Cyberghost VPN добър ли е за торент?

Cyberghost добър VPN за анонимно изтегляне на торенти? Поставяме Cyberghost през крачките му и проучваме най-добрите (и най-лошите) неща за услугата, за да решим дали това е добра опция за торенти / p2p / файлов обмен, които поддържат историята на изтеглянията им частна.

Бърз поглед към Cyberghost

Cyberghost е базирана в Румъния VPN компания. Популярността им продължава да расте (благодарение на това, че предлагат БЕЗПЛАТНА VPN опция). Услугата им се предлага основно на базата на тяхната поверителност, сигурност и софтуер. Техните премиум планове са на разумни цени (макар и не толкова евтини, колкото някои VPN).

По-голямата част от техните абонати вероятно избират безплатния план, но това не е опция за p2p / торент потребители, тъй като активността на p2p е напълно блокирана на всички безплатни сървъри от 2014 г. За съжаление, безплатните VPN не са наистина подходяща опция за споделяне на файлове, както е обсъдено в нашето Ръководство за безплатен VPN.

Забележка: Cyberghost прекрати тяхното „Безплатно“ ниво от декември 2017 г. Те сега предлагат 30-дневен период на възстановяване на 100% вместо това.

Плановете започват от $ 2,75 / месец.

Cyberghost VPN

Характеристики на VPN на Cyberghost

Всички абонаменти на Cyberghost (включително безплатни) идват с достъп до техния персонализиран VPN софтуер. Техният софтуер има вградени множество допълнителни функции. Много от тези функции са изключително полезни и правят вашия VPN опит много по-сигурен.

Други функции (като блокиране на реклами) може да подобрят преживяването ви при сърфиране в интернет, но някои потребители може да не харесват доставчика си на VPN, който взема такава активна роля в „подобряването“ на тяхната онлайн дейност.

Ще разгледаме подробно характеристиките на Cyberghost в раздели по-долу. Ето бърз списък:

 • IP / DNS защита от теч
 • Злонамерени / Ad-Blocking
 • NAT защитна стена
 • 256-битов AES криптиран VPN тунел
 • Подобрена уеб сигурност, като принуждавате Https, когато е налице
 • Споделени IP адреси
 • Няма журнали за активност

Сигурност на VPN на Cyberghost

Cyberghost маркира всички полета, когато става въпрос за задължителни функции за сигурност за потребителите на bittorrent.

Докато повечето доставчици на VPN включват някои от тези функции, Cyberghost има всички 6, включително an NAT-Firewall за което някои VPN всъщност таксуват допълнително.

Функции за сигурност на Cyberghost

Основни функции за сигурност (от Cyberghostvpn.com)

256-битово криптиране на OpenVPN AES:
Това е индустриалният стандарт за криптиране с висока степен на сигурност. Той ще обгърне всички входящи / изходящи данни в криптиращ слой, който се счита за достатъчно сигурен дори за военна и правителствена употреба.

Ако не се нуждаете от това ниво на сигурност, можете също да изберете от PPTP или L2TP / IPSec VPN протоколи, което може да доведе до малко по-голяма скорост на изтегляне.

IP защита от теч:
Вашата операционна система или уеб браузър може да доведе до изтичане на VPN вашия истински IP адрес при определени обстоятелства или конфигурации. Софтуерът на Cyberghost има вградена защита, която адресира най-често срещаните видове течове, включително:

 • VPN Kill-Switch (предпазва от случайни прекъсвания)
 • DNS защита от теч (насочвайте заявките към уебсайта си през частен сървър вместо сървърите на вашия интернет доставчик)
 • IPv6 защита (проверете дали VPN не изтича IPv6 адреса на вашето устройство (за разлика от IPv4).

NAT защитна стена:
NAT защитната стена е филтър за пакети, който гарантира, че злонамерените данни или опитите за хакване не могат да достигнат до компютъра ви през VPN тунела. Той гарантира, че всеки байт на изпратените до вас данни е един вашият компютър директно поискан от уебсайт или приложение.

Политика за регистрация на Cyberghost & Настройките за поверителност

Cyberghost е VPN услуга без регистрация. Това е ясно посочено на уебсайта им, в тяхната политика за поверителност и ми е потвърдено писмено (имейл) от членове на екипа на Cyberghost. Не сме виждали никакви доклади или съдебни дела, включващи гаранция за поверителност на Cyberghost, което би било тревожно (за разлика от други VPN мрежи наскоро).

Едно нещо, което трябва да имате предвид … Cyberghost съществува от близо десетилетие и преди това прегледахме много по-стара (и донякъде мътна) версия на тяхната политика за поверителност. Сегашната им политика е съществено по-ясна и по-пряма. Запазихме старата версия на нашия преглед, така че да видите какъв напредък е постигнат.

Политиката за регистрация на Cyberghost (от Политиката за поверителност)

Политиката за поверителност на Cyberghost е разделена на 2 основни раздела. Първият се занимава с поверителността, свързана с посетителите на техния уебсайт. Важно е да не бъркате технологиите за проследяване на cyberghost.com (които почти всеки сериозен доставчик на VPN използва) с всичко, което е свързано с проследяване на вашата VPN активност. Cyberghost е a „VPN услуга без регистрация“ и те не проследяват никаква информация за вашата VPN активност, употреба или история на връзката.
Чрез нашата стриктна политика без регистрация ние гарантираме, че НЕ проследяваме потребителския трафик, извършен в тунела на CyberGhost VPN като: история на сърфиране, дестинация за трафик, предпочитания за търсене, съдържание на данни, IP адреси или DNS заявки.
– Политика за поверителност на Cyberghost
Cyberghost продължава да уточнява какво означава тази политика на практика:

снимка

 • Те не знаят кои потребители са посетили конкретен уебсайт или услуга
 • Те нямат регистрационни файлове, чийто потребител е свързан / изключен в определен момент
 • Те не знаят какъв IP адрес сте назначен (или свързан от)
 • Те не знаят вашия „истински“ IP адрес

Дума за пояснение: Това означава, че не могат да реконструират тази информация от регистрационни файлове (тъй като не съществуват). Това не означава, че Cyberghost (или който и да е друг VPN) не е могъл да получи достъп до тази информация в реално време. Всеки доставчик на VPN ще може да знае какви акаунти са свързани в момента и какви IP се използват (ако решат така). Cyberghost обещава да не съхранява или регистрира тази информация, след като прекъснете връзката.

Има ли червени знамена / Причини за съмнение?
Няма големи пропуски в политиката за поверителност и гаранцията покрива всички най-важни функции, които няма да видим в политиката за поверителност на доставчика на „незаписване“. Те не регистрират никаква онлайн активност, история на търсенето или използване на VPN. Те не записват входящия / изходящия ви IP адрес.

С други думи, торентната активност (на практика) трябва да е невъзможна за трета страна да проследява въз основа на вашия IP адрес, когато е свързана с Cyberghost.

Освен това не сме виждали или чели никакви доклади, които биха предположили, че Cyberghost споделя или регистрира потребителски данни. Въпреки че напоследък има няколко (1) различни (2) VPN скандали за регистриране на VPN, репутацията на Cyberghost е чиста.

Анализ на старата политика за поверителност на Cyberghost (за прозрачност)

Важна забележка: Анализът, показан по-долу, е СТАРОДЕН и се основава на предишна версия на политиката за поверителност на Cyberghost. Тяхната нова политика за поверителност е значително подобрена по отношение на яснота, организация и прозрачност. Нашият анализ на настоящата политика за поверителност може да бъде намерен в горния раздел. Запазихме стария си коментар за целите на прозрачността, както и за да ви покажем как Cyberghost е нараснал като компания.
Ето къде предимствата на Cyberghost започват да стават малко по-мрачни. Докато Cyberghost използва споделени ip адреси (така че 1 IP не е равен на 1 човек), тяхната политика за поверителност оставя много желание.

Споделени IP адреси:
Cyberghost използва споделени IP адреси, така че множество (вероятно дори стотици) потребители ще споделят едно и също IP адрес едновременно. Предимството на тази стратегия е, че никой потребител не може лесно да бъде идентифициран въз основа единствено на назначен им VPN IP адрес.

Политика и регистрация на Cyberghost:
Cyberghost използва за видно показване на искане „Без регистрация“ на началната си страница. Това твърдение вече не съществува, заменено с обещание за технологията „Anti-Fingerprint“. Не знаем какво означава това, ние се обърнахме към тяхната политика за поверителност:

От политиката за поверителност на cyberghost…

Политика за поверителност на Cyberghost, част 1

Изявлението по-горе показва, че Cyberghost анализира използването на сървъра, но не съхранява статистически данни за това кой е използвал кой сървър. Терминът „може да бъде свързан с потребителски акаунт“ обаче е малко неясен.

Те също така обсъждат VPN регистрационни файлове малко по-късно, заявявайки…

Политика за регистрация на Cyberghost

Този раздел също е малко объркващ. Фразата "…няма регистрационни файлове, които дават възможност за намеса във вашия IP адрес…" е изключително неясна и не показва дали всъщност регистрират вашия IP адрес или не.

Оказва се обаче, че Cyberghost наистина заявява това те не водят журнали за активност когато те заявяват „… ние не записваме в дневници комуникационно съдържание или данни относно достъпните уебсайтове или IP адресите …“. Вероятно в този случай използването на „IP адреси“ се отнася до IP на уебсайта или сървъра, а не към вашия собствен IP.

Те продължават с друго неясно обещание:
Ние не представляваме в нито един момент опасност за вашата анонимност…
Което, макар и приятна мисъл, е доста неясно и все още не подчертава точно кой метаданни киберхост прави и не влиза.

Cyberghost IS GOod Choice For TOrrents?

Въз основа на нашия анализ, Cyberghost е над средния VPN доставчик за изтегляне на торенти. Те са доставчик на нулев дневник и позволяват мрежов трафик на bittorrent (и други p2p). Ние обаче желаем те да включат SOCKS5 прокси с вашия абонамент. Това е полезен инструмент за добавяне на 2-ри IP-хоп за вашия торент трафик и може лесно да бъде конфигуриран в uTorrent, Vuze или QBittorrent.

Ето нашия пълен анализ:

Професионалисти на Cyberghost

Cyberghost има отлична защита срещу течове чрез IP, чрез вградени функции като IPv6 защита от теч и тяхната технология за превключване на убийства.

Настолният клиент на Cyberghost има вграден режим „Анонимен торент“, който автоматично ще ви свърже към оптимизираното за p2p сървърно място. По желание ще пусна и вашия любим торент клиент (или друго приложение) автоматично.

Те също така напълно позволяват торентинг на всички премиум планове (но не и безплатни планове). Съчетайте това с 256-битовото си криптиране и голямото разнообразие от сървърни местоположения (включително подходящи за торент страни) и Cyberghost е солиден избор.

Тяхната политика и прозрачност на сечта се подобриха значително през 2018 г. и в нея има всички съставки, които искате за наистина частни торенти.

Противоположности на Cyberghost (не е включен прокси)

Основният против, който можем да намерим, е второстепенно. Cyberghost VPN не се предлага с включена прокси услуга SOCKS5. Това е инструмент, който се използва само от малък процент от p2p общността (повечето просто използват VPN). Независимо от това, това е приятна функция да има, а няколко от най-добрите конкуренти на Cyberghost включват Socks прокси услуга безплатно.

Други съображения

Най-добрите алтернативи на Cyberghost

Ако основната ви причина за използването на VPN е да изтеглите торенти анонимно, всеки от препоръчаните по-долу VPN доставчици е отличен избор. Всяка от тях има политика „Без регистрация“ и се класира високо в нашата карта с показатели за торентност.

Най-хубавото е, че повечето от тези опции струват по-малко от първокласния план на Cyberghost.

Частен достъп до Интернет

Частен достъп до Интернет срещу Cyberghost

Ценообразуване

 • 1 месец – 6,95 долара
 • Най-добрата оферта – 3.33 $

Посетете сайта

Частен достъп до Интернет е нашият №1 препоръчан торент VPN 3 години подред! Според нас те предлагат непобедима комбинация от поверителност, сигурност и цена.

Нашата любима функция (освен тяхната „Zero Logs“ политика) е, че всеки VPN пакет включва неограничен достъп до холандски SOCKS5 прокси сървър (който може да се използва за по-нататъшно анонимно на вашите торенти).

Имаме ръководства за настройка на прокси SOCKS5 за uTorrent, Vuze, Deluge, Qbittorrent и Flud.

Имаме и специално ръководство, което ви показва стъпка по стъпка как да настроите PIA за максимална конфиденциалност на торента.

Прочетете нашия преглед на частния интернет достъп за пълни скорости, подробности за сигурността и тяхната политика за регистриране.

NordVPN

Torguard vs Cyberghost

Ценообразуване:
1 месец – 10 долара / м
1 година – $ 6,99 / м

Посетете сайта

NordVPN е най-бързо растящият VPN сред посетителите на тези сайтове и видяхме скок на интерес към 2018 г. Това е така, защото те предлагат безумно количество функции (включително съвместимост с Netflix) на много конкурентна цена.

Нашите любими функции са:

 • p2p оптимизирани сървъри (за скорост и сигурност)
 • SOCKS5 прокси сървъри, включени в 10 удобни за торент места.
 • VPN приложения за Windows, Mac, iOS, Android
 • Може да бъде инсталиран на съвместими с VPN рутери (защита на цялата ви мрежа)
 • Деблокира US-Netflix и 50+ други поточни услуги (като HBO GO)

Прочети: Нашият преглед на NordVPN (и ръководство за настройка на торент)

Също така не забравяйте да проверите нашите задълбочени сравнения, включително: NordVPN срещу PIA и NordVPN срещу IPVanish

Допълнителни ресурси

На този сайт имаме множество ръководства, рецензии и ресурси, които да ви помогнат да намерите идеалния VPN. Имаме и уроци с инструкции стъпка по стъпка за използване на всички ваши любими торент клиенти възможно най-анонимно. Благодаря за четенето и сигурните поводи!

Ръководства

 • Как да използвате uTorrent с VPN или прокси
 • Настройка на QBittorrent VPN + прокси
 • Настройка на Vuze VPN + прокси
 • Понижете настройката на VPN + прокси
 • Как да изтеглите торенти анонимно с Android
 • Как да платите за вашата VPN услуга с биткойн

VPN Сравнения и рецензии

 • VPN vs. Proxy: Кое е по-добро (и как да използвате и двете)
 • Частен достъп до Интернет срещу Torguard
 • Частен достъп до Интернет срещу IPVanish
 • Частен достъп до Интернет срещу ExpressVPN
 • Torguard срещу BTGuard (сравнение на прокси сървъри SOCKS5)
 • Преглед на частен достъп до Интернет

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me