HostGator

Contents

HostGator

https://www.hostgator.com/

TL; р

Макар и сравнително бърз, напредналите потребители може да открият, че HostGator не разполага с функции. Ако обаче търсите безпроблемна, лесна за използване услуга за уеб хостинг, тогава HostGator може би е най-подходящата услуга за вас! .

Преглед на HostGator: 9 плюса & 5 минуса на Gator!

Следващ в нашия списък с приемливи уеб хостове е все по-популярният HostGator, най-сексапилният и най-яркият уеб хостинг услуга на всички тях.

Известно е, че са хубави.

Известно е, че са удобни за потребителя.

Но как „Gator се задържа с останалите гиганти в индустрията?

За да разберем, ние дадохме нашите деерсталкъри, поискахме благословии от боговете на журналистиката и се включихме в плана на бебето на HostGator да направим някои сериозни тестове (тестове, които никой друг не си направи труда, много ви благодаря), просто така ще знаете ако HostGator е правилният хост за вас.

Резултатите от нашите тестове всъщност са доста изненадващи, но добри неща идват на онези, които чакат, и чакайте за нашата присъда в края на този преглед.

разкриване

Нашите два тестови сайта са hgcloudhosted.com и hgbabyhosted.com. Първият е домакин с HostGator Cloud Hatchling; докато последният се хоства с HostGator Baby.

9 причини защо HostGator е идеален за вас

1. Бързо време за реакция на сървъра

Ако не сте чували досега, тук в Bitcatcha.com, ние наистина обичаме нашия уеб хостинг да е бърз. Супер бързо.

И ето къде HostGator привлече вниманието ни.

САЩ (W)
САЩ (E)
Лондон
Сингапур
Сао Пауло

32 мс36 ms221 мс221 мс139 мс

Бангалор
Сидни
Япония
Канада
Германия

717 ms205 мс153 ms36 ms140 ms

Средна скорост: 190 ms – Вижте пълния резултат

Имайки предвид факта, че имат само 2 центъра за данни (и двата се намират в САЩ), HostGator успя да се представи много добре в Сао Паоло, Сидни и Япония, като всички времена на реакция достигат под 205 ms.

Направиха се добре в Сингапур и Лондон (221 ms), но изоставаха малко в Бангалор при 717 ms (ако четете това от Индия, най-добре да се ориентирате. Вижте вместо това най-добрите ни хостинг планове в Индия!)

Със средна стойност в световен мащаб от 190 ms, HostGator спечелиха А от нас!

2. Скоростна скорост на зареждане на сайта

С изключение на PHP7.1 и вградената система за компресиране на съдържание, базирана на Apache, HostGator всъщност няма много работа за тях.

Те не използват SSD хранилище (достъпно само с облачен хостинг, boo!), Няма настройка на NGINX сървър или специални функции за кеширане като Supercacher на SiteGround … все пак времената за зареждане на сайта са супер бързи!

Използвахме webpagetest.org и поставихме нашия тестов сайт HGBabyHosted.com спрямо нашия HGCloudHosted.com, и ето резултатите:

HostGator Baby WebPageTest.org Резултати ширина =

Тест за скорост на уеб страница (бебе на HostGator)

Резултати от HostGator Cloud WebPageTest.org

Тест за скорост на уеб страница (HostGator Cloud)

Облачният хостинг на HostGator е една от най-бързите и надеждни уеб хостинг услуги, които сме имали удоволствието да използваме (вижте нашия преглед тук), така че това говори много, когато казваме, че скоростта на зареждане на сайта на споделения уеб хостинг е почти сравнима с техния облачен хостинг!

Според резултатите от теста скоростта на натоварване на споделения хостинг е само малко по-бавна от скоростта на натоварване на нашия план в облак и това е доста дяволски невероятно, като се има предвид факта, че планът за облак се предлага със SSD, подобрители на скоростта, основно всички звънчета и свирки в света да предложи.

Също така, проверете TTFB между двата тестови сайта – разликата е незначителна!

Уверени сме, че с малко фина настройка и усилия ще можем да намалим още повече скоростта на зареждане и да изтръгнем колкото е възможно повече сок от нашия план за бебето HostGator!

3. 99,9% Гарантирана времетраене!

Прекъсванията могат да бъдат сериозно пагубни за сайт! Това ще доведе до загуба на потенциални продажби и по-лошо – ще доведе до отпадане на вашия сайт в класацията на Google, което означава, че ще загубите всички онези мразовити кликвания на първа страница, което от своя страна ще ви загуби ПОВЕЧЕ продажби!

Така че да, престоят е наистина голям не, не в индустрията, така че сме доста щастливи, че планът на HostGator идва с 99,9% гаранция за продължаване, ако не успеем, ще ни бъде възстановен кредитът за 1 месец, който ще бъде използван в нашия съществуващ план.

Въпреки това, с репутацията на HostGator, че има солидна продължителност, не смятаме, че изобщо няма да се налага да използваме техните кредити. След като казах всичко това, има някои условия на гаранцията, че не сме много доволни, но повече за това по-късно в раздела за минусите.

Време от април 2018 г.

100%

* HGBabyHosted.com (Датацентър: САЩ, План: Бебе)

Време от януари 2017 г.

99,97%

* HGCloudHosted.com (Датацентър: САЩ, План: Хечлинг облак)

4. Супер потребителски потребителски интерфейс

Не знам защо, но потребителският интерфейс на повечето уеб хостинг услуги там изглежда сякаш е проектиран от някой през 80-те, който реши да излезе на работа наполовина.

Ще трябва да щракнете хиляда пъти, търсейки начин да свършите нещо и проблемът се задълбочава, ако не сте запознати с оформлението (това е причината, която предпочитаме cPanel – всичко е там, където трябва да бъде!)

Не HostGator.

Потребителски интерфейс на HostGator

Със своите ярки цветове те са единствените с потребителски интерфейс, който всъщност е приятен за очите, и не само това – те направиха много лесно да се движите през страницата за вход на клиента!

Всичко е интуитивно поставено, с всички важни връзки и бутони, разположени на места, които естествено хващат окото, което прави цялото преживяване възможно най-лесно за потребителя.

Това е особено важно за собствениците на фирми, защо? Защото, когато сте прекалено заети да разберете кой бутон прави какво и къде да отидете, за да направите нещо, вие губите ценно време, за да не управлявате бизнеса си, което означава, че не печелите пари!

С HostGator лесно ще можете да се придвижвате в клиентското влизане и да настройвате вашия сайт за нула време, благодарение на техните UX дизайнери!

5. Kickass Site Builder & 1 Щракнете върху Инсталиране

Мисля, че всички можем да се съгласим, че удобството и бързината са от ключово значение за собствениците на бизнес, когато става въпрос за изграждането на сайтове.

Вграденият строител на сайтове на HostGator успява да направи и двете, като ви позволява бързо да изберете шаблон, да го персонализирате според съдържанието на сърцето си и да сте готови да стартирате само за няколко часа.

Те имат наистина професионално изглеждащи теми и след като изберете една, която харесвате, можете да я персонализирате с джаджи, функции, ленти за търсене или каквото искате.

Шаблони за създаване на сайтове на HostGator

Целият процес е бърз и удобен и ни отне само няколко часа, за да настроим нашия тестов сайт (трябваше да го върнем на склад WordPress за всички тестове за скорост).

Недостатъкът е, че създателите на сайтове обикновено не са оптимизирани за скорост, така че има компромис за удобство!

Ще се насладите и на инсталирания с едно кликване, което прави инсталирането на любимите ви приложения супер бързо и невероятно удобно! Това ви позволява да вдигнете сайта си в най-кратки срокове, така че можете буквално да започнете работа и да получите тези номера на продажбите!

HostGator 1 Щракнете върху Инсталиране

Всичко, което трябва да направите, е да кликнете върху приложението, което искате, изберете директорията, в която искате да го инсталирате, и натиснете бутона за инсталиране – HostGator ще настрои предварително всичко останало за вас!

HostGator 1 Щракнете върху Инсталиране на приложения

6. Много отзивчиво обслужване на клиенти

Ако някога сте имали недоволството да не се обърка нещо с вашия сайт, като няма никой на разположение, който да ви помогне, ще оцените наистина отзивчив, силен екип за обслужване на клиенти.

Нашият опит с поддръжката на клиенти на HostGator като цяло беше доста добър. Чрез livechat не трябваше да чакаме повече от 3 минути, за да отговорят и тъй като проблемите ни бяха сравнително незначителни, те успяха да върнат нашия сайт онлайн само за 15 минути!

Обаче към момента, представяне на билет не е възможно защото очевидно модернизират системата за издаване на билети, така че ще трябва да зависим изцяло от чата им на живо или ще трябва да се обадим.

Ако предпочитате да не говорите с никого, те също имат огромен архив от статии в базата знания, така че можете да опитате да поправите каквито и проблеми да се сблъскате сами!

Доста сме доволни от обслужването на клиентите им досега, но ние имаме няколко притеснения относно това колко умели са те, когато става въпрос за решаване на по-сложни проблеми, които ще изтъкнем в раздела си за минусите.

7. Неограничени / немерни ресурси!

Казват, че най-добрите неща в живота са безплатни и ние трябва да се съгласим! Някои от функциите, които ни раздухаха с споделения HostGator, са безплатните и неметализирани неща. Ето някои от нашите любими:

Вземете това – можете да хоствате толкова много домейни и имейл адреси, колкото искате с HostGator! Не се притеснявайте повече от необходимостта да решите кои домейни да дадете приоритет или да се наложи да плащате допълнително за имейл адреси за нов персонал. Много бъдещо доказателство!

Ще се насладите и на неумерена честотна лента и дисково пространство, но те са ограничени до приемливата им политика за използване на TOS. Докато не злоупотребявате със системата (например съхраняване на резервни копия на архивите си в тяхната система) или участвате в дейностите за споделяне на файлове с връстници, трябва да сте добре.

HostGator Неограничен срок за съхранение и честотна лента os Service

8. Безплатен специален IP адрес (само за бизнес план)!!

С бизнес плана ще се насладите на БЕЗПЛАТНО посветен IP и защо на земята това е важно?

Е, когато поддържате сайт за електронна търговия, ще искате да вземете специални IP и SSL, за да запазите данните на клиентите си сигурни и безопасни! Той помага да се създаде доверие между клиентите и вашия сайт и това е наистина важно, ако искате да повторите бизнеса си от тях!

Повечето хора ще трябва да плащат за тази услуга (SiteGround таксува $ 30 на година само за специален IP!), Така че да я получите безплатно от бизнес плана на HostGator е ОГРОМЕН!

Всъщност има много предимства, които специалният IP носи на масата, но ще го покрием в друга статия в близко бъдеще.

9. До 60% отстъпка за читателите на Bitcatcha

Ако все още сте на оградата, това може просто да ви помогне да решите дали искате да хоствате с HostGator – ние сме си осигурили луда сделка с тях, изключително само за нашите читатели!

След напускане въведете „bitcatcha“И ще се насладите на страхотно 60% отстъпка всеки от споделените и реселърски хостинг пакети (само първоначален срок)!

Ако вместо това търсите облачен хостинг, не се притеснявайте – същият код ви дава 30% отстъпка от новите им планове за хостинг в облак и 40% отстъпка от всеки от техните планове за VPS, посветен или WordPress!

Забележка

60% отстъпка е приложима само за първата фактура. Подновяването ще бъде таксувано на редовна цена. , (Код на талона: bitcatcha)

Какво може да не ви хареса в HostGator

1. Липса на специални функции за скорост

Въпреки че HostGator се справя доста добре сам (получаването на A + ранг от нас не е лесно!), Не можем да не се чудим колко по-добри могат да бъдат те, ако биха положили усилия да включат някои функции за скорост, като NGINX сървър настройка или оптимизация на системата с едно щракване!

В момента единственият начин за оптимизиране и изцеждане на целия сок от сървъра е ръчно ощипване и инсталиране на плъгини, което отнема време и опит – нещо, което повечето собственици на бизнес може да не винаги имат под ръка.

2. Гарантирана сенчеста безработица

И така, те ни дадоха 99% гаранция за непрекъснатост, и всъщност са съобразени с продължителността им, което без съмнение е много добро.

НО.

Какво всъщност се случва, когато продължителността им се понижи под 99%? Ще получим ли кредита ни за 1 месец, както беше обещано?

Съвет: никой не знае.

Гарантирана сензитивна гаранция на HostGator

Виждате ли, техният TOS заявява, че докато ние ще се радваме на един месец кредит за нашите пакети, ако те продължават да паднат под 99,9%, одобрението на кредита е по собствена преценка на HostGator.

С други думи, те могат да изберат да не спазват гаранцията, ако се чувстват така.

Въпреки че разбираме, че HostGator трябва да се предпази от недобросъвестни вземания, самоличната преценка за одобрение на кредита е сериозно сенчеста и прави гаранцията им напълно обременена..

3. Неквалифицирано обслужване на клиенти

Добре, така че те спечелиха точки за бисквитки за това, че са наистина отзивчиви, но ние имаме сериозни съмнения относно способността на техния персонал за решаване на сериозни проблеми.

Говорейки от предишен опит, изглежда, че тяхната жива помощ се възлага на Индия (както повечето от дъщерните дружества на EIG) и през повечето време те са доста безполезни при решаването на реални проблеми.

Ние не сме единствените, които се чувстват по същия начин, вижте тези екранни снимки по-долу:

Отзиви на потребители на HostGator

Освен това по време на писането не сме в състояние да подадем билет, защото очевидно те надграждат системата си за билети. Искахме да им се обадим, но трябваше да прескочим обръчи, само за да намерим техния телефонен номер за поддръжка.

Сериозно Hostgator, какво правите вие??

4. Актуализиране на нещата по време на касата

Това е друга сенчеста практика, от която не сме много щастливи.

Когато сте на мястото на покупката, интуитивният потребителски интерфейс на HostGator се опитва да ви подмами да купите всички странични продукти, които всъщност не ви трябват.

Уверете се, че внимателно прегледате опциите си и премахнете отметката от кутиите за нещата, които не искате, в противен случай ще се наложи да плащате допълнително.

5. Само 2 центъра за данни

Да, четете правилно – HostGator има само 2 центъра за данни и двамата са разположени в САЩ. Ако сте в страна, която е по-далеч и мислите да купите акаунт в HostGator, може да искате да проверите отново тази екранна снимка, за да видите дали времето за отговор е достатъчно бързо за вас.

САЩ (W)САЩ (E)ЛондонСингапурСао Пауло
32 мс36 ms221 мс221 мс139 мс

БангалорСидниЯпонияКанадаГермания
717 ms205 мс153 ms36 ms140 ms

Къде са вашите аудитории?

По-лошото е, че не трябва да изберем кой център за данни да използваме, HostGator автоматично го решава за нас!

Наличието на само 2 центъра за данни вече не е страхотно, но не позволявате на клиентите да избират с кой център за данни да бъдат хоствани, това е просто охлаждане.

Разбира се, HostGator има международни филиали в азиатски страни като Hostgator.in и HostGator.sg, но тези са прословути за това, че имаме наистина лошо обслужване, което наистина ни кара да не искаме да хостваме с тях.

Планове и функции на HostGator

Споделени планове

Споделените акаунти на HostGator се предлагат в 3 прекрасни размера, за да задоволят нуждите на всеки.

Hatchling
бебе
Бизнес

Домените са разрешени
1
неограничен
неограничен

Bandwidth
Unmetered
Unmetered
Unmetered

Безплатен SSL
да
да
да

Безплатен IP адрес
Не
Не
да

Цена
$ 2,78 * / мес
$ 3,98 * / мес
$ 5,98 * / мес

* Специална уводна цена за период от 36 месеца абонамент.

Ако искате да хоствате само 1 сайт без излишни уеб хостинг, планът за излюпване работи отлично, но лично ние смятаме, че е по-добре да започнете с плана Baby. Просто струва малко над един долар повече на месец и ще получите домакин на толкова домейни, колкото искате!

Разбира се, ако нещата вървят добре, винаги можете да изберете да надстроите до бизнес плана и да се насладите на всички негови ексклузивни услуги, като безплатни SSL, специални IP и VoIP телефонни услуги.

Както споменахме преди, тези малки допълнителни луксове всъщност преминават много дълъг път, за да направят вашия сайт за електронна търговия да изглежда допълнително легитимен!

Облачен хостинг

Ако облачният хостинг е повече от вашето нещо, ще трябва да изберете между тези 3 опции:

Хечбек облак
Бебе облак
Бизнес облак

Домените са разрешени
1
неограничен
неограничен

памет
2GB
4 гигабайта
6GB

CPU Core
2
4
6

Специализиран IP
Не
Не
да

Цена
$ 4,95 * / мес
$ 6.57 * / мес
$ 9,95 * / мес

* Специална уводна цена за период от 36 месеца абонамент.

Отново можете да отидете с хечбек облак, ако наистина искате да намалите разходите, но получавате толкова повече с Baby cloud. Както при споделените хостинг планове, така и вие ще имате възможност да надстроите до бизнес облачния план, когато сметнете за добре.

WordPress облак

Те също имат планове за WordPress Cloud!

стартер
стандарт
Бизнес

Позволени сайтове (и)
1
2
3

Посещения / мес
100k
200k
500k

Архивите
1GB
2GB
3GB

Изчислителна мощност
2x
2x

Цена
$ 5,95 * / мес
$ 7,95 * / мес
$ 9,95 * / мес

* Специална уводна цена за период от 36 месеца абонамент.

Сега тези планове са напълно различни от споделените и облачните хостинг планове, в смисъл, че са оптимизирани за WordPress и ще можете да хоствате максимум 3 сайта, дори и с бизнес плана.

Как HostGator се изправя срещу състезанията?

HostGator VS SiteGround – Кое е по-добро за WordPress?

Не бихме могли да не сравним HostGator с настоящия ни любим уеб хост, SiteGround, така че нека да разгледаме функциите, които всяка компания може да предложи.

HostGator
SiteGround

1-Щракнете WP Installs
да
Не

Предварително оптимизирани настройки
Не
SiteGround Optimizer

Собствени функции за скорост
Не
SuperCacher

Поддръжка на Git
Не
да

Гаранция за ненавременна работа
съмнителен
да

Безплатен SSL
да
да

Безплатни ежедневни архиви
Не
да

Центрове за данни
2 (само за САЩ)
5 (в 3 региона)

Когато бъдете поставени една до друга по този начин, е доста очевидно кой уеб хостинг ви осигурява по-добра цена / качество при приблизително същия ценови диапазон.

Инсталирането на HostGator с едно кликване за WordPress е страхотно и наистина помага да спестите толкова много време, но SiteGround има преимущество, когато става дума за функции.

Спестяваме толкова повече време с SG оптимизатора и Supercacher на SiteGround (няма нужда ръчно да настройвате и инсталирате плъгини), а безплатните им SSL и ежедневни архиви внасят толкова голяма стойност в плана!

Също така, нека поговорим с центрове за данни – HostGator е 2 в САЩ срещу 5 от SiteGround в 3 региона.

Въпреки че времето за реакция на сървъра на HostGator всъщност е доста бързо, страните по-далеч може да не могат да се насладят напълно на рекламираните си скорости поради разстоянието.

С SiteGround ще можете да изберете център за данни, който е най-близо до вашето местоположение, което определено помага за времето за реакция на сървъра.

Като каза всичко това, няма идеален уеб хост. Всеки от тях има своите плюсове и минуси, дори и любимият ни SiteGround (не ни харесва колко скъпи са били техните обновления – прочетете повече тук).

При HostGator компромисът за липсата на функции е удобният за потребителя потребителски интерфейс и супер ниските цени на входното ниво. Ще ви бъде трудно да намерите друг потребителски интерфейс като този на цената им!

Забележка

За по-задълбочено сравнение между двете, прочетете нашия анализ тук – SiteGround VS HostGator.

BoldGrid на Inmotion на Builder на сайта на HostGator

Както споменахме в нашия преглед на хостинг на Inmotion, техният вграден конструктор на сайтове BoldGrid е доста дяволски страхотен.

HostGator Site Builder

Редактиране на страница в Създателя на сайтове на HostGator

Въпреки че собственият създател на сайтове на HostGator наистина е много добър и лесен за използване, той няма нищо срещу BoldGrid.

Ако просто търсите нещо, което е удобно и прави вашия сайт да изглежда добре, без да го оправяте, тогава създателят на HostGator на сайта върши добре работата, но ако искате по-сложни контроли и персонализирани опции, HostGator няма да го съкрати.

BoldGrid е малко по-сложен за използване, но предлага много повече по отношение на персонализирането.

Те разполагат с повече инструменти, така че можете да извършвате по-сложни маневри и най-доброто от всичко – сайтът, който проектирате с BoldGrid като ваш, за да запазите като свой собствен, така че миграцията на сайтове не трябва да е проблем, ако решите да смените хостове!

Трябва обаче да имате предвид, че BoldGrid е премиум уеб строител, който се предлага безплатно с Inmotion хостинг, докато създателят на HostGator на сайта е точно това – безплатен конструктор на сайтове.

Това, което е, безплатният създател на сайтове на HostGator върши добре своята работа.

Присъда: Трябва ли да домакинствам с HostGator?

Трябва да кажем, че макар да се чувстваме добре в HostGator, това наистина не ни кара да се чувстваме страхотно. Изглежда, че са изпълнени с тълпата от домакини и забрави, демографски, който не се интересува наистина от оптимизации и ощипвания.

Ако попадате в тази категория, HostGator всъщност е идеалният домакин за вас! Няма да се притеснявате за нищо. Те са наистина лесни за използване и интуитивни – просто инсталирайте, персонализирайте и е добре да вървите!

Ако обаче сте от типа, който обича да настройвате, оптимизирате и правите всичко необходимо, за да извлечете максимална скорост от вашия уеб хостинг, може да не харесвате толкова много HostGator. Смятаме, че те се опитват да ни отнемат възможно най-много контрол, така че да могат да гарантират, че техните системи работят без хълцане – както беше споменато по-горе, това е чудесно за хората, които нямат уеб хостинг, а и ако знаете какво сте правейки това, това се чувства доста ограничително.

Това, което им липсва във функциите, те компенсират с лекота на използване. Техният потребителски интерфейс е толкова интуитивен и лесен за използване, сигурен съм, че баба ми може да създаде прост сайт с HostGator.

Ускорено нямаме оплаквания относно времето за реакция на сървъра на HostGator. Те са сравнително бързи, за което свидетелстват резултатите от тестовете от нашата уникална проверка на скоростта на сървъра.

Въпреки това, не ни харесва, че те имат само два центъра за данни (и двете са базирани в САЩ) и че те не ни позволяват да изберем с кой да искаме да хостваме.

Необходимостта им да наемат по-добре квалифицирани хора в техния отдел за поддръжка (или може би да не го наемат на подизпълнители на Индия), но кредит, даден там, където се дължи кредит, те са много отзивчиви.

Освен това мисля, че с HostGator сме доста добре.

Основни функции

 • ✓ Неметрирано дисково пространство
 • ✓ Немерна честотна лента
 • ✓ Безплатен SSL
 • ✓ SSH достъп, CGI
 • ✓ PHP5, RoR, Python, Cron
 • ✓ Гаранция за неочаквано 99,9%
 • ✓ 45-дневно връщане на парите

Препоръчва се за

 • • е-търговия
 • • WordPress
 • • Форум
 • • Joomla, Drupal
 • • Бизнес уебсайт
 • • Уебсайт с всички размери

>

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me