FastestVPN

Contents

FastestVPN

https://fastestvpn.com/

TL; р

FastestVPN за първи път дойде на радара ми в средата на 2019 г. и по времето, когато установих, че представянето му е в най-добрия случай посредствено. Когато ме помолиха да го преоценя този път, трябва да кажа, че съм бил скептичен. Въпреки това с разширена мрежа и много по-големи скорости, този недоумение със сигурност се движи нагоре по света.

Най-бърз преглед на VPN: 6 плюса & 3 минуса на използване на FastestVPN

FastestVPN е базиран на Каймановите острови и е автономна британска отвъдморска територия. Фирмите, базирани на тези места, са предмет на местна правна юрисдикция и не са обект на правилата за короната.

Това плюс факта, че страната е подобрила значително законите за защита на личните данни означава, че средата е идеална за процъфтяване на доставчиците на VPN услуги. FastestVPN се възползва от това и се опитва да обещае на клиентите им максимални усилия, за да им помогне да гарантират поверителност и безопасност в Интернет.

6 невероятни неща, които харесвам за FastestVPN

1. Солидна сигурност & поверителност

FastestVPN пое сериозен ангажимент към своите клиенти, заявявайки открито, че ще даде предимство на правата на своите клиенти както върху поверителността, така и върху сигурността. Най-важното е, че обеща да не споделя данни (ако има такива) с трети страни, което честно казано е това, което бихме очаквали от VPN услуга.

fastestvpn има добра сигурност и поверителност

За разлика от някои по-големи имена там, засега не се появиха никакви оплаквания за изтичане на данни от FastestVPN или предоставяне на информация на властите. Това определено е нещо, което потребителите, съобразени с поверителността, трябва да вземат под внимание.

1.1 256-битов процент на шифроване

Връзките, направени чрез клиента на FastestVPN, са защитени от най-високите степени на криптиране, достъпни за потребителите днес. 256-битовото криптиране е де факто стандартът, на който днес се разчита и се доверява на специалистите по сигурността.

Използва се и от много военни системи и честно казано, е близо до невъзможно да се пропука. Шансовете за получаване на вашите 256-битови данни биха били много по-малко вероятни, отколкото сами да изтичате данните, обаче по невнимание.

1.2 Добър избор на протоколи

Много доставчици на VPN услуги днес са се наклонили силно към протокола OpenVPN поради репутацията му като високо сигурна и стабилна. За съжаление, това доведе до това, че много от тях игнорират други VPN протоколи и не предоставят на потребителите си избор по въпроса.

Въпреки че не съм за някои протоколи като L2TP и PPTP, обичам да използвам IKEv2, тъй като той също е доста защитен и много пъти превъзхожда OpenVPN. FastestVPN предоставя на своите потребители широк спектър на избор, което позволява IKEv2, L2TP, PPTP, както и OpenVPN (и TCP, и UDP).

Това дава на потребителите голяма гъвкавост, което е важно поради повече причини, които просто ускоряват. Понякога някои потребители може да имат проблеми със съвместимостта с приложения, които се опитват да осъществят достъп до мрежата чрез VPN. Като позволява на потребителите да превключват VPN протоколи, това облекчава напрежението и съвместимостта.

1.3 Вградена NAT защитна стена

FastestVPN включва вградена NAT защитна стена, която е добра за вас, тъй като помага за повишаване на сигурността на вашите устройства. Помислете за защитната стена на NAT като поща, който подрежда входящите пакети данни към вашето устройство.

Той ще ви достави само пакетите данни, които сте поискали специално, и ще отхвърли всичко друго. Имайте предвид обаче, че въпреки че спомага за повишаване на сигурността, NAT защитната стена не трябва да се приема като заместител на специализирано приложение за интернет сигурност.

1.4 Включва анти-злонамерен софтуер & Ad Blocker

Обикновено не съм много запален по услугите, които се опитват да предлагат на потребителите всичко в приложение, което е специално създадено за нещо друго. Но в случая на функциите на FastestVPN за борба със злонамерения софтуер и за блокиране на реклами, те са толкова ненатрапчиви и леки, че едва ли идват на ум.

fastestvpn има анти зловреден софтуер и рекламен блокер

Това е добре, защото те със сигурност не допринасят за раздуването на приложението, като същевременно предоставят услуга с добавена стойност. Част от причината за това е, че FastestVPN изпълнява някои функции на собствените си сървъри, така че намалява всяко потенциално напрежение на вашите устройства, като в същото време ви предлага бонус.

2. Честни скорости

Първия път, когато оцених FastestVPN, скоростите бяха честно казано доста лоши. Това се усложнява от дързостта на изявлението, което прави името на тази VPN. Въпреки това, след около година, установих, че всъщност обръщат внимание на отзивите и увеличаването на работата на услугите.

Като основна линия моята неограничена скорост на интернет, когато съм свързана директно през моя рутер към мрежата, е толкова близка до рекламираната, колкото може да бъде постигната – в по-голямата си част. Редовно мога да получа 400+ Mbps по линия от 500Mbps.

най-бърза базова скорост без активна vpn

Тест за скорост до локален сървър без активен VPN
(Вижте пълния изходен резултат)

Преди да продължим с резултатите от тестовете, обърнете внимание, че тествах FastestVPN на OpenVPN протокола, тъй като това е стандартът, който предлагат повечето VPN доставчици. IKEv2 е наличен и в FastestVPN и използвайки този протокол, вероятно ще получите много по-добри скорости, отколкото в OpenVPN, така че вземете резултатите с щипка сол.

Най-бърз тест за скорост на VPN – САЩ

Ускоренията до американския сървър на FastestVPN бяха около толкова бързо, колкото можеше да се очаква.

най-бързата скорост US vpn изключена

Най-бърз тест за скорост на VPN САЩ – изключен VPN
(Вижте пълния резултат)

скорост най-бързо US vpn на

Най-бърз тест за скорост на VPN US – VPN включен
(Вижте пълния резултат)

25Mbps не е точно ужасна скорост, нито е нещо за писане вкъщи. Закъснението беше малко на високата страна, но САЩ на практика са по целия свят от физическото ми местоположение.

Най-бърз тест за скорост на VPN – Еврозона

В повечето случаи откривам, че моите VPN скорости за сървъри, базирани в Еврозоната, не се различават значително от моите тестове за скорост на сървър, базирани в САЩ.

най-бърза скорост europe vpn off

Най-бърз тест за скорост на VPN Европа – VPN изключен
(Вижте пълния резултат)

най-бърза скорост europe vpn на

Най-бърз тест за скорост на Европа – VPN включен
(Вижте пълния резултат)

Дори и по отношение на закъсненията това е афиш. Все пак тези скорости са достатъчно прилични за поточно предаване на медии.

Най-бърз тест за скорост на VPN – Близкия изток

С отсъствието на сървъри на континент в Африка, аз по подразбиране се спрях някъде в Близкия изток за тези номера.

най-бърза скорост среден изток vpn изключен

Най-бърз тест за скорост на БВ в Близкия Изток – VPN изключен
(Вижте пълния резултат)

най-бърза скорост среден изток vpn на

Най-бърз тест за скорост на БВ в Близкия Изток – VPN включен
(Вижте пълния резултат)

Неучудващо скоростите в тази област бяха доста ужасяващи. Причината за това е по-вероятна поради по-ниския фокус върху региона на ME от FastestVPN, съчетан от по-ограничения им брой сървъри.

Най-бърз тест за скорост на VPN – Азия

Както се очакваше, скоростта и закъснението за мен бяха най-добри на базираните в Сингапур FastestVPN сървъри.

най-бързата скорост Азия vpn off

Най-бърз тест за скорост VPN Азия – VPN изключен
(Вижте пълния резултат)

най-бързата скорост на Азия vpn

Най-бърз тест за скорост VPN Азия – VPN включен
(Вижте пълния резултат)

Това местоположение е много силно благодарение на географското си положение, както и отличната вътрешна инфраструктура.

Най-бърз тест за скорост на VPN – Австралия

За да бъда честен, скоростта и закъснението на базираните в Австралия FastestVPN сървъри бяха малко потиснати.

скоростна австралия vstn изключена

Най-бърз тест за скорост на VPN Австралия – изключен VPN
(Вижте пълния резултат)

скоростна австралия vpn на

Най-бърз тест за скорост на VPN Австралия – VPN включен
(Вижте пълния резултат)

Този регион, макар и не винаги да е най-добрият за мен, показа някои големи скорости за определени доставчици. Няма реална причина за лошото представяне на FastestVPN тук.

Заключение – Мисли за най-бързите VPN скорости

Преди да започнете да се увличате за това колко лоши могат да изглеждат тези скорости, бих искал да насоча вниманието ви към съответните скорости, които показах, които са били отведени до локални сървъри в тези страни, без активна VPN.

Важна забележка

Настоящото глобално забавяне на интернет направи скоростта нестабилна за почти всички потребители. Управлението за получаване на тези скорости в момент на големи глобални натоварвания от данни все още е впечатляващо в този случай, така че за момента дайте почивка на FastestVPN, да?

3. Отлична ценова точка

Точно докато приключваме резултатите от тестовете за скорост, вероятно е най-доброто място за мен да поставя тази информация. FastestVPN идва на зашеметяваща ценова точка от толкова ниски цени 1,11 долара на месец по техния 3-годишен план!

MonthlyYearlyTriennially
Цена /mo$10.00$2.49$1.11
Обща сметка 10,00 $ 29,95 $ 39,95
Цикъл на фактуриране1-месец12-месец36-месец

Това е фантастичен мащаб на цените и прави тази услуга солидно предложение за ловци на изгодни сделки, които търсят някаква форма на поверителност и защита онлайн. Разбира се, ако разполагате с парите, премиум услуга може да се намери при други доставчици – но със сигурност не на тези цени.

За 1,11 долара на месец вие практически получавате услугата безплатно. Безплатни доставчици на VPN услуги обикновено не се препоръчват и дори добрите като Windscribe ще се опитат да ви насочат към техните платени планове, където е възможно – за много по-висока цена от тази.

Като странична бележка, винаги бъдете внимателни към доставчиците на VPN, които предлагат безплатни услуги и предлагат неограничени услуги. По-често тези VPN вадят вашите данни и ги продават на трети страни с цел печалба. Само така те са в състояние да поддържат операции. Някои ще го правят едва доловимо, докато други използват реклами в приложението.

4. Поддръжка на потока навсякъде & P2P

Както при повечето добри доставчици на VPN услуги, FastestVPN ще ви помогне да преодолеете геоблокираните услуги и ще ви позволи да стриймвате от различни източници на медия. За този случай ги тествахме с Netflix и установихме, че съдържанието им в САЩ може да тече добре. За съжаление обаче това е единственият регион, който засега поддържат.

fastestvpn има различни полезни функции за забавление

Като по-висока забележка, FastestVPN поддържа P2P на всичките им сървъри и можете да стартирате торентите си, докато сте свързани с всякакви сървърни места. Разбира се, има и недостатък, тъй като скоростта на P2P е обвързана с цялостната VPN производителност.

Ако например се свързвате към Netflix сървър и по някаква причина се случва да бъде по-бавен – скоростите ви P2P също ще пострадат, освен ако не се прехвърлите на друг сървър. Оказах се пред тази дилема, когато гледах Netflix и се опитвах да изтеглите и на BitTorrent.

И накрая, най-важната забележка за стрийминга и P2P е стабилността. Както винаги, поставях FastestVPN в моя тест за изгаряне на Netflix, което е мое извинение да гледам Netflix за „работа“. Успях да гледам 2 сезона на „Офисът“ на едно заседание, без да има нито един бъг във връзката, така че бих казал, че е стабилен.

Лично аз обаче смятам, че скоростите, които FastestVPN предлага, не са много подходящи за P2P, въпреки ясната му използваемост. Разбира се, това силно зависи от начина, по който използвате услугата. Например, ако останете в близост до САЩ, може да получите ползите от добрите скорости на P2P, както и лесно достъпа до допълнително съдържание на netflix.

5. Почистете & Леко приложение

Едно от по-хубавите неща за FastestVPN е приложението им за Windows. Неговият изчистен и лек дизайн не е тежък за ресурси и заема само 5MB памет, докато работи. Дизайнът на приложението изглежда модерен и е лесно да свикнете, след като го стартирате няколко пъти.

5.1 Съвместимост с високо устройство

Услугата се предлага и на различни платформи.

fastestvpn е широко достъпен в много платформи

За основния поток можете да го инсталирате на бази на Windows, Mac и Linux. Подходящ за мобилни устройства, той поддържа Android и iOS. За по-уникалната инсталация, FastestVPN може да бъде разгърнат и на рутери, PS4 и доста други..

5.2 Интелигентно тунелиране & Бърза връзка

В рамките на приложението FastestVPN ще намерите две опции, които може да се окажете с бит – Smart Тунелиране и Бързо свързване. Първият ви позволява избирателно да пускате приложения, на които имате доверие, да се свързват с интернет, заобикаляйки VPN тунела.

Това ви позволява потенциално да намалите напрежението на вашия VPN и може да помогне за по-нататъшно увеличаване на съвместимостта. Ако установите, че определени приложения не могат да се свържат чрез VPN, можете просто да го добавите към списъка си за Smart Tunnel. Не е идеално, но все пак увеличава вашите възможности.

Бързо свързване е функция за спестяване на време, която позволява на приложението да избере към кой сървър да се свърже. Той ще вземе това решение въз основа на най-добрите времеви закъснения на своите сървъри спрямо вашето местоположение. Това обаче означава, че има голяма вероятност да се свържете със сървър във вашата страна.

Обикновено няма да бъде много полезно в тези случаи, но ако сте на място, където те нямат сървър, Quick Connect може да се окаже полезен, като потърси най-добрия сървър наблизо за вас.

6. Прилична поддръжка на клиенти

Както може да разберете от изображението по-долу, поддръжката на FastestVPN може да започне с бавен старт. Въпреки това, след като агентът на услугите знае за какво всъщност говорите, мисля, че ще ги намерите както полезни, така и знаещи за тяхното обслужване и системи.

най-бързата поддръжка на клиенти е прилична

Намирам, че от късно повечето VPN услуги наистина са нараснали нещата по отношение на поддръжката на клиентите и очевидно FastestVPN не е изключение. Въпреки, че чаках в ред зад две други на опашката си, бях присъствал в рамките на пет минути след изпращане на заявка.

FastestVPN също предлага помощ на клиента по няколко начина. Като първи ред за контакт винаги можете да се обърнете към тяхната база от знания, която съдържа добра комбинация от прилично зададени често задавани въпроси, ръководства и ръководства.

Ако това не работи за вас, те имат и поддръжка за чат на живо 24/7. Както можете да видите, реакцията им по този канал също е доста добра. И накрая, имате възможност да изпратите имейл до техния екип за поддръжка в случай, че в чата на живо има твърде много хора и времето за изчакване се превръща в проблем.

3 неща, които не харесвам за FastestVPN

1. Случайни грешки в услугата

Някои от нещата, които ще обсъдя в този сегмент, може да са малко субективни и поради начина, по който работят VPN, някои грешки може да не бъдат лесно повторими. Все пак забелязах някои проблеми, които затрудняваха пренебрегването в случай на FastestVPN.

Когато за първи път платих за FastestVPN, след това ме заведоха изтегляне на инсталационния им файл. Инсталирайки го, бях изненадан, когато открих, че не мога да се свържа с нито един от техните сървъри, въпреки промяната на протоколите и опитите на други неща, които отбелязах в тяхната база знания.

Най-накрая трябваше да говоря с обслужването на клиентите, което ме помоли да направя нещо странно – изтеглете и инсталирайте OpenVPN GUI клиента и го използвайте за свързване. След като направих това, след това установих, че приложението FastestVPN може да се свърже без никакви проблеми по него, дори и след инсталирането на OpenVPN GUI.

Следващият брой, който отбелязах, беше, че връзките към някои сървъри понякога бяха доста неясни. Това означава, че може да се наложи да опитате да се свържете няколко пъти, преди връзката действително да бъде осъществена. Изглежда няма истинска причина за това, но след известно време нещата се успокоиха и проблемът изчезна.

2. Само една точка за връзка за Netflix

Въпреки че FastestVPN работи с Netflix, това е ограничено само до съдържанието на региона на Netflix в САЩ. Въпреки че там е най-голямата колекция от филми за Netflix, някои потребители може да искат достъп до други региони за по-локализирано съдържание.

Американската връзка Netflix също е достъпна само чрез единна точка за достъп, въпреки че FastestVPN има десет места за връзка в Северна Америка. Тази единна точка за достъп повдига редица потенциални проблеми, включително; потенциално претоварване, тъй като всички потребители на Netflix ще наблюдават през това място и какво се случва при случаи на отказ.

3. Ограничена мрежа & Сървъри

FastestVPN има доста ограничено покритие с неизвестен брой сървъри на 39 места. Въпреки това разпространението на тези места остава доста прилично. Тревогата е, че ако някое от местата, които искате да бъдете силно натоварени, може да няма удобна алтернатива да се присъедините.

най-бързите сървъри са ограничени

Въпреки че отбелязвам, че FastestVPN подобри работата си с течение на времето, усещам, че растежът на тяхната мрежа не е точно това, което се надявах да бъде. Това може да бъде сключване на сделка за много потребители, тъй като силно ограничава техния избор – и това е голяма част от VPN услугите.

Тестовете за скорост, които проведох в секциите, които по-рано може да забележите, бяха фокусирани върху гъсто населени райони. Това може да послужи за подчертаване на факта, че ограниченото финансиране възпрепятства FastestVPN да внесе още повече подобрения.

С увеличаването на броя им потребителите могат да ги видят постепенно да увеличават цените си навсякъде, за да поддържат операции и разширяване.

Долната линия: Ще плащам ли за най-бързо VPN?

Честно казано, наистина зависи. Тъй като VPN са голяма част от живота и работата ми, намирам, че съм разглезен от избора. Очевидно ситуацията ми е доста уникална, така че може да не резонира с много от вас.

По-големият въпрос е – трябва ли да плащате за FastestVPN? Това е въпрос, на който все още може да се отговори доста лесно. FastestVPN е добър избор, ако живеете в силно населен регион или ако намерите добро бюджетно решение, което ще свърши нещата.

Той се предлага на убийствена ценова точка и ако се качите на борда сега, може да не бъдете обект на увеличения на цените по-късно, тъй като те разширяват мрежата си за услуги. Ако обаче имате по-специализирани нужди и можете да си го позволите, горещо бих ви препоръчал да помислите за един от първокласните доставчици на услуги като NordVPN.

Основни функции

  • ✓ Интелигентно тунелиране
  • ✓ Използвайте до 10 устройства
  • ✓ Работи с Netflix
  • ✓ Пуснете P2P на всички сървъри
  • ✓ Реклама & Блокиращ зловреден софтуер

Препоръчва се за

  • • Търсещи сделки
  • • Любители на поточно предаване
  • • Обход на цензурата

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me