IPVanish VPN

IPVanish VPN

https://www.ipvanish.com

TL; р

Първоначално много се колебаех да прегледам IPVanish VPN, защото знаех, че са базирана в САЩ услуга. Лично това е като да помолиш вълка да пази кокошките. Пуснат за първи път през 2012 г., IPVanish промени собствеността през 2017 г. За съжаление, промяната в собствеността не даде много положителни резултати за компанията, от моя гледна точка. Имам трудности да препоръчам този VPN по много причини, включително средно бързодействие, подозрение за анонимност и ужасна поддръжка на клиенти.

Преглед на IPVanish: 5 плюса и 4 минуса на използване на IPVanish VPN

Основан през 2012 г., IPVanish VPN не е най-старото дете в блока и всъщност вече веднъж смени ръцете си. Това, което е необичайно за тази компания, е, че въпреки очевидната си популярност за толкова кратко време, компанията също успя да се включи в противоречието на Logging. Този тип неща обикновено звучат като смъртен случай за доставчици на VPN услуги и въпреки това оцеляват.

Освен това, това е американска компания и това не пише за твърденията, че на първо място има политика за без регистрация. Въпреки че САЩ все още не разполагат със задължителни закони за запазване на данни, в него има агенции за сигурност, които нетърпеливо желаят да записват интернет метаданните за цялата планета. Доста главоблъсканица.

Независимо от това, това се оказа смесена торба с производителност, някои добри, някои ужасни, така че нека да разгледаме какво могат да направят.

Какво харесваме в IPVanish VPN

1. Добра наличност

IPVanish твърди, че работи с над 1000 сървъра в мрежа, която се разраства в над 60 държави по света. Разбира се, той се фокусира главно в Европа и Северна Америка, като 443 сървъра са в първия и 561 сървъра в втория. Докато това оставя Азия и останалата част от света едва шепа, покритието е там.

1.1. Притежава собствена инфраструктура

Забележителното е, че IPVanish твърди, че притежава цялата си собствена инфраструктура. Въпреки че това със сигурност може да се отнася за сървърното оборудване, не съм сигурен как може да бъде това за останалата част от инфраструктурата, която обикновено идва от центъра за данни.

Като единственият истински доставчик на Top Tier VPN услуги, ние от IPVanish притежаваме и управляваме цялата ни мрежа, включително сървърите. Това ни позволява да доставяме първокласна услуга на конкурентна цена.

Никога не оставяме сигурността ви под контрола на някой друг. Тъй като не разполагаме с аутсорсинг на инфраструктурата си, ние сме в състояние да предоставим най-безопасните VPN връзки в света. И без да ни забавят трети страни, мрежата IPVanish е мълниеносна.

1.2. Използвайте с почти всяко устройство

За онези от вас, които четете моите VPN рецензии досега, сигурен съм, че сте свикнали с мен да се занимавам с поддръжката на устройството. Факт е, че с продукт, широко разпространен като VPN, трябва да има много от нас, които използват огромно разнообразие от устройства.

IPVanish Apps

Всъщност бих се осмелил да кажа, че много от нас могат дори да използват множество устройства на различни платформи дори в рамките на едно домакинство. Освен това, казано деликатно, въпреки учудването ми, че някои хора все още използват Windows Phone – остава фактът, че има дори и мой близък бизнес сътрудник.

И така, има го – поддръжката на голямо разнообразие от устройства е плюс за IPVanish.

И тъй като IPVanish също може да бъде разгърнат на някои рутери, отново бих предупредил онези от вас, които мислят да го направят, или за удобство, или само за ритници;

Забележка

Стартирането на VPN услуга на вашия рутер ще ви помогне да преодолеете ограничението за едновременно свързване на устройството, което повечето VPN-и ще налагат. Въпреки това има недостатък. Почти във всички случаи (особено за рутери за домашна употреба) това ще забави вашия интернет трафик в сравнение с това, ако сте стартирали специфични за устройството VPN приложения. Това е така, защото маршрутизаторите са по-малко способни да обработват необходимото в реално време криптиране на данните, като по този начин забавят скоростите на вашето предаване на данни.

2. IPVanish е труден за сигурност

Честно казано, сигурността за мен е второстепенна за анонимността в VPN услуга, но това е лична гледна точка. Когато се замисля за потребителите на интернет в страни като Китай, САЩ и Сингапур, мога напълно да разбера необходимостта от сигурни връзки.

Точно FYI, САЩ е една от най-горещите области в света за компаниите да преследват тези, участващи в незаконно споделяне на файлове. Китай силно цензурира своя интернет, а Сингапур следва по стъпките на САЩ. Въпреки това, има много други страни, в които потребителите може да искат да използват VPN – като тези в европейските страни.

2.1. Принудително 256-битово криптиране

Без изключение всички VPN услуги, които тествах до момента, предлагат на потребителите избор, когато става въпрос за нива на криптиране. В крайна сметка, както споменах, по-високото криптиране може да намали скоростта ви. Въпреки това IPVanish очевидно е заел строга позиция по отношение на нещата и налага задължително 256-битово криптиране на всички потребители.

От гледна точка на това, 256-битовото криптиране е едно от най-високите нива, които има днес и става все по-разпространено в съвременните алгоритми, протоколи и технологии (дори го използваме за SSL).

Най-просто казано, 256-битовият ключ ще отнеме огромна изчислителна мощност, за да се прекъсне и дори само с достатъчно време – повече години, отколкото в живота на никого, това е сигурно.

Важен момент е да се отбележи, че колкото по-силно криптирана е връзката, толкова по-вероятно е връзката да страда от влошаване на скоростта, така че ще ви позволя да решите сами какъв е перфектният баланс, който ви е необходим в живота ви.

2.2. Няма политика за регистрация

Това е светият граал за доставчиците на VPN услуги. Всички трябва да знаем, че VPN услугата, на която поверяваме данните си, няма да се обърне и предаде на друг. Сега няма да кажа повече, но достатъчно е да кажа, че официално IPVanish има политика без регистрация.

Поверителността ви е наш приоритет, но вашето доверие в нас е също толкова важно. Ето защо искаме да бъдем максимално прозрачни в нашите политики. IPVanish е доставчик на VPN услуги с нулева регистрация, което означава, че не съхраняваме данни за връзка, трафик или активност по отношение на нашите Услуги. – Декларация за поверителност на IPVanish

2.3. Избор на протоколи

Ако сигурността и анонимността са в основата на VPN услугите, тогава техните протоколи са гъвкавост в техните мускули. IPVanish поддържа широк спектър от протоколи, за да можете да ги възприемате според нуждите си.

IPVanish твърди, че поддържа OpenVPN, IKEv2, L2TP / IPsec и SSTP, но забелязвам, че опцията за SSTP липсва от тяхното VPN приложение за Windows. Може би беше премахната.

IPVanish липсва SSTP

2.4. Превключвателят Kill работи!

Повечето VPN включват нещо, наречено Kill Switch, което е предназначено да прекрати връзката ви с Интернет, ако връзката към VPN сървъра някога се загуби по някаква причина. Някои работят, други не, но с удоволствие съобщавам, че IPVanish Kill Switch работи. Може да е малко мудно, но след като започне, всичко упорито отказва да се свърже.

В действителност, след като заредите вашия IPVanish клиент, няма да можете да сърфирате в мрежата, докато не сте свързани с техния сървър. Сърфирането без връзка е възможно само след като излезете от клиентския софтуер IPVanish. Това е най-доброто изпълнение на Kill Switch, който съм виждал досега.

3. Достатъчна скорост за поточно предаване на 8k видео

За да бъда честен, не съм точно голям фен на скоростта, предлагана от сървърите IPVanish. Това може да е моята конфигурация, но честно изпробвах почти всяка комбинация, която приложението им поддържа и нямах голям късмет освен (както обикновено) сървъри, базирани в Сингапур. Това би било съвсем логично, тъй като това е затвореното за мен място с добра инфраструктура.

Наскоро разменях доставчика си на широколентов интернет и въпреки че скоростта на линията ми е тествана, за да мога да се доближа до рекламираните 500Mpbs, моето крехко оборудване може да стигне само дотук. Ето защо този път осигурявам базова скорост, за да ви информирам каква е нормата за връзката, с която моята тестова платформа може да се справи – около 200Mbps

Резултат за скорост - Няма VPN базова скорост

Тест за скорост без базова скорост на VPN
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

Скоростите на IPVanish, които успях да събера, бяха доста тъжни;

Малайзия имаше само два сървъра на разположение и най-добрият избор на сървър ме получи зашеметяващите 20Mbps. Бих могъл да достигна по-високо от това в стария си интернет план, който иззвъня с 50Mbps.

Резултат от тест за скорост на сървъра в Малайзия

Тест за скорост Азия – Малайзия Сървър
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

Обичайният ми шампион Сингапур ми даде приблизително половината от основната ми скорост. Очевидно не е страхотно, купете ей, той е почти 100Mbps!

Резултат от тест за скорост на сървъра в Сингапур

Тест за скорост Азия – Сингапур сървър
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

Австралия, малко по-далеч от мен, свали тази скорост до половината и даде малко шокиращо време на Ping.

Резултат от тест за скорост на сървър в Австралия

Тест за скорост Австралия – Adelaide Server
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

Южна Африка, както се очакваше, беше както обикновено при ниската скорост на скалата за мен. Разбрах, че Южна Африка може да не е висока при избора на повечето потребители, но винаги го включвам за географско разпространение.

Резултат от тест за скорост на сървър Африка

Тест за скорост Африка – Южна Африка
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

За Европа моят нормален избор е Холандия, тъй като е доста по средата на там и има прилична инфраструктура.

Резултат от тест за скорост на сървър на Нидерландия

Тест за скорост Европа – Нидерландски сървър
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

И накрая, по целия свят от моето физическо местоположение, Северна Америка. Приписвам по-високите скорости, налични там, като това е началната база на IPVanish.

Резултат от тест за скорост на сървъра в Северна Америка

Тест за скорост Северна Америка – Далас Сървър
(Вижте резултата от теста с пълна скорост)

С височина от почти 100Mbps и ниска от 20Mbps, може да се твърди, че IPVanish всъщност не дава голяма стойност. И все пак тук бих искал да вмъкна, че 100Mbps на VPN е все още приличен и съм сигурен, че ще намерите някъде сървър, който може да ви даде добри скорости.

И все пак същите скорости, които мога да постигна с IPVanish, все пак ми позволиха да предавам 8k UHD видеоклипове от YouTube. Реално казано, около 15Mbps ще ви позволи да направите това за UHD видео.

YouTube 8k тест

4. Добра цена без дълги периоди на заключване

Опции за цена на IPVanish

Изглежда IPVanish падна по средата на цените във VPN войните. При 10 $ на месец ad-hoc и 6,49 $ на месец при едногодишен план, това не е сортирано нито тук, нито там. От една страна, ако ходите месечно, не е потискащо скъпо, докато от друга, не спестявате толкова, колкото други за продължителен период.

Вземете за пример Nord VPN, който има някои наистина фантастични дългосрочни цени.

Какво не ни хареса в IPVanish VPN

1. Липса на оптимизирани сървъри

Това е първото нещо, което забелязах, след като инсталирах VPN клиента в системата си. Разгледах различни настройки и забелязах, че IPVanish поставя необичайно висок приоритет на сървъра Ping и ги класира според това. Освен това, трябва да поемате шансовете си с каквото и приложението да избере за вас.

Не ме разбирайте погрешно – сървърът Ping е важен. Основно е колко забавяне показва сървърът при комуникация с вашето устройство, но това не е толкова важно в контекста.

Като потребители на VPN, със сигурност трябва да се очаква, че може да използваме линията за най-различни неща, като торент, видео стрийминг или нещо друго, така че защо да се фокусираме само върху Ping? Направете живота прост, Моля те.

2. Проблеми с поверителността

Въпреки много публично заявената си политика без регистрация, IPVanish е попаднал под сериозен огън заради липсата на гръбнак в изправянето си пред властите в миналото. Още по-смущаващото е, че са обвинени в предаване на информация, която не е трябвало да съществува.

2.1. Базираната в САЩ компания

Като компания със седалище в САЩ IPVanish има фидуциарното задължение да съдейства на властите в техните разследвания. Съдейки по това колко бързо те уж хвърлиха своя потребител под автобуса, когато това бъде поискано от вътрешната сигурност, желаете ли да заложите на тях, за да ви защитят?

В момента САЩ водят битка за приемане на закони за запазване на данни. Въпреки че в момента няма задължителни закони за запазване на данни като Европейската директива за запазване на данни, колко време преди това да стане реалност?

2.2. Спор за регистриране на сеч

По-рано тази година (2018 г.) статия в TorrentFreak обвини IPVanish в предаване на потребителски регистрационни файлове на властите (Министерство на вътрешната сигурност на САЩ). Е, _a_ потребителски дневник така или иначе, но това е достатъчно лошо.

Сега IPVanish бе поет сравнително наскоро, така че когато ги попитаха, очевидно отрекоха всичко, като казаха, че не знаят за нищо, което се е случило преди да поемат компанията. Въпреки че ми е ужасно, че такова сериозно нарушение на един от основните стълбове на VPN поведението беше толкова небрежно изтъркано под килима от новите му собственици.

IPVanish не прави, няма и няма да регистрира или съхранява регистрационни файлове на нашите потребители като компания StackPath. Не мога да говоря със случващото се на нечий друг часовник и този мениджърски екип отдавна няма. Но знайте това – освен че не влиза в системата, StackPath ще защитава поверителността на нашите потребители, независимо кой изисква друго. “ – Джеръми Палмър, вицепрезидент, продукт & маркетинг.

Въпросът е, готови ли сте да вземете думата им за това, тъй като очевидно са хеджирали?

2.3. Намерена е необичайна информация за местоположението на сървъра

Открити са странни локации на IPVanish

Използвам speedtest.net от много дълго време и обикновено той е точен не само по отношение на теста за скорост, но и показва правилното местоположение на съответните тестови сървъри. Всъщност това е първият път, в който съм срещал този проблем в моята история на използването на тяхната услуга.

Когато съм свързан със сървърите на IPVanish, забелязвам, че Speedtest често се опитваше да ме сдвоява със сървъри, които бяха много далеч от местоположението, на което ми се показваше. Обикновено ви сдвоява с най-близкия сървър до вашето местоположение.

Така че защо се опитва да ме сдвои със сървъри на хиляди километри? Въведох проблема в имейл до поддръжката на клиентите им, но те основно пренебрегнаха въпроса ми. Всякакви идеи за случващото се тук?

За съжаление, това странно явление понякога се прелива в геолокационни услуги. Вземете за пример инцидента с iBBC плейъра, показан по-долу;

Необичайно местоположение на сървъра чрез BBC плейър

3. Ужасна поддръжка на клиенти

Най-голямата ми грижа за IPVanish – поддръжка на клиенти. По-скоро липсата на това. Със сигурност мога да разбера някои компании, които не предоставят 365/24/7 поддръжка за клиенти, особено чрез услуги за чат на живо, тъй като цената може да ескалира.

Това, което не мога да разбера, е защо компания за технически услуги като IPVanish смята, че могат да си позволят да не го правят.

Освен това не мога да разбера защо смятат, че е добре да твърдят, че предлагат денонощна поддръжка на клиенти, ако им трябват 3 дни, за да отговорят полусърдечно на подробен имейл с молба за помощ.

IPVanish поддръжка на клиенти

ТЕХНИЧЕСКИ, те са правилни, те отговарят незабавно – с автоматизиран имейл, който казва, че ще отговорят скоро. И все пак това засега е в нарушение на духа на поддръжката на клиентите, че просто бях смаян.

Отговорът беше не само с три дни закъснение, но и не успя да разгледа по някакъв смислен начин въпросите, които срещах. По принцип ми казаха:

прекъснете връзката с текущия сървър и преминете към различен протокол. Опитайте да се свържете с най-близкия сървър.

Бях им предоставил подробна информация относно проблемите, заедно с конфигурацията на моя клиент и всичко, което трябваше да кажат, беше това. Ако не бях опитал решението, което те вече предложиха, вместо това щях да се срамувам от себе си. Не съм сигурен дали проблемът е фирмената политика или асистентът за обслужване на клиенти, който наистина не иска работата, но крайният резултат е същият.

IPVanish, ЗАСРАМИ СЕ.

4. Лошо клиентско приложение

От антикварния дизайн до изключително оскъдната липса на опции, може да се каже, че приложението IPVanish е рационално и минималистично – ако човек бъде любезен. За съжаление, липсата на много много необходими функции го прави немислено, вместо да се опрости.

От заключване към един стандарт за криптиране до липса на сървърна организация (освен от Ping, той винаги е Ping с тях), строгостта в дизайна беше поета твърде далеч.

И лично, ако имах услуга, която предлагаше толкова ниски скорости, не бих включила монитор на трафика в самия клиент. Това е като втриване на сол в отворена рана.

Долната линия: струва ли IPVanish VPN цената?

Докато седя и си възстановявам дъха след онзи дълъг разгон за обслужване на клиенти, трябваше да се успокоя за няколко минути, за да си възвърна фокуса. Един от моите домашни любимци е лошо обслужване на клиентите и това време бях разбрал.

И все пак с баланса на нещата за и против тази компания се чувствам все едно е малко необичайно. Вземете за пример тяхната твърда позиция по отношение на сигурността чрез налагане на 256-битови нива на криптиране. Но в същото време са минали през мелницата твърдения за записване, които просто са се опитали да отхвърлят.

В края на деня усещам не толкова големи технически проблеми, които са изправени пред IPVanish, а по-скоро отношението на компанията. От маркетингов вицепрезидент, който може да се опита да отхвърли твърденията встрани, като каже „ние не знаем нищо“, на обслужващия персонал за клиенти, който по принцип не се интересува – имам чувството, че IPVanish е изправен пред сериозни проблеми.

И все пак с правилното позициониране и само с малко блясък, все още има стотици, ако не и хиляди, които няма да си направят труда да направят правилното нещо и да прочетат продукт, преди да влязат в него.

Лично аз не бих докоснал IPVanish с 10-крачен полюс, но за да бъда честен, той има своите ярки точки, както споменах в ревюто си.

Основни функции

  • ✓ 256-битово криптиране
  • ✓ Балансирани опции за ценообразуване
  • ✓ Поддържайте до 10 устройства едновременно
  • ✓ 7-дневна гаранция за връщане на парите
  • ✓ Поддържа P2P споделяне на файлове
  • ✓ Политика без регистрация

Препоръчва се за

  • • Поток на видео (понякога)
  • • Потребители, съобразени със сигурността
  • • P2P вентилатори
  • • Потребители, базирани в САЩ и ЕС

>

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me