова и представянето им в нашите тестове за скорост на NZ със сигурност подкрепя вярата ни в тях!"

Една от най-добрите VPN услуги, които някога съм тествал, ExpressVPN досега беше моят най-добър избор, без значение в коя държава я класирам. Той има широко широк спектър от сървърни местоположения и много сървъри. Още по-добре е, че се основава на Британските Вирджински острови, което е слабо в законите си за запазване на данни.

Тествах цялостно услугата и не се колебая да ги препоръчам като топ доставчик на VPN услуги за новозеландци. ExpressVPN е стабилен и позволява достъп до голяма гама от устройства.

Тест за скорост ExpressVPN - Нова Зеландия

ExpressVPN тест за скорост Нова Зеландия – Auckland Server
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

Като идея колко добра става, сравних скоростта на линията по подразбиране без VPN с тест, покрит с ExpressVPN, на същото място. С включен ExpressVPN и свързан със сървър в Нова Зеландия, успях да покажа солидна скорост от 76Mbps надолу по течението.

Прочетете пълния ни преглед на ExpressVPN, за да видите защо това е един от нашите най-добри снимки!

3. Surfshark

https://surfshark.com/

Surfshark

скорост

добре

Сигурност & поверителност

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

Цена (NZD)

3.00 / месец

Основни моменти

 • Мулти-хоп връзка
 • Поддържа много платформи
 • Без трупи

"Без фрилс и последователен в изпълнението, Surfshark носи името си като силен предстоящ претендент."

Surfshark е отличен избор за новозеландци поради няколко причини. За разлика от много доставчици на VPN услуги, тя поставя еднакъв акцент върху сървърите в региона на Австралия, а не върху чист фокус на САЩ и ЕС. Това означава, че ще имате повече сървъри по-близо до вашата страна, с които да се радвате.

Тъй като е нов, има и надежда, че няма да претрупа услугата си, предлагайки нежелани допълнителни функции. Това го прави много съсредоточен върху предоставянето на отлична основна услуга, изградена на последователност и сигурност, като се закръгля добре в цялостното представяне.

По отношение на цената, в която идва Surfshark, това го прави лесно един от първите 3 за Нова Зеландия. Наистина няма нищо много, което може да се аргументира с страхотни цени и превъзходно представяне. За да се издигнете малко в редиците, всичко, което трябва да направите, е да се постави малко повече време, за да се изгради доверие на потребителите му – тогава ще видим къде ги води!

тест за скорост на сърфиране в Нова Зеландия

Surfshark Speed ​​Test Нова Зеландия – Окланд сървър
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

Като един от трите най-добри VPN за Нова Зеландия, Surfshark отговаря много на изискванията за скорост. Най-доброто нещо в тази VPN услуга не е пламтящите високи скорости, а добрите скорости през целия борд – без значение кой сървър изберете.

Може би единственият малък недостатък е, че въпреки поддържането на P2P на техните сървъри, производителността в споделянето на файлове всъщност не изглежда толкова равна, въпреки добрите общи скорости.

Научете повече за неговото съвършенство в нашия задълбочен преглед на Surfshark!

4. TorGuard

https://torguard.net

TorGuard

скорост

отличен

Сигурност & поверителност

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

Цена (NZD)

7.53 / месец

Основни моменти

 • Изградена за P2P
 • TorGuard стелт прокси
 • Поддържа 5 връзки

"Един от най-добрите VPN за споделяне на P2P файлове, TorGuard е просто задължително за всички P2P потребители в Нова Зеландия."

Един от най-важните решаващи фактори за поставянето на TorGuard е, че той е много удобен за P2P доставчик на VPN услуги. Не е много Bling от страна на потребителя, но това е забележително в изпълнение.

Има една ключова разлика между TorGuard и много конкуренти в това, че ви позволява да изберете кое ниво на криптиране предпочитате. Това означава, че за потребителите на P2P можете да изключите шифроването и да се насладите на по-бързи скорости на торент по всяко време!

Освен това TorGuard има много други качества за изкупуване, като стабилни скорости, мултиплатформена способност и възможност за заобикаляне на VPN блокери.

TorGuard VPN тест за скорост - Нова Зеландия

TorGuard Speed ​​Test Нова Зеландия – Нов сървър на Плимут
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

Като един от трите най-добри VPN за Нова Зеландия, TorGuard, разбира се, отговаряше на определени изисквания за скорост. Това показа в моя тестов резултат за него от нов VPN сървър, базиран в Ню Плимут и отново Нова Зеландия обикновено трябва да получи тази скорост с малко проблеми.

Единственият недостатък е, че за по-младите потребители, които са свикнали с елегантността на съвременните приложения, интерфейсът TorGuard ще изглежда като нещо от миналото.

Прочетете нашия задълбочен анализ на TorGuard за повече информация!

5. CyberGhost

https://www.cyberghostvpn.com

CyberGhost

скорост

беден

Сигурност & поверителност

Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5

Цена (NZD)

5.28 / месец

Основни моменти

 • Предлага компресия на данни
 • Блокиране на реклама
 • Поддържа 7 устройства

"CyberGhost предлага сигурно и частно обслужване, но може би не е на такава равнопоставеност с харесванията на ExpressVPN."

CyberGhosties са доволни от тях и със сигурност са се опитали да бъдат хип и оптимистични в маркетинга си. Това е още едно от по-известните имена в индустрията на VPN, но лично аз чувствам, че те просто биха могли да са малко презаписани.

Специфично мъдър CyberGhost говори доброто говорене, но като минах през тестове с тях, аз съветвам малка щипка сол. Имайте предвид обаче, че това е класация, така че очакванията ми са доста високи.

CyberGhost VPN тест за скорост - Нова Зеландия

CyberGhost Speed ​​Test Нова Зеландия – Окланд сървър
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

Новозеландците трябва да вземат под внимание, че повечето от сървърите на CyberGhost са в зоната на ЕС, но за щастие, има и такива в региона на Австралия. За съжаление, покритието тук е малко по-ограничено и скоростите им не са най-добрите.

Все пак успяхме да постигнем много полезни скорости от 20Mbps, което все още е достатъчно, за да предавате медии.

Вижте пълния ни преглед на CyberGhost, за да научите повече!

6. IPVanish VPN

https://www.ipvanish.com

IPVanish

скорост

отличен

Сигурност & поверителност

Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5

Цена (NZD)

9.79 / месец

Основни моменти

 • Принудително 256-битово криптиране
 • Неограничен P2P
 • Поддържа 10 устройства

"Страхотно за Paranoid, но може би няма да е на първо място в списъка за потребители, базирани в Нова Зеландия, IPVanish е силно маркетинг, но не е добре поддържан."

В последно време IPVanish пострада силно поради въплъщаването си в някои … ще кажем, нещастни инциденти. Въпреки това, обърнете внимание, че те са под ново управление и да се надяваме, че такива неща ще станат просто неравности в миналото им.

Премествайки тези инциденти встрани, те остават гигантски VPN в полето и могат да се похвалят с впечатляващи скорости. За щастие, тъй като ако имате оплаквания от скоростта им, няма какво да направите, тъй като те налагат 256-битово криптиране на всички без изключение.

IPVanish VPN тест за скорост - Нова Зеландия

Тест за скорост на IPVanish Нова Зеландия – Нов сървър на Плимът
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

IPVanish с бързи обороти със сигурност не е най-големият. Производителността на техните новозеландски сървъри обаче изглеждаше отлична и тук излъчих впечатляващи скорости до 63 Mbps. Не мисля, че това е еднократно събитие, тъй като успях да повторя резултатите си в редица опити.

Това е полезно за новозеландците, които ще се свързват със сървъри тук, но дори и това да не се получи много, близостта до места като Сингапур и Австралия трябва да даде солидни алтернативи.

Прочетете нашия задълбочен преглед на IPVanish, за да научите повече!

7. PureVPN

https://www.purevpn.com

PureVPN

скорост

справедлив

Сигурност & поверителност

Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5

Цена (NZD)

5.11 / месец

Основни моменти

 • Лесни за използване приложения
 • Неограничена честотна лента
 • Поддържа разделно тунелиране

"PureVPN със сигурност е един от лидерите в завършващата индустрия благодарение на солидната мрежа от сървъри."

Хоствайки над 2000 сървъра, разположени в повече от 140 страни по света, PureVPN със сигурност разполага с инфраструктурата, необходима, за да се покаже като индустриален лидер. Той допълва това с отлични функции за сигурност на предприятието, за да предпази потребителите си от проникване или откриване.

Тест за скорост PureVPN - Нова Зеландия

PureVPN тест за скорост Нова Зеландия – Окланд сървър
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

Едно голямо предимство при изпробването им е, че те са едни от малкото на пазара, които позволяват достъп до протокола WireGuard – протокол от следващо поколение, който уж е с леки години преди OpenVPN. Той обаче е малко ограничен в обхвата, като присъства само в около пет държави.

Свързване към базиран в Окланд PureVPN сървър успях да се доближа до повече от 43 Mbps – отлични резултати предвид ниските скорости на суровината, които виждах от моята връзка. Бих казал, че тези цифри са трудни за преодоляване и могат да бъдат показани само от компания, която наистина има фокус тук.

8. Най-бързоVPN

https://fastestvpn.com

FastestVPN

скорост

справедлив

Сигурност & поверителност

Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5Оценка 3 от 5

Цена (NZD)

1.25 / месец

Основни моменти

 • Оптимизирани сървъри за P2P
 • Позволява скачане на сървъра
 • Поддържа 10 устройства

"FastestVPN не е най-бързият, но със сигурност предлага стойностно предложение, което е трудно да се оспори."

FastestVPN не е най-бързото, което съм тествал, но нито е най-бавното. Той предлага на по-ограничени държави да изчерпват връзката ви в сравнение с много VPN от най-високо ниво, но на цени от едва 83 цента на месец, това е кражба. Те също имат P2P оптимизирани сървъри, което ги прави добри и за това.

Ниските цени имат един сериозен недостатък и това е ограничената ефективност при преодоляване на геоблокирането. Най-накрая открихме, FastestVPN не може да ви позволи да получите достъп до съдържание на Netflix US или до BBC iPlayer на Великобритания – бум!

Преминете към нашия FastestVPN преглед, за да научите повече!

Наистина ли имам нужда от VPN в Нова Зеландия?

Това наистина е труден въпрос, на който трябва да се отговори сега. Голяма част от това, което е толкова спорно за свободата на Интернет в Нова Зеландия, е спорно. Аз обаче съм твърдо вярващ в поговорката, че без пожар няма дим.

Още по-лошо от невежеството е самодоволството и поне имаше някои случаи, които са много подозрителни. Вземете за пример правителството на Нова Зеландия, предоставящо такива широки правомощия на GCSB.

Технически няма много причина средният Джо да иска да използва VPN услуга в Нова Зеландия, но усещането ми е, че просто ме разтрива по грешен начин да знам, че някой може да чете всичко, което изпращам, знаейки всеки бутон натискам в интернет и по-лошо. Защо някой би бил добре с това е извън мен, дори ако твърдите, че няма проблем, ако няма какво да скриете.

И така, макар да не мисля, че е абсолютно необходимо за VPN в Нова Зеландия, все пак ще ме накара да се чувствам по-добре, ако го използвам, докато бях там. Като такъв, бих ви препоръчал да използвате и него, ако останете там!

За да обобщим, ето топ 3 VPN за Нова Зеландия:

SPEED

СИГУРНОСТ & ПОВЕРИТЕЛНОСТ

ЦЕНА / МО

NordVPN

добре

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

NZ $ 6.02

ПОСЕТЕТЕ VPN

ExpressVPN

добре

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

NZ $ 12.55

ПОСЕТЕТЕ VPN

Surfshark

добре

Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5Оценка 5 от 5

NZ $ 3.00

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me