HideMyAss HMA VPN

Contents

HideMyAss VPN

https://www.hidemyass.com/

TL; р

HideMyAss има страхотно име и доста уникално лого, но по отношение на личния живот, този VPN предизвиква доста притеснения. Той е собственост на дъщерно дружество на Avast, но със седалище в Обединеното кралство. Изпълнението също оставя малко желание, но със сигурност не е най-лошото в тази област. Като цяло това е услуга, която трябва да обмислите внимателно, преди да я закупите.

Преглед на HideMyAss: 4 плюса & 4 минуса на използване на HMA VPN

Започната от 16-годишна през 2005 г., HideMyAss (HMA) има дълга и историческа история. Той е построен първо, за да заобиколи мрежовите ограничения в сравнително ограничен контекст. Неговият разработчик непрекъснато се разраства и разраства услугата през годините.

През 2015 г., само десет години след началото на базовата концепция, HMA беше продаден на AVG Technologies за огромните 40 милиона долара. От своя страна AVG бе придобита от Avast, където днес седи HMA.

Въпреки първоначалното си намерение да помогне на потребителите да заобикалят блоковете, HMA попадна под светлината на прожекторите още преди да бъде продадена. През 2012 г. компанията изпълни съдебните разпореждания във Великобритания за предаване на информация за дейностите на потребител.

Политиките и поведението на компанията я отличават от повечето доставчици на VPN услуги, които се опитват да попречат на властите да имат достъп до информацията за потребителите си.

4 неща, които ми харесват при HideMyAss VPN

1. Силни опции за сигурност

Каквото и да се сетя за HMA, сигурността им все още е доста добра. Ето какво имат в магазина;

1.1 Поддържа множество протоколи

Те предлагат фиксирани високи скорости на криптиране при 256-битови. По подразбиране всички потребители на Windows и Android получават OpenVPN, докато потребителите на MacOS и iOS ще бъдат на IKEv2.

Протоколът по подразбиране на hidemyass за Windows е openvpn

Приложението за Windows по подразбиране позволява само OpenVPN.

Има и опция да използвате PPTP, ако наистина искате, но това не е включено в основното HMA приложение. Известно е, че PPTP е по-малко сигурен от OpenVPN, но ако наистина искате да го използвате, можете да се свържете с обслужването на клиентите им..

Ще ви насочат към връзка за различно приложение, където можете да избирате между OpenVPN и PPTP. Препоръчвам ви обаче да се придържате към OpenVPN, тъй като това е много по-безопасна опция.

1.2 Защитава до 5 устройства

Днешната норма е, че всеки от нас често има множество умни устройства. HMA разбира това и можете да свържете до пет устройства наведнъж към тяхната услуга. Това помага да запазите всички устройства едновременно.

Всичко в това има приложения, които поддържат всички основни платформи плюс няколко допълнителни, включително AppleTV и избран брой рутери. За съжаление, за рутери има и уловка. Не можете да го инсталирате самостоятелно, но трябва да го конфигурирате предварително чрез трета страна като Flashrouters.

1.3 Kill Switch Present

Като допълнителна функция този VPN включва превключвател за убийство, за да спре предаването на данни във или извън устройството ви, ако открие някакви проблеми с VPN тунела.

hidemyass има умен превключвател

Той също има опция за разделно тунелиране, така че всъщност можете да изберете да разрешите на някои приложения да заобиколят VPN услугата.

1.4 Защита от течове

Тестовете за HMA за течове на DNS и WebRTC преминаха добре. Нямаше изтичане на първоначалния ни IP, въпреки изпробването на няколко различни връзки към сървъра. Тестовете за DNS и WebRTC се изпълняват доста лесно. Има много предварително изградени инструменти онлайн и просто посещението на тези сайтове и пускането му ще ви уведоми дали вашият DNS изтича с вашата VPN активна.

2. Широка мрежа от сървъри

Общо HMA има мрежа от над 1000 сървъра, обхващащи 298 места.

hidemyass има широко покритие на сървърите

Това е може би най-широкото покритие, което съм виждал по отношение на отделни местоположения, като повечето други топ VPN мрежи варират от 90 до 100 страни.

2.1 Специализиран P2P & Стрийминг сървъри

HMA има няколко избрани сървъра, чрез които трябва да се свържете, ако искате да предавате филми или да пускате торенти. Честно казано, въпреки че много доставчици на VPN услуги вършат това като полза и рекламират тези сървъри като специализирани, имам съмнения.

hidemyass vpn има сървъри, оптимизирани за p2p

Независимо от това, въпреки моето мнение, HMA е прецизирал пет сървъра за поточно предаване на медии и осем за P2P. Някои ключови места като Ню Йорк се броят два пъти, тъй като можете да направите и двете на тези сървъри.

2.2 Работи с ключови региони на Netflix

Фокусът ми за Netflix винаги е бил в техния регион в САЩ, тъй като там са почти всички добри филми. Освен това разполага с най-голямата библиотека сред всички региони на Netflix и с HMA можете да го гледате отвсякъде по света.

Моят тест за изгаряне на Netflix (т.е. часовник за изчакване през два дни) показа, че потокът остава гладък през целия период. Веднъж имаше случай, при който VPN връзката беше прекъсната, но нито веднъж не получих страховитото предупреждение за прокси сървър на Netflix.

  8-те най-добри VPN за Индия 2023 (тествана скорост!)

Въпреки не впечатляващите скорости на сървъра в САЩ, за мен беше повече от достатъчно да се наслаждавам на безпроблемно изживяване в Netflix. Не наблюдавах прекомерно буфериране, дори когато прескачах парчета минути във филмите.

2.3 Стартира BBC iPlayer

Въпреки че осъзнавам, че BBC iPlayer не е начело на списъка на „must watch“ на повечето хора, обичам да го използвам като тест за възможностите на VPN. IPlayer има някои доста строги ограничения за използването му – почти толкова лошо, колкото Netflix.

hidemyass е в състояние да предава bbc iplayer

Със сигурност бих искал да знам дали в Обединеното кралство наистина има Donkey Town.

Да можеш да заобиколиш това определено е плюс. Тъй като HMA е услуга, базирана в Обединеното кралство, не сбърках, като предположих, че тук ще работи добре. Свързвайки се с Donkey Town, UK, стриймингът всъщност беше изненадващо бърз.

2.4 Може да извършва разбъркване на IP

Не е същото като Melbourne Shuffle, IP разбъркването е нещо, което съм виждал само в HMA досега. Те имат много удобен бутон в приложението, който ви позволява бързо да „размествате“ или да променяте вашия IP адрес.

Това може да бъде много полезно, ако откриете, че една от услугите за стрийминг няма да работи за сървъра, към който сте свързани. Просто натиснете бутона за разбъркване и той ще смени вашия IP адрес, за да можете да опитате услугата за поточно предаване отново.

Повечето от HMA сървърите имат множество IP адреси, между които можете да обменяте, особено на техните стрийминг сървъри. Например техният сървър в Ню Йорк, който позволява както P2P, така и Streaming, разполага с 56 IP адреса.

3. Добро обслужване на клиентите

Въпреки че HMA може да не е най-добрият във всичко, една област, в която се отличава, е поддръжката на клиенти. Това беше идеална ситуация, тъй като имах редица въпроси да ги задам, както като цяло, така и по-технически по характер.

hidemyass има страхотно обслужване на клиенти

Поддръжката на клиенти на HMA беше бърза & ефикасен.

С помощта на техния чат на живо успях да получа отговор много бързо. Повярвайте ми, това не е норма, що се отнася до услугите за чат на живо и открих, че получавам отговор почти веднага след като изпратих заявка.

Нямаше абсолютно никакви глупости за прекомерни опашки или за постоянно да чакате отговор по имейл. Агентът за чат беше любезен и знаещ, можеше да ми предостави точните детайли и информация, които търсех.

Някои от вас може да си помислят, че това не е много голяма работа, но сериозно е. Изпитах дълго чакане и много възпрепятстващи агенти за поддръжка на клиенти, които биха направили най-доброто ниво, за да обвинят оборудването или действията на клиента, докато отказват да отговарят на директни въпроси по подходящ начин.

Това не беше моят опит с HMA и искрено се надявам те да поддържат тези отлични стандарти да продължат напред. Кудо на екипа за това.

4. 30-дневна гаранция за връщане на парите

Считайте го за пробен цикъл или разширена гаранция за връщане на парите, това е абсолютно нещо, на което трябва да се внимава, когато инвестирате в продукт, който ще използвате в дългосрочен план (например при тригодишния ми абонамент за HMA).

Имало е случаи, когато някои доставчици на VPN имат строга политика за невъзстановяване на суми и за да бъда честен, винаги съм бил много предпазлив от тях. Ако имате добър продукт, защо имате този страх, че потребителите ще бъдат недоволни и ще искат парите си обратно?

Гаранцията за връщане на парите е стабилна гаранция за вярата на компанията в собствените си продукти и е важно тя да бъде ясно разписана на потребителите. Едно нещо обаче трябва да отбележа е, че записването с HMA се отваря към автоматично подновяване, така че не забравяйте да го деактивирате, за да избегнете изненада в края на плана си.

4 неща, които не харесвам за HideMyAss VPN

1. Ограничена поверителност на потребителите

Бъдете предупредени, че това може би ще е най-големият къс от моята рецензия и че много от вас вероятно ще бъдат много недоволни, като я прочетат. Поверителността на потребителите е едно от най-важните неща, които VPN услугата трябва да защитава и според мен HMA хвърля тук толкова много червени знамена, че трябва да бъдат забранени от индустрията.

1.1 Собственост на Avast

Облакът на собственост, който виси над HMA като албатрос, е мрачен и мрачен. Въпреки че като цяло той се намира под банера на Avast, той се управлява директно и се управлява от базирана в Обединеното кралство Privax Limited.

  uTorrent Proxy Setup: Как да анонимни uTorrent без прокси Socks5

Чешката република всъщност е доста полезна за поверителност, но паркирането на HMA под Privax Limited е абсолютно червено знаме. Обединеното кралство е една от страните в първоначалното споразумение UKUSA, иначе известно като „Петте очи“.

Тъй като Обединеното кралство е напуснало евро юрисдикцията, предприятията в страната вече не са задължени да защитават поверителността на потребителите съгласно чадърните стандарти. Всъщност HMA има ужасна история за защита на поверителността на своите потребители.

Неведнъж е попаднал под светлините на прожекторите за просто предаване на потребителски данни по искане на властите, веднъж с Великобритания и веднъж със САЩ.

1.2 HideMyAss записва известна информация

Както отбелязваме по-горе, че HMA си сътрудничи с властите при поискване, очевидно можем също да кажем, че това не е VPN, която предлага услуга „Без регистрация“. В действителност, HMA изрично заявява, че прави потребителска информация в журнала, въпреки че твърди, че не регистрира дейности.

hidemyass регистрира информация за връзката

(Източник)

От присъдите, възникнали в случаите, когато той е предал това, което прави дневник, все още е достатъчно потребителите да получат проверка от властите. Ако искате VPN, което ви защитава, това не е услугата, с която да се регистрирате.

1.3 Сътрудничество с разследвания за нарушения на DMCA

В допълнение към предаването на регистрационни файлове, HMA е известно също така, че сътрудничи на обработката на нарушения на DMCA. Всъщност потребителите се оплакват, че самата услуга раздава известия за нарушения в DMCA, подобно на това, което правели интернет доставчиците в миналото.

2. Ускоренията на HideMyAss не са големи

Извършвам моите тестове за скорост на VPN от една и съща машина и ISP линия всеки път, 500Mbps влакнеста връзка чрез Ethernet. Това обикновено ми дава пълната ми рекламирана скорост, стига връзката да е чиста.

Базова скорост на тест на hidemyass speed

(Вижте пълния резултат)

За моите тестове всяко отдалечено място преминава поредица от тестове, всеки в двойка. Веднъж с включен VPN и след това изключен. Това ще ви позволи да наблюдавате съвпадащите закъснения и скорости в двата сценария.

Забележка

От късно, благодарение на директивите Work from Home, Интернет беше напрегнат до прекъсване. Следователно е препоръчително тези резултати от теста да се вземат с щипка сол, докато земното кълбо отново не е в равновесие на по-късна дата. Периодично ще преглеждам скоростите и при необходимост ще направя корекции.

HideMyAss Speed ​​Test – САЩ

Ускоренията със или без VPN на базирани в САЩ сървъри бяха малко по-слаби по времето, когато провеждах тестовете си. Тъй като САЩ са буквално в целия свят, откъдето се намирам, бариерата със и без VPN остава същата.

hidemyass vpn тест за скорост US off

HMA VPN тест за скорост US – VPN изключен
(Вижте пълния резултат)

hidemyass vpn тест за скорост САЩ на

HMA VPN тест за скорост US – VPN включен
(Вижте пълния резултат)

Скоростите са използваеми и със сигурност достатъчни за стрийминг, но изтеглянето е хит или пропуск и P2P със сигурност няма да е толкова полезна.

HideMyAss Speed ​​Test – Европа

За Еврозоната наскоро тествах по-близо до местоположението си например – с немски сървъри. Въпреки това, с HMA се надявах на стабилно представяне извън услугата във Великобритания, тъй като по същество това е началната база на този доставчик.

hidemyass vpn тест за скорост ЕС изключен

HMA VPN тест за скорост EU – VPN изключен
(Вижте пълния резултат)

hidemyass vpn тест за скорост на ЕС на

HMA VPN тест за скорост EU – VPN включен
(Вижте пълния резултат)

Тъжно е да се каже, че скоростта надолу по течението падна на лицето му с едва използваеми 13Mbps. Колкото и да е странно, нагоре по течението беше доста добро, което, бъди честен, не е от голяма полза за повечето хора.

HideMyAss Speed ​​Test – Африка

С такава разпръсната мрежа, каквато има HMA, тя е една от малкото VPN, която всъщност притеснява присъствието на африкански континент. Изненада ме още повече, беше фактът, че в Африка има редица точки за връзка за тях.

hidemyass vpn тест за скорост SA изключен

HMA VPN тест за скорост SA – VPN изключен
(Вижте пълния резултат)

hidemyass vpn тест за скорост SA на

HMA VPN тест за скорост SA – VPN включен
(Вижте пълния резултат)

Все пак спредът не се равняваше на качеството на обслужване и отново получих едва използваеми скорости.

HideMyAss Speed ​​Test – Азия

Както обикновено, любимото ми място за тестване на VPN в Азиатския регион е Сингапур – както заради близостта ми до мен, така и заради отличната си инфраструктура. Това се вижда ясно при ниска латентност и силни скорости както надолу, така и нагоре по течението със сървър в Републиката.

hidemyass vpn тест за скорост Азия изключен

HMA VPN тест за скорост на Азия – VPN изключен
(Вижте пълния резултат)

hidemyass vpn тест за скорост на Азия на

HMA VPN тест за скорост Азия – VPN включен
(Вижте пълния резултат)

И все пак обичайните ми Ping пъти до това местоположение обикновено са по-добри, така че вярвам, че при редовни обстоятелства скоростите на HMA през Сингапур ще бъдат подобрени още повече.

  8-те най-добри VPN за Нова Зеландия 2023 (тествана скорост!)

HideMyAss Speed ​​Test – Австралия

Земята надолу не е всичко толкова далеч и като част от региона Australisia прави доста добре по отношение на скоростите на VPN връзката. Все пак при 30Mbps надолу с включен HMA – това е доста тъжен резултат.

hidemyass vpn тест за скорост aus off

HMA VPN тест за скорост AUS – VPN изключен
(Вижте пълния резултат)

hidemyass vpn тест за скорост aus на

HMA VPN тест за скорост AUS – VPN включен
(Вижте пълния резултат)

Като цяло казвам, че HMA трябва да работи за подобряване на своята инфраструктура, а не да харчи време и ресурси, като контролира своите потребители от името на правителствата по целия свят. Наистина тъжно състояние на нещата.

2.1 Вграден тест за скорост на много местоположение

Едно нещо, което представлява интерес за приложението HideMyAss, е, че то включва вграден инструмент за тестване на скоростта за много локация. Това ви позволява да маркирате различни сървъри в тяхната мрежа за тестване и може да бъде полезно – ако наистина работи добре.

hidemyass vpn има инструмент за тестване на скоростта

Открих, че резултатите, предоставени от инструмента за тестване на скоростта, обикновено са много по-различни от тези на изключително популярния тест за скорост на Ookla, който повечето хора използват.

3. Регистрация & Цени неволи

HMA е наличен за Windows, MacOS, iOS, Android, Linus и дори рутери. Има обаче някои странности, на които трябва да внимавате при регистрацията си & ценообразуване;

3.1 Цени & Начини на плащане Различни по региони

Това не е нещо, което обикновено виждам в VPN услугите, тъй като тяхната концепция е глобализация на услугите. И все пак посетих страницата им за редица региони и установих, че цените варират – в някои случаи с огромна сума.

цените на hidemyass vpn, различни по региони

Регистрирането в САЩ е много по-скъпо, отколкото за същата услуга в Малайзия.

Като пример за това, тригодишният им план в САЩ струва 143,64 долара след стръмната отстъпка за регистрация, но същият план струва RM252 (приблизително 58 долара) за тези, които се регистрират от Малайзия. Въпреки че не съм над региона, насочен по цена, това разминаване е доста огромно.

Също така в някои региони можете да се регистрирате с PayPal, докато в други няма. Това в комбинация с техния сложен процес на регистрация наистина е изумително за услуга, която има повече от десет години, за да оптимизира своите бизнес процеси.

3.2 Планове се подновява автоматично

Както споменах по-рано, ако се регистрирате за HMA, той автоматично им дава правото да подновят плана си, когато изтича. Трябва да обърнете внимание, че планът се подновява на пълна цена, а не на намалената ставка, с която сте влезли.

hidemyass auto подновяване на абонамента

Ако това не е, което искате, не забравяйте да деактивирате автоматичното обновяване възможно най-скоро.

4. Дизайнът на приложенията не е най-добрият

С нещо толкова сложно като VPN (за някои хора), той предоставя надеждни доставчици на услуги, за да гарантира, че потребителското изживяване е възможно най-безпроблемно. Това е още една странност на HMA и ме кара да подозирам, че VPN може да не се е променил в фундаменталния дизайн през годините.

4.1 Изскачащи прозорци

Когато се опитвате да се придвижвате между опциите в приложението, то има тенденция да създава изскачащи прозорци, а не преход в един основен интерфейс на приложението. Този метод на дизайн е много стара школа и ме връща в първите дни на Windows. Най-малко е досадно и разсейващо.

4.2 Марката има криза на идентичността

Едно от нещата, които отбелязах за HMA, преди да се регистрирам, беше ултра готиното, добре, задник (или магаре?). Но това, което виждате, не винаги е това, което получавате и емблематичното лого, в крайна сметка не е толкова емблематично..

иконата на марката hidemyass не е последователна

Отляво – както се рекламира; отдясно, както се показва в приложението

То се превръща в зависимост от това къде го виждате и в някои случаи се оказва абсолютно ужасяващо.

Долната линия: Ще плащам ли за VPE на HideMyAss?

Това е може би най-лесният въпрос, на който трябваше да отговоря отдавна. Не просто “не“, но “По дяволите не!“. Мисълта, че доставчик на VPN услуги ще работи активно срещу интереса на своите клиенти, е просто объркваща.

Двойка, че с всички несъответствия като услуга и имате определена рецепта за бедствие. Това е един VPN, който бих посъветвал потенциалните клиенти да се ориентират добре!

Всъщност, преминете към нашия списък с най-добрите VPN и може да намерите по-добри алтернативи!

Основни функции

  • ✓ Разделяне на тунели
  • ✓ Добра сигурност
  • ✓ Използвайте до 5 устройства
  • ✓ Превключвател Smart Kill
  • ✓ Специализиран P2P & Streaming

Препоръчва се за

  • • Потребител, съобразен със сигурността
  • • Преодоляване на цензурата
  • • Обходен Geo-Block

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me