NordVPN преглед & Ръководство за торенти

NordVPN е Zero-Log VPN компания със седалище в Панама. Те са удобна за торен VPN услуга и всички планове включват неограничена честотна лента на сървъри в 30+ страни. Освен това получавате прокси услуга Socks5, включена във всички планове, която работи отлично с всички основни торент клиенти (uTorrent, Vuze, Deluge и т.н.). NordVPN все още е съвместим с Netflix (един от малкото).

наш NordVPN преглед ще се потопи дълбоко в тяхната услуга от гледна точка на потребител на торент / споделяне на файлове. Ще анализираме тяхната политика за поверителност, сигурност, функции и други.

Имаме и ръководство за настройка, което ви показва точно как да използвате NordVPN за торент.

NordVPN се предлага с 30-дневна, 100% гаранция за възстановяване, което означава, че можете да изпробвате услугата им за цял месец основно безрисково..

Най-добра оферта: Спестете 72% и вземете NordVPN за $ 3.29 / месец с купон: WINTERDEAL

Contents

NordVPN профил

Софтуер NordVPN

VPN софтуер на NordVPN (показана версия на Windows)

NordVPN преглед: функции

 • Нулеви дневници: Максимална поверителност. (Идеален за торенти)
 • Шифроване на OpenVPN до 256-битово (същата сила като американските военни)
 • Съвместим с Netflix: Един от малкото доставчици, който не е блокиран от Netflix
 • Персонализиран софтуер за NordVPN: Предлага се за Mac / Windows / iOS / Android
 • Socks5 Proxy Включени: Променете IP адреса на вашия торент клиент
 • Неограничена честотна лента / скорост
 • 6 Едновременни връзки: Защитавайте 6 устройства / компютъра наведнъж!
 • Позволени торенти / P2P: NordVPN има специални локации за сървъри на p2p

Основни причини да изберете NordVPN

Универсално решение, чудесно за торенти: NordVPN има всички функции за поверителност и сигурност, които бихте искали за торент. Декларация за поверителност на Zero-log, Socks5 + VPN услуга, неограничена честотна лента, персонализиран VPN софтуер и отлични ръководства за настройка, които да ви помогнат да конфигурирате всичките си устройства. NordVPN е базиран в Панама (убежище за поверителност, подобно на Швейцария).

Работи с Netflix: Функцията „SmartPlay“ на NordVPN е като вградена SmartDNS, която ви позволява да получите достъп до всичките си любими поточни услуги (включително Netflix) от всяко място на сървъра.

NOrdVPN Преглед: Софтуер

Софтуерът за настолни компютри (Mac / Windows) на NordVPN е лек, бърз и с висока мощност. Дава ви пълен достъп до всички 300+ сървъра в над 55 страни по света. Ето преглед на функциите, които включва:

Избор на сървър

Можете да изберете сървъри по тип, местоположение или дори конкретен номер на сървъра (много места имат 10+ уникални сървъра). В изглед „сървър“ можете да видите времето за ping и% натоварване на всеки сървър.

NordVPN е персонализирал специални приложения, включително:

 • Двойно криптиране (данните са криптирани два пъти, като се използват отделни клавиши)
 • Анти-DDOS: Идеален за игри
 • Свръхбърз поток: Разблокирайте Netflix, iPlayer, Hulu
 • Специализиран IP: Вземете собствен IP адрес (не е споделен с никого)

NordVPN сървъри за специална употреба (AntiDDOS, DoubleVPN, Streaming)

Сървърите за специална употреба на NordVPN добавят страхотна нова функционалност, която другите VPN не разполагат. Те са наистина популярни, така и доста претъпкани.

снимка

Персонализиран софтуер на NordVPN (Версия на Windows)

Настройки на софтуера

Менюто за настройки на NordVPN ви позволява да включвате / изключвате определени функции, да избирате своя VPN протокол и да коригирате някои настройки за сигурност.

DNS защита от теч: Уверете се, че вашият интернет доставчик не може да прихване историята ви в мрежата, като принуди връзката ви да използва техните DNS сървъри. NordVPN има собствени шифровани DNS сървъри или можете да посочите DNS на трети страни, на които имате доверие (FreeDNS, ComodoDNS и т.н.).

SmartPlay: Поставете отметка в полето SmartPlay и можете да деблокирате Netflix, Hulu, HBOGo и iPlayer, независимо кое местоположение на сървъра изберете. Ако звучи като магия, така е. Това е страхотно.

Избор на протокол: Софтуерът NordVPN използва само OpenVPN протокол (много по-сигурен от алтернативи като PPTP). Можете обаче да изберете UDP или TCP типове пакети данни. UDP е по-бърз и ще бъде най-добрият избор за повечето потребители: торенти, поточно предаване, общо сърфиране.

снимка

Други функции на NordVPN

6 едновременни връзки: NordVPN ви позволява да използвате тяхната услуга на 6 устройства наведнъж! Всъщност можете да инсталирате техния софтуер на неограничен брой устройства и да се свързвате едновременно с до 6.

VPN протоколи: Докато софтуерът на NordVPN е само OpenVPN, също така поддържа ръчни VPN връзки чрез PPTP или L2TP / IPSec / IKE протоколи, както и ако устройството ви не е съвместимо с OpenVPN.

Tor-Over-VPN: NordVPN предлага специфичен сървър, който ще маршрутизира вашия VPN трафик през мрежата Tor за допълнителна сигурност / поверителност.

Неограничена честотна лента: Няма дневно / месечно ограничение за количеството данни, което можете да прехвърлите. Полудявам!

Функции за сигурност на NordVPN

NordVPN се отнася сериозно към сигурността и те отговарят или надвишават стандартите за шифроване в индустрията:

Сила на шифроване: NordVPN използва 256-AES криптиране (AES е стандартният шифър по подразбиране за висока сигурност. Той е собственик на най-одитираните и сигурни шифри на земята). 256-битовото AES криптиране се счита за нечупливо от всички известни атаки за гадаене / дешифриране на трети страни.

Kill Switch-: NordVPN включва Application Kill-превключвател. Можете да добавите всяко работещо приложение / процес към списъка „Убиване“ и ако връзката ви NordVPN се провали, превключвателят за убиване ще изключи всички изброени апликатони, преди реалният ви IP адрес да изтече или да се предадат несигурни данни. Това е страхотна функция, особено за торенти / p2p. Просто добавете вашия Torrent клиент (uTorrent, Vuze и т.н.) в списъка „Kill“.

NordVPN Kill ключ

Добавете приложения към списъка „Убий“ от менюто „Настройки“ на софтуера

Политика за регистрация на NordVPN (Zero-Log!)

NordVPN се рекламира като VPN услуга без регистрация. Тази иновация в поверителността бе въведена от компании като частен достъп до Интернет и Torguard. Сега потребителите на p2p / torrent се събират към тези услуги на „Logless“ поради повишената анонимност, която предлагат.

Доколкото знаем, политиката за поверителност на NordVPN всъщност не е тествана в съда. Досега само частният достъп до Интернет е имал промяна, за да докаже своите искания за не-регистрация.

Ето изявлението на NordVPN относно Дърводобив, директно от тяхната Политика за поверителност…
ние имаме стриктна политика без регистрация когато става въпрос за активност на потребителите онлайн: базирайки се в Панама, която е приятелски настроена към интернет страна и не изисква съхранение на данни или отчитане, ние сме упълномощени да отказваме всякакви заявки на трети страни. Период.
Намирайки се в Панама е огромно предимство, ако сте изключително поверителни. Други доставчици на нулев дневник (като PIA, Torguard & IPVanish) са разположени в САЩ, така че на теория те биха могли да бъдат обект на призовки на правителството или искания за национална сигурност на NSA. Теоретично NordVPN може да е имунен (или по-малко уязвим).

Забележка: Ние винаги препоръчваме потребителите на torrent / p2p винаги да избират VPN услуга „Logless / zero-log“ (като NordVPN). Това ще ви даде силна поверителност по време на торенти и ще направи практически невъзможно да свържете своята торент активност с вашия реален IP адрес, докато сте свързани с VPN. VPN-та на Logless също са най-приятелски настроени за торент.

Socks5 Proxy

NordVPN не е само VPN услуга. Всички планове включват също достъп до прокси сървъри Socks5 в повече от 10 държави, включително 5+ сървърни места, удобни за торент.

Ако често изтегляте торенти, ще се радвате на гъвкавостта на Soxy5 прокси, който може да бъде конфигуриран във вашия любим торент клиент (uTorrent, Vuze, Deluge и т.н.). Проксито е като VPN без криптиране, така че променя вашия торент IP адрес, без да забавя връзката ви. Можете да използвате прокси + VPN заедно, така че все още ще имате силно криптиране (проксито влиза в тунела на VPN) и вашият IP ще бъде сменен два пъти за по-голяма анонимност.

Проксито може да се използва със или без VPN. Някои потребители са установили, че връзките с магнит не винаги работят добре с настройката на прокси, така че ако имате проблеми със стартирането на торентите чрез връзка с магнит, опитайте първо „Принудително рестартиране (то)“ торента. Ако това не работи, просто деактивирайте прокси и използвайте само VPN.

Как да го настроите: В раздела „NordVPN за торенти“ по-долу имаме ръководство за настройка на uTorrent / Bittorrent.

Как да използвате NordVPN за TOrrents / p2p / Filesharing

NordVPN е отличен избор за изтеглящи Torrent, които търсят анонимен VPN.

NordVPN има идеалната комбинация от:

 • Политика за поверителност „Zero-Log“ (без регистрационни файлове или записи за историята на вашата VPN сесия)
 • Proxy Socks5 включва: Втори вариант за анонимност на вашия торент трафик
 • SmartPlay: Отключете гео-ограничени стрийминг сайтове, включително Netflix, Hulu и iPlayer.

Как да използвате NordVPN VPN софтуер за торент

Използването на собствения VPN клиент на NordVPN е най-бързият / най-лесният начин да станете и работи със сигурни, частни торенти. Всичко, което трябва да направите, е да се свържете с едно от многото им местоположения на VPN сървъри (в идеалния случай на място, удобно за торент като Холандия или Швейцария).

Стъпка # 1 – Отворете софтуера NordVPN на вашия компютър или смартфон
Стъпка # 2 – Изберете сървър (препоръчваме Холандия) и натиснете „Свързване“

Изберете местоположението на сървъра NordVPN

Това е. Целият ви интернет трафик (включително торентите) сега ще бъде прехвърлен през сървърите на NordVPN. Добре е да направите стъпка №3 при първото използване на NordVPN, само за да сте сигурни, че работи правилно.

Стъпка # 3 – Тествайте вашата VPN настройка с IP-тестов торент
Следвайте това ръководство: Как да проверите вашия торент IP адрес

Как да настроите NordVPN Socks Proxy за торенти

Прокси опцията Socks5 на NordVPN може да се използва във всички големи торент клиенти на десктопа. Имаме ръководства за настройка на прокси (не са специфични за NordVPN) за: uTorrent, Deluge, Vuze, QBittorrent, & Tixati.

Имаме и ръководства за 2-те приложения за Android, които поддържат прокси: tTorrent & Flud.

Ако не сте сигурни дали искате да използвате проксито или не, проверете: VPN срещу Proxy (за торенти)

Стъпка # 1 – Получаване на вашето потребителско име / парола

NordVPN използва точно същото влизане / парола, независимо дали използвате VPN или прокси. Ще зададете идентификационните си данни за вход, когато се регистрирате, и можете да изтеглите забравена парола чрез имейл.

Стъпка # 2 – Изберете сървър

NordVPN позволява p2p / торенти в конкретни сървърни места (в момента 12+ страни поддържат p2p). Специфичните сървъри на всяко място също позволяват прокси връзки Socks5. Ето пълния списък със сървъри NordVPN.

Можете да видите текущото зареждане на сървъра за всеки сървър (колко е пренаселено). В колоната „Име“ копирайте името на сървъра, който искате да използвате за този урок. Важно е да се уверите, че в колоната SOCKS5 за избрания от вас сървър има „отметка“, което показва, че този сървър поддържа прокси връзки.

Ще използваме: nl2.nordvpn.com за този урок, но можете да използвате всяко местоположение на сървъра, което искате, стига да поддържа Socks5 и p2p.

Местоположения на сървъра NordVPN p2p (които поддържат Soxy proxy)

Изберете местоположение на сървъра от секцията „P2P“ от списъка със сървъри NordVPN. Уверете се, че сървърът поддържа Socks5

Стъпка # 3 – Съберете цялата информация, която ви е необходима за настройка на торент клиент

Имате нужда от 4 части информация, за да настроите проксито във всеки торент клиентски софтуер:

 1. Потребител (същото като вашето потребителско име за VPN)
 2. парола (Същата като VPN паролата)
 3. Адрес на сървър: Ние използваме nl2.nordvpn.com, но бихте могли да използвате nl3, nl4 или друга държава (lu1.nordvpn.com, lu2 и т.н.).
 4. Порт № 1080 (Всички прокси сървъри на NordVPN чорапи използват порт 1080)

Стъпка # 4 – Настройване на проксито във вашия Torrent Client

Ние използваме клиента uTorrent / Bittorrent за това ръководство (тъй като в момента той е най-популярен), но имаме и ръководства за повечето други големи торент клиенти. Просто заменете информацията, която сте събрали в стъпка №3, за информацията, показана в ръководството.

Други ръководства за настройка: Vuze, Deluge, QBittorrent

1. В uTorrent отидете на Меню > Настроики > Предпочитания (или натиснете Ctrl + P в Windows)
2. Кликнете върху раздела „Свързване“ от лявата страна на менюто с предпочитания
3. Поставете отметка в квадратчето „Удостоверяване“, за да можете да въведете потребителско име / парола
4. Променете настройките, за да съответстват на тези по-долу, въведете вашето собствено потребителско име / парола / име на сървър

 1. Избирам SOCKS5 от падащото меню
 2. Адрес на сървър (от колоната „Име“ на списъка със сървъри NordVPN
 3. 1080
 4. Вашето потребителско име NordVPN
 5. Вашата NordVPN парола

uTorrent прокси настройки (NordVPN Socks5)

Настройка на прокси сървър на NordVPN в uTorrent. Показва се с автоматично пренасяне на порта (ако вашият маршрутизатор поддържа UPnP)

5. Уверете се, че всяко квадратче в раздела „Прокси сървър“ е поставено отметка. Тези настройки пречат на uTorrent да изтича определени връзки извън прокси тунела (лошо). Искате да сте сигурни, че uTorrent използва IP адреса на прокси сървъра за всички връзки с връзки и проследяване.

Listinging Port / UPnP
На изображението по-горе имаме всяко квадратче, поставено в секцията „Порт за слушане“. Ако имате включен UPnP във вашия рутер, това е най-добрият / лесен вариант. Повечето рутери по подразбиране са активирани uPnP. uPnP е основно автоматична технология за маршрутизиране на портове.

Ако опитате тези настройки и те не работят, може да се наложи да опитате ръчно пренасяне на порта. Ако вече ръчно пренасочвате uTorrent през вашия рутер, премахнете отметката от квадратчетата, с изключение на „Изключение на защитната стена на Windows“ и въведете вашия препратен uTorrent порт в полето „Порт, използван за входящи връзки“. За повече помощ, прегледайте това ръководство за пренасочване към порта за uTorrent.

Стъпка # 5 – Проверете IP адреса на uTorrent (проверете настройката на прокси сървъра)

След като натиснете Приложи с всички показани по-горе настройки за прокси, изтеглете тестов торент и вижте дали работи. Ако това стане, шансовете са проксито ви да работи правилно. Ако не можете да изтеглите торент, щракнете двукратно на вашето потребителско име / парола / адрес / настройки на порта.

Най-добрият начин да потвърдите проксито е анонимизиране на изтеглянията на торентите е да проверите вашия торент IP, използвайки персонализиран торен протокол за проследяване.

Как се сравнява NordVPN с други VPN-файлове, подходящи за торент?

NordVPN има всички функции, които бихте искали в VPN, ако планирате да го използвате предимно за изтегляне на торенти. NordVPN притежава и добавения бонус от технологията SmartPlay, която е несравнима с други VPN.

Първо нека да разгледаме плюсовете и минусите…

Професионалисти от NordVPN

NordVPN има всички функции, които искате в торент VPN:

 1. Истинска политика за поверителност „Zero-Log“
 2. Разрешени торенти (макар и само на определени места в 12+ страни)
 3. 256-битово криптиране
 4. IP защита срещу течове (Kill-превключвател и DNS течове)
 5. Персонализиран софтуер за всички основни платформи (PC / Mac / Android / iOS)

А функцията SmartPlay е огромен бонус. Можете да гледате Netflix или Hulu с едно щракване, докато пътувате в чужбина, където 90 +% от другите VPN са блокирани.

100% политика за възстановяване: NordVPN предлага безусловна 30-дневна политика за възстановяване (голям PRO), така че можете да изпробвате тяхната услуга по принцип безрискова.

NordVPN Cons

Има само 2 негатива, които открихме при NordVPN в нашето тестване:

 1. Техните сървъри са склонни да са малко по-пренаселени от другите VPN, така че може да не успеете да увеличите максимално ултра бързата връзка. Все още имаме 25+ Mbps на много сървърни места, което е повече от достатъчно за поточно предаване на netflix в 4k.
 2. Можете да изберете държавата на вашия сървър, но не и града. Това няма да е проблем за повечето хора, но открихме, че е леко досадно, че не можем да изберем сървъра на източно крайбрежие САЩ, а вместо това софтуерът автоматично избира местоположение на сървър, базиран в САЩ. Екипът им казва, че функцията ще бъде добавена в бъдеще.

NordVPN срещу други VPN

Функциите, предлагани от NordVPN, са много подобни на 2 други популярни Torrent-Friendly VPN услуги: Частен достъп до Интернет и IPVanish.

Ето някои насоки за това кой да изберете…

Изберете NordVPN, ако:

 • Достъпът до Netflix / Hulu е важен. Smartplay е страхотно. PIA & IPVanish са блокирани от Netflix.
 • Искате повече сървъри на Socks5 (PIA, IPVanish имат само 1)
 • Искате доставчик на VPN, който не е базиран в САЩ
 • Интернет връзката ви е 30 Mbps или по-бавна

Изберете IPVanish ако:

 • Искате абсолютния най-бърз VPN (IPVanish е способен на 100Mbps + скорост)
 • Нямате нищо против да плащате повече, за да постигнете по-добра производителност / поддръжка / скорост

или…

 • Прочетете нашия преглед на IPVanish
 • IPVanish срещу NordVPN (пълно сравнение)

Изберете частен достъп до Интернет, ако:

 • Искате най-добрата стойност (повечето функции за най-евтината цена)
 • Вие най-вече искате VPN за торент
 • Искате повече опции за криптиране (PIA ви позволява да променяте силата на криптиране или да превключвате шифри. Чисто.)
 • Искате доказан нулев VPN VPN (Исковете за регистрация на PIA бяха тествани в съда от ФБР и потвърдени).
 • Мислите, че 3,33 долара на месец за неограничена честотна лента / скорост звучи като добра сделка (Прочетете пълния ни преглед на PIA)

Финалните мисли и други полезни ръководства…

NordVPN е солидна, всестранна VPN. Те също са най-добрият избор, ако искате да получите достъп до Netflix (не намерихме други VPN-адреси с нулев дневник, които все още са съвместими с Netflix).

Техните 30-дневни правила за 100% възстановяване на суми са страхотни, така че и получете пълно възстановяване, ако не сте напълно доволни.

Нямаме оплаквания по отношение на тяхната поверителност или сигурност и как намериха тяхната услуга да бъде отлична опция за потребителите на биторент. Плащаме абонати вече почти 2 години. И ако е малко по-скъпо, отколкото бихте искали, вземете PIA. Частен достъп до Интернет е най-доброто евтино VPN, което можете да закупите (нашето мнение все пак).

Общи оценки на NordVPN: 88%
Характеристики – 10
Сигурност – 9
Поверителност – 10
Скорост – 7
Цена / стойност – 8

NordVPN 27 декември 2016 г. 88/100 звезди
VPN услуга

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me