Gusto ТРЗ

Contents

удоволствие

https://gusto.com/

TL; р

Gusto е една от най-добрите облачни програми за заплати, които сме имали удоволствието да използваме. Жалко, че в момента обслужват само базирани в САЩ компании.
Научете повече.

Преглед на Gusto – 11 плюса & 3 минуса на Gusto ТРЗ

Ако сте собственик на малък бизнес, ще разберете проблемите с управлението на бизнес, без да имате някаква система за заплати.

Добре, че се натъкнахте на тази страница, защото правим преглед на една от най-динамичните системи за заплати, налични на пазара – Gusto.

Преди да влезем в месото и картофите от този преглед, ще ви преведем малко история за Gusto и как промени живота на собствениците на бизнес навсякъде.

Историята на Густо

Беше 2012 г. и Готи беше някой, когото всички всъщност познаваха.

Млада компания, наречена ZenPayroll, реши да влезе в … облачния бизнес с заплати – няма бисквитка за вас, ако се досетите за това. Оперирайки в сърцето на Калифорния, фирмата спечели популярност бързо, спечелвайки им достатъчно клиенти, за да стартира услугите си във Флорида, Ню Йорк и Тексас в рамките на няколко месеца след като отвори врати.

След малко повече от година услугите на ZenPayroll станаха толкова популярни, че обявиха, че получават плащания в размер на 100 милиона долара годишно. До 2015 г. ZenPayroll стартира поддръжка за своите услуги във всички 50 щата на САЩ и стана официално известен като Gusto (който и да реши промяната на името си заслужава повишение!).

По-късно през годината компанията осигури 60 милиона долара в серия B финансиране (ръководено от CapitalG, известен преди като Google Capital). Ако това не е достатъчно впечатляващо, добрите хора успяха да спечелят още 50 милиона долара финансиране през декември 2015 г., като ги издигнаха като част от трите запетайки – компания, оценена на огромни 1 милиард долара!

Изглежда, че нищо не може да спре вълнообразния влак Gusto, защото те просто продължават да растат и да растат. Към юли 2019 г. Густо събра още 200 милиона долара финансиране, което им даде ефективно оценка от 3,8 милиарда долара!

Густо отговаря ли на вашия малък бизнес?

Густо рисува много хубава картина на себе си, що се отнася до тяхната история, но и двамата знаем, че това не е особено важно за клиентите.

Няма значение дали са спечелили милиони финансиране. Няма значение дали тяхната система работи на най-новата, най-добрата, авангардна инфраструктура наоколо.

Нещото, което е наистина важно, е дали приложението за заплащане на Gusto всъщност е подходящото за вашия бизнес:

 • Изпълняват ли те своите обещания?
 • Има ли някакви пешки с фини отпечатъци, с които трябва да сме наясно?
 • Как се чувстваш всъщност да използваш Gusto?

В интерес на истината, единствената причина вероятно сте прочели дотук, защото искате да знаете дали Густо наистина е добър за вас.

Е, обещахме ви задълбочен преглед и ще ви доставим.

Ще ви преведем чрез някои неща, които обичаме в Gusto и няколко неща, които смятаме, че биха могли да подобрят. Ние ще бъдем абсолютно задълбочени, ще проследим всичко и ще се уверим, че ще знаете всичко, което трябва да знаете за софтуера.

Екипът ни се гордее с оправомощаването на малкия бизнес. Това означава, че нашите отзиви са възможно най-неутрални, така че да направите правилния избор за вашия малък бизнес.

За краткост нека да преминем към това, което харесваме в Gusto!

11 неща, които харесваме за Gusto

1. Gusto е МНОГО хубаво!

Опитахме доста малко приложения за заплати и досега нищо не се доближава до добре проектирания интерфейс на Gusto.

gusto payroll има красив потребителски интерфейс

Екипът на потребителския интерфейс вложи много любов и усилия в изграждането на прекрасния интерфейс на Gusto и това се показва.

Интерфейсът изглежда толкова приятен и лесен за използване, че е почти… „приложение“. Знаете, като лесно за използване приложение за iOS. Един поглед и вие ще знаете къде да щракнете и какво отива накъде, няма нужда да се разбърквате, опитвайки се да видите дали нещата работят.

Планирано е толкова добре, че практически не се изисква обучение, за да научите как да използвате софтуера. Влезте и ще разберете, че то просто работи!

Има място за всичко и всичко е спретнато на мястото си.

Почти всяка страница, на която кацате, ще има приятно изглеждаща рисунка върху нея. Тези рисунки са освежаващи и честно, карат сърцето ми да пее всеки път, когато гледам такава.

gusto payroll има хубави каракули

Със сигурност нарушава монотонността на управлението на ведомостта!

Някои хора могат да кажат, че наличието на хубав интерфейс е просто повърхностно, но смятаме, че е важно. Хибридна програма за заплащане / HR като тази е предназначена да се използва ежедневно и никой не обича да гледа приложение с грозен или скучен интерфейс всеки ден.

Поне с Gusto, ще се насладим на гледката!

2. Изпълнението на ведомостта е невероятно лесно с Gusto!

Срещали сме програми за заплати, които изискват от нас да преминем обучение, преди да можем да използваме приложението ефективно.

Абсолютно намразихме тази система, защото трябва да седнете през обучение, за да се научите как да използвате програма, е болка и е страшно неефективно за начало. Не помага, че тренировъчните видеоклипове, през които трябваше да седнем, изглеждаха така, сякаш са създадени от особено неизискан YouTuber.

Както и да е, когато използвате Gusto Payroll, няма да срещнете никоя от тези глупости.

След като въведете личните и фирмените си данни, можете да скочите направо и да започнете лесно да работите с ведомост.

Заплащането се извършва в 4 лесни стъпки:

 1. Изчислете часове
 2. Изчислете почивката
 3. преглед & представете ведомост
 4. Потвърдете ведомостта за заплати

Стъпка 1 – Изчисляване на часове

Изчисляването на това е супер лесно, защото всъщност изобщо не е необходимо да правите никакви изчисления. Всичко се изчислява предварително за вас, когато въведете подробности за служителя по време на настройката.

gusto payroll първа стъпка изчисляване на часове

Всичко, което трябва да направите сега, е да коригирате съответно часовете на служителя и числата ще бъдат автоматично отразени на екрана.

Ако бонусите или комисионите се дължат на вашите служители, това е толкова лесно, колкото да кликнете върху полето за допълнителни приходи и да въведете номера.

Стъпка 2 – Изчисляване на изключено време

gusto payroll втора стъпка изчисляване на почивка

На следващо място, просто трябва да въведете отпуск на работника си и болнични часове в този раздел. Съвсем самостоятелно.

Стъпка 3 – Преглед & Изпратете ведомост

След това ще бъдете отведени до екрана за преглед на заплатите.

gusto payroll преглед на ведомост

Този процес е много лесен. Ще ви се покаже пълен списък на разходите на вашата компания. Вашата работа ще бъде само да се уверите, че цифрите на екрана са правилни.

gusto payroll ви позволява да видите какво се облага с данък и се дебитира

Ще имате възможност да видите какво точно се облага с данък и се дебитира. Има и опция да видите какво точно са спечелили вашите служители.

След като сте доволни от номерата, всичко, което трябва да направите, е да натиснете „Изпращане“.

Стъпка 4 – Потвърдете ТРЗ

И накрая, потвърдете подаването на ведомости за заплати и сте готови да работите с ведомост за месеца!

gusto payroll потвърждаване подаване на ведомост

Лесен грах с лимон.

3. Можете да изпълните 4 вида ведомости!

Докато повечето програми за заплати имат само опция за стартиране на 1 тип ведомост, Gusto е достатъчно мислещ напред, за да ви даде възможност да стартирате 4 типа ведомости!

gusto payroll ви позволява да изпълните 4 вида ведомости

Освен редовни ведомости за заплати, можете да управлявате и бонус, извън цикъл и прекратяване на заплатите. Това ви дава гъвкавост да работите със заплати извън сезона, ако възникне нужда, което намерихме за доста интересно.

Бонусна ведомост

Както подсказва името, можете да извършвате бонус плащания на вашия персонал, ако те постигнат определени основни етапи, крайни срокове или цели. Обърнете внимание, че бонусната ведомост се подлага на допълнителна ставка за удържане от 22%.

Точно като редовната ведомост, системата е много лесна за работа. Просто въведете числата в съответните полета и сте готови!

gusto payroll има опция за бонус

Заплащане извън цикъл

Заплатите извън цикъла са предназначени за извършване на допълнителни плащания към вашия персонал извън редовните заплати. Всъщност е доста подобен на бонусната ведомост, с изключение на това, че платежната ведомост извън цикъла използва същата ставка на удържане, удръжки и вноски, направени в редовни заплати.

gusto payroll има опция за цикъл на заплащане

Прекратяване на ведомост

Ако някога сте имали недоволството да уволните някого, ще знаете, че трябва да изпълните терминал за заплащане на уволнения персонал. С Gusto това е достатъчно просто.

Когато преминете към страницата за прекратяване на заплатите, ще се покаже списък на вашите служители. Кликнете върху този, който трябва да уволите и ще се появи изскачащ прозорец, който да потвърди, ако искате да уволните този служител. Ако искате да стартирате ведомост за прекратяване, кликнете върху правилния бутон и продължете и освободете служителя.

gusto payroll има опция за прекратяване на заплатите

След това ще бъдете върнати обратно към страницата на служителя. Тук ще трябва да кликнете върху „Изпълнение на прекратяване на ведомостта“.

gusto payroll има опция за прекратяване на заплатите

След като направите това, просто ще трябва да ръководите ведомостта, както обикновено, с изключение на уволнения служител. Доста ясни неща.

Когато приключите с това, ще бъдете подканени да отпечатате чека на служителя (директен кредит не е наличен за уволнени служители).

густо ведомост за печатна печалба

След като завършите това, сте готови! Поздравления, успешно уволнихте служител и ръководите ведомостта за уволнението! Чао-чао Хана!

уволнение уволнение на служители

4. Gusto може да работи на автопилот!

Като собственици на малък бизнес, ние сме склонни да имаме много неща на ума си и никога в света няма достатъчно време, за да свършим всичките си задачи.

Понякога ние сме толкова заети, че случайно забравяме кога е време за заплащане и се престрашаваме да го изпълняваме, игнорирайки всички останали ежедневни задачи (нашите служители трябва да получават заплащане, независимо какво, нали?)

Ето защо ние обичаме тази функция толкова много. Когато настроим Gusto да работи на Autopilot, можем да се отстраним от уравнението и да се съсредоточим върху други аспекти на бизнеса, които изискват нашето внимание, докато Gusto върши цялата работа за нас.

Докато всичките служители плащат директните депозити, Gusto ще стартира ведомостта за заплащане автоматично 1 ден преди крайния срок и ще ви бъде изпратено известие по имейл, след като го направят. Дават ви 24 часа, за да направите каквито пожелаете промени или дори да анулирате ведомостта, преди да бъде заключена.

Много удобна функция, без която не можем да живеем!

gusto payroll има режим на автопилот

За да активирате автопилота, просто преминете към раздела Настройки, натиснете ТРЗ и кликнете върху Редактиране под Заплащане на Автопилот. Активирайте го там и Gusto ще сортира всичко останало за вас!

5. Доклади за заплати всички в един екран!

Докладите са важни. Те съдържат ценни данни за вашата компания, независимо дали се справя добре или не, и ако сте на черно.

Отчетите за заплатите трябва да бъдат подробни и изчерпателни, така че да знаете колко пари са необходими на компанията всеки месец. С Gusto това изобщо не е проблем, особено с подробния им отчет за пълните парични нужди, който е на разположение, след като стартирате ведомост.

gusto payroll има пълен отчет за паричните нужди

Впечатляващ иннит? Ако това не е достатъчно подробно за вас, Густо ви връща гърба.

gusto payroll има отчет за дневниците за заплати

Те могат да генерират отчет за ведомост за ведомости, който разпределя всички разходи, като ви казва къде точно отиват парите ви, колко правят вашите служители и сумите, които отиват направо към касите на правителството.

Това са само примери. Gusto има възможността да генерира всякакви отчети, така че да можете да ги анализирате според желанието на сърцето си:

 • Журнал за заплати
 • Доклад за ползите
 • Годишен доклад за годината
 • Резюме на служителите
 • Информация за изпълнител
 • Плащания на изпълнителя
 • Банкови транзакции
 • Времето е извън балансите
 • Изключени заявки
 • Плащания на агенцията
 • Заплащания преди Gusto

6. Лесно отменяйте заплатите!

Ние сме само хора и колкото и да се стараем да бъдем, се случват грешки.

Понякога това се случва по време на ведомост и тогава става огромно главоболие, тъй като анулирането на ведомост може да бъде болка при определени програми за заплати …

Изпуснахме огромна въздишка на облекчение, когато открихме, че анулирането на ведомост с Gusto всъщност е доста просто, стига подадената ведомост да не е обработена още.

gusto payroll позволява анулиране на ведомост

Всичко, което трябва да направите, е да отидете на раздела Отчети, да натиснете История на заплатите и да намерите пътя към бутона за отмяна, за да отмените ведомостта. Много лесно, не мислите ли?

Ако не виждате бутона за отказ, това означава, че ведомостта е обработена. Сега, ако забележите грешка във ведомостта, след като е обработена, не се притеснявайте, защото тя все още може да бъде обърната, макар и малко по-проблемна.

Ще трябва да се свържете с екипа за обслужване на клиенти на Gusto, за да видите какво могат да направят за връщане на заплатите или да говорите за възможностите, за да решите проблема.

Техният екип за чат на живо е много отзивчив и е повече от щастлив да ви помогне. Часовете за поддръжка на Gusto текат от понеделник – петък 6:00 – 17:00 PST, така че ако ги хванете, когато работят без работа, ще се уверят, че ще ви изпратят имейл с отговор на вашата заявка, когато се върнат обратно в офис.

Освен това можете да се свържете с тях по имейл или телефон (415-930-4532).

7. Gusto има демо акаунт с пълен достъп!

Лично достъпността на тяхната демо сметка направи Gusto още по-впечатляващ за мен.

Успях да си поиграя с числата, да тествам всичко и да се объркам към съдържанието на сърцето си, без да се страхувам да объркам. Всъщност открих колко всъщност е приятелски настроен Gusto.

демонстрация за пълен достъп до заплати

По принцип имате пълен достъп до цялата система за заплати на Gusto с демо акаунта, с изключение на това, че потребителските данни се обновяват всеки ден, така че нищо не се запазва. Това е чудесен начин за включване на нови потребители, като ги оставите да усетят програмата!

Връзката към демопрофила не е най-лесната за намиране, затова ние сме поели свободата да го свържем тук за ваше удобство. Вижте го и не се страхувайте да се забърквате с него!

8. Gusto има Team Insights!

Щастието на служителите е един от най-важните елементи за гарантиране на успех за всяка компания.

Проблемът е, че повечето служители не обичат да говорят публично, когато са недоволни от страх от последствия. Въпреки че ясните комуникации са нещо, което ние се опитваме да насърчим, докато ръководим бизнеса си, съществува натиск от връстници и по-често, отколкото не, отговорите, които ще получите от служители в обществена среда, ще бъдат изкривени, за да не изглеждат зле пред колегите им..

Team Insights на Gusto ви позволява да изпращате анкети, така че вашите служители да могат да оценят частно нивата на щастието си, както сметнат за добре, което ви позволява да прецените цялостния морал на служителите и да предприемете стъпки, за да коригирате каквито и да е проблеми с морала, които може да имате.

gusto payroll има екипна информация

След като Team Insights са активирани, Gusto ще изпраща имейли на служителите си веднъж месечно с въпроси от различни теми, свързани с работата, от която можете да изберете. Можете също да направите редакции на въпроса, ако желаете.

Много напред-мислеща функция от Gusto!

9. HR шаблони в изобилие!

Мисля, че досега е доста ясно, че Gusto е фантастично приложение за заплати, с функции, създадени специално да направят живота много по-удобен за потребителите им.

Те могат да спрат точно там и хората ще са щастливи, но това не е достатъчно за екипа на Gusto. Те няма да си починат, докато не направят всичко възможно, за да направят живота ни възможно най-лесен!

Един от начините, по които са постигнали това, е чрез HR шаблони.

Вече не е нужно да губите време и да изтощавате мозъка си щателно да пишете документи, свързани с човешки ресурси. Gusto се предлага с дълъг списък от шаблони, така че можете лесно да попълните детайлите и да направите нещата официални толкова бързо, колкото искате.

Те имат шаблони за всички видове документи, свързани с човешки ресурси, от NDA и данъчни форми до наемане на документи. Ако можете да го мислите, те вероятно го имат.

gusto заплащане има много HR шаблони

Тези шаблони са толкова удобни и са такива времеви спестявания, не можем да си представим какъв е бил животът преди да ги имаме #truestory.

10. Густото е бързо!

Една от основните точки на SaaS услугите е невъзможността да бъдат толкова бързи, колкото потребителят би искал да бъдат. Когато на програмата е необходимо време за зареждане, това дразни потребителя, понякога до степен на безсилие.

Нямаме подходящи ресурси да преценяваме колко бърза е системата на Gusto, но ще ви кажа едно – докато използвате програмата, никой от нас не забеляза скоростта, докато почти не забравихме за нея.

Това е хубаво нещо, защото означава, че опитът с Gusto беше толкова безпроблемен, ние никога не забелязвахме дали има забавяне. Единствената част, където имаше известно изоставане, беше, когато Gusto изчисляваше ведомостта, но това може да се очаква.

Направихме няколко теста за скорост, като използвахме нашия сървър за проверка на скоростта на сървъра, а резултатите от сървърите им бяха доста дяволски невероятни!

САЩ (W)
САЩ (E)
Лондон
Сингапур
Сао Пауло

23 мс76 ms140 ms172 мс180 ms

Бангалор
Сидни
Япония
Канада
Германия

226 мс139 мс106 мс68 ms163 мс

Средна скорост: 129,3 ms – Вижте пълния резултат

Излишно е да казвам, че бяхме доста доволни от скоростта на Густо.

11. Gusto ви награждава!

Не често плащате за облачен базиран софтуер, а само за да разберете, че са измислили начини да ви възнаградят за покупката!

Това не е огромна сума, но ползите са ползи. Определено озарява днешния ни ден, за да видим, че Gusto е компания, която намира начини да се върне на своите клиенти.

По принцип, всичко, което трябва да направите, е да насочите приятелите си към Gusto Payroll.

gusto payroll има реферална програма

В таблото за управление просто кликнете върху „Препратки“ и ще бъдете изпратени на страницата с препоръки. Въведете имейла на приятеля си, за да може Gusto да им изпрати вграден имейл. Ако вашият приятел се регистрира в Gusto и изпълнява ведомост, Gusto твърди, че възнаграждава вас и посочения приятел със 100 долара!

Преди да се развълнувате прекалено много, Густо няма да ви даде 100 долара в брой – по-скоро вие и вашият приятел ще получите подаръчна карта от $ 100 в Amazon!

gusto възнаграждение награда амазонка карта за подаване

Не е толкова добро, колкото студени твърди пари, но ей, можете да закупите безплатно нещо на стойност 100 долара от Amazon!

3 неща, които трябва да се подобрят

Като услуга за заплащане, няма съмнение, че Gusto е отличен. Все пак има някои неща за тях, които бихме искали да са малко по-различни.

1. Gusto е само за САЩ услуга

Извиняваме се на всички, които четете това извън САЩ. Gusto може да е точно подходящото за вашия малък бизнес, но фактът, че са само за САЩ, просто го прави безсмислен за всеки извън САЩ.

Не можете дори да излъжете местоположението си чрез VPN, за да се регистрирате за услугата, защото Gusto изисква банкова сметка в САЩ, за да настрои системата.

Ако случайно имате акаунт в САЩ, значи имате късмет. Ще можете да използвате най-добрата система за заплати, която сме виждали досега.

В противен случай… приятен късмет, ще трябва да потърсите другаде.

По дяволите, щастливи американци!

2. Густото е скъпо

Gusto се позиционират като софтуер, който е най-подходящ за малкия бизнес, но честно казано, цените им не отразяват позицията им.

С Пълния им план (най-популярен) ще трябва да плащате базова цена от 39 долара на месец. На всичкото отгоре трябва да отделите допълнителни 12 долара на месец на глава. Ако приемем, че имате 10 служители (включително и вас), това е вече 390 долара на месец!

Сега, гледайки на това от гледна точка на разходите, 390 долара на месец могат да бъдат доста скъпи. Но ако изместите малко перспективата, 390 долара на месец могат да се считат за разумни, тъй като е толкова лесен за използване, няма да е необходимо да наемате чиновник или външна агенция, която да изпълнява заплати всеки месец.

3. Gusto няма мобилно приложение

Gusto има много функции и някои от тях изискват одобрението на шефа или мениджъра. Вземете например отпуск за служители.

Когато служител поиска почивка през портала Gusto, ще получите известие по имейл, в което ще ви каже да одобрите заявката. Това се прави лесно, ако сте в офиса, но ако приемете, че сте на почивка или в командировка, ще улесним живота много по-лесно, ако имаме приложение на телефоните си, можем незабавно да задействаме, за да одобрим тези искания.

Всъщност можем да влезем в Gusto чрез нашите браузъри на телефони, но смятаме, че това е по-скоро решение, отколкото действително решение.

Планът на Густо & Цени: Преглед

Плановете на Gusto се предлагат на 3 нива – Core, Complete и Concierge.

CoreCompleteConcierge
Цена / месец * $ 39 $ 39 $ 149
Проследяване на времетоНеГАДА
Оферта & OnboardNoYesYes
Pro HR ПоддръжкаНоNoYes

* Показаната цена е за базова цена, без да включва разходите за добавяне на служители.

Основният план е най-достъпният, предлагайки ви само основните характеристики на системата за заплати на Gusto.

Пълният план е най-добре закръгленият, с функции като проследяване на времето, на борда на служителите и други предимства за HR.

Планът на Concierge е най-упадъчният план от всички, с пълна работна заплата и HR функционалност. Те също имат сертифицирани HR професионалисти на вашия телефон и специален център за ресурси.

Присъда: Трябва ли да отидете за Густо?

Gusto наистина е един от най-добрите софтуерни програми за заплащане в облак, които сме имали удоволствието да използваме. Има много бонуси за ползи за заплати и HR, които ще решат повечето от главоболието ви в HR с едно натискане на бутон.

Потребителският интерфейс е фантастичен и много приятен за окото, което е важно за приложение, което компаниите ще трябва да използват ежедневно (особено за характеристиките на HR).

Разплащателната ведомост е автоматизирана, което напълно премахва необходимостта от нашето внимание по време на седмицата на заплащане (освен за потвърждаване на числата).

За тези от вас, които процъфтяват в докладите, Gusto предлага изобилие от тези. Те също са включени в много изчерпателен списък на шаблони за HR за добра мярка.

Накратко, Gusto направи всичко възможно, за да направи заплащането възможно най-гладко и да направи живота на собствениците на малък бизнес възможно най-удобен.

Жалко е, че все още не са се разширили в световен мащаб, тъй като сме сигурни, че техните функции ще са от полза за много собственици на малък бизнес по целия свят.

С удоволствие с гордост заявяваме, че Густо заслужава два палца нагоре от всички нас в Биткача!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me