SiteGround VS Bluehost – Защо смятаме, че трябва да вървите с SiteGround

SiteGround


срещу

Bluehost

SiteGround срещу Bluehost – Защо смятаме, че трябва да вървите с SiteGround

TL; р

За пореден път разгледахме две добре утвърдени имена в хостинг бизнеса. SiteGround, защото сме запознати с него, плюс имам увереността, че той служи като добър показател, с който можем да сравним други хостинг компании.

В битка срещу това, което изглежда силна оферта от Bluehost, последното беше за съжаление повлечено надолу поради комбинация от фактори, сред които оплакванията на потребителите и по-малко от звездната репутация на холдинговата компания, EIG. Като цяло резултатите се опират силно в полза на SiteGround.

В хостинг бизнеса за повече от две десетилетия SiteGround изгражда репутацията си отдолу нагоре. Днес тази страхотна компания е домакин на повече от един милион домейни чрез локации, разпръснати по целия свят.

Забележителна сред предложенията е бързината му технология и заедно с автоматичните актуализации на WordPress, честите архивирания, безплатните SSL от Let’s Encrypt SSL, всички лесно управлявани чрез cPanel, SiteGround без съмнение е един от кралете на уеб хостинг арената.

За сравнение, Bluehost днес е EIG компания, въпреки че е работил толкова дълго, колкото е бил SiteGround. EIG не е традиционно технологична компания, а по-скоро основната й стратегия се състои в придобиването на хостинг компании.

EIG превзе Bluehost след катастрофално въвеждане от предишния собственик на процесора, който в крайна сметка замрази хостваните уебсайтове с часове всеки ден.

Ето какво ще сравним днес

 1. Планове и цени
 2. Основни характеристики – SiteGround предлага БЕЗПЛАТНИ трансфери на сайта!
 3. Производителност – Местоположение, скорост и време за работа на сървъра
 4. Поддръжка на клиенти и какво казват потребителите
 5. Потребителски интерфейс
 6. Какво обичам в SiteGround
 7. Какво обичам от Bluehost
 8. Заключителни мисли

Забележка

Двата тестови сайта, използвани в този преглед, са собственост и се администрират от Bitcatcha. И SGUSHosted.com, и BHHosted.com са хоствани в съответния им център за данни в САЩ.

Планове и цени

Най-основното предположение на повечето уеб хостове се върти около две основни области, техните цени и функции. Нека да разгледаме какво имат тези две страни по отношение на цената и някои ключови характеристики;

SiteGroundBluehost

ЦЕНА ЗА ВЪВЕЖДАНЕ
StartUp / Basic $ 3.95 $ 2.95
GrowBig / Plus $ 5,95 $ 5,95
GoGeek / Prime $ 11.95 $ 5.95

RENEWALRENEWAL
StartUp / Basic $ 9.95 $ 7.99
GrowBig / Plus $ 14.95 $ 10.99
GoGeek / Prime $ 29.95 $ 14.99
посещение

Основни функции

SiteGround GrowBigBluehost Plus
WebsitesUnlimitedUnlimited
Пространство20 GBНемерен
BandwidthUnlimitedUnmetered
Site BuilderYesYes
DomainsUnlimitedUnlimited
Контролен панелcPanelEnhanced cPanel
Безплатни резервни копияДа (ежедневно) Не
Безплатна миграция Да
Безплатни имейл акаунти да
Пълни функции

Както е отбелязано от диаграмите, планът Bluehost Plus, който работи при встъпителна оферта от $ 5,95, се сравнява с плана за хостинг на SiteGround в средната степен. В някои ключови области SiteGround изпреварва Bluehost освен в пространството за съхранение.

Това изглежда малко необичайно, тъй като цената на пространството за съхранение е почти пренебрежима за повечето уеб хостинг компании днес, но вероятно се дължи на оптимизации на оборудването в края на SiteGround поради бързината им технология.

лично, Много предпочитам цялата разширена функционалност, която SiteGround предлага а не неограниченото пространство за съхранение. Въпреки това, безплатната миграция е ИСТИНСКАТА GEM, тъй като не много хостинг доставчици предлагат това безплатно.

SiteGround Прехвърляне на сайт

Siteground също казва:

„Ние предоставяме безплатни трансфери на уебсайтове като част от нашата бордова услуга от първия ден на нашата компания. В момента получаваме повече от 3000 заявки за миграция всеки месец. Натрупаният опит е огромен и можете да се обзаложите, че нашият екип се натъкна и реши (почти) всеки възможен проблем, който може да се появи по време на трансфер на уебсайт. “

Научете повече за безплатния трансфер на уебсайтове.

Bluehost такси за миграции на сайтове

Сблъсквал съм се с тази ситуация повече от няколко пъти в миналото и за тези, които не предлагат това безплатно, те също таксуват много, започвайки от $ 100 и по-горе за най-основните сайтове!

Всъщност Bluehost иска да начисли огромни $ 149,99 за прехвърляне на вашия уебсайт. Няма начин да разделям такива пари.

149,99 долара за трансфер на сайт

SiteGround1

Bluehost0

Производителност – Местоположение, скорост и време за работа на сървъра

Местоположение на сървъра

SiteGround има много добро разположение на своите центрове за данни на три континента. Той има едно американско местоположение (Чикаго), три в Европа (Лондон, Амстердам, Милано) и едно в Азия (Сингапур). Тези локации са стратегически и предлагат на клиентите на SiteGround отлична скорост в техните хостинг планове.

Bluehost също разчита на множество места, в САЩ (Юта), Европа (Лондон) и Азия (Мумбай и Хонконг).

Скорост на сървъра на SiteGround

САЩ (W)
САЩ (E)
Лондон
Сингапур
Сао Пауло

55 ms3 ms92 мс223 мс139 мс

Бангалор
Сидни
Япония
Канада
Германия

380 мс226 мс148 мс12 ms103 ms

Номинална A +; Ср. Скорост: 138,1 ms
(Вижте пълния резултат)

SiteGround очевидно има своите силни страни в САЩ, въпреки че европейските услуги също са забележително бързи.

Има леко закъснение в местоположението в Сингапур поради разстоянието от физическия му сървър (Тестовият ни сайт се хоства в техния център за данни в Чикаго). Това изглежда компенсира с бързината, че Океания, включително Австралия, очевидно са наравно, което е добре за други разположени в Азия обекти.

Скорост на Bluehost сървъра

САЩ (W)
САЩ (E)
Лондон
Сингапур
Сао Пауло

23 мс78 ms183 мс93 мс164 мс

Бангалор
Сидни
Япония
Канада
Германия

330 мс168 ms125 мс92 мс174 мс

Оценка А; Ср. Скорост: 153 ms
(Вижте пълния резултат)

Bluehost също показва бързи времена за реакция на сървъра на много места, но Европа изглежда страда малко. При сравненията от врата до шията може би няма да има голяма видима разлика между тези две. Това обаче можем да видим SiteGround сървърите предлагат много по-стабилни времена отколкото Bluehost през целия борд.

SiteGround1

Bluehost1

Uptime

Щастлив съм да кажа, че и за двамата домакини продължаването не изглежда да е основен проблем. За период от 30 дни и двамата са показали 100 процента продължителност, което е много добре.

Ако не сте запознати с продължителността на работа, повечето хостове предлагат минимум 99 процента и дори няколко минути намаление могат да окажат значително влияние върху този брой.

Времетраене на SiteGround

Времетраене на SiteGround

Продължителност на Bluehost

Продължителност на Bluehost

Има обаче добавен елемент към uptimerobot, който много хора пренебрегват, тъй като в основата си има за цел да покаже … е, време за работа. Ако вземете под внимание графиките във всяко изображение, те показват типичните времена на реакция, които сървърите показват.

Въпреки че и двамата се хвалят със 100 процента време, Bluehost има време за реакция, което изостава значително зад SiteGround. Това е едно от важните неща, които чувствам, че са основни фактори, които влияят на оценките на домакините.

SiteGround1

Bluehost0

Поддръжка на клиенти

Едно от ключовите неща в работата с уеб хост – и не мога да подчертая това достатъчно – е тяхната поддръжка на клиенти.

Дори и да сте случаен потребител и да се нуждаете от помощ само веднъж в дълъг период от време, работата с неотговарящ или недействителен помощен персонал може да бъде изключително вбесяваща.

И повярвайте ми, вероятно ще се нуждаете от помощта им много по-често, отколкото ще очаквате. От проблеми като престой до свързаност и сигурност на сървъра, вашата ключова връзка с хоста е чрез техния персонал за поддръжка. Няма нищо по-важно от екипа за поддръжка, който реагира бързо и ефективно.

И така, какво имат тези двама гиганти за нас по отношение на подкрепа?

Обслужване на клиенти на SiteGround

Изключително щастлив съм да отбележа, че SiteGround поддържа пълната гама в подкрепа, предлагайки 365-дневни чат услуги на живо, система за билети и дори номер, на който можете да се обадите за помощ. Предвид миналия опит с някои чатове на живо, аз въздъхнах облекчение, когато отговорът ми отговори в рамките на 10 секунди. И преди е имало случаи, когато ме чакаха толкова дълго, че мислех, че системата за чат е нарушена!

Обслужване на клиенти на Bluehost

Настройката е подобна при обслужването на клиентите на Bluehost и въпреки че не бях задържана дълго тук, все още чувствам малко настроение към тяхната поддръжка. Това се връща към факта, че Bluehost е компания EIG, за която съм чувал толкова много негативни неща.

Всъщност проблемът се появи точно в предишния ми преглед за сравнение, за който можете да прочетете тук – SiteGround VS Hostgator.

Ключовата криза обаче идва, когато е време обществеността да преразгледа услугите си. Тук е да копаем по-дълбоко зад сцената и да открием какво всъщност е това.

Какво казват потребителите за SiteGround

Мнение на потребителите на SiteGround

Какво казват потребителите за Bluehost

Смесени емоции по Bluehost

Както виждате, има смесени емоции, когато става дума за Bluehost, което е нещо, за което трябва да се притеснявате. Проблемът е да не можете да предложите стабилен поток от услуги на клиентите и трябва да се обърне внимание на това.

В действителност, много пъти са се случвали потребители в социалните медии, за да гневят за лошото ниво на обслужване на клиентите, което им се предоставя, заедно с услугите:

Становище в Twitter за Bluehost

SiteGround1

Bluehost0

Потребителски интерфейс

За тези от вас, които може да са нови в уеб хостинга, има два аспекта към термина „потребителски интерфейс“, когато става въпрос за вашите хостинг акаунти.

Първият ваш интерфейс с акаунта на уеб хоста, който е много по-широк изглед на услугите, които използвате. Другото е контролния панел, който е предназначен да борави с функционалността на вашия уеб хостинг план.

Последното е по-критично, тъй като именно там ще прекарате по-голямата част от времето и усилията си. Както SiteGround, така и Bluehost предлагат cPanel, макар и леко накъсан, за да изглежда малко по-уникален.

(Вляво: SiteGround; Вдясно: Bluehost)

cPanel е чудесен избор, тъй като предлага на потребителите изключително лесен за управление начин за управление на техните уебсайтове. Освен това е много често срещан интерфейс, което означава, че ако имате нужда от помощ, това е само на един камък.

Въпреки че Bluehost предлага това, което наричат ​​Подобрена версия на cPanel, за да бъда честен, чувствам, че е по-скоро като опростена версия. Вярно, това е добре за купувачите на уеб хост за първи път, но в дългосрочен план чувствам, че има повече гъвкавост в предлагането на SiteGround.

Усещането за заобикаляне на уебсайта не отнема много дълъг период от време. Докато продължавате, ще откриете, че достъпът до повече функционалност е много добро нещо, особено защото това означава, че не е нужно да се обръщате към служителите на клиентите на вашия домакин толкова често.

SiteGround1

Bluehost0

Какво обичам в Siteground

Тонове опит, безспорен опит и впечатляващо представяне. Тези ключови акценти правят SiteGround стойката на главата и раменете над конкуренцията по отношение на споделените уеб хостинг предложения. Техните претенции за скоростна технология са трудни за преодоляване, дори ако става въпрос за малко по-висока цена.

Накратко;

 • Отлични характеристики
 • Добра репутация
 • Стабилни скорости
 • Силна поддръжка на клиенти

Какво обичам в Bluehost

Какво мога да кажа? Аз съм гадник за ниски цени и съчетан врат и шия, няма сравнение между споделени планове за уеб хостинг на SiteGrounds спрямо Bluehosts. За доставчик на уеб хостинг, дори и да е само за първоначалния период на регистрация, Bluehost има евтини планове за мръсотия и ще ви е трудно да намерите много от най-ниските цени.

Въпреки че знам, че навън има оплаквания и лоши отзиви, тегленето на цената е неустоимо. Но това съм само аз, защото аз съм el cheapo, който всъщност не използва сайтовете ми за почти нищо.

 • Силна ценова точка
 • Прилични характеристики
 • Добре утвърдена услуга

Заключителни мисли

Да, има неща, които харесвам от това, което всеки хост предлага, за съжаление, моята лична любов към най-ниската цена встрани, аз наистина не мога да отрека, че SiteGround предлага по-добрата сделка.

Освен чертите, включени в плановете, истинският ритник е лошата репутация, която следва EIG наоколо като куче по петите, отрязвайки се през цялото време.

Както се казва, доказателството е в пудинга и обществеността също се изказа. Това, което добавя към отличната репутация на SiteGround, го прави без никакъв ум, че те са шампиони.

SiteGround

https://www.siteground.com
ПРОЧЕТЕТЕ ПЪЛЕН ПРЕГЛЕД
5

Bluehost

https://www.bluehost.com
ПРОЧЕТЕТЕ ПЪЛЕН ПРЕГЛЕД
1

Сделка за читателите на Bitcatcha

SiteGround: 60% отстъпка от уеб хостинг (От $ 3,95 / месец).

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map