Как да използвате Qbittorrent анонимно (за невидими изтегляния на торенти)

Contents

Как да използвате QBittorrent анонимно

QBittorrent е един от най-добрите налични торент клиенти на пазара. Той е изключително популярен и е изключително функционален, но лек (почти не използва никакви системни ресурси). Ще ви покажем как да използвате QBittorrent анонимно, така че можете да изтеглите торенти насаме.


Както всички основни торент клиенти, QBittorrent е уязвим към рисковете за сигурността, които са вградени в протокола bittorrent:
Изтеглянията ви са обществено видими и нешифровани

Това означава, че цялата ви история на изтегляне потенциално може да бъде наблюдавана не само от вашия интернет доставчик, но и от компании за мониторинг на торентите на трети страни.

Тази статия ще ви научи стъпка по стъпка:

Най-добрият и лесен начин за пълно анонимно изтегляне на торенти с помощта на QBittorrent. (Имаме и ръководства за uTorrent, Vuze и Deluge).

Защо трябва да искате анонимни торенти?

Bittorrent е невероятно ефективен начин за бързо разпространение на големи файлове, но има масивни вградени течове за поверителност, които лесно могат да разкрият цялата ви история на изтегляне, ако не ги включите.

Има две основни уязвимости в сигурността:

 1. Вашият IP адрес е публично видим във всеки рояк
 2. Изтеглянията не са кодирани (вашият интернет доставчик може да вижда / записва / дроселира изтеглянията на торентите)

Нека да разгледаме тези течове 1 по 1…

Теч № 1: IP адресът е видим за всички

Това е най-опасният теч и най-голямата заплаха за поверителността ви при изтегляне на торенти.

За да могат връстниците да се свързват помежду си, тракерът предоставя списък на всички IP адреси, засяващи / изтеглящи този конкретен торент. Ако не предприемете стъпки, за да скриете торент IP адреса си, вашият истински проследяващ IP адрес ще бъде видим за всеки.

Ето колко е лесно да видите IP адресите на всеки, който споделя торент с вас:

IP теч за торент връстници

Колеги споделят торент на Linux. (IP е частично замъглено за поверителност)

Не само можете да видите пълния IP адрес на всички свързани връстници, можете също да видите какъв порт # се използва, торент клиент и каква част от файла, който вече са изтеглили.

Още по-страшно е, че има буквално десетки компании и организации, които наблюдават и събират IP данни от огромния брой торент рояци. Някои дори ще ви покажат каква торент активност са проследили до вашия IP адрес.

За щастие можете да скриете вашия ‘True’ IP адрес в торент рояци и да го замените с непроследяем временен IP.
Това се постига лесно с VPN услуга без регистрация (и удобна за торент).

Ще ви покажем как точно да направите това по-късно в това ръководство. Прочетете нататък…

Теч № 2: Вашият интернет доставчик (ISP) може да види изтеглянето ви & уеб история

По подразбиране биторентите се прехвърлят в незабележим текст (некриптиран). Това означава, че вашият интернет доставчик може:

 • Вижте, че посещавате торент сайтове
 • Вижте какви файлове изтегляте / споделяте
 • Дросела (Забавете) или блокирайте честотната лента на торент.

Решение: Използвайки торент криптиране, можете да попречите на вашия интернет доставчик да наблюдава или забавя изтеглянията на торентите. Всъщност, ако използвате силно шифроване на VPN, вашият интернет доставчик няма да има представа какво правите онлайн или какви файлове изтегляте.

Ще ви покажем как да използвате VPN с QBittorrent по-късно в ръководството. Можете също да използвате вграденото криптиране на QBittorrent, което е безплатен метод за криптиране на изтеглянията на торентите ви, въпреки че защитата, която предоставя, не е толкова мощна или всеобхватна, колкото това, което ще получите от VPN.

Двата инструмента за анонимни изтегляния на Qbittorrent

Има два инструмента, които можете да използвате, за да скриете ефективно своята торент активност QBittorrent. Това са:

 1. Услуга за виртуална частна мрежа без регистрация
 2. Прокси сървър SOCKS без регистрация

Всяка технология има своите предимства и те са още по-силни, когато се използват заедно. Можете да намерите повече информация тук:

 • 3 стъпки към напълно анонимни торенти
 • Прокси или VPN (Кой от тях работи най-добре за частни торенти?)

След това ще покажем, че използвате и двата метода с Qbittorrent (отделно или заедно). Ще ви покажем и нашите любими VPN за изтегляне на торенти.

Още по-добре е, че няколко VPN-а, удобни за торента, всъщност включват услугата SOCKS Proxy без допълнително заплащане, така че можете да получите най-доброто от двата свята, без да плащате за 2 различни услуги.

Има ли безплатни опции?
Краткият отговор е НЕ за VPN и „Да, но …“ за прокси. Ето сделката…

Има някои безплатни VPN, дори 1, който твърди, че е безплатен и не се регистрира, но тук е уловката. Всички тези безплатни VPN специално блокират торентите в тяхната мрежа. Те позволяват торенти само ако надстроите до платен план. Прочетете нашето ръководство за безплатни торент VPN за повече информация.

Що се отнася до прокси услугите, определено можете да намерите някои безплатни SOCKS прокси сървъри в интернет и те всъщност могат да се използват с Qbittorrent, използвайки инструкциите по-късно в това ръководство.

Безплатните прокси сървъри обаче ще имат няколко ограничения:

 1. Почти 100% от тях водят дневници (това означава, че изтеглянията ви не са анонимни)
 2. Пазете се от „Прозрачни“ пълномощници (това означава, че вашият истински IP адрес се предава от прокси сървър и все още се вижда)
 3. Бавни ускорения / ненадеждни (Повечето безплатни прокси сървъри са препълнени, което означава, че скоростта ще бъде бавна. Също така сървърите често намаляват и продължителността на работа под 50% не е рядкост.
 4. Торентите са блокирани – И накрая, не бива да ви изненадва, когато научите, че много безплатни прокси сървъри активно блокират често използвани торент портове.

HOw да използва VPN с Qbittorrent

Използването на VPN с Qbittorrent е най-лесният начин за бързо анонимизиране на торентите ви. Необходими са по-малко от 5 минути, за да се регистрирате, изтеглите и свържете с VPN. Препоръчваме Ви винаги да използвате VPN-приятелски VPN, който не поддържа журнали.

VPN ще криптира 100% от данните, прехвърлени на / от вашия компютър, включително вашия уеб браузър и софтуер за Qbittorrent. Уебсайтовете и торент връстници няма да знаят истинския ви IP адрес, те ще видят временния IP адрес, присвоен ви от VPN сървъра.

Ето как да го направите:

Стъпка # 1: Регистрирайте се за VPN услуга без запис
Има около 10 различни опции. Би било трудно да се намери по-добра стойност от Частен достъп до Интернет (обявен за най-добър торент VPN на 2015 г.)

Стъпка # 2: Изтеглете, инсталирайте и се свържете към VPN сървър
Инсталирането отнема по-малко от 1 минута. За да се свържете със сървър (с помощта на PIA), просто кликнете с десния бутон върху иконата на тавата и изберете местоположението на сървъра. Препоръчваме да изберете място, което не е нас (Холандия работи добре).

Икона на тава PIA

Икона на тава PIA (маркирана с / зелена точка)

PIA VPN сървъри

Списък на PIA сървъри (щракване с десен бутон за достъп)

Стъпка # 3: Проверете вашия IP адрес е променен
Като допълнителна предпазна мярка можете да използвате безплатен инструмент като IPleak.net, за да проверите дали вашият IP адрес се е променил преди да стартирате Qbittorrent. Ето моята снимка след свързване към холандски VPN сървър:

снимка

Да, сериозно е толкова лесно. Цялата торент активност сега ще бъде насочена през новия ви IP адрес.

Стъпка # 4: Отворете QBittorrent и изтеглете торенти
След като потвърдите IP адреса на браузъра си, можете спокойно да отворите Qbittorrent и да започнете да търгувате. По-късно в това ръководство ще ви покажем как да проверите IP адреса на вашия торент софтуер (за всеки случай). Можете също да прочетете това ръководство.

Как да използвате прокси с QBittorrent

В този раздел ще ви научим как да използвате скрийте своя торент IP адрес в QBittorrent, като използвате прокси, по-специално торен-приятелски прокси SOCKS. (Научете повече за разликата между SOCKS и HTTP прокси сървъри за торент).

Използването на прокси с Qbittorrent има няколко предимства срещу VPN:

 • Скоростите на прокси сървъра обикновено са малко по-бързи от VPN (без криптиране)
 • Вашият торент IP адрес ще бъде различен от IP вашия уеб браузър (проксито се използва само за торенти)

Недостатъкът на използването САМО на прокси е, че вашият торент трафик няма да бъде криптиран. Това може да ви отвори за заглушаване от вашия интернет доставчик. Можете да използвате вградената опция за криптиране на QBittorrent (по-късно в това ръководство), но тази опция ще намали наличните ви брой от връстници.

Ето защо препоръчваме да използвате прокси + VPN заедно, за най-доброто от двата свята и за STRONG криптиране.
За да направите това, просто следвайте това ръководство за настройване на прокси, след което се свържете с VPN, преди да отворите Qbittorrent. Повече за това по-късно.

Настройка на QBittorrent Proxy Стъпка # 1: Изберете прокси услуга, която не се записва

За да конфигурирате настройките за прокси сървъри на QBittorrent, ще ви е необходима прокси сървър за услугата. Тук нашите най-добри препоръки (2 от 3-те включват VPN + прокси услуга на цена с включена цена. Това е най-добрата сделка, особено ако планирате да използвате VPN и прокси едновременно).

Ето нашите най-добри избори:

 1. Частен достъп до Интернет – VPN + прокси услуга във всеки план, бързи скорости и обявен за най-добър торент VPN за годината. С цените, започващи от 3.33 долара на месец, това е ненадмината стойност.
 2. Скрий ме – VPN + прокси услуга във всеки план. Над 30 SOCKS места за прокси сървъри. Без трупи, торен-приятелски. В обратната страна това е тройна цена на частния достъп до Интернет
 3. Torguard – VPN + прокси услуга, продавана отделно. Тяхната торент прокси услуга е най-добрата около и има 5 страни в страната и автоматично инсталиране на прокси (така че не е нужно да конфигурирате настройките ръчно). Опцията за автоматично инсталиране работи само за uTorrent, Deluge и Vuze.

Ако не сте сигурни кой да изберете: просто отидете с частен достъп до интернет. Това е най-добрата сделка, има бързи скорости и ще задоволи нуждите на 95% от потребителите.

Можете също да проверите това сравнение на Torguard с частен достъп до Интернет.

добре, сега, след като си взехте прокси, който да използвате, нека да преминем към инструкциите за стъпка по стъпка за настройка:

Стъпка # 2: Отворете QBittorrent прокси опции

За достъп до настройките на прокси сървъра в QBittorrent трябва да отидете Инструменти > Настроики > Връзка (раздел)
Можете също да отворите менюто с опции, като натиснете „Alt + O“

След като кликнете върху иконата „Връзка“ в лявата част на менюто с опции, ще видите това:

Настройки за QBittorrent връзка

Инструменти > Настроики > Връзка

Не се притеснявайте, ако настройките ви не изглеждат точно така в момента. Така или иначе ще променяме настройките. Секциите, които ще променим, са маркирани със зелена точка.

Отляво е маркиран и разделът „Връзка“, така че знаете как да получите достъп до това меню.

Ще преминем през секциите 1 по 1…

Стъпка # 3: Порт за слушане

Това е порт #, който Qbittorrent ще използва за слушане на нови връзки на връстници. Ако не активирате uPnP или NAT преобразуване на порт, тогава ще трябва ръчно да настроите пренасочване на порт на вашия рутер, за да получите добри връзки на връстници.

Пренасочването на портове е извън обхвата на тази статия (и може да бъде истинска болка в задника), така че повечето потребители трябва да използват препоръчителната ни настройка, която е:

 • Порт № за входящи връзки: Изберете произволен или натиснете произволно, за да изберете произволен порт
 • Използвайте uPnp / NAT PMP: Поставете отметка в това поле. Той автоматично препраща избрания порт през вашия рутер
 • Използвайте различен порт при всяко стартиране: Не е задължително. Препоръчваме да активирате това, докато всичко протича гладко.

Така че идеалните настройки изглеждат така:

Пристанище за слушане на Qbittorrent

Настройки за слушане на порт (произволен порт)

Стъпка # 4: Настройки на прокси сървъра

Точните настройки на прокси, които използвате, ще се променят в зависимост от това коя прокси услуга изберете. Това ръководство ще покаже идеалната настройка за Частен достъп до Интернет и Torguard.

Ако изберете друга прокси услуга, просто се консултирайте с техния екип за документация / поддръжка за правилните настройки. Настройките, които ще се променят:

 • Водещ: Адресът на прокси сървъра
 • Порт: Портът #, който използва прокси услугата ви
 • Authentication: Активирайте това, ако прокси услугата ви изисква влизане / парола за достъп (повечето правят)
 • Потребителско име / парола: Това са данните за вход, предоставени от вашия прокси доставчик.

След това, пълни ръководства за настройка на прокси сървъри за частен достъп до Интернет и Torguard…

QBittorrent прокси настройки (частен достъп до интернет)

Частен достъп до Интернет предоставя на абонатите пълен достъп до техния високоскоростен прокси сървър, разположен в Холандия. Необходима е обаче една допълнителна стъпка. Трябва да генерирате отделно комбинация от потребителско име / парола за прокси.

За да получите вашето прокси вход / парола
След като се регистрирате за PIA, влезте в контролния панел на уебсайта им. След като влезете в акаунта си, превъртете надолу към дъното и ще видите раздел, който изглежда така:

Данни за вход в Pxy Proxy

Генерирайте своя прокси вход / парола в панела на вашия акаунт


Просто кликнете върху бутона „Възстановяване на потребителско име / парола“, за да получите данните за вход. Ще ги използваме малко по-късно, така че оставете прозореца отворен за лесно копиране + поставяне.

QBittorrent Настройки:
Променете настройките си, за да съответстват точно на тези:

 • Тип: SOCKS5
 • Водещ: proxy-nl.privateinternetaccess.com
 • Порт: 1080

Пълните настройки ще изглеждат като изображението по-долу. Не забравяйте да поставите отметка в същите полета, както е показано.

Въведете вашето потребителско име / парола в правилните полета.

Настройки за PIA прокси (QBittorrent)

Настройки на PIA прокси

Това е всичко, вашият пълномощник е настроен. Не забравяйте да рестартирате Qbittorrent, за да влязат в сила настройките.
За да проверите дали проксито работи правилно, прочетете: Как да проверите вашия торент IP

QBittorrent прокси настройки (Torguard)

Ето правилните настройки за прокси сървъри, ако сте абонат на Torguard.

Тип: SOCKS5
Водещ: proxy.torguard.org
Порт: 1080/1085/1090 (можете да използвате всяко от тях. Ако 1080 не работи, опитайте друго. Някои ISP блокират 1080.
Потребителско име: Предоставя се от torguard в панела на вашия акаунт
парола: Предоставя се от торгуард

така че пълните настройки трябва да изглеждат така:

Настройки на прокси сървър Torguard (Qbittorrent)

Настройки на прокси сървър Torguard

Това е, настройката ви е завършена. Не забравяйте да рестартирате QBittorrent и след това проверете вашия Torrent IP (ръководство), за да се уверите, че всичко работи правилно.

Настройки за шифроване на QBittorrent

QBittorrent има вградена поддръжка за криптиране RC4, което може да ви помогне да избегнете оформянето на трафика (интернет доставчик забавя вашите торенти). Недостатъкът на този метод на криптиране е, че той ще намали драстично # от наличните ви скорости, което ще затрудни изтеглянето на торенти с малко сеялки.

Ето защо препоръчваме да използвате VPN (със или без прокси), за да получите много по-силно криптиране и 100% достъпност от връстници. Нашето ръководство за криптиране на торент ще ви обясни защо.

Ако вашият интернет доставчик блокира / дроселира вашите торенти и искате да изпробвате вграденото криптиране на QBittorrent, ето правилните настройки … (За да влезете в това меню, отидете на раздела ‘Bittorrent’ в менюто Опции (Инструменти) > Настроики > Bittorrent).

Режим на шифроване №1 (незадължителен режим)

Този режим ще използва криптирани връзки, когато е наличен, но все пак ще се свърже с незашифровани връзки. Ще имате 100% партньорска наличност, но това няма да осигури много защита от дроселиране.

Незадължително шифроване

Незадължителен режим на криптиране (използвайте, ако е наличен)

Режим на шифроване №2: Необходимо е шифроване

Този режим ще се свърже само с криптирани връзки. 100% от вашата торент активност ще бъде криптирана, но ще имате достъп до малък% от наличните връстници (защото повечето хора не разрешават криптиране).

Необходимо шифроване

QBittorrent шифроване (задължителен режим)

Използване на VPN & Прокси едновременно

Този метод ще ви даде най-доброто от двата свята, които ще получите:

 • Отделен IP адрес за вашия уеб браузър и QBittorrent
 • браузър & торент IP и двете ще бъдат различни от вашия “реален” IP адрес
 • Вашето уеб сърфиране ще бъде криптирано (ISP няма да знае, че посещавате торент сайтове или изтегляте торенти).

Ако се абонирате за VPN услуга като Private Internet Access, можете да получите VPN + Proxy услуга, без да се налага да плащате за всяка отделно. За максимална защита обаче е оптимално да се използва една компания за VPN услуга, а друга за прокси услуга (така че нито една компания не знае пълната картина).

ЗАБЕЛЕЖКА: Използването на VPN + прокси заедно не се изисква. Повече от 90% от потребителите просто ще използват едно или друго и ще бъдат напълно безопасни, но ако сте предпазлив тип, това ще ви осигури оптимална сигурност.

За да използвате реално и двете едновременно, просто се уверете, че следвате 2 прости стъпки:

 1. Свържете се с VPN, преди да отворите Qbittorrent. (Ако се свържете, докато Qbittitorrent вече е свързан с прокси сървъра, ще предизвикате прокси грешка, защото вашият IP адрес се е променил).
 2. Отворете Qbittorrent – след като се установи VPN връзка, вече можете да отворите Qbittorrent и всичко трябва да работи безпроблемно.

При тази настройка IP на вашия браузър ще бъде вашият VPN IP адрес, а торент IP ще бъде вашият IP прокси сървър.

Прекратяване и допълнителни ресурси

Благодаря, че прочетохте това ръководство. Ако сте го последвали стъпка по стъпка, торентите ви трябва да бъдат напълно анонимни и вашият „истински“ IP адрес вече няма да бъде видим за други торент връстници.

Ако все още търсите повече информация за VPN, анонимни торенти, криптиране и т.н., разгледайте някои от тези други статии:

Ръководства

Как да използвате uTorrent анонимно
Как да използвате Vuze анонимно
Как да закупите VPN с биткойн
Как да проверите вашия торент IP
Ръководство за шифроване на торент

Отзиви / сравнения

Преглед на частен достъп до Интернет
Преглед на IPVanish
Torguard Review
Частен достъп до Интернет срещу IPVanish
Частен достъп до Интернет срещу Torguard

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map